Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb Micro ATX alaplapok (2022-es vélemények)

A legjobb Micro ATX alaplapok (2022-es vélemények)

Micro ATX alaplapra van szüksége számítógépéhez? Íme az egyetlen vásárlási útmutató, amelyre szüksége van a legjobb mikro ATX alaplap kiválasztásához.

ÁltalRózsa Mattise 2022. január 4 A legjobb Micro ATX alaplapok

Az alaplap olyan ragasztóként működik, amely az egész számítógép összeállítását együtt működik. Tehát amellett, hogy megbízható, jó minőségű alaplapot vásárol, létfontosságú egy olyan vásárlása is, amely képes interfészelni és csatlakoztatni a gép összes többi alkatrészét.

Sokféle létezik alaplapok kategóriái és árai közül lehet választani, de nem minden modell kapcsolódhat minden alkatrészhez. Az Ön kényelme érdekében összeállítottunk egy listát a legjobb mikro ATX alaplapokról, amelyekből átnézhet és választhat. Sok szerencsével ez a lista gyors és egyszerűvé teszi az alaplapvásárlási kalandot!

A Micro ATX alaplapok a megfizethetőség és a sokoldalúság tökéletes kombinációja. Mivel a mikro ATX valamivel kisebb, mint a tipikus ATX alaplap, pénzt takaríthat meg az anyagokon anélkül, hogy túl sok csengőt és sípot feláldozna. Bár a micro ATX még mindig nem való mindenkinek, kiváló kiindulópont a pénztárcabarát és a csúcskategóriás építők számára, különösen, ha valamivel kisebb számítógépet keresel.

Általában, alaplapok kétféle típusban kapható: Intel CPU-kkal kompatibilisek és AMD CPU-kkal kompatibilisek. Manapság több száz lehetőség közül választhat, az élvonalbeli, drága kártyáktól a közkedvelt, kissé régebbi modellekig.

Függetlenül attól, hogy készen áll-e költeni egy vadonatúj kártyára, vagy olcsóbb költségvetési lehetőséget keres, rengeteg népszerű választási lehetőséget kínálunk az Ön számára.

Itt van a legjobb micro ATX alaplapok épp most.

Előző

MSI MPG Z390M Gaming Edge AC

Msi Mpg Z390m Gaming Edge AC műszaki adatok
  • Teljes értékű
  • Jó árú
  • Vonzó és mutatós
Lásd Ár

ASRock X399M Taichi

Az Asrock X399m Taichi specifikációi
  • Minden csengő-síp
  • Élvonalbeli
Lásd Ár

MSI H310M Gaming Plus

Az Msi H310m Gaming Plus