A legjobb játék PC 5000 USD alatt – Az Ultimate PC Build Guide

5000 dollárért egy abszolút MONSTER PC-t építhetsz, amely bármilyen játékot képes kezelni. Ez a build még 4K 60FPS-re is kész.

ÁltalSamuel Stewart 2022. február 4 A legjobb játék PC 5000 alatt

Csúcskategóriás felépítést kívánni, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen játékot játszhasson 60 FPS-sel, még 4K-ban is, mások beállításairól készült képeket nézegetni az interneten, és valójában saját kezűleg elkészíteni egyet.

Félelmetes lehet egy ilyen építkezéshez szükséges összeget elkölteni, különösen annak, aki nem különösebben jártas a számítógépes hardverekben. De, ezért létezünk.

Azért vagyunk itt, hogy megmutassuk a jelenleg elérhető legjobb összetevőket, amelyekkel egy 5000 dolláros PC-t elkészíthetsz, és elmondjuk, miért a legjobbak, és hol találhatod meg őket.

Tehát minden további késedelem nélkül nézzük meg, mit kínál ez az 5000 dolláros számítógép.

Rendeljen egyedi, 5000 dolláros játék PC-t

TartalomjegyzékElőadás

A legjobb 5000 dolláros játékra szánt PC-konstrukció 2022-re

Frissítve: 2022. február 21

A termékképekre kattintva megtekintheti a terméket az Amazonon, ahol további képeket tekinthet meg nagy felbontásban és ellenőrizheti az aktuális árat.

AMD Ryzen 9 5900X CPU

AMD Ryzen 9 5950X

Nem sok CPU képes támogatni az RTX 3090-et, ezért ehhez a buildhez a lehető legjobb processzorra volt szükség, amit pénzért lehet megvásárolni, és jelenleg ez az AMD Ryzen 9 5950X.
NZXT Kraken Z73 360mm CPU hűtő

NZXT Kraken Z73

Az NZXT Kraken Z73 nem csak egy csodálatos hűtő, hanem egy lelkes dizájnnal is büszkélkedhet, amelyet biztosan szeretni fog.
MSI Gaming GeForce RTX 3090 Gaming X Trio GPU

MSI Gaming GeForce RTX 3090 Gaming X Trio

Semmi sem mondja úgy, hogy „végső játék”, mint az RTX 3090; méretétől, erejéig és sebességéig ez a kártya minden szempontból brutális
Corsair Vengeance RGB Pro (64 GB) RAM

Corsair Vengeance RGB Pro 64 GB (4x16 GB)

A 64 GB-os Corsair Vengeance RGB Pro segítségével számítógépe bármit elvisel, és csodálatosan fog kinézni közben.
Gigabyte X570 AORUS XTREME Alaplap

Gigabyte X570 AORUS XTREME

A Gigabyte X570 AORUS XTREME egy túlhúzásbarát, lelkes alaplap, rengeteg remek funkcióval és szemet gyönyörködtető dizájnnal.
Samsung 970 EVO Plus 2TB SSD

Samsung 970 EVO Plus 2TB

A Samsung 970 EVO Plus 2 TB-jával nem lesz időd vagy szükséged egyhamar a frissítésekre gondolni.
EVGA Supernova P2 1000W 80+ platina PSU

EVGA Supernova P2 1000W 80+ platina

Az EVGA Supernova P2 tápegysége 1000 W-tal és 80+ platina tanúsítvánnyal több mint elég erős ahhoz, hogy támogassa bármilyen túlhajtást és számos jövőbeni frissítést
Cooler Master MasterCase H500M Ügy

Cooler Master MasterCase H500M

Egy ilyen felépítés sok helyet és kiemelkedő légáramlást igényel, amit a Cooler Master MasterCase H500M biztosít.
rendelje meg ezt az építményt legjobb játék PC 4000 dollár alatt

PC áttekintés

Csak a tisztázás kedvéért: nincs szükség 5000 dollárra egy olyan számítógép megépítéséhez, amely mindent megtesz, amit alább megemlítünk. Szüksége van rá azonban, ha a termés összetevőinek abszolút krémjét szeretné.

Ennek ellenére ez az igazi játékrajongóknak készült konstrukció, ahol nem az árakra figyeltünk, hanem kizárólag a minőségre és a rajongói szintű szolgáltatásokra.

4K játék

5000 dolláros felépítéssel a 4K-ban való játék adott, de nem ez a határ.

A legújabb verzióval az Nvidia GPU játéksor új magasságokat képes elérni, és ez a build pontosan ezt teszi.

Bármelyik játék, amelyre gondol, és minden olyan játék, amelyre legalább a következő három évben gondolhat, 60 FPS-sel fog futni 4K-ban ezen a PC-n, és néhányuk még 8K-ban is elképesztő eredményekkel.

A perifériák részben a jelenleg elérhető legjobb monitorok egyikét választottuk, amely képes lesz megfelelni a javasolt GPU/CPU kombinációnak.

Ennek ellenére nem sok panel van a világon, amely támogatja a 8K felbontást, és azok, amelyek támogatják, pokolian drágák, így egyelőre a legtöbben a 4K-s játékkal kell „megelégedniük”, de reméljük, hogy ez változni fog. a közeljövőben.

Streaming és VR

Hasonlóképpen, az élő közvetítés és a VR a szürreális határon mozog ezzel a felépítéssel. Az új Titan-szintű kártya képességei mindent felülmúlnak, amit el tudtunk képzelni.

Az általunk választott VR-headsettel együtt bármilyen virtuális világban eltöltheti élete pillanatát.

Bővíthetőség

A frissíthetőség az egyetlen dolog, amit hiányosnak találhat, de ennek egyszerű az oka – ez a build már tartalmazza az összes legújabb csúcskategóriás összetevőt. Valójában nem sokat tehetsz a jobbítás érdekében, amíg meg nem látunk néhány új kiadást.

Azonban még ha frissíteni is szeretne a jövőben, akkor sem lehet nagyobb probléma. A ház elég nagy ahhoz, hogy még egy EATX-alaplap és a legnagyobb GPU-k bármelyike ​​elfér benne, az alaplap pedig jól fel van szerelve SATA-val, M.2-vel és egyéb csatlakozási lehetőségekkel, így semmi sem korlátozza a működését. az a front sem.

