Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb játékok, mint a Bloodborne

A legjobb játékok, mint a Bloodborne

Ha tetszett a Bloodborne, és alig várod a Bloodborne 2-t, nézd meg gondosan összeállított listánkat a legjobb játékokról, például a Bloodborne-ról!

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 15 legjobb játékok, mint például a bloodborne

Attól függően, hogy kit kérdezel, a Bloodborne könnyen lehet a legjobb játék, amit a FromSoftware valaha kiadott. És még ha a Bloodborne nem is a kedvenced, tagadhatatlan, hogy szinte minden ebben a címben jól megtervezett és jól kivitelezett.

Ha már többször végigjátszotta a Bloodborne-t, de még mindig nem tud betelni a játékkal, akkor valószínűleg más játékokat keres, amelyek hasonló élményt nyújthatnak.

Őszinték leszünk – a Bloodborne egyedülálló élmény, így a Bloodborne 2 bejelentéséig az egyetlen olyan játék, ami igazán hasonlít a Bloodborne-hoz, maga a Bloodborne. Azonban sok olyan cím létezik, amelyek ilyen vagy olyan módon hasonlítanak a Bloodborne-hoz.

A Bloodborne két legmeghatározóbb tulajdonsága az Souls-szerű játékmenet , a gótikus beállítás , és a Lovecrafti történet , ezért ezt a hármat szem előtt tartjuk, amikor kiválasztunk néhányat legjobb Bloodborne-hoz hasonló játékok így vagy úgy.

TartalomjegyzékElőadás

Dark Souls 3

Dark Souls III

Az első és legkézenfekvőbb bejegyzés ezen a listán természetesen nem más, mint a FromSoftware sajátja Dark Souls III . Ami a játékmenetet és az általános légkört illeti, ez olyan Bloodborne, amennyire csak lehet.

Az eredeti Dark Souls sok rajongójának nem tetszett, hogy a Dark Souls III sok tekintetben jobban hasonlított a Bloodborne-hoz, mint a Dark Soulshoz. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy mennyivel gyorsabb és gördülékenyebb a játékmenet – nem egészen a Bloodborne szintjén, de lényegesen gyorsabb, mint a Dark Souls 1 és 2.

Sőt, ott van a környezet és az ellenséges dizájn is, mindkettő egyszerűen Bloodborne-t kiált. Sok szörny és terület úgy érzi, mintha egyenesen Yharnamból hozták volna ki őket, így ha a Bloodborne-t a művészeti irányzata miatt kedvelted, akkor biztosan értékelni fogod a Dark Souls III-at, amiért ugyanezért.

Tehát, ha a Soulsborne-i utazást a Bloodborne-nal kezdted, és még nem játszottál a Dark Souls játékokkal, akkor a Dark Souls III lehet a legjobb kiindulópont.

Persze az első játékra vonatkozó utalások egy részét nem fogod megkapni, de a sztori egyébként aligha lineáris, a Dark Souls III-ba pedig valószínűleg könnyebb lenne bekerülni, mint az eredetibe a játékmenet fent említett hasonlóságai miatt.

Souls Like

Axe: Shadows Die Twice

Egy másik játék, amelyet valószínűleg látni fog, egy újabb kiváló FromSoftware cím – Axe: Shadows Die Twice . A Dark Souls III-tól eltérően azonban a játék és a Bloodborne közötti hasonlóságok kizárólag a játékmenetre korlátozódnak.

Nyilvánvaló, hogy élénk színpalettájával és a japán mitológia által ihletett környezetével Sekiro világa nagyon távol áll Yharnam sötét utcáitól, az őket leselkedő vadállatoktól és a szem elől tévedő, túlvilági bogyós förtelmektől.

A Sekiro játékmeneti formulája azonban végső soron azokban az újításokban gyökerezik, amelyeket a Bloodborne bevezetett a meglévő Souls formulába.

A Bloodborne ugyanis megkövetelte a játékostól, hogy legyen agresszív, jutalmazta a kockázatvállalást, és megbüntette a játékost, amiért a legtöbbször védekezésben próbált játszani.

Ugyanígy, a Sekiro a magas kockázatú/magas jutalomú játékmenetet ösztönzi, amely jó reflexeket és pontosságot igényel, tehát ha ez tetszett a Bloodborne harcában, akkor Sekiro tökéletes választás lenne. A módosított harcrendszert azonban meg kell szokni.

Legjobb lélekszerű játékok

Nioh

Mikor Nioh 2017-ben jelent meg, általában Dark Souls néven írták le, de Japánban játszódik, és bár ez bizonyos értelemben igaz (a játékban megtalálható a Souls-szerű harc), hiányzik belőle sok olyan világépítő és történetmesélés is, Nagyon jók a FromSoftware játékok, mint például a Bloodborne és a Dark Souls.

Ennek ellenére, ami a művészeti irányt, a történetmesélést és a hangulatot illeti, Nioh aligha lehet távolabb a Bloodborne-tól.

