Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb G-Sync játékmonitorok (2022-es értékelések)

A legjobb G-Sync játékmonitorok (2022-es értékelések)

Ha Nvidia GPU-ja van, akkor G-Sync játékmonitorral (vagy G-Sync-kompatibilis játékmonitorral) feltétlenül rendelkeznie kell. Itt vannak a legjobb G-Sync játékmonitorok.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4 A legjobb G Sync monitorok

Számos tényezőt kell szem előtt tartania, amikor jó játékmonitort vásárol 2022-ben, például a felbontást, a panel típusát, a frissítési gyakoriságot és még sok mást.

Egy nagyon fontos funkció azonban – különösen, ha nagy frissítési gyakoriságú monitorokról van szó – a VRR. Ebben a tekintetben sok játékos hajlandó mindent beletenni, és befektetni egy olyan monitorba, amely a jelenleg elérhető legjobb VRR-formát tartalmazza: Nvidia G-Sync .

Szóval, mitől olyan vonzó egy G-Sync monitor, vajon valóban megéri-e az árprémiumot, és végül melyiket vegye meg?

Ebben a vásárlási útmutatóban végigmegyünk ezeken a kérdéseken, ezért olvass tovább!

Előző

Dell Alienware AW2721D

Dell Alienware AW2721D
 • Gyönyörű 1440p IPS kijelző
 • 240 Hz-es frissítési frekvencia
 • HDR600 tanúsítvánnyal rendelkezik
Lásd Ár

Asus PG27UQ

Asus ROG Swift PG27UQ
 • Lenyűgöző 4K IPS panel
 • 144 Hz frissítési frekvencia
 • HDR1000 teljes tömbös helyi tompítással
Lásd Ár Következő

TartalomjegyzékElőadás

Összefüggő: A legjobb 1440p monitorok (2022-es értékelések) A legjobb 240 Hz-es játékmonitorok (2022-es értékelések) A legjobb játékmonitorok (2022-es értékelések) A legjobb 144 Hz-es játékmonitorok (2022-es értékelések)

ASUS RoG SWIFT PG259QN

ASUS PG259QN

Mérete: 25'
Panel: IPS
Felbontás: 1920×1080
Frissítési frekvencia: 360 Hz

Lásd Ár

Az előnyök:

 • A leggyorsabb panel a piacon
 • Nagyon alacsony válaszidő
 • Teljesen állítható állvány

Hátrányok:

 • Az 1080p 2022-ben keltnek tűnik
 • Közepes kontrasztarány
 • Korlátozott HDR

A listánk első bejegyzése első pillantásra talán nem tűnik annyira lenyűgözőnek, de a Asus ROG Swift PG259QN nagyon hatékony megoldás a teljesítményorientált játékosok számára, akiket nem annyira a kijelző felbontása, mint inkább a frissítési gyakoriság érdekli.

Az előlapon található ROG logóval, az egyedi alapkialakítással, a mintás hátlappal és a legújabb ROG-monitorokban megszokott RGB-világítással nem lehet összetéveszteni a PG259QN-t néhány szokványos irodai monitorral. Ahogy az várható volt, egy állvánnyal is rendelkezik, amely állítható dőlésszöggel, magassággal, forgatással és elfordítással. Ráadásul még USB hub is jár hozzá, ami mindig kényelmes, ha bizonyos perifériákat kell csatlakoztatni vagy tölteni.

Ha megnézzük, mi van a motorháztető alatt, egy kiváló 1080p-s IPS panelt találunk, amely nemcsak jó színpontosságot és széles betekintési szöget kínál, hanem a leggyorsabb panel, amelyet ma a piacon találhat.

ASUS PG259QN 360 Hz-es monitor

Az Asus RoG Swift PG259QN hihetetlen 360 Hz-es frissítési gyakorisággal büszkélkedhet

Ugyanis 360 Hz-es frissítési frekvenciájával az Asus PG259QN a jelenleg elérhető leggyorsabb játékmonitor. Mintha ez nem lenne elég, a panel akár 1 ms-os szürke-szürke válaszidőt is elérhet, amire az IPS panelek egészen a közelmúltig nem voltak képesek. Kombináld ezt a G-Sync-el, és könnyen beláthatod, miért ez az egyik legjobb G-Sync monitor, amit most kaphatsz.

