Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb grafikus kártya márkák és gyártók NVIDIA és AMD GPU-khoz

A legjobb grafikus kártya márkák és gyártók NVIDIA és AMD GPU-khoz

Elég nehéz kiválasztani az igényeinek és pénztárcájának megfelelő GPU-t, de ki kell választania a tökéletes grafikus kártya gyártóját is. Itt vannak a legjobbak.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 A legjobb grafikus kártyagyártók

Ha nehezen választja ki a következő grafikus kártyáját, nem vagy egyedül. Mivel sok gyártó létezik, egyáltalán nem könnyű eldönteni, hogy melyik márkát és modellt válasszuk.

Végül is egy jó darab készpénzt készül költeni egy olyan hardverre, amely állítólag több évig kitart, így természetes, hogy a lehető legjobb grafikus kártyát akarja beszerezni.

De hogyan találja meg a költségvetésének és igényeinek leginkább megfelelőt ? Milyen egy jó grafikus kártya gyártó, és miben különböznek az egyik gyártó által készített grafikus kártyák a másik gyártó által készített grafikus kártyáktól?

Mindezekre a sürgető kérdésekre választ adunk ebben az útmutatóban, és felsorolunk néhány manapság legjelentősebb grafikus kártyagyártót is.

TartalomjegyzékElőadás

A grafikus kártya gyártói – miben különböznek egymástól?

RTX 2080 Ti

Melyik grafikus kártya gyártó gyártja a legjobb RTX 2080 Ti kártyákat?

Mindenekelőtt különbséget kell tennünk a GPU és a grafikus kártya között.

GPU a grafikus feldolgozóegység rövidítése, és kifejezetten a grafikus feldolgozási feladatokra tervezett speciális lapkára utal, amint azt a név is sugallja. Viszont a kifejezés grafikus kártya nem csak a GPU-ra vonatkozik – magában foglalja a PCB-t, a memóriakonfigurációt, a hűtést, a kimeneti portokat és a külső tervezési elemeket.

Hogy az említett, Nvidia és AMD GPU-kat gyártanak és adnak el azoknak a cégeknek, amelyek ezután szabadon testreszabhatják a grafikus kártyák fent említett szempontjait saját belátásuk szerint anélkül, hogy magát a GPU-t bármilyen módon megváltoztatnák.

Természetesen a gyártó tud továbbra is befolyásolják a GPU teljesítményét, elsősorban a típusa alapján hűtő oldat hogy megvalósítják. A nyers teljesítmény különbsége azonban általában meglehetősen kicsi, és a legtöbb esetben elhanyagolható.

AMD Radeon GPU

Ha félretesszük a hardvert, akkor két másik tényező is fontosabb a különböző gyártók közötti válogatásnál, ezek az árak és a garancia.

Árazás eléggé magától értetődő, de tisztázzunk néhány dolgot.

Mindannyian tudjuk, hogy egyes gyártók alacsonyabb áron árazzák grafikus kártyáikat. Bár az olcsó nem mindig jelent jót, egyes költségvetési grafikus kártyák jó ár-érték arányt kínálnak, azaz minőségi hardvert árulnak viszonylag alacsony áron. Hasonlóan egy drágább grafikus kártyához jöhet mondjuk egy jobb hűtő, de a teljesítménynövekedés nem biztos, hogy elég indokolja az áremelést.

Garancia szintén magától értetődő – mennyi a normál jótállási idő? Kínál a gyártó kiterjesztett jótállási tervet? Továbbá mennyire gyors és hatékony a gyártó a hibás termékek javításában és/vagy cseréjében?

Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb gyártó 3 év korlátozott garanciát kínál a grafikus kártyákra, míg néhány gyártó csak 2 éves garanciát kínál. Ezen túlmenően, egyesek lehetőséget adnak arra is, hogy meghosszabbított garanciát kapjon, amely még néhány évig garantálja Önt, feltéve, hogy regisztrálja a terméket és fizet egy kis pluszt.

Sőt, egyesek szeretik megtartani a gyártó hírneve és megbízhatósága szem előtt is, bár ezt nagyon nehéz pontosan felmérni. Miért?

Nos, egyszerűen azért, mert az ügyfelek tapasztalatai nagyon eltérőek lehetnek. Míg egyesek esküsznek egy bizonyos cég ügyfélszolgálatára, másoknak biztosan vannak rémtörténetei ezzel kapcsolatban. Ráadásul az itt felsorolt ​​cégek többsége több tucat különböző grafikus kártya modellt forgalmaz, és elkerülhetetlen, hogy minden sorozatban legyen néhány hibás kártya.

