Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb hangkártyák (2022-es értékelések)

A legjobb hangkártyák (2022-es értékelések)

Új hangkártyát szeretnél? Nem kell aggódnia, hiszen több tucat hangkártyát teszteltünk, és megtaláltuk az abszolút legjobb hangkártyákat.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4 A legjobb hangkártyák

A hangkártya létfontosságú, de gyakran figyelmen kívül hagyott számítógép-alkatrész. A legtöbben tökéletesen elégedettek az alaplapjukhoz mellékelt hangkártyával, de vannak, akik nem is tudják, hogy ez egy különálló alkatrész.

Mindazonáltal meg fog lepődni a kiváló minőségű dedikált hangkártya minden előnyén.

Ebben a vásárlási útmutatóban megvizsgáljuk a legértékesebb és a legjobb hangkártyák 2022-ben, beleértve a teljesítményt és a költségvetési megoldásokat is.

Vegye figyelembe, hogy a hangkártya nem segít, ha nincs jó fejhallgató vagy hangszórók .

Asus Essence STX II

legjobb hangkártyák
 • Nagyszerű surround hangzás
 • Kiváló minőségű felépítés
Lásd Ár

TartalomjegyzékElőadás

hangkártya

Creative Sound Blaster Z

Hangkonfiguráció: 5.1
Típus: belső (PCIe)
Csatlakozók:
– Kimenet: 3x 3,5 mm-es jack; 1x optikai
– Bemenet: 1x erősített 3,5 mm-es jack, 1x 3,5 mm-es jack; 1x optikai

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kiváló hangminőség
 • Kifogástalan környezet

Hátrányok:

 • Megbízhatatlan driverek

A hangkártyáról

A Sound Blaster Z egy erős és rendkívül jó megjelenésű kártya. Az élénkpiros keret azt a minőségi, összetéveszthetetlen aurát árasztja, amelyet a Creative-től elvárunk.

Ez egy kompakt eszköz, amely tökéletesen illeszkedik az alaplap egyetlen PCIe x1 foglalatába anélkül, hogy túl sok helyet foglalna.

De ami a legfontosabb, ez egy megbízható és hatékony hangkártya, számos hasznos funkcióval, amelyek megkülönböztetik a versenytársaktól, és teljesen más bajnokságban, mint a hagyományos integrált Realtek hangkártyád.

Főbb jellemzők

  116 dB jel-zaj arány– Jelentős javulás a készlet hangkártyákhoz képest, ez az arány az egyik legjobb, amit remélhetsz. Figyelemre méltó kristálytiszta hangzást tesz lehetővé, különösen, ha minőségi hangszórói is vannak.SBX Pro Studio™– Az SBX azért van itt, hogy teljesen magával ragadó térhatású hangzást biztosítson hangszóróin, fejhallgatóin és surround hangrendszer hasonló. Vitathatatlanul jobb, mint amit a Dolby és a DTS kínál ezen a részlegen.CrystalVoice™ Focus –Az SBX-hez hasonlóan a CrystalVoice is egyedülálló szoftver, amelyet a mikrofon teljesítményének javítására terveztek. Megtisztítja a háttérzajt, eltávolítja a visszhangokat, és élessé és tisztává teszi a hangját. A Fókusz a hangkártyához mellékelt mikrofon, és kifejezetten ennek a technológiának a teljes kihasználására készült.

Hátránya

 • A Sound Blaster Z-nek nincsenek nagy hátrányai, legalábbis a hardverrészlegen nem. Inkább az egyetlen visszatérő probléma a járművezetők. Noha összességében stabilak, a kompatibilitási és illesztőprogram-felismerési problémák egyes felhasználóknak komoly fejfájást okozhatnak.
legjobb hangkártya 2018

Hangkonfiguráció: 7.1
Típus: belső (PCIe)
Csatlakozók:
- Kimenet: 4x 3,5 mm-es jack
- Bemenet: 1 x 3,5 mm-es jack

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Megfizethető
 • Kiváló ár-érték arány

Hátrányok:

 • Driver problémák
 • Zavaros vezérlőpanel

A hangkártyáról

Első pillantásra ezt a hangkártyát nem nagyon kell nézni. Úgy néz ki, mint egy normál félvezető kártya, csak feltűnő Asus és DTS logóval. Mindketten hosszú és sikeres múlttal állnak a hátuk mögött, szóval van-e több, mint amilyennek látszik ez a nyájas megjelenésű technológia?

