Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb játékbillentyűzetek (2022-es értékelések)

A legjobb játékbillentyűzetek (2022-es értékelések)

Új játékbillentyűzetet szeretne vásárolni, de nem tudja, hol kezdje? Több száz játékbillentyűzetet teszteltünk, és azonosítottuk a legjobbakat.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4 A legjobb játék billentyűzetek

A személyi számítógép szinte minden aspektusa jelentősen megváltozott az évek során, kivéve egyet: a billentyűzet .

Ami azt illeti, a hagyományos QWERTY billentyűzet még mindig megőriz néhány felesleges tervezési elemet, amelyek a legelső írógépektől származnak. Manapság az ismerős elrendezés számos formában és színben, valamint különböző típusú billentyűkkel érhető el.

Ebben a vásárlási útmutatóban az alábbiak közül válogatunk 2022 legjobb játék billentyűzetei, membrános, mechanikus és hibrid billentyűzeteket takar, és a végén egy rövid vásárlási útmutatót is tartalmaz, amely segít kiválasztani az igényeinek és pénztárcájának megfelelő billentyűzetet.

Van egy külön útmutatónk is a legjobb mechanikus billentyűzetek , ezért mindenképpen nézd meg azt is!

Előző

Corsair K55

legjobb játék billentyűzet 2018
 • Minőségi felépítés
 • Extra makró gombok
 • RGB világítás
Lásd Ár

HyperX Alloy FPS

játék billentyűzet
 • Kiváló minőségű felépítés
 • Kompakt kialakítás
 • Megfizethető
Lásd Ár

Razer BlackWidow Elite

legjobb billentyűzet játékhoz
 • Gyönyörű design
 • Kiváló RGB
 • Kiváló szokás
Lásd Ár Következő

TartalomjegyzékElőadás

Membrán billentyűzetek

Igaz, a mechanikus billentyűzetek mostanság divatosak a hardcore játékosok körében, de vannak, akik inkább a régimódi gumikupolákat kedvelik. Annak ellenére, hogy az alábbi billentyűzetek valóban membrán alapúak, továbbra is kiváló minőségű játéktermékek, amelyek közül néhány első pillantásra megkülönböztethetetlen a mechanikus billentyűzetektől.

legjobb játék billentyűzet 2018

Corsair K55

Kapcsoló típusa: membrán
Háttérvilágítás színe: RGB

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Háromzónás RGB háttérvilágítás
 • Hat makró gomb
 • Levehető csuklótámasz

Hátrányok:

 • A tetején lévő fényes szalag ujjlenyomat- és pormágnes
 • Drága a membrán billentyűzet

A billentyűzetről

Ismerős névvel kezdjük – Kalóz , többek között a RAM memória és a különféle játékperifériák ismert gyártója. Billentyűzet-kínálatuk több különböző modellből áll, bár itt az egyikre fogunk összpontosítani Corsair K55 .

A K55 egy mechanikus billentyűzetre hasonlít, de annak ellenére, hogy unalmas régi gumikupolákat használ, mégis kiváló minőségű játék billentyűzet. Ez nemcsak a dizájnra és az RGB-világításra vonatkozik, hanem az összeállítás minőségére, az extra makróbillentyűkre és a levehető csuklótámaszra is, amelyek mindegyike hozzájárul ahhoz, hogy ez a billentyűzet rendkívül vonzó játékperifériává váljon.

Főbb jellemzők:

 • RGB háttérvilágítás – A K55 háromzónás RGB háttérvilágítással rendelkezik. Ez segít fenntartani a viszonylag alacsony árcédulát, de sajnos nem néz ki olyan jól, mint a kulcsonkénti világítás. Ennek ellenére funkcionális, jól néz ki, és minden bizonnyal előnyösebb, mint az egyszínű LED-ek.
 • Levehető csuklótámasz– A billentyűzethez tartozik a csuklótámasz könnyen fel- vagy levehető. Bár ez csak egy gumi csuklótámasz, meglehetősen kényelmes és kényelmes funkció, különösen az árcédulát tekintve.
 • Makró billentyűk – A billentyűzet bal szélén található a hat dedikált makróbillentyű, amelyek nagyon egyszerűvé teszik az összetett parancsok egyetlen gombnyomással történő végrehajtását. A makrók rögzítése a médiabillentyűk mellett található MR (macro record) gombbal történik, és sokféle helyzetben hasznosak lehetnek, nem csak a játékra korlátozva.

