Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb GTX 1650 Super grafikus kártyák (2022-es értékelések)

A legjobb GTX 1650 Super grafikus kártyák (2022-es értékelések)

Az összes NVIDIA GTX 1650 Super grafikus kártyával nehéz megtalálni a megfelelőt. A legjobb GTX 1650 kártyák listájával megkönnyítettük a dolgát.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4 A legjobb GTX 1650 Super

A GTX 1650 Super egy figyelemre méltó grafikus kártya – nem a nagyobb újítások vagy funkciók miatt, hanem egyszerűen azért, mert nagyon jó ár-érték arányt kínál.

Mondanom sem kell, hogy az Nvidia nem erről volt ismert az elmúlt években, különösen az alacsonyabb árkategóriákban.

Mint ilyen, a GeForce GTX 1650 Super kellemes meglepetés volt, és ez lett a rendkívül vonzó költségvetésű GPU 2022-ben .

Ha most egy GTX 1650 Super vásárlásán gondolkodik, de nem biztos abban, hogy melyik modellt válassza, olvassa tovább, és tekintse meg a 2022-es legjobb GTX 1650 Super grafikus kártyák saját válogatását!

MSI Gaming GeForce GTX 1650 Super

MSI Gaming GeForce GTX 1650 Super
 • Kiváló hűtés
 • Jó túlhajtási teljesítmény
 • RGB világítás
Lásd Ár

TartalomjegyzékElőadás

PNY GeForce GTX 1650 Super

PNY GeForce GTX 1650 Super

Hűtés: Egyventilátoros
Boost órajel: 1725 MHz
Csatlakozók: 1x DP, 1x HDMI, 1x DVI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Rendkívül kompakt
 • Megfelelő lepel kialakítás

Hátrányok:

 • Nagyon melegen és hangosan fut
 • Nem olcsóbb, mint a versenytárs

A lista első kártyája egy meglehetősen hatástalan modell PNY , a cég talán leginkább a legújabb GPU-k egyszerű és pénztárcabarát verzióiról ismert.

Az első dolog, amit észrevesz ennél a PNY GTX 1650 Supernél, az a nevetségesen kompakt PCB. és egyventilátoros hűtő egyszerű burkolattal, amely még mindig képes arra, hogy a kártya játékterméknek tűnjön kicsiny kerete ellenére.

Kis mérete és alapvető hűtése ellenére a PNY GTX 1650 Super még mindig jelentős órajelet tud elérni, de ennek nyilvánvalóan megvan az ára – melegebben működik, mint a legtöbb kártya, és magasabb a zajkibocsátása.

Ezzel együtt nem tud versenyezni a legtöbb modellel, ami a teljesítményt illeti, akkor miért szerepel ezen a listán? Az ok, amiért ezt a konkrét modellt említjük, a kompakt mérete miatt van, amely nagyszerű lesz azok számára, akik Mini ITX játék PC-t szeretnének építeni.

Ha nem mész a kis méretű tok , azt javasoljuk, hogy hagyja ki ezt a modellt , mivel az alább felsorolt ​​többi kártya jobb teljesítményt kínál ugyanazon az áron.

Asus TUF Gaming GeForce GTX 1650 Super

Asus TUF Gaming GeForce GTX 1650 Super

Hűtés: kettős ventilátor
Boost Órajel: 1800 MHz
Csatlakozók: 1x DP, 1x HDMI, 1x DVI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kompakt kialakítás
 • Masszív burkolat és hátlap

Hátrányok:

 • Melegen és hangosan működik terhelés alatt

Továbblépve, van egy nagyon hasonló megoldásunk az Asustól – a TUF GTX 1650 Super . A PNY GTX 1650 Super-hez képest az Asus TUF modell valamivel nagyobb, de még mindig nagyon kompakt, ami jó választás kisebb tokok számára is.