Valóban, a szerény árú jónéhány trükk van a tarsolyában. Nem csak a 7.1-es surround konfigurációt támogatja, de ezen felül figyelemre méltó hangminőséget is kínál. Nem ez a legjobb Hi-Fi hangkártya, de ennek ellenére egy Hi-Fi hangkártya.

Főbb jellemzők

  Teljes Hi-Fi képesség– A 192 kHz/24 bites hangreprodukcióval az Asus Xonar DS tömörítetlen, stúdióminőségű hangot tud szolgáltatni.DTS 7.1 Surround– A legújabb DTS technológiát használva ez a hangkártya könnyedén és hatékonyan képes bármilyen sztereó jelet teljesen magával ragadó 7.1-es térhangzássá alakítani.Kiváló ár-érték arány– A Xonar DS vizuálisan nem lenyűgöző, és nem rendelkezik olyan széles körű képességekkel, mint néhány drágább változat. Azonban, amikor a push to shove, a kártya kiváló hangzást biztosít mind játékhoz, mind házimozi-beállításokhoz.

Hátrányok

  Driver problémák– Míg a kártya zökkenőmentesen működik Linux alatt, bizonyos problémák általában a Windows operációs rendszerekkel jelentkeznek. Ezért készüljön fel az illesztőprogramok eltávolítására és újratelepítésére, ha a hivatalosan támogatott Windows-verziók valamelyikét futtatja.Zavaros vezérlőpanel– Noha a Xonar DS kiváló minőségű hangot tud szolgáltatni, messze nem egy élvonalbeli Hi-Fi hangkártya. Emiatt az Asus vezérlőjében található számos lehetőség lényegében redundáns, és csak szükségtelen rendetlenséghez vezet.
kreatív hangzás omni

Creative Sound Blaster Omni

Hangkonfiguráció: 5.1
Típus: belső (PCIe)
Csatlakozók:
– Kimenet: 2x RCA jack; 2x 3,5 mm-es jack; 1x optikai
- Bemenet: 2 x 3,5 mm-es jack

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kényelmes asztali megoldás
 • Beépített mikrofon
 • Megéri az árát

Hátrányok:

 • Nincs visszhang törlés

A hangkártyáról

Itt van egy másik hangkártya a Creative-tól, bár kicsit más, mint az előző. Mégpedig a Sound Blaster Omni egy külső hangkártya . Ahelyett, hogy PCIe porton keresztül csatlakozna az alaplaphoz, egyszerűen egy USB-porton keresztül.

Fekete külsejének és gyengéd vörös díszítéseinek köszönhetően az Omni tökéletesen illeszkedik a legtöbb számítógépes asztalhoz anélkül, hogy tolakodó lenne, és csipetnyi eleganciát biztosít a rendszerindításhoz.

Ennél is fontosabb, hogy nem fukarkodik a funkcionalitáson sem, hiszen rengeteg olyan funkcióval rendelkezik, amelyeket minden felhasználó hasznosnak találna, és összességében az egyik legjobb külső hangkártya játékhoz.

Főbb jellemzők

  Dolby 5.1 Surround– Mint mindig, a Dolby technológia rendkívül precíz és magával ragadó surround hangsugárzó-konfigurációkat tesz lehetővé, valamint virtuális surround képességet sztereó beállításokhoz és fejhallgatókhoz.Mikrofon– A hangkártya rendkívül megkülönböztető és szokatlan tulajdonsága a beépített kettős mikrofonja. A CrystalVoice technológiát használják annak érdekében, hogy a felhasználó hangját a lehető legnagyobb tisztasággal és minimális háttérzajjal adják elő.Hangerőszabályzó gomb– A külső hangkártya nélkülözhetetlen része, a gomb lehetővé teszi a hangerő egyszerű beállítását anélkül, hogy ezt a számítógép kezelőszerveivel kellene megtenni.SBX vezérlőpult– Szoftveres szempontból a Creative egy egyedi, kifejezetten ehhez a hangkártyához hangolt vezérlőpulthoz ad hozzáférést. Rengeteg testreszabási lehetőséget tesz lehetővé a hang és a mikrofon számára egyaránt.

