Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb GTX 1080 grafikus kártyák (2022-es értékelések)

A legjobb GTX 1080 grafikus kártyák (2022-es értékelések)

Új GTX 1080 grafikus kártyát szeretne vásárolni, de nem tudja, melyik modellt vegyen? Ebben az útmutatóban a jelenleg megvásárolható legjobb GTX kártyákat tekintjük át.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4 A legjobb GTX 1080

Olyan érzés, mintha csak tegnap történt volna, hogy az Nvidia Pascal GPU-i a legújabb és legjobbak voltak, amit a vezető GPU-gyártó kínált. GTX 1080 a hierarchia tetején volt.

Mára nemcsak a megjelenést követő évben egészítette ki a GTX 1080 Ti, hanem kétségtelenül az új, Turing-alapú RTX kártyák tették meg a koronát.

Noha ez már nem a legjobb, a GTX 1080 továbbra is életképes választás 2022-ben, még akkor is, ha a GTX 1070 Ti és az 1080 Ti szerepel az egyenletben. Sok játékban több mint 1440p felbontásra képes.

Minden további nélkül itt van néhány a A legjobb GTX 1080 modellek, amelyeket 2022-ben szerezhet be!

TartalomjegyzékElőadás

legjobb gtx 1080 2019

ZOTAC GeForce GTX 1080 Mini

Hűtés: kettős ventilátor
Csatlakozás: 3x DP, 1x HDMI, 1x DVI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Rendkívül kompakt
 • Tisztességes teljesítmény

Hátrányok:

 • A ventilátorok terhelés alatt hangosak
 • Korlátozott túlhajtási lehetőség

A grafikus kártyáról

Szokás szerint ezt a listát a Zotac kártyájával kezdjük, és ha azt gondolná, hogy van olyan kártya, aminek nincs kompakt változata, akkor téved. Sikeresen pakolták szerény keretbe a hatalmas GTX 1080-at, az eredmény a Zotac GTX 1080 Mini .

Általában a Mini ITX tokhoz tervezett kártyák valamivel olcsóbbak, mint a teljes méretű társaik, és általában csak egy ventilátort használnak. Ez sem a helyzet azonban – a GTX 1080 Mini nem lényegesen olcsóbb, mint a többi modell, és két ventilátort használ. Ez persze nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy ez volt 2016 zászlóshajója.

legjobb 1080

Műszaki adatok

Alap órajel 1620 MHz
Növelje az órajelet 1759 MHz
Kapcsolódás

3x DisplayPort 1.4

1x HDMI 2.0

1x Dual-Link DVI-D

TDP 180W
Ajánlott tápegység 500W

A gondolataink

Első pillantásra ez a Zotac GTX 1080 egyáltalán nem tűnik rossznak, nem meglepő. A külső meglehetősen alap, ami várható is, hiszen a gyártók itt hajlamosak a kis méretű grafikus kártyákkal levágni néhány sarkot. Ez azonban továbbra is prémium minőségű kártya, és egy elegáns fém hátlappal is kiegészítve.

Teljesítményét tekintve a kártya nem marad el túlságosan a teljes méretű társaihoz képest, mivel a kettős Icestorm rajongók csodálatra méltó munkát végeznek a kártya hidegen tartásában. Mivel azonban csak két ventilátorról és egy szerény hűtőbordáról van szó, nagy terhelés alatt is hangos lesz, és mondanom sem kell, nem ez az ideális modell a túlhajtáshoz.

A nap végén ez az ideális GTX 1080 azok számára, akik Mini ITX játék PC-t szeretnének építeni, vagy a kártyát egy külső GPU ház .

legjobb geforce 1080

ZOTAC GeForce GTX 1080 AMP! Kiadás

Hűtés: kettős ventilátor
Csatlakozás: 3x DP, 1x HDMI, 1x DVI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagyszerű előadás
 • Minőségi felépítés
 • LED világítás az előlapon

Hátrányok:

 • Nem semleges hátlap kialakítás
 • Nincs RGB

A grafikus kártyáról

A következő modell is a Zotactól érkezik, igaz, ez egy komolyabb, teljes méretű grafikus kártya: a Zotac GTX 1080 AMP! Kiadás . Ez a modell sok hasonlóságot mutat a fenti „mini” változattal, hasonló külső kialakítással, kétventilátoros hűtéssel és prémium minőségű felépítéssel büszkélkedhet.

A modell újdonsága a Spectra LED világítás az előlapon, valamint a jellegzetes Zotac sárga kiemelés a hátlapon.

legjobb gtx 1080 modell

Műszaki adatok

Alap órajel 1683 MHz
Növelje az órajelet 1822 MHz
Kapcsolódás

3x DisplayPort 1.4

1x HDMI 2.0

1x Dual-Link DVI-D

TDP 230W
Ajánlott tápegység 500W

A gondolataink

Az AMP! A Zotac Gaming GTX 1080 kiadása nagyjából minden, ami egy ilyen kártyától elvárható. Nagyszerű teljesítményt, masszív túlhajtási kapacitást kínál, a LED-es világítás pedig azt az extra hangulatot adja, ami manapság elkerülhetetlennek tűnik a csúcskategóriás játéktermékeknél, bár ez nem az igazi RGB, mindössze 7 szín közül választhat.

