Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb játékok, mint például a Harvest Moon

A legjobb játékok, mint például a Harvest Moon

Ha szereted a Harvest Moon-t, és olyan játékokkal szeretnél játszani, amelyek műfaji, játékmeneti és grafikai szempontból is hasonlóak hozzá, akkor itt van egy játéklista, amely csak neked szól.

ÁltalJustin Fernandez 2022. január 15 legjobb játékok, mint a harvest moon

Amikor arra gondolsz Harvest Moon , valószínűleg elképzeled magad, amint egy aranyos kis farmot vezetsz, ismerkedsz a szomszédokkal, és elfogadod azt a szelíd tempót, ami egy kisvárosi élettel jár.

Mint sok gazdálkodó sim, Harvest Moon mindig is arra ösztönözte a játékosokat, hogy a saját tempójuk szerint járjanak el, és alkossanak saját víziót egy tökéletes farmról.

Bár a sorozat technikailag még ma is megvan, egy kiadói jogi csata miatt az eredeti Harvest Moon névre kellett átnevezni Évszakok története . Miközben továbbra is találsz új játékokat, amelyek megjelennek a Harvest Moon név, ezek nem más, mint olcsó és üres utánzatok, amelyek a márka elismerését keresik.

Szerencsére rengeteg más nagyszerű farm sim van érdekes karakterekkel és kifizetődő játékmenettel. Itt kiemeljük a legjobb játékok 2022-ben amelyeket vagy közvetlenül befolyásolnak Harvest Moon vagy fedezzen fel hasonló ötleteket.

Ne felejtsen el visszanézni a jövőbeni frissítésekért, és fontolja meg a többi válogatott listánk átolvasását további játékajánlatokért:

Összefüggő: A legjobb „Chill” relaxációs játékok 2022-ben A legjobb Nintendo Switch játékok 2022-ben A legjobb szimulációs játékok PC-n 2022

TartalomjegyzékElőadás

Évszakok története Mineral Town barátainak

Évszakok története: Ásványváros barátai

Fejlesztő: Marvelous Inc.

Platformok: PC, Switch

Ahogy fent említettük, az eredeti Harvest Moon most elmúlik Évszakok története 2014-től. Az újramárkázott franchise legújabb bejegyzése valójában egy GBA 3D remake-je Harvest Moon nevű játék Ásvány barátai Város.

A grafika frissítésén kívül Évszakok története: Ásványváros barátai hű marad az eredeti történetéhez és játékmenetéhez.

Fiatal városlakóként játszol, aki visszatér Mineral Town vidéki falujába, hogy gondoskodjon néhai nagyapja farmjáról. A játék során számos gyümölcsről, zöldségről és állatállományról kell gondoskodnia az olyan melléktevékenységek mellett, mint a főzés és a vásárlás.

A játékosok ajándékokat vásárolhatnak a szomszédoknak, és akár romantikázhatnak is a számos jogosult legény és legény közül, végül saját családot alapíthatnak.

Animal Crossing New Horizons

Animal Crossing: New Horizons

Fejlesztő: Nintendo

Platform: Switch

Figyelembe véve Állatok mehetnek át és Harvest Moon történelmileg ugyanazt a közönséget szolgálták ki, a 2020-as években New Horizons egy mélyen kielégítő alternatíva, amely biztosan több száz órán keresztül szórakoztatja Önt.

Miközben arra törekszik, hogy új életet leheljen a sorozatba egy új bemutatásával DIY kézműves rendszer , frissített grafika és számos fejlesztés, az alapkoncepció ugyanaz marad.

Napok telnek a kertek gondozásával, bogarak és halak fogásával, valamint bútorok vásárlásával, hogy feldíszítsék hangulatos kis otthonát a Nook Inc jóvoltából.

Ráadásul új terraformáló eszközök lehetővé teszi, hogy személyre szabja szigeti kiruccanását egyéni ösvényekkel, folyókkal, sziklákkal, erdőkkel és sok mással. Tekintsd úgy, mint egy virtuális nyaralást, távol a virtuális farmodtól Harvest Moon .

