Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb játékok, mint a Dead Space

A legjobb játékok, mint a Dead Space

Ha nagy rajongója vagy a Dead Space játékoknak, imádni fogod ezt a listát a legjobb játékokról, például a Dead Space-ről, hogy hónapokig szórakoztasson.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 15 legjobb játékok, mint a holttér

A Dead Space egyike azoknak a felejthetetlen, klasszikus játékoknak, amelyek kifejezetten azért lettek hatalmasak, mert nem riadtak vissza az új területek felfedezésétől, és természetesen azért, mert olyan hamisítatlan mészárlást kínáltak, amihez 2008-ban már semmi más nem tudott hozzájutni.

Lényegében a Dead Space egy túlélő horror játék, sci-fi környezetben, ezért ezt tartsuk szem előtt, amikor kiválasztjuk, mit tartunk A Dead Space-hez hasonló legjobb játékok, amelyeket 2022-ben játszhatsz .

Azonban meg kell jegyeznünk, hogy a Dead Space összességében meglehetősen egyedi játék, így kevés játék közelíti meg az azonos élményt.

Ennek ellenére számos jó horrorjáték létezik, és ha tetszett a Dead Space, akkor ezek közül is biztosan tetszeni fog!

TartalomjegyzékElőadás

Resident Evil 4

Resident Evil 4

Kezdetben kötelező megemlíteni a kultikus játékot, amely erősen inspirálta a Dead Space-t – Resident Evil 4 . Ez a játék, amely a már távoli 2005-ben jelent meg, néhány évvel a Dead Space előtt jelent meg, és önmagában is forradalmi volt.

És bár a lerobbant falvakkal és középkori kastélyokkal tarkított európai környezete nagyon távol áll a Dead Space sci-fi környezetétől, a hangulat továbbra is tökéletes, és könnyen bevonhatja a játékost a játék világába.

Ennél is fontosabb, hogy az alapjáték egyszerűen a Dead Space-t üvölti, aminek csak akkor van értelme, ha figyelembe vesszük, hogy a Dead Space túlélési elemei és harcrendszere is nagymértékben a Resident Evil 4-en alapult. Ez magában foglalja a készletkezelést és a váll feletti nézetet. hogy a Resident Evil 4 eleve népszerűsített.

Tehát a játékosnak kezelnie kell a raktárterületét, nyomon kell követnie egészségi állapotát és lőszereit, miközben zombik hordáival kell megküzdenie, miközben rohannak elérni a következő mentési állomást. A Las Plagas-i paraziták, amelyek a Resident Evil 4-ben talált ellenségek nagy részét alkotják, soha nem érik el a groteszk nekromorf szintjét, de ennek ellenére nagyon hátborzongató és emlékezetes találkozásokat okoznak.

Nos, mivel ez egy 2005-ös játék, nyilvánvaló, hogy a Resident Evil 4-nek vannak hátrányai. Először is észre fogod venni, hogy a harc nagyon nehézkes lehet, főleg azért, mert a játékos nem tud mozogni célzás közben.

Ezen túlmenően az általános történet és atmoszféra nem olyan sötét és nyomasztó, mint amit a Dead Space kínál, de ettől függetlenül ez a játék kötelező mindenkinek, aki szereti a túlélő horror játékokat, és még nem próbálta ki. már.

Ezen a játékon kívül valószínűleg számos más Resident Evil játékot is élvezni fog, amelyek az évek során jelentek meg. A teljes listát láthatja itt de azt mondjuk, hogy a 2019-es remake Resident Evil 2 A Dead Space rajongóinak feltétlenül kötelező játék, mivel finomítja a játékmenet mechanikáját, miközben megőrzi a nagyon jellegzetes old-school hangulatot.

A gonosz belül

A gonosz belül

A gonosz belül egy másik játék, amely erősen emlékeztet a Resident Evil sorozatra, és csak akkor van értelme, ha figyelembe vesszük, hogy nem más készítette, mint Shinji Mikami, maga a Resident Evil alkotója.

Ennek ellenére a The Evil Within egy harmadik személyű túlélő horrorjáték, ahol a játékosnak korlátozott mennyiségű kellékkel kell beérnie, és lopakodnia kell, hogy elkerülje a veszélyes találkozásokat. Az ellenség névsora tele van emlékezetes és jól megtervezett lényekkel, bár ők inkább a szürreális és rémálomszerűek felé hajlanak, mint a Dead Space nekromorfjainak puszta brutalitására.

A játék 2017-ben folytatást is kapott, egyszerűen címmel A gonosz belül 2 , és ez egy jó folytatás volt, ami azt tette, amit a folytatások általában a legjobban teljesítenek – kibővítette az eredeti alapkészletet, jobb grafikát, kifinomultabb harcot kínálva, és néhány új funkcióval kiegészítve, amelyek javítják az élmény egészét.