Rengeteg olyan elemet tartalmaz, amelyek a japán játékokban (különösen a JRPG-kben) elterjedtek, és amelyek nagyon oda nem illőnek tűnnek a Souls-szerű játékhoz – például köszörülés, ismétlődés, rengeteg általános elem és fegyver, amit át kell szitálni, kiagyalt párbeszéd, hosszú, örökké tartó jelenetek stb.

A Nioh-t azonban szinte mindenki dicséri, az a harcrendszere. A Dark Soulsból és a korábbi Ninja Gaiden címeikből merítve a Team Ninja feszült, pörgős harcrendszert épített ki Nioh számára, amely a Bloodborne-hoz hasonlóan agresszív játékra ösztönzi a játékost. Minden fegyvernek más-más pozíciója van, amelyek között a játékos válthat, és bár ezek nem jelentenek olyan drasztikus változásokat, mint a trükkfegyverek, lehetővé teszik a játékos számára, hogy alkalmazkodjon a változó helyzetekhez.

A Nioh 2020 márciusában folytatást is kapott Egyszerű címmel Nioh 2 , és nagyjából ugyanazok az előnyei és hátrányai vannak, mint az elődjének, szóval ha tetszett az eredeti Nioh, akkor valószínűleg a folytatást is szeretné kipróbálni.

Becstelenül

Becstelenül

Becstelenül furcsa játék lehet ezen a listán. Végül is ez elsősorban egy lopakodó játék, de nem tagadható az esztétikai hasonlóság és néhány Lovecrafti téma, amelyek a Bloodborne és a Dishonored közösek.

Mivel elsősorban lopakodó játéknak készült, a Dishonored nemlineáris pályákat tartalmaz, és nagy szabadságot biztosít a játékosnak, amikor arról van szó, hogy hogyan közelítsenek meg bizonyos küldetésekhez és ellenséges találkozásokhoz.

És a harc, bár közel sem olyan mély, mint a Bloodborne-é, valójában egész jól működik, ha nem vágsz és lősz át minden szinten.

De a nap végén a Dishonored régi, pusztuló világa, az a mód, ahogyan varázslatot mutat be, és magában foglalja a világ emberi felfogásán túlmutató végtelenségét, mind nagyon hasonlít a Bloodborne-hoz. A két cím azonban alapvetően különbözik a játékmenetet illetően.

A Dishonored 2017-ben kapott egy folytatást címmel Becstelen 2 , és a folytatás is kapott egy önálló kiegészítőt, melynek címe Becstelenül: A kívülálló halála .

A folytatás sok szempontból javítja az eredeti alapjait, és nyilvánvalóan érdemes játszani, ha tetszik az első játék.

A Rend 1886

Rendelés: 1886

Következő, van egy játékunk, amely első pillantásra nagyon hasonlít a Bloodborne-hoz, de talán nem annyira, ami a lényeget illeti. Rendelés: 1886 egy akció-kalandjáték, amely London alternatív történeti változatában játszódik, és lenyűgöző steampunk esztétikát kínál nagyon jó grafikával és környezeti dizájnnal.

A The Order: 1886 azonban egy harmadik személyű lövöldözős játék, és nagyjából úgy játszik, mint minden más borító alapú lövöldözős játék, amely az elmúlt évtized során jelent meg.

Ennek ellenére a harc semmiben sem hasonlít ahhoz, amit a Bloodborne-ban láttál, de a hangulat és a grafika egész jó, szóval ha tudsz dolgozni a TPS megközelítéssel, és kedvezménnyel tudod elkapni a játékot, valószínűleg nem fogod megbánni. kipróbálja a Rendet.

Vámpír

Vámpír

Továbblépve, van egy másik játékunk is, amely London kitalált változatában játszódik, de ahelyett, hogy az 1800-as évek végén játszódna; az 1900-as évek elején játszódik a spanyolnátha-járvány idején.

Ahogy a cím is sugallja, a Vampyr egy nemrég vált vámpír felett irányítja a játékost, és ez egy akciójáték néhány RPG elemmel. Van egy állóképességi sáv, de aligha nevezhető Souls-szerű játéknak, mivel az ellenségek túlságosan szivacsosak, és az általános képlet túl merevnek tűnik.

Összességében a csata nem látványos, de használható, és a játék a játékosok ügynökségére is sokat tesz, így a játékos több karakterrel is kapcsolatba léphet, és olyan morális döntéseket hozhat, amelyek végül meghatározzák a karakterek sorsát, és azt, hogy melyik a négy végződés, amit a játékos kap.

A nap végén a Vampyr semmiképpen sem egy látványos játék, és vegyes kritikákat kapott, de elég tisztességes. A Bloodborne-hoz való hasonlóság többnyire esztétikai jellegű, ezért ha olyan akció-kalandjátékot szeretnél kipróbálni, amely nagy hangsúlyt fektet a történetre és a párbeszédekre, akkor adj egy próbát a Vampyrnek, bár a legjobb, ha vársz, és elkapod, amikor folytatódik. kedvezmény.