Az egyetlen dolog, ami miatt az egész alaplapot ki kell cserélnie, ha valamikor úgy dönt, hogy Intel processzorra vagy következő generációs processzorra vált, amihez valószínűleg teljesen új foglalatra lesz szükség.

A PC Build

Elég sokáig húztuk ezt. Ugorjunk bele a tényleges építkezésbe!

AMD Ryzen 9 5900X

CPU: AMD Ryzen 9 5950X

Lásd Ár

Az AMD 5000-es processzorsorával annyira leverte, hogy végül egy időre kiszorította az Intelt a szuper high-end buildjeink közül.

Az Intel bombasztikusan visszatért az új Alder Lake sorozatú processzorokkal, a legjobb teljesítményűek közül néhány még az AMD Ryzen 9 5950X-et is legyőzte. Azonban az új Intel alaplapok szűkössége és a DDR5 újdonsága, amely még nem felel meg a hírverésnek, az AMD-t jelenleg biztonságosabb megoldássá teszi.

Legyen szó munkaorientált felépítésről, harci állomásról vagy mindkettőről, az AMD Ryzen 9 5950X továbbra is a CPU vadállata.

Összefüggő: CPU-hierarchia 2022 – CPU-szintek listája processzorokhoz

Az ördögivel 16 mag, 32 szál , 3,4 GHz-es alapórajellel és 4,9 GHz-es maximált órajellel, ez a CPU mindent áthat, amit csak akar.

Ezen felül a Ryzen 9 5950X teljesítménye tovább fokozható túlhúzás . Amint azt mindannyian tudjuk, az összes Ryzen processzor fel van oldva, de szükség van egy kivételes hűtőre, hogy ezt gond nélkül le tudja vinni. Szerencsére ezt figyelembe vettük, így a következő részben a piac egyik legjobb CPU-hűtőjéről fogunk beszélni.

Ha most mégis az Intel mellett dönt, ne feledje, hogy a 12thA -gen egy teljesen új típusú alaplapot igényel, ezért mindenképpen válasszon egyet a legjobb Z690 lapok közül. Ne feledje, hogy ezeket az alaplapokat DDR4 és DDR5 RAM bővítőhelyekkel is megtalálhatja, ezért mindenképpen tájékozódjon, mielőtt elkötelezi magát a vásárlás mellett.

Összefüggő: A legjobb CPU-k játékhoz (2022-es vélemények)

NZXT Kraken Z73 360mm

Hűtő: NZXT Kraken Z73

Lásd Ár

Az AMD Ryzen 9 5950X elég melegen fut, ami nem meglepő, de ez azt jelenti, hogy át kell gondolni, amikor a megfelelő hűtő kiválasztásáról van szó. Itt két lehetőség közül választhat: víz és levegő.

De melyik a jobb?

Nos, mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Például a léghűtők olcsóbbak, könnyebben telepíthetők, kevesebb energiát fogyasztanak, és nem jelentenek kockázatot a rendszerre nézve. Ha egy ventilátor elromlik, kapsz egy újat. Ilyen egyszerű. Tehát ha léghűtőt szeretne, a Noctua NH-D15 és az Assassin III a legjobbak.

Összefüggő: A legjobb CPU-hűtők (2022-es értékelések)

A vízhűtők viszont a szivárgások lehetséges okai lehetnek, de bőven hagynak helyet a RAM-ban, a léghűtőkkel ellentétben nem akadályozzák a kilátást és a hozzáférést a többi alkatrészhez, tisztábbnak tűnnek, és ami a legfontosabb, jobban hűlnek.

Lehet, hogy egy kicsit megijesztettünk, amikor a szivárgásokat említettük, de nincs okunk aggódni, mivel ennek sokkal nagyobb az esélye az egyedi hurkok esetében, ahol az összes alkatrészt külön-külön saját maga szereli össze.

NZXT Kraken Z73 hűtő

A zárt hurkú vízhűtők ezt rendkívül ritkán teszik meg, az általunk ehhez a konstrukcióhoz választott hűtők, az NZXT Kraken Z73 pedig még kevésbé. Valójában az NZXT fedezi a szivárgás okozta károkat, így még ha valamilyen szerencsétlenség is megtörténik, teljes kártérítést kap.

Összefüggő: Liquid vs Air CPU hűtő – melyiket válasszam?

Végül egy kicsit arról, hogy miért a Kraken Z73-at választottuk.

Először is, jelenleg a legjobb zárt hurkú vízhűtési teljesítményt nyújtja a piacon, és egy olyan felépítéshez, mint ez a mostani, ez sem kevesebb. Másodszor, 360 mm-es radiátora van, ami igaz, talán túlzás, de higgyék el nekünk, a túl sok hűtés mindig jobb, mint a kevés. Sőt, a jobb passzív hűtésnek köszönhetően a ventilátorok sokkal halkabbak lesznek.

És végül, de nem utolsósorban a bling fenomenális új darabja, az LCD képernyő.

Nem, ez a hűtő igen nem RGB-vel rendelkezik, de LCD képernyővel büszkélkedhet a CPU blokk tetején. A kijelző teljesen személyre szabható, és az aktuális CPU-tól és a környezeti hőmérséklettől kezdve a szórakoztató képekig vagy akár gif-ekig bármit képes megjeleníteni a személyre szabás teljesen új szintjére.

MSI Gaming GeForce RTX 3090 Gaming X Trio

GPU: MSI Gaming GeForce RTX 3090 Gaming X Trio

Lásd Ár

A GPU választása nem volt gond. Ha a legjobb GPU-t szeretné a piacon, az RTX 3090 a megfelelő út, és ehhez a prémium csataállomáshoz a MSI Gaming GeForce RTX 3090 Gaming X Trio mint választott fegyverünk.

Az érvelésünk egyszerű volt. A soha nem látott teljesítményhez példátlan hőmérsékletek társulnak, és egy jó hűtési megoldás elengedhetetlen, ha azt szeretné, hogy egy ilyen kártya zökkenőmentesen működjön. A nagyszerű hűtés azonban gyakran egy másik problémával is jár – iszonyatosan hangos lehet.