A gondolataink

Lehet, hogy a K55 csak egy membrán billentyűzet, de mint látható, nem csak az RGB-re támaszkodik az eladáshoz. Ergonomikus, jól felépített, kényelmes a használata, és még egy makró billentyűkészlettel és egy levehető csuklótámaszral is jár.

Komoly hátrányokról nem lehet beszélni, kivéve talán azt, hogy a fényes felület könnyen piszkosodik, vagy hogy egyesek kissé drágának találják a hagyományos membránbillentyűzeteket, amikor jelenleg rendkívül kedvező árú mechanikus billentyűzetek kaphatók.

A legjobb mechanikus billentyűzet 2019

Razer Cynosa Chroma

Kapcsoló típusa: membrán
Háttérvilágítás színe: RGB

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Minőségi műanyag konstrukció
 • Érzékeny membránbillentyűk
 • Chroma RGB világítás

Hátrányok:

 • Nincsenek kivételes tulajdonságok
 • Kétes érték

A billentyűzetről

Igen, tudjuk, mire gondol: mióta gondolja Razer bármit megfizethetővé tenni?! És igaz, ha egy pillantást vetünk egy olyan cégre, amelynek neve a játék szinonimájává vált és drága, nagyon könnyen megfeledkezünk arról, hogy nem csak csúcskategóriás, lelkes termékeket gyártanak.

A Razer Cynosa Chroma a cég kedvezőbb árú termékei közé tartozik, és kiváló választás azok számára, akik egy viszonylag megfizethető billentyűzetre vágynak, amely még mindig csúcsminőségű RGB- és Razer-érzékkel rendelkezik.

Főbb jellemzők:

  Prémium dizájn– A Cynosa Chroma sokat kölcsönöz a Razer felismerhető csúcskategóriás BlackWidow billentyűzetéből, ami a külső dizájnt illeti. És valóban, szinte megkülönböztethetetlennek tűnnek. De természetesen olcsóbb termék lévén a Cynosa egyszerű műanyag vázzal rendelkezik.Chroma RGB háttérvilágítás -Valami, ami igazán kiemeli a Cynosát, az a Razer jellegzetes RGB háttérvilágítási technológiájának megvalósítása. Valójában az RGB meglehetősen ritkán látható az olyan pénztárcabarát membránalapú billentyűzetek között, mint ez, nem beszélve az olyan nagyszerű és testreszabható RGB-ről, mint a Chroma.

A gondolataink

Végeredményben a Cynosa egy szilárd játékbillentyűzet, amely a Razertől elvárható minőséggel készült. A billentyűk érzékenyek, kényelmesen használhatók, és egyáltalán nem olyan merevek, mint gondolná.

Azonban nem rendelkezik olyan kiemelkedő tulajdonságokkal, mint a dedikált makró billentyűk, csuklótámasz stb. Ennek ellenére a Chroma RGB világítás a fő értékesítési pontja, tehát ha erre vágyik, akkor a Cynosa Chroma jó választás, bár az összérték továbbra is kissé kétséges.

legjobb mechanikus billentyűzet 2018

Razer Ornata Chrome

Kapcsoló típusa: Mecha-membrán
Háttérvilágítás színe: RGB

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Tapintható és érzékeny mecha-membrán billentyűk
 • Chroma RGB háttérvilágítás
 • Levehető csuklótámasz

Hátrányok:

 • Annyiba kerül, mint néhány minőségi mechanikus billentyűzet

A billentyűzetről

Következzen egy másik játékbillentyűzet a Razertől, bár ez nem éppen membránbillentyűzet, hanem egy mechanikus-membrán hibrid – az Ornata Chroma.

Ezt a típusú kapcsolót maguk a Razer találták ki, és a két világ legjobbjait egyesíti: a membrán billentyűzet alacsonyabb árcéduláját, valamint a mechanikus kapcsoló reakcióképességét és tapintható visszajelzését.

Tervezési szempontból az Ornata Chroma nagyjából az, amit az emberek lelki szemeikben látnak, amint a Razer szóba kerül. Olcsóbb és drágább testvéreivel is ugyanazt a dizájnt osztja, és amint az a névből is következtethető, teljesen testreszabható Razer Chroma háttérvilágítással rendelkezik.

