Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb grafikus kártyák játékokhoz (2022-es vélemények)

A legjobb grafikus kártyák játékokhoz (2022-es vélemények)

A grafikus kártya minden játék PC-konstrukció legfontosabb eleme. Itt vannak az NVIDIA és az AMD legjobb grafikus kártyái a játékélmény fokozása érdekében.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4 A legjobb grafikus kártyák játékhoz

A grafikus kártya a játék PC legfontosabb eleme, pont .

A játékon belüli grafikát illetően mindent megtesz, ezért olyan fontos a megfelelő kiválasztása. És szerencsére nem olyan nehéz, mint egyesek gondolják!

Mindaddig, amíg ismeri teljesítménycéljait és költségvetését, már egy hüvelyk választja el attól, hogy megtalálja az igényeinek megfelelő grafikus kártyát.

Ebben a vásárlási útmutatóban megtalálja a nagyon A legjobb GPU-k játékhoz 2022-ben , valamint néhány tippet arra vonatkozóan, hogy mire érdemes odafigyelni.

Tehát minden további nélkül merüljünk el az első kategóriába.

Előző

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080

ASUS TUF Gaming NVIDIA GeForce RTX 3080
 • Kiváló teljesítmény 1440p és 4K felbontásban
 • Csendes és hatékony hűtés
 • MSRP árképzés
Lásd Ár

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 OC Edition

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 OC Edition
 • Nagyszerű 1440p, sőt 4K játékokhoz is
 • Csendes és hatékony hűtés
 • Nagyon jó ár-érték arány
Lásd Ár

Gigabyte GeForce GTX 1650 Super Windforce OC

Gigabyte GeForce GTX 1650 Super Windforce OC
 • Jó 1080p teljesítmény
 • Rendkívül megfizethető
Lásd Ár Következő

TartalomjegyzékElőadás

A legjobb költségvetési grafikus kártyák

Az első kategóriában van néhány olcsó grafikus kártya, amelyek felkeltik azok figyelmét, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy sok pénzt költsenek egy új GPU-ra. Nem kerülnek sokba és vannak kiválóan alkalmas 1080p-s játékra , így ezek közül valamelyik lehet a megfelelő választás az Ön számára.

Gigabyte GeForce GTX 1650 Super Windforce OC

Gigabyte GeForce GTX 1650 Super Windforce OC

A legjobb költségvetési grafikus kártya

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Szilárd 1080p teljesítmény
 • Megfizethető
 • DVI port a régebbi monitorokkal rendelkezőknek
 • Semleges és hatékony kialakítás

Hátrányok:

 • Viszonylag kevés memória
 • Nem túl jövőbiztos

Először is megvan a jelenleg elérhető egyik legjobb költségvetési kártya – a Gigabyte GeForce GTX 1650 Super Windforce OC . A Gigabyte minden tekintetben kiegyensúlyozott és viszonylag megfizethető megoldásairól ismert, és pontosan ezt kínálják ezzel a kártyával.

A GTX 1650 Super önmagában egy nagyon kompetens GPU, amely több, mint 1080p felbontásban képes kezelni a legújabb AAA címeket, így ideális választás azok számára, akik még nem állnak készen az 1440p vagy 4K ugrásra.

Alap órajel 1530 MHz
Boost Clock 1755 MHz
memória GDDR6
Memória kapacitás 4GB
Memóriabusz 128 bites
Csatlakozók 1x DisplayPort 1.4
1x HDMI 2.0b
1x DL-DVI-D
Ajánlott tápegység 350W

Ami ezt a konkrét modellt illeti, kettős Windforce ventilátor hűti, ami lehetővé teszi, hogy a kártya valamivel jobban teljesítsen, mint a referenciamodell. Ami a dizájnt illeti, a Gigabyte megragadt egy egyszerű, semleges fekete burkolattal, szürke kiemeléssel, ami lehetővé teszi, hogy a kártya illeszkedjen a legtöbb összeállításhoz anélkül, hogy kilógna, és hátlappal is együtt érkezik.

Sőt, a kártya DVI porttal is rendelkezik, ami remek hír azoknak, akiknek még régebbi monitorjuk van, amelyik ezt a portot használja. Összességében, amint fentebb említettük, ez egy jól kiegyensúlyozott lehetőség, amely minden bizonnyal azoknak fog tetszeni, akik aprópénzt csípnek, vagy egyszerűen nem akarnak többet költeni, mint amennyit feltétlenül kell egy grafikus kártyára.

A GTX 1650 Super fő hátránya azonban a memóriájában rejlik. Bár GDDR6-tal van felszerelve, a 4 gigabájt videomemória 128 bites memóriabusszal nem igazán alkalmas nagyobb felbontású játékokhoz 2022-ben, és az évek múlásával sem lesz jobb.

Ez azt mondta, közben Szívből ajánljuk ezt a kártyát azoknak, akik szűkös költségvetéssel rendelkeznek, vagy nem terveznek egyhamar 1080p képernyőről frissíteni , ezt érdemes szem előtt tartani, ha nagyobb felbontású monitorba kíván beruházni.

