Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb merevlemezek játékhoz (2022-es vélemények)

A legjobb merevlemezek játékhoz (2022-es vélemények)

A HDD-k még nem haltak meg teljesen. Manapság több száz merevlemez közül választhat, így a legjobb HDD-k listájával megkönnyítettük a keresést.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4 A legjobb merevlemezek játékhoz

A merevlemezek a legrégebbi és ma is a legelterjedtebb adattárolási eszközök a számítógépeken. A sokkal gyorsabb szilárdtestalapú meghajtók megjelenésével azonban egyre kevésbé jelentősek a játékok világában.

De a jó öreg merevlemezek még mindig pótolhatatlanok.

Számos fő előnyük van az SSD-kkel szemben, beleértve a hosszabb élettartamot és a sokkal alacsonyabb gigabájtonkénti árat . Ez kiváló hosszú távú tárolási megoldássá teszi őket, és az általuk kínált teljesítmény több mint kielégítő lesz mindenki számára, aki nincs hozzászokva a villámgyors SSD-khez.

De mi a különbség az egyes modellek között? Ami még fontosabb, melyik merevlemezt érdemes venni? Ebben a vásárlási útmutatóban felsoroljuk 2022 legjobb belső merevlemezeit!

Előző

WD kék

legjobb merevlemez játékhoz
 • Tisztességes teljesítmény
 • Megfizethető
Lásd Ár

WD fekete

legjobb merevlemez játékhoz 2018
 • Jobb teljesítmény
 • Rendkívül megbízható
Lásd Ár Következő

TartalomjegyzékElőadás

2,5 hüvelykes merevlemezek

A merevlemezeket két külön kategóriába sorolhatjuk a formátumuk alapján, illetve aszerint, hogy milyen eszközökkel kívánják használni őket. Léteznek 2,5 hüvelykes és 3,5 hüvelykes merevlemezek, ez a rész pedig az előbbinek lesz szentelve, ahogy az a címben is nyilvánvalóan szerepel.

A 2,5 hüvelykes merevlemezt általában laptopokhoz vagy konzolokhoz használják, bár egyes asztali számítógépek házaiban ezekhez a meghajtókhoz is vannak rackek. Kisebb méretük miatt általában némi kompromisszumot kell kötniük a teljesítmény tekintetében, ami kisebb kapacitást, lassabb forgási sebességet és gyakran kisebb mennyiségű gyorsítótárat eredményez.

legjobb merevlemez játékhoz

WD kék

Tárolókapacitás: 250 GB, 320 GB, 500 GB
Forgási sebesség: 5400 RPM
Gyorsítótár mérete: 8 MB, 16 MB

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Megfizethető
 • Tisztességes teljesítmény
 • Viszonylag csendes

Hátrányok:

 • Nem a legmegbízhatóbb HDD hosszú távon
 • Nagy kapacitású modelleket nehéz találni

Western Digital A kék merevlemezek a legnépszerűbb HDD-k közé tartoznak. Ezek a WD legátfogóbb meghajtói, amelyek egyensúlyban tartják az energiafogyasztást, a tárolási kapacitást és a sebességet. Ez igaz a 2,5 hüvelykes WD Blue merevlemezekre is.

Összességében a HDD nagyon csendes, ezt a minőséget minden laptoptulajdonosnak értékelnie kell. Ez részben a WD NoTouch technológiájának köszönhető, amely biztosítja, hogy az olvasófej soha ne érintkezzen fizikailag a lemezzel, ami növeli annak tartósságát és élettartamát.

De végső soron a Blue meghajtók nem a leghosszabb élettartamúak, de játék célokra remekül megfelelnek. Az egyetlen valódi hátránya ezeknek a HDD-knek, hogy tárolókapacitásuk meglehetősen korlátozott. Igaz, vannak nagyobb kapacitású modellek, de ezek nem elérhetők olyan könnyen, mint a szerényebbek.

legjobb merevlemez játékhoz 2018

WD fekete

Tárolókapacitás: 250 GB, 320 GB, 500 GB, 750 GB, 1 TB
Forgási sebesség: 7200 RPM
Gyorsítótár mérete: 32 MB

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Magas forgási sebesség
 • Jelentős mennyiségű cache memória
 • Az átlagosnál nagyobb tartósság

Hátrányok:

 • A drága oldalon
 • Az RPM hangosabbá teheti, mint amit egyes laptop-felhasználók megszoktak

A kiegyensúlyozottabb WD Blue modellek után nálunk a teljesítmény-orientált WD Black. Ezek a meghajtók 7200 RPM-en észrevehetően gyorsabbak az előbbi 5400 RPM-hez képest, és nagyobb mennyiségű gyorsítótárral is rendelkeznek, ami még gyorsabb adatolvasást és -írást tesz lehetővé.