Nevezetesen, hogy a dizájn vaskosabb burkolatot, de hátlapot is tartalmaz, ami ebben az árkategóriában nem túl gyakori a grafikus kártyák esetében. Ezenkívül a PNY-modelltől eltérően ez kétventilátoros hűtést tartalmaz, és bár a ventilátorok meglehetősen kicsik lehetnek, valamivel jobb teljesítményt nyújt, mint a PNY korábbi ajánlata, miközben jobbnak tűnik a rendszerindítás.

Sajnos az Asus TUF GTX 1650 Super ugyanazoktól a problémáktól szenved, mint a többi kompakt kártya, azaz magas hőmérséklet és hangos ventilátorok.

Végül is ez az a kiváló választás azok számára, akik továbbra is kompakt kártyát szeretnének, de a méret, a dizájn és a teljesítmény közötti jobb egyensúlyt is, mint amit a PNY modell tud nyújtani .

Gigabyte GeForce GTX 1650 Super Windforce OC

Gigabyte GeForce GTX 1650 Super Windforce OC

Hűtés: kettős ventilátor
Boost Órajel: 1755 MHz
Csatlakozók: 1x DP, 1x HDMI, 1x DVI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Megfelelő túlhajtási potenciál
 • Elegáns fekete dizájn

Hátrányok:

 • A gyári gyorsító óra lehetne magasabb

Ezután egy kicsit komolyabbra térünk, ami a teljesítményt illeti – a Gigabyte GTX 1650 Super Windforce OC .

Bár összességében még mindig viszonylag kompakt, ez a kártya erősebb, mint a korábban említett modellek bármelyike. A legtöbb Gigabyte modellhez hasonlóan fekete burkolattal rendelkezik, és az Asus TUF változatához hasonlóan hátlappal is rendelkezik. Ez prémium érzetet kölcsönöz neki, amit nem nagyon szoktunk látni a költségvetési grafikus kártyákban.

De természetesen ez nem csak a megjelenésről szól, és a névadó Windforce rajongók nagyszerű munkát végeznek a kártya hidegen tartásában anélkül, hogy túl hangosak lennének. Bár a gyári 1755 MHz-es boost órajele nem egészen olyan jó, mint a TUF 1800 MHz-e, ez a kártya némi finomhangolással 1900 MHz fölé is tolható, így valamivel jobb teljesítményt tud nyújtani.

Figyelembe véve tehát, hogy az előző két modellel azonos árú, Nyilvánvalóan ez a jobb választás, ha jó teljesítményt szeretne egy teljes méretű GTX 1650 Super-ben ami nem haladja meg túlságosan az MSRP-t.

MSI Gaming GeForce GTX 1650 Super

MSI Gaming GeForce GTX 1650 Super

Hűtés: kettős ventilátor
Boost Órajel: 1755 MHz
Csatlakozók: 3x DP, 1x HDMI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kiváló hűtés
 • Jó túlhajtási teljesítmény
 • RGB világítás

Hátrányok:

 • Lenyűgöző növelő óra
 • Kicsit drágább, mint a versenytárs

Itt jutunk el egy másik kiemelkedő grafikus kártya gyártóhoz, az MSI-hez, és azok kiválóságához Gaming GeForce GTX 1650 Super .

Valószínűleg sokak nevében beszélünk, amikor azt mondjuk, hogy az MSI új tervezési filozófiája sokkal vonzóbb, mint korábbi modelljeié. Fekete és szürke burkolata sokkal semlegesebb kialakítást tesz lehetővé, mint a mutatós külső, piros kiemelések, amelyek miatt az MSI-kártyák gyakran olcsónak tűntek a múltban.

Igaz, ez a konkrét modell csak alap RGB világítással rendelkezik, de ez érthető az árat tekintve.

A teljesítmény szempontjából az MSI GTX 1650 Super sem okoz csalódást. A Twin Torx 3.0 ventilátorok fantasztikus munkát végeznek a kártya hidegen tartásában, miközben rettenetesen csendesek is, sokkal jobban, mint a Gigabyte Windforce ventilátorai – körülbelül 10 dB-lel halkabbak!

