Legfontosabb Szerencsejáték The Best Case Fans (2022-es vélemények)

The Best Case Fans (2022-es vélemények)

Új tok rajongót keresel? Olyan, ami csendes és jól teljesít? Több tucat PC-rajongót teszteltünk, hogy itt ajánljuk a legjobb ventilátorokat.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4 Best Case rajongók

Mindegyik zárva játék tok legalább egy házba szerelt ventilátorra van szüksége, pont.

Igaz, régen nem voltak olyan elterjedtek, de a masszív, modern grafikus kártyákkal könnyen előfordulhat, hogy a nagyobb számítógépházakban is sok nem kívánt hő halmozódik fel a rossz légáramlás miatt.

És nem csak praktikusak, hanem az egyre népszerűbb LED-es világítással a számítógépe látványosságához is hozzájárulhatnak.

Végső soron egy kis befektetés arra az esetre, ha a rajongók hosszú távon sok gondtól kímélhetik meg Önt, amellett, hogy azonnali előnyökkel jár – különösen a melegebb éghajlaton élők számára.

Ha tudni akarod mik azok A legjobb PC ház rajongók 2022-ben , nincs más dolgod, mint olvasni!

Előző

Cooler Master MegaFlow 200

legjobb esetben rajongók
 • Alacsony zajkeltés
 • Nagyon hatékony
 • LED-es és nem LED-es változatok
Lásd Ár

Thermaltake Riing 12

legjobb 200 mm-es ház ventilátor
 • Kiegyensúlyozott teljesítmény
 • Különféle LED színek
Lásd Ár

Cooler Master csendes ventilátor SI2

legjobb esetben ventilátor
 • Csendes működés
 • Különféle méretekben kapható
 • Megfizethető
Lásd Ár Következő

TartalomjegyzékElőadás

legjobb esetben ventilátor

Cooler Master csendes ventilátor SI2

Mérete: 80-140 mm
LED: N/A
Csapágy típusa: hüvely

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagyon csendes
 • Több méretben

Hátrányok:

 • Sima megjelenés

A rajongóról

Mi lehet jobb módszer a tokrajongók listájának összeállítására, mint egy Cooler Master termékkel? A Cooler Master csendes ventilátor SI2 egy kompakt és teljesítményorientált karmantyús csapágyas ventilátor, amely többféle méretben kapható, hogy bárki igényeit kielégítse.

Ahogy a neve is sugallja, 19 dBA-s zajszintjével olyan csendes, mint amennyire a modern házventilátorok adják, és egyszerű matt-fekete külseje viszonylag átlagos, így szinte bármilyen beállítással könnyedén keverhető.

Műszaki adatok

Méretek80mm, 92mm, 120mm, 140mm
FORDULAT1200
Zajszint19 dBA
Csapágy típusUjj
SzínekFekete

Összességében ez a ventilátor ideális azoknak a felhasználóknak, akik nem törődnek annyira a feltűnő látványvilággal, és csak egy csendes és hatékony megoldásra van szükségük a rendszer hőmérsékletének ellenőrzése alatt tartásához. Másrészt, ha olyan ventilátorra vágysz, amely nemcsak elvégzi a dolgát, de közben jól is néz ki, akkor az SI2 nem hagy majd csodálkozni.

legjobb esetben rajongók

Cooler Master MegaFlow 200

Mérete: 200mm
LED: N/A, piros, kék
Csapágy típusa: hüvely

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagyon csendes és hatékony
 • Sima és LED változatok is elérhetőek

Hátrányok:

 • Csak 200 mm-es változatban kapható

A rajongóról

Következik egy másik Cooler Master rajongó, a MegaFlow 200 , és olyan erős, mint amennyire a neve sugallja. Ez egy masszív, 200 mm-es perselyes csapágyas ventilátor alacsony fordulatszámmal, amely ugyanolyan csendes, mint a fent leírt SI2 modellek.