Főbb jellemzők:

  Mecha-membrán kulcsok – Ahogy fentebb említettük, a billentyűzet a Razer billentyűzetét használja Mecha-membrán technológia a membránbillentyűk és a mechanikus billentyűk jellemzőinek kombinálására. Meglehetősen tapinthatóak és majdnem olyan érzékenyek, mint egy teljes értékű mechanikus billentyűzet, de csak az fog észrevenni különbséget, aki megszokta a használatát.Chroma RGB háttérvilágítás– Természetesen van a Razer jellegzetes Chroma RGB háttérvilágítása. Mint mindig, most is a legjobbak közé tartozik a maga nemében, mivel példátlanul testreszabható, valamint számos dinamikus effektus és előre beállított beállítás.Levehető csuklótámasz– Az Ornatát masszív, párnázott csuklótámasz kíséri, amely minden bizonnyal kényelmesebbé teszi a játékot és a gépelést. Ez azonban nagymértékben hozzájárul a billentyűzet teljes tömegéhez. Szerencsére ez nem probléma, mivel tetszés szerint eltávolítható, mivel a billentyűzet mágnesezett elülső részéhez csatlakozik.

A gondolataink

Az Ornata Chroma nagyszerű választás, ha egy igazi Razer billentyűzetet szeretne elérni elérhetőbb áron. Teljesen testreszabható RGB világítással érkezik, a hibrid kapcsolók pedig nagyszerű frissítést jelentenek a hagyományos gumidómokhoz képest.

Razer termék lévén azonban az Ornata Chroma még mindig meglehetősen drága. Ami azt illeti, számos kiváló minőségű mechanikus billentyűzet létezik, amelyeket ezen az áron szerezhet be, másokat pedig olcsóbban.

Mechanikus billentyűzetek

És most bemutatjuk a nagy fegyvereket – a mechanikus játékbillentyűzeteket. A technológia valójában egészen a 70-es évek elejéig nyúlik vissza, de a mechanikus kapcsolók az elmúlt néhány évben igen népszerűvé váltak a játékosok körében, mivel érzékenyek és kényelmesek.

Ebben a kategóriában a legjobb mechanikus billentyűzetek válogatását tekintjük át, beleértve a kedvezőbb árú modelleket, valamint a mutatós és drágábbakat. Mindazonáltal mindegyik megfelel a legmagasabb minőségi követelményeknek.

Legjobb játékbillentyűzet 2020

Redragon K552-R

Kapcsoló típusa: Egyedi
Háttérvilágítás színe: RGB

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kompakt tenkeyless kialakítás
 • Szilárd egyedi kék kapcsolók
 • Megfelelő RGB világítás
 • Rendkívül kedvező árú mechanikus billentyűzethez

Hátrányok:

 • Kétes kapcsoló megbízhatóság
 • Terjedelmes és nehéz

A billentyűzetről

A második kategóriából kiindulva egy rendkívül kedvező árú mechanikus billentyűzetünk van a Redragontól, a megfizethető perifériájáról ismert cégtől. A kérdéses billentyűzet az Redragon K552-R .

Ez egy kompakt tízbillentyűs billentyűzet, amely tele van RGB világítással, bár nem Cherry MX kapcsolókat, hanem a Redragon egyedi mechanikus kapcsolóit használja.

Főbb jellemzők:

  Egyedi mechanikus kapcsolók– Ahogy fentebb említettük, a K552-R olyan egyedi kapcsolókat használ, amelyek a Cherry MX Blue kapcsolókra hasonlítanak, vagyis kattanóak és tapinthatóak. Szinte megkülönböztethetetlenek az igazitól, és kellemes meglepetés egy ilyen olcsó billentyűzeten találni.RGB háttérvilágítás– A K552-R másik meglepő tulajdonsága az RGB háttérvilágítása, amit nem szoktunk a pénztárcabarát billentyűzeteknél, legkevésbé a mechanikusoknál látni. Érthető, hogy nem ez a legjobb és nem a legfényesebb billentyűzet háttérvilágítása, és csak néhány előre beállított effektus van, amelyeken keresztül lehet lépni.Kompakt kialakítás -Tízbillentyű nélküli billentyűzet lévén a K552-R-ből hiányzik a számbillentyűzet, így egy kicsit kisebb, mint az átlagos billentyűzet. Ez könnyebbé, hordozhatóbbá teszi, helyet takarít meg az asztalon, és egy fokkal csökkenti a billentyűzet árát.