MSI GeForce GTX 1660 Super Gaming X

MSI GeForce GTX 1660 Super Gaming X

A legjobb ár-érték arányú Nvidia grafikus kártya

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kiváló 1080p-hez és megfelelő 1440p-hez
 • Vonzó design
 • RGB világítás

Hátrányok:

 • Kicsit a drága oldalon

Következő egy másik rendkívül népszerű olcsó grafikus kártya, a GTX 1660 Super. Ez egy különösen vonzó modell az MSI-től, a MSI GeForce GTX 1660 Super Gaming X . És mitől olyan vonzó? Nos, főleg az, hogy egy szerény árú csomagban egyesíti a teljesítményt és a dizájnt.

A GTX 1660 Super egy olyan GPU, amely az Nvidia formába való visszatérését jelezte, ha megfizethetőbb grafikus megoldásokról van szó, mivel az AMD évek óta kiváló alternatívákat kínál alacsonyabb árkategóriákban. A GTX 1660 Super azonban teljesen felülmúlta mind a régebbi Polaris-alapú AMD modelleket, mind a meglehetősen csalódást keltő RX 5500 XT-t.

Alap órajel 1530 MHz
Boost Clock 1830 MHz
memória GDDR6
Memória kapacitás 6 GB
Memóriabusz 192 bites
Csatlakozók 3x DisplayPort 1.4
1x HDMI 2.0b
Ajánlott tápegység 450W

Ennek ellenére a GTX 1660 Super elsősorban 1080p-s játékokra készült, bár sokkal jobban teljesít, mint az 1650 Super, mivel az extra memória lehetővé teszi, hogy még 1440p-ben is megfelelő teljesítményt nyújtson.

Ha az MSI GTX 1660 Super-ről van szó, sok mindent lehet szeretni. A kettős Torx 3.0 ventilátornak köszönhetően jelentősen jobban teljesít, mint a referenciamodell, és a dizájnt is szögezték le. A korábbiakhoz hasonlóan a semleges szürke burkolat lehetővé teszi, hogy a kártya esztétikusan illeszkedjen a legtöbb konstrukcióhoz, míg a szögletes kialakítás és az RGB világítás adja meg ezt a játékélményt.

Bár ez határozottan nagyszerű kártya, az egy kicsit a drága oldalon, lényegében a pénztárcabarát és a középkategóriás modellek közötti határt súrolva. Mint ilyen, mondanánk ez a kártya némileg kétes értéket kínál néhány drágább, de erősebb kártyához képest mint az AMD Radeon RX 5600 XT, amit az alábbiakban fogunk megnézni.

A legjobb középkategóriás grafikus kártyák

Tovább haladva eljutunk a középkategóriás grafikus kártyákhoz. Ezek drágább, de erősebb és jövőbiztosabb is , mivel jó 1440p-s teljesítményt nyújtanak, és néhányan még a 4K-t is átveszik.

Összességében jó középutat jelentenek azok számára, akik jó egyensúlyt akarnak találni a teljesítmény és az ár között.

MSI Radeon RX 5600 XT GAMING MX

MSI Radeon RX 5600 XT GAMING MX

A legjobb ár-érték arányú AMD grafikus kártya

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kiváló 1080p és 1440 felbontású teljesítmény
 • Jó ár-érték arány

Hátrányok:

 • Nincs sugárkövetés
 • Lenyűgöző kialakítás

Először is megvan a MSI Radeon RX 5600 XT Gaming MX , jól mutatja az AMD kiváló RDNA-alapú középkategóriás GPU-ját. Bár lehet, hogy nem néz ki olyan jól, mint néhány más manapság megtalálható modell, de ha a teljesítményt helyezi előtérbe, és jó ár-érték arányt szeretne kapni, akkor ez a kártya az Ön számára.

Amikor megjelent az RX 5600 XT, az AMD végre jó versenyt tudott kínálni az Nvidia számára a középkategóriában, elsajátította az 1080p-s játékot, és masszív 1440p-s teljesítményt kínál nagyon elérhető áron, így könnyen belátható, miért lenne ilyen jó választás. még ma is.

Alap órajel 1280 MHz
Boost Clock 1620 MHz
memória GDDR6
Memória kapacitás 6 GB
Memóriabusz 192 bites
Csatlakozók 3x DisplayPort 1.4
1x HDMI 2.0b
Ajánlott tápegység 500W

Ezt szem előtt tartva az RX 5600 XT nagyon jó választás lehet akár 1440p-s monitorhoz, akár 1080p-s, nagy frissítési gyakoriságú monitorhoz, mivel könnyebben ér el nagyobb képkockafrekvenciát, mint néhány olcsóbb kártya, különösen egyes az igényesebb játékok.