Ezért volt szükségünk egy olyan kártyára, amely maximalizálja a hűtést, miközben minimálisra csökkenti a zajt, és az RTX 3090 Gaming X Trio tökéletesen illeszkedik a számlához.

A kártya nagyon jól van megalkotva, és nem csak az egyedi PCB-védelemre, a minőségi hőpárnára, a Zero Frozr ventilátorokra, valamint a magcsövek és a hűtőborda közötti jobb érintkezésre gondolunk a jobb hűtés érdekében. A puszta méretének és súlyának köszönhetően a kártya fémpánttal is meg van erősítve, és egy további tartókonzollal is rendelkezik, amely segít abban, hogy hosszan tartó használat után se görbüljön meg.

És végül, mint az összes Gaming X Trio kártya esetében, a dizájn is pontszerű, és az RGB is jelen van, de nem elsöprő. A legjobb az egészben, hogy könnyedén vezérelheti a Mystic Light szoftverrel, és akár teljesen kikapcsolhatja is, ha finomabb megjelenésre vágyik.

De tegyük mindezt félre egy pillanatra, és összpontosítsunk arra, ami valószínűleg mindannyian leginkább érdekel: a teljesítményre!

Összefüggő: A legjobb grafikus kártyák játékokhoz (2022-es vélemények)

Amint azt valószínűleg már tudod, ez a GPU 24 GB GDDR6X VRAM-mal, döbbenetes 10,496 CUDA maggal és 1,7 GHz-es boost órajellel rendelkezik, amely kétségtelenül képes lesz jóval 2,0 fölé menni túlhajtva, mivel hasonló eredményeket már elértek az RTX 3080-on. .

Ami a játékteljesítményt illeti, az RTX 3090 Gaming X Trio minden várakozást felülmúl. Az élő közvetítés egyszerűbb, mint valaha, a VR fenomenális, a 4K-s játékok pedig feldobják a fejed (feltéve, hogy a megfelelő monitorod van a használathoz).

A perspektíva szempontjából az olyan játékok, mint a Horizon Zero Dawn, a Red Dead Redemption és az Assassin's Creed Odyssey könnyedén futnak 80 FPS-sel 4K-ban, ultra beállításokban, és még a Microsoft Flight Simulator is térdre esik, stabil 60 FPS-sel 4K-ban. .

A 8K-s játékokra viszont várni kell egy kicsit, hacsak nincs több mint 4000 dollár, amit monitorra költhetne. Ráadásul a 8K dicsősége sokkal jobban értékelhető egy olyan képernyőn, amely jóval meghaladja a monitor méretét, ami véletlenül a legtöbb ember költségvetését is jóval meghaladja.

Ennek ellenére ez egy lelkes építés, ezért keresse meg az ajánlásokat a perifériákról szóló részben.

Összefüggő: Melyik a legjobb FPS játékhoz?

Ez a legjobb GPU, amelyet jelenleg kaphat, és valószínűleg a legjobb GPU, amelyet egy ideig kiadhatnak, hacsak nem készül egy igazi Titan kártya.

Az elérhetőséggel kapcsolatos problémákat hamarosan meg kell oldani, hogy élvezhesd új monster rig-jét, mielőtt az új szezon beköszönt.

Corsair Vengeance RGB Pro (64 GB)

RAM: Corsair Vengeance RGB Pro (64 GB)

Lásd Ár

Olyan sok RAM-opció és márka létezik, hogy nehéz lehet kiválasztani a megfelelőt.

A RAM kiválasztása azonban nem olyan bonyolult, mint néhány más összetevő kiválasztása. Ha csak a játék érdekel, akkor az egyetlen két dolog, ami érdekelne, a kapacitás és a sebesség.

Összefüggő: Mennyi RAM-ra van szükségem a játékhoz?

A legtöbb ember számára elegendő RAM mennyisége 16 GB. Azt akarod, hogy a játékaidat és az összes szükséges vagy kívánt háttérfolyamatot úgy futtasd, hogy ne zavarja a játékmenetet, ehhez pedig elég 16 GB.

Ha a játék mellett kisebb terhelésre használja a számítógépét, és nem szeretne attól tartani, hogy a RAM hiánya lelassítja, akkor a 32 GB tökéletes.

Ehhez az összeállításhoz négy darab 16 GB-os Corsair Vengeance RGB Pro sticket választottunk, amelyek 4000 MHz-en működnek. A fent elmondottak után azt gondolhatja, hogy ez szükségtelen, és valószínűleg az is (feltéve, hogy a játékon kívül nincs szüksége a számítógépére semmilyen nagy igénybevételre).

Összefüggő: Hogyan válasszunk RAM-ot

Csakúgy, mint a hűtésnél, a szükségesnél több RAM mindig végtelenül jobb, mint a kevés. Arról nem is beszélve, hogy sokkal jobban néz ki a vázban, mintha csak két bottal lenne.

Ha már az esztétikáról beszélünk, az egyik fő ok, amiért ezeket a botokat választottuk, a klasszikus dizájn és a páratlan Corsair RGB. Lehet, hogy nem olyan élesek, mint a Trident Z Neo botok, vagy olyan vitrinbe illőek, mint a Trident Z Royal, de kipróbált és igazi, megbízható és stílusos, és soha nem rossz választás, függetlenül a rendszer típusától. újra építeni.

A 64 GB-os Corsair Vengeance RGB Pro botokkal ez a számítógép egyszerre lesz brutális csataállomás és hihetetlenül erős munkaállomás, ha szüksége van rá.

Csak egy megjegyzés azoknak, akik vásárolni terveznek, a fenti link a 2x16 GB-ra vonatkozik, amely 4000 MHz-en fut. Ne hagyja, hogy ez megzavarja Önt, továbbra is javasoljuk, hogy mind a négy botot szerezzen be, csak arról van szó, hogy a 2-es csomagok könnyebben elérhetők, és kevesebb gondot okoz a visszaküldés, ha valami történik velük (mivel az egész csomagot vissza kell küldenie). És ha ezek véletlenül nem állnak rendelkezésre, akkor ugyanennek a RAM-nak a 3600 MHz-es változata is kiváló választás.