Temetőgondnok

Temetőgondnok

Fejlesztő: Lazy Bear Games

Platformok: PC, PS4, XB1, Switch, Android

Ha túl tudsz nézni a morbid témáján, Temetőgondnok egy lebilincselő menedzsment sim, amely a középkorban világos Harvest Moon hatások, nevezetesen a retró 16 bites látványvilág.

Ahelyett, hogy farmot tartana fenn és házasodna össze, a játék során számos sötét és természetfeletti tevékenységet fedezhet fel, mint például a testek eltemetése, mágikus bájitalok elkészítése és boszorkányégetéseken való részvétel.

Ha eddig nem volt világos, Temetőgondnok beteges humorérzéke van, ami a játékmenet szinte minden aspektusában tükröződik. Időnként előfordulhat, hogy költségeit kell csökkentenie, csak azért, hogy a temetői vállalkozása életben maradjon.

Ez olyan nehéz erkölcsi döntésekhez vezethet, mint például, hogy időt és erőforrást kell-e fektetni minőségi bájitalok készítésére, vagy csak a közeli barlangokból és patakokból származó véletlenszerű összetevőket kell-e használni, és ezzel potenciálisan megmérgezheti ügyfeleit.

Travelers Rest

Travelers Rest

Fejlesztő: Louqou

Platform: PC

Travelers Rest egy másik Harvest Moon ihletett vezetői sim-készlet a középkorban, de ahelyett, hogy valami csavaros temetőt vezetne, egy kis kocsma tulajdonosa vagy, szomjas vásárlókkal.

A játék feladata, hogy ételfőzés és a bár felszereltségének bővítése közben tartsa a vendégek poharát az általuk választott itallal.

Végül kinyit egy farmot, ahol növényeket ültethet és betakaríthat. Rengeteg lehetőség van a testreszabásra is, a karakter megjelenésétől a bár elrendezéséig; Travelers Rest sokat tesz afelé, hogy úgy érezze, te irányítod az egész élményt.

Ahogy megismeri bárja törzsvendégeit, és hallja a helyi történeteket és pletykákat, elkezdi úgy érezni magát, hogy tagja a közösségnek, és befektet az életükbe.

Staxel

Staxel

Fejlesztő: Plukit

Platform: PC

Első pillantásra, Staxel úgy néz ki, mint bármely más süteményszaggató Minecraft klón; de adj neki egy esélyt, és meg fogod fedezni, hogy valójában egészen egyedülálló, ahogyan az RPG mechanikát ötvözi a farming sim játékmenettel.

Kombináld ezt a harc hiányával és sok alacsony tétű küldetéssel, és megkapod a kielégítő, modern alternatívát a klasszikus helyett. Harvest Moon.

Mint sok más gazdálkodó sim, Staxel látja, amint egy üres telket virágzó gazdasággá alakít, miközben kapcsolatokat épít ki a falubeliekkel a feladatok elvégzésével. Végül a kemény munkája meghozza gyümölcsét, jutalma pedig egy gyönyörű farm és otthon lesz.

Ezenkívül a játék támogatja az online együttműködést, lehetővé téve, hogy magával vigye barátait új kalandokba.

The Sims 4

The Sims 4

Fejlesztő: Maxis

Platformok: PC, PS4, XB1

Egyszerűen nem beszélhetsz a Harvest Moonhoz hasonló életszimekről anélkül, hogy ne említenéd mindannyiuk nagyapját. The Sims .

A most 30 éves franchise legutóbbi bejegyzése minden előtte készült játék csúcspontja. Ahol előző Sims A The Sims 4 egy másik világban való teljes elmerülést kínál a játékokban.

Akár bűnözői birodalmat szeretne építeni, akár űrhajósként felfedezni az űr mélységeit, akár Willow Creek leghíresebb kertészévé szeretne válni, The Sims 4 az élet szinte minden területére kiterjed.

Nem is beszélve a játék robusztus építőeszközeiről, amelyek lehetővé teszik álmai otthonának virtuális valósággá alakítását. Ahogy a sorozat fejlődött, úgy fejlődött a romantikus rendszere is, amely lehetővé teszi az azonos neműek házasságát és a gyermekek örökbefogadását.

Kerti Mancsok

Kerti Mancsok

Fejlesztő: Bitten Toast Games

Platformok: Switch, PC

Bár a Life Simek mindenféle formában és méretben léteznek, egyik sem éri meg a cukiság szintjét. Kerti Mancsok .