Mindenesetre mindkettőt mindenképpen érdemes kipróbálni, ha a Dead Space rajongója vagy, bár a Resident Evilhez hasonlóan a The Evil Within végül nem lesz olyan sötét és nyomasztó, mint a Dead Space, főleg azért, mert néha tényleg túlságosan is túlkapott ellenségeivel és félelmeivel.

Áldozat

Prey (2017)

Játékmeneti és mechanikai szempontból a 2017-es újraindítás Áldozat jobban hasonlít a BioShockhoz, mint a Dead Space-hez, mivel ez egy első személyű lövöldözős játék sok RPG elemmel, amely megköveteli a játékostól, hogy kreatív legyen a sok képességével, ahelyett, hogy csak mutogatna és meghúzná a ravaszt.

Mindazonáltal ez még mindig egy csodálatos túlélő horror játék, és a környezete – egy lerombolt orbitális űrállomás – kellően Dead Space érzést kelt ahhoz, hogy felkerüljön a listára, ami minket illet.

A Prey fő ellenségei a tájfun néven ismert alakváltó idegenek, és amint fentebb említettük, a játékosnak kreatívnak kell lennie az elküldésükkor, mivel fegyverarzenálja meglehetősen korlátozott.

Valami, amit a Prey még a Dead Space-nél is jobban kezel, az a szintterv. Ugyanis az űrállomás, ahol a játék eseményei játszódnak, egy összefüggő egésszé van kialakítva, nem pedig különálló szintek gyűjteménye, amelyeket villamosok kötnek össze.

Sőt, a Prey az RPG-elemeibe is nagy ráfordítást ad, így van némi játékosügynökség és nagyobb hangsúlyt fektet a történetre, mint amit az eredeti Dead Space-ben láthattunk.

A nap végén a fő problémánk a Prey-vel az ellenséges változatosság hiánya, ami kissé ironikus, ha figyelembe vesszük, hogy a Typhoon mennyi lehetőséget hagy nyitva alakváltó és pszichikai képességeivel.

Sőt, a játék horror aspektusa nem igazán a fókuszpont, így közel sem olyan ijesztő és idegesítő, mint a Dead Space. Ettől függetlenül úgy érezzük, hogy a Prey könnyen az egyik legjobb játék, amelyet az előző évtized során adtak ki, és több mint érdemes vele játszani.

Idegen izoláció

Alien: Elszigetelődés

Alien: Elszigetelődés Talán egy kicsit furcsa bejegyzés ezen a listán, tekintve, hogy a játékmenetet illetően szinte minden szempontból eltér a Dead Space-től. És bizony, a játékos nem fogja ingyen szétszedni a groteszk ellenségek hordáit az újrahasznosított bányászati ​​felszerelésekkel, de az Alien: Isolation továbbra is könnyedén a valaha készült legjobb sci-fi túlélő horrorjátékok egyike.

Noha a játék számos fegyvert tartalmaz, és lehetőséget ad a játékosnak, hogy emberi és androidos ellenségeket vegyen fel a harcba, a játék jobbik részét azzal tölti, hogy elkerüli és elrejti azokat a fenyegetéseket, amelyeket nem lehet megölni fegyverrel vagy bármilyen más, a játékos rendelkezésére álló eszközzel. – a címzetes idegen. És ahogy az várható is volt, a játékban van egy ravaszkodó rendszer is, és rengeteg erőforrást kell keresni.

Végső soron, ami igazán teszi ezt a játékot, az az eredeti, 1979-es Alien-filmen alapuló egyedi retro-futurisztikus esztétika, valamint a kiváló mesterséges intelligencia, amely rendkívül rugalmassá és kiszámíthatatlanná teszi a xenomorfot. Ez nem csak a legtöbbször lábujjhegyen tartja a játékost, de rengeteg újrajátszhatóságot is ad a játéknak.

Doom Eternal

Végzet 3

Ezután van egy másik, kissé szokatlan bejegyzésünk, és az Végzet 3 . Amint azt valószínűleg már tudod, ennek a játéknak van valami hírneve. És bizony, ez messze nem a legjobb Doom játék, és a franchise néhány hardcore rajongója egyenesen szidalmazza.

Miért? Hírhedtsége mögött több ok is meghúzódik, de a viták fő forrása az volt, hogy a Doom 3 felhagyott az elődei által ismert gyors tempójú akciókkal, és egy lassabb, horror-orientáltabb megközelítést választott.