Összefüggő: A legjobb RAM-ok játékhoz (2022-es vélemények)

Gigabyte X570 AORUS XTREME

Alaplap: Gigabyte X570 AORUS XTREME

Lásd Ár

Valószínűleg az alaplap a legnehezebb beszerezhető alkatrész, pusztán a nyomon követhető információmennyiség miatt. De ha 5000 dolláros költségvetésről van szó, nincs okunk ezzel foglalkozni, mert nem kell kompromisszumot kötnie.

Ez a bizonyos alaplap, a Gigabyte X570 AORUS XTREME , olyan jó, mint a neve. Ez egy EATX mobo, amely jól illeszkedik ahhoz a házhoz, amelyet ehhez az összeállításhoz választottunk. Négy memórianyílással rendelkezik, amelyek akár 128 GB RAM-ot támogatnak, amely akár 4400 MHz-es sebességet tesz lehetővé.

Most mindenekelőtt azért választottuk ezt az alaplapot, mert szó szerint túlhajtásra készült, és minden olyan apró funkcióval rendelkezik, ami csak eszedbe jut, hogy segítsen ebben. Fenomenális VRM-ekkel és kiváló hűtéssel rendelkezik, aminek köszönhetően könnyedén túlhajtja az AMD Ryzen 9 5950X-et.

Ami az érdekes funkciókat illeti, ott a BIOS Flash és Clear gombok, valamint 2 LAN port, egy Gigabit Ethernet LAN és egy 10 GbE Aquantia LAN. Továbbá van Wi-Fi 6, három M.2 slot, PCIe 4.0 támogatás, 7.1 audio, aranyozott audio jack csatlakozók és WIMA kondenzátorok, amelyek a következő szintre emelik számítógépe hangját. És ez csak néhány a fantasztikus jellemzői közül.

Most érdemes szem előtt tartani, hogy vannak olyan alaplapok, amelyek ugyanilyen jók, de kevesebb túlhajtásbarát és életminőséget javító funkcióval, alacsonyabb áron.

Tehát abban az esetben, ha nem szereti a túlhajtást, akár 300 dollárt is megtakaríthat, ha olyan kártyát vásárol, amely lemond ezekről a szempontokról, és elsősorban a felépítési minőségre és a csatlakoztathatóságra koncentrál. Így a megtakarított pénzt más célra fordíthatja, például jobb perifériákba fektethet be, például a beállítások frissítésére, több monitor beállítására, vagy bármi másra, ami még menőbbé teszi ezt a fantasztikus építményt.

Összefüggő: A legjobb játék alaplapok (2022-es vélemények)

Samsung 970 EVO Plus 2TB

SSD: Samsung 970 EVO Plus 2TB

Lásd Ár

Ami a tárolást illeti, a Samsung 970 Evo Plus volt a kézenfekvő választás. Jelenleg ez az egyik leggyorsabb NVMe SSD a piacon. 3,5 GB/s olvasási és 3,3 GB/s írási sebességről beszélünk. 2 TB-tal pedig egy ideig nem kell aggódnia a tárhely miatt, ha ezt a számítógépet csak játékra használja.

Összefüggő: A legjobb SSD-k játékokhoz (2022-es vélemények)

Manapság, amióta az SSD-k meglehetősen olcsók, az emberek hajlamosak egy NVMe-t vagy egy normál 2.5-ös SSD-t beszerezni az operációs rendszerükhöz, a játékokhoz és a gyakran használt programjaikhoz, valamint egy további HDD-t a videók, képek vagy bármilyen más megőrizni kívánt adat tárolására. de napi szinten nem fogja használni.

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy pénzt takarítson meg, és továbbra is élvezze az SSD-kártya előnyeit, és ezt biztosan megteheti, ha úgy tetszik. Ennek a buildnek a bőkezű költségvetésének köszönhetően azonban választhattunk egy villámgyors NVMe-t bőséges tárhellyel, anélkül, hogy aggódtunk volna, ha máshol is befektethettük volna ezt a pénzt.

És ha valaha több tárhelyre lesz szüksége a jövőben, magán az alaplapon található még két PCIe 4.0 M.2 bővítőhely, így nem kell bajlódnia a bővítők beszerzésével vagy a 2,5-ös SSD-k leminősítésével a rendelkezésre álló csatlakozók hiánya miatt.

EVGA Supernova P2 1000W 80+ platina

Tápegység: EVGA Supernova P2 1000W 80+ Platinum

Lásd Ár

Mivel az összes többi alkatrészét táplálja, hihetetlenül fontos, hogy egy megbízható gyártótól származó, elég erős tápegységet válassz; végül is, ha összeomlik és leég, a többi alkatrésze összeomolhat és vele együtt éghet.

Összefüggő: Hogyan válasszunk tápegységet

Emiatt a lehető legmegbízhatóbb PSU márkát választottuk – az EVGA-t.

Három okból választottuk ezt a tápegységet, az első a Wattage. Az 1000 W lehet, hogy egy kicsit több a szükségesnél, de ne felejtsd el, hogy az AMD Ryzen 9 5950X és az RTX 3090 ugyanabban a rendszerben fut majd, nem is beszélve az összes RGB-ről, egy őrülten erős alaplapról, NVMe-ről stb. mindig jobb, ha több van, mint kevesebb, bízzon bennünk, különösen, ha túlhajtást tervez.

A második ok az a tény, hogy ez a tápegység teljesen moduláris, ami azt jelenti, hogy nem kell megküzdenie a felesleges kábelrendekkel. Nagyszerű utazáshoz és a beállítási munkák elvégzéséhez, valamint csökkenti a kábelek károsodásának esélyét. És ezúttal akár néhány hasznos adapterrel is járhat az új Nvidia GPU-khoz.

Harmadszor pedig, a Supernova P2 80+ Platina minősítéssel rendelkezik!

Ez nagyszerű kiegészítője egy már amúgy is csodálatos tápegységnek. Ez azt jelenti, hogy sokkal hűvösebb és sokkal több energiát takarít meg, mint a legtöbb más tápegység. Dupla golyóscsapágyas, 140 mm-es ventilátorral is rendelkezik, és meglehetősen csendesen működik. Végül mindig jó tudni, hogy a gyártó bízik a termékben, olyannyira, hogy a Supernova P2-re 10 év garancia vonatkozik! Ha bármi történik a CPU-val, az EVGA gondoskodik róla.

