A legjobb játék PC 1000 USD alatt – Az Ultimate PC Build Guide

1000 dollárért készíthet játék PC-t a legújabb RTX 3070 grafikus kártyával. Íme a legjobb 1000 dollár alatti játék PC, amelyet most megépíthet.

ÁltalSamuel Stewart 20225. február 18 A legjobb játék PC 1000 alatt

1000 dollárral fantasztikus PC-t kaphatsz, különösen, ha van akaratod és türelmed magadnak megépíteni.

Akaratot és türelmet mondunk, mert manapság szinte garantáltan rémálom lesz az összes alkatrész kiválasztása és beszerzése, hacsak nem vagy hajlandó beletörődni a skalpolóba. Ezért mindent megtettünk, hogy elvégezzük a munkát Ön helyett, és összeállítottunk egy 1000 USD értékű számítógépet, amelyet ma megvásárolhat, ha akar!

Több tucat órát töltöttünk azzal, hogy kiválasszuk a legjobb alkatrészeket ehhez az 1000 dolláros PC-konstrukcióhoz, és továbbra is így fogunk tenni, hogy naprakészen tartsuk a folyamatosan fejlődő PC-piacon.

És a legjobb rész?

Nem kell a saját idejét a kutatással és esetleg a bonyolult technikai nyelvezet megtanulásával töltenie. Ebben az összeállítási útmutatóban mindezt megtettük Ön helyett. Merüljünk el közvetlenül a legjobb és legköltséghatékonyabb 1000 dolláros PC-konstrukció 2022-ben !

TartalomjegyzékElőadás

A legjobb 1000 dolláros játékra szánt PC-konstrukció 2022-re

Frissítve: 2022. február 21

A termékképekre kattintva megtekintheti a terméket az Amazonon, ahol további képeket tekinthet meg nagy felbontásban és ellenőrizheti az aktuális árat.

Intel Core i5 10400F CPU

Intel Core i5-10400F

Az Intel Core i5-10400F egy elképesztő középkategóriás CPU, remek specifikációkkal és kiváló játékon belüli teljesítménnyel.
CPU hűtő

Intel Stock Cooler

Lehet, hogy nem ez a legerősebb léghűtő a piacon, de az Intel Core i5-10400-hoz mellékelt Intel készlethűtő elég jó ahhoz, hogy a CPU folyamatosan működjön anélkül, hogy egyetlen dollárral többet kellene költenie a kelleténél. .
EVGA GeForce RTX 3070 XC3 BLACK GAMING GPU

EVGA GeForce RTX 3070 XC3 FEKETE

Az EVGA GeForce RTX 3070 XC3 BLACK mindent tartalmaz, amire egy játékos vágyhat. Új magasságokba emeli játékélményét, és számos új lehetőség előtt nyit ajtót, például 1440p, sőt 4K felbontás, streaming és VR, mindezt elfogadható áron.
Team T FORCE VULCAN Z 16 GB RAM

Team T-FORCE Vulcan Z 16 GB

A Team T-FORCE Vulcan Z RAM kártyákban minden megtalálható – nagyszerű teljesítmény és igazán csábító ár.
MSI MPG Z490 GAMING PLUS Alaplap

MSI MPG Z490 GAMING PLUS

Az MSI MPG Z490 GAMING PLUS egy olyan funkciókkal teli középkategóriás alaplap, amely mindent tartalmaz, amire ennek a felépítésnek szüksége van ahhoz, hogy maximálisan kihasználja a benne rejlő lehetőségeket.
Western Digital Blue SN550 500GB Tárolás

Western Digital Blue SN550 500GB

Ha egy villámgyors, megbízható és valahogy mégis kedvező árú NVMe SSD-t keres, a Western Digital Blue SN550 minden tekintetben megfelel.
Thermaltake Smart 600W Tápegység

Thermaltake Smart 600W

A Thermaltake Smart 600W egy csodálatosan energiahatékony tápegység, amely képes kezelni a felmelegedést.
Phantex Eclipse P400A tok Ügy

Phanteks Eclipse P400A

A Phanteks Eclipse P400A egy kiváló tok elképesztő légáramlással, két előre telepített házventilátorral.
rendelje meg ezt az építményt legjobb játék PC 800 dollár alatt legjobb játék PC 1200 dollár alatt

PC áttekintés

Mit takar pontosan egy 1000 dolláros számítógép?

Bár lehet, hogy ennyi készpénzt nem engedhet meg magának a legjobb játék PC-berendezés , ez sem tartalék apróság. Tehát megbizonyosodtunk arról, hogy ez a rendszer mindenre készen áll.

A játék adott. De nem minden számítógép teszi lehetővé, hogy úgy játsszon játékokat, ahogyan azt játszani akarták, ezért szeretnénk pontosabbak lenni.

Ezzel az összeállítással bármilyen játékot játszhatsz 1440p felbontásban, a széles körben áhított 60 FPS vagy annál nagyobb sebességgel.

Így bármelyik játékban kiválaszthatja az „ultra-kiváló” előre beállított minőséget anélkül, hogy egy pillantást vetne az egyes lehetőségekre. Az is magától értetődő, hogy a 4K-ban való játék is lehetséges, de erről később.

Ami ezt a számítógépet még jobbá teszi, és megkülönbözteti a legtöbb 1000 dollár alatti PC-től, az az, hogy streamelésre és VR-re is kész.

Mindkettő nagyon erőforrás-igényes feladat, így egy kicsit le kell kicsinyíteni a grafikát, különösen a VR esetében, de ez egy kiváló belépési pont, ha mindkettőt kipróbálhatja, és megnézheti, mi a felhajtás, és hogy megérik a jövőbeli befektetéseit.

Arra is ügyeltünk, hogy az alkatrészek kiválasztásakor a bővíthetőséget tartsuk szem előtt, de erről többet fogunk beszélni, miközben végigvezetjük az egyes összetevőkön, és megbeszéljük, hogy pontosan mit is hoznak az asztalra.

A PC Build

Tehát vessünk egy pillantást az egyes összetevőkre, amelyeket ehhez az 1000 dolláros konstrukcióhoz választottunk, és nézzük meg, mi teszi őket a legjobbá.