Hátránya

  A visszhang kioltásának hiánya– A Creative részéről némileg ellentétes az intuitív lépés, hogy nem tartalmazott visszhangszűrő funkciót ehhez a hangkártyához. Ha egyszerre kívánja használni a hangszórókat és a beépített mikrofonokat, akkor nyilvánvaló, hogy ez miért lehet probléma.
legjobb hangkártyák

Asus Essence STX II 7.1

Hangkonfiguráció: 7.1
Típus: belső (PCIe)
Csatlakozók:
- Kimenet: 1x 6,3 mm-es jack, 8x RCA, 1x S/PDIF
- Bemenet: 1x 6,3 mm-es jack

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Példátlan hangminőség
 • Valódi 7.1 Surround képesség

Hátrányok:

 • Rendkívül drága

A hangkártyáról

Az Essence sorozat az Asus termékcsaládja, amelynek egyetlen célja, hogy a legigényesebb audiofileket szolgálja ki.

A legújabb hangkártya ebben a sorban a STX II , és enyhén szólva lenyűgöző megjelenésű hardver. Ez egy belső hangkártya, amely saját hűtőbordával rendelkezik, és kétségtelenül a legerősebb hangkártya ezen a listán.

Míg az STX II és az STX II 7.1 lényegében ugyanaz a kártya, az utóbbit az különbözteti meg egymástól, hogy egy kiegészítő csatlakozót is tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik a 7.1-es konfigurációt.

Főbb jellemzők

  Élvonalbeli Hi-Fi hangzás– Az STX II egy nagy hűségű hangkártya megtestesítője. A 124 db-es SNR-rel ez a hangkártya az eddigi legjobb hangtisztaságot kínálja, még akkor is, ha a fejhallgató és a leánylapi csatlakozók maximum 120 db-re vannak korlátozva.Leánylap– A hat további 3,5 mm-es csatlakozóval az STX II alaplap valódi 7.1-es térhangzást tesz lehetővé. Kompakt és könnyen beszerelhető bármely PCIe bővítőhelyre a hangkártya mellett.Cserélhető op-amp aljzatok– Egy másik egyedi funkció, amelyet a hardcore audiofilek biztosan értékelnek, a három cserélhető op-amp foglalat. A kifejezetten ezek cseréjére tervezett bilincsek a hangkártyával együtt érkeznek, lehetővé téve a hang testreszabását egy egyszerű szoftveres vezérlőpanelen túl.Dolby Surround– Az STX II számos Dolby technológiát használ, hogy tökéletes térhatású élményt teremtsen fizikai és virtuálisan egyaránt.

Hátránya

 • Ennek a hangkártyának az egyetlen egyértelmű hátránya az ár . Valószínűleg láttad, hogy egy mérföldről jön. Hiszen a jó minőségnek magas ára van – szó szerint.

  Ha Ön audiofil minőségi hangszóró-beállítással, és kész több mint 200 dollárt költeni egy olyan hangkártyára, amely segíthet a legtöbbet kihozni belőlük, akkor nem valószínű, hogy más hátrányt fog találni az STX II-ben.

felső hangkártya

Creative Sound Blaster Audigy Rx

Hangkonfiguráció: 7.1
Típus: belső (PCIe)
Csatlakozók: Kimenet: 4x 3,5 mm-es jack; 1x optikai

Bemenet: 2 x 3,5 mm-es jack

Lásd Ár

Az előnyök:

 • 7.1 Surround támogatás
 • Minőségi térhatású hangzás az EAX-nek köszönhetően

Hátrányok:

 • Kiszámíthatatlan vezetői viselkedés

A hangkártyáról

Audigy Rx a Creative egyik legnépszerűbb hangkártyája. Lehet, hogy nem tűnik soknak, de a funkciók lenyűgöző arzenálját hozza az asztalra.

A puszta hangminőség, a surround képesség és a részletes vezérlőpanel között az Audigy Rx határozottan vonzó lesz a játékosok és az audiofilek számára.

