Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb játékok, mint az Amnesia

A legjobb játékok, mint az Amnesia

Szereted az olyan horror játékokat, mint az Amnesia? A legjobb játékokat, például az Amnesia-t tartalmazó listát mutatjuk be. Találja meg a következő játékát itt.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 15 legjobb játékok, mint például az amnézia

Amnézia: The Dark Descent kétségtelenül az egyik legfontosabb horrorjáték, amelyet valaha készítettek. A 2010-es években forradalmasította a műfajt azáltal, hogy megnyitotta az ajtót számos alacsony erőfeszítésű klón előtt, de egy csomó kiváló horrorjáték előtt is, amelyek garantáltan megdobogtatják a szívedet.

De mitől van amnézia Amnézia?

Nos, ami a legfontosabb, az első személyű szemszögből játszották , van benne néhány túlélési horror elemek jó mértékig bedobják, és sebezhetőbbé teszi a játékost lehetetlen leküzdeni az ellenséget. Más szóval, a futás és a bujkálás a túlélés egyetlen módja, ha valódi veszélyekkel néz szembe.

Ezt szem előtt tartva felsorolunk néhány játékot, amelyek pontosan ezen a képleten alapulnak. Tehát ha további játékokat keresel, mint például az Amnesia: The Dark Descent, olvass tovább!

TartalomjegyzékElőadás

Penumbra fekete pestis

Penumbra: nyitány és Penumbra: Black Plague

A lista első és legszembetűnőbb bejegyzése a Frictional saját Penumbra sorozata. Ezekkel a játékokkal debütált a stúdió horrorban, és először mutatta be azt a kulcsfontosságú újítást, amely meghatározta az Amnesia-t, és sok más játékot, amely a nyomdokaiba lépne.

Penumbra: nyitány volt az első játék a kettő közül, bár kissé durva a szélein, ami csak várható, tekintve, hogy ez volt a Frictional első, nagyon kísérletező címe.

Esetlen közelharcrendszert vezetett be, bár a harc általában nem volt jó ötlet. Az ellenségek, bár gyorsan tudtak sebzést okozni, a tervezés szempontjából többnyire alulmaradtak, és ez enyhén szólva.

Ennek ellenére az Overture főként bevezetőként szolgál a második játék történetéhez, amely szerintünk sokkal jobb, és több okból is.

Penumbra: Fekete pestis megszünteti a harcrendszert, így ez az első Frictional játék, amely a harc nélküli megközelítést tartalmazza. Sőt, olyan ellenségeket mutat be, amelyek sokkal nyugtalanítóbbak, emlékezetesebb és részletesebb környezetekkel rendelkezik, valamint sokkal jobban kezeli a sztori aspektusát, és sokkal részletesebben vizsgálja meg, mielőtt lezárná.

Ezzel szemben az Overture többé-kevésbé csak ugratja a történetet, és csalódást keltő cliffhanger-en ért véget.

A harmadik és egyben utolsó Penumbra játék Gloom: Requiem , de ez inkább egy kirakós játék, nem pedig egy igazi horrorjáték, mivel nem tartalmaz ellenséget, és leginkább a főszereplő történetének egyfajta lezárásaként működik, bár úgy érezzük, hogy a Black Plague vége olyan befejezést mutatott be, amely több volt, mint megfelel a kétmeccses sorozatnak.

Összességében, ha Ön az Amnesia rajongója, és valahogy még mindig nem játszott a Penumbra-val, akkor itt az ideje, hogy megtegye.

SOMA

SOMA

A lista második legszembetűnőbb bejegyzése természetesen a Frictional Games 2015-ös címe legyen, SOMA . Bár nyilvánvalóan sokat kölcsönöz az Amnesia-tól, a SOMA inkább magára a történetre összpontosít, mint az elődjét meghatározó túlélési horror aspektusra.

Kevesebb rejtvény van, mint az Amnéziában, nincs kezelhető erőforrás, és az ellenséges találkozások sem olyan gyakoriak. Ráadásul a fejlesztők később egy biztonságos módot is hozzáadtak a játékhoz.