Bemutatunk néhány alternatívát is, hogy megtehesse testreszabhatja a számítógépet jobban megfelel az Ön igényeinek.

Intel Core i5 10400F

CPU: Intel Core i5-10400F

Lásd Ár

Tekintettel arra, hogy a játék PC-k GPU-orientáltak, ami azt jelenti, hogy a grafikus kártya a központi elem, és az összes többi alkatrészt ennek kiegészítésére választották, a CPU-nak elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy lépést tartson az olyanokkal, mint az Nvidia GeForce. RTX 3070.

Több CPU is megfelel ennek a leírásnak, de 1000 dolláros konstrukcióhoz a legoptimálisabb választás az Intel Core i5-10400F vagy az AMD Ryzen 5 3600. Egyszerűen azért választottuk a Team Blue-t, mert a jelenlegi ára jobban illeszkedik a költségvetéshez. , de ha véletlenül egy akciós R5 3600-ra akad, vagy a márkahűség miatt inkább az AMD-t választja, ne tartsa vissza magát.

Összefüggő: CPU-hierarchia 2022 – CPU-szintek listája processzorokhoz

A specifikációt tekintve ez a CPU fenomenális, nem kevesebb, mint 6 fizikai és 12 logikai maggal és hihetetlen órajellel.

A készletbeállítások mellett ez a CPU 2,9 GHz-es alap órajelet biztosít, 4,3 GHz-es maximális órajellel, ami játékhoz és munkához egyaránt fantasztikus.

Sajnálatos azonban, hogy az i5-10400F-et nem lehet túlhajtani, ezért ha ezen gondolkodik, akkor az AMD lehet a jobb választás az Ön számára. Egyébként, bár a specifikációk kissé eltérnek, az Intel és az AMD nagyjából egy szinten van a játékon belüli teljesítményt illetően.

Összességében az Intel Core i5-10400F egy csodálatos CPU, amelyet biztosan nem fog megbánni, és amely több iteráción keresztül képes látni a számítógépét.

Összefüggő: A legjobb CPU-k játékhoz (2022-es vélemények)

Intel Stock Cooler

Hűtő: Intel Stock Cooler

Az Intel készlethűtői nem a legcsodálatosabb CPU-hűtők a piacon, de hatékonyak és ingyenesek.

Tekintettel arra, hogy az Intel Core i5-10400F-et készletbeállítások mellett fogja futtatni, az Intel Stock Cooler elég lesz az Ön számára.

Most több okból is azt mondjuk:

 1. Lehet, hogy valami csendesebbre vágysz.
 2. Választhat más esetet is, mint amit ebben a cikkben lejjebb javasolunk (ezáltal potenciálisan elfojthatja a légáramlást).
 3. Lehet, hogy nem szereti a kérdéses hűtő esztétikáját.

Mindezek érvényes indokok egy utángyártott hűtő beszerzésére, de szubjektívek vagy felhasználó-specifikusak. A készlethűtőket arra tervezték, hogy képesek legyenek kezelni azokat a CPU-kat, amelyekkel a készletben vannak, és sokan a végtelenségig minden probléma nélkül ragaszkodnak hozzájuk.

Másrészt, ha valami jobbat, csendesebbet, masszívabbat vagy stílusosabbat szeretne kapni, semmi ok arra, hogy ne tegye. Végtére is, egy szilárd utángyártott CPU-hűtőnek nem szabad 30-40 dollárnál többet hátrálnia, és a legjobb az egészben az, hogy bármikor beszerezheti.

Összefüggő: A legjobb CPU-hűtők (2022-es értékelések)

EVGA GeForce RTX 3070 XC3 BLACK GAMING

GPU: EVGA GeForce RTX 3070 XC3 BLACK

Lásd Ár

Most itt a dolgok fűszeressé válnak.

A grafika gondozására nincs más, mint a EVGA GeForce RTX 3070 XC3 FEKETE !

Elképesztő, milyen messzire jutott a PC-hardver, és mennyit kaphatunk ma 1000 dollárért az egy évvel ezelőttihez képest.

Az i5-10400F-et és az RTX 3070-et tartalmazó PC-t csodálni kell. Ha megpróbálná levágni az összes többi komponenst, akár be is csempészhetne egy RTX 3080-at (egy párhuzamos világban, ahol a GPU-árak visszatértek a normális szintre), de úgy döntöttünk, hogy nem tesszük ezt, egyszerűen azért, mert azt akartuk. többet kínál, mint a minimum.

Összefüggő: A legjobb grafikus kártyák játékokhoz (2022-es vélemények)

Most, hogy bemutattuk ennek a játék PC-nek a két legfontosabb összetevőjét, nézzük meg a részleteket, és nézzük meg, mire képes ez a CPU/GPU kombináció.

Ahogy a bevezetőben is mondtuk, ez a PC teljes mértékben elsajátítja az 1440p játékot. Bármilyen GPU-igényes modern játékban elérheti a 60 FPS-t vagy még többet, magas és ultra beállítások mellett.

Csak a perspektíva kedvéért: ezen a számítógépen olyan játékok futtathatók, mint a Control és az Assassin’s Creed Odyssey, stabil 70 FPS-sel. És szerezd meg ezt… ultrabeállításokon is futtathatja a Crysis Remastered-et, az FPS 50 körül mozog. Nem túl kopott.

De ez nem a legjobb, amit ez a berendezés tehet.

A fent említett címek a leghírhedtebben optimalizálatlanok közé tartoznak, tehát ez azt jelenti, hogy a legtöbb többi játék ugyanolyan jól vagy jobban fog futni. Végül is RTX 2080 Ti-szintű teljesítményről beszélünk.

1440p felbontással a Cyberpunk 2077 átlagosan 55 FPS-sel, az Assassin's Creed Valhalla 70 FPS-sel, a Watch Dogs Legion 85 FPS-sel, a Fortnite pedig 180 FPS-sel működik, hogy csak néhányat említsünk.

Ennek ellenére nyilvánvalónak kell lennie, hogy ezen a számítógépen akár 4K-ban is futhat a játékok, de ha ezt az utat választja, készüljön fel néhány módosításra a grafikus részlegen.

De a fantasztikus játékon belüli teljesítmény nem minden, amiben ez a kártya jeleskedik.

