A legjobb játékok, mint például a Dwarf Fortress

Ön a Dwarf Fortress rajongója, és szeretne más hasonló játékokkal játszani? Íme a legjobb játékok, például a Dwarf Fortress teljes listája.

ÁltalJustin Fernandez 2022. január 15 legjobb játékok, mint a törpe erőd

Annak ellenére, hogy az egyik legjobb kolóniakezelő sim, Törpe erőd nem egészen öregedett meg, ami az elavult felhasználói felülettel és a „vesztés szórakoztató” tervezési filozófiájával.

És bár a játék megalkotója, Tarn Adams azt tervezi, hogy az eredeti hibáit orvosolja egy hamarosan. bővített kiadás , a projekt egyelőre úgy tűnik, közel sem a befejezéshez.

A jó hír az, hogy rengeteg játék merít ihletet Törpe erőd a tervezést, miközben új mechanikát és fejlesztéseket vezet be, mint például az összetettebb mesterséges intelligencia és a játékosok számára összpontosítandó egyértelmű célok.

Itt kiemeljük a legjobb játékok, mint a Törpe erőd játszani 2022-ben .

E játékok közül sokat vagy közvetlenül befolyásol DF vagy fedezzen fel hasonló ötleteket. Ne felejtsen el visszanézni, mert folyamatosan frissítjük ezt a listát új bejegyzésekkel.

Végül, amíg itt van, fontolja meg a többi válogatott listánk átolvasását további játékajánlatokért:

Összefüggő: A legjobb stratégiai játékok 2022-ben A legjobb szimulációs játékok PC-n 2022 A legjobb egyjátékos játékok 2022-ben

TartalomjegyzékElőadás

Rimworld

Rimworld

Fejlesztő: Ludeon Studios

Platform: PC

Közötti hasonlóságok Rimworld és Törpe erőd abban a pillanatban válik nyilvánvalóvá, amikor elindít egy új játékot, és elkezdi létrehozni az űrtelepet. A játék lehetőséget ad arra, hogy több világ közül válassz, mielőtt lezuhan a felszínére, és az űrkutatókat az ismeretlenbe küldi, hogy erőforrásokat gyűjtsön.

Az Ön feladata, hogy gondoskodjon a telepesek fizikai és érzelmi szükségleteinek kielégítéséről, ugyanakkor tegyen lépéseket annak érdekében, hogy települését virágzó közösséggé bővítse.

Hol különbözik a játék Törpe erőd összetettsége és általános nehézsége. Bár ez még mindig kemény játék, egyetlen hiba elkövetése nem fogja a kolóniád összeomlását, mint Törpe erőd . Ez sokkal jobban megközelíthetővé teszi a Rimworldöt a hétköznapi gondolkodású játékosok számára, akiknek esetleg nincs tapasztalatuk vagy vágyuk, hogy lépést tartsanak DF igényes játékmenet.

Oxigén nem tartozék

Oxigén nem tartozék

Fejlesztő: Clay Entertainment

Platform: PC

Alternatív megoldásként, ha olyan valaki, aki élvezi Törpe erőd a kolónia kezelésének megközelítése, Oxigén nem tartozék inkább a te stílusod lehet. Ez egy kihívásokkal teli játék, amelyben egy idegen bolygó felszíne alatt próbáló űrszemélyzetet irányítani.

Ahogy a címe is sugallja, az oxigén rendkívül szűkös, ami azt jelenti, hogy gyakran kell intézkedéseket hoznia a cuccok folyamatos ellátása érdekében.

Ahol a dolgok bonyolulttá válnak, az katasztrófához vezethet, mivel kolóniája mindig környezete kiszolgáltatottja. A hőmérséklet gyorsan emelkedhet vagy csökkenhet, a szennyezés gyorsan felhalmozódhat, és a telepesek mentális állapota folyamatosan változik.

A játék esztétikája drasztikusan eltér a DF-től, 2D-s, kézzel rajzolt látványban jelenik meg, és oldalnézetből, illetve felülről lefelé néz.

Ők Milliárdok

Ők Milliárdok

Fejlesztő: Numantian Games

Platformok: PC, PS4, XB1

Ha rajongsz a zombikért és a steampunkért, lehet, hogy mit fogsz élvezni Ők Milliárdok kínálnia kell. Részben a kolóniakezelés, részben a toronyvédelem, a játékban te irányítod az utolsó néhány megmaradt embert, miközben harcolnak a civilizáció visszaszerzéséért a húsevő zombik hadától.

Ahogy gyűjtöd az erőforrásokat, házat építesz és védelmet állítasz fel, egyre több zombi próbál majd megszállni a településeden.