Hollow Knight

Hollow Knight

A Hollow Knight egy olyan játék, amely első pillantásra úgy tűnhet, hogy semmi köze nincs a Bloodborne-hoz, de közelebbről megvizsgálva nyilvánvaló, hogy több hasonlóság van a kettő között, mint az első pillantásra látszik.

A Hollow Knight egy hagyományosabb 2D Metroidvania megközelítést követ a játékmenetet illetően. Ennek ellenére, hasonlóan a Bloodborne-hoz, a játékostól agresszívnek kell lennie, és soha nem engedi, hogy felkapaszkodjon és védekezzen.

Ez meglehetősen nagy kihívást jelent, és ahogy általában az ilyen típusú játékoknál lenni szokott, a játékos a játék során különböző képességeket nyit meg, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy olyan területeket érjenek el, amelyeket korábban nem tudtak elérni, és segítenek nekik jobban megbirkózni az ellenségekkel és a főnökökkel. hatékonyan.

Sőt, a játék művészeti stílusa és hangsávja tökéletesen illeszkedik egy felejthetetlen komor hangulat megteremtéséhez, amely igazán kiemeli a játékot. Mint a Bloodborne és más Souls-szerűek általában, finom jelzéseken és környezeti történetmesélésen keresztül meséli el történetét.

A nap végén a Hollow Knight talán jobban hasonlít a Dark Souls-ra, mint a Bloodborne-ra, de úgy gondoltuk, hogy ennek ellenére meg kell említenünk.

Sundered

Sundered

A következő lépésben van még egy Metroidvania – Sundered -, és bár úgy érezzük, hogy összességében nem olyan jó, mint a Hollow Knight, sokkal jobban hasonlít a Bloodborne-hoz, mivel nagy hangsúlyt fektet a lovecrafti témákra és a Cthulhu-mítoszra.

A Metroidvania játékokhoz hasonlóan a Sundered is nemlineáris előrehaladást és számos feloldható képességet kínál. Ugyanakkor tartalmaz néhány eljárásilag generált területet is, amelyek átrendeződnek, amikor a játékos meghal.

Sőt, olyan ellenséges hordákat is tartalmaz, amelyek véletlenszerűen jönnek létre, hogy a játékost lábujjhegyen tartsák.

Összességében a Sundered egy szilárd játék, néhány megkérdőjelezhető tervezési lehetőséggel, de gyönyörű grafikája, lebilincselő harca, emlékezetes boss-harcai és Lovecrafti-témái miatt helyet kapott ezen a listán.

A süllyedő város előrendelése

A süllyedő város

A lista utolsó bejegyzéséhez pedig megvan A süllyedő város , egy játék, amely nagyon hű ahhoz, ahogy Lovecraft megközelítette a kozmikus horrort. Ugyanis inkább a nyomozásra és a rejtvényfejtésre koncentrál, mint az akcióra, tehát nagyon történetorientált játék.

Miben különbözik a többi ilyen típusú játéktól, amelyek többsége lineáris, harc nélküli, sétáló sim megközelítés, az a tény, hogy a The Sinking City valójában egy nyílt világú játék. Ezért a játékosnak nagyobb a szabadsága, mint a legtöbb narratíva-központú kalandjátékban.

Sőt, még harcrendszere is van, bár ez aligha tartozik a játék erősségei közé. A játékosnak ügyelnie kell arra, hogy ne pazarolja el a lőszert, mivel a golyók fizetőeszközként is funkcionálnak, így a játék olyan harcrendszerrel rendelkezik, amelyet a legtöbb túlélési horrorjátékban látni lehet, amelyek úgy döntenek, hogy képletük részeként nem hagyják ki a harcot.

Tehát végső soron, bár a The Sinking Citynek gyakorlatilag semmi köze a Bloodborne-hoz a játékmenet mechanikáját illetően, ez egy kompetensen összerakott játék, amely mindenképpen tetszeni fog a Lovecraft-rajongóknak.

Ha azonban főként a Bloodborne-t a pörgős akciója és nem a kozmikus horror elemei miatt szereti, akkor a The Sinking City valószínűleg nem neked való.

Következtetés

Dark Souls játékmenet

És itt van, egy válogatás a Bloodborne-hoz hasonló legjobb játékok közül. Ahogy a bevezetőben említettük, a Bloodborne egy nagyon egyedi élmény, és nincs még egy ehhez hasonló játék.

Az itt felsorolt ​​játékok azok, amelyekről úgy érezzük, hogy van néhány közös pont a Bloodborne-nal, például a harc, az esztétika és a kozmikus horror témák, de nyilvánvalóan vannak más dolgok is. Lélekszerű játékok odakint, valamint sok Lovecrafti játékok amelyeket érdemes kipróbálni, bár nem mindegyik írható le a Bloodborne-hoz hasonlónak.

Ezek is tetszhetnek neked