Cooler Master MasterCase H500M

Tok: Cooler Master MasterCase H500M

Lásd Ár

Ez az eset egy valóra vált álom.

A Cooler Master MasterCase H500M egy robusztus tok, amely bőven elegendő helyet biztosít mind a kábelvezetéshez a hátsó rekeszben, mind a fő rekeszben lévő legmakacsabb alkatrészekhez. Ez egy ATX Mid Tower, de támogatja az EATX alaplapokat, és elegendő hely van benne akár 16,2 (412 mm) GPU-hoz.

Maga az alváz acélból készült, és edzett üveg oldalpanellel rendelkezik, hogy megmutassa az összes pompás alkatrészt. Néhány további kiszélesedés érdekében két előlappal (acélháló és üveg) is található, amelyeket ízlése szerint változtathat, de ne feledje, hogy feláldozza a levegőáramlást, ha az üveget választja, annak ellenére, hogy csodálatosan néz ki.

Cooler Master MasterCase H500M fent

Ha már a légáramlásról beszélünk, a H500M két 200 mm-es ARGB ventilátorral rendelkezik a ház elején és egy 140 mm-es ARGB elszívó ventilátorral a ház hátulján. A tetején még két 140 mm-es vagy 200 mm-es ventilátornak van hely.

Ha viszont a vízhűtést részesíti előnyben, akkor örömmel fogja tudni, hogy ez a ház akár 360 mm-es ventilátorokat is támogat a ház elején és tetején, és akár 140 mm-es radiátort a hátulján.

Mintha mindez nem lenne elég, a H500M USB portokkal is jól felszerelt. A bekapcsológomb mellett található egy USB Type-C és 4x USB 3.0 port.

Mint mondtuk, ez egy kiváló tok, amely nagyszerű légáramlást biztosít, és jól működik levegővel és vízzel is, de ha igazán szereti a vízhűtést, és egyéni hurkot tervez, akkor vessen egy pillantást a Lian Li-re is. O11 Dynamic XL, de ne feledje, hogy ehhez nem tartozik ventilátor, ezért ezeket Önnek kell biztosítania.

Összefüggő: A legjobb játéktokok (2022-es vélemények)

Perifériák

És végül elérkeztünk a perifériákhoz. Itt minden kategóriából kiválasztottuk a legjobb példányokat, és reméljük, tetszeni fognak. Valószínűleg mindannyian maradtak a korábbi buildekből, és ez teljesen rendben van. Ha ezeknek az összetevőknek a többségéről van szó, a személyes preferencia a legfontosabb.

Ha azonban például monitorokról van szó, akkor valójában rosszul dönthet, ha nem tudja, mit keressen.

Szóval olvass tovább!

Windows 10

Operációs rendszer: Windows 10

Lásd Ár

Ha játékos vagy, és a legjobb operációs rendszert szeretnéd, olyat, amelyik játékra készült, és a legjobb játékélményt nyújtja, akkor ne keress tovább a jó öreg Windowsnál.

Bár sokan közületek a Linux és annak számos iterációja rajongói, mi értjük, mi is szeretjük, de nincs kibúvó előle – a Windows jelenleg a legjobb operációs rendszer a játékokhoz.

Összefüggő: Melyik a legjobb operációs rendszer a játékokhoz?

Mivel ezt megoldottuk, mérlegelnie kell, hogy a Windows melyik verzióját szeretné megszerezni. Javaslatunk a Windows 10 Home. Ez a legújabb, ami azt jelenti, hogy nem lesz véletlenszerű probléma a játékokkal, csak azért, mert nem passzolnak néhány elavult verzióhoz.

Egy másik nagyon fontos ok az a tény, hogy a Windows támogatja a Direct X 12-t, amely a legjobbat hozza ki a CPU-ból és a GPU-ból, és a legjobb játékélményt nyújtja.

Reméljük, hogy a jövőben a Linux jobb támogatást kap a játékokhoz, de egyelőre a Windows a legjobb megoldás.

LG 27GN950 B

Monitor: LG 27GN950-B

Lásd Ár

Egy monitor az a legfontosabb periféria. Ez alapvetően a CPU és a GPU szintjén van a perifériák világában.

Miért?

Ugyanis, akárcsak egy kisebb CPU, szűk keresztmetszetet okozhat a grafikus kártyában. Ezért mindig fontos, hogy olyan monitort válasszunk, amely kiegészíti a használt GPU-t.

És mi lenne jobb monitor az RTX 3090 kiegészítésére, mint az LG 27GN950-B!

Az LG 27GN950-B egy 27 nano IPS, 4K UHD monitor Nvidia G-Sync funkcióval és AMD FreeSync Premium Pro kompatibilitás. 144 Hz-es frissítési gyakorisággal és 1 ms-sal rendelkezik válaszidő .

A monitor teljesen testreszabható azzal a lehetőséggel, hogy dönthető, elforgatható és beállítható a magasság. A forgatás sajnos nem lehetséges, de a legtöbb ember számára ez nem jelenthet problémát.

Objektíven ez a tökéletes 4K játékmonitor. Jobban szerettük volna, ha egy kicsit nagyobb, de ez csak személyes preferencia. A 27GN950-B az összes megfelelő négyzetet bejelöli, és ez a tökéletes monitor egy 5000 dolláros építés befejezéséhez.

De megígértük, hogy adunk még néhány ajánlást, főleg, hogy az RTX 3090 képes 8K-t futtatni, szóval ott vannak.

Összefüggő: Mi a legjobb felbontás játékhoz?

Először is nálunk van a Dell UltraSharp UP3218K. Ez egy 31,5 hüvelykes IPS 8K monitor 60 Hz-es frissítési gyakorisággal és 6 ms-os válaszidővel, és óriási 4000 dollárba kerül. De amint mondtuk, a 8K, bármilyen csodálatos is, kissé letaglózónak tűnik egy kis monitoron. És nincs olyan sok monitor vagy tévé, amely támogatja a 8K felbontást, nem is beszélve arról, hogy elég magas a frissítési gyakorisága ahhoz, hogy játékokat lehessen használni, ezért azt javasoljuk, hogy várjon egy kicsit, amíg változatossá válik a piacon.