Az egyetlen igazi problémánk ezzel a kártyával a hátlapon lévő sárga csík. Bár mi határozottan szeretjük, másoknak nem, és a sárga biztosan nem semleges szín. Ennek ellenére inkább egy RGB csíkot szerettünk volna a hátoldalon, és ha nem, akkor egyszerűen egy normál szürke hátlapot, amely könnyebben illeszkedik más alkatrészekhez.

melyik gtx 1080-at érdemes venni

MSI Armor GeForce GTX 1080

Hűtés: kettős ventilátor
Csatlakozás: 3x DP, 1x HDMI, 1x DVI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Szilárd teljesítmény
 • Rendkívül megfizethető

Hátrányok:

 • A tervezés kissé olcsónak tűnik
 • nem hátlap

A grafikus kártyáról

Egy másik gyártó, amely egyszerűen megkerülhetetlen minden alkatrészbeszélgetésben, az MSI, és az MSI Gaming sorozatú grafikus kártyáik mindig bekerülnek a vásárlási útmutatóinkba. Azonban ezúttal egy szerényebb MSI Armor megoldás mellett döntöttünk.

A MSI Armor GTX 1080 Hiányzik a gyártó népszerűbb grafikus kártyáinak bombasztikus és agresszív játékorientált dizájnja, de ettől függetlenül játékra készült grafikus kártya. Egyszerű fekete-fehér külsőt alkalmaz, és kettős Torx ventilátorral hűti.

Műszaki adatok

Alap órajel 1657 MHz
Növelje az órajelet 1797 MHz
Kapcsolódás

3x DisplayPort 1.4

1x HDMI 2.0

1x Dual-Link DVI-D

TDP 180W
Ajánlott tápegység 500W

A gondolataink

Végső soron az MSI Armor GTX 1080 kulcsfontosságú területe az árképzés. Az egyik legolcsóbb, ha nem a A jelenleg elérhető legolcsóbb modellek, és ez mindenképpen említésre méltó.

Teljesítmény-részlegben sem okoz csalódást, hiszen a dupla Torx ventilátor jól végzi a dolgát, túlhajtva pedig tisztességes órajeleket tud ütni.

1080 grafikus kártya

De persze, ha figyelembe vesszük az árat, óhatatlanul volt benne némi sarokvágás. Ebben az esetben nyilvánvalóan a tervezésről volt szó. A kártya egyszerű fekete-fehér külső megjelenése, és kissé olcsónak tűnik, semmi esetre sem, amit egy csúcskategóriás GPU-tól elvárna. Természetesen nincs hátlap sem.

Mindenesetre, ha egy GTX 1080-at keresel, akkor ennél jobb modellt nem tudunk elképzelni. Sajnos tagadhatatlan, hogy nem ez a legjobban kinéző GTX 1080, ezért ha ezt is fontos tényezőnek tartod, akkor inkább nézz egy másik modellt.

legjobb 1080 gtx

Gigabyte GeForce GTX 1080 G1 Gaming

Hűtés: Három ventilátor
Csatlakozás: 3x DP, 1x HDMI, 1x DVI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Minőségi felépítés
 • Magas órajelek

Hátrányok:

 • A hűtés nem olyan hatékony SLI-ben
 • Nagy sebességgel hangosítja a ventilátorokat

A grafikus kártyáról

És végül van egy grafikus kártyánk a Gigabyte-tól, és ez egy jó: a Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming . A legtöbb Gigabyte kártyához hasonlóan ezt is fekete külső narancssárga csíkokkal, elegáns fém hátlap és csíkos Windforce ventilátorok jellemzik.

Ahogy az várható volt, az RGB világítás is jelen van, bár ez a Gigabyte logóra és a kártya oldalán található „fan stop” feliratra korlátozódik.

Műszaki adatok

Alap órajel 1695 MHz
Növelje az órajelet 1860 MHz
Kapcsolódás 3x DisplayPort 1.4
1x HDMI 2.0
1x Dual-Link DVI-D
TDP 180W
Ajánlott tápegység 500W

A gondolataink

Mondanom sem kell, hogy ez a legjobban teljesítő GTX 1080 ezen a listán, és az egyik legjobban teljesítő modell, amely jelenleg elérhető. Ez természetesen nem kis részben a háromventilátoros hűtésnek köszönhető. Továbbá, bár ez a legdrágább kártya ezen a listán, valójában nem olyan drága, ha összehasonlítjuk más GPU-kkal, amelyek teljesítményben vetekednek vele.

A Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming fő problémája a puszta mérete, ugyanaz a probléma, amit gyakran tapasztalunk a háromventilátoros grafikus kártyák esetében. Emiatt nehezebben fogod beszerelni a kisebb tokba, bár ez nem valószínű, hogy bárkinek is gondot okoz, akinek normál ATX háza van.

A legjobb GTX 1080 2022-re – a mi választásunk

legjobb gtx 1080 kártya

És most, a fent leírt modellek közül melyiket választanánk a legjobbnak 2020-ra?

Nos, a mi választottunk a ZOTAC GeForce GTX 1080 AMP! Kiadás. Mindent összevetve egyszerűen a legjobb ár-érték arányt kínálja, nagyszerű teljesítményt nyújtva viszonylag alacsony áron.

Persze, lehet, hogy nem a A legolcsóbb GTX 1080, de ha figyelembe vesszük a teljesítményt és a felépítési minőséget, valamint a dizájnt és a LED-es világítást, akkor ez egy nagyon vonzó választás.

De ez csak a mi választásunk. Ha a lehető legolcsóbb változatot keresi, az MSI Armor verzió a kézenfekvő megoldás. A Zotac Mini továbbra is a legjobb választás kis méretű házakhoz, a Gigabyte G1 Gaming modell pedig a teljesítmény-orientált változat marad azok számára, akik a lehető legnagyobb hatásra szeretnék túlhajtani GTX 1080-ukat.

Ezek is tetszhetnek neked