Főbb jellemzők

  Teljes 7.1 surround képesség– Az Audigy Rx összesen 7 csatlakozóval rendelkezik: egy optikai kimenettel és 6 db 3,5 mm-es jack csatlakozóval, amelyek közül kettő mikrofon bemenetként is funkcionálhat. Mint ilyen, teljes mértékben támogatja az 5.1 vagy 7.1 surround konfigurációt a maximális merítés érdekében.EAX támogatás– Amellett, hogy csupán hardveres támogatást nyújt a surround hangzásnak, az Audigy Rx E-MU lapkakészlettel is büszkélkedhet, amelyet kifejezetten az EAX technológiákkal való optimális teljesítményre terveztek. Így biztos lehet benne, hogy a hangszóróiból ki fog jönni a hang minősége.Audigy Rx vezérlőpult– A Creative által kifejezetten ehhez a hangkártyához szabott vezérlőpult segítségével a lehető legnagyobb mértékben testreszabhatja a teljesítményét. Ez magában foglalja mind a hangkimenetet, mind a bemenetet.

Hátrányok

  Megbízhatatlan Windows illesztőprogramok– Ahogy az a Creative hangkártyáinál már hagyománynak tűnik, az Audigy Rx esetében is rohamosan futnak az illesztőprogram- és operációs rendszer-kompatibilitási problémák. Bár a kártya hivatalosan támogatja a Windows minden verzióját a Windows 7-től kezdve, számos probléma merülhet fel, amelyekbe bárki véletlenül belefuthat.Korlátozott Linux-támogatás– A Windowstól eltérően úgy tűnik, hogy az Audigy Rx következetesen nem kompatibilis a Linux újabb verzióival. Ennek megfelelően, ha ezt az operációs rendszert választja, jó ötlet lehet másik hangkártya használata.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő hangkártyát az Ön számára

Mielőtt eldöntené a választást, számos kulcsfontosságú tényezőt figyelembe kell vennie, mielőtt eldönti, melyik hangkártya a legjobb hangkártya az Ön számára.

A hangszórói vagy a fejhallgatói képesek lesznek kezelni?

Míg az alaplapokhoz integrált fedélzeti hangkártyák sok kívánnivalót hagynak maguk után az audiofilek számára, és a nagy hűségű hangzás tekintetében gyakran több mint elegendőek az átlagfelhasználók számára.

Miért?

Egyszerűen azért, mert az átlagos felhasználó ritkán rendelkezik olyan berendezéssel, amelyhez valóban erősebb hangkártya kellene.

Ha nem ismeri túlságosan az audioberendezések műszaki jellemzőit, végezzen alapos kutatást, és nézze meg, hogy a jelenleg birtokolt hangszórók és/vagy fejhallgatók képesek-e hatékonyan reprodukálni azt a hangot, amelyet az új hangkártya kiadna. Hiszen nincs értelme 50 dollárt költeni egy hangkártyára, ha a jelenleg birtokolt hangszórók feleannyiba kerülnek!

Támogatja a számítógépe?

Itt szoftverről és hardverről is beszélünk. Amint ebben a cikkben láthatta, az illesztőprogram-problémák nagyon gyakran fordulnak elő hangkártyákkal. Tehát mielőtt megvásárolna egyet, győződjön meg arról, hogy a rendszere képes futtatni – különösen, ha kevésbé népszerű, például Linuxot használ.

Ami a hardvert illeti, meg kell győződnie arról, hogy az alaplap rendelkezik a szükséges PCIe foglalatokkal (belső kártyákhoz), vagy a szükséges USB-portokkal (külső kártyákhoz). Míg egy hagyományos ATX alaplapon minden PCIe bővítőhely megtalálható, amire csak szüksége lehet, ugyanez nem mondható el a microATX-ről és a miniATX-ről. Ezenkívül feltétlenül ellenőrizze, hogy a grafikus kártya nem blokkolja-e a PCIe bővítőhelyet, és/vagy van-e elegendő hely a hangkártya kényelmes elhelyezéséhez.

Ami az USB-portokat illeti, ez nem lehet probléma. Minden modern alaplap rendelkezik elegendő USB 2.0 porttal, és az USB 3.0+ visszafelé kompatibilis. Hacsak nem használ még elavult hardvert, az USB-portok hiánya nem jelenthet problémát. Ezenkívül ne feledje, hogy célszerű a külső hangkártyát a hátsó panelhez csatlakoztatni, mivel az előlapi csatlakozás gyengébb hangminőséget eredményezhet.

Belső vagy külső hangkártyát vegyek?

A fő és nyilvánvaló különbség e tekintetben a hordozhatóság. Mint ilyen, ha minőségi hangkártyára van szüksége több eszközhöz, akkor egy külső a legjobb.