Most, hogy ez már nincs útban, elkezdhetjük felsorolni azokat a legjobb és legismertebb grafikus kártyagyártókat, amelyekkel ma gyakran találkozni fog!

Asus

Partner: AMD, Nvidia

Garancia: 3 év

Asus kétségtelenül az egyik legnagyobb és legismertebb hardvergyártó a listán. Ez a tajvani cég a grafikus kártyákon kívül laptopokat, monitorokat, alaplapokat, okostelefonokat, valamint különféle számítógépes perifériákat és kiegészítőket is gyárt.

Ami a grafikus kártyákat illeti, az Asus talán legismertebb róla Játékosok Köztársasága márka. A ROG Strix kártyák hatékony hűtésükről, agresszív és RGB-t erős kivitelükről, valamint áraikról ismertek, ami a versenytársakhoz képest mindenképpen magas lehet.

Természetesen van több más olyan sorozatuk is, amelyek a kedvezőbb árú megoldásokra helyezik a hangsúlyt, például a fúvóval szerelt Turbó kártyák vagy a nyájasabb megjelenésű és pénztárcabarátabb Dual és TUF sorozat .

Összességében tehát az Asus egy sokoldalú gyártó, amely képes kielégíteni a teljesítményorientált, de az átlagos játékosok igényeit is, bár ROG Strix modelljeik drágábbak lehetnek, mint néhány konkurens modell, amelyek hasonló teljesítményt kínálnak, mint már említettük. felett.

MSI

Partner: AMD, Nvidia

Garancia: 3 év

Hasonlóan az Asushoz, MSI egy másik népszerű hardvergyártó Tajvanon. A cég többek között saját laptopokat, alaplapokat, monitorokat, perifériákat is értékesít. Ha kifejezetten a grafikus kártyákról van szó, akkor a pénztárcabarát megoldásoktól a csúcskategóriás megoldásokig mindent kínálnak, amelyek kétségtelenül minden rajongó számára vonzóak.

Az MSI legnépszerűbb grafikus kártyája az övék Gaming X sorozat amely jelenleg nem csak egy nagyon elegáns és jó megjelenésű külső dizájnt, hanem nagyon hatékony és csendes hűtést is tartalmaz. Mindeközben az Asushoz hasonlóan náluk is kínálnak megfizethetőbb kártyákat, amelyek azok számára is tetszenek, akiknek nincs sok pénzük grafikus kártyára.

Végső soron, míg az MSI és az Asus meglehetősen egyenlő viszonyban van, hajlamosak lennénk az MSI-t ajánlani az Asus helyett pillanatnyilag. Ennek elsősorban az az oka, hogy úgy találjuk, hogy általában valamivel jobb ár-érték arányt kínálnak az Ön pénzéért. Azt is mondanánk, hogy jobban néznek ki, de ez szubjektív kérdés.

Gigabyte AORUS GeForce RTX 2080 Ti Xtreme

Gigabyte

Partner: AMD, Nvidia

Garancia: 3 év; 4 vagy 5 év kiterjesztett garanciával (csak bizonyos modelleknél)

Következő, megvan Gigabyte , amely egy újabb népszerű tajvani cég, amely hardverek és számítógép-perifériák széles választékát értékesíti. Az Asus és az MSI mellett a világ egyik legdominánsabb grafikus kártyagyártója.

A Gigabyte általában igyekszik jobb értéket kínálni kártyáival, legalábbis az alsó és a középkategóriában. Ugyanis, bár nincs látványos hűtésük, inkább egy kicsit olcsóbb , és ez mindig tetszeni fog azoknak a játékosoknak, akik korlátozott költségvetéssel dolgoznak.

A csúcskategóriás termékekben azonban a Gigabyte Aorus márkája valóban túlmutat a dizájn terén. Ugyanis a Gigabyte Aorus grafikus kártyák általában terjedelmes, szögletes burkolattal és erős RGB világítással készülnek, amivel az Asus RoG termékei kiélhetik a pénzüket. Míg ez a fajta külső kétségtelenül tetszene az RGB-rajongóknak, mások talán túlságosan túlságosan elterjedtnek találják.

EVGA

Partner: Nvidia

Garancia: 3 év; 5 vagy 10 év kiterjesztett garanciával

A fent felsorolt ​​három gyártótól eltérően EVGA egy amerikai cég, és csak Nvidia grafikus kártyákat gyártanak, ezen kívül néhány egyéb hardvert és kiegészítőt. Mindenesetre az EVGA arról ismert, hogy a jó minőség az általuk gyártott grafikus kártyák közül. Noha egyes csúcskategóriás modellek meglehetősen drágák lehetnek, mégis van valami, ami minden költségvetéshez megfelel.