Most már említettük, hogy ez a konkrét modell a teljesítményt helyezi előtérbe, és bár ez viszonylag megfizethetővé teszi, ez egyben azt is jelenti, hogy kissé nem lenyűgöző dizájnnal rendelkezik. Nincs RGB, és a burkolat hagy némi kívánnivalót maga után. Tehát, ha esztétikusabb kártyákat szeretne, amelyeket megcsodálhat a áttetsző tok , akkor biztosan vannak jobb alternatívák.

Ezenkívül az RDNA architektúra egyik hátránya, hogy nem támogatja a sugárkövetést. Ez nem nagy hátrány, ha amúgy sem törődik a sugárkövetéssel, de ha igen, akkor érdemes lehet várni még néhány hónapot, amíg a kedvezőbb árú RX 6000 és RTX 3000 GPU megjelenhet.

Összességében azt mondhatjuk, hogy az MSI RX 5600 XT Gaming MX az nagyszerű grafikus kártya azok számára, akik elsősorban a teljesítményt és az értéket keresik, és nem igazán törődnek az esztétikával és/vagy a sugárkövetéssel.

XFX RX 5700 XT Thicc III Ultra

XFX RX 5700 XT Thicc III Ultra

A legjobb AMD grafikus kártya az AMD RX 6000 GPU-kig

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kiváló teljesítmény 1440p-ben
 • 4K-ban szervizelhető
 • Elegáns külső kialakítás

Hátrányok:

 • Nincs sugárkövetés
 • Magas energiafogyasztás

Most, ha az RX 5600 XT nem felel meg a teljesítménykövetelményeinek, érdemes egy pillantást vetni nagyobb, aljasabb rokonára – az RX 5700 XT-re – és XFX-ek Thicc III Ultra modell az egyik legjobb modell, amit ma kaphat.

A mémek által ihletett névadástól eltekintve az XFX RX 5700 XT Thicc III Ultra egy kiváló kártya, amely nemcsak 1440p-ben nagyszerű teljesítményt nyújt, hanem akár 4K-t is, ráadásul tervezési szempontból sem rossz.

Alap órajel 1810 MHz
Boost Clock 2025 MHz
memória GDDR6
Memória kapacitás 8 GB
Memóriabusz 256 bites
Csatlakozók 3x DisplayPort 1.4
1x HDMI 2.0b
Ajánlott tápegység 600W

Háromventilátoros hűtőjével ez az XFX RX 5700 XT lenyűgöző órajelet érhet el, és ami még fontosabb, túlzott zajkeltés nélkül. Sőt, ahogy a képen is látszik, ránézésre sem rossz. Igaz, a dizájn nem olyan agresszív, mint néhány más grafikus kártya esetében, de elegáns és erőteljes anélkül, hogy túl hivalkodó lenne.

Ami a hátrányokat illeti, a legfigyelemreméltóbb valószínűleg a kártya magas fogyasztása lenne. Az RX 5600 XT-hez hasonlóan néhányan a hardveresen gyorsított sugárkövetés hiányát is bánják.

Ettől függetlenül az RX 5700 XT jelenleg az egyik legjobb lehetőség azok számára, akik jó teljesítményt szeretnének 1440p-ben, vagy akik 4K-ra szeretnének ugrani, és hajlandóak megelégedni az ideálisnál kevésbé, de használható teljesítménygel ebben a felbontásban.

Igaz, a készülő középkategóriás RX 6000 modellek gyakorlatilag minden tekintetben beárnyékolják az RX 5700 XT-t, az RTX 3060 Ti pedig már ugyanazon az árszinten felülmúlja azt, ráadásul sugárkövetési támogatással is kiegészítve.

Hogy az említett, az RX 5700 XT nem túl jövőbiztos megoldás, de még mindig életképes választás, ha nem törődik a sugárkövetéssel és/vagy ha jó áron kapja meg .

A pillanatnyi legjobb középkategóriás grafikus kártya

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kiválóan alkalmas 1440p-s játékokhoz
 • Képes 4K felvételére
 • Jó sugárkövetési teljesítmény
 • Nagyon jó érték

Hátrányok:

 • A lepel kissé olcsónak tűnik
 • Nagy teljesítményfelvétel

A következő kártya, amelyet felsorakoztunk, valószínűleg az egyik legjobb GPU, amelyet az Nvidia a mai napig kiadott – a RTX 3060 Ti . Az általunk választott konkrét modell, a , az Asus Dual szériájából származik, amely általában az első ülésre teszi a megfizethetőséget, így ez a választás nem olyan kirívó, mint a népszerűbb ROG modellek.

Ez persze nem jelenti azt, hogy komoly engedményeket tettek volna a teljesítményosztályon, hiszen az RTX 3060 Ti egy olyan GPU, amely nem csak 1440p-ben teljesít rendkívül jól, de a 4K felvételére is több mint képesnek bizonyult!