Az EVGA GeForce RTX 3070 XC3 BLACK-re elsősorban a hőmérséklet- és zajszabályozásra való fókuszálása és természetesen az árcédulája miatt esett a választásunk.

Ha már az árakról beszélünk, tudnod kell, hogy a jelenlegi piaci helyzet nem a legjobb, és az árak vadul ingadozni fognak, de egy kis szerencsével és türelemmel biztosak vagyunk benne, hogy sikerül a kezedbe venni ezt a vadállatot. kártya.

Ha pedig több lehetőségre vágyik, a ZOTAC Gaming GeForce RTX 3070 Twin Edge OC vagy az ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 OC szintén kiváló választás. Ha többet szeretne megtudni róluk, nézze meg az alábbi linket, ahol egy kicsit részletesebben megismerkedünk a piacon elérhető legjobb RTX 3070 GPU-kkal.

Összefüggő: A legjobb RTX 3070 grafikus kártyák (2022-es értékelések)

Team T FORCE VULCAN Z 16 GB

RAM: Team T-FORCE Vulcan Z 16 GB (2 x 8 GB) 3200 MHz

Lásd Ár

A RAM kérdése trükkös, ha játék PC-kről van szó. Nagyjából mindent lefedtünk ez a cikk , de a lényeg:

A 8 GB jelenleg a legalacsonyabb a játékhoz. Nem mintha a jelenlegi játékok többet követelnének, de a háttérfolyamatok napról napra egyre igényesebbek.

A Google Chrome önmagában köztudottan több GB RAM-ot fogyaszt, ha több lap van nyitva. És még ha aprólékosan be is zár minden szükségtelen háttérfolyamatot játék közben, akkor is szükség lehet a Steam vagy a Discord futtatására, ami továbbra is szükségtelen akadozást okozhat. Ezért döntöttünk úgy, hogy felszereljük ezt a számítógépet 16 GB a Team T-FORCE Vulcan Z RAM csapatából.

Azt tanácsoljuk, hogy mindig válassz kétcsatornát. Ebben az esetben ez azt jelenti, hogy két 8 GB-os RAM-kártyát kell párosítani, mert (a sávszélesség-növelés mellett) ha az egyik meghal, a másikra továbbra is támaszkodhat, amíg a problémát el nem intézik.

Bár, ha meg akarja vágni a sarkokat, most beszerezhet egyetlen 8 GB-os sticket, majd amikor csak lehetőség adódik, megvásárolhatja a másodikat.

Csak ügyeljen arra, hogy ne vigye túlzásba!

Egyáltalán nincs szükség arra, hogy játékgépedet 16 GB-nál több RAM-mal szereld fel. A 32 GB nem jövőbiztos (hacsak nem egyidejűleg használja a számítógépét játékberendezésként és munkaállomásként); sokkal valószínűbb, hogy a DDR4 memória elavulttá válik, mielőtt ennyi gigabájtra lenne szüksége a játékhoz.

Összefüggő: A legjobb RAM-ok játékhoz (2022-es vélemények)

MSI MPG Z490 GAMING PLUS

Alaplap: MSI MPG Z490 GAMING PLUS

Lásd Ár

A MSI MPG Z490 GAMING PLUS az egyik legjobb középkategóriás alaplap, amely csúcskategóriás komponensnek tűnik.

Az MSI MPG Z490 GAMING PLUS egy olyan funkciókban gazdag alaplap, amelytől függetlenül attól, hogy milyen felhasználó vagy, nem hagy nyugodni. Rengeteg USB-porttal, felhasználóbarát BIOS-szal, stílusos, teljesen fekete dizájnnal, néhány ügyes RGB-jelekkel, M.2 Shield Frozr-rel, nagyméretű, kiterjesztett hűtőbordával, integrált I/O-val, PCIe Steel Armorral és egy csomó más hasznos cucc.

Az alaplap kiváló VRM-ekkel is rendelkezik, amelyeket természetesen elpazarolnak a zárolt Intel Core i5-10400F-re. A jó VRM-ek azonban soha nem jelentenek rosszat, és ez csak azt jelenti, hogy ha valaha is zárolatlan CPU-ra frissít, könnyen túlhajthatja azt anélkül, hogy ki kellene cserélnie az alaplapot.

Az egyetlen dolog, ami hiányzik ebből az alaplapból, az a Wi-Fi, de ez nem lehet probléma, mivel a Wi-Fi kártyák általában könnyen elérhetők viszonylag alacsony áron.

Az MSI MPG Z490 GAMING PLUS egy fantasztikus alaplap, de ha pénzt szeretne megtakarítani az alaplapon, és valami egyszerűt szeretne kapni, harangok és sípok nélkül, további lehetőségekért tekintse meg az alábbi linket.

Összefüggő: A legjobb játék alaplapok (2022-es vélemények)

Western Digital Blue SN550 500GB

SSD: Western Digital Blue SN550 500 GB

Lásd Ár

Ami a tárolást illeti, alapvetően három lehetőség közül választhat:

 1. Vásároljon kisebb kapacitású SSD-t az operációs rendszeréhez és a legfontosabb játékokhoz, minden máshoz pedig nagyobb HDD-t.
 2. Menj all-in az SSD-n.
 3. Előnyben részesítse a hangerőt a sebességgel szemben, és válasszon HDD-t.

Őszintén szólva nem mondhatjuk, hogy az egyik lehetőség jobb vagy rosszabb, mint a másik kettő. Itt jobban, mint bárhol máshol, attól függően kell választanod, hogy milyen felhasználó vagy.

Összefüggő: SSD vs HDD – melyik a legjobb játékhoz

Az első lehetőség megfelelő mennyiségű tárhelyet biztosít, miközben továbbra is őrült sebességet kínál a legfontosabb játékokhoz és programokhoz. A második egy kiegyensúlyozottabb megközelítés lenne, villámsebességgel, de kevesebb tárhellyel. A harmadik dupla tárhelyet kínálna ugyanannyiért, mint egy SSD, de sokkal lassabb lesz a számítógépe.