A gondolataink

A fentieket szem előtt tartva a Redragon K552-R egy igazán figyelemreméltó olcsó mechanikus játékbillentyűzet. Rendkívül megfizethető, sokkal inkább, mint néhány nem mechanikus billentyűzet, és még így is jó kapcsolókat, RGB világítást és összességében szilárd felépítést tartalmaz.

Összességében az egyetlen problémánk ezzel a billentyűzettel a keret nagy része és az egyedi kék kapcsolók kétes tartóssága. Ettől eltekintve azonban nagyon könnyen belátható, hogy ez a rendkívül kedvező árú billentyűzet miért olyan népszerű a szűkös költségvetésű játékosok körében.

játék billentyűzet

Kingston HyperX Alloy FPS

Kapcsoló típusa: Cherry MX
Háttérvilágítás színe: piros

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kompakt kialakítás
 • Kis lábnyom
 • Háromféle kapcsoló és két formátum

Hátrányok:

 • Nincs RGB

A billentyűzetről

Kingston A cég leginkább memória- és tárolómegoldásairól ismert, de sok más hardvergyártó céghez hasonlóan ők is a játékok felé ágaztak el, és HyperX márkájuk ma nagyon népszerű.

Az egyik legnépszerűbb HyperX periféria a HyperX Alloy FPS, egy meglehetősen kompakt billentyűzet, amely teljes méretű és tenkeyless változatban is kapható, és többféle kapcsolóval rendelkezik: Cherry MX Blue, Brown és Red.

Főbb jellemzők:

 • Piros LED háttérvilágítás – A billentyűzet egyszerű, de hatékony piros háttérvilágítást tartalmaz. Míg az RGB-rajongók ezt kiábrándítónak találhatják, a piros két okból is jól működik itt. A piros szín agresszív, játéktermékhez illő, és a vörös fény alacsony hullámhossza miatt a legkevésbé zavarja meg gyenge fényviszonyok mellett is, miközben hatékonyan világítja meg a gombokat.
 • Kompakt acél keret- Ellentétben a nagyméretű műanyag külsőkkel, amelyek általában a játékbillentyűzeteknél láthatók, az Alloy FPS törzse szinte nem létezik. Az eleje teljes egészében acélból, míg a hátulja kiváló minőségű műanyagból készült.Hordozhatóság– Az általános kompakt felépítésen kívül még két tényező járul hozzá a billentyűzet hordozhatóságához. Egyrészt a tápkábel levehető, másrészt a billentyűzethez párnázott hordtáska tartozik, amely biztosítja a biztonságos és problémamentes szállítást.
 • Ötvözet FPS Pro – Említettük már, hogy az Alloy FPS két változatban érkezik. Az első a fent látható szabvány, de van még az Alloy FPS Pro is, amely megszabadul a számbillentyűzettől, hogy hozzájáruljon az általános kompaktsághoz és hordozhatósághoz. Nem ad hozzá semmilyen további funkciót, de olcsóbb, mivel kevesebb kapcsolót tartalmaz.

A gondolataink

Őszintén szólva, az Alloy FPS nagyjából minden, amit a legtöbb felhasználó szeretne egy játékbillentyűzettől. Bármilyen íróasztalhoz illeszkedik, könnyen és kényelmesen szállítható, és rendkívül jól felépített. Két változatban kapható, mindkettő a három legnépszerűbb Cherry MX kapcsolótípus egyikét tudja használni, így mindenki ízlésének megfelel.

Az egyetlen hátránya az, hogy a piros háttérvilágítás esztétikai szempontból nem járul hozzá sokat, mint a működéshez. Természetesen népszerű a játéktermékek között, de még mindig ütközhet néhány más periférián lévő világítással. És bár létezik a billentyűzet RGB-változata, ez egy kicsit drágább.

A legjobb mechanikus billentyűzet 2019

Kingston HyperX Alloy Elite

Kapcsoló típusa: Cherry MX
Háttérvilágítás színe: RGB

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kiváló minőségű felépítés
 • Többféle kapcsoló közül választhat
 • Gyönyörű RGB világítás
 • Levehető csuklótámasz

Hátrányok:

 • Kétes érték
 • Drága

A billentyűzetről

Ha már az RGB-ről beszélünk, itt van a tökéletes HyperX billentyűzet – a HyperX Alloy Elite ! Sok tekintetben hasonlít az Alloy FPS-hez, mind dizájn tekintetében, mind abban, hogy Blue, Red vagy Brown Cherry MX kapcsolókkal is rendelkezik. De természetesen néhány extra funkciót is hozzáad, hogy igazolja az Elite becenevet.

