Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb kirakós játékok 2022-ben

A legjobb kirakós játékok 2022-ben

Átnéztük a játékpiacot, hogy összeállítsuk a most játszható abszolút LEGJOBB puzzle-játékok listáját! Nézze meg itt, és kezdje el.

ÁltalJustin Fernandez 2021. december 30. 2021. január 4 legjobb kirakós játékok

Ha probléma elé állítjuk, természetünkből fakad, hogy megoldást akarunk találni. A kirakós játékok lehetőséget biztosítanak számunkra a szórakozásra, miközben edzzük agyunkat és fejlesztjük problémamegoldó készségeinket.

Ami ezt a műfajt olyan dicsőségessé teszi, az a sokféle játék, amelyek a rejtvények ernyője alá tartoznak.

Egyrészt vannak olyan jól bevált címek, mint pl Tetris és Cukorka törő , hanem újabb kísérleti játékok, mint pl Mini metró és Nagyszerű munka . A sokféle játék közül választhat, így eldöntheti, melyiket játsszuk, maga a rejtvény.

Ezért úgy döntöttünk, hogy kiemelünk néhányat legjobb kirakós játékok .

Mindenképpen nézzen vissza, mert a jövőben frissíteni fogjuk ezt a listát.

A legjobb kirakós játékokVideót nézni

Gorogoa

Ami kezdetben egy interaktív képregény ötletének indult, végül azzá vált Gorogoa , a Jason Roberts által fejlesztett kirakós játék. A játékban a játékosok akár négy képet is kombinálhatnak egy 2×2-es rácson, és kapcsolatokat találhatnak közöttük a továbblépés érdekében.

A játékosok manipulálhatják az egyes képeket, például nagyíthatnak vagy kicsinyíthetnek, és érdekes nyomokat fedezhetnek fel, amelyek segítségével megoldást találhatnak az egyes jelenetekre. A játék egy gyönyörű, kézzel rajzolt művészeti stílusban van ábrázolva, és rejtvényei segítségével mesél el egy fiúnak egy isteni lény iránti elbűvüléséről.

A legjobb Android kirakós játékokVideót nézni

Varangy kapitány: Kincskereső

Varangy kapitány: Kincskereső eredetileg Wii U-ra adták ki, de azóta Switchre és 3DS-re is portolták, az újabb verziók pedig az életminőség javítását és további tartalmakat tartalmaznak. A játékban Toad kapitányként játszol, egy apró felfedezőként, aki nem tud ugrani, és könnyen megriad.

Annak érdekében, hogy megbirkózzunk Varangy korlátozott mozgásképességével, Kincskereső érdekes megközelítést alkalmaz, hogy beépítse szintjei rejtvényterveibe a vertikálisságot, ami általában nem látható a 3D platformereknél. Míg a szokásos átjátszás könnyen megvalósítható, a befejezőknek stratégiát kell kialakítaniuk, és próbára kell tenniük rejtvénykészítési képességeiket, hogy megtalálják a játék összes gyűjthető tárgyát.

Rejtvények AndroidraVideót nézni

Sushi Striker: A Sushido útja

Sushi csatár egy akció-puzzle játék, amelyet a Nintendo fejlesztett és adott ki az indieszeróval együttműködésben. Musashiként játszol, egy fiúként, aki megpróbál véget vetni a világméretű tilalomnak, amely megtiltja, hogy bárki egyen sushit.

A játék során olyan csatákban veszel részt, ahol te és az ellenfél egymás ellen küzdenek, és megpróbálnak minél több azonos színű sushitányért összegyűjteni egy mozgó futószalagról. Az összegyűjtött sushi elfogyasztásával sebzhetsz ellenfelet, és olyan társakat is felszerelhetsz, amelyek speciális effektusokat váltanak ki a csata során.

Kirakós játék AndroidraVideót nézni

Bomba csirke

Bomba csirke egy indie 2D puzzle platformer, amely képes irányítani egy csirkét, amely képes több bombát rakni. Ezzel a képességgel megoldhatod a játék számos rejtvényét, és legyőzheted az ellenségeidet, miközben megpróbálsz megszökni egy gonosz gyorséttermi vállalat által üzemeltetett élelmiszer-feldolgozó üzemből.