A No2 opciót választottuk, és az 500 GB tárhellyel rendelkező Western Digital Blue SN550 NVMe SSD-t választottuk két okból:

 1. Az 1. opció kiválasztása és a költségvetésen belüli tartás csak akkor lehetséges, ha már rendelkezik valamilyen tárolóval egy korábbi buildből.
 2. Az SSD azon kevés dolgok egyike, amelyek a felsőbbrendűség végső érzetét kelti a számítógép használatakor anélkül, hogy kiszáradna a pénztárcája.

Ez az NVMe SSD csak 500 GB tárhelyet kínál, de olyan gyors, hogy nem lesz ideje panaszkodni miatta.

Ennek ellenére valószínűleg szüksége lesz egy szeméttelepre a családi képek, videók, rengeteg film számára, amelyeket soha nem fog megnézni, és a játékok, amelyeket továbbra is telepíteni fog, annak ellenére, hogy soha nem játszotta le őket (nem ítélkezünk, ez mindannyiunkkal előfordul).

Ehhez javasoljuk a Western Digital Caviar Blue 1 TB HDD használatát. Ha rosszallóan csóválta a fejét arra a gondolatra, hogy csak 500 GB-tal játszhat, akkor ez a választás az Ön számára, és olcsóbb a rendszerindítás!

Másrészt dönthet úgy is, hogy egy normál 2,5-ös SSD-t, valamivel nagyobb hangerővel választja, ebben az esetben valami olyasmivel, mint a Western Digital Blue 1TB SSD vagy a Samsung 860 Evo 1TB SSD.

Lehet, hogy ezek nem a legmegfizethetőbb lehetőségek, és ha ezt az utat választja, akkor biztosan túllépi a költségvetését, de elfogadható ár a tárhely mennyiségéhez és a sebességhez képest. És ha már tárolni fog rajtuk néhány értékes személyes információt, akkor bizonyosságot kell szereznie arról, hogy nem fognak véletlenül meghalni, és pontosan ezt kínálja mindkét márka.

Végső soron ezek egyikével sem hibázhat, ezért nyugodtan válassza ki azt, amelyik Ön szerint a legjobb megoldás.

Összefüggő: A legjobb SSD-k játékokhoz (2022-es vélemények)

Thermaltake Smart 600W

Tápegység: Thermaltake Smart 600W 80+ tanúsítvánnyal rendelkezik

Lásd Ár

Nagyon könnyű alábecsülni a tápegységet a PC építése során, különösen, ha még nem ismeri ezt.

A PSU-val kapcsolatosan ügyelni kell az árnyas gyártók alacsony minőségű termékeire.

Rendelj egy GTX 1060-at 5 GB VRAM-mal Kínából az Aliexpressről (vannak ilyenek), és a legrosszabb forgatókönyv az, hogy a GPU egy hét után meghal. Természetesen járulékos károkat okozhat a kilépéskor, de ez elhalványul ahhoz képest, amit egy rossz tápegység tehet a számítógépével.

Szó szerint megsüthetné a többi összetevőt.

Éppen ezért nagyon tanácsos egy jó hírű márka tápegységét választani.

Amellett, hogy a Thermaltake, egy megbízható gyártó gyártja, ez a tápegység más dolgokkal is rendelkezik:

 • 80+ minősítéssel rendelkezik
 • 5 év garancia van rá
 • 120 mm-es Ultra Quiet ventilátorral rendelkezik

Sajnos nem moduláris, de az általunk ehhez az összeállításhoz választott tokban elegendő hely van a kábelkezeléshez, így nem kell attól tartanod, hogy rendetlennek tűnnek.

Semmi kirívó, de összességében egy tisztességes tápegységről van szó, megnyugtatóan hosszú garanciaidővel.

Összefüggő: Hogyan válasszunk tápegységet

Phantex Eclipse P400A tok

Tok: Phanteks Eclipse P400A

Lásd Ár

Hogy semmit ne vonjunk le abból, amit az imént a tápegységekről mondtunk, de az eset messze az alulértékelt alkatrészek királya.

Sok kezdő PC-összeszerelő először nem is veszi ezt figyelembe. És még ha meg is teszik, valószínűleg ez az a tétel, amelyen a legvalószínűbb, hogy spórolnak, ha kevés a költségvetésük.

Természetesen megértjük, miért van ez az ösztön, de ezt le kell győzni.

Összefüggő: Hogyan válasszunk PC-tokot

A jó számítógépház a legoptimálisabb légáramlást biztosítja, amely megkönnyíti a hűtést. A jó légáramlás nagyban meghosszabbítja a számítógép élettartamát, ezért választottuk a Phanteks Eclipse P400A-t ehhez az 1000 dolláros konstrukcióhoz.

A Phanteks arról ismert, hogy tisztességes tokot készít, de az Eclipse P400A még a drágább opciókkal összehasonlítva is kiemelkedik. Ez nem egy prémium tok, sőt, az olcsóbbak közé tartozik, és teljesítménye mégis összemérhető a 100 dolláros árkategóriába tartozókkal. A design nem, de erről később.

Mint mondtuk, annak nagy része, hogy miért ezt az esetet választottuk, a légáramlás.

Ne feledje, hogy ennek a felépítésnek a legfontosabb összetevői – a CPU és a GPU egyben a legerősebbek is. Több teljesítmény = több hő. És bár a CPU-nak és a GPU-nak is van saját hűtője, jól szellőző tokba helyezve a lehető legjobb teljesítményt érheti el belőlük.

A P400A két előre telepített ventilátorral rendelkezik, amelyekben további négy hely van, ha tovább szeretné javítani a hűtést. Igaz, ez nem ideális. Három jó lenne, négy talán a legjobb. Ennél több valószínűleg jobban hozzájárulna az esztétikához, mint a teljesítményhez. De ez nem jelenti azt, hogy kettő rossz. Rengeteg drágább tok létezik, amelyekhez csak egy ventilátor tartozik, vagy egyáltalán nem.

Két ventilátor elég ahhoz, hogy a szerelvényed a felszínen maradjon, de nem lenne rossz ötlet még egy-kettőt beszerezni, ahogy a pénztárcád engedi, és ez minden esetre igaz.

Ami az esztétikát illeti, tényleg nem nagyon lehet beszélni. Azok számára, akik jobban szeretik a mutatós és erőteljes megjelenésű tokokat, ez valószínűleg nem fog kinézni. Ez egy doboz, és pontosan így néz ki. De ennek nem kell rossznak lennie.