Ők Milliárdok A játékmotor meglehetősen kifinomult, és bármikor több ezer ellenséget képes megjeleníteni a képernyőn. Ez lehetővé teszi az egyre agresszívabb zombitámadásokat a táborban, amelyek a képernyőn keresztül láthatnak a játékban, ha nem vagy óvatos.

Noha a játék időnként túlságosan nehéz lehet, az a képesség, hogy szüneteltesse az akciót, és hagyjon magának időt a stratégiaalkotásra, némileg enyhíti a stresszt.

Space Haven

Space Haven

Fejlesztő: Bugbyte

Platform: PC

Space Haven egy rendkívül részletes kolóniakezelési sim, amely a mély űrben található. Egy rongyos legénység vezetőjeként játszol, aki új otthont keres az emberiségnek.

A játék rengeteg lehetőséget kínál a mélyreható testreszabáshoz, lehetővé téve, hogy csempénként építsd meg űrhajódat, és döntsd el minden egyes ajtó, fal és hajótest elhelyezését.

Ez nagy felelősséggel jár, mivel a legénysége is tőled függ a túlélésben, megkövetelik, hogy figyelj a szükségleteikre, és biztosíts elegendő élelmet, gyógyszert és oxigént. Ahol a Space Haven kiemelkedik a törpe erődből, az a narratívára összpontosít.

Ahogy haladsz az űrben, véletlenszerű forgatókönyvekkel találkozhatsz, például idegenek inváziójával, elhagyott hajókkal és belső konfliktusokkal a legénység tagjai között.

Ítéletapokalipszis túlélési szimuláció

Ítélet: Apokalipszis túlélési szimuláció

Fejlesztő: Suncrash

Platform: PC

Ha Törpe erőd a fantázia által ihletett környezet nem elég sötét számodra, Ítélet a sátáni rituálék és a kolóniakezelés tökéletes keverékét kínálja. Ebben egy táborozó csoport irányítását bízzák meg, akik akaratlanul is megmenekülnek egy tüzes apokalipszis elől, pusztán az erdőben.

Azonban csak idő kérdése, amíg a démoni erők rájönnek, mit csinálnak, és megjelennek.

Ez láthatósági mechanika formájában jelenik meg, amelyben a démonok jobban tudatában lesznek a kolóniájának, ahogy az folyamatosan növekszik. Ennek ellensúlyozására új lopakodó taktikák után kell kutatnia, és bizonyos rituálékat kell végrehajtania.

Virágozzon túl gyorsan, és a gonosz erők kopogtatnak majd az ajtón, de túl sokáig tart, és lehet, hogy nem bírja ki. Ahonnan a játék indul Törpe erőd A tervezés a valós idejű taktika-alapú harc kiegészítése.

Börtönépítész

Börtönépítész

Fejlesztő: Double Eleven

Platformok: PC, PS4, XB1, Switch, Android, iOS

Bár a saját börtön felépítése és működtetése meglehetősen egyszerű folyamatnak tűnhet, Börtönépítész az ellenkezőjét bizonyítja. Ehelyett a játék a javítóintézeti beállítást használja ugródeszkaként az összefonódó játékrendszerekhez.

Börtöne építészeként Önön múlik, hogy megtervezi az elrendezést, felveszi a személyzetet, és irányítja a fogvatartottak mindennapi életét.

Ez nem mindig könnyű, tekintve, hogy minden őrnek és fogolynak külön igényei és jellemvonásai vannak, amelyek befolyásolják a termelékenységüket és az általános viselkedésüket. Ezen túlmenően sok pénzbe kerül egy börtön működtetése, különösen, ha nyereséget keres.

Bár a játék megfelelő szintű kihívást jelent, összességében sokkal elnézőbb, mint a DF, és arra ösztönzi Önt, hogy kísérletezzen és próbáljon ki különböző elrendezéseket és stratégiákat.

Frostpunk

Frostpunk

Fejlesztő: 11 Bit Studios

Platformok: PC, PS4, XB1

Frostpunk egy narratíva által vezérelt kolóniakezelési szimuláció, amely egy alternatív világban játszódik, ahol egy új jégkorszak jött el a 19.thszázad.

Egy kolónia vezetőjeként játszol, amely a falu szívében található gőzzel működő hőtermelőn keresztül tartja fenn túlélését. A cél a város bővítése új építmények beépítésével, a városhoz hasonló alapépítési rendszerrel Törpe erőd .

Ahol Frostpunk különbözik attól, hogy minden meghozott döntésnek következményei vannak, amelyek tükröződnek a történetben és a falusi morálrendszerben. Hagyod, hogy a betegek felhasználják az erőforrásokat, miközben semmit sem járulnak hozzá a társadalomhoz, vagy hagyod, hogy meghaljanak?