A másik a Samsung CRG90 ívelt szuper ultraszéles monitor. Ez nem 8K-s kijelző. Ez egy 49 hüvelykes QLED játékmonitor 120 Hz-es frissítési gyakorisággal, HDR-rel és Free Sync 2-vel. A konzolrajongóknak pedig az Xbox és a PS4 konzollal is kompatibilis.

És végül meg kell említenünk a piac legújabb kiegészítőjét, az ASUS ROG Swift PG259QN-t, egy 1 ms-os válaszidővel és 360 Hz-es frissítési gyakorisággal rendelkező IPS monitort. Ez az első az Nvidia 3000 G-Sync technológiával működő 360 Hz-es monitorok új kínálatában, amelyet kifejezetten az esporthoz és a versenyszerű játékokhoz készítettek. Ha ez valami érdekel, feltétlenül nézd meg.

És ez az. Persze rengeteg más jó monitor is létezik, de nem soroljuk fel őket itt. Nyugodtan válassza ki az Önnek legmegfelelőbbet, de ügyeljen arra, hogy vegye figyelembe a használni kívánt GPU-t.

Ha ez nem lenne elég számodra, és további lehetőségeket szeretne megnézni, nézze meg az alábbi linket, ahol összeállítottuk a legjobb monitorok listáját.

Összefüggő: A legjobb játékmonitorok (2022-es értékelések)

Razer Viper Ultimate

Egér: Razer Viper Ultimate

Lásd Ár

Bemutatjuk Önnek a Razer Viper Ultimate-et – a legjobb játék egeret a piacon (legalábbis véleményünk szerint).

Természetesen mindenki más, és mindannyian más típusú egeret szeretünk, de tárgyilagosan nézve ez a legjobb.

A Razer Viper Ultimate a Razer Viper vezeték nélküli változata. Miért választottuk a vezeték nélküli egeret a legjobb játék egérnek? Hát azért, mert ez egyáltalán nem olyan, mint egy vezeték nélküli egér. Ehelyett mindkét világból a legjobbat kínálja – a vezetékes egér teljesítményértékét, valamint a vezeték nélküli egér minden előnyét.

Összefüggő: A legjobb játék egerek (2022-es vélemények)

Ami a technikai részleteket illeti, ez az egér lenyűgöző. Razer Focus+ optikai érzékelővel rendelkezik, amely 20 000 DPI-t képes elérni! Nem mintha bárkinek szüksége lenne rá, de ez egy ügyes funkció. Ennél is fontosabb azonban, hogy az érzékelő lehetővé teszi, hogy a sokkal megbízhatóbb kapcsolat, mint más vezeték nélküli egerek, olyannyira, hogy vezetékesnek tűnhet, csak a kellemetlen kábelzavar nélkül.

Razer Viper Ultimate Dock

Ami még lenyűgözőbb benne, hogy akkumulátora akár 70 órát is kibír! És mindössze 10 perc a töltőállomáson 80%-ra emelheti az akkumulátort, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag soha nem fogy ki.

Valószínűleg ez a jelenleg elérhető legkönnyebb vezeték nélküli egér (csak 74 g). Nagyon egyszerű kialakítású, ami a mi szemünkben előny, és teljesen szimmetrikus, így akár jobb-, akár balkezes vagy, problémamentesen tudod használni.

Természetesen saját töltőállomással is rendelkezik, amely szinkronizálja a színeit az egérrel, hogy pontosan megmutassa, milyen mértékben van töltve. Ami az RGB-t illeti, az is megfelel az egyszerű kialakításnak. Az egyetlen RGB világítás a Razer logó, amelynek színei és effektusai mind testreszabhatók a Razer Synapse-ban.

Másrészt, ha valamivel nagyobbat szeretne, vagy egyszerűen nagyobb kezei vannak, javasoljuk, hogy válassza a Razer Basilisk Ultimate-et. Bizonyos szempontból még jobb is lehet, mint a Viper Ultimate, de a mérete nem mindenkinek való, és kifejezetten jobbkezesek számára készült.

Corsair K95 Platinum XT

Billentyűzet: Corsair K95 RGB Platinum XT

Lásd Ár

Rengeteg mechanikus játékbillentyűzet létezik, és megértjük, hogy néha nehéz lehet kiválasztani a megfelelőt, különösen anélkül, hogy először kipróbálná őket. De ezért vagyunk itt!

Soha nem tévedhetsz el, ha listát készítesz azokról a dolgokról, amelyeket a billentyűzeten szeretnél, majd eldöntöd, hogy hol hajlandó kompromisszumot kötni, és hol nem.

A listánk valahogy így nézett ki: egy teljes méretű mechanikus billentyűzetet szerettünk volna, amely beépített hangerőszabályzóval, rengeteg multimédiás és programozható billentyűvel, szilárd csuklótámaszral, RGB-vel (ami a billentyűzeteknél tulajdonképpen célt szolgál), és szilárd. megbízható gyártótól építkezik. Szerettünk volna Cherry MX kapcsolókat is, de nem döntöttünk a típus mellett, mivel ez személyes preferenciáktól függ.

Sikerült mindezt és egy nagyszerű kiegészítő funkciót megtalálnunk a Corsair K95 RGB Platinum XT .

Összefüggő: A legjobb mechanikus billentyűzetek (2022-es értékelések)

Már említettük a billentyűzet azon funkcióinak többségét, amelyekkel az imént rendelkezik, szóval térjünk rá azonnal a nagyszerű kiegészítő funkcióra.

A K95 RGB Platinum XT bal oldalán hat makrógomb található, amelyekhez saját cserélhető kupak tartozik. Ez önmagában is nagyszerű, de jó dolog, hogy ez a billentyűzet kompatibilis az Elgato Stream Deck szoftverrel, így ez a hat billentyű stream deckként is funkcionálhat.

Ez talán nem tűnik soknak, mivel a legtöbb komoly streamer tizenöt vagy még több billentyűs paklit használ, de ennek ellenére nagyon hasznos funkció.

Mondanom sem kell, hogy a billentyűzet többi része is fenomenális. Erős alumínium vázzal rendelkezik, Corsair iCUE szoftvert használ az összes Corsair RGB eszköz teljes vezérléséhez és szinkronizálásához, Cherry MX Silver kapcsolókkal rendelkezik, a csuklótámasz pedig plüss és kényelmes. Összességében, ha a pénz nem tárgy, ez egy nagyszerű billentyűzet.