De az SI2-es ventilátorokkal ellentétben ennek is van esztétikai vonzereje, hiszen három változatban kapható: az alapértelmezett mattfekete, valamint két átlátszó modell, amelyek piros vagy kék LED-es világítással készülnek.

Műszaki adatok

Méretek200 mm
FORDULAT700
Zajszint18 dBA
Csapágy típusUjj
SzínekFekete/átlátszó

Kétségtelen, hogy a MegaFlow 200 kiváló kiegészítője minden olyan háznak, amely igazán erőteljes hűtést és fokozott légáramlást igényel. Ráadásul a sima fekete és a két LED-es modell közötti választás lehetővé teszi, hogy ez a ventilátor sokféle ízléshez megfeleljen.

Az egyetlen igazi hibája abban rejlik, hogy csak egy jókora 200 mm-es átmérővel érkezik, ami miatt nem kompatibilis a kisebb tokkal.

legjobb pc rajongók

Corsair Air Series AF120 Quiet Edition

Mérete: 120 mm
LED: N/A
Csapágytípus: Hidraulikus

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Sokoldalú és tartós hidraulikus csapágy
 • Testreszabhatóság

Hátrányok:

 • Kicsit hangosabb és drágább, mint a versenytárs modellek

A rajongóról

Továbblépve megvan a Corsair Air Series AF120 Quiet Edition . A Cooler Master korábbi ventilátoraihoz hasonlóan ez a hidraulikus csapágyas ventilátor is inkább a hatékonyságra, mint a látványra van orientálva.

Csak valamivel hangosabb, és a ventilátor körüli színes gyűrű cseréjével könnyen illeszthető bármilyen számítógépházhoz. Három ilyen gyűrű tartozik a ventilátorhoz: egy fehér, egy piros és egy kék.

Műszaki adatok

Méretek120 mm
FORDULAT1100
Zajszint21 dBA
Csapágy típusHidraulikus
ColorscFekete + fehér/kék/piros

Mindent összevetve az AF120 egy tisztességes ventilátor, bár az elsődleges előnye a riválisokkal szemben a hidraulikus csapágy, amely sokoldalúbb elhelyezést és hosszabb élettartamot tesz lehetővé.

Nincsenek kirívó hibái azon kívül, hogy csak valamivel hangosabb és drágább, mint a hasonló ventilátorok, de ezt könnyen figyelmen kívül hagyjuk, ha a látványt és a jó minőségű csapágyat vesszük figyelembe.

legjobb PC-tokos ventilátorok

Corsair Air Series AF120 Performance Edition

Mérete: 120 mm
LED: N/A
Csapágytípus: Hidraulikus

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Sokoldalú és tartós hidraulikus csapágy
 • Kiváló légáramlás
 • Testreszabhatóság

Hátrányok:

 • Drágább, mint a Quiet Edition

A rajongóról

Azok számára, akiket nem annyira a zajszint érdekel, mint a számítógépházuk optimális légáramlását, a Corsair Air Series AF120 Performance Edition rajongók.

Ezek szinte teljesen megegyeznek a Quiet Edition testvéreikkel, fejlett hidraulikus csapágyat használnak, és ugyanazokkal a cserélhető színű gyűrűkkel készülnek. Ahol azonban valóban eltérnek, az a sokkal magasabb fordulatszámuk és az arányosan magasabb zajszintjük.

Műszaki adatok

Méretek120 mm
FORDULAT1650
Zajszint30 dBA
Csapágy típusHidraulikus
SzínekFekete + fehér/kék/piros

A fentiek mellett az egyetlen különbség a Quiet és a Performance Edition ventilátorok között a ventilátor sebessége és a zajszint. Nyilvánvaló, hogy az utóbbi jobb választás az igényes, teljesítményorientált felhasználók számára, míg az előbbi azoknak felel meg, akik a kényelmet részesítik előnyben a teljesítmény helyett.

legjobb számítógép rajongók

Corsair LL Series LL120

Mérete: 120 mm
LED: RGB
Csapágytípus: Hidraulikus

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kiváló általános minőség
 • Kiváló sebesség-zaj arány
 • Teljesen testreszabható RGB világítás

Hátrányok:

 • Nagyon drága

A rajongóról

És van egy igazi prémium minőségű rajongónk – a Corsair LL sorozat LL120 . Egy pillantás ezekre a rajongókra, és végül világossá válik, hogy minden átlátszó tokot látványossá tesznek.