De természetesen egyetlen termék sem tökéletes, és a PG259QN-nek is vannak hátrányai. Először is, a kontrasztarány kissé alulmarad, de ez gyakran így van ezzel a paneltechnológiával.

Ezen túlmenően, bár a monitor HDR-kompatibilis, nem igazán jár jól ezen a területen. A fent említett hiányzó kontraszt, nincs helyi elsötétítés és korlátozott csúcsfényerő, a PG259QN messze nem egy jó HDR játékmonitor.

Mindent egybevetve tehát, ha a nagy teljesítményű G-Sync paneleket keresi, és nem bánja, hogy 2022-ben ragaszkodik az 1080p-hez és a gyengébb HDR-hez, akkor az Asus ROG Swift PG259QN valószínűleg megfelelő lesz.

Dell Alienware AW2721D

Dell Alienware AW2721D

Mérete: 27'
Panel: IPS
Felbontás: 2560×1440
Frissítési frekvencia: 240 Hz

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Gyönyörű 1440p IPS panel
 • Magas frissítési gyakoriság és alacsony válaszidő
 • Szilárd HDR helyi tompítással
 • Letisztult futurisztikus dizájn

Hátrányok:

 • Nincs forgási beállítás
 • Közepes kontrasztarány
 • A drága oldalon

Ha tovább haladunk, egy kicsit feltűnőbbet kapunk a Dell Alienware márkájától – a Alienware AW2721D . Lényegében ez a monitor előrelépést jelent a látvány terén, és visszalépést a teljesítmény tekintetében a fentebb megvizsgált Asus megoldáshoz képest, tehát mit is kínál pontosan?

Nos, kezdésként a monitor nagyon egyedi és szemet gyönyörködtető dizájnt kapott. Az éles fekete-fehér kontraszt itt nagyon jól működik, és elegáns, futurisztikus hangulatot kölcsönöz a monitornak. Támogatja a dőlést, az elforgatást és a magasságállítást, és van egy USB-elosztója, és ezen az áron nem várnánk el kevesebbet.

Most, ami a tényleges kijelzőt illeti, a monitor 1440p-s IPS panellel rendelkezik, amely élethű színeket és tisztaságot biztosít, nem beszélve arról, hogy HDR600 tanúsítvánnyal is rendelkezik – 600 nites csúcsfényerővel és 32 zónás helyi fényerő-szabályozással. , az AW2721D szilárd HDR játékmonitort is kínál.

Dell Alienware AW2721D mögött

Mindeközben a teljesítmény terén sem okoz csalódást – az óriási 240 Hz-es frissítési gyakorisággal gyakorlatilag minden játékos igényeit kielégíti, az 1 ms-os GtG válaszidő pedig minden bizonnyal lenyűgöző, ha hozzáadjuk a monitor érdemeinek hosszú listájához.

Sajnos azonban a kontrasztarányról nincs mit írni, mint a legtöbb IPS panelnél, és a monitor egyértelműen a drága oldalon van. Azonban ez egy nagyon jól lekerekített G-Sync monitor: az 1440p felbontás jelenleg egy édes pont, nagyon magas frissítési gyakorisággal rendelkezik, és szilárd HDR-t kínál, amelyek mindegyike nagyon vonzó játékmonitorrá teszi.

Asus ROG Swift PG27UQ

ASUS PG27UQ

Mérete: 27'
Panel: IPS
Felbontás: 3840×2160
Frissítési frekvencia: 144 Hz

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Lenyűgöző 4K IPS kijelző
 • Kiváló HDR képminőség
 • Kiváló helyi tompítás
 • Tetszetős RGB-erős kialakítás

Hátrányok:

 • Rendkívül drága
 • Kicsit vaskos keretek

Következő választásunkhoz visszatérünk az Asushoz, és ami könnyen lehet a legjobb játékmonitor a piacon: a Asus ROG Swift PG27UQ . Szóval, mitől olyan lenyűgöző ez a monitor?