A tojásrakás során a játékosok több bombát is egymásra helyezhetnek, így a csirke új területeket érhet el, és nagyobb robbanásokat hozhat létre. Ezen túlmenően, ha a bombát a robbanás előtt megnyomja, az ebbe az irányba küldi, és lehetővé teszi a kapcsolók aktiválását vagy az ellenségek távoli legyőzését.

A legjobb kirakós játékok AndroidraVideót nézni

Matricák

Matricák a Skeleton Business fejlesztő egyedi rejtvénycíme, amely mentes minden szövegtől, karaktertől vagy párbeszédtől. Ebben sokféle objektumot manipulál, forgatja és különböző perspektívákból nézi őket, amíg el nem kezdenek elmozdulni és teljesen más objektummá válnak.

Ahogy vált az objektumok között, a színpaletta és a háttérzene fejlődni fog, így az egész élmény folyamatos előrehaladó utazásnak tűnik. A játék kötetlenebb puzzle élményt nyújt, amely nem igényel túl sok gondolkodást, így tökéletes azokra a hosszú napokra, amikor csak ki kell tömöríteni.

Android kirakós játékokVideót nézni

Battle Chef Brigád

Battle Chef Brigád ötvözi az oldalra görgető verekedők akcióit a csempékhez illő kirakós játékok stratégiájával, hogy izgalmas és addiktív élményt hozzon létre. A közzétett Adult Swim játék segítségével felfedezheti a kültéri környezetet, és egzotikus lényeket ölhet meg, amelyeket felhasználhat főzési csatákban, ahol Ön és egy másik séf fej-fej mellett halad.

A csaták során színes lapkákat és minden összegyűjtött hozzávalót párosítasz, hogy olyan ételt készíts, amely biztosan lenyűgözi a bírókat. Battle Chef Brigád tehetséges szinkronszínészekből és könnyed, komikus történetmesélésből áll.

A legjobb kirakós játékok AndroidVideót nézni

Igen

Igen egy fantasztikus rejtvény-platformer, amellyel irányíthatod a Gomez nevű kis lényt, aki miután megkapta a varázslatos fez-sapkát, képes kétdimenziós világát háromdimenzióssá varázsolni, különböző perspektívákon keresztül kerékpározva. Ezzel az új hatalommal Gomez feladata a kockák és kockatöredékek összegyűjtése, hogy helyreállítsa a rendet az univerzumban.

A játék forgási mechanikája nemcsak teljesítőképességgel bír, hanem egyedi szintterveket és érdekes rejtvényeket is eredményez. További bónuszként Igen Nincsenek ellenségei, főnökei, vagy bármilyen büntetés a kudarcért, a játékos gyorsan újraszületik a halála után.

Logikai játékok AndroidraVideót nézni

A kertek között

A kertek között a The Voxel Agents által kifejlesztett kirakós játék, amely arra készteti az időt, hogy manipulálja az időt, hogy továbbhaladjon a 20 szakaszon. A játék egyedülálló abban, hogy nem irányítod közvetlenül a főszereplőket, hanem előre-hátra mozgatod az időt, és képességeiket párhuzamosan használod az akadályok áthaladására.

Bár a játék meglehetősen rövid, a pályák teljesítése többet árul el a főszereplőkről, két Arina és Frendt nevű tinédzserről. A játék során láthatod, ahogy barátságuk fejlődik, és egy érzelmileg lebilincselő narratíva felbomlik.

A legjobb agy- és rejtvényjátékok AndroidonVideót nézni

Tetris hatás

Ez a lista nem lenne teljes legalább egy nélkül Tetris belépés. Noha az évek során rengeteg iterációt láttunk a képletben, egyiknek sem volt célja, hogy megvalósítsa azt, amit Tetris hatás van, különösen a VR verziójában.

A játék számos különböző vizuális és hallási jelet használ, amelyek megfelelnek a tetrominók mozgásának és elhelyezkedésének. Ahogy haladsz a kihívásokon, a háttér és a zene fejlődni kezd, és új formákat és hangokat vesz fel, új világokba repítve, amelyek csak arra várnak, hogy megteljenek tetrominókkal.