Főbb jellemzők:

  RGB világítás– A kedvezőbb árú Alloy FPS-sel ellentétben az Alloy Elite teljesen testreszabható RGB világítással rendelkezik, beleértve számos gyönyörű effektust. Amellett, hogy az egyes billentyűk háttérvilágításaként funkcionál, a billentyűzet tetején egy jó megjelenésű RGB csík is található.Levehető csuklótámasz– Az Alloy Elite egy levehető csuklótámaszt tartalmaz, amely kényelmesebbé teheti a hosszú játékmeneteket.Média gombok– Míg a legtöbb billentyűzet a multimédiás vezérlőket az Fn billentyűre és a funkcióbillentyűkre helyezi át, az Alloy Elite egy sor dedikált multimédiás billentyűt tartalmaz, amelyek kényelmes funkciót jelentenek.

A gondolataink

Összességében nem nagyon lehet mit mondani az Alloy Elite-ről, hiszen az előző bejegyzésben már kitértünk az összes döntő pontra. Minőségi felépítéssel büszkélkedhet, többféle kapcsoló közül lehet választani, a billentyűzet használata pedig nagyon kényelmes, akár csuklótámaszsal, akár anélkül.

Az egyetlen hátránya az érték, mivel az Alloy FPS az összes fontos funkciót körülbelül fele áron kínálja, kivéve a csuklótámaszt, az RGB világítást és az extra média gombokat. Tehát, ha fillérekért csíp, vagy egyszerűen a funkciót részesíti előnyben a forma helyett, akkor az Alloy FPS sokkal jobb választás.

A legjobb játék billentyűzet 2019

CORSAIR K70 RGB MK.2

Kapcsoló típusa: Cherry MX
Háttérvilágítás színe: RGB

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Öt fajta kapcsoló közül választhat
 • Alacsony profilú változat
 • RGB háttérvilágítás
 • Minőségi fém konstrukció
 • Levehető csuklótámasz

Hátrányok:

 • A drága oldalon
 • Nem a legjobb csuklótámasz

A billentyűzetről

Következő lépésként eljutunk a Corsairhez és a kiválóságukhoz K70 RGB MK.2 játék billentyűzet. Az Alloy Elite-hoz hasonlóan ez is egy elegáns, mechanikus billentyűzet minőségi RGB világítással és levehető csuklótámlával, de ami a K70 MK.2-ben feltűnik, az az, hogy a normál változat mellett elérhető egy alacsony profilú változat is.

Főbb jellemzők:

  RGB háttérvilágítás– Természetesen, mint minden mechanikus játékbillentyűzet ebben az árkategóriában, a K70 MK.2 is támogatja a nagyszerű megjelenésű, testreszabható RGB világítást, amely testreszabható a Corsair iCUE szoftverével.Alacsony profilú billentyűk– Ahogy a bevezetőben említettük, a K70 MK.2 alacsony profilú változata is elérhető a normál mellett. A különbség természetesen a billentyűsapkákban rejlik, amelyek sokkal rövidebbek, mint a mechanikus billentyűzeteknél megszokott szokásos billentyűk.Több kapcsoló közül választhat– Szokás szerint a billentyűzethez több Cherry MX kapcsoló tartozik, köztük a piros, kék és barna. Ráadásul ott vannak a ritkábban elterjedt Cherry MX Speed ​​és Cherry MX Silent kapcsolók is.Média gombok– A billentyűzet külön médiabillentyűkkel és hangerőszabályzóval érkezik, akárcsak az Alloy Elite.Levehető csuklótámasz– Ismét, ahogy az várható volt, a K70 MK.2-t levehető csuklótámaszral is szállítják, bár ez nem olyan mutatós, mint az a csuklótámasz, amelyet ebben az árkategóriában billentyűzettel általában kapni.

A gondolataink

Összességében a Corsair K70 RGB MK.2 nagyjából megegyezik a legtöbb más billentyűzettel ebben az árkategóriában, testreszabható RGB háttérvilágítással, és összesen ötféle Cherry MX kapcsoló közül választhat a felhasználóknak. Ez is nagyon jól felépített, bár mint fentebb említettük, leginkább az alacsony profilú billentyűk teszik kiemelkedik, amelyeket egyes felhasználók értékelhetnek.