Igaz, ugyanaz a gyári 1755 MHz-es boost órajele, de remek hűtésének köszönhetően 2000 MHz fölé is tolható.

Összességében az MSI Gaming GTX 1650 Super az talán a jelenleg elérhető legjobb GTX 1650 Super , mivel nagyjából minden benne van – semleges kialakítás, kiváló hűtés és jó túlhajtási teljesítmény. Ráadásul mindössze 10 dollárral drágább, mint bármelyik korábban említett modell.

ASUS ROG Strix GeForce GTX 1650 Super

ASUS ROG Strix GeForce GTX 1650 Super

Hűtés: kettős ventilátor
Boost Órajel: 1860 MHz
Csatlakozók: 2x DP, 2x HDMI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Hatékony hűtés
 • Az 1650 Super egyik legjobb teljesítménye
 • RGB világítás

Hátrányok:

 • Kicsit drága
 • Kelt dizájn

Az utolsó bejegyzéshez egy újabb grafikus kártyánk van az Asustól, ez pedig a Republic of Gamers márkájától származik. beszélünk a ASUS ROG Strix GeForce GTX 1650 Super .

Az első dolog, amit észrevehet, az az, hogy az Asus évek óta nem igazán frissítette a dizájnt. Mint ilyen, a GTX 1650 Super ugyanazt a burkolatot tartalmazza, amelyet néhány évvel ezelőtt más pénztárcabarát és középkategóriás modellekben láthatott volna.

Ismét alapvető RBG világítással rendelkezik, ami ezen az áron várható. Mindazonáltal, bár a Strix felállást átalakításra szorulhat, ez a modell a legjobb hűtést kínálja, amit egy GTX 1650 Superben kaphat.

Most, ahogy az a RoG termékek esetében lenni szokott, ez a kártya egy kicsit drágább, mint a versenytárs, jelenleg körülbelül 190 dollárba kerül, ami körülbelül 20 dollárral drágább, mint a megfizethetőbb modellek.

Ennek ellenére a tetemes 1860 MHz-es órajellel, amely szinte 2100 MHz-ig állítható, ez a legjobb kártya, ha a GTX 1650 Super legjobb teljesítményét szeretné elérni .

Hogyan válasszuk ki az igényeinek megfelelő kártyát

Most, hogy áttekintettük a jelenleg elérhető legjobb GTX 1650 Super grafikus kártya modellek válogatását, melyek azok a legfontosabb dolgok, amelyeket figyelembe kell vennie a végső döntés meghozatala előtt?

Méret

GTX 1650 Super grafikus kártya mérete

A kompatibilitás tekintetében az egyik fő szempont, amelyet figyelembe kell venni (különösen, ha nagyobb kártyákról van szó), a kártya fizikai mérete. Ha azt szeretné, hogy a vásárolt kártya elférjen a tokjában, a következő két fontos dimenziót tartsa szem előtt. hossz és szélesség .

Egyes grafikus kártyák hosszabbak, mint mások, legyen szó egy hosszabb PCB-ről vagy egy hosszabb hűtőről, amely túlnyúlik a PCB-n. Mindkét esetben mindig ügyeljen arra, hogy a kártyát ne takarja el a HDD/SSD rack.

Ami a szélességet illeti, egyes kártyák több függőleges helyet foglalnak el a házon belül a terjedelmesebb hűtők miatt, általában a vastagabb hűtőborda miatt. Ez két lehetőséghez vezethet problémák :

 1. Ezek akadályozhatják az alaplap egyes PCIe bővítőhelyeit, így nem tud további PCIe bővítőkártyákat telepíteni ezekbe a nyílásokba.
 2. Még ha van is elég hely a kártya elhelyezésére, a ház aljához vagy az aljára szerelt tápegységhez való túl közelség akadályozhatja a hűtő levegőbemenetét, ami magasabb hőmérséklethez és nagyobb zajkibocsátáshoz vezethet.