A gyerekek tanulással és szabad élettel töltsenek időt, vagy gyárakban dolgozzanak az emberiség javára? A játék során meghozott döntéseknek előnyei és hátrányai egyaránt vannak.

Túlélő Mars

Túlélő Mars

Fejlesztő: Haemimont Games

Platformok: PC, PS4, XB1

Figyelembe véve, hogy mennyi Törpe erőd a tervezést olyan iparmágnás játékok befolyásolják, mint pl Tropikus , úgy gondoltuk, helyénvaló lenne a sorozat készítőjétől, a Haemimont Games-től egy hasonló címet mellékelni.

Részben városépítő részben túlélő játék, Túlélő Mars látja, amint egy Mars-kolóniát nevelsz fel csecsemőkorodtól felnőttkorig. Az ön embereinek megfelelő lakásra, gyárakra az áruk előállításához és kereskedelmi épületekre van szükségük, ahol a tudósok új technológiákat kutatnak.

Ugyanakkor a bolygó légköre nagyon nem fogadja az embereket, és folyamatosan új akadályokat vet az útjába. Fenn kell tartani az oxigénszintet, és a vizet a felszín mélyéről a szerkezetekbe kell szállítani bonyolult csőrendszer segítségével.

Ezenkívül a telepesek egyedi erősségekkel és gyengeségekkel rendelkeznek, amelyek negatívan és pozitívan is befolyásolhatják a civilizáció növekedését.

Kolónia túlélése

Kolónia túlélése

Fejlesztő: Pipliz

Platform: PC

Kolónia túlélése egészen más megközelítést alkalmaz a telepkezeléshez és a bázisépítéshez, mint Törpe erőd miközben átadja az alapvető játékmenetet, a rajongók megszerették.

Egyrészt első személyű nézőpontból játsszák. Másodszor pedig magában foglalja az alkotás és a felfedezés elemeit, így sokkal közelebb áll a játékhoz játékok, mint Minecraft .

Egy kis kolóniától kezdve folyamatosan terjeszkedhet, amíg nem lesz virágzó polgári közössége változatos munkákkal és hozzáféréssel a folyamatosan fejlődő technológiához.

Fel kell készülnöd azonban olyan szörnyek támadásaira is, amelyek veszélyeztetik kolóniád túlélését. Ha elég sikeres vagy, egy nap elküldheted telepeseidet, hogy új településeket alapítsanak és új forrásokat fedezzenek fel.

Furcsa birodalom

Furcsa birodalom

Fejlesztő: Empyrean

Platformok: PC, PS4, Xbox One

Számos kolóniakezelő sim-ről írtunk itt, amelyek hasonló dolgokat csinálnak Törpe erőd de nem említettek hasonló látványvilágot.

Furcsa birodalom A felülről lefelé néző perspektíva és a minimalista pixel-art bemutató nem biztos, hogy ennek pontos másolata DF , de mégis felidézi a lényeget a stílussal szemben. Ennek ellenére a játék még mindig meglehetősen kellemes nézni, és sokkal olvashatóbb felhasználói felülettel rendelkezik, mint DF .

Ebben átveszi az irányítást a fiatal telepesek egy csoportja felett, akik megpróbálják elviselni az évszakok változását és a banditák, földalatti szörnyek és rosszindulatú istenségek támadásait.

Mint DF , a világok eljárási úton jönnek létre, és egyedi jellemzőkkel rendelkeznek, például korlátozott erőforrásokkal. Játszhatsz több különböző fajként is, amelyek új megközelítéseket vezetnek be a játékhoz.

Kenshi

Kenshi

Fejlesztő: Empyrean

Platformok: PC, PS4, Xbox One

A listán szereplő összes játék közül Kenshi a leginkább különbözik Törpe erőd miközben még mindig osztoznak néhány hasonlóságban. Először is, ez egy harmadik személyű RPG, amely egy homokozó stílusú nyitott világban játszódik, és arra ösztönöz, hogy saját maga döntsön.

Ez azt jelentheti, hogy nomáddá válunk, aki egyik helyről a másikra utazik, hogy megélhetést keressen, vagy olyan várost alapítson, amely saját védelmével és törvényeivel rendelkezik.

Itt lép életbe a játék kolóniakezelési mechanikája, amely lehetővé teszi, hogy további karaktereket adjon a partijához, telepeseket vonzzon a faluba, és háborút viseljen más frakciókkal.

Nincsenek korlátozások arra vonatkozóan, hogy mit tehetsz, vagy hány karaktert toborozhatsz, mindaddig, amíg mindegyiket biztosítani tudod. Nehéz lehet belekezdeni Kenshi mivel szinte mindenki potenciális fenyegetést jelenthet, így ez jó alternatíva DF játékosok, akik élvezik a kihívásokat.

Ezek is tetszhetnek neked