Ezenkívül hidraulikus csapágyas ventilátorok, akik figyelemre méltó munkát végeznek a sebesség és a zajszint közötti jó egyensúly megtalálásában. Legmegkülönböztetőbb jellemzőjük azonban abban rejlik, hogy teljesen testreszabható RGB világítással rendelkeznek.

A Corsair ezeket a ventilátorokat kettős és hármas kiszerelésben is forgalmazza, utóbbiak között a Lightning Node Pro bónuszként valami, amit az RGB-rajongók kétségtelenül vonzónak találnak. Ezt tartsa szem előtt, ha tömeges vásárlást tervez.

Műszaki adatok

Méretek120 mm
FORDULAT1500
Zajszint24 dBA
Csapágy típusHidraulikus
SzínekFekete

Nyilvánvaló, hogy az LL sorozat rajongói nem csak a bemutatót szolgálják, tekintve, hogy milyen jól kiegyensúlyozzák a magas fordulatszámot ilyen alacsony zajkibocsátással. A hidraulikus csapágy létfontosságú szerepet játszik ebben a tekintetben, de nem lehet nem észrevenni a borsos árcédulát. Amint azt sejteni lehetett, ennek az RGB az elsődleges oka.

Mondanom sem kell, ha nem törődik az RGB-vel, vagy nem tervezi teljes mértékben kihasználni annak képességeit, az egyszerű LED-es világítás vagy a világítás hiánya sokkal költséghatékonyabb lenne.

legjobb 120 mm-es ház ventilátor

Thermaltake Pure 20

Mérete: 200mm
LED: N/A, kék
Csapágy típusa: hüvely

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kiváló hűtési hatékonyság
 • Jó ár-érték arány

Hátrányok:

 • Zajosabb, mint a hasonló rajongók
 • Csak kék LED

A rajongóról

Végül elérkeztünk egy másik nagy névhez, a Thermaltake-hez. Az első bejegyzésükhöz pedig nagyot kezdünk – szó szerint. A Thermaltake Pure 20 ventilátor egy nagy, mégis karcsú és elegáns tokos ventilátor. A kialakítás kiváló légáramlást tesz lehetővé, bár némileg zajosabb néhány konkurens modellhez, például a Cooler Master MegaFlow 200-hoz képest.

Ami a látványt illeti, a Pure 20 ventilátor két változatban kapható: egyszerű matt fekete külsővel vagy átlátszóval, kék LED világítással kiegészítve.

Műszaki adatok

Méretek200 mm
FORDULAT800
Zajszint28 dBA
Csapágy típusUjj
SzínekFekete/átlátszó

Nemcsak a fenti specifikációkból, hanem a Thermaltake marketingjéből és a ventilátor dizájnjából is kitűnik, hogy ez a konkrét modell nem áldoz fel a hatékonyságot a kényelem kedvéért.

Ezzel szemben ez elriaszthat néhány felhasználót, akiknek valójában nincs szükségük annyi energiára a házventilátortól, és inkább egy halkabbat választanának. Sőt, bár a kék világítás tematikusan érthető, előfordulhat, hogy egyes felhasználók több változatosságra vágynak.

legjobb 200 mm-es ház ventilátor

Thermaltake Riing 12

Mérete: 120mm, 140mm
LED: kék, piros, fehér, zöld, sárga, narancs
Csapágytípus: Hidraulikus

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Minőségi hidraulikus csapágy
 • Számos LED színválaszték
 • Jó sebesség-zaj arány

Hátrányok:

 • Nincs RGB verzió

A rajongóról

Ki mondja, hogy egy ventilátor nem lehet egyszerre gyors, halk és stílusos? A Thermaltake Riing 12 mindhárom vonatkozásban lefedi Önt – és nem, a név nem elírás.