Költségvetési kártya lévén a GTX 1650 Super modellek általában meglehetősen kompaktak, így ezzel kapcsolatban nem lehet gond, hacsak nincs kisebb házunk. Ettől függetlenül mindig jó ötlet a biztos oldalon lenni és ellenőrizze a kapott kártya méreteit, valamint a tok méreteit , vagy a abban az esetben, ha a jövőben szeretne beszerezni .

Hűtés

GTX 1650 Super grafikus kártya hűtés

A számítógép által termelt hő nagy része a grafikus kártyából származik. Hasonlóan minden más alkatrészhez, amely sok hőt termel, aktív hűtést igényel. A modern GPU-k gyakran a következő három hűtéstípus egyikét használják:

 1. Kültéri
 2. Ventilátor
 3. Folyékony

Kültéri a hűtők a leggyakoribbak, és az ebben a cikkben felsorolt ​​összes grafikus kártya a segítségükkel működik . Általánosságban elmondható, hogy a szabadtéri hűtők jelentik a legjobb megoldást a legtöbb játék PC számára, mivel jó általános hőelvezetéssel rendelkeznek, és többet tudnak tok rajongók . Ezek a hűtők egy-három ventilátort használhatnak. Az olyan költségvetési kártyák esetében, mint a GTX 1650 Super, általában kettő vagy három.

Ami pedig azt illeti fúvók , ellentétben a szabadtéri hűtőkkel, mivel zárt hűtőbordával és egyetlen ventilátorral rendelkeznek, amely a forró levegőt a kártya hátuljáról közvetlenül a házból fújja ki. Ez megakadályozza a hő felhalmozódását a ház belsejében, így a ventilátor alkalmas kisebb, korlátozott légáramlású házakhoz. Ez azonban hangosabbá és összességében kevésbé hatékonyvá teszi őket.

Végül, folyadékhűtés messze a leghatékonyabb hűtési módszer, ami ideálissá teszi a túlhajtáshoz. A folyadékhűtéses GPU-k magasabb órajelet érhetnek el, miközben lényegesen alacsonyabb hőmérsékleten működnek, mint léghűtéses társaik. Azonban nem feltétlenül halkabbak, mivel továbbra is szükségük van egy szivattyúra a folyadék körforgásához és ventilátorokra a radiátor hűtéséhez.

A folyadékhűtés azonban nagyon drága, és egy jó folyadékhűtő könnyen több mint 100 dollárral növelheti a grafikus kártya árát. Ennek megfelelően láthatja, miért lenne rossz befektetés egy 160 dolláros MSRP-vel rendelkező kártya esetében. Ennek ellenére a folyadékhűtésbe csak akkor érdemes beruházni, ha van egy csúcskategóriás kártyája, amely valóban hasznot húzhat az extra túlhajtási fejtérből.

Túlhúzás

GTX 1650 szuper túlhajtás

Most, hogy a hűtést érintettük, néhány szót kell ejtenünk róla túlhúzás . Ha nem ismerné, A túlhajtás a GPU órajelének a gyártó által beállított alapértelmezett órajel túllépése.

Nos, ahogy fentebb említettük, a GTX 1650 Super egy pénztárcabarát GPU, tehát mennyi extra teljesítményt lehet kicsikarni belőle a túlhajtással?

Nos, általánosságban elmondható, hogy egy túlhajtott GPU másodpercenként nagyjából 5-15%-kal több képkockát tud készíteni egy referenciabeállításokkal futó kártyához képest, de ez játékonként óhatatlanul változni fog.

Gyengébb középkategóriás vagy pénztárcabarát GPU-k esetében ez többnyire elhanyagolható erősítés . Igaz, némi finomítással kaphat néhány extra FPS-t, amely kisimíthatja a képkockafrekvenciát, ha küzd a stabilan tartásért.

Mindenesetre az itt található összes modell által kínált teljesítmény viszonylag hasonló, és a hőmérséklet- és zajkeltési különbségek jobban észrevehetők, mint a játékon belüli teljesítménybeli különbségek, amelyek általában csak néhány képkockát tesznek ki.