Alap órajel 1410 MHz
Boost Clock 1740 MHz
memória GDDR6
Memória kapacitás 8 GB
Memóriabusz 256 bites
Csatlakozók 3x DisplayPort 1.4a
2x HDMI 2.1
Ajánlott tápegység 750W

Az Asus Dual RTX 3060 Ti egy kettős ventilátoros kártya, kissé alapvető megjelenésű burkolattal, az Asus Dual RTX 3060 Ti nem kínál annyi szemet, mint az Asus drágább modelljei, bár jobban néz ki, mint a régebbi Dual sorozatú kártyák, és szilárd felépítési minőséggel büszkélkedhet. , tehát nincs komolyabb probléma.

Teljesítményét tekintve a kártya elég hűvös, és amint fentebb említettük, nagyszerű választás 1440p-hez, és még 4K-nál is választható. Igaz, ebben a felbontásban nem lesz képes stabil 60 FPS-t fenntartani a legújabb AAA-játékokban, legalábbis nem, ha néhány grafikus beállítást lekapcsolnak, de ennek ellenére lenyűgöző.

Az RTX 3060 Ti fő hátrányai a nagy fogyasztás és az a tény, hogy a dizájn nem lesz mindenki ízlésének megfelelő.

Ezt leszámítva ez egy igazán csodálatos GPU, ha egy jól lekerekített megoldást keres, amely 1440p-ben nem néz szembe kihívásokkal, vagy ha 4K-ra szeretne ugrani anélkül, hogy túl sokat költene egy drágább csúcsmodellre.

A legjobb csúcskategóriás grafikus kártyák

És most, az utolsó kategóriában néhány csúcskategóriás megoldáshoz jutunk, amelyek kivételesen teljesítenek minden felbontásban. Ezek a kártyák kínálnak páratlan 1440p teljesítmény és stabil frissítési gyakoriság 4K felbontásban , bár lényegesen magasabb áron.

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 OC Edition

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 OC Edition

A legjobb ár-érték arány

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kiváló kártya 1440p és 4K játékokhoz
 • Hatékony hűtés alacsony zajszinttel
 • Nagyszerű ár-érték arány

Hátrányok:

 • Alap dizájn
 • Korlátozott túlhajtási teljesítmény
 • Hataloméhes

Először is megvan az RTX 3070, amely könnyedén az egyik legjobb GPU, amelyet az Nvidia eddig kiadott, különösen az érték tekintetében. Az a konkrét modell, amelyet itt megvizsgálunk, a Asus TUF RTX 3070 OC Edition , és ez egy olyan sorozat, amely mindig is a teljesítményt, a megbízhatóságot és a megfizethetőséget helyezte előtérbe az esztétikával szemben.

Ennek ellenére, bár ez a kártya nem kínál annyi szemet, mint néhány más modell, amellyel ma találkozni fog, a jelenlegi áron kínált teljesítmény minden játékos figyelmét felkelti.

Alap órajel 1500 MHz
Boost Clock 1845 MHz
memória GDDR6
Memória kapacitás 8 GB
Memóriabusz 256 bites
Csatlakozók 2x HDMI 2.1 3x DisplayPort 1.4a
Ajánlott tápegység 750W

Egyszerűen fogalmazva, az RTX 3070 minden olyan teljesítményt kínál, amelyre egy átlagos játékosnak szüksége lesz, aki 1440p-re vagy akár 4K-ra szeretne ugrani. Igaz, nem tud versenyezni néhány drágább modellel, ha stabil, három számjegyű képkockafrekvenciát szeretne elérni az igényesebb játékokban, de 500 dollárért ez egy csodálatos kártya. Még a túl drága RTX 2080 Ti-t is felülmúlja.

Bár lehet, hogy nem néz ki olyan jól, mint az Asus ROG modelljei, mégis hatékony dizájnnal büszkélkedhet. Mint fentebb említettük, a TUF kártyák fő erőssége a jó árazásban, a szilárd teljesítményben és a kiváló összeépítési minőségben rejlik, és ez az RTX 3070 ebben a tekintetben határozottan teljesít.

Hátránya, hogy a GPU feltűnően energiaéhes, ráadásul a túlhajtási teljesítmény a teljesítménykorlátozás miatt nem éppen nagy. Ettől függetlenül ez még mindig elképesztő kártya azok számára, akik nem törődnek a finomabb részletekkel, és csak egy jó kártyát keresnek, amellyel nagy felbontású monitorhoz csatlakoztathatók.

Összességében, bár lehet, hogy nem ez a legjobban kinéző kártya a piacon, vagy nem megfelelő a lelkes túlhúzóknak, ez egy nagyszerű választás azok számára, akik jó ár-érték arányt szeretnének elérni a pénzükért. . Kiváló választás egy átlagos játékos számára, aki a pénztárcája jólétét tartja szem előtt, mivel a szó egyetlen részletében sem fog csalódni.