Üres lapnak tekintheti. Egyszerű, és letisztultnak tűnik, de ha úgy döntesz, hogy RGB-ventilátorokat vagy LED-szalagokat adsz a házba, akkor bármivé alakíthatod, amit csak akarsz. Még edzett üveg oldalpanellel is rendelkezik, így választhat, hogy a váz helyett az alkatrészeket jelenítse meg. A lehetőségek végtelenek.

Van egy enyhe hátránya, amelyet azonban szeretnénk megemlíteni, mégpedig az, hogy nem lehet felülről felszerelni egy AIO-t. Legtöbbjük számára ez nem jelent sokat, de ezt figyelembe kell venni, ha vízhűtést tervez a rendszerében.

Összefüggő: A legjobb játéktokok (2022-es vélemények)

Perifériák

Ha figyelemmel kíséri az összes felsorolt ​​alkatrész árát, mostanra talán észrevette, hogy ez az útmutató abból a feltételezésből indul ki, hogy Ön már rendelkezik egy számítógéppel, amelyről ez a játékgép örökölni fogja az összes szükséges perifériák. Az 1000 dollár a számítógép házába és annak tartalmába kerül.

Remélhetőleg ez a helyzet, mert ha nem, akkor az 1000 dollár csak egy fémkonténer, amely tele van lenyűgöző hardverdarabokkal. De még ha nem is ez a helyzet, bizonyos perifériák, például a régi számítógép monitora valószínűleg nem illenének jól ebbe az új berendezésbe.

Ezt szem előtt tartva, ennek a cikknek egy részét továbbra is a legmegfelelőbb perifériáknak szeretnénk szentelni, hogy kiaknázzuk új játék PC-jében rejlő lehetőségeket.

Windows 10

Operációs rendszer: Windows 10

Lásd Ár

Ami az operációs rendszert illeti, ezen a gépen fog futni; jó lelkiismerettel nem ajánlhatunk mást, csak a Windowst játékra.

A Linuxnak lehetnek előnyei, de mindegyiknek van egy hátránya is. Néhányukat figyelmen kívül hagyhatnánk, de azt a tényt nem, hogy a Linux egyszerűen nem kompatibilis minden olyan játékkal, mint a Windows.

Ráadásul nem is olyan jól optimalizált játékra, mint a Windows. Ez azt jelenti, hogy ugyanaz a játék ugyanazon a hardveren másképp fog játszani a két operációs rendszeren, és egyértelműen a Windows áll az élen.

Egy 1000 dolláros játék PC-vel csak a legjobbra kell törekednie, de a Linuxnak megvan az az előnye, hogy ingyenes. Ha végül mégis egy Linux operációs rendszert választ, a legjobb játékélmény érdekében javasoljuk, hogy próbálja ki a Steam OS-t és a Game Drift Linuxot.

Összefüggő: Melyik a legjobb operációs rendszer a játékokhoz?

Gigabyte G27Q

Monitor: Gigabyte G27Q

Lásd Ár

A monitor messze a legfontosabb periféria. Könnyű azonban figyelmen kívül hagyni, hogy milyen nagy szerepe van játékberendezésének életre keltésében, ha csak méret és gyártó szerint különbözteti meg őket.

A legjobb módja annak, hogy megtudja, melyik monitor a megfelelő az Ön számára, ha átgondolja, mire képes a grafikus kártyája, és mire fogja használni. Mivel ez a build azzal a feltevéssel készült, hogy játékra fogja használni, nem foglalkozunk a többi cuccal.

Alapvetően a játékoknál aggódnia kell, hogy milyen felbontáson fog futni a játéka, milyen erős a GPU-ja, vagy inkább mennyi FPS-t tud kipréselni ezekből a játékokból, és milyen típusú játékokat játszik túlnyomórészt. érdekel (first-person-shooters, RPG-k, stratégiák stb.).

Ha a felbontásról van szó, amit az emberek először észrevesznek, az a képminőség, és ez lényegében ennyi. Minél több pixel van szűk egy kijelzőn, annál tisztább és egyenletesebb a kép. Egy másik dolog, amit figyelembe kell venni a nagyobb felbontású monitoroknál, hogy gyakran magasabb frissítési gyakorisággal is rendelkeznek.

A második a képfrissítési gyakoriság, ami ebből adódik: ha van egy 60 Hz-es képfrissítési frekvenciájú monitorod, egyetlen játék sem fog futni 60 FPS-nél nagyobb sebességgel, vagy inkább nem fogod látni, mert a monitorod csak 60 FPS-t képes megjeleníteni.

Összefüggő: 144 Hz vs 240 Hz – Melyiket válasszam?

Ez a második pont nem olyan létfontosságú, ha nem vagy komoly versenyjátékos, vagy ha nem játszol sok első személyű lövöldözős játékkal, mivel a 60 FPS az aranystandard. Noha észrevehető különbség van a 60 Hz és a 144 Hz között, a legtöbb ember számára ez nem elég ahhoz, hogy indokolja az árugrást, de jelentős előrelépést jelent a játék általános hangulatában.

A 144 Hz és 240 Hz közötti különbség gyakorlatilag észrevehetetlen.

Az utolsó tényező pedig a válaszidő, ami azt jelenti, hogy a monitor milyen gyorsan tudja megváltoztatni a pixel színét. Minél gyorsabb a válaszidő, annál simább az átmenet, és annál gyorsabb a képfrissítés.

Ez még egyszer fontos, ha sok kompetitív többjátékos játékkal játszol, de a hétköznapi játékosok nem vesznek észre nagy különbséget a 4 ms és a 2 ms között.

Mindezt azért magyaráztuk el, mert szeretnénk hangsúlyozni a megfelelő monitor kiválasztásának fontosságát azok számára, akik nincsenek tisztában vele, mivel ez megronthatja vagy megzavarhatja a játékélményt.

Ezzel együtt bemutatjuk Önnek a Gigabyte G27Q-t. Ez egy 27 hüvelykes monitor IPS panellel, 144 Hz-es frissítési gyakorisággal és 1 ms válaszidővel. Teljesen lenyűgöző kijelzője van, a legélénkebb színekkel a panel típusának köszönhetően.