Ami a dizájnt illeti, láthatja, hogy ugyanazt a tervezési filozófiát követi, mint a pénztárcabarátabb PG269QN esetében, amelyet fentebb megnéztünk, bár extra részletekkel és kiterjedtebb RGB-vel. Teljesen állítható a dőlés, a magasság, az elforgatás és az elforgatás, és ahogy az várható is, a hátoldalán van egy USB-elosztó.

Most pedig rátérünk a jó dolgokra – a panelre. Nemcsak egy lenyűgöző, 27 hüvelykes 4K IPS-kijelzőt nézünk meg, színpontossággal és széles betekintési szögekkel, hanem lenyűgöző HDR-teljesítményt is kínál. A HDR1000 minősítéssel elérheti az 1000 nites csúcsfényerőt, és ami talán még fontosabb, teljes tömbös, 384 zónás helyi fényerőszabályozással rendelkezik, amely lehetővé teszi a kijelző számára, hogy valóban elképesztő kontrasztot kínáljon.

ASUS ROG SWIFT PG27UQ Hát

Teljesítményét tekintve a panel akár 144 Hz-re is felmehet, amivel a leglassabb monitor a listán, de a 144 Hz sokak számára bőven elegendő, különösen, mivel egy 4K-s monitorról beszélünk. Ráadásul a 4 ms-os GtG válaszideje papíron nem olyan lenyűgöző, de ez nem olyan különbség, amelyet a legtöbben észrevennének, és nehéz ezt komoly hátránynak tekinteni egy ilyen jó monitornál.

Összességében elmondható, hogy az Asus ROG Swift PG27UQ egy „süteményed van és egyél” ajánlat, mivel egyszerűen minden benne van. Ez azonban, amint az várható volt, azt is jelenti, hogy sokba kerül. És bizony, lényegesen többe kerül az átlagnáljáték PC, így elsősorban a mélyebb zsebekkel rendelkező rajongóknak fog tetszeni.

LG 38GL950G

LG 38GL950G

Mérete: 38'
Panel: IPS
Felbontás: 3840×1600
Frissítési frekvencia: 144 Hz (175 Hz)

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Masszív ívelt képernyő
 • Remek látványvilág
 • Lenyűgöző panel teljesítmény

Hátrányok:

 • Kiábrándító HDR
 • Nincs forgásállítás
 • Kétes érték

A következő lépésben valami kicsit más lesz. Azok számára, akik extra magával ragadó, ultraszéles G-Sync monitort keresnek, az LG a megfelelőt kínálja – az LG 38GL950G .

Kívülről egész jól néz ki a monitor, rendkívül vékony kerettel büszkélkedhet, valamint néhány piros kiemeléssel az állvány alján és egy RGB gyűrűvel a hátulján. Az állvány állítása azonban kissé korlátozott, mivel csak a dőlés és a magasság állítható be. Mindazonáltal USB-elosztóval érkezik.

De természetesen nem a dizájn a legszembetűnőbb ebben a monitorban. Inkább ennek a hatalmas, ívelt, 38 hüvelykes képernyőnek kellene lennie, ami igazán be tudja vonni a játékost a játék világába, és nem kell aggódnia az alacsony pixelsűrűség miatt sem, mivel a monitor felbontása több mint elég magas. ekkora képernyőhöz.

LG 38GL950G mögött

Ami magát a panelt illeti, az LG 38GL950G egy újabb monitor, amely IPS panellel rendelkezik, kiváló színvisszaadást és betekintési szögeket kínál, de mint korábban, a kontraszt és a fekete egyenletessége egyszerűen nem olyan nagyszerű az ilyen típusú monitoroknál. panel.