Ennek ellenére a Doom 3-at gyakran az alapján ítélik meg, hogy az előtte megjelent kultikus játékokhoz mért, nem pedig saját érdemei alapján, és bár a játék eredeti kiadásának megvoltak a maga hibái, a frissített BFG Edition, amelyet megvásárolhat. ma megoldja az eredetit sújtó problémák nagy részét.

Tehát, bár a mai horror mércével mérve kissé archaikusnak tűnhet, a Doom 3 nagyon jó ellenséges és környezeti dizájnnal rendelkezik, és technikai szempontból még lenyűgözőbb, ha figyelembe vesszük, hogy eredetileg egészen 2004-ben adták ki.

A játék legtöbb környezetét sötétség borítja, és nagyon lassan indul, bár az akció a játék második felében felpörög. Ráadásul nem igazán sorolható a túlélési horror közé, de a játékosnak továbbra is szemmel kell tartania a lőszerét, és nem indulhat lövöldözésre.

Mindenesetre a Doom 3-at mindenképp érdemes kipróbálni, ha az űrben játszódó sci-fi horror után vágyunk, ugyanis az okkult képek és a sci-fi elemek meglehetősen egyedi keverékét tartalmazza, ami még ennyi év után is meglepően jól működik.

Stasis

Stasis

Tovább haladva egy újabb szokatlan bejegyzéshez érkezünk – egy izometrikus point-and-click játékhoz 2015-ből, ún. Stasis . Ennek ellenére ez egy olyan játék, amelyet nem a gyors iramú harca miatt fog játszani, hanem a hangulata és a története miatt.

A játékmenet szempontjából pontosan tudja, mire számíthat, ha valaha is játszott point-and-click kalandjátékkal – a kurzor segítségével mozgathatja a karaktert, és interakcióba léphet a környezetben lévő tárgyakkal, miközben a kombinálja a leltárban található elemeket, hogy rejtvényeket oldjon meg és előmozdítsa a cselekményt.

Nyilvánvaló, hogy a Stasis inkább egy niche cím, és nem nagyon fog tetszeni a közönségnek, de akik szeretik a sci-fi horrort és rajonganak ezért a műfajért, azok egy terepnapot töltenek majd a játékkal, hiszen egyszerűen árasztja a hangulatot, és erősen ihlette az Event Horizon, az Alien és természetesen a Dead Space.

Space Hulk Deathwing

Space Hulk: Deathwing

Ha úgy találja, hogy a Dead Space legvonzóbb aspektusa az ellenséges hordák ingyenes lemészárlása, akkor élvezheti Space Hulk: Deathwing .

Ez a Warhammer 40K univerzumban játszódó FPS játék, amelyben a játékos egy űrhajós könyvtáros szerepét ölti magára, aki hatalmas Terminátor páncélzattal van felszerelve, így ötvözi a nyers erőt és a nehéz fegyverzetet a félelmetes pszichikai képességekkel.

Sajnos a játék nem nyújt sokat narratív szempontból, és a játékmenet kissé sekélyes, mivel többnyire célzás és lövöldözés jön létre egy-egy speciális képesség alkalmankénti használatával, ami elég gyorsan megismétlődik.

Mindazonáltal a környezet kialakítása és a légkör is kiváló, és a játék jó ideig szórakoztató maradhat, ha pár baráttal játszod.

Megvetés

Megvetés

Utolsó bejegyzésként egy olyan játékot kaptunk, amely még nem jelent meg, de az egyik legemlékezetesebb sci-fi horrorjáték lesz a mai napig, és ez az ún. Megvetés .

A H. R. Giger és Zdzisław Beksiński művészetétől erősen ihletett Scorn egyedi és emlékezetes esztétikája lesz, amely a gore és body horrort bizarr biomechanikai konstrukciókkal és környezetekkel ötvözi.

Az eddig látottak alapján ez egy lassú iramú túlélő horror játék lesz, amely a hangulatot helyezi előtérbe minden mással szemben, és nagymértékben támaszkodik a környezeti történetmesélésre, bár még nem tudni, milyen lesz a játék végső buildje. .

A Scorn várhatóan 2021 novemberében fog megjelenni, és azt mondjuk, hogy minden bizonnyal várni kell rá, ha sci-fi horror rajongó vagy.

Következtetés

És ez lenne a mi válogatásunk azokból a játékokból, amelyekről úgy gondoljuk, hogy egy vagy több szempontból hasonlóak a Dead Space-hez, bár amint láthatja, a Dead Space meglehetősen egyedi élmény, és nem sok játék közelíti meg az emulációt.

Időről időre további játékokat fogunk hozzáadni ehhez a listához, ezért érdemes gyakran visszanézni!

Ezek is tetszhetnek neked