ASUS TUF Gaming NVIDIA GeForce RTX 3080

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080

A legjobb grafikus kártya

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kiváló teljesítmény 1440p és 4K felbontásban
 • Csendes és hatékony hűtés
 • MSRP árképzés

Hátrányok:

 • Magas energiafogyasztás
 • A drága oldalon
 • A tervezés nem fog mindenkivel egyetérteni

Most pedig rátérünk a jó dolgokra! Az új RTX 3080 egy elképesztő GPU, amely még a rendkívül drága RTX 2080 Ti-t is jelentősen felülmúlja anélkül, hogy közel lenne olyan drága, és jelenleg a csúcskategóriák vitathatatlan királya.

Az általunk itt kiválasztott modell a Asus TUF Gaming RTX 3080 , egy kártya, amely nem növeli az amúgy is magas, 700 dolláros MSRP-t, és nagyszerű általános teljesítményt nyújt, bár lehet, hogy néhányan nem szeretik a dizájnt.

Alap órajel 1440 MHz
Boost Clock 1815 MHz
memória GDDR6X
Memória kapacitás 10 GB
Memóriabusz 320 bites
Csatlakozók 3x DisplayPort 1.4a
2x HDMI 2.1
Ajánlott tápegység 750W

Ahogy a specifikációkból sejthető, az RTX 3080 ideális nagyobb felbontású játékokhoz, de nagyon kétes értéket kínál azoknak, akik még mindig nem terveznek 1080p-ről frissíteni. 10 gigabájt GDDR6X memóriájával nyilvánvalóan kiválóan alkalmas 4K-s játékokhoz, vagy nagy frissítési gyakoriságú, 1440p-s monitorral párosítva.

Ahogy fentebb említettük, az Asus hűtője jó teljesítményt présel ki a GPU-ból, észrevehetően jobb hűtést kínálva anélkül, hogy az árat vagy a zajtermelést növelné, bár nem éppen a cég legszembetűnőbb terveit mutatja be.

A TUF sorozat azonban mindig a teljesítményt és az értéket helyezte előtérbe, és ez ebben az esetben mindenképpen sikerül. Emellett bár az egyszerű szürke burkolat és az RGB korlátozott megvalósítása miatt a kártya megfizethetőbb középkategóriás megoldásnak tűnhet, mégis nagyon hatásos kialakítás.

Azok számára, akiket inkább a dolgok gyakorlati oldala érdekel, az a rossz hír, hogy az RTX 3080 őrülten energiaéhes, még jobban, mint az RTX 2080 Ti. Tehát, ha végül megveszi, készüljön fel egy drágább, kiváló minőségű tápegységre is.

Mindenesetre, ha olyan csúcskategóriás GPU-t keres, amely képes elsajátítani az 1440p felbontást és kiváló teljesítményt nyújt 4K-ban, jelenleg nincs jobb választás mint az RTX 3080, de meglátjuk, mi történik, amikor megjelennek az AMD RX 6000-es modelljei.

MSI Gaming GeForce RTX 3090 Gaming X Trio

MSI Gaming GeForce RTX 3090 Gaming X Trio

A legerősebb grafikus kártya

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Páratlan teljesítmény
 • Magas memóriakapacitás
 • Gyönyörű design

Hátrányok:

 • Rendkívül drága
 • Magas energiafogyasztás
 • Nagyon rossz ár-érték a játékhoz

És végül, de nem utolsósorban, nálunk van a MSI RTX 3090 Gaming X Trio , egy grafikus kártya, amely több mint elég erős a legújabb játékok futtatásához.

A hatalmas videomemória-kínálattal és a borsos árcédulájával azonban az RTX 3090 egy olyan GPU, amely inkább a munkaállomásokra, mintsem a játék PC-kre van igazítva.

Alap órajel 1400 MHz
Boost Clock 1785 MHz
memória GDDR6X
Memória kapacitás 24 GB
Memóriabusz 384 bites
Csatlakozók 3x DisplayPort 1.4a
1x HDMI 2.1
Ajánlott tápegység 750W

Tehát az RTX 3090 a szó szoros értelmében a legerősebb fogyasztói GPU a piacon, és az MSI nagyszerű munkát végzett ezzel a modellel, kiváló hűtéssel és lenyűgöző RGB-vel.

A nagyobb nyers teljesítmény azonban nem feltétlenül jelent jó értéket, és az RTX 2080 Ti-hez hasonlóan az RTX 3090 is tökéletes példa erre. Az RTX 3080-hoz képest az RTX 3090 valamivel jobb teljesítményt nyújt a játékokban, de több mint kétszer annyiba kerül, ami nagyon kétes befektetést jelent a játékosok számára.

Ahogy a bevezetőben említettük, az RTX 3090 jobb választás munkaállomásokhoz, mint játék PC-khez. Ennek az az oka, hogy az RTX 3080-al szembeni fő előnye, a bőséges memóriakapacitása nagyon hasznos lehet a memóriaigényes professzionális alkalmazásokhoz, de ez tényleg nem annyira releváns 2022-ben a játék szempontjából, mivel a játékoknak sehova sem kell. közel annyi memória még.