Olyan címek ihlették, mint pl Harvest Moon és Állatok mehetnek át , az alkatrészkezelő sim, rész kalandjáték imádnivalóan kicsi állatok cipőjébe, vagy inkább mancsaiba helyez. Játszhatsz nyúlként, mókusként, kutyánként, macskaként, de akár egy nyúl nagyságú sárkányként is.

A gazdaság vezetése, a kellékek gyűjtése és a barlangok, strandok és erdők kincsek után kutatása között mindig találni fog valamit a világon. A játék egy robusztus bolti komponenst is tartalmaz, amely hasznos lehet más állatok meggyőzésében, hogy látogassanak el a szigetre.

Míg a feladatok elvégzése meglehetősen terjedelmes lehet, az életszimnek arról van szó, hogy időt szakítanak arra, hogy megálljanak és megszagolják a rózsákat.

Farming Simulator 19

Farming Simulator 19

Fejlesztő: Giants Software

Platformok: PC, PS4, XB1, Switch

Ha a gazdálkodás a kedvenc része Harvest Moon , akkor élvezheti, milyen mélyreható Farming Simulator 19 növénytermesztésével kap. Elvégre a való világban a gazdaság vezetése sokkal több napi feladatot jelent, mint egyszerűen elültetni egy magot, vizet szórni rá, és várni, hogy valami nőjön.

Napi ellenőrző listája van azokról a feladatokról, amelyeket meg kell oldania, mint például az állatállomány gondozása, a termés megszervezése és a berendezés rendszeres karbantartása.

A játék a realizmus felé halad, de szerencsére soha nem veszi magát túl komolyan. Javasoljuk, hogy fejjel előre merüljön FS19 ’s Career Mode, amely jelentős mennyiségű különböző forgatókönyvet kínál, amelyek célja, hogy megtanítson mindent, amit a játékról tudnia kell.

A legjobb az, hogy felmászik az egyik nagy traktorra, és úgy cirkál a földjén, mint valami vadgazda.

Oda a Felhőfogó Krónikák

Odaát: The Cloud Catcher Chronicles

Fejlesztő: Prideful Sloth

Platformok: PS4, XB1, Switch, PC

Amott veszi annak Harvest Moon hatások túlmutatnak egy kis vidéki város határain, és egy nyüzsgő, nyitott világgá válnak, ahol a felfedezésre alkalmas helyszínek is megérettek. Ebben hősként játszol azon a küldetésen, hogy megszabadítsd a világot a földet sújtó csúnya méregtől, a Murktól.

Az egyetlen reményed az, hogy megkeresed a Sprite-ként ismert lényeket, akiknek mágikus ereje segíthet a sötétség egyszer s mindenkorra legyőzésében.

Habár Amott sokkal inkább narratívavezérelt, mint HM , a life sim rajongók továbbra is rengeteg ismerős rendszert fognak találni, amibe belesüllyeszthetik a fogukat. A karaktered munkát vállalhat, hogy készségeket tanulhasson, termőföldet építsen szerte a világon, barátokat szerezhet szívességek teljesítésével, és akár állattársakat is fogadhat örökbe.

A listán szereplő többi játékhoz hasonlóan Amott profitál a játékmenet és a fejlődés laza megközelítéséből.

Az én időm a Portiánál

Az én időm a Portiánál

Fejlesztő: Pathea Games

Platformok: PS4, XB1, Switch, PC

Ha jobban szereti az élet simeket, amelyek előnyben részesítik a változatosságot a lényeggel szemben, akkor valószínűleg tetszeni fog a Pathea Games nyílt világú RPG-je. Az én időm a Portiánál . Ebben Portia új lakójaként játszol, egy történelmi tengerparti faluban, amely virágzó várossá válhat.

A játék számos napi tevékenységet kínál a játékosoknak, hogy elfoglalhassák magukat, például horgászat, gazdálkodás, bányászat, kézműveskedés és főzés.

Minden feladat csodálatosan egy nyílt végű narratívává fonódik össze, amely együttműködésre és kapcsolatok kialakítására ösztönöz Portia lakóival. A célok egy konkrét kütyü elkészítésétől az élet megkönnyítése érdekében egészen az új termény betakarításáig terjednek a rászoruló szomszédok számára.