Sőt, nyugodtan kijelenthetjük, hogy valószínűleg náluk van a legjobb jótállási program a listán szereplő cégek közül. Beszélgettek kiterjesztett garancia akár 10 évre , amelyek viszonylag alacsony áron kaphatók. Ennek ellenére könnyen belátható, miért esküszik olyan sok Nvidia-rajongó az EVGA-ra.

ZOTAC

Partner: Nvidia

Garancia: 2 év; 3 év kiterjesztett garanciával

ZOTAC egy viszonylag fiatal hongkongi cég, amely az EVGA-hoz hasonlóan jelenleg csak Nvidia grafikus kártyákat gyárt, a Mini PC-ken és néhány további kiegészítőn kívül.

Termékválasztékuk nem olyan változatos az általunk eddig felsorolt ​​nagyobb gyártókhoz képest, de a ZOTAC-nál továbbra is van valami, ami mindenki igényeinek megfelel – az RGB-t erősítő csúcskategóriás AMP-modellektől a kompaktabb és megfizethetőbb változatokig. bizonyos GPU-k.

Ha már itt tartunk, A ZOTAC valószínűleg a legjobb választás jelenleg, ha kis méretű játék PC-t épít , mivel a Mini modelljeik meglehetősen kompaktak és viszonylag jó hűtést is kínálnak.

PNY GeForce RTX 2080

PNY

Partner: Nvidia

Garancia: 3 év; 5 év kiterjesztett garanciával

PNY nem éppen olyan széles körben ismert név, mint a listán szereplő többi név. Ez egy egyesült államokbeli székhelyű cég, amely elsősorban gyárt flash memória termékek , de van egy maroknyi grafikus kártya is a kínálatukban, amelyekkel találkozhat.

Összességében a legfontosabb dolog, amit a PNY grafikus kártyák kínálnak, az a sajátjuk megfizethetőség . Ahogy az várható is volt, a PNY sok sarkot levág a grafikus kártyáival annak érdekében, hogy a lehető legolcsóbb legyen, így valószínű, hogy a kártyáik tetszeni fognak azoknak, akik nagyon csípnek pénzt, és a lehető legkevesebbet kell költeniük GPU.

Sapphire Radeon RX 5700 XT

Zafír

Partner: AMD

Garancia: 2 év

Most pedig eljutunk az AMD egyik exkluzív partneréhez, és határozottan az egyik legnépszerűbb partner – Zafír . Hong Kong-i székhelyű Sapphire kínál a legjobb AMD grafikus kártyák egy része amelyet jelenleg megtalál, és nem nehéz megérteni, miért ez a kedvence sok AMD-rajongónak.

Felépítésük kiváló, és hűtőik is nagyon hatékonyak. A Sapphire azonban kínál a viszonylag rövid garanciaidő a listán szereplő más gyártókhoz képest, így ez néhány potenciális vásárlót elriaszthat.

XFX RX 5700 XT

XFX

Partner: AMD

Garancia: 2 vagy 3 év

Hasonlóan a Zafírhoz, XFX egy másik rendkívül népszerű AMD-partner, amely mindenekelőtt a megbízhatóságra és az értékre összpontosít. Ők egy amerikai cég, és bár a grafikus kártyáik nem nyújtanak sokat a dizájn terén, ezt bőven pótolják kiváló ár-érték arány .

Ennek ellenére egyszerű fekete burkolatukkal a legújabb XFX kártyák talán nem tűnnek túl soknak, de kínálnak jó hűtés és megbízhatóság elérhetőbb áron, mint egyes versenytársaik. Ami a garanciát illeti, 3 év korlátozott garanciát kínálnak a legtöbb mainstream kártyájukra, bár egyes modellekhez csak kettő tartozik.

Következtetés

NVIDIA vs AMD

Ez lenne a mi szerintünk a legjobb grafikus kártyagyártók közül való választásunk. Igaz, ezek több szempontból is különböznek egymástól, de ahogy korábban említettük, egyszerűen lehetetlen általánosítani és kiválasztani a legjobbat.

Végül is a grafikus kártyákat eseti alapon lehet a legjobban megítélni, ezért javasoljuk, hogy olvassa el válogatásunkat a legjobb játék grafikus kártyák 2022-ben .

Nézze meg, ha közelebbről meg szeretné tekinteni a ma elérhető legvonzóbb grafikus kártyákat, valamint választ szeretne kapni néhány kérdésre, amelyek az ideális grafikus kártya megtalálásával kapcsolatban felmerülhetnek!

Ezek is tetszhetnek neked