Lehetővé tette a játékos számára, hogy az ellenségeit teljesen passzívvá tegye, és úgy játssza végig a játékot, mintha az szabályos játékos lenne sétáló sim , így elérhetőbbé téve azok számára, akik nem igazán foglalkoznak a játék horror aspektusával, de továbbra is érdekli őket a játék története.

A SOMA-t mindenesetre az atmoszférája teszi különlegessé, és az a kivételes mód, ahogyan a súlyos egzisztenciális témák által meghatározott és színültig teli történetet kezeli. Mondanom sem kell, hogy felvet néhány kérdést, amelyek elgondolkodtatják a játékost, és egyike azoknak a játékoknak, ahol a sztori jelentős félelemforrás.

A fentieket szem előtt tartva a SOMA egy kicsit eltér a Frictional korábbi játékaitól, de nagyon könnyen lehet, hogy ez lesz az eddigi legjobb játékuk, bár ez nagyon szubjektív kérdés.

Túlél

Túlél

Egy játék, amely röviddel az Amnesia után jelent meg, és amely sok streamer karrierjét is elindította Túlél . Az elmegyógyintézetben játszódó Outlast sokkal egyszerűbb horrorélmény, mint a Frictional játékai, de megvannak a maga előnyei.

Természetesen nem igazán hasonlítható össze az Amnesia-val vagy más Frictional-játékokkal, ami a történetet illeti (amely egyszerűen azért ragadósnak tűnik, mert a játéknak szüksége volt rá). Bár technikailag nagyon jól néz ki, még 2022-ben sem teljesen egy szinten a hangulat. Azonban egy olyan terület, ahol az Outlast igazán tündököl, az a forgatókönyvezett ijesztgetései és üldözései, és ez az, amiben jó, és ezért kell megbecsülni.

Az Amnesia-hoz hasonlóan az Outlast esetében is a fény a fő nyomon követendő erőforrás, bár nem éppen a fény, hanem a főhős kamerájának éjjellátó üzemmódja az, amelyet a játékosnak áram alatt kell tartania.

Lehetővé teszi a játékos számára, hogy sötétben lásson, anélkül, hogy bármilyen fény átadná a pozícióját a környéken tartózkodó ellenségeknek, ami fontos mechanika, tekintve, hogy hány lopakodó és üldözési sorozat játszódik le rosszul megvilágított környezetben.

Sőt, az Outlast 2017-ben kapott egy folytatást címmel Outlast 2 , és ugyanazok az előnyei és hátrányai, mint az elődjének. Tehát, ha tetszett az első játék az adrenalin-indító üldözései, az ugrásszerű ijesztgetései és a vérzései miatt, akkor a folytatás is csak hasonló jó cucc.

Idegen izoláció

Alien: Elszigetelődés

Alien: Elszigetelődés könnyen az egyik legjobb túlélési horror valaha készült játékok, pont. A főként az eredeti, 1979-es Alien-film ihlette, az Isolation mindent megtesz annak érdekében, hogy visszaállítsa H. R. Giger Alienjének teljes pompáját, mint egy megállíthatatlan halálgépezet, és ezt a célt rendkívül jól teljesíti.

Összességében a retro-futurisztikus esztétika az Alien: Isolationt vizuálisan nagyon megkülönböztetővé teszi, de a legjobb dolog a játékban az Alien remek mesterséges intelligencia. Az Enemy AI az egyik legnagyobb probléma a legtöbb ilyen típusú horror játékban, mivel gyakran nagyon könnyű kitalálni a szörnyek viselkedési és mozgási mintáit, majd könnyen túljárni őket.

Az Alien azonban rendkívül kiszámíthatatlan és intelligens. Reagál a környezet változásaira, főleg a hangokra, és a lejátszó soha nincs igazán biztonságban, amíg a közelben van. Tovább rontja a helyzetet, ha valaki észreveszi, az halálos ítélet, mivel lehetetlen lehagyni vagy elbújni előle, miután észrevették.