Most, ahogy az várható volt, a monitor HDR-kompatibilis, és HDR400 tanúsítvánnyal rendelkezik, ami sajnos egyszerűen nem elég jó egy ilyen drága monitorhoz. Bár valójában meglepően jól teljesít a csúcsfényerő tekintetében, a helyi tompítás hiánya azt jelenti, hogy a monitor egyszerűen nem tudja biztosítani a HDR életre keltéséhez szükséges kontrasztot.

A panel azonban kifejezetten jól teljesít, ha teljesítményről van szó, mivel 1 ms GtG válaszidőt kínál rendkívül alacsony elmosódás mellett. Ráadásul a panel natív frissítési gyakorisága 144 Hz, de a DisplayPorton keresztül akár 175 Hz-ig is túlhajtható.

Mindezek ellenére az LG 38GL950G egyértelműen kiváló monitor. Igaz, a kiábrándító HDR-teljesítmény egyesek számára megszakító lehet, különösen a borsos árat tekintve, de ettől eltekintve jó választás azok számára, akik nagy teljesítményű, ultraszéles G-Sync monitor beszerzésére készülnek.

ASUS PG35VQ

ASUS PG35VQ

Mérete: 35'
Panel: VA
Felbontás: 3440×1400
Frissítési frekvencia: 144 Hz (200 Hz)

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Magával ragadó ívelt ultraszéles képernyő
 • Kiváló kontrasztarány
 • Csodálatos HDR képminőség
 • Magas frissítési gyakoriság
 • Vonzó design

Hátrányok:

 • Rendkívül drága

És végül, de határozottan nem utolsósorban, az Asustól egy újabb ultraszéles opció áll rendelkezésünkre – a Asus ROG Swift PG35VQ - és még jobb is, mint az előző.

Tervezési szempontból ez a monitor úgy néz ki, mint a PG27UQ ultraszéles változata, amelyet fentebb megnéztünk, egyedi megjelenésű állvánnyal RGB kivetítőkkel, mintás hátlappal és masszív RGB-megvilágítású ROG logóval a kijelzőn. vissza. A monitor magassága, dőlése és elforgatása állítható, és ahogy az várható is volt, az Asus nem hagyta ki az USB-elosztót.

Nos, a PG35VQ kiemelkedik ezen a listán, hogy nem használ IPS panelt. Inkább egy VA panellel érkezik, amely észrevehetően jobb kontrasztot kínál, miközben élénk színeket és szilárd betekintési szögeket biztosít.

ASUS RoG SWIFT PG35VQ mögött

Sőt, a PG27UQ-hoz hasonlóan ez a monitor is HDR1000-tanúsítvánnyal rendelkezik, és 512 zónás helyi fényerő-szabályozással rendelkezik. Mint ilyen, kiváló HDR-élményt is képes nyújtani, amely összehasonlítható egy csúcskategóriás tévékészülékkel.

Szerencsére ennek nem a teljesítmény ára van, mivel ez a 144 Hz-es monitor könnyen túlhajtható egészen 200 Hz-ig. A VA panelek azonban a fekete elkenődési problémákról ismertek, és ezek sajnos itt is jelen vannak. Ami a jó oldalt illeti, könnyű minimálisra csökkenteni ezt a hatást némi finomítással.

Összességében az Asus ROG Swift PG35VQ egy lenyűgöző ultraszéles G-Sync monitor, de a 16:9-es rokonához hasonlóan fő hátránya abban rejlik, hogy rendkívül drága, és ezért nem lesz vonzó a rajongókon kívül. és képes komoly összeget költeni egy monitorra.

Hogyan válasszuk ki az igényeinek leginkább megfelelő G-Sync monitort

Most, hogy áttekintettük a jelenleg elérhető legjobb G-Sync monitorok némelyikét, ideje közelebbről megvizsgálni néhány olyan funkciót, amelyeket szem előtt kell tartania a végső választás során.

Felbontás

full hd vs 4k vs 5k vs 8k

A felbontás Ez az egyik legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartani, amikor 2022-ben új monitort vásárol. Miért?