Hogy az említett, Hacsak nem szándékozik olyan alkalmazásokat használni, amelyek teljes mértékben kihasználják a kártya 24 gigabájtnyi GDDR6X memóriáját, vagy ha nincs elég készpénze, az RTX 3090 valóban nem olyan kártya, amelyet érdemes megfontolni. megfizethetetlenül magas ára és viszonylag alacsony játékbeli teljesítménynövekedése miatt a sokkal jobban megközelíthető RTX 3080-hoz képest.

Hogyan válasszuk ki az igényeinek leginkább megfelelő grafikus kártyát

Most, hogy áttekintettük a jelenleg elérhető legjobb grafikus kártyákat, íme néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani, ha meg szeretné találni az igényeinek és pénztárcájának leginkább megfelelő GPU-t!

Hardver kompatibilitás

A számítógép teljes testreszabhatósága az egyik fő vonzereje annak beszerzése mögött, de valószínűleg a kompatibilitás miatti aggódás a fő oka annak, hogy a játékosok sokan visszariadnak ettől. És bizony, a különböző számok és megjelölések meglehetősen zavaróak lehetnek a navigálásban, ha még újonc vagy az egészben, de meg fog lepődni, hogy valójában milyen egyszerű is!

Tehát itt vannak a főbb dolgok, amelyeket szem előtt kell tartani, amikor GPU-kompatibilitásról van szó.

Az alaplap

A legjobb játék alaplap

Az alaplap valószínűleg a legkönnyebben választható komponens a PC építésénél, mivel ezen keresztül kommunikálnak a többi komponenssel.

Az alaplap kiválasztásakor szem előtt kell tartani néhány dolgot: a formátum, a CPU foglalat, a lapkakészlet, a RAM és a PCIe bővítőhelyek száma, valamint az egyéb csatlakozók, például az USB, SATA, M.2 és mások száma.

Ezen felül néhány további funkciót is figyelembe kell venni, mint például a túlhajtás támogatása, de ha többet szeretne tudni az alaplapokról, akkor a legjobb, ha megnézi ezt a vásárlási útmutatót .

Ami a GPU-alaplap kompatibilitást illeti, az alaplapnak megfelelő PCIe foglalattal kell rendelkeznie , mivel a GPU így fog kapcsolódni az alaplaphoz. De mivel nagyjából minden mainstream alaplapon van egy, ha nem több, ez meglehetősen egyszerű dolog.

Két másik dolog, amit szem előtt kell tartani, a PCI Express bővítőhely verziója és a grafikus kártya mérete.

Összefüggő: Alaplapok: ATX vs Micro ATX vs Mini ITX – melyiket válasszam?

Hosszú ideje, PCIe 3.0 volt a szabvány, és PCIe 4.0 csak most kezdődött el a mainstream alaplapokon és GPU-kon. Bár az SSD-k esetében több azonnali előnyt jelent, még eltelik egy kis idő, mire ez valóban számít a GPU-k számára.

Jelenleg, mivel a PCIe 4.0 visszafelé kompatibilis a PCIe 3.0-val, és mivel még az azt támogató legerősebb GPU-k esetében sem kínál érezhető teljesítménynövekedést, jelenleg nem kell aggódni emiatt.

Eközben a grafikus kártya méretét illetően a vastagság és a hossz a legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni. A vastagabb kártyák több függőleges helyet foglalnak el a ház belsejében, így potenciálisan akadályozva néhány más PCIe bővítőhelyet, és megakadályozva, hogy további PCIe-kártyákat helyezzen be ezekbe a foglalatokba.

Ami a hosszt illeti, az alaplapot nem igazán érinti annyira, mint a házat, mint előfordulhat, hogy egy hosszabb GPU nem fér el a kompaktabb házakba . Ez főként a Mini Tower és a kis méretű tokok esetében jelentkezik. A Mid Tower és a nagyobb tokok esetében viszont nem okozhat gondot még a legnagyobb méretű kártyák elhelyezése sem. Ennek ellenére mindig jó ötlet ellenőrizni a grafikus kártya és a ház méreteit, csak a biztosság érdekében.

A CPU

CPU GPU szűk keresztmetszet

A GPU-CPU kompatibilitás terén nincs okunk aggódni, mivel minden modern CPU minden modern GPU-val működik. A kérdés azonban, amelyet fel kell tennie, az milyen jól a kettő együtt tud működni.

Amikor kiválaszt egy CPU-t a GPU-hoz, meg kell győződnie arról, hogy a CPU nem akadályozza a GPU-t, és fordítva . És mi az a szűk keresztmetszet?

Összefüggő: A legjobb CPU-k játékhoz (2022-es vélemények)

Alapvetően, ha egy erős GPU-t egy lényegesen gyengébb CPU-val párosít, a GPU nem lesz kihasználva teljes kapacitásával, mivel a CPU nem tudna elég gyorsan új utasításokat kiadni.