Esztétika

ASUS RoG RAM

Valószínűleg észrevette, hogy ebben a cikkben sokat beszéltünk a kártyák kialakításáról. Az biztos, hogy az esztétika fontosabb, mint valaha, mi az áttetsző tokok és az RGB világítás növekvő népszerűsége mellett. Ennek eredményeként az eredeti gyártók most mindent megtesznek, hogy tetszetős kártyákat készítsenek, azért is, mert a jobban kinéző kártya piacképesebb terméket jelent.

Tehát, ha áttetsző házat vásárol, vagy nyitott szereléket épít, és szeretné megbizonyosodni arról, hogy a beállítások jól néznek ki, mit kell szem előtt tartania, amikor a jövőbeni grafikus kártyája kialakításáról van szó?

Az első és legszembetűnőbb, hogy megvan szín . Alig néhány évvel ezelőtt sok grafikus kártyán különleges színfoltok voltak, amelyek a gyártó aláírásaként szolgáltak. Például a Gigabyte narancssárga, a Zotac sárga, az MSI pedig piros, bár a design sorozatonként változott.

A legtöbb OEM azonban két fő okból eltávolodott ettől a tervezési megközelítéstől: következetesség és RGB világítás .

Természetesen ahhoz, hogy esztétikusan nézzen ki, az összeállításnak konzisztens színsémával kell rendelkeznie, és azáltal, hogy a burkolatukat és a hátlapjukat egy meghatározott színűre festették, az OEM-ek megnehezítették kártyáik illeszkedését a különböző beállításokhoz. Napjainkban a kártyáknak főleg fekete burkolata van, finomabb szürke vagy fehér kiemeléssel, ami semlegesebbé teszi őket.

Aztán ott van az RGB világítás, amely biztosan jobb megoldás minden fronton, ha valami színt szeretne hozzáadni a beállításhoz. Az RGB rugalmas, és lehetővé teszi a különböző komponensek színsémájának könnyű létrehozását és megváltoztatását, amikor csak úgy érzi, nem beszélve arról, hogy olcsóbb, mint valaha, és ma már a megfizethetőbb grafikus kártyák között is elterjedt.

MSI grafikus kártya

Végül ott van a hátlap . Az RGB-hez hasonlóan a hátlapok is lassan az alacsonyabb árkategóriákba kerülnek. Valójában 2022-ben még az olyan olcsó grafikus kártyákban sem ritka, mint a GTX 1650 Super, amint az ebből a cikkből kiderül.

A legtöbben egyetértenek abban, hogy a hátlapok jól néznek ki, de valójában milyen célt szolgálnak?

Nos, a hátlap fő célja az, hogy jól néznek ki . Gyakorlatilag azonban védik a NYÁK-t, meggátolva annak elhajlását, és a kártya hátoldaláról is könnyebben eltávolítják a port, ami mindig kényelmes.

Valami olyasmit, amit egy hátlap csinál nem azonban segít a hűtésben. Annak ellenére, amit egyes OEM-ek állítanak, a tesztek ezt mutatták a fém hátlap egyáltalán nem segít a hőelvezetésben , így a hátlappal rendelkező grafikus kártyák nem érnek magasabb órajelet, és nem működnek hűvösebben, mint a hátlap nélküli társaik.

Következtetés – A legjobb GTX 1650 Super 2022-re

GTX 1650 Super

A nap végén, ha ezek közül a modellek közül kellene választanunk, akkor a MSI GTX 1650 Super . Amint azt korábban említettük, ez a kártya szinte mindenben kitűnik – nagyszerű túlhajtási teljesítménye van, a hűtése nagyon hatékony és nagyon csendes, és mindössze 10 dollárral drágább, mint a jelenleg elérhető legolcsóbb modellek.

Természetesen ez csak a mi döntésünk. A cikkben felsorolt ​​összes modellnek megvannak a maga előnyei, bár úgy gondoljuk, hogy az MSI modellje a legjobb ár-érték arányt kínálná Önnek.

Ezek is tetszhetnek neked