Sőt, számos modell létezik különböző tárolási lehetőségekkel, a szerény 250 GB-tól a tágas 1 TB-osig, és minden modell könnyen megvásárolható. Ugyanazt az érintésmentes olvasófejet használja, mint kék társa, a megnövelt feldolgozási teljesítmény és gyorsítótár kapacitás mellett.

Végül a WD Black egy drágább változat. Ennek ellenére a valamivel magasabb ár több mint indokolt, figyelembe véve mind a megbízhatóság, mind a teljesítmény részlegét érintő fejlesztéseket. A játékosok és a szakemberek minden bizonnyal értékelni fogják mindazt, amit a WD Black kínál.

legjobb merevlemez

Seagate Barracuda

Tárkapacitás: 500 GB, 1 TB, 2 TB, 3 TB, 4 TB, 5 TB
Forgási sebesség: 5400 RPM
Gyorsítótár mérete: 128 MB

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Megfizethető és nagy kapacitású
 • Nagy mennyiségű cache memória
 • Gyors és viszonylag csendes

Hátrányok:

 • Nem olyan megbízható, mint a drágább versenytársak

A Seagate A Barracuda merevlemezek átlagos fordulatszáma 5400, de a hatalmas tárolókapacitásukban kitűnnek, ami 500 GB-tól akár 5 TB-ig terjed, ami egy 2,5 hüvelykes HDD-nél egészen figyelemre méltó. Sőt, az alacsonyabb forgási sebességet kompenzálják a kiterjedt, 128 MB-os cache memória segítségével.

Hátránya, hogy a Barracuda meghajtók nem bizonyultak olyan hosszú élettartamúnak és megbízhatónak, mint egyes konkurens modellek, és a Seagate által gyártott merevlemezek meghibásodási aránya általában magasabb, mint a versenytársak által gyártottaké.

De mindent összevetve a csekély gigabájtos ár és a viszonylag alacsony zajszint miatt teljes mértékben ajánlani tudjuk a Barracudát. Nagyjából ideális tárolómeghajtók, de az elbátortalanító meghibásodási arányok nem teszik vonzóvá őket elsődleges rendszermeghajtóként.

legjobb hdd

Toshiba L200

Tárolókapacitás: 500 GB, 1 TB
Forgási sebesség: 5400 RPM
Gyorsítótár mérete: 8 MB

Lásd Ár

Az előnyök:

 • A minőség és a megfizethetőség jó keveréke
 • Ütésálló

Hátrányok:

 • Lenyűgöző teljesítmény

A Toshiba Az L200 egy megfizethető mobil tárolási megoldás, amelyet a híres japán márka gyárt. Az L200 első ránézésre meglehetősen figyelemreméltónak tűnik: szerény 500 GB-os és 1 TB-os változatban érkezik, 8 MB gyorsítótárral és 5400 RPM-es forgási sebességgel.

Ennek a HDD-nek azonban az a képessége, hogy a megfizethető árat a kiváló építési minőséggel és megbízhatósággal ötvözi. Nagyon ellenáll a külső ütéseknek, ami mobil merevlemezeknél nagyon hasznos, és a közepes specifikáció ellenére is megfelelő teljesítményt nyújt.

Összességében tehát ez a merevlemez azok számára, akik nem helyezik előtérbe a teljesítményt az általános megbízhatósággal szemben. Másrészt, ha szüksége van egy gyors HDD-re, akkor nem fogja elragadtatni, amit a Toshiba L200 kínál.

3,5 hüvelykes merevlemezek

És most áttérünk az asztali területre! A karcsúbb társaikhoz hasonlóan ezek a merevlemezek is többféle árkategóriában megtalálhatóak, bár teljesítményük tekintetében nem kell sokat áldozniuk, mint a 2,5 hüvelykes meghajtóknak.

Amint a bevezető táblázatból látható, ezeknek a meghajtóknak a forgási sebessége 7200 RPM vagy magasabb, valamint a tárolási kapacitás opciók, amelyek miatt az előbbi kategória merevlemezei kifejezetten kicsinek tűnnek.

legjobb HDD játékhoz

WD kék

Tárolókapacitás: 500 GB, 1 TB, 2 TB, 3 TB, 4 TB, 6 TB
Forgási sebesség: 5400 RPM, 7200 RPM
Gyorsítótár mérete: 64 MB

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Tárolókapacitási lehetőségek széles választéka
 • 5400 és 7200 RPM modellekre osztva
 • Általában megfizethető
 • Tisztességes teljesítmény

Hátrányok:

 • Nem tud megfelelni a jobb minőségű modelleknek

Ismét a jó öreg WD Blue-val kezdjük a szekciót. Ezúttal csak a merevlemez fentebb leírt, terjedelmesebb asztali verzióival van dolgunk.