Másrészt egy belső hangkártya jobb reakcióképességet és magasabb általános hangminőséget tudna biztosítani, elsősorban a PCIe kapcsolat sokkal gyorsabb és megbízhatóbb, mint az USB 2.0.

Hangkártya hibaelhárítási útmutató

Ebben a részben röviden foglalkozunk néhány gyakori hangkártya-problémával, azok okaival és megoldásukkal.

Gyakori problémák

A hangkártya megfelelően van telepítve, de nem ad ki hangot

Ez lehet hardver vagy illesztőprogram probléma. A teszteléshez tegye a következőket:

 • Győződjön meg arról, hogy minden megfelelően van csatlakoztatva. Ez magában foglalja a tápcsatlakozókat, a PCIe foglalatban/USB-portban lévő hangkártyát és magukat a hangszórókat.
 • Nézze meg, hogy a hangszórók okozzák-e a problémát, ha csatlakoztatja őket egy másik eszközhöz vagy az alaplapjához integrált hangkártya . Ha másik eszközhöz csatlakoztatva továbbra sem jön hang a hangszórókból, akkor nyilvánvalóan magukkal a hangszórókkal van a probléma.
 • Ha a fentiek egyike sem segít, kövesse az alábbi lépésenkénti szoftverhibaelhárítási útmutatót.

A hang tele van statikus, torzító és/vagy elektronikus recsegő/pattanó zajjal

Ez ismét hardveres vagy szoftveres probléma lehet, de valószínűleg az utóbbi. A probléma teszteléséhez tegye a következőket:

 • Győződjön meg arról, hogy minden megfelelően van csatlakoztatva, a fentiek szerint.
 • Ellenőrizze a külső interferenciát. Egyes hangszóróknál a telefonjáról, Wi-Fi-ről, Bluetooth-ról stb. érkező jelek okozhatják a hangszórókon hallható statikus feszültséget. Próbálja meg kikapcsolni az ilyen jeleket, és ellenőrizze, hogy a probléma továbbra is fennáll-e. Ha kiderül, hogy ez okozza a torzítást, egyszerűen rendezze át a beállítást úgy, hogy a hangszórók ne kerüljenek közvetlenül a jel útjába.
 • Ha a fentiek egyike sem működik, tekintse meg az alábbi szoftverhibaelhárítási útmutatónkat:

A hangkártya egy ideig jól működik, de aztán hirtelen abbahagyja a hangzást

Ez mindenképpen szoftveres probléma. Ha a hang megszólal a rendszer újraindítása után, de elmúlik vagy eltorzul egy idő után, akkor ez nem lehet hardver probléma. Ha ezt tapasztalja, olvassa el az alábbi szoftverhibaelhárítási útmutatót.

 • Telepítse újra az illesztőprogramokat. A hangkártyák hibás működésének leggyakoribb okozója valószínűleg ennek a problémának az oka is. Mint korábban, próbálja meg újratelepíteni a jelenlegi illesztőprogramokat, vagy letölteni egy régebbi/újabb verziót, amely kompatibilis az operációs rendszerével.
 • Távolítson el minden régi illesztőprogramot vagy más hangkártyák illesztőprogramjait, beleértve az alaplap integrált hangkártyáját is.
 • Telepítse újra az operációs rendszert. Ez túlzott lépésnek tűnhet, de a tiszta rendszer újratelepítés lehetővé teszi, hogy megszabaduljon minden olyan digitális szeméttől, amely idővel elkerülhetetlenül felgyülemlik minden operációs rendszerben. Mielőtt azonban ehhez folyamodna, feltétlenül olvassa el a szoftver hibaelhárítási útmutatóját!

Szoftver hibaelhárítás

A következő lépések biztosan azonosítják és megoldják a szoftverrel kapcsolatos hangkártya-problémákat. Az induláshoz:

Ellenőrizze a hangkártya vezérlőpultját

Néha olyan beállítások, mint például bizonyos előre beállított hangszínszabályzó, virtualizáció vagy egyéb funkciók hangproblémákat okozhatnak. Annak érdekében, hogy ez ne így legyen, egyszerűen állítsa le az összes beállítást az alapszintre, és kapcsolja ki az összes extra funkciót.

Ha ez megoldja a problémát, kezdje el újra a dolgokat, és nézze meg, hogy pontosan melyik beállítás volt a probléma kiváltó oka.