A Harvest Moonhoz hasonlóan a játékosok feldíszíthetik otthonaikat, romantikára lelhetnek, és még gyereket is vállalhatnak.

Stardew Valley

Stardew Valley

Fejlesztő: ConcernedApe

Platformok: PS4, XB1, Switch, PC, Android, iOS

Közvetlenül a Harvest Moon sorozat, Stardew Valley egy farming sim RPG, amely pihentető kalandot kínál a játékosoknak 16 bites pixel art látványvilágban. Ebben megalkotod saját karakteredet, és elindulsz nagyapád régi farmjára, abban a reményben, hogy visszaállíthatod egykori dicsőségét.

A játékon belüli évek során megismerheti a farmvezetés sok csínját-bínját, mielőtt más területekre térne át, mint például a farmolás, a borkészítés, a sütés stb.

A játék nappali/éjszakai ciklust tartalmaz, amely arra ösztönzi, hogy előre tervezze meg a napját, legyen szó bányák felfedezéséről, szomszédokkal való beszélgetésről, termény gondozásáról vagy egyszerűen csak lógjon a helyi bárban.

Stardew polgárai különálló személyiséggel rendelkeznek, ami lehetővé teszi, hogy barátként vagy romantikus partnerként szoros kapcsolatokat alakítsanak ki. Ha úgy döntesz, hogy letelepedsz, megházasodsz és gyereket vállalsz, az új családod még hozzád is költözik.

Világ hajnala

Világ hajnala

Fejlesztő: Wayward Prophet

Platformok: PC, PS4, XB1, Switch

Világ hajnala erősen hajlik a korai retro esztétikára Harvest Moon játékokat a pixel art grafikák és a kézzel rajzolt karakterfedések keverékének bemutatásával a régebbi televíziók által kínált klasszikus 4:3 képarányban.

És a listán szereplő összes bejegyzés közül ez áll a legközelebb a korai érzés reprodukálásához HM játékokat, mielőtt áttértek volna a 3D-re. Arról nem is beszélve, hogy ez az egyik legpihentetőbb videojáték, amivel valaha játszani fogsz.

Ez a nyitott végű kialakításból fakad, amely arra ösztönzi Önt, hogy tűzze ki saját céljait és törekvéseit. Legyen szó gazdálkodói készségeid fejlesztéséről, egészséges és boldog szarvasmarhák seregének felneveléséről, vagy arra összpontosítsd az erőfeszítéseidet, hogy lelki társat találj.

Ha autentikusra vágysz HM tapasztalat, mínusz a régi hardver, amelyen a játékok csapdába estek, Világ hajnala a következő legjobb dolog.

Ooblets

Ooblets

Fejlesztő: Glumberland

Platformok: PC, XB1

Csak idén jelent meg, Ooblets egy üdítő benyomást kelt a life sims-ről, amely az egész műfaj legnagyobb slágereinek összeállítása. Rendelkezik a dinamikus társadalmi interakciókkal Állatok mehetnek át , a gazdaság vezetése Harvest Moon , és egy szórással Pokémon- ihletett körökre osztott tánccsaták egy kis RPG pizzazzért. A végeredmény egy egyedülálló life sim aranyos látványvilággal és sokféle változatossággal.

Ön átveszi az irányítást egy személyre szabható karakter felett, aki egy olyan világban él, ahol emberek és imádnivaló lények, úgynevezett oobletek élnek együtt. Az Ooblet-ek minden formában és méretben kaphatók, és némi meggyőzés után csatlakoznak a bulihoz, és követik Önt, bárhová is megy.

Ezenkívül kombinálhatja a különböző oblet tulajdonságait, hogy új fajokat hozzon létre, amelyek kikelnek a kertben.

Elvetett paradicsom

Elvetett paradicsom

Fejlesztő: Stolen Couch Games

Platformok: PC, PS4, XB1, Android, iOS

A mobiljáték bemutatója ellenére Elvetett paradicsom egy robusztus élet-sim, amely nem szégyelli kifejezni a csodálatát Állatok mehetnek át és Harvest Moon , lévén olyan merész, mintha a játék leírásában név szerint hivatkozna mindkét Nintendo sorozatra. Ebben a saját eredeti karakteredként játszol, aki egy vihar csapdájában találja magát, mielőtt végül kimosódna a partra egy gyönyörű trópusi szigeten.