Nos, egyszerűen azért, mert a nagyobb felbontás sokkal jobb látványt nyújt, de ennek a teljesítmény ára van. Ráadásul ezt is szem előtt kell tartania, ha számítógépe jövőállóvá tételén gondolkodik.

Tehát röviden a három leggyakoribb állásfoglalás, amellyel ma találkozni fog Teljes HD (1080p), Quad HD (1440p), és Ultra HD (2160p/4K).

2022-ben 1080p 1440p váltja fel a játék új szabványos felbontásaként, ezt a folyamatot csak a erős új GPU-k amelyek kijönnek. Az 1080p-nek azonban még mindig megvannak a maga előnyei. Ugyanis az 1080p-s monitorok általában megfizethetőbbek, és alacsonyabb felbontásban könnyebb elérni a magasabb képkocka sebességet.

A G-Sync monitorokkal összefüggésben azonban az 1080p-s G-Sync monitorok feltétlenül vonzóak azok számára, akik a teljesítményt helyezik a látvány elé. Végül is az egyetlen 1080p-s monitor, amelyet itt felsoroltunk, az Asus PG259QN, amely elképesztő 360 Hz-es frissítési frekvenciát tud elérni.

Eközben vannak nagyszerűek 4K játékmonitorok, de még mindig nagyon igényesek, különösen, ha nagy teljesítményű modelleket céloz meg. Mint ilyenek, továbbra is nagyrészt azoknak a rajongóknak szólnak, akik hajlandóak és képesek annyi pénzt költeni, mint egy kiváló minőségű G-Sync 4K játékmonitorra és GPU elég erős hogy ilyen monitor igazságot tegyen.

Természetesen, 1440p továbbra is a legjobb középút a teljesítmény és a látvány között, mivel észrevehetően jobban néz ki, mint az 1080p anélkül, hogy olyan igényes lenne, mint a 4K. Mint ilyen, azt mondanánk, hogy ez a legjobb választás 2022-ben, akár a G-Sync, akár nem.

Képarány

A legjobb képarány játékhoz

A felbontáson kívül egy másik fontos tényező, amelyet szem előtt kell tartani, amikor monitort vásárol, az képarány . A legtöbb játékmonitor manapság vagy normál szélesvásznú monitor (16:9) vagy ultraszéles monitor (21:9), szóval ez utóbbiak kínálnak-e jelentős előnyöket?

Nos, mindenekelőtt egy nagyobb képernyő több asztali ingatlant kínál, és ez nagy előnyt jelenthet, ha a termelékenység és/vagy a többfeladatos munkavégzés érdekli. Ami a játékot illeti, az ultraszéles monitorok szélesebb látómezőt kínálnak, miközben az ultraszéles ívelt képernyő nagyszerű elmélyülést is biztosít.

Hátránya, hogy nem minden játék támogatja a FOV beállítását, és sok kompetitív többjátékos játék nem teszi lehetővé ezt egyszerűen azért, hogy bizonyos játékosok ne tudjanak előnyt szerezni másokkal szemben. Ezenkívül sok olyan játék van, amely nem rendelkezik natív ultraszéles méretű támogatással, így gondot okozhat, ha megfelelően futnak egy ultraszéles képernyőn.

Végül érdemes megjegyezni, hogy az ultraszéles monitorok nagyobb felbontással érkeznek, és mint fentebb említettük, ez további megterhelést jelenthet a hardveren.

Panel

IPS vs TN vs VA

Egy monitorról sok mindent el lehet mondani, ha megnézzük, milyen panelt használ, és 2022-ben a két vezető technológia az IPS és a VA.

IPS A (síkon belüli kapcsolású) panelek általában élénk, pontos színekkel és nagy betekintési szöggel rendelkeznek, bár általában elsöprő kontrasztot mutatnak, és gyakran szenvednek egyfajta háttérvilágítástól, amelyet gyakran IPS-fénynek neveznek.

VA A (függőleges igazítás) panelek általában lépést tudnak tartani az IPS panelekkel a színpontosság és a betekintési szögek tekintetében, miközben kiváló kontrasztot kínálnak. Hátránya, hogy általában egy kicsit lassabbak, és általában szellemképeket és fekete elkenődést mutathatnak.