És bár az idegent bizonyos eszközökkel átmenetileg el lehet riasztani vagy el lehet terelni, a lény gyakran bosszúállóan tér vissza utána, ezért jobb, ha teljesen kerülni kell a kontaktust.

Természetesen az Alien: Isolation más típusú ellenségeket is tartalmaz, például embereket és androidokat, amelyekkel különféle módon lehet részt venni, sőt harcolni és megölni is lehet, valamint egy ravaszkodó rendszer, amely lehetővé teszi a játékos számára, hogy a törmelékből mindenféle hasznos eszközt készítsen.

Ez biztosítja a nagyon szükséges változatosságot, mivel a 15+ órás kampány során egyszerűen mászkálni és elrejtőzni egy sebezhetetlen, egyetlen ütéssel járó fenyegetés elől, enyhén szólva fárasztó lehet.

Mindenesetre ez egy újabb horrorklasszikus, amelyet minden Amnesia-rajongónak feltétlenül el kell játszania. Egyszerűen minden alapot lefed: grafika, atmoszféra és játékmenet, valamint sok visszajátszási érték a korábban említett mesterséges intelligencia révén, amely a magasabb nehézségek esetén meglehetősen könyörtelenné válhat.

A félelem rétegei

A félelem rétegei

Ezután van egy játékunk, amely inkább a pszichológiai horrorra összpontosít, és teljesen felszámolja a túlélési mechanikát, ehelyett teljes mértékben a történetre és a felfedezésre összpontosít.

A félelem rétegei arra készteti a játékost, hogy felfedezze a főhős otthonának (vagy inkább elméjének) határait, finom jelzések és környezeti történetmesélés segítségével mesélje el történetét.

Ennek ellenére inkább úgy játszik, mint egy sétáló sim, mint az Amnesia, mivel nincs nyomon követhető erőforrás, nincsenek elkerülendő szörnyek, és nincsenek megoldandó rejtvények. A játék azonban nagyon kreatívvá válik a változó környezetekkel, még akkor is, ha bizonyos pontokon kissé trükkösnek tűnik.

Mindenesetre a Layers of Fear nem olyan, mint az Amnesia, de ha olyan történet-orientált horrorra vágysz, amely az atmoszférát helyezi előtérbe, akkor ezt valószínűleg élvezni fogod. 2019-ben megjelent egy folytatás is, és ha tetszik az eredeti, akkor mondanunk sem kell, hogy a Layers of Fear 2-t is ki kell próbálni.

Szörnyeteg

Szörnyeteg

Szörnyeteg egy túlélési horror játék eljárásilag generált szintekkel, amelyek jó munkát végeznek az alapvető túlélési horror formula megvalósításában, amelyet olyan játékokból ismerhettek, mint az Amnesia és az Alien: Isolation.

A játékos egy elhagyott hajó belsejében ébred fel, és meg kell találnia a kiutat az elhagyott hajó navigálásával, amelynek környezetét, ahogy fentebb említettük, eljárásilag generáltuk. Természetesen ez nem zökkenőmentes, hiszen a játékost a három különböző viselkedési mintájú szörny egyike fogja lesni, amelyeket különböző módon kell elkerülni.

Most az eljárási generálásnak van néhány buktatója. A fő valószínűleg az a tény, hogy a környezetek általánosnak tűnhetnek, és egy idő után nagyon ismétlődővé válhatnak, különösen azért, mert sok a visszalépés, mivel a játék végrehajtja az A pontból B pontba való ugrást, hogy összegyűjtsön, elemezzen, majd visszatérjen. az A pont megközelítéséhez.

Tehát mondanom sem kell, hogy a Monstrum nem tud versenyezni az olyanokkal, mint az Amnesia, ha pályatervezésről vagy sztoriról van szó, de ha a horrorjátékokban azt a rohanást élvezed a legjobban, amikor egy labirintusban rekedsz egy szörnyeteggel, akkor ezt érdemes lehet kipróbálni.