Miután bemutatkoztak a helyieknek, úgy döntenek, hogy egy sátor felállításával segítenek neked. Nemsokára munkába áll, hiszen szinte minden lakosnak van egy kérése vagy szívessége.

Tedd meg a dolgod, és jutalmad lesz otthonod dekorációival, új felfedeznivaló területekkel, és az állati NPC-kkel való barátkozással járó mindig emésztő örömmel.

Mineko éjszakai piaca

Mineko éjszakai piaca

Fejlesztő: Meowza Games

Platformok: PC, Switch

Hogy segítsen felkészülni a jövőre Harvest Moon sóvárgás, megragadtuk a bátorságot, hogy beiktassunk néhány hamarosan megjelenő címet, amelyek a life sim/farming management ernyő alá tartoznak. Az egyik ilyen játék Mineko éjszakai piaca , egy látványos kalandjáték közösségi sim játékmechanikával és több macska-kameával, mint amennyit valószínűleg elbír.

Egy kíváncsi lányként játszol benne, aki még mindig próbál alkalmazkodni új életéhez egy japán ihletésű szigeten, amelyet macskafélék lepnek el. Míg a fő történet a sziget számos titkának feltárására összpontosít, nevezetesen egy Abe nevű mitológiai Napmacska létezésére, még sok mindent kell felfedezni.

Ha nem a macskaistenekkel kapcsolatos titkokat fejti meg, akkor üzletet kell vezetnie, árukat készítenie, és gondoskodnia kell a sziget prémes babáiról.

A rizs és a rom Sakuna

Sakuna: A rizs és a rom

Fejlesztő: Edelweiss

Platformok: PC, PS4, XB1, Switch

Mert Harvest Moon rajongók, akik nem félnek feltűrni az ingujjukat és rendetlenkedni, Sakuna: A rizs és a rom egy akciódús mezőgazdasági sim, amely valós idejű harcot dob ​​a keverékbe.

Ebben fiatal rizstermesztőként játszol, akit száműztek egy veszélyes szigetre, amelyet a társadalmi számkivetettek számára tartanak fenn. Miközben felfedezi a sziget lenyűgöző, mégis alattomos környezetét, otthonra lel egy hegyoldali faluban a helyiek körében.

Ahhoz azonban, hogy bebizonyítsa értékét, és helyet szerezzen társai között, hozzá kell járulnia a rizstermés növeléséhez és a falu biztonságosabbá tételéhez. A játékosok ideje megoszlik a között, hogy egy rizsföldet menedzseljenek valósághű gazdálkodási technikák segítségével, és bemerészkedjenek a sziget legveszélyesebb területeire, hogy legyőzzék a szörnyeket és értékes erőforrásokat gyűjtsenek.

Nem világos, hogy ez a két összetevő hogyan fog illeszkedni a végső játékban, de érdemes megnézni, ha nem Katasztrófa ’s lélegzetelállító látványvilág.

Tanyasi emberek

Tanyasi emberek

Fejlesztő: Benőtt

Platformok: PC, PS4, XB1, Switch

Végül, de nem utolsó sorban, Tanyasi emberek egy másik mezőgazdasági sim RPG, amely viseli Harvest Moon hatása a hüvelyére. A közelgő játék során személyre szabhatod saját karakteredet, mielőtt elindulnál a világos és színes nyitott világba.

A játékosok szabadon megküzdhetnek tetszőleges céllal, legyen az növénytermesztés, állattenyésztés, barlangokban való bányászat vagy horgászat a következő nagy fogásért.

Útközben találkozhat a sziget lakóival, és feltárhatja múltjának emlékeit. Ahogy új emlékek fedezhetők fel, a játék története elkezd feltárulni, és többet árul el a játékos történetéről és az őket körülvevő világról.

Ez egy érdekes előfeltétel, és jelentős kiegészítés a farming sim műfajhoz, amely általában a játékmenetet helyezi előtérbe a történet helyett.

Ezek is tetszhetnek neked