Ingyenes kirakós játékok AndroidraVideót nézni

Lumines Remastered

Lumines a Q Entertainment által kifejlesztett, régóta futó rejtvénysorozat, amelyet nemrégiben új generációs konzolokra alakítottak át. Lumines Remastered az eredeti HD remake-je Lumines amely 2004-ben debütált a PSP-n, és ugyanazt tartalmazza Tetris -ihlette játékmenet a sorozat ismert.

A játékban a játékosok 2×2-es blokkokat dobnak a játéktérre, amelyek két színben változnak, miközben az idővonal balról jobbra halad át a pályán. A cél az, hogy 2 × 2 azonos színű blokkot hozzunk létre, amelyek eltűnnek, amikor az idővonal áthalad rajta, pontokat adva a játékosnak és növelve az összpontszámot.

A legjobb Android kirakós játékVideót nézni

Puyo Puyo Tetris a Sonic Team által kifejlesztett és a Sega által kiadott crossover cím, amely mindkét népszerű puzzle-sorozat legjobb részeit egy játékban egyesíti. A játék öt fő módozatában, amelyek mindegyike akár négy játékossal is játszható online, helyben vagy mesterséges intelligencia ellen, a játékosok két játékstílust váltanak fel: Puyo és Tetris.

A játék tartalmaz egy egyjátékos kalandkampányt is, amelynek során az AI által vezérelt ellenfelekkel kell megküzdenie, és meg kell küzdenie a mód-specifikus kihívásokat. Végül, Puyo Puyo Tetris lehetővé teszi, hogy „Ingyenes játék” meccseket hozzon létre egyéni szabálykészletekkel, és kihívást jelent a többi játékos számára az online partnerkeresés révén.

Legjobb Puzzle Apps AndroidVideót nézni

Baba te vagy

Baba te vagy egy különleges, felülről lefelé irányuló kirakós játék, ahol a kihívás teljesítéséhez betartandó szabályok fizikai tárgyakként jelennek meg a játék világában. Miközben Babát, egy kis fehér lényt irányítod, olyan tárgyakhoz sétálhatsz, amelyek megszabják a környezet viselkedését.

Például találkozhat egy szilárd fallal, amelyen át kell haladni ahhoz, hogy zászlót gyűjtsön, a következő felirattal: „A fal megállója a közelben található”. A „Stop” szó eltávolítása a tárgyak láncolatából azt eredményezi, hogy Baba át tud haladni és összegyűjti a zászlót. Ez egy érdekes mechanika, amely ösztönzi a kísérletezést, és meglepő eredményekhez vezethet.

A legjobb kirakós játék alkalmazásVideót nézni

Papírokat légyszíves

Papírokat légyszíves egy független kirakós játék, amelyben bevándorlók felügyelőjeként dolgozol Arstotzka határán, egy kitalált nemzet, amely magas szintű politikai feszültséget él meg a szomszédos országokkal. Az Ön feladata, hogy felülvizsgálja a jelentkezők dokumentumait, figyelembe véve az esetleges eltéréseket, hogy megakadályozza vagy engedélyezze a terroristák és más nemkívánatos személyek belépését.

Ahogy haladsz a játékban, új követelmények kerülnek bevezetésre, ami egyre nehezebbé teszi az illegális bevándorlók és a titkos kémek azonosítását. Papírokat légyszíves több mint 20 különböző forgatókönyvű sztorivéggel rendelkezik, és kiváló munkát végez abban, hogy kemény, erkölcsi döntések elé állítsa a játékost.

Jó kirakós játékokVideót nézni

Belül

Belül egy 2.5D-s puzzle platformer a Playdead fejlesztőtől, az alkotóktól Börtön . Ebben egy névtelen fiú irányítását ragadhatod meg, és rejtvényeket oldhatsz meg egy abnormálisan csendes és ellenséges világban, amely tele van zombiszerű emberekkel és gonosz kutyákkal.