Van egy teljes cikkünk a szűk keresztmetszetek elkerüléséről itt , de lényegében a leggyorsabban egy szűk keresztmetszet-kalkulátor segítségével ellenőrizheti, hogy a CPU és a GPU megfelelő-e. Ne feledje azonban, hogy ezek nem 100%-ban pontosak, és csak hozzávetőleges becslést tudnak adni.

A tápegység

PSU szintek listája

A tápegység, ahogy a neve is sugallja, az összes alkatrésznek a megfelelő működéshez szükséges áramellátásáért felelős. A GPU a leginkább energiaigényes alkatrész egy játék PC-n belül, ezért mindig fontos olyan tápegységet választani, amely jól illeszkedik bármilyen grafikus kártyához.

Amint ebből a cikkből kiderül, a modern GPU-khoz 350 W és 750 W közötti tápegységre van szükség, bár a legtöbb ragaszkodik a 500-600W tartományban . Szerencsére nem probléma olyan tápegységet találni, amely elég erős. Őszintén szólva, 2022-ben az 500 W-nál gyengébb tápegység megtalálása lenne az igazi kihívás.

Ne feledje, hogy nem csak a GPU-ra, hanem az összes alkatrészre is szem előtt kell tartania, amikor megfelelő tápegységet vásárol. Sőt, ha nehéz munkát tervez túlhúzás , magától értetődik, hogy a nagyobb teljesítményű, jobb minőségű tápegység beszerzésének első helyen kell lennie a prioritások listáján.

Ismét megtekintheti a teljes cikket erről a témáról itt , mivel a tápegység kiválasztása nem csupán a teljesítmény. És ezen felül érdemes megnézni a mi oldalunkat PSU hierarchia , is.

A kijelző

A legjobb 1440p monitorok

Mit ér egy jó grafikus kártya, ha nincs megfelelő monitorod?

Nincs értelme egy 700 dolláros GPU-t párosítani egy 100 dolláros monitorral, amely csak 60 Hz-re képes 1080p-n! Hasonlóképpen, nincs értelme extrát fektetni egy nagy felbontású, magas frissítési gyakorisággal rendelkező kijelzőre, ha csak egy olyan olcsó GPU-t kap, amelyhez csatlakoztatva nehezen tudja fenntartani a lejátszható képkockafrekvenciát.

Tehát, ha a grafikus kártyához legjobban illő monitort kell megtalálni, a két legfontosabb dolgot tartsa szem előtt!

Az első helyen a felbontás. Általánosságban elmondható, hogy 2022-ben három fő felbontás közül választhat, ha játékmonitorokról van szó:

  Full HD, azaz 1080p, azoknak jó, akik a teljesítményt részesítik előnyben a látványokkal szemben, vagy akik szűkös költségvetéssel rendelkeznek.Quad HD, azaz 1440p, remek középút a látvány és a teljesítmény között, valószínűleg a legjobb felbontás játékhoz 2022-ben.4K/Ultra HD, azaz 2160p, páratlan látványt kínál, de csúcskategóriás GPU-t igényel, ha meg szeretné tartani a játszható képkockafrekvenciát a legújabb és a közelgő AAA-játékokban.

Összefüggő: Mi a legjobb felbontás játékhoz?

A nagyobb felbontásban való játék előnyei az, hogy sokkal jobb, élesebb látványt és olyan részletgazdagságot tudhat magáénak, mint amilyet a kisebb felbontású kijelzővel soha nem tudna elérni. A játékok nagyobb felbontásban való futtatása azonban sokkal nagyobb igénybevételt jelent a hardverre nézve, ami azt jelenti, hogy erősebb GPU-ba kell beruházni a stabil, játszható képkockafrekvencia elérése érdekében.

Még egyszer, ha általánosítani akarunk, az olcsó GPU-k a legalkalmasabbak 1080p-s játékokhoz, a középkategóriások 1440p-hez, a csúcskategóriások pedig 4K-hoz . De természetesen a pontos teljesítmény a GPU-tól és a kérdéses játéktól függően változhat, mivel nem minden játék olyan igényes vagy olyan jól optimalizált, mint a másik.

Összefüggő: A legjobb 1440p monitorok (2022-es értékelések)

Most, 2022-ben a felbontás nem minden, és frissítési gyakoriság gyakran ugyanolyan fontosak, ha nem fontosabbak egyes játékosok számára.

Szóval, mi az a frissítési gyakoriság? Lényegében a monitor frissítési gyakorisága határozza meg, hogy a kijelző hányszor tudja másodpercenként frissíteni a megjelenített képet (Hertzben kifejezve), és ez közvetlenül összefügg a monitor által másodpercenként megjeleníthető képkockák számával.

Tehát ha szabványos 60 Hz-es monitorunk van, az maximum 60 FPS, míg egy 144 Hz-es monitor 144 FPS-t képes megjeleníteni. Ma, A 60 Hz, 144 Hz és 240 Hz a játékmonitorok leggyakoribb frissítési gyakorisága , bár valószínűleg találkozni fog 75 Hz-es, 100 Hz-es, 120 Hz-es és más frissítési frekvenciájúakkal is.