Igaz, ezek csak általánosítások, és a képminőség és a teljesítmény a panel általános minőségétől, a gyártótól függően nagyon eltérő lehet, és két egyforma monitor összehasonlításakor is észrevehető különbségek vannak.

Frissítési ráta

60Hz vs 144Hz monitor

A frissítési ráta a teljesítményre összpontosító játékosok első számú prioritása, mivel a monitor frissítési gyakorisága egyenesen arányos a másodpercenkénti képkockák számával. Minél magasabb a képkockasebesség, annál gördülékenyebb és érzékenyebb lesz a játékélmény, és a magasabb képkockasebesség javíthatja a reakcióidőt is.

De mennyi az elég?

Ez egy fontos kérdés, amelyet szem előtt kell tartania, mivel a megtérülések csökkenését tapasztalhatja, minél magasabb a frissítési gyakoriság.

Például könnyen észrevehető a különbség 30 FPS és 60 FPS között, de a 60-ról 120 FPS-re emelkedés, bár határozottan észrevehető, sokkal kevésbé szembetűnő. Eközben egyesek szinte lehetetlennek találják a 120 és 240 FPS közötti különbségtételt, szóval egyáltalán gondolni kell egy 360 Hz-es monitorra?

Nos, ez valóban személyes preferencia kérdése, mivel nem mindenkinek vannak ugyanazok a követelmények. Például egyesek nem bánják, ha 30 FPS-sel játszanak, míg másoknak nehéz megelégedniük 60-cal, miután megtapasztalták a 144 Hz-es monitoron való játékot.

Ennek ellenére az itt felsorolt ​​G-Sync monitorokkal összefüggésben a 144 Hz-es, a 240 Hz-es és a 360 Hz-es panel közötti döntés elsősorban az egyéb funkcióktól és a prioritásoktól függ. Ha minden a teljesítményről szól, akkor a 360 Hz-es PG259QN lenne a megfelelő választás, de a 240 Hz-es Dell AW2721D vonzóbb lenne, ha nagyobb felbontású kijelzőt és szervizelhető HDR-t szeretne.

Válaszidő

Válaszidő monitorozása

A pixel válaszidő Ez a második bejegyzés a monitor adatlapján, amelyre összpontosítani fog, ha teljesítményt szeretne. Leggyakrabban a monitorgyártók határozzák meg a szürkéről-szürkére (GtG) válaszidő, amely azt jelzi, hogy mennyi idő alatt vált egy pixel a szürke egyik árnyalatáról a másikra.

A legtöbb monitor manapság az 1-4 ms-os tartományban van, ami a GtG válaszidőt illeti, tehát önmagában nem sokat jelez. Mondanunk sem kell, hogy nem minden monitor teljesít egyformán ezen az osztályon.

A magas válaszidő miatt leggyakrabban jelentkező problémák a szellemkép, a zárójelek és a nagy mozgási elmosódás, de a monitorok általában olyan technológiákkal rendelkeznek, amelyek segítenek leküzdeni ezeket a problémákat.

Amikor a szellemképről és a nyomkövetésről van szó, használjon mást túlhajtási mód segíthet, bár ez pixel-túllövéshez, azaz fordított szellemképhez is vezethet, ezért mindig érdemes kipróbálni a különböző beállításokat, hogy megtalálja az Önnek legmegfelelőbbet.

Eközben sok monitor támogatja mozgási elmosódás csökkentése (MBR) a háttérvilágítás villogása révén, amely jelentősen csökkentheti a mozgás közbeni elmosódást a fényerő árán, bár az MBR és a VRR egyidejű használata lehetetlen. Sok G-Sync monitor esetén jönnek Ultra Low Motion Blur (ULMB).

HDR – Megéri?

High Dynamic Range HDR

A bal oldalon a Dolby Vision HDR látható, míg a jobb oldalon hogyan nézne ki a kép HDR nélkül

A 2010-es évek közepén egyre népszerűbbé vált szolgáltatás a HDR. Főleg a tévék terén kezdett elterjedni, de ma már sok játékmonitor alkalmazza ezt. Szóval, mi az a HDR, és megéri-e egy játékmonitorban?