A legjobb játék billentyűzetek

Logitech G Pro

Kapcsoló típusa: Romer G
Háttérvilágítás színe: RGB

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Reszponzív Romer-G kapcsolók
 • Kompakt és hordozható kialakítás
 • RGB világítás

Hátrányok:

 • Viszonylag drága

A billentyűzetről

Továbblépve egy másik felismerhető céghez jutunk el, amely a kiváló minőségű perifériákról és egy különösen jó tenkeyless billentyűzetükről ismert – a Logitech G Pro . Tízbillentyű nélküli billentyűzetről lévén szó, nyilvánvaló, hogy a kompaktság az egyik elsődleges erőssége, és ha egy ilyen billentyűzetet keresünk, amely nem hagyja ki a többi csúcsminőségű funkciót, aligha tudunk ennél jobb modellt elképzelni.

Főbb jellemzők:

  RGB háttérvilágítás– Az RGB ebben az árkategóriában nem újdonság, a G Pro pedig pont olyan RGB-t tartalmaz, amilyenre számítani lehet – élénk és könnyen testreszabható a Logitech saját szoftverével.Romer G kapcsolók– A Logitech többi mechanikus billentyűzetéhez hasonlóan a G Pro is egyedi Romer G Tactile kapcsolókat használ. Ahogy a neve is sugallja, tapinthatóak, tartósak és nagyon érzékenyek, így kiválóan alkalmasak a versenyszerű játékokhoz.Kompakt és hordozható kialakítás– Ezt a billentyűzetet természetesen a hordozhatóság és a kompaktság szem előtt tartásával tervezték, így nem csak elég kicsi és könnyű, de a kábele is levehető, így könnyebb a szállítás.

A gondolataink

A fentieket szem előtt tartva meglehetősen nyilvánvaló, hogy a G Pro milyen típusú játékosoknak fog tetszeni. Reszponzív kapcsolói kisebb, de fontos előnyt jelenthetnek a játékokban, és a tenkeyless kialakítás mindig örömmel fogadja, ha hordozható billentyűzetét szereti. Viszont viszonylag drága, tekintve, hogy ebben az árkategóriában kevesebb funkciót kínál, mint a többi teljes méretű billentyűzet.

Top Gaming billentyűzet

Razer BlackWidow Elite

Kapcsoló típusa: Razer mechanikus kapcsolók
Háttérvilágítás színe: RGB

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Érzékeny és tartós Razer kapcsolók
 • Kiváló minőségű felépítés
 • Csúcsminőségű Chroma RGB világítás
 • Rendkívül ergonomikus csuklótámasz

Hátrányok:

 • Drága

A billentyűzetről

Tovább haladva ismét eljutunk a Razerhez, de most megnézzük az egyik legjobb billentyűzetet, amit valaha készítettek: a BlackWidow Elite-et. Nagyjából mindent megvan, amit egy csúcskategóriás Razer billentyűzettől elvárhat, beleértve a cég szabadalmaztatott kapcsolóit, a csúcsminőségű RGB-t és néhány kényelmes extra funkciót.

Főbb jellemzők:

 • Gyönyörű Chroma RGB világítás – Egy ideje a Razer rendelkezik az iparág legjobb RGB világításával, és ez a prémium minőségű billentyűzet sincs másképp. A háttérvilágítás élénk, a színek élénkek, és könnyen testreszabható a Razer’s Synapse 3 szoftverrel.
 • Új szabadalmaztatott kapcsolók– A BlackWidow Elite segítségével a Razer újratervezte a kapcsolóit. Mostantól kettős oldalfallal rendelkeznek, amelyek stabilabbá és tartósabbá teszik a kulcsot. Természetesen többféle színben is kaphatók: zöld, narancssárga és sárga, nagyjából a Cherry MX Blue, Brown és Red kapcsolóknak megfelelően.Extra média gombok– A BlackWidow Elite több extra multimédiás gombbal és hangerőszabályzóval rendelkezik, ami mindig jó tulajdonság.Levehető csuklótámasz -Ismét egy olyan funkció, amely csak az olyan csúcskategóriás billentyűzeteknél várható, mint ez a mostani, a levehető csuklótámasz. Ez a bizonyos csuklótámasz egy kicsit jobb, mint a versenytársak, mivel a párnázat extra kényelmessé teszi a használatát.
 • Teljesen programozható - A BlackWidow Elite minden egyes billentyűje programozható, és mindegyikhez hozzárendelhető egy másodlagos funkció a Razer Hypershift szoftverével, így a billentyűzet nagyon sokoldalúvá válik.