Összefüggő: 144 Hz vs 240 Hz – Melyiket válasszam?

Nos, a magasabb frissítési gyakoriság sokkal érzékenyebb és gördülékenyebb játékélményt eredményez, kevesebb elmosódással, így könnyen érthető, hogy egyes játékosok – különösen azok, akik a kompetitív többjátékos játékot kedvelik, ahol minden másodperc számít – miért elégednek meg szívesen alacsonyabb játékélményt. -felbontás monitor, ha ez magasabb frissítési gyakoriságot jelentett.

Végső soron azonban az, hogy milyen felbontást és frissítési gyakoriságot választ, a személyes preferenciákon és a költségvetési korlátokon múlik, mivel mindkettő befolyásolja a monitor árát. Bár a felbontás és a frissítési gyakoriság a legfontosabb szempontok, amelyeket figyelembe kell venni a monitor kiválasztásakor, van más szempont is, amit szem előtt kell tartani: panel technológia , a pixel válaszidő , a képarány és több.

Ha többet szeretne olvasni arról, hogyan válassza ki az igényeinek megfelelő játékmonitort, jó ötlet ez a cikk .

Nvidia kontra AMD

NVIDIA vs AMD GPU-k

Először is az Nvidia vs ATI, majd miután az AMD 2006-ban felvásárolta az ATI-t, gyorsan Nvidia vs AMD lett belőle. Ez egy olyan kérdés, amelyre nincs egyértelmű válasz, és az elmúlt években nehezebb megválaszolni, mint valaha.

Az Nvidia hosszú ideig uralta a felső középkategóriát és a csúcskategóriát, míg az AMD csak az alacsonyabb árkategóriákban tudott jó versenyt kínálni. A helyzet azonban most változik, hogyan boldogul a Team Green és a Team Red 2022-ben?

Nos, az AMD nagy visszatérést ért el a GPU-szcénában az RX 5000 GPU-k kiadásával, mivel az RX 5600 XT és az RX 5700 XT egyaránt nagyszerű teljesítményt és kiváló ár-érték arányt kínált, míg az Nvidia átvette a vezetést a olcsó megoldások a GTX 1650 Superhez hasonlókkal.

Összefüggő: NVIDIA vs AMD – Melyik GPU márka a legjobb jelenleg?

Arra a kérdésre, hogy hogyan fog kinézni a csúcs, az elkövetkező hónapokban kap választ, hiszen az AMD idén november végén és december elején dobja piacra Big Navi RX 6000 GPU-it, így érdekes lesz látni, hogyan járnak majd lábujjhegyen a legújabb RTX 3000 modellekkel.

Mondanunk sem kell, hogy frissíteni fogjuk ezt az útmutatót, amint új GPU-k megjelennek, és mivel a piac már egy ideje ide-oda hullámzik, jó ötlet lehet elhalasztani az új GPU beszerzését, amíg meg nem látjuk, hogy az új RX 6000 kártyák hogyan teljesítenek a gyakorlatban.

Következtetés – A legjobb grafikus kártya 2022-re

A legjobb játék grafikus kártyák

És most, hogy áttekintettük a jelenleg elérhető legjobb GPU-kat, itt az ideje, hogy válaszoljunk a címadó kérdésre: melyik a legjobb közülük?

Nos, mivel a preferenciák és a költségvetési korlátok személyenként eltérőek, lehetetlen egyetlen grafikus kártyát kiemelni a a legjobb, ezért választottunk többet.

Azok számára, akik szűkös költségvetéssel rendelkeznek, azt mondjuk, hogy a GTX 1650 Super jelenleg a legjobb GPU. . Megfizethető, és nagyon jó teljesítményt kínál a pénzért. Azonban, ahogy már említettük, bár jó 1080p-s játékokhoz 2022-ben, nem túl jövőbiztos, és nem lesz olyan jól 1440p-ben.

Másrészről, ha csúcsteljesítményre vágyik, és megengedheti magának, az RTX 3080 a nyilvánvaló prémium választás . Páratlan teljesítményt nyújt, és kiváló választás 1440p és 4K játékokhoz egyaránt.

Végül, ha jó ár-érték arányt szeretne kapni, akkor az RTX 3070 valószínűleg a legjobb választás jelenleg . Bár nem olyan erős, mint az RTX 3080, több mint képes futtatni a legújabb játékokat 1440p vagy 4K felbontásban, miközben nagyjából 200 dollárral olcsóbb – ez az árkülönbség sokak számára nem lenne elhanyagolható.

Szóval ennyi lenne ehhez a cikkhez! Ha nem kapja meg azonnal az új grafikus kártyát, mindenképpen térjen vissza körülbelül egy hónap múlva, mert frissíteni fogjuk a választékunkat, hogy az új RX 6000 és RTX 3000 modellekkel is megjelenjenek. közeljövőben.

Ezek is tetszhetnek neked