HDR A vagy a High Dynamic Range a megnövelt fényerő és kontraszt révén javítja a képminőséget, így sokkal valósághűbb és magával ragadóbb látványt nyújt, amit SDR-ben (Standard Dynamic Range) lehetetlen elérni.

Ennek ellenére könnyen belátható, hogy első pillantásra miért olyan vonzó ez a funkció, de valóban szükséges-e a nagy teljesítményű G-Sync játékmonitorok prioritási listáján tartani?

Nos, manapság sok monitor támogatja a HDR10 szabványt, de attól, hogy képes fogadni és feldolgozni egy HDR jelet, még nem biztos, hogy megfelelő HDR-élményt tud nyújtani, legyen szó alacsony csúcsfényerőről, gyenge kontrasztról, jelentős háttérvilágítás-kiáramlásról vagy a jó helyi fényerőszabályozás hiánya miatt.

Számos VESA-tanúsítvány létezik, amelyek jelzik, hogy milyen minőséget várhat el egy kijelzőtől, és ezeket az alábbiakban láthatja.

DisplayHDR tanúsítványok

Általánosságban elmondható, hogy az emberek egyetértenek abban, hogy meg kell elégednie a HDR600-nál nem kevesebbel, ha a HDR fontos az Ön számára, bár a HDR1000 a határozott út, ha szeretné megtapasztalni a HDR-t úgy, ahogy annak lennie kell.

Ráadásul, helyi tompítás rendkívül fontos a HDR-kijelzők számára, és ez a funkció az, hogy lehetővé teszi a monitor számára, hogy a háttérvilágítás egyes részeit teljesen kikapcsolja, így biztosítva a megfelelő HDR-élmény biztosításához szükséges kontrasztot.

Mindezek ellenére a HDR még mindig nem egy fő jellemző a játékmonitorok terén, és nagyon drága monitort kell vásárolnia, ha valódi HDR-t szeretne megtapasztalni. Ráadásul nem minden játék támogatja a HDR-t PC-n, és nem kompatibilis a VRR minden formájával, így nem éppen ez az elsődleges funkció a legtöbb nagy teljesítményű monitornál.

Ennek ellenére egy kellően fényes, helyi tompítással és G-Sync Ultimate funkcióval rendelkező, csúcskategóriás játékmonitorban a HDR üdvözlendő funkció. Ez azonban egyszerűen még nem egy általános funkció, és azt mondanánk, hogy egy drága HDR-játékmonitorba kizárólag a HDR kedvéért nem jó ötlet, hacsak nincs sok tartalék pénzünk.

Következtetés

A legjobb játék monitor

És most, ha mindez nincs az útból, itt az ideje, hogy kiemeljük a kiválasztottakat.

Ha a legjobb ár-érték arányt szeretné elérni, azt mondjuk, hogy a Dell Alienware AW2721D valószínűleg az Ön igényeinek leginkább megfelelő. Gyönyörű 1440p IPS panellel, nagyszerű teljesítménnyel és szilárd HDR-rel rendelkezik. Bár korántsem tökéletes, nagyszerű funkciókészlettel rendelkezik, viszonylag elérhető áron, ami a G-Sync monitorokat illeti.

Ha azonban a pénz nem probléma, a Asus ROG Swift PG27UQ a nyilvánvaló prémium választás, amelyben egyszerűen minden megvan: egy lenyűgöző 4K IPS-kijelző teljes tömbös helyi tompítással és gyönyörű HDR-rel, miközben a teljesítmény terén sem okoz csalódást.

Természetesen ezek csak a mi választásaink, és az itt felsorolt ​​monitorok bármelyike ​​jó vétel lehet, feltéve, hogy szem előtt tartja az előnyeiket és hátrányaikat, valamint saját követelményeit és költségvetési korlátait.

Ezek is tetszhetnek neked