A játék érdekes módon használja ki a platform és a kirakós mechanikát, például van egy kocka alakú eszköz, amelyet a játékos tolhat vagy húzhat, hogy aktiválja a földi kapcsolókat, amely képes ideiglenesen elindítani a játékost. a levegőbe, így új területeket érhet el. Csakúgy, mint vele Börtön , a játék történetét soha nem magyarázzák meg igazán, és bizonyos szempontból maga a rejtvény.

A legjobb puzzle-alkalmazásokVideót nézni

Perspektíva

Perspektíva egy egyedülálló puzzle platformer, amelyet a DigiPen Egyetem hallgatóinak csapata fejlesztett ki. A játékban egy kis kék avatárt irányíthatsz egy 2D-s síkon keresztül, amely megváltoztatható a játékos által vezérelt kamera 3D térben történő elforgatásával.

A kamera perspektívájának eltolása lehetővé teszi a játékos számára, hogy összekapcsolja a 3D előtérben lévő platformokat a 2D-s síkban lévőkkel, új sétányokat hozva létre, amelyek segítségével a karakter továbbhaladhat egy szinten. Ez a szerelő valóban munkára készteti az agyát, és arra ösztönöz, hogy a dobozon kívül gondolkodjon.

A legjobb Android kirakós játékok 2019Videót nézni

2. portál

Ez nem lenne lenyűgöző lista, ha nem vennénk fel 2. portál , egy ikonikus, első személyű kirakós játék, amelyet még ebben az évben is szórakoztató játék. A játék játszható egy- vagy kétjátékosban, és te és az ember vagy mesterséges intelligencia által vezérelt csapattársad együtt dolgozol a rejtvények megoldásán.

A játékban való előrehaladáshoz a megbízható portálpisztolyt kell használnod, egy olyan eszközt, amely lehetővé teszi, hogy portálokat helyezz el olyan felületekre, amelyek új területekre teleportálhatnak. A folytatást az első játékhoz soroltuk, pusztán azért, mert az mennyire épít az eredetire, új mechanikát vezet be, és egy jobb történetet mesél el, amely tele van sok sötét humorral.

A legjobb Android kirakós játékokVideót nézni

Az Obra Dinn visszatérése

A fejlesztőtől Papírokat légyszíves jön Az Obra Dinn visszatérése , egy kiemelkedő cím merész, 1 bites monokromatikus művészeti stílusával, valamint azzal a képességével, hogy egy lebilincselő, hangulatos rejtvényes kalandra vigye el. Biztosítás-beállítóként játszol, akinek az a feladata, hogy megállapítsa, hogyan találkozott a titokzatos hajó legénysége a halálával.

A feladat elvégzéséhez kapsz egy Memento Mortem-et, egy zsebórát, amely visszajátssza a karakter halála előtti pillanatokat. A játék keveset kínál az oktatóanyagok és a kézfogás tekintetében, és arra ösztönzi Önt, hogy önálló felfedezéseket tegyen azáltal, hogy fokozottan figyel az út során talált nyomokra.

A legjobb Androidos kirakós játékokVideót nézni

A tanú

A tanú egy 3D-s kirakós játék, amelyet a 90-es évek puzzle-kalandjátékai ihlettek, mint pl Myst . A játékban egy névtelen karaktert irányíthatsz, egy titokzatos szigetet fedezhetsz fel, amely tizenegy régióra van osztva, és összetett rejtvényeket oldhatsz meg.

A játékos célja a rejtvények megoldása, új régiók feltárása, és végül a sziget hegycsúcsának elérése. Ez azonban nem könnyű mutatvány A tanú egyre nehezebb feladványokat tartalmaz, amelyek próbára teszik a játékos képességeit.

Legjobb kirakós játékok AndroidraVideót nézni

A Turing-teszt

A Turing-teszt egy első személyű kirakós játék, amelyet a Square Enix adott ki. Ebben Ava, a Nemzetközi Űrügynökség egyik európai kutatóállomásán dolgozó mérnökeként játszol, aki éppen most értesült arról, hogy legénysége veszélyben van, és csak azután lehet megmenteni őket, hogy elvégzett egy sor tesztet.