A folytatás címe Szörny 2 2020 negyedik negyedévében jelenik meg, és úgy tűnik, hogy ugyanazt a koncepciót alkalmazza, és továbbfejleszti, ezért érdemes figyelni, ha végül megtetszik az eredeti.

Arc

Arc

Arc egy grafikailag lenyűgöző horrorjáték, amely jelenleg korai hozzáférésben van. P.T. szellemi utódjaként képzelték el, és mind az első személyű perspektíva, mind a klausztrofóbiás folyosók ezt teljesen egyértelművé teszik.

Ennek ellenére a túlélési mechanika nem olyan nagy hangsúlyt fektet a Visage-ben, mint a történet, és az atmoszféra, de van benne egy józanságmérő, amely hasonló az Amnesia-ban látotthoz.

A sötétség és a paranormális események kimerítik, de a Visage-ben fontosabb a józan ész magas szinten tartása, mivel az alacsony ép elméjűségért járó büntetések súlyosabbak. Például a játékos több paranormális eseménnyel és ellenséges entitásokkal fog találkozni, ami csak felgyorsítja józan eszének hanyatlását.

Akárcsak az Amnéziában, a jól megvilágított területeken való tartózkodás fokozatosan helyreállítja azt, de a játékos egy másik módja annak, hogy józan eszének egy nagy részét visszaállítsa, a házban szétszórt pirulák segítségével, hasonlóan az eredetileg feltételezett józan bájitalokhoz. szerepelni az Amnéziában, de végül leselejtezték.

Mindenesetre a Visage egy nagyszerű játék, amely máris jelentős rajongótábort gyűjtött össze annak ellenére, hogy csak kevesebb, mint két éve van az Early Access-ben.

A játék összesen négy fejezetet fog tartalmazni, bár jelenleg csak kettő érhető el. A fent említett két fejezet befejezése körülbelül 3-4 órát vesz igénybe, és már most megragadhatja a játékot, vagy megvárhatja a teljes verziót, amely várhatóan 2020 nyarán fog megjelenni.

A bent lévő szörnyeteg

A bent lévő szörnyeteg

Egy újabb horror cím kiváló grafikával, A bent lévő szörnyeteg gazdag, részletgazdag környezetet tartalmaz, és nagyszerű munkát végez, ha egyensúlyba hozza a történetet és a játék túlélő horror elemeit.

A legfigyelemreméltóbb, a The Beast Inside két különálló főszereplőt tartalmaz, az egyik a 20-ban éltha másik pedig a 19-benthszázadban, ami egy kis változatosságot biztosít a játékmenetben, és lehetővé teszi a történet kevésbé konvencionális módon történő elmondását.

Az Amnesia-hoz hasonlóan a játék is tartalmaz jó néhány megfejtésre szoruló rejtvényt, és ahogy fentebb említettük, kiválóan néz ki mind dizájnból, mind technikai szempontból, bár valószínűleg a történet a játék legerősebb pontja.

Mindenesetre, annak ellenére, hogy nem olyan klasszikus, mint az Amnesia, a The Beast Inside egy nagyon jó horrorjáték, amely rengeteg tartalmat tud pakolni az 5 órás kampányba.

Következtetés

Amnézia újjászületése

Tehát ez lenne a mi válogatásunk az Amnesia: The Dark Descenthez hasonló legjobb horrorjátékokból. Mindent egybevetve az Amnesia meglehetősen egyedi élmény, és úgy érezzük, hogy csak a Frictional Games által fejlesztett néhány játék ad igazán megfelelő Amnesia-hangulatot, de amint látja, van jó néhány horrorjáték, ami hasonló az Amnesia-hoz. így vagy úgy.

Szóval a folytatásig Amnézia: Újjászületés , 2020 végén csökken, bemelegíthetsz néhány itt felsorolt ​​címmel. Természetesen vannak egy csomó jó horror játék kint, és még több játék fog megjelenni, úgyhogy érdemes időnként visszanézni!

Ezek is tetszhetnek neked