Összefüggő: A legjobb játékbillentyűzetek (2022-es értékelések)

Razer BlackShark V2 Pro

Headset: Razer BlackShark V2 Pro

Lásd Ár

Egyetlen játékbeállítás sem teljes egy jó gaming headset nélkül, és a Razer BlackShark V2 Pro nem csak jó, hanem egyesek szerint az egyik legjobb játék fejhallgató.

A zselével átitatott memóriahabos párnázással, amely lehetővé teszi a kényelmes játékot órákon keresztül, és a csúcsminőségű, stúdió minőségű hangot 12 Hz-től 28 kHz-ig terjedő frekvenciatartományban, soha nem akarja abbahagyni a használatát.

Csakúgy, mint ennek az összeállításnak a többi alkatrésze, ez is egy fülhallgató az igazi rajongóknak. Fantasztikusan néz ki, fantasztikusan hangzik, hihetetlenül kényelmes, és lelkes árcédulával is rendelkezik.

Ha már a fantasztikusról beszélünk, ennek a fülhallgatónak a mikrofonja nem ebből a világból való. Zajszűrő funkciója kristálytiszta hangzást tesz lehetővé, olyannyira, hogy csapattársai úgy érzik, mintha ugyanabban a szobában lennél.

Arról nem is beszélve, hogy a mikrofon levehető, így ha nincs rá szükséged, ha valami történik vele, vagy véletlenül találsz jobb mikrofont, könnyedén válthatsz.

Összefüggő: A legjobb játék fejhallgatók (2022-es vélemények)

HyperX Fury S

Egérpad: HyperX FURY S

Lásd Ár

Mindenféle egérpad létezik – kicsi, közepes, nagy, kiterjesztett, puha, kemény, párnázott, RGB-vel… a lista folytatódik. De tényleg van különbség?

Nos, igen és nem.

Ez igazából attól függ, hogy mit akarsz, de feltételezzük, hogy kemény játékos vagy, vagy akár lelkes, aki a legjobbat szeretné kihozni az egeréből. Tehát ehhez a HyperX FURY S-t ajánljuk.

Ezek az egérpadok kicsi, közepes, nagy és extra nagy méretben kaphatók, és tökéletesek a precíziós játékhoz, mivel nem engedik, hogy az egér ellenőrizetlenül csússzon az egész padon. Az általunk választott XL-es változat. Ha a kisebbeket részesíti előnyben, az teljesen rendben van, de úgy gondoljuk, hogy ettől az egész beállítás egy kicsit elegánsabb lesz, és a billentyűzet és a csuklótámasz is a helyén marad.

Lehet, hogy nem kirívó, de az a tény, hogy a játékközösség annyira szereti, önmagáért beszél.

Összefüggő: A legjobb egérpadok (2022-es vélemények)

Xbox Elite Series 2 kontroller

Kontroller: Xbox Series 2 vezérlő

Lásd Ár

Míg az egérrel és billentyűzettel való játék a szabvány a PC-felhasználók számára, meglehetősen gyakori, hogy olyan játékokat látnak, amelyek kontrollerrel játszva sokkal jobban érzik magukat és működnek.

Ez általában azoknál a játékoknál történik, amelyeket eredetileg konzolra fejlesztettek, majd később PC-re is portoltak, és pontosan ezért kell ügyelnie arra, hogy mindig legyen kéznél egy jó kontroller. Ennek ellenére jelenleg nincs jobb, mint az Xbox Series 2 Controller.

Ez az előző Xbox Elite frissítése, és néhány remek funkcióval rendelkezik, amelyeket mindenképpen érdemes megnézni.

Először is javított markolattal és textúrával, valamint teljesen monokróm dizájnnal rendelkezik, amely szerintünk sokkal klasszabban néz ki, mint az eredeti Xbox One kontroller. Csakúgy, mint az Elite, a D-padot és a hüvelykujjakat is számos helyettesítővel látták el, de ezúttal a Microsoft egy régóta várt funkcióval egészítette ki – a pengefeszítés beállítását.

Ezt a kívánságot a játékosok már jó ideje hangoztatják, és a Microsoft végül úgy döntött, hogy meghallgat.

Ezen túlmenően a haj-triggerek három különböző mélységi szinttel rendelkeznek, és három teljesen testreszabható profil található, amelyeket egy kapcsolóval elmenthet és használhat. Ez különösen akkor hasznos, ha megszokta a kontrollert testvéreivel vagy szobatársaival megosztani, vagy ha eltérő preferenciái vannak a különböző játékokhoz.

A Microsoft másik jelentős változtatása egy kijelölt váltógomb hozzáadása volt. Ez lehetővé teszi, hogy kijelölje a váltó funkciót a vezérlő bármely gombjához, ami hatékonyan biztosítja az összes többi gomb további funkcióját; elég ügyes.

Ezen kívül a vezérlő most rendelkezik egy USB Type-C porttal a töltőhöz és egy hordozható töltőállomással, amely a tokban és a tokban is használható.

Összességében történt néhány jelentős fejlesztés az Xbox Elite-hoz képest, és ha lelkes játékos vagy, ezt mindenképpen érdemes megnézni.

Összefüggő: A legjobb PC-vezérlők (2022-es értékelések)

Szelep index

VR: Szelep index

Lásd Ár

Ha szereti a VR-t, és olyan VR headsetet keres, amely a legjobb virtuális valóság élményt nyújtja, akkor nem kell tovább néznie a Valve Indexnél.

A Facebook és a Valve hosszú ideig döntetlen volt, amikor arról volt szó, hogy ki készítette a legjobb VR headsetet. Az Oculus és a Vive többé-kevésbé egyenlő volt, és az egyik vagy a másik választása leginkább a személyes preferenciákon múlott.

Ez a Valve Index megjelenéséig tart.

Összefüggő: A legjobb VR fejhallgatók (2022-es vélemények)

Az Index legnagyobb frissítése a felbontás. Az objektívek mindegyike 1600×1440-es LCD kijelzővel rendelkezik, ami elképesztő előrelépés a Vive-hoz képest. A lencsék is állíthatóak, így változtatható a köztük lévő távolság és a szemtől való távolságuk.