A játékmenet során egy speciális eszközt használsz, amellyel ajtókat nyithatsz és gépeket lehet bekapcsolni, a későbbi frissítések pedig lehetővé teszik a biztonsági kamerák és a robotrepülőgépek vezérlését. Turing teszt ’s vizuális és rejtvénytervezése emlékeztet a Portál sorozat és története izgalmas fordulatot vesz a játék fináléjáig.

Legjobb kirakós játékokVideót nézni

ibb & obb

ibb & obb egy független puzzle platformer, amelyben a játékosok együtt dolgoznak az ellenségek legyőzésén és a pályák teljesítése érdekében. Ebben az egyik játékos egy ibb nevű zöld lényt, míg egy másik játékos egy Obb nevű rózsaszín lényt irányít.

Együtt utaznak át egy színes világot, amelyet vízszintesen egy vékony vonal választ el, mindkét oldalon megfordított tárgyak és ellenségek, a gravitáció pedig megfordul. A játék nagy hangsúlyt fektet az együttműködésre, és a valaha látott legjobb többjátékos puzzle-terveket tartalmazza.

Legjobb kirakós játékokVideót nézni

Bejeweled csillagok

Bár a veterán puzzle rajongók már ismerhetik a Felékesített játékok, a Popcap Games legújabb iterációja, Bejeweled csillagok kötetlenebb megközelítést alkalmaz a sorozat ismert csempe-illesztési játékmenetéhez. Ahelyett, hogy a korábbi játékokhoz hasonlóan a drágakövek mezőjét állítanák eléjük, a játékosok kisebb, falatnyi szinteket kapnak, amelyeket a végén a játékos teljesítménye alapján értékelnek.

Csillagok nagyon olyan érzés, mint egy reakció a Candy Crush Saga-ra, amely sok alkalmi puzzle-rajongó figyelmét felkeltette, és a mai napig hűséges játékosbázissal rendelkezik. Csillagok bemutat néhány elbűvölő karaktert is, amelyek motivációként szolgálnak a játék történetéhez, köztük Felis, a StarCat és Corvus the StormCrow, akiknek csillagokat kell gyűjtened nekik, hogy visszatérhessenek otthonukba az égbolton.

A legjobb gondolkodási játékokVideót nézni

Az egyensúly művészete

Az egyensúly művészete egy fizikai alapú kirakós játék, amelyet a Shin'en Multimedia fejlesztett és adott ki. Ha a Nintendo konzolok legutóbbi három generációja közül bármelyiket birtokoltad, akkor valószínűleg találkoztál a játék egyik verziójával, amely még 2018-ban frissült a Nintendo Switchen megjelenő verzióval.

A játékban a játékosok különféle formájú és méretű blokkokat próbálnak egymásra rakni, azzal a céllal, hogy megakadályozzák a blokkok felborulását. Míg az újabb verziók Az egyensúly művészete szebb és nyugodtabb háttérrel rendelkezik, a játék mindig ugyanazt a pihentető alapjátékot tartotta fenn.

A Legjobb Ingyenes Kirakós JátékokVideót nézni

Armadillo Run

Armadillo Run egy fizika alapú kirakós játék, amelyet Peter Stock hozott létre, és olyan címek ihlették, mint pl Hídépítő . Ebben a játékosok megpróbálnak egy kosárlabdát kék célba juttatni azáltal, hogy különféle anyagokból olyan szerkezeteket készítenek, amelyek úgy néznek ki és úgy viselkednek, mint a Rube Goldberg gépek.

A játék arra ösztönzi Önt, hogy legyen kreatív a terveivel azáltal, hogy szigorú költségvetést ír elő arra vonatkozóan, hogy egy adott forgatókönyvben milyen anyagokat vagy hány tárgyat lehet használni. Ezenkívül az Armadillo Run reálisabb megközelítést alkalmaz az egyes anyagok fizikájának beépítésében.

Például a ruhával készült szerkezetek külön súlyt kapnak, és más súlyban befolyásolják a labda mozgását, mint a fém.

Ezek is tetszhetnek neked