Míg a Pure 20 modell nagyon hatékonyság-orientált volt, a Riing 12 ventilátorok szerényebb és szabványosabb 120 mm-es és 140 mm-es méretben készülnek, halkabbak és lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a gazdag palettáról válassza ki a kívánt LED-színt: kék, piros, fehér. , sárga, zöld vagy narancssárga.

Műszaki adatok

Méretek120mm, 140mm
FORDULAT1500
Zajszint24 dBA
Csapágy típusHidraulikus
SzínekFekete

Kétségtelen, hogy a Riing 12 rajongók csodálatos munkát végeznek a kényelem, a változatosság és a hatékonyság egyensúlyában. Ugyanolyan jók, mint bármely más hidraulikus csapágyas ventilátor, de megkülönböztető minőségük abban rejlik, hogy a rendelkezésre álló színválasztéknak köszönhetően bármilyen játékrendszerhez illeszkednek.

Sajnos nincs RGB-változat azok számára, akik nem elégedettek egyetlen statikus színnel.

legjobb 140 mm-es ház ventilátor

NZXT FN V2

Mérete: 120mm, 140mm
LED: N/A
Csapágytípus: Puska

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Hatékonyság, alacsony zajszint és megfizethetőség egy csomagban
 • Nagyon költséghatékony

Hátrányok:

 • Lehet, hogy esztétikailag nem passzol bizonyos tokhoz

A rajongóról

A korábbi bejegyzésekkel ellentétben előfordulhat, hogy az NZXT nem olyan név, amelyet mindenki azonnal felismer. Azonban bárki, aki valaha használt NZXT terméket, előre láthatja, milyen jól felépített az FN V2 ventilátor.

Ez egy csendes és hatékony ventilátor, amely fekete-fehér dizájnnal büszkélkedhet, és remekül tükrözi az NZXT kontrasztos tervezési filozófiáját.

Műszaki adatok

Méretek120mm, 140mm
FORDULAT1200
Zajszint21 dBA
Csapágy típusPuska
SzínekFekete + fehér

Tagadhatatlan, hogy az NZXT FN V2 egyszerűen nagyszerű üzlet. Ez egy rendkívül tartós, puskacsapágyas ventilátor, amely nagy sebesség elérésére képes anélkül, hogy túlzott zajt kelt, miközben rendkívül olcsó.

Az egyetlen probléma vele, hogy bár zökkenőmentesen keveredik a fehér tokkal, a fehér ventilátorlapátok miatt könnyen összeütközhet másokkal. Ráadásul a színváltozatok hiánya sem segít a dolgon.

Hogyan válasszuk ki az Önnek legmegfelelőbb ventilátort

A méret

tok ventilátor

Kezdjük a házventilátor legnyilvánvalóbb jellemzőjével: a méretével. Amint az a cikk elején található fő táblázatban látható, a házventilátorok leggyakrabban 120 mm, 140 mm vagy 200 mm átmérőjűek, bár vannak más méretek is.

De mi a legjobb ventilátorméret? Bár nincs határozott válasz, azt mondanánk: minél nagyobb, annál jobb! Ennek az az oka, hogy a nagyobb ventilátorok jobb légáramlást tesznek lehetővé, mivel nem kell olyan gyorsan forogniuk, mint a kisebb ventilátoroknak, ami szintén alacsonyabb zajszinthez vezet.

Ezért azt javasoljuk, hogy törekedjen annyit, amennyit az ügye megenged, hogy megbizonyosodjon arról, hogy pénzét jól költi el.

A sebesség

A ventilátor sebességét percenkénti fordulatszámban mérik - FORDULAT röviden. És az a kérdés, hogy a magas vagy az alacsony RPM a jobb, teljes mértékben az Ön igényeitől és preferenciáitól függ.