A gondolataink

Összességében a Razer a Razer, és tudja, mit várhat el a billentyűzetétől: minőséget és megbízhatóságot, de jelentős árcédulával. Ennek ellenére, ha minőséget keres, és megengedheti magának, akkor a BlackWidow Elite minden fejlett funkciójával biztosan nem fog csalódást okozni.

A legjobb mechanikus játékbillentyűzet

Razer Huntsman Elite

Kapcsoló típusa: Razer opto-mechanikus kapcsolók
Háttérvilágítás színe: RGB

Lásd Ár

Az előnyök:

 • A valaha készült leggyorsabb kapcsolók
 • Kiváló minőségű felépítés
 • Kiváló Chroma RGB világítás
 • Ergonomikus levehető csuklótámasz

Hátrányok:

 • Nagyon drága

A billentyűzetről

Az utolsó bejegyzéshez pedig van egy másik Razer billentyűzetünk – a Razer Huntsman Elite ! Első pillantásra szinte megkülönböztethetetlennek tűnhet a fenti BlackWidow Elite-től, de van egy lényeges különbség: a Huntsman Elite a Razer optomechanikus kapcsolóival érkezik, amely az eddigi leggyorsabb mechanikus kapcsoló!

Főbb jellemzők:

  Razer opto-mechanikus kapcsoló– Szóval, mitől olyan különleges ez a kapcsoló? Nos, ahogy a neve is sugallja, beépített optikai érzékelőt használ, így minden más típusú mechanikus kapcsolónál jobban reagál. Ráadásul rendkívül tartós, hiszen akár 100 millió billentyűleütést is igénybe vehet.Chroma RGB világítás– Csakúgy, mint a BlackWidow Elite (és csakúgy, mint a legtöbb Razer periféria), a Huntsman Elite is a cég páratlan Chroma RGB világításával érkezik.Multimédiás gombok– A Huntsman Elite ugyanazokkal az extra média gombokkal és hangerőszabályzóval rendelkezik, mint a BlackWidow Elite, ami ismét egy kényelmes funkció.Levehető csuklótámasz– A billentyűzethez mellékelt csukló is megegyezik a fent leírtakkal: levehető és párnázott, ami kényelmesebbé teszi a hosszabb távú használatát, mint a legtöbb billentyűzet csuklótámasz.Teljesen programozható– Ahogy az várható is volt, a Huntsman Elite támogatja a Razer Hypershift-et is, így a felhasználó bármely billentyűhöz másodlagos funkciót köthet, és rendkívül sokoldalúvá teszi a billentyűzetet.

A gondolataink

Összességében tehát a Huntsman Elite nagyjából megegyezik a BlackWidow Elite-tel, a fő különbséget az optomechanikus kapcsolók jelentik, amelyeket néhány, de nem mindegyik nagyon hasznosnak talál. Rendkívül érzékenyek, és nagyon is megérik az extra pénzt, ha szereted a kompetitív többjátékos játékot.

De ennek ellenére ugyanaz a probléma marad – az ár. A Huntsman Elite érthető módon még drágább is, mint az amúgy is drága BlackWidow Elite, mindezt az általa használt fejlettebb kapcsolóknak köszönhetően.

A legjobb játékbillentyűzet kiválasztása

Ez sok információ lehet, amelyet el kell fogadnia, különösen, ha még új az egészben. De ne aggódjon, minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy minden fontos tényezőt elmagyarázzunk, amikor az Ön igényeinek megfelelő játékbillentyűzetet kell megtalálni!

Kulcstípusok – Membrán VS mechanikus

legjobb költségvetésű játék billentyűzet

Amint látja, két különböző típusú billentyűzet létezik, ha a billentyűk szerint haladunk. Lehetnek mechanikusak vagy membránalapúak, és bár léteznek különféle hibrid billentyűzetek, közel sem olyan gyakoriak, mint az előbbi kettő.

Úgy, ahogy membrán billentyűzetek funkciója meglehetősen egyszerű. A kulcs egy gumikupola, azaz egy membrán tetején fekszik, és ha kellő nyomást gyakorolnak rá, a kupola összeesik, és lehetővé teszi, hogy a kulcs érintkezzen az alatta lévő táblával.