A 2,5 hüvelykes WD Blue-hoz képest a 3,5 hüvelykes változatok sokkal nagyobb tárolókapacitással és sokkal nagyobb memória-gyorsítótárral rendelkeznek. Ugyanis a tárolási lehetőségek 500 GB-tól 6 TB-ig terjednek, a cache memória pedig 64 MB-on nyugszik kényelmesen.

Sőt, az asztali WD Blue merevlemezek 5400 RPM és 7200 RPM modellekkel is kaphatók, ami bizonyos fokú szabadságot biztosít a felhasználóknak, amikor az igényeiknek megfelelő teljesítmény-ár megoldást választják.

Mindent egybevetve ezeknek a merevlemezeknek nincs kirívó hibájuk, eltekintve attól, hogy még mindig olyan általános termékek, amelyek nem a legmegbízhatóbb és nem a leggyorsabb belső merevlemezek.

legjobb hdd 2018

WD fekete

Tárolókapacitás: 500 GB, 1 TB, 2 TB, 4 TB, 6 TB
Forgási sebesség: 7200 RPM
Gyorsítótár mérete: 64 MB, 128 MB

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kitűnő előadás
 • Rendkívül megbízható
 • Számos tárolási lehetőség közül választhat

Hátrányok:

 • Viszonylag drága
 • Csak a játékosok és a szakemberek fogják észrevenni az extra teljesítményt

És mint az első kategóriában, a WD Blue után a WD Black következik. És csakúgy, mint a 2,5 hüvelykes modellek, ezek a WD Black meghajtók is észrevehetően drágábbak Blue testvéreiknél.

Papíron azonban nem tűnnek sokban különböznek, tekintve, hogy azonos forgási sebességgel, hasonló tárkapacitási lehetőségekkel rendelkeznek, és figyelembe véve, hogy a két legtágasabb modellhez nagyobb mennyiségű gyorsítótár van fenntartva.

De ha még nem tette meg, akkor elkerülhetetlenül megtanulja, hogy a lényeg nem mindig a papíron található előírásokban van. Valójában a WD Black merevlemezeket két dolgot szem előtt tartva gyártják: megfelelnek a magasabb minőségi szabványoknak és kiváló teljesítményt nyújtanak. Mindkettőben sikerül nekik, hiszen megbízhatóbbak és egyértelműen gyorsabbak, mint az olcsóbb Blue HDD-k.

Ezzel együtt meg kell jegyezni, hogy ezek a merevlemezek megérik a pénzt, ha Ön játékos vagy profi, aki értékeli a megbízhatóságot és a sebességet. Ha azonban nem tartozik a fent említett csoportok egyikébe sem, akkor jobb, ha olcsóbb meghajtót vásárol, mivel nem fogja tudni teljes mértékben kihasználni a WD Black képességeit.

játék merevlemezek

Seagate Barracuda

Tárhelykapacitás: 500 GB, 1 TB, 2 TB, 3 TB, 4 TB, 6 TB, 8 TB
Forgási sebesség: 7200 RPM
Gyorsítótár mérete: 32 MB, 64 MB, 256 MB

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Megfizethető ár gigabájtonként
 • Nagy memória gyorsítótár
 • Tisztességes teljesítmény

Hátrányok:

 • Kevésbé megbízható, mint a konkurens modellek

Ami a fent leírt Seagate Barracuda asztali megfelelőjét illeti, hasonló filozófiához ragaszkodik, és ugyanazokkal az erősségekkel és gyengeségekkel rendelkezik. Megtartja a hatalmas tárolókapacitást, a nagy memória gyorsítótárakat, és még a forgási sebességet is 7200 RPM-re emeli.

A 8 TB-ig, vagy akár 12 TB-ig terjedő tárhelyekkel, ha egy Barracuda Pro modellt kap (ami alapvetően ugyanaz a meghajtó, csak több memóriával), a tárolókapacitás továbbra is ezeknek a meghajtóknak a legerősebb színe. De a 2,5 hüvelykes modellekhez hasonlóan ezek is viszonylag magas meghibásodási arányt mutatnak a más cégek által gyártott HDD-khez képest.

Végül nincs sok mondanivaló, mivel a 3,5 hüvelykes Barracuda nagyjából megegyezik a 2,5 hüvelykessel, csak a gyorsabb forgási sebesség, valamint az összességében jobb teljesítmény és még nagyobb tárhely különbözteti meg. És mint korábban, alacsonyabb megbízhatóságuk nem teszi őket nagyszerű rendszermeghajtókká.

legjobb játék merevlemez

Toshiba P300

Tárolókapacitás: 500 GB, 1 TB, 2 TB, 3 TB
Forgási sebesség: 7200 RPM
Gyorsítótár mérete: 64 MB

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagyszerű teljes körű teljesítmény
 • Kiváló ár-érték arány
 • Rendkívül megbízható

Hátrányok:

 • Nem olyan könnyen elérhető, mint más modellek

És most elérkezünk a Toshiba asztali modelljéhez – valójában kettőhöz. Az első a Toshiba P300, amely alapvetően 3,5 hüvelykes asztali megfelelője a fenti L200-nak, igaz, több fejlesztéssel. A P300 akár 3 TB tárhellyel és lényegesen nagyobb memória-gyorsítótárral rendelkezik, miközben a forgási sebességet 7200 RPM-re növeli.

Az L200-zal ellentétben ez a merevlemez teljesítményben nem marad el a versenytársaktól, és megőrzi az előbbi összeépítési minőségét és megbízhatóságát. A Toshiba nemcsak kiváló minőséget tud nyújtani, hanem nagyon ésszerű és versenyképes áron is.

Végső soron valóban nincs komoly probléma a P300 merevlemezeivel. A Toshiba nagy múltra tekint vissza, nagyon kevés HDD-hiba esetén, és úgy tűnik, a P300-as modelljeikben minden egy szerény árú csomagban van.

Az egyetlen probléma, amellyel találkozhat, az, hogy nem olyan elterjedtek, mint a listán szereplő többi HDD, ami alacsonyabb rendelkezésre álláshoz vezethet.

 • Nem olyan könnyen elérhető, mint más modellek
játék merevlemez

Toshiba X300

Tárolókapacitás: 4 TB, 5 TB, 6 TB, 8 TB
Forgási sebesség: 7200 RPM
Gyorsítótár mérete: 128 MB

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Magas tárolási kapacitás
 • Gyors és hatékony
 • Rendkívül megbízható

Hátrányok:

 • Kétes érték az alkalmi PC-felhasználók számára

Utolsó bejegyzésként pedig a Toshiba X300, egy nagy horderejű teljesítmény-orientált modell áll rendelkezésünkre. Megtartja ugyanazt a forgási sebességet, mint a P300, miközben megduplázza a gyorsítótár méretét, és nagyobb tárolókapacitást kínál, 4 TB-tól kezdve, ahol a P300 abbahagyta, egészen 8 TB-ig.

Az X300 megőrzi a P300 teljes megbízhatóságát, miközben a fent felsoroltak szerint jelentős fejlesztéseket hajt végre. Ez egy gyorsabb, nagyobb és hatékonyabb merevlemez az igényes felhasználók számára. És ahogy az ilyen merevlemezekkel gyakran előfordul, ezek a drágák, és ritkán válnak hasznára az alkalmi felhasználóknak.

Melyik merevlemezt válassza?

Akár a legjobb merevlemez-meghajtót kell megtalálnia a játékokhoz, akár csak extra tárhelyet szeretne szerezni számítógépének, megpróbáljuk elmagyarázni a merevlemezek összes fontos jellemzőjét, hogy megkönnyítsük a vásárlási folyamatot.

Tároló kapacitás

legjobb belső merevlemez

Az első egészen nyilvánvaló – minél több, annál jobb, igaz?

Valójában ez nem feltétlenül így van.

Ahogy a mondás tartja, ne tedd az összes tojást egy kosárba. Ebben az esetben ne helyezze az összes adatot egyetlen merevlemezre, mert mindössze egyetlen hiba kellene ahhoz, hogy sok fontos adatot elveszítsen.

Mint ilyen, biztonságosabb lehet több kisebb meghajtó használata. Lehet, hogy gondot okoz a tokba való behelyezésük, és több merevlemez vásárlása mindig drágább lesz, mint egyetlen nagy vásárlása, de hosszú távon nagyon megéri, még akkor is, ha csak egy pluszt kap. tartalék meghajtó.

Forgási sebesség

játék hdd

A merevlemez forgási sebességét percenkénti fordulatszámban mérik, azaz FORDULAT . A meghajtó egyetlen író-olvasó kart használ az adatok eléréséhez és a lemezre való íráshoz, ahogy az alatta forog, és így a nagyobb forgási sebesség jobb teljesítményt is jelent.

Ez azonban nem ilyen egyszerű . A nagy sebesség bizonyos problémákat is okoz. Ugyanis egy gyorsan pörgő merevlemez több hőt termel és több zajt ad, mint egy lassabban pörgő. Ezenkívül a nagyobb sebesség potenciálisan nagyobb meghibásodási kockázatot is jelent, részben ennek köszönhető, hogy a 7200 RPM-nél gyorsabb HDD-k soha nem indultak el igazán.

Ami azt illeti, vannak olyan merevlemezek, amelyek 10 000, sőt 15 000 RPM sebességet is elértek. Az SSD térnyerése miatt azonban reménytelenül felülkerekedtek. És bár még ma is kaphatók ilyen gyors merevlemezek, erősen javasoljuk, hogy inkább SSD-t vásároljon, ha jobb teljesítményt szeretne, mint amit egy 7200 RPM-es merevlemez kínál.

Gyorsítótár mérete

A merevlemez gyorsítótárának funkciója hasonló, mint a RAM-é az egész rendszerben. Vagyis létfontosságú adatokat tárol, így a HDD feldolgozó egysége rövidebb időn belül hozzáférhet, így összességében gyorsabb és jobban működő merevlemezhez vezet.

A gyorsítótár mérete azonban nem lehet kulcsfontosságú tényező az igényeinek megfelelő merevlemez kiválasztásában. Ami azt illeti, a nagyobb gyorsítótár csak kismértékű teljesítményjavuláshoz vezet a megterhelő feladatok során, amit valószínűleg nem is vesz észre, hacsak nem két meghajtót akart összehasonlítani egymás mellett.

Kapcsolódás

legjobb merevlemez játék számítógéphez

A rendszerhez adandó komponensek kiválasztásakor mindig fontos annak biztosítása, hogy az új komponens kompatibilis legyen a többi részével, és hogy támogassa a megfelelő típusú csatlakozást.

Szerencsére ez nem olyan dolog, ami miatt aggódnod kell a modern merevlemezeknél, hiszen mindannyian használják SATA 3.0 csatlakozók már jó ideje. Még ha van egy régi alaplapja, amely csak a SATA 2.0-t támogatja, ez nem probléma, mivel a SATA 3.0 teljesen visszafelé kompatibilis.

A megbízhatóság kérdése

legjobb játék hdd

Amint azt bizonyára észrevette, a cikkben többször említettük a merevlemez megbízhatóságát és a meghibásodási arányokat. Ez azért fontos a merevlemezek esetében, mert a mozgó alkatrészeik sokasága miatt hajlamosabbak a hibás működésre, jobban, mint más számítógép-alkatrészek.

Ezért mindig fennáll annak a veszélye, hogy merevlemeze meghibásodik, és ez akár a megbízhatóbb modelleknél, akár azoknál a típusoknál fordulhat elő, amelyeknél a legtöbb meghibásodás van. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy mindig legyen biztonsági másolat a fontos adatokról, és használjuk ki a külső és a felhőalapú tárolás előnyeit.

Ha érdekli, megtekintheti a merevlemez meghibásodásának részletes statisztikáit a címen BlackBlaze , mivel rendszeresen tesznek közzé részletes jelentéseket a témában.

Következtetés – A legjobb merevlemez 2022-re

Mint mindig, a felhasználói követelmények és az alkatrészekre költhető pénzösszeg személyenként változhat. Ezt szem előtt tartva a fent felsorolt ​​merevlemezek bármelyike ​​jó választás lesz, feltéve, hogy az igényeinek leginkább megfelelőt választja.

Itt vannak a pillanatnyilag legjobb merevlemezek.

A legjobb 2,5 hüvelykes merevlemez – Seagate Barracuda

Igaz, bizonyos Seagate modellek meglehetősen ellentmondásosak voltak magas meghibásodási arányuk miatt, de a fent leírtak szerint ezek meglehetősen relatívak. Ezenkívül a 2,5 hüvelykes Seagate merevlemezek hatalmas tárolókapacitása nagyon megéri őket.

A legjobb 3,5 hüvelykes merevlemez – Western Digital Black

A WD kifejezetten azoknak a játékosoknak és szakembereknek kínálja fekete modelljeit, akiknek merevlemezüktől fokozott teljesítményre és nagyobb megbízhatóságra van szükségük. Nemcsak prémium minőségű meghajtókról van szó, de az asztali változatok is mentesek a 2,5 hüvelykes társaikat sújtó tárolókapacitás-korlátoktól.

Ezek is tetszhetnek neked