Az alacsony fordulatszám lényegében kevesebb zajt, de rosszabb légáramlást is jelent. Magas fordulatszámmal ennek az ellenkezője. Az RPM azonban nem megbízható módszer a ventilátor hatékonyságának becslésére, mivel ez sokkal inkább a méretétől és kialakításától függ.

Kaphatsz is ventilátor vezérlők hogy segítsen kezelni a sebességet.

A Csapágy

A ventilátorok többféle csapágyat használnak a rendeltetésüknek és az árkategóriának megfelelően. Tekintsük át gyorsan azokat a csapágytípusokat, amelyekkel találkozni fog a házventilátoroknál:

  karmantyús csapágy -A legolcsóbb és legnépszerűbb csapágytípus a házventilátorok körében. Ennek a népszerűségnek az az oka, hogy a perselyes csapágyas ventilátorok nem teljesítenek jól magas hőmérsékleten vagy vízszintes helyzetben, amelyek egyike sem jelent problémát a házventilátoroknak, mert szinte mindig függőlegesen vannak elhelyezve, és nincsenek kitéve túlzott hőhatásnak.Golyóscsapágy– A csúcskategóriás ventilátorok körében a legnépszerűbbek, halkabbak és tartósabbak, mint a hüvelyes csapágyak, és függőlegesen vagy vízszintesen is elhelyezhetők. A magasabb gyártási költségek miatt azonban ritkán alkalmazzák őket ventilátorok esetében.Puska csapágy– Kiváló középút a két fent említett csapágytípus között, a puskacsapágyak megszabadulnak a karmantyús csapágyak elhelyezési korlátaitól, miközben majdnem olyan csendesek és tartósak, mint a golyóscsapágyak.Hidraulikus csapágy– A karmantyús csapágyak továbbfejlesztése, a hidraulikus csapágy csendesebb és tovább tart a ventilátor kiváló önkenésének köszönhetően.

Mindezekkel együtt melyiket ajánljuk?

A csapágytípussal nem kell túlzottan foglalkozni, de mindent figyelembe véve azt találjuk hidraulikus csapágyak hogy hosszú élettartamuk és halk működésük miatt a legjobb mindenre kiterjedő választás legyen a tokrajongók számára.

Azonban bármilyen más típusú csapágy is megfelel – csak ne feledje, hogy a karmantyús csapágyas ventilátor hangosabbá válhat a kopás miatt.

Hányat érdemes venni?

csendes tok ventilátorok

A legtöbb rendszernél mindössze egy vagy két ventilátor elegendő a megfelelő légáramlás biztosításához.

Egyetlen hátulra szerelt ventilátor nyomja ki a forró levegőt, míg egy elöl szerelt ventilátor szívja be a hideg levegőt. Ezen kívül a ventilátorok felülre vagy oldalra is felszerelhetők, ha a ház lehetővé teszi. Kettőnél több rajongó azonban valóban túlzásba esik egy átlagos játék PC-hez képest, hacsak nem pusztán esztétikai okokból csinálja.

Következtetés – 2022 legjobb esetrajongója

legvégső esetben rajongók

Ha a legjobb tokos ventilátort kellene választanunk, akkor annak a Thermaltake Riing 12. Egyszerűen minden benne van – hatékonyság, alacsony zajkibocsátás és rengeteg LED színopció közül választhat. Ennél is fontosabb, hogy mindez egyetlen megfizethető csomagba van csomagolva.

De ez csak a mi döntésünk! Végül is csak te tudhatod, melyik ventilátor felel meg a legjobban az igényeidnek. Ha nem törődsz a látványvilággal, és csak egy egyszerű és megbízható ventilátorra vágysz, vagy egy olyanra, amelyik inkább a nyers erőre koncentrál, akkor az általunk felsorolt ​​rajongók egyikében sem fogsz csalódni.

Ezek is tetszhetnek neked