Abban az esetben mechanikus billentyűzetek , a helyzet valamivel összetettebb. Amit mi billentyűnek nevezünk a membrán billentyűzeten, az itt csupán egy billentyűsapka. Egy bonyolultabb mechanikus kapcsoló tetején fekszik, és ez a kapcsoló az, amely elegendő nyomás (működtetőerő) alkalmazása után érintkezik a táblával.

játék billentyűzet vélemények

Tehát mik az előnyei és hátrányai bármelyiknek?

Nos, először is, a membránbillentyűzetek eleve olcsóbbak a gyártásuk egyszerűsége miatt. Az esetek többségében általában halkabbak is, és az, hogy mennyire tudnak hangosak lenni, teljesen attól függ, hogy milyen gyorsan gépel, vagy milyen erőteljesen nyomja meg a billentyűt.

Másrészt a mechanikus billentyűk használata sokkal kényelmesebb, mivel nem kell teljesen lenyomni a billentyűt ahhoz, hogy érintkezésbe kerüljön, ami egyben gyorsabbá és érzékenyebbé teszi őket.

A nyilvánvaló hátránya, hogy drágább az építésük. A kapcsoló típusától függően elég hangosak is lehetnek, de a kattanó billentyűk, szemben a csendes billentyűkkel, igazából személyes preferencia kérdése.

Ennek ellenére a membránbillentyűzetek általában olcsóbbak és csendesebbek, de ha szűkös a költségvetése, tekintse meg útmutatónkat a legjobb vezeték nélküli billentyűzet és egér kombináció s, mivel nem kevés pénzt takaríthat meg. Érthető azonban, hogy az ezekben a csomagokban található billentyűzetek és egerek nem képesek gyertyát tartani a megfelelő játékbillentyűzetekhez és játék egerekhez.

A mechanikus kapcsolók típusai

legjobb rgb billentyűzet

Amint látja, jó néhány kapcsoló közül választhat, ha mechanikus billentyűzetet választ. A legnépszerűbbek a Cherry MX kapcsolók, majd a szabadalmaztatott kapcsolók, például a Logitech és a Razer.

Továbbá ott vannak a Kailh a Kaihua Electronics által gyártott kapcsolók. Ezek a Cherry MX kapcsolók mintájára készültek, és lényegében egy megfizethetőbb Cherry MX alternatívát jelentenek.

Amikor egy kapcsoló leírásáról van szó, ezek a következők lehetnek:

  Csendesvagy Hangos – Ez eléggé magától értetődő. A halkabb kapcsolók kisebb zajt keltenek működés közben, míg a hangosabbak hallható kattanást adnak, amint elérik a működési pontot.Lineárisvagy Tapintható – Egyes kapcsolók a hangjelzésen kívül tapintható visszajelzést is kínálnak. Ugyanis amikor egy tapintható kapcsoló eléri a működési pontját, egy ütést fog érezni, jelezve, hogy a billentyűleütés regisztrálva van. Ezzel szemben a lineáris kapcsolók nem adnak ilyen visszacsatolást.

A kapcsolók eltérőek lehetnek abban is, hogy mekkora erőt kell kifejteni a billentyűleütés regisztrálásához, a kulcs megtételi távolságát és magának a kapcsolónak a tartósságát illetően. Az alábbi táblázat információkat tartalmaz a cikkben szereplő mechanikus billentyűzetek által használt kapcsolók minden típusáról.

Kapcsoló Zaj Érez Működtető erő Utazási távolság (akció/összes) Tartósság
Cherry MX kék HangosTapintható60g2mm/4mm50 millió billentyűleütés
Cherry MX Brown KözepesTapintható45g2mm/4mm50 millió billentyűleütés
Cherry MX Red CsendesLineáris45g2mm/4mm50 millió billentyűleütés
Cherry MX fekete CsendesLineáris60g2mm/4mm50 millió billentyűleütés
Cherry MX sebesség CsendesLineáris45g1,2 mm/4 mm50 millió billentyűleütés
Razer zöld HangosTapintható50g1,9 mm / 4 mm80 millió billentyűleütés
Razer Orange CsendesTapintható45g1,9 mm / 4 mm80 millió billentyűleütés
Razer sárga CsendesLineáris45g1,2 mm/3,5 mm80 millió billentyűleütés
Romer-G CsendesTapintható45g1,5mm/3mm70 millió billentyűleütés

Ezek is tetszhetnek neked