Gigabyte G27Q Oldalnézet

Ez is egy 1440p felbontású monitor. Ez most azt jelenti, hogy drágább, mint az 1080p, ez biztos, de azt is jelenti, hogy lehetővé teszi, hogy teljesen új szintre emelje az elmerülést azáltal, hogy 1440p-ben játszhat.

Összességében nem lesz jobb ennél, ha 144 Hz-es, 1440p IPS monitort szeretne. Tisztában vagyunk azonban azzal, hogy egy 300 dolláros monitor 1000 dolláros összeállításért néhányuknak túl sok lehet, ezért hadd adjunk meg néhány alternatívát.

Mivel az 1080p sokkal olcsóbb, mindig kaphat 1080p-s monitort 144 Hz-es frissítési gyakorisággal és 1 ms válaszidővel. Olyasmi, mint például az MSI OPTIX G241. Ez akkor van így, ha pénzt szeretne megtakarítani, vagy egyszerűen nem gondolja, hogy az 1440p megéri az árát.

Másrészt, ha a kezdeti 1000 dollár elköltése után is jól jársz azzal, hogy lyukat égetsz a pénztárcádban, akkor mindenképpen üsd ki magad a 4K-val. Végtére is, ez a játék jövője, és mindezek közül ez a leginkább jövőbiztos és leglátványosabbnak tűnő lehetőség.

De e három lehetőség közül továbbra is úgy gondoljuk, hogy jelenleg az 1440p a legjobb. Ez az arany közép. Lenyűgöző kijelzőt fog kapni, amely méltányolhatja a GPU-t ebben a buildben, és mivel a monitorokat nem kell túl gyakran frissíteni, nagyon sokáig ki fog szolgálni.

Végül is ez csak a mi ajánlásunk. Ha párosítod a fenti builddel, nem fogod megbánni. Azonban van egy csomó lehetőség, ezért ha további ajánlásokat szeretne megtekinteni, kattintson az alábbi linkre.

Összefüggő: A legjobb játékmonitorok (2022-es értékelések)

Razer Viper Mini

Egér: Razer Viper Mini

Lásd Ár

Igazi csemegét kínálunk a könnyű egerek rajongóinak: a Razer Viper Mini!

Igaz, ez egy mini egér, 118,3 mm vagy 4,66 mm hosszú, de a különbség közte és a hagyományos Viper között nem olyan jelentős, mint gondolná.

Sőt, ez az egér mindössze 61 grammot nyom, így tökéletes azok számára, akik szeretik az első személyű lövöldözős játékokat, ahol a kezüknek állandóan az egérpadon kell nyüzsögnie. Fel van szerelve egy 8500 DPI-s optikai érzékelővel, 6 programozható gombbal és az örökké kényelmes, Razer védjegynek számító dizájnnal, amely mindenki számára tökéletes, legyen az jobb- vagy balkezes.

Mivel ez egy játékhoz készült egér, a Razer fénysugár-működtetést is tartalmazott, amely fénysebességgel regisztrálja a kattintásokat.

Ha már a fénynél tartunk, manapság egyetlen játék egér sem megy RGB nélkül. Az RGB Razer logó mellett az egér alja is világít, ami a teljesen fekete egérpadon csodálatosan néz ki, ami egyfajta RGB halo hatást kelt.

Összességében nagyszerű választás mindazok számára, akik nem szeretik játék közben egy téglát húzni. Ne feledje azonban, hogy ha kivételesen nagy kezei vannak, érdemes egy pillantást vetni az eredeti Viperre, vagy esetleg valami harmadik lehetőségre.

Összefüggő: Mit kell keresni egy játék egérben

HyperX Alloy FPS Pro

Billentyűzet: HyperX Alloy FPS Pro

Lásd Ár

Ha Ön a minimalista dizájn híve, mi csak a billentyűzetet kínáljuk az Ön számára. A HyperX Alloy FPS Pro egy ultraminimalista, tízbillentyű nélküli billentyűzet. Nincsenek benne programozható billentyűk, de letisztult megjelenése és felépítési minősége bőven kárpótol érte.

Az Alloy FPS Pro egy hordozható billentyűzet meglehetősen erős, levehető USB-kábellel, és egy ügyes tokkal is jár, ha valaha is mozgatnia kell. A legjobb az egészben, hogy fel van szerelve szellemkép-ellenes és N billentyű átfordítási funkcióval.

Ez a billentyűzet piros és fekete beállításokhoz is tökéletes. Piros és fekete fonott USB kábellel, Cherry MX piros kapcsolókkal és piros LED háttérvilágítással rendelkezik. Ami viszont nincs benne, az az RGB.

Ez manapság elég meglepetés egy ilyen árkategóriájú billentyűzet számára, hiszen néhány olcsóbb billentyűzeten is van ilyen.

Az RGB természetesen nem a legfontosabb dolog, és sokan egyébként is megtartják a vörös színt, még akkor is, ha több szín közül választhatnak, egyszerűen azért, mert ez a legkönnyebb a szem számára. Valójában ennek a billentyűzetnek a puszta minősége – a fémtalp, a Cherry MX kapcsolók, a robusztus felépítés, minden meghajlás nélkül – elég ok arra, hogy esélyt adjunk neki. Ez a billentyűzet prémium érzetet kelt és működik.

Ha azonban zavarja az RGB hiánya, mindig ott van a teljes méretű modell, amelyik rendelkezik vele, de készen álljon arra, hogy megváljon néhány további tíztől.

Az RGB-t leszámítva az árát tekintve nem sok olyan billentyűzet létezik, amely minőségét és teljesítményét tekintve összehasonlítható lenne a HyperX Alloy FPS Pro-val, de ha mégis meg szeretné tekinteni a lehetőségeket, javasoljuk, hogy kattintson a linkre. alább, ahol összeállítottuk az idei év legjobb játékbillentyűzeteinek listáját.

Összefüggő: A legjobb játékbillentyűzetek (2022-es értékelések)

Razer BlackShark V2 X

Headset: Razer BlackShark V2 X

Lásd Ár

Legtöbbünk számára a fejhallgatók és a fejhallgatók valóban elmerülhetnek a különféle játékvilágokban. A hangszórók nagyszerűek, meg minden, de ha nincs igazán dedikált és elszigetelt játékodúja, akkor kellemetlenséget okozhatnak a családnak. Ráadásul nem sokat tesznek azért, hogy megszakítsák a kapcsolatot a való világgal.

A Razer BlackShark V2 X egy meglehetősen megfizethető fejhallgató, amely nem fukarkodik a szolgáltatásaival és az építési minőségével. Tartós, kényelmes és jól hangzik.

A dizájn némileg a repülési fejhallgatókra emlékeztet, de meglepően könnyű. Még hosszan tartó játék közben sem szabad megterhelnie a fülét és a fejét, különösen azért, mert a fülkagyló és a fejpánt is memóriahabos párnákkal van ellátva, amelyek hűtőgéllel vannak átitatva, így az egész élmény még élvezetesebbé válik.

A tetején a headset Triforce Titanium 50 mm-es csúcsminőségű meghajtókkal rendelkezik, és lehetővé teszi a magas, közép és mély hangok egyéni hangolását. Aki kíváncsi volt, igen, 7.1-es térhangzású, de szoftveren keresztül engedélyezni kell, és csak Windows 10 64 bites operációs rendszerrel működik. Ettől eltekintve, mind a hang, mind a mikrofon rendelkezik hangszigeteléssel, ami valóban segít az általános elmélyülésben.

Végül, ez a fejhallgató kiválóan alkalmas játékra, mivel kompatibilis a PS4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre, Mac-re és mobileszközökre, valamint PC-kre, így ideális választás többplatformos játékosok számára.

Összességében, ha egy nagyszerű fejhallgatót keres, de nem áll készen 100 dollár feletti összegért, ez egy kiváló választás.

Összefüggő: Fejhallgató és fejhallgató – melyiket válasszam játékhoz?

Ktrio Extended Gaming Mouse Pad

Egérpad: Ktrio Extended Gaming Mouse Pad

Lásd Ár

Ha egérpadról van szó, nem kell a falba vernie a fejét, és órákat töltenie azzal, hogy kutasson, melyik a legjobb, mert végül minden a személyes preferenciákon múlik.

Leginkább azért mondjuk, mert néhány dologra még mindig oda kell figyelni: ha felgördül vagy deformálódik az idő múlásával, mekkora és milyen anyagból készült (bár ez nagyban függ attól, hogy milyen játékokkal játszik és az Ön személyes preferenciája).

A Ktrio Extended Gaming Mouse Pad fenomenális választás azok számára, akik tisztább és stilizáltabb beállításokat szeretnének elérni anélkül, hogy túl sok pénzt fektetnének be.

Ez egy XL-es egérpad, amelyen a billentyűzet és az egér is elfér, és van hely, Lycra anyagból készült, amely sima, de nem áldozza fel az egér feletti irányítást, kiváló minőségű kopásgátló varrással és gumi alsó felülettel rendelkezik. ami nem engedi elcsúszni vagy felcsavarni.

Egy félelmetes további részlet, hogy vízálló, tehát ha véletlenül kiönt valamit, egyszerűen töröld le, és már mehet is.

Őszintén szólva, valószínűleg ez a legjobb egérpad, amit kaphat, ha kevés a költségvetése, és a rengeteg ragyogó vélemény bizonyítja ezt.

Összefüggő: A legjobb egérpadok (2022-es vélemények)

Xbox One kontroller

Kontroller: Xbox One Controller

Lásd Ár

A kontrollerek a leghosszabb ideig a konzolos játék szinonimája volt, de ez az idő elmúlt. Manapság vannak olyan PC-s játékok, amelyeket kontroller nélkül nem is lehet futtatni.

Ha kihagyjuk az indie játékokat, akkor a konzolokról PC-re portolt címek száma messze meghaladja a PC-re fejlesztettek számát elsősorban. És ezek a játékok mind a kontrollert szem előtt tartva készültek. Néhányuknak nagyszerű portjai vannak, amelyek az egér és a billentyűzet kezelőszerveit működőképessé teszik, míg mások inkább a Dark Souls 1-hez hasonlítanak.

A két legnagyobb vezérlő jelenleg a Xbox One kontroller és a DualShock 4.

Bár mindketten kiválóak, az előbbit kizárólag azért ajánljuk, mert mindent meg tud tenni az utóbbival, majd néhányat. Ja, és természetesen a plug and play támogatás, mivel a Windowst fogja használni operációs rendszerként.

Nekünk van az egész videót erről, ha érdekli, hogy miért érzünk úgy, ahogyan ezzel az üggyel kapcsolatban.

Összefüggő: A legjobb PC-vezérlők (2022-es értékelések)

Oculus Quest 2

VR fejhallgató: Meta Quest 2 (128 GB)

Lásd Ár

A VR fejhallgató korántsem játékszükséglet, különösen egy 1000 dollárba kerülő összeállításhoz. A legtöbb jó VR fejhallgató nagyon drága, és nem sokan engedhetik meg maguknak, miután már egy dollárt költöttek az alaphardverre. Legalábbis eddig így volt.

Semmi esetre sem állítjuk, hogy a Meta Quest 2 olcsó. Azt mondjuk, hogy sokkal olcsóbb, mint bármely más hasonló teljesítményű VR headset. És a teljesítménye elég jó ahhoz, hogy felvegye a versenyt a legjobb játékosokkal.

A Meta Quest 2 1832 x 1920 felbontású LCD panellel büszkélkedhet. Az új XR2 Qualcomm lapkakészleten fut, amely gyakorlatilag megduplázza teljesítményét az eredeti Questhez képest, és akár 90 Hz-es frissítési gyakoriságot is támogat.

Egy másik csodálatos dolog ebben a fejhallgatóban, hogy anélkül is használhatja, ahogy van, anélkül, hogy a számítógépéhez csatlakoztatná, és ha valaha volt Oculus headseteje, akkor a teljes játékkönyvtárához is hozzáférhet attól a pillanattól kezdve, amikor kézbe veszi. Rajta.

És rengeteg helyed lesz a játékok tárolására is! Ennek a fejhallgatónak az újonnan frissített, olcsóbb változata most 128 GB-os tárhellyel érkezik 64 GB helyett, mint az első kiadáskor. És ha még ez sem lenne elég számodra, létezik a headset prémium verziója, amely 256 GB tárhellyel büszkélkedhet mindenki számára, aki nem szeretne takarékoskodni.

Egy jó hír még jobbá tette ezt a headsetet. Ugyanis amióta a Facebook Meta lett, a Meta Quest működéséhez már nincs szükség Facebook-fiókra, így ez jó irányba tett lépésnek tűnik a cég számára. Problémák és perek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a Facebook megfelelő beleegyezés nélkül gyűjt arcfelismerő adatokat a Quest 2-n keresztül. Ennek az lett a vége, hogy a cég több millió dolláros bírságot fizetett, de egyesek attól tartanak, hogy esetleg valami hasonlót javasolnak a Metának.

Ez azt jelenti, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint a Meta Quest 2 hardveres és szolgáltatási szempontból valóban nagyszerű termék, és minden frissítéssel csak jobb lesz. Tehát ha megfizethető áron szeretne belemerülni a VR-játékok világába, a Meta Quest 2 a fejhallgatót kapni.

Összefüggő: A legjobb VR fejhallgatók (2022-es vélemények)

Office Star Mesh

Szék: Office Star Mesh

Lásd Ár

Íme, azon ritka perifériák egyike, amelyek valóban fontosak, függetlenül attól, hogy alkalmi vagy profi játékos vagy.

Lehet, hogy ez magától értetődő dolog, de a kényelmes ülés hihetetlenül fontos része nem csak a játékélményednek, hanem az életmódodnak és az egészségednek is, különösen, ha a legtöbb játékoshoz hasonlóan egy székhez ragasztva töltöd a napjaid.

Fiatalon minden szék jó szék, de ahogy az évek múlnak, BAM! Lepje meg a hátfájást, és most egy alig működő ember vagy, aki az esetek 80%-ában a kanapén görnyedt, mert a magzat az egyetlen elviselhető testhelyzet. Ha ez furcsán konkrétnak hangzik, az azért van, mert az.

Összefüggő: Megérik a játékszékek?

Tehát ne sajnáld egy kényelmes, ergonomikus székre dörzsölni. És ha tépelődik egy fantasztikus billentyűzet és egér vagy szék vásárlása között, vegyen egy széket. Ez egy befektetés.

Nos, az Office Star Mesh nem egy csúcskategóriás megoldás, de nagyon jó belépési pont annak, aki a konyhaszékéről vagy valami hasonlóan kényelmetlen eszközről szeretne diplomát szerezni. Ergonomikus, kényelmes, háttámasszal rendelkezik, amely követi a gerincoszlop természetes ívét… vagy ahogy kellene, és viszonylag megfizethető.

Természetesen, ha a perifériák költségvetése egy kicsit rugalmasabb, vagy nem bánja, ha megvárja, amíg megtakarít valami jobbra, akkor azt javasoljuk, hogy tegye meg, mert hosszú távon biztosan megtérül. Most azonban az Office Star Mesh nem fog csalódást okozni.

Összefüggő: A legjobb játékszékek (2022-es vélemények)

HyperX csuklótámasz

Csuklótámasz: HyperX csuklótámasz

Lásd Ár

És az utolsó periféria, amelyet szeretnénk javasolni, egy csuklótámasz. Azok közületek, akiknek még soha nem volt tisztességes számítógépük, vagy egyáltalán nem volt számítógépük, ezt pénzkidobásnak tarthatják, és valóban, ez nem feltétlenül szükséges, de mások, akik hozzászoktak a csuklótámasz használatához, tudják, milyen különbséget tehet.

A HyperX csuklótámasz a nevéhez hasonlóan nagyon egyszerű termék, de erős ütést ad.

Hűsítő gél és memóriahab kombinációjával készült, így rendkívül kényelmes. A párnázat elég vastag ahhoz, hogy a csuklója ne érje el az alját, a többi pedig elég széles ahhoz, hogy minden kézmozdulatot lefedjen, így nem kell állandóan változtatnia a pozícióját. Ez egyébként nem lesz egyszerű, mivel gumi alsó része van, ami megakadályozza, hogy a csuklótámasz elmozduljon.

Az egyetlen lehetséges hátránya, ami erre a felépítésre vonatkozik, az, hogy ez a teljes méretű billentyűzetek pihenője, a fent javasolt HyperX Alloy FPS Pro pedig egy tenkeyless billentyűzet. De ez semmilyen módon nem akadályozza a gépelést.

Összefüggő: A legjobb csuklótámaszok (2022-es értékelések)

Záró gondolatok

És ez a legjobb PC számára, amit 1000 USD-ért most kaphat. Most már csak az van hátra, hogy ezeket az alkatrészeket ténylegesen funkcionális egésszé összeállítsa.

Ha Ön először szerel össze, akkor ez ijesztő vállalkozásnak tűnhet, de higgyen nekünk, amikor azt mondjuk, hogy az akarat összegyűjtése a legnehezebb.

Sajnos ebben nem tudunk segíteni, de minden mással kapcsolatban szabadon barangolhat weboldalunkon, ahol bármilyen információt kereshet, vagy tekintse meg a számos Youtube videót és útmutatót, amelyek segítenek a folyamaton. a gép megépítésében.

És ha egy teljes számítógép összeépítése a semmiből túl kockázatosnak tűnik az Ön számára, van egy egyszerűbb lehetőség – megnézheti, mi aelőre építettPC-k kínálnak.

Az előre elkészített rendszerek valamivel drágábbak, mint az egyediek, és általában egy-két területen hiányoznak belőlük, de remek kiindulópontot jelentenek, ha kétségei vannak a semmiből való építéssel kapcsolatban. Lehetővé teszik, hogy szilárd kiindulási konstrukciót kapjon, amelyet saját tempójában frissíthet.

Ez nem csak azok számára jó választás, akik nem hajlandók felvállalni a kihívást, hogy saját maguk készítsenek egyedi szereléket, de nagyszerű lehetőség azok számára is, akiknek nincs 1000 dollárjuk azonnal PC-re költeni, hogy beszerezzenek valamit, ami indítsa el őket, majd fejlessze őket játékvadállattá.

Bármelyik utat is választja, reméljük, hogy jól fog szórakozni az építés és a játék az új számítógépén!

Ezek is tetszhetnek neked