Telepítse újra az illesztőprogramokat

 • A hibás hangkártyák világában a leggyakoribb bűnösök az illesztőprogramok. Az illesztőprogramok megfelelő újratelepítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
 • Távolítsa el a régi illesztőprogramokat, valamint az integrált hangkártya illesztőprogramjait. Gyakran az illesztőprogram-ütközések okozzák az illesztőprogramokkal kapcsolatos problémákat, és a régi illesztőprogramok minden nyomának eltávolításával biztosíthatja az újak konfliktusmentes tiszta telepítését. Olyan program használatával, mint pl CCleaner a rendszerleíró adatbázis tisztítása is erősen ajánlott.
 • Ha a hangkártyához kapott illesztőprogramok nem működnek, töltsön le egy másik verziót a gyártó webhelyéről. Ha úgy tűnik, hogy a legújabb illesztőprogramok nem működnek, próbáljon ki néhány régebbi verziót, amelyek a legjobban működnek a jelenlegi operációs rendszerrel.

Telepítse újra az operációs rendszert

Mint fentebb említettük, bár ez túlzott intézkedésnek tűnhet, szükséges lehet. A hónapok (és esetenként évek) alatt a használat során mindenféle ócska szoftver bekerülhet az operációs rendszerbe, és számos módon akadályozza annak működését.

Igaz, a friss, új operációs rendszer telepítésén gondot okozhat a biztonsági mentés, majd minden átrendezés, de végül is ez egy viszonylag gyors és biztos módja annak, hogy a számítógép a lehető legzökkenőmentesebben működjön.

A hangkártya cseréje

Ha nem sikerült saját maga megoldania a problémát a fenti utasítások követésével, akkor jó eséllyel a hangkártya hibás vagy nem kompatibilis a hardverrel/szoftverrel. Ha ez a helyzet, azonnal vigye vissza az üzletbe, a többit pedig bízza a garanciára.

Abban az esetben, ha a kártya valóban megfelelően működik, de a kompatibilitás a probléma, a hardver szállítója valószínűleg hajlandó lesz átváltani egy másik hangkártyára, amely megfelelően működik a rendszerrel.

Ha használt hangkártyát vásárolt, vagy olyant, amelyre semmilyen okból nem vonatkozik semmiféle garancia, érdemes lenne szakemberrel megvizsgáltatni. Az informatikai szolgáltatások általában nem kérnek sokat a diagnosztikáért, de a tényleges javítások egy másik történet.

Ha arról van szó, hogy a hangkártyáját javítani kell, akkor a számla valószínűleg közel lesz egy vadonatúj árához. Ilyenkor tanácsos egyszerűen ezt megtenni – új hangkártyát vásárolni, mert a régi javítása aligha éri meg.

A legjobb hangkártya

Bár határozottan drága, a Asus STX II elnyeri a legjobb hangkártya címet ezen a listán. Nem hagy senkit sem, mivel játékosoknak és audiofileknek egyaránt alkalmas.

A legmodernebb technológiát alkalmazza, hogy a lehető legjobb hangélményt nyújtsa, ráadásul extra testreszabási lehetőségekkel. Teljes mértékben támogatja a 7.1-es surround konfigurációkat, és az illesztőprogram-problémák nem olyan gyakoriak, mint a listán szereplő más hangkártyák esetében.

Végső soron, ha rendelkezik egy csúcskategóriás hangszórókészlettel, amelyből a legtöbbet szeretné kihozni, akkor az STX II tökéletesen alkalmas erre a feladatra. Összességében a teljesítmény szempontjából ez a legjobb hangkártya ezen a listán.

A legjobb olcsó hangkártya

Ami azokat illeti, akiknek meg kell boldogulniuk korlátozott költségvetéssel, a nehezen megkeresett pénzüket valamire érdemes költeni, ami megéri – és a tökéletes kártya a munkához.

Kiváló hangminőséget kínál, és teljes mértékben támogatja a 7.1-es térhangzást. Ha nem szándékozik valódi 7.1-es térhangzást használni, hanem 5.1-es vagy sztereó konfigurációt választana, még olcsóbb változatok ennek a hangkártyának az igényeinek megfelelően.

Ismétlem, ez nem egy első osztályú Hi-Fi hangkártya, és köztudottan vannak kompatibilitási problémái, de ami az ár-minőség arányt illeti, egyszerűen nem lehet megverni.

Ezek is tetszhetnek neked