Ez kissé befolyásolja a látómezőt, de nincs nagy hatása az általános játékmenetre.

Örülni fog, ha megtudja, hogy ha korábban volt mozgási betegsége a Vive-vel, akkor a jobb felbontásnak köszönhetően az Index esetében ez valószínűleg nem fog megtörténni. Ügyeljen azonban arra, hogy jól állítsa be a headsetet. Kicsit a nehezebb oldalon van, így különben kellemetlenül feküdhet az orrán.

És végül, az Index két fantasztikus új funkcióval rendelkezik. Az első a kicsi, állítható hangszórók, amelyek a füled mellett lebegnek, és csodálatos hangminőséggel büszkélkedhetnek (van egy füldugó-csatlakozó a fülhallgatón, de ha nem bánod, hogy a hang egy kicsit szivárog a beépített hangszórókból, akkor nincs szükség rájuk).

A második dolog az új vezérlők a kezed körül hevederekkel, és a továbbfejlesztett érzékelők, amelyek (az Index által támogatott játékokban) lenyűgöző eredménnyel követik az egyes ujjak mozgását.

Az Index egyik hasznos részlete, hogy ha már megvan a Vive, akkor csak rácsúsztathatja az új bázisállomásokat a régi Vive rögzítési pontjaira, és már nagyjából készen is lesz. Most már nincs mentség arra, hogy ne szerezz be egyet!

Összefüggő: A legjobb Steam VR-játékok 2022-ben

Herman Miller Aeron szék

Elnök: Herman Miller Aeron

Lásd Ár

Nyilvánvaló, hogy rendkívül fontos a megfelelő szék kiválasztása a játékbeállításokhoz. Ez nem csak a beállítást fejezi be, hanem az a hely is, ahol órákon át minőségi játékidőt fog eltölteni, és elengedhetetlen, hogy valami kényelmes és ergonomikus dolgot válasszon.

Összefüggő: Megérik a játékszékek?

Mindezek ellenére, amikor a stílus, a kényelem és az ergonómikus kialakítás ötvözéséről van szó, a Herman Miller Aeron székek veretlen bajnokok.

Nem megyünk túlságosan elmélyedni a leírásba, mivel már van egy meglehetősen részletes áttekintésünk erről a székről pont itt Nézze meg, ha többet szeretne megtudni ennek a széknek a kínálatáról, de kezdésként nézzük meg az alapokat.

Ami az esztétikát illeti, nem biztos, hogy minden hardcore játékosnak tetszik, mivel nem rendelkezik azzal a tipikus játékos dizájnnal. Ehelyett inkább egy kissé futurisztikus irodai széknek tűnik. De ne tévedjünk, ez egy fenomenális mérnöki darab.

Ami elképesztő benne, az az állíthatósága és testreszabhatósága. A magasságtól, a dőlésszögtől, a karfától, a támasztópárnáktól és még sok mástól kezdve mindent az Ön igényeihez igazíthat, olyannyira, hogy úgy érzi, a széket csak Önnek készítették. Sőt, magasságának és testfelépítésének megfelelően többféle méret közül választhat, és erősen javasoljuk, hogy a megfelelőt válassza.

Ha lehetséges, keressen egy helyi boltot, ahol kipróbálhatja, vagy vásárlás előtt ellenőrizze még egyszer a méreteket. A méret nagyban befolyásolhatja kényelmét, ezért az lenne a legjobb, ha a kezdetektől a megfelelőt választaná.

Végezetül meg kell említenünk, hogy az ár meglehetősen meredek, de egy olyan dologhoz, amelyet napi rendszerességgel használ, és ami esetleg problémákat okozhat a gerincében és a hátában, ha rossz modellt választ, szívesen gondolunk erre. befektetésként önbe és egészségébe.

HyperX csuklótámasz

Csuklótámasz: HyperX csuklótámasz

Lásd Ár

Annak ellenére, hogy a billentyűzetről, amelyről fentebb beszéltünk, saját csuklótámasz van, mindig fennáll annak a lehetősége, hogy valamelyik nem felel meg az Ön ízlésének, így hátha szeretnénk alternatívát kínálni.

A HyperX csuklótámasz ugyanolyan egyszerű, mint a neve, de meglehetősen hatékony. Tele van géllel átitatott memóriahabbal, ami nemcsak hihetetlenül kényelmes, de hűvösen tartja a kezeit is. Ez egy teljes méretű, teljes méretű billentyűzetekhez készült csuklótámasz, és csúszásgátló alja van, ami jó kiegészítő, mivel nem mágneses.

Ennek ellenére arra biztatjuk, hogy próbálja ki. Egyáltalán nem fogja megbánni!

Összefüggő: A legjobb csuklótámaszok (2022-es értékelések)

Záró gondolatok

Végül elérkeztünk ennek a csodálatos 5000 dolláros konstrukciónak a végéhez, amely vitathatatlanul a legjobb 5000 dolláros játék PC-konstrukció ma.

Ezekkel az összeállításokkal az a célunk, hogy olyan komponenseket kombináljunk, amelyek adott pillanatban a lehető legjobb ár-érték arányt kínálják, így előfordulhat, hogy egyes összetevők egy kicsit eltérnek a várttól.

Valószínűleg már sejtheti az okot, de úgy gondoltuk, hogy mégis megemlítjük, hogy ne legyen félreértés. A jelenlegi körülmények megnehezítik, hogy magabiztosan ajánljuk azokat az alkatrészeket, amelyeket szeretnénk, mert sok közülük vagy durván túlárazott, vagy teljesen beszerezhetetlen.

Ennek ellenére sikerült úgy alakítanunk a buildet, hogy továbbra is fenomenális teljesítményt nyújtson ahhoz, amit a legjobb időkben elérhetett volna.

És ha elolvasta ezt az 5000 dolláros buildet, és úgy döntött, hogy ez mégsem az Ön számára való, javasoljuk, hogy tekintsen meg néhány további buildünket, amelyek jobban illeszkedhetnek a költségvetéséhez, mint a legjobbak. 4000 dollár , 3000 dollár és 2000 dollár PC épít.

Ezek is tetszhetnek neked