A legjobb játék PC 4000 USD alatt – Az Ultimate PC Build Guide

Ha megvan rá a költségvetés, 4000 dollár alatt készíthet egy abszolút MONSTER PC-t. Ez a játék PC 4K és 8K játékra képes az RTX 3090 segítségével.

ÁltalSamuel Stewart 2022. február 4 A legjobb játék PC 4000 alatt

Gondolkozott már azon, hogy mi a 4000 dolláros PC építés úgy nézne ki?

Nos, ezen már nem kell csodálkoznia, mert ebben a cikkben összegyűjtöttük a legjobb és legdrágább alkatrészeket, amiket csak találtunk, és ha mi magunk is így mondjuk, nagyon pompásan néz ki, amit kaptunk.

Őszintén szólva, 4000 dollárral nagyon kevés olyan dolog van, amit nem vásárolhat meg, ha PC-hardverről van szó, így biztos lehet benne, hogy a listán szereplő tételek a legjobbak a legjobbak közül.

Most már jól tudjuk, hogy nem sok embernek van 4000 dollárja a szélnek.

De még akkor is, ha nem egy teljesen új, korszerű PC-t szeretne vásárolni, hanem egyszerűen frissíti valamelyik meglévő alkatrészét, vagy élvezi a pompás RGB-szemüveget, ez a számítógép-építési útmutató mindenre kiterjed!

Rendeljen egyedi, 4000 dolláros játék PC-t

TartalomjegyzékElőadás

A legjobb 4000 dolláros játékra szánt PC-konstrukció 2022-re

Frissítve: 2022. február 21

A termékképekre kattintva megtekintheti a terméket az Amazonon, ahol további képeket tekinthet meg nagy felbontásban és ellenőrizheti az aktuális árat.

AMD Ryzen 9 5950X CPU

AMD Ryzen 9 5950X

Az AMD Ryzen 9 5950X jelenleg a legerősebb játék CPU a piacon, és tökéletes választás RTX 3090 rendszerhez.
NZXT Kraken Z73 360mm CPU hűtő

NZXT Kraken Z73

Mind teljesítményben, mind stílusban az NZXT Kraken Z73 igazi vadállat.
MSI Gaming GeForce RTX 3090 Gaming X Trio GPU

MSI GeForce RTX 3090 Gaming X Trio

A visszatartás nem volt lehetséges ennél a felépítésnél, pontosan ezért választottuk az MSI GeForce RTX 3090 Gaming X Trio-t a rendszer élére.
Corsair Vengeance RGB PRO RAM

Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB

A Corsair mindig is kiváló minőségéről, megbízhatóságáról és a létező legélénkebb RGB-ről volt ismert, ezért a Vengeance RGB Pro RAM kártyáik a legjobban illeszkednek ehhez a prémium rendszerhez.
Gigabyte X570 AORUS MASTER Alaplap

Gigabyte X570 AORUS XTREME

A Gigabyte X570 AORUS XTREME egy csúcskategóriás alaplap, amely bármit túlhajthat anélkül, hogy feláldozna más funkciókat, például a hűtést és a csatlakoztathatóságot.
Samsung 970 EVO Plus 2TB SSD

Samsung 970 EVO Plus 2TB

A mostanihoz hasonló felépítéshez 2 TB-nál kevesebb Samsung 970 Evo Plus nem mehetett volna.
EVGA Supernova 1000W G5 80+ Gold PSU

EVGA Supernova 1000 G5 80+ Gold

Jobb félni, mint megijedni. Az EVGA Supernova G5 80+ Gold 1000 W-os teljesítménye bármit elbír, és 10 év garancia van rá.
Cooler Master MasterCase H500M Ügy

Cooler Master MasterCase H500M

A Cooler Master MasterCase H500M egy mesterház egy mesteri építéshez, tökéletes otthon ezeknek a brutálisan erős alkatrészeknek.
rendelje meg ezt az építményt legjobb játék PC 3000 dollár alatt legjobb játék PC 5000 dollár alatt

PC áttekintés

Ha 4000 dollárt költhetsz PC-re, akkor egészen biztos lehetsz benne, hogy a géped gyakorlatilag bármire képes lesz, ezért ez a rész rövid és édes lesz.

4K játék

Szinte azt kívánjuk, bárcsak lenne valami panaszkodnivaló ezzel a PC-vel, de sajnos…

Ez a 4000 dolláros vadállat annyira otthon érzi magát 4K-ban ultrabeállítások mellett, hogy nem kell semmit módosítania a grafikus beállításokon, mivel ez a kártya akár 8K-t is képes futtatni 60 FPS-sel bizonyos címeken.

Lényegében ezzel a számítógéppel bármilyen játékot játszhat 4K-ban, kényelmes 60 FPS vagy még nagyobb sebességgel. Csak hajtsa fel az összes grafikus csúszkát a maximumra, és élvezze!

Streaming és VR

Természetesen a CPU-GPU teljesítménypárral, amelyet ehhez az összeállításhoz választottunk, mind a streamelés, mind a VR úgy működik, mint egy varázslat, minden beállítás maximális kihasználásával.

Bővíthetőség

Természetesen gondoskodtunk arról, hogy rengeteg frissítési lehetőséget is hagyjunk Önnek.

Nevezetesen, ügyeltünk arra, hogy két RAM-helyet nyitva hagyjunk arra az esetre, ha valamikor még többet szeretnének hozzáadni, és néhány éven belül mindig jobb GPU-t kaphat, ha egyszer kijön valami jobb, mint az Nvidia GeForce RTX 3090.

A tárolás sem jelent problémát, hiszen mind a házban, mind az alaplapon van elég hely a tároláshoz.

Az viszont egy kicsit sajnálatos, hogy valószínűleg ez az utolsó alkalom, hogy AM4-es foglalatot láthatunk AMD alaplapokon, így ha a jövőben a CPU frissítése mellett döntesz, új alaplapot kell vásárolnod. azt.

Másrészt az új foglalattal néhány elképesztő fejlesztés is érkezhet, így kíváncsian várjuk, mit kínál majd az AMD.

A PC Build

De elég a tombolásból, térjünk át a tényleges építkezésre! Íme a jelenleg 4000 dollár alatti legjobb PC-építés összetevői.

AMD Ryzen 9 5950X

CPU: AMD Ryzen 9 5950X

Lásd Ár

Ez a PC-konstrukció a lelkes játékosokat szem előtt tartva készült, ezért volt értelme mindent beletenni. Ezenkívül, figyelembe véve az általunk választott GPU-t, ennek a számítógépnek minden feldolgozási teljesítményre szüksége volt, és az AMD Ryzen 9 5950X volt az, ahol a grafikus kártya megtalálta a párját.

A Zen 3 architektúrán alapuló Ryzen 5000-es sorozatú processzorok tökéletes választást jelentenek játékhoz és nagy terhelésekhez egyaránt, a magas órajelek és az őrült magszám kombinációjával.

A Ryzen 9 5950X egy számítástechnikai vadállat 16 maggal, 32 szállal, 3,4 GHz-es alap órajellel és 4,9 GHz-es maximális órajellel. Ez teljesen őrültség.

Az órajelek papíron kissé kiábrándítónak tűnhetnek, tekintve, hogy az i9-10900K 5,3 GHz-es maximális boost-frekvenciát ígér, de a processzor ritkán éri el ezt a felső határt, míg a Ryzen 9 5950X gyakran meghaladja a meghirdetett maximális órajelét.

Arról nem is beszélve, hogy ez a bizonyos CPU még nem találta meg a párját a Team Blue processzorai között. Bár ez hamarosan megváltozhat az Intel Alder Lake sorozatának megjelenésével, ezért maradjon velünk!

A nagy teljesítmény azonban magas hőmérsékletekkel jár, ezért a következő fejezetünk a CPU hűtésével foglalkozik.

Összefüggő: A legjobb CPU-k játékhoz (2022-es vélemények)

NZXT Kraken Z73 360mm

Hűtő: NZXT Kraken Z73

Lásd Ár

Minden más helyzetben léghűtő használatát javasoltuk volna. Olcsóbbak, és annak ellenére, amit az áruk sugall, nagyszerű munkát végeznek a CPU zökkenőmentes működésében, különösen a csúcskategóriákban, mint például az Assassin III vagy a Noctua NH-D15.

Tehát ha a léghűtőket részesíti előnyben, vagy csak pénzt szeretne megtakarítani, javasoljuk, hogy válasszon a kettő közül. Azonban, ha a pénz nem kérdés, nincs ok arra, hogy ne használjon vízhűtőt.

Összefüggő: A legjobb CPU-hűtők (2022-es értékelések)

És nem akármilyen vízhűtő! A Kraken Z73 az NZXT legerősebb vízhűtési megoldása. Nemcsak az optimálisnál magasabb hőmérsékleten tartja a CPU-t, hanem egy csodálatos új funkcióval is rendelkezik, amely a Kraken Z sorozatból származik – a CPU blokkon lévő LCD-t.

A hűtő egy 360 mm-es radiátorral büszkélkedhet, három 120 mm-es statikus nyomású ventilátorral és egy szinte csendes 7-esthgen Asetek szivattyú.

Lehet, hogy néhányan csalódottak, amiért a Z sorozat nem tartalmaz RGB rajongókat, de nem gondoljuk, hogy ez rossz kompromisszum, tekintve, hogy ehelyett egy teljesen testreszabható LCD képernyőt kap, amely bármit képes megjeleníteni az aktuális CPU hőmérséklettől a kép vagy akár gif.

Rengeteg más módja is van annak, hogy RGB-t építsen be, de ez a fajta funkció a Kraken Z sorozatú vízhűtők egyedi jellemzője, és ez egy egyedülálló módja a számítógép személyre szabásának.

NZXT Kraken Z73 hűtő

Egyesek azt gondolhatják, hogy egy 360 mm-es radiátor csak az egyik alkatrészhez képest túlzás, de egy kis túlhűtés sosem árt. Végül is a Ryzen 9 5950X nagyon meleg lesz, különösen, ha túl akarja hajtani. Ezenkívül a nagyobb radiátor jobb passzív hűtést biztosít, ami viszont leveszi a ventilátorok terhelését, és lehetővé teszi azok csendesebb működését.

Tudjuk, hogy általában először a színes csövek és a bonyolult beszerelési folyamat jut eszünkbe, ha vízhűtésről beszélünk. De ezt a fajta vízhűtést nyílt hurkúnak nevezik, és ehhez minden alkatrészt külön kell megvásárolnia, és saját maga kell összeszerelnie.

Bár lenyűgözően néz ki és csodálatosan teljesít, nem javasoljuk, hogy ezt tegye, hacsak nem biztos abban, hogy tudja, mit csinál, mivel ez a fajta hurok sokkal hajlamosabb az emberi hiba miatti szivárgásra, és biztosan nem ezt szeretném egy 4000 dolláros konstrukcióban.

Összefüggő: Liquid vs Air CPU hűtő – melyiket válasszam?

MSI Gaming GeForce RTX 3090 Gaming X Trio

GPU: MSI Gaming GeForce RTX 3090 Gaming X Trio

Lásd Ár

És itt van az a hardver, amely az összes játékát rendereli, a MSI GeForce RTX 3090 Gaming X Trio !

Míg ez egy Titan-szintű kártya, és a Titans-t eddig többnyire nagy teherbírású munkaállomási GPU-kként forgalmazták és használták, ezúttal az Nvidia úgy döntött, hogy a játék grafikus kártya. És jó dolog lehet, ha az összes új generációs játék elindul, vagy készül a közelmúltban.

Mindegy, hogy játékra vagy a termelékenységre összpontosító kártyára tekintünk, az tény, hogy ez minden kétségtelen a legerősebb GPU ami jelenleg létezik. És ha ez a legjobb, akkor ebbe az építménybe tartozik.

Az RTX 3090 olyan ostobán erős, hogy egyes játékokban 60 FPS-t tud letenni 8K felbontásban. Csak engedd, hogy belesüllyedjen.

Összefüggő: Melyik a legjobb FPS játékhoz?

Bár tudjuk, hogy a 8K-s játékok nem teljesen megszokottak, és még nem sok panel támogatja ezt, reméljük, hogy most, hogy a kártya megérkezett, több lehetőséget is láthatunk majd.

De térjünk át a konkrétumokra.

Az RTX 3090 elképesztő 24 GB GDDR6X memóriával rendelkezik, amely sokkal gyorsabb és 15%-kal hatékonyabb, mint a GDDR6. Ezen túlmenően az Nvidia mindent felülmúl az RTX technológiájával, és végre megadta nekünk azt, amit a 2000-es sorozat indulásakor ígértek.

A streamerek is remekül érzik majd magukat az Nvidia Broadcast segítségével, amely – ahogy az Nvidia mondja – bármely helyiséget sugárzó stúdióvá varázsolhat számos effektusának köszönhetően, mint például a háttérzajszűrés és a zöld képernyő nélküli zöld képernyő effektusok, mindezt egyetlen kattintással. egy gomb. Ez nem korlátozódik az RTX 3090-re, minden RTX kártyához elérhetővé tették, de ez egy klassz új funkció, amelyet érdemes megemlíteni.

De elég a tág leírásokból, nézzük meg, mit kínál ez a bizonyos Gaming X Trio kártya az MSI-től.

MSI Gaming GeForce RTX 3090 Gaming X Trio Back

Nincs sok különbség az egyik kártyatípus alapteljesítményében, és ez alól az RTX 3090 sem kivétel, így minden megbízható gyártótól elvárható, hogy a kártya összes verziója nagyon hasonló teljesítményt nyújtson. A gyártók között a legnagyobb különbség az, hogy hogyan kezelik a hűtést, az összeépítést és a tervezést.

Az MSI elég tisztességes munkát végzett a megfelelő szabványok betartásában ezzel a kártyával. Ami a hűtést illeti, a Gaming X Trio három ventilátorral rendelkezik az új TORX FAN 4.0 kialakítással. Ez azt jelenti, hogy a ventilátorlapátok párban vannak összekapcsolva, ami a levegő fókuszálását hivatott elősegíteni ahelyett, hogy szétoszlatná, ami jobb hűtést és csendesebbé teszi a levegőt.

Ezen kívül néhány változtatás történt a kártyán belüli maghűtő komponenseken, a továbbfejlesztett magcső kialakítással a hűtőbordával való jobb érintkezés érdekében, valamint az Airflow Control hozzáadásával, amely lényegében a hideg levegőt a kártya irányába tereli. a kártya legforróbb része.

Ami az építést és a tervezést illeti, az MSI szokás szerint nem okozott csalódást. Az RTX 3090 egy vaskos kártya, ezért a beépített erősítések és a vásárláshoz tartozó tartókonzol annyira örvendetes kiegészítések.

Ami pedig a dizájnt illeti, ízlés dolga, de véleményünk szerint a szabványos dizájnnal egy csepp RGB-vel sem lehet hibázni. Klasszikus, bizonyos értelemben visszafogott és előkelő, és stílusos anélkül, hogy harsány lenne.

Mit kérhetnél még?

Nem zavarjuk tovább a részletekkel. Ha többet szeretne megtudni, tekintse meg a fenti szövegben említett linket az MSI webhelyére, de reméljük, hogy legalább egy kicsit megértette, mit várhat egy ilyen kártyától.

Amíg a kezedbe veheted ezt a kártyát, az éved egy fergeteges lesz.

Összefüggő: A legjobb grafikus kártyák játékokhoz (2022-es vélemények)

Corsair Vengeance RGB PRO

RAM: Corsair Vengeance RGB Pro (32 GB)

Lásd Ár

4000 dollár sok pénz, még a legjobb játék PC számára is, ami azt jelenti, hogy a költségvetésben van hely a túlzásokhoz. Ennek köszönhetően 32 GB-nyi Corsair Vengeance RGB Pro-t tudtunk ebbe a buildbe illeszteni.

Két 16 GB-os pendrive-ot választottunk, hogy kihasználhassuk a kétcsatornás memória előnyeit, de arra az esetre is, ha az egyik pendrive meghibásodik, akkor is marad valami, amíg ki nem cserélik. A botok 3600 MHz-en is működnek, ami több mint optimális, de még ha többre van szükség, könnyen túlhajthatók.

Ha esztétikáról van szó, ezek nagyon csodálatosak. A Corsair kifogástalan teljesítményéről és kiváló minőségű RGB-jéről ismert, és ezek minden bizonnyal beváltják a hozzá fűzött reményeket.

Összefüggő: Hogyan válasszunk RAM-ot

Bár a 32 GB-nak még a legbuzgóbb játékosoknak is elegendőnek kell lennie, egy fontos dolgot mégis meg kell említenünk, amikor ezekről vagy bármely más RAM-ról van szó.

Ne feledje ugyanis, hogy a RAM-ja csak olyan gyorsan fut, mint az alaplapon lévő leglassabb stick. Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk 64 GB-ra szeretne frissíteni, akkor ügyeljen arra, hogy 3600 MHz-es botokat kapjon, nehogy lelassítsa azokat, amelyek már vannak a rendszerben, különben a Vengeance RGB kártyákkal való fröcsögés véget ért volna. fel, hogy hiábavaló.

Összefüggő: A legjobb RAM-ok játékhoz (2022-es vélemények)

Gigabyte X570 AORUS XTREME

Alaplap: Gigabyte X570 AORUS XTREME

Lásd Ár

A Gigabyte X570 AORUS XTREME egy csodálatos csúcskategóriás alaplap, amely minden kompromisszum nélkül készült. Elképesztő VRM-ekkel rendelkezik a gondtalan túlhajtáshoz, valamint egy csomó USB-porttal és egyéb csatlakozási lehetőségekkel, amelyeket javasolunk, hogy nézzen meg a Gigabyte webhelyén.

Az AORUS alaplapcsalád mindig is a magas minőséget szem előtt tartva készült, és ez sem más.

Először is, ez egy AM4 chip, amely a Ryzen 2000, 3000 és 5000 processzorokat képes befogadni. Nem kevesebb, mint 3 M.2 4.0 slottal rendelkezik, akár 128 GB RAM-ot és akár 4400 MHz-es RAM-sebességet is támogat. A VRM-ek és a hűtőborda különösen nagy teljesítményű, lehetővé téve még a legerősebb processzorok túlhajtását is, beleértve az R9 5950X-et is.

Az alaplap üdvözlő kiegészítése a BIOS flash és a tiszta CMOS gombok, valamint a hátsó I/O USB Type-C portja. Ezen kívül Wi-Fi 6, sőt kettős BIOS is van benne, ez utóbbi különösen örvendetes funkció lesz azoknak, akik szeretnek napi szinten bütykölni a számítógépüket.

Most már világos, hogy az alaplap további funkciói olyan embereket céloznak meg, akik sokat túlhajtogatnak és a BIOS-szal vacakolnak, így ha Ön nem tartozik ezek közé, választhat egy olcsóbb kártyát, és nem veszít sokat. a folyamat. Másrészt, ha rajong a PC-kért, biztosan értékelni fog néhány szolgáltatást.

Bármelyik táborhoz is tartozol, a Gigabyte X570 AORUS XTREME nem fog csalódni.

Összefüggő: A legjobb játék alaplapok (2022-es vélemények)

Samsung 970 EVO Plus 2TB

SSD: Samsung 970 EVO Plus 2TB

Lásd Ár

Rég elmúltak azok az idők, amikor vaskos, lassú merevlemezekkel kellett megküzdenünk. Manapság még a legolcsóbb PC-k is legalább 2,5-ös SSD-t tartalmaznak, így természetes, hogy egy ilyen őrült felépítéshez, mint ez, a lehető legjobb tárhelyet választjuk, az egyetlen SSD-t, amely mindegyiket uralja – a Samsung 970 Evo Plus-t.

A Samsung évek óta uralja a fogyasztói SSD-piacot, és a Samsung 970 Plus jelenleg a második legjobb tárhely, amit kínálnak (közvetlenül a 970 Evo Pro mellett), és ennek el kell mondani valamit.

Az elképesztő 3,5 GB/s olvasási és 3,3 GB/s írási sebességgel ez a tárhelyet szeretne, ha kemény játékos vagy médiaprofi. És ha bármi történne, 5 év garanciát is kap a Samsungtól az esetleges problémák fedezésére.

Összefüggő: A legjobb SSD-k játékokhoz (2022-es vélemények)

EVGA Supernova 1000W G5 80+ Gold

Tápegység: EVGA Supernova 1000 G5 80+ Gold

Lásd Ár

Ahhoz, hogy az összes fent említett komponens zökkenőmentesen működjön, egy erős tápra lesz szükség, ehhez pedig az 1000 W-os EVGA Supernova 1000 G5-öt választottuk. Azt gondolhatnánk, hogy az ezer watt egy kicsit túlzás, de mindig jobb félni, mint megijedni.

A PSU vitathatatlanul minden számítógép legfontosabb alkatrésze. Enélkül a rendszer nem működik, és ha összeomlik, fennáll annak a lehetősége, hogy az összes többi alkatrészét elégeti. Éppen ezért a tápegység kiválasztásakor elengedhetetlen, hogy egy megbízható gyártó minőségi terméket válasszon.

Összefüggő: Hogyan válasszunk tápegységet

Ez a bizonyos tápegység teljesen moduláris, ami mindig nagy segítség a felesleges kábelek kiiktatásában, de a hordozhatóságban is.

Ezen felül a Supernova 80+ Gold minősítéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy hatékonyabb, mivel kevesebb energiát pazarol, mint a nem plusz modellek. Valójában az EVGA 91%-os vagy magasabb hatékonyságot ígér normál terhelés mellett.

Ez a tápegység egy folyadék dinamikus csapágyventilátorral is büszkélkedhet a szinte csendes élmény érdekében. Sajnos az RGB rajongók számára ez a tápegység nem rendelkezik RGB ventilátorral (szójáték).

Ez azonban nem igazán probléma, mert egyrészt az RGB a tápegységben meglehetősen fölösleges, mivel a ventilátort gyakran képpel lefelé szerelik fel, másrészt pedig abban az esetben, ha úgy döntöttünk, a tápegység teljesen el van rejtve hátul. Ez egy csodálatos választás, amelyet több gyártónak kellene elfogadnia.

Összességében ez egy őrülten erős és megbízható tápegység, amely több iteráción keresztül is láthatja a számítógépét.

Cooler Master MasterCase H500M

Tok: Cooler Master MasterCase H500M

Lásd Ár

Egy jó toknak nem csak jól kell kinéznie, hanem jól felépítettnek kell lennie, sok kábelkezelési hellyel, elegendő helynek kell lennie minden alkatrésznek, és mindenekelőtt kiváló légáramlással. Az eset, amelyben mindez megvan, az Cooler Master MasterCase H500M .

Ez egy ATX Mid Tower, amelynek fő rekeszében bőven van hely az összes fent említett komponens számára, beleértve a hatalmas RTX 3090-et is, és elegendő hely az alaplap mögött a hatékony kábelkezeléshez.

A ház a kiváló hűtést szem előtt tartva készült, így elől két 200 mm-es RGB ventilátor, hátul pedig egy 140 mm-es RGB ventilátor kapott helyet. Ezek nagyszerű ventilátorok, amelyek nagyszerű munkát végeznek a levegő folyamatos mozgásában a házon belül, miközben méretüknek köszönhetően nagyon csendesek is maradnak.

Ezzel a ventilátorelhelyezéssel további 3 120 mm-es vagy 2 db 140/200 mm-es ventilátornak marad hely a ház tetején, de ha az NZXT Kraken Z73-at használod a CPU hűtésére, a 360 mm-es radiátor a tetején lévő összes helyet elfoglalja.

Cooler Master MasterCase H500M fent

Ha tehát azt szeretné, hogy több ventilátor mozgassa a levegőt a házon, akkor érdemes léghűtőt használni a CPU-hoz, ebben az esetben a Noctua NH-D15 chromax.black-et ajánljuk. A házhoz mellékelt három ventilátor azonban e nélkül is bőven elegendő ahhoz, hogy minden alkatrésze zökkenőmentesen működjön.

Ha esztétikáról van szó, ezt láthatjátok magatok is. A tok mindennél erősebbnek tűnik, és valóban az is. Ez egy acél tok, amely edzett üveg oldalpanellel és két cserélhető előlappal (acélháló és üveg) található, amelyeket attól függően használhat, hogy a megjelenés vagy a légáramlás érdekli-e jobban.

Hogy ne legyen túl hosszú, nézze meg a fenti linket a csatlakozással kapcsolatos további információkért, de igen, a ház rendelkezik egy Type-C USB porttal és 4 további USB 3.0 porttal, amelyek könnyen elérhetők, közvetlenül a bekapcsológomb mellett, és rengeteg SSD és HDD foglalat.

A Cooler Master MasterCase H500M összességében kiváló tok a szó minden értelmében, de meglehetősen drága is. Tehát ha ez nem felel meg Önnek, vessen egy pillantást az alábbi linkre további lehetőségekért.

Összefüggő: A legjobb játéktokok (2022-es vélemények)

Perifériák

Nagyon reméljük, hogy elnyerte tetszését a fő összeállításhoz választottunk, de minden PC-nek szüksége van perifériára, és ebben a részben ezzel fogunk foglalkozni.

Igaz, a legtöbben valószínűleg már megvannak ezeknek az összetevőknek egy része, vagy akár mindegyike, amely a korábbi buildekből megmaradt, és ez teljesen rendben van.

Itt azonban azt szeretnénk megmutatni, hogy mely perifériák felelnének meg ennek a felépítésnek, és maximálisan javítani akarjuk a játékélményt.

Bízzon bennünk, míg ezek egy része személyes preferencián múlik, mások elmerülhetnek vagy megszakíthatják.

Windows 10

Operációs rendszer: Windows 10 Home

Lásd Ár

Tudjuk, hogy sok Linux-rajongó van, és ezt teljesen megértjük. Ami azonban a játékot illeti, jóhiszeműen nem ajánlhatunk mást, mint a Windowst. Legalábbis még nem.

Elismerjük, hogy történtek lépések a felhasználói játékélmény javítása terén más operációs rendszerekkel, de a Windows még mindig minden más operációs rendszer felett áll. Ez nem kis részben annak köszönhető, hogy támogatja a DirectX 12-t, és képes a legtöbbet kihozni a CPU-ból és a GPU-ból, így a legjobb játékélményt nyújtja.

Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb játék áll rendelkezésére, mint bármely más operációs rendszer.

Összefüggő: Melyik a legjobb operációs rendszer a játékokhoz?

Ami a verziót illeti, a Windows 10 Home-ot ajánljuk, főleg azért, mert a Pro verzió főként irodai használatra készült, és játékosként nem nyújt további előnyöket.

Ez nem azt jelenti, hogy a Windowsnak ne lennének árnyoldalai, és mindannyian tudjuk, mik azok, de az tény, hogy továbbra is ez a legjobb játék-OS, tehát ha a lehető legjobb játékélményt szeretné elérni, a Windows a út.

LG 27GN950 B

Monitor: LG 27GN950-B

Lásd Ár

Hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy az LG egyik 4K modelljét választjuk. Noha rengeteg jó 4K-s monitor létezik, egyikük sem jelöl be annyi négyzetet, mint a LG-27GN950-B .

Az LG-27GN950-B 27 hüvelykes nano IPS panellel rendelkezik, így a színek és a betekintési szögek olyan jók, amennyire csak lehet, hacsak nincs pénze OLED kijelzőre égetni.

Összefüggő: Megéri egy OLED monitor?

144 Hz-es frissítési gyakorisággal és 1 ms-sal rendelkezik válaszidő . Támogatja a G-Syncet is, és kompatibilis a FreeSync Premium Pro programmal. Nagyon hasonlít az Acer Predator modellekhez, mint például az X27, de jobb válaszidőt és FreeSync támogatást kínál.

A 27GN950-B néhány nagyszerű műszaki jellemzővel rendelkezik, mint például a magasságállítás és a 90 fokos döntési lehetőségek, valamint egy testreszabható RGB gyűrű a hátoldalon, amely hihetetlenül fényes, és valóban lenyűgöző környezeti hatásokat kínál.

Ennek ellenére nem teljesen tökéletes, és van néhány dolog, ami akár mulasztásnak, akár szándékos sarokvágásnak tekinthető. Például a monitor teljes egészében műanyagból készült (bár erős), nem forgatható, és nincs HDMI 2.1-es. A HDMI 2.1 hiánya nem nagy baj, ha Ön kizárólag PC-játékos, de azok, akik azt remélték, hogy új generációs konzoljukat ehhez a monitorhoz csatlakoztatják, valószínűleg csalódást okoznak.

LG 27GN950 B Hát

Ennek ellenére a 27GN950-B jelenleg is az egyik legjobb ár-érték arányú játékmonitor, amely olyan funkciókat kínál, amelyek néhány hónappal ezelőttig csak az 1000 dollár feletti monitorok voltak elérhetők. Szeretnénk azonban a közeljövőben látni egy 32 hüvelykes változatot.

Természetesen ez a kiváló monitor ugyanolyan kimagasló áron kapható, így ha valami olcsóbbat keres, akkor vessen egy pillantást az Acer Predator termékcsaládjának néhány lehetőségére. Ellenben megnézheti az Acer Nitro XV340CK-t vagy a Dell U3818DW-t, ha ultraszélesre szeretne menni, de ebben az esetben le kell mondania a 4K-ról.

Mint mindig, a végén minden a személyes preferenciákon múlik, de ne feledje, hogy a monitor nem olyan, mint egy telefon, amelyet valószínűleg egy-két éven belül ki kell cserélni, hanem az, hogy sokáig kitartson. És természetesen, mint mindennek, a jó minőségnek ára van.

Igaz, ez az ár néha felháborító, de őszintén szólva bármilyen monitoron való játék sértené az ebben a buildben található CPU/GPU kombinációt. Végül is létezik olyan, hogy a monitor szűk keresztmetszetet okoz a GPU-ban.

Összefüggő: A legjobb játékmonitorok (2022-es értékelések)

Razer Viper Ultimate

Egér: Razer Viper Ultimate

Lásd Ár

Az egerek egyike azon dolgoknak, amelyeket az embernek éreznie kell és magának kell választania. Vagy legalábbis ez így szokott lenni.

A Razer Viper Ultimate a Razer Viper vezeték nélküli változata, és szinte egyöntetűen a piacon jelenleg elérhető legjobb játékegérként méltatják, és ennek jó oka van.

Nem sok vezeték nélküli egeret lehet összehasonlítani a vezetékesekkel, ha teljesítményről és pontosságról van szó, és ezt hívják a a legjobb, hát… megértjük, ha néhányan szkeptikusak lesznek.

Engedje meg, hogy meggyőzzük.

74 grammjával a Razer Viper Ultimate az egyik legkönnyebb, ha nem a a legkönnyebb vezeték nélküli egér, amit valaha láttunk. Egyszerű és szimmetrikus kialakítású, mindkét oldalán két programozható gombbal, így bal- és jobbkezes játékosok számára egyaránt tökéletes.

Nagy változás a vezetékes változathoz képest a Razer Focus+ optikai szenzor, amely akár 20 000 DPI-re is képes! Noha ez elég őrült, többnyire szükségtelen. A legfontosabb dolog ennél az érzékelőnél, hogy akár 25%-kal gyorsabb, és sokkal megbízhatóbb kapcsolattal rendelkezik, mint a többi vezeték nélküli egér.

Összefüggő: A legjobb játék egerek (2022-es vélemények)

Ami valószínűleg az egyik legizgalmasabb dolog ebben az egérben, az az akkumulátor élettartama – 70 óra megszakítás nélküli használat. Igaz, ez nem tartalmazza az RGB-t, de mégis lenyűgöző!

Ha már RGB-ről beszélünk, az egér természetesen a szabványos RGB Razer logóval rendelkezik. A színek, a fényerő, az effektusok és még sok minden más személyre szabható a Razer Synapse segítségével.

Az RGB egyik érdekessége, hogy az akkumulátor töltöttségi szintjétől függően különböző színeket mutat. Amikor a töltőállomáson van, pontosan tudni fogja, hogy milyen mértékben van feltöltve.

Razer Viper Ultimate Dock

A Viper Ultimate még rengeteg elképesztő funkcióval rendelkezik, de sajnos itt nem tudjuk mindegyiket végignézni, így ha többet szeretnél tudni, nézd meg a Razer weboldalát vagy a Youtube-on található több száz vélemény egyikét. Mindannyian ugyanazt mondják – objektíven nézve ez a legjobb minőségű vezeték nélküli egér, amelyet jelenleg a piacon találhat.

Ne feledje azonban, hogy ha jobban szereti a nehezebb vagy nagyobb egereket, akkor nyilvánvalóan nem ez lesz az Ön csésze teája. De mindenképpen javasoljuk, hogy próbálja ki. Lehet, hogy azon kapod magad, hogy beleszeretsz.

Corsair K95 Platinum XT

Billentyűzet: Corsair K95 RGB Platinum XT

Lásd Ár

A prémium játékélményhez prémium játékbillentyűzetre lesz szüksége, a Corsair K95 RGB PLATINUM XT pedig pontosan az.

Ez egy teljes méretű billentyűzet, amely Cherry MX kapcsolókat használ. Vásárláskor választhat a kék, barna és ezüst kapcsolók közül, amelyek mindegyike megfelelő opció, és mindegyik jó választás attól függően, hogy milyen típusú játékos vagy.

A normál billentyűkön kívül az RGB PLATINUM XT dedikált multimédiás gombokkal, hangerőszabályzóval és hat makró gombbal is rendelkezik cserélhető billentyűzárral.

Ennek a billentyűzetnek az az érdekessége, hogy támogatja az Elgato Stream Deck szoftvert, így a makróbillentyűk stream-deckké alakulhatnak, ha szükség van rá. Ez különösen akkor hasznos, ha feltörekvő streamelő vagy, vagy egyszerűen csak hobbiból szereted a streamelést, de nem akarsz 100 dollár feletti összeget költeni egy tényleges stream-paklira.

Lehet, hogy nem ideális megoldás, mivel ha a billentyűket adatfolyamként használja, automatikusan elveszíti a makróbillentyűket. De ahogy mondtuk, ez egy remek funkció, amely akkor használható, ha nehéz helyzetben vagy, vagy ha még nem vagy biztos abban, hogy a streamelés a te dolgod, és még nem szeretnél elkötelezni egy stream-deck vásárlását.

Összefüggő: A legjobb mechanikus billentyűzetek (2022-es értékelések)

Maga a billentyűzet eloxált alumínium kerettel rendelkezik az extra tartósság és szilárdság érdekében. Mondanom sem kell, hogy plüss csuklótámasz és csodálatos RGB tartozik hozzá. Ha már az RGB-ről beszélünk, a Corsair teljesen új szintre emelte a dolgokat a gombonkénti megvilágítással, amely lehetővé teszi, hogy egy kis egyéniséget adjon a billentyűzethez. Arról nem is beszélve, hogy rendkívül hasznos, ha sötétben játszol.

Az RGB PLATINUM XT mind a minőség, mind a megjelenés szempontjából az egyik legjobb billentyűzet, amelyet kaphat, azonban borsos árcédulával rendelkezik.

Tehát azok, akik valamivel olcsóbbat, de még mindig elég jót szeretnének, hogy ezt a prémium érzetet keltsék, megnézhetik például a Corsair K70 RGB MK.2-t, vagy megnézhetik az alábbi linket. még néhány legjobb választásunk.

Összefüggő: A legjobb játékbillentyűzetek (2022-es értékelések)

Razer BlackShark V2 Pro

Headset: Razer BlackShark V2 Pro

Lásd Ár

Egy igazi játékos sem működhet megfelelő headset nélkül, ezért ügyeltünk arra, hogy a lehető legjobbat válasszuk.

Ez nem azt jelenti, hogy ne lennének más, olcsóbbak, amelyek tökéletesen működnének, vagy drágábbak, amelyek lefújnák a zoknit, de a Razer BlackShark V2 Pro minden fontos tulajdonságot egyesít, az esztétikától és a kényelemtől a hangzásig és a hangzásig. mikrofon minőség egy csodálatos csomagban, amelyet egyszerűen csak ajánlani tudunk a rajongóknak.

Először is, a V2 Pro meglepően könnyű vázzal rendelkezik, tekintve, hogy vezeték nélküli headsetről van szó, és memóriahabos párnázással büszkélkedhet a fülkagylókon és a fejpántokon, amely hihetetlenül kényelmessé teszi a hosszan tartó használatot, még akkor is, ha szemüveget visel.

A hangzás valóban elsőrangú a 12 Hz-től 28 kHz-ig terjedő frekvenciatartományban, valamint a TriForce Titanium 50 mm-es meghajtókkal, amelyek stúdió minőségű hangot kínálnak a tökéletes játékélmény érdekében.

Razer BlackShark V2 Pro Gaming Headset

A THX térbeli hangzás egy másik fantasztikus funkció, mivel a Razernek már van néhány olyan címe a repertoárján, ahol az audioprofil előre hangolt, hogy tökéletesen működjön a Razer berendezésekkel. Ez a fejhallgató azonban nem korlátozódik csak ezekre a játékokra. Lehetőséged van automatikusan térbeli hangot generálni minden egyes játékodban, lélegzetelállító eredményekkel.

A Razer még egy 2,4 GHz-es vezeték nélküli kapcsolatot is tartalmazott, amely bár nem kínál 100%-ban veszteségmentes hangot, ahogyan azt állítják, figyelemreméltóan közel áll hozzá, különösen, ha a bejövő hangról van szó. Az esetleges hanghibák csekélyek, és csak akkor fordulnak elő, ha a headset rendkívül távol van a számítógéptől, de nem számítunk arra, hogy bekapcsolt fülhallgatóval az utcára fog menni, így nem lehet nagyobb probléma. .

De nem csak a hang az, ami csodálatos ezen az eszközön. A V2 Pro rendkívül tiszta, levehető mikrofonnal rendelkezik, amely zajszűrő funkcióval rendelkezik, így hangja éles és kristálytiszta, interferencia nélkül. Nincs több félreértés a csapattársakkal!

Jó lenne, ha nem lenne olyan vaskos, de úgy gondoljuk, nem kaphat meg mindent.

Összefüggő: A legjobb játék fejhallgatók (2022-es vélemények)

HyperX Fury S

Egérpad: HyperX FURY S

Lásd Ár

Az emberek szinte soha nem tudják, mit keressenek az egérpadban, de ha egy igazán jóval találkoznak, azonnal érzik. A HyperX FURY S egy ilyen egérpad.

Legyen szó laikusról, aki csak egy megfelelő felületre vágyik az egér elhelyezésére, vagy egy tapasztalt játékos, aki pontosan tudja, mit keres, a HyperX FURY S egy olyan egéralátét, amely nem hagy nyugodni.

Összefüggő: A legjobb egérpadok (2022-es vélemények)

Az alátét négy méretben és többféle felülettípusban és kivitelben kapható, így egészen biztosak vagyunk abban, hogy mindenki talál valami kedvére valót. Leginkább esztétikai okokból az XL-es változatot választottuk, de mondanunk sem kell, ha a kisebbek hordozhatóságát részesíti előnyben, vagy korlátozza az asztali hely, akkor rengeteg kisebb lehetőség közül választhat.

Sima és kényelmes, szorosan kötött felülettel rendelkezik, amely bármilyen típusú egérrel tökéletesen működik, és gumírozott alja van, így még a legvadabb játékmenetek során sem csúszik el.

Különösen hálásak vagyunk a varrott élekért, amelyek megakadályozzák a kopást és a deformációt a hosszabb használat során.

Azon, amelyet kipróbáltunk, egyetlen ránc sem volt rajta a kicsomagolás után, annak ellenére, hogy egész idő alatt fel volt tekerve, és elégedetten landolt az asztalon. pofon ahol a legenda szerint ma is nyugszik egyetlen ránc vagy kutyus fül nélkül. El kell azonban mondanunk, hogy a fekete felület könnyen szennyeződik, ezért ügyeljen arra, hogy jó állapotban legyen, ha azt szeretné, hogy a berendezés mindig éles legyen.

Összefüggő: Hogyan tisztítsuk meg az egérpadot

Xbox Elite Series 2 kontroller

Kontroller: Xbox Series 2 vezérlő

Lásd Ár

Bár valószínűleg a legtöbb számítógépes játékot billentyűzeten és egéren játssza, bizonyára észrevette, hogy egyes játékok sokkal jobban működnek kontrollerrel. Ezek gyakran olyan játékok, amelyeket konzolhoz készítettek, és később PC-re portolták.

Most már nem kell kontrollerrel rendelkeznie ahhoz, hogy élvezze a PC-s játékokat. Hazudnánk azonban, ha azt mondanánk, hogy bizonyos esetekben ez nem javítja jelentősen a játékélményt.

Tehát igen, a vezérlők nagyon hasznosak és kényelmesek lehetnek, de az sem segít, ha bármilyen vezérlőt választunk. Úgy gondoljuk, hogy a lelkes játékosok hihetetlenül kényelmesnek találják az Xbox Series 2 Controller használatát, és nem csak az ergonomikus kialakítása miatt.

Az Xbox Series 2 Controller az Xbox Elite továbbfejlesztése, de nem csak egy egyszerű átdolgozás.

Ez a vezérlő most végre rendelkezik USB Type-C porttal a töltéshez, 40 órás akkumulátor-üzemidővel, magán a tokban is használható hordozható töltőállomással, több különböző cserélhető hüvelykujjjal és D-paddal, négy lapáttal a hátuljához. a vezérlő, állítható feszességű hüvelykujj, három különböző mélységi fokozatú haj-triggerek, 3 teljesen testreszabható profil, amelyek között bármikor válthat, és lehetőség van egy váltógomb kijelölésére.

Elfogyott volna a levegőnk, ha mindezt hangosan ki kellett volna mondanunk.

A fent említett váltógomb egy nagyon ügyes funkció, amely lehetővé teszi egy váltógomb kijelölését, és ezzel egyidejűleg további funkciót is szerezhet az összes többi gombhoz ezen kívül. Ha tudja, mit csinál a váltógomb a billentyűzeten, akkor lényegében ugyanaz.

Most tisztázzuk. Ezek mindegyike nem olyan funkciók, amelyekre szüksége van, de olyan funkciók, amelyeket teljes mértékben értékelni fog, ha valaha is használt olcsó vezérlőt. Tehát ha végre készen áll arra, hogy megkényeztesse magát valamivel, ami a következő szintre emeli játékát, akkor az Xbox Series 2 Controller a megfelelő hely a kezdéshez.

Összefüggő: Xbox One Elite kontroller áttekintése

Szelep index

VR: Szelep index

Lásd Ár

Emlékszel arra az időre, amikor mindannyian arról álmodoztunk, hogy eltévedünk a virtuális valóság világában, és nem csak követjük kedvenc videojáték-hőseinket, hanem valójában legyünk is azok? Nos, most, hogy a technológia eléggé fejlett ahhoz, hogy ténylegesen megszerezhessük, kár lenne nem kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.

Bemutatjuk Önnek a Valve Indexet. A Steamet adó cég készítette, ez egy megbízható hardver, amely élethű élményt nyújt a virtuális világban. Az is klassz, hogy a Steamen keresztül is játszhatsz a játékaiddal.

Összefüggő: A legjobb VR fejhallgatók (2022-es vélemények)

Kicsit nehéz konstrukció sok más headsethez képest, de még mindig elég kényelmes ahhoz, hogy órákon át játszhasson anélkül, hogy a nyakában érezné. 1440 x 1600-as szemenkénti felbontása és 120 Hz-es frissítési gyakorisága lenyűgöző hanggal párosul a valóságnál jobb virtuális élmény érdekében.

Egy jó dolog az, hogy ha korábban Vive-ot használt, a Valve index a már meglévő bázisállomásokkal működik. Ha azonban nem, akkor a headsethez kell vinnie őket, de ezt mindenképpen javasoljuk, mivel az új jelzőfények növelik a játékteret, ami növeli az elmerülést is.

Herman Miller Aeron szék

Elnök: Herman Miller Aeron

Lásd Ár

A Herman Miller Aeron székek amolyan legendás cikkekké váltak, azon egyszerű oknál fogva, hogy kivételesek és nagyon drágák. De joggal.

Amikor kiválasztják a széket a felszerelésükhöz, sokan a legszebb vagy legkényelmesebb megoldást választják, nem figyelve arra, hogy valószínűleg a nap jó részét ebben ülnek majd, és amellett, hogy két már említett dolog, egy jó széknek ergonomikusnak is kell lennie.

Nos, ez a szék a fentiek közül mindegyik. Lehet, hogy nem tűnik túl egy játékszéknek, de nincs jobb szék a piacon, még akkor sem, ha több pénze lenne.

Összefüggő: Megérik a játékszékek?

Mivel erről a székről már részletes áttekintést kaptunk a weboldalunkon, nem fogjuk zavarni Önt a részletekkel, megtudhatja, hogy itt , de áttekintünk néhány dolgot, amit érdemes megjegyezni.

Ez a szék csak egy lépés választja el attól, hogy kifejezetten az Ön számára készüljön. Az első dolog, amit meg kell tennie ennek a széknek a megvásárlásakor, hogy válasszon méretet a magasságától függően. Ez nagyon fontos, mert minden más ezen múlik. Miután megkapta a széket, testreszabhat minden olyan dolgot, amelyet valaha is kívánt, hogy testre szabhasson egy széken, hogy az tökéletesen illeszkedjen a testéhez.

És mikor végeztél? Több mint 90%-át újrahasznosíthatod! De ez nem fog megtörténni egyhamar.

A Herman Miller ugyanis 12 év garanciát vállal erre a székre, így hacsak nem úgy dönt, hogy szándékosan eltöri, biztos lehet benne, hogy több mint egy évtizedig nem kell másikat vennie.

Amint az elején említettük, ez egy nagyon drága szék, több mint 1000 dollárba kerül, de mindent figyelembe véve ez a legjobb befektetés, amit megtehet, ha olyan helyzetben van, hogy a számítógépe előtt ül. napos.

HyperX csuklótámasz

Csuklótámasz: HyperX csuklótámasz

Lásd Ár

A fent javasolt billentyűzethez csuklótámasz tartozik, de úgy gondoltuk, hogy javasolunk egy másikat arra az esetre, ha azt nem találná kielégítőnek.

A HyperX csuklótámasz valószínűleg a legkényelmesebb párna, amelyre valaha ráhelyeztük a kezünket.

Zselével átitatott memóriahabból készült, amely hihetetlenül kényelmes, és hűvösen tartja a csuklóját a felmelegített játékmenetek során. Csúszásgátló markolattal rendelkezik, így elég stabil, és természetesen minden teljes méretű billentyűzethez passzol. Jobb lett volna, ha mágneses, de ezt leszámítva tiszta 10/10.

Összefüggő: A legjobb csuklótámaszok (2022-es értékelések)

Záró gondolatok

Ezzel véget ért a végső, 4000 dolláros PC-építésünk.

Szerettük volna, ha beépíthettük volna az AMD új zászlóshajó CPU-ját, de ahogy a fenti cikkben említettük, ez pillanatnyilag nem volt lehetséges.

Azonban még ha figyelmen kívül hagyjuk is ezt a kisebb problémát, akkor is ez egy nevetségesen erős rendszer, olyannyira, hogy még a mi végső 5000 dolláros építés csak a túlhajtási képességek tekintetében jobb, de a játékteljesítmény szempontjából nem.

Ez azt jelenti, hogy izgatottak vagyunk azokért, akik azon vannak, hogy magukévá tegyék ezt a csodálatos berendezést. Valószínűleg akadályokba ütközik az alkatrészek összegyűjtése során, de még ez is hozzátartozik a saját PC-építés varázsához, és a mai éghajlaton kívül elkerülhetetlen, ezért jobb, ha felvállalja, ahelyett, hogy emiatt stresszelne. A végeredmény több mint megéri a várakozást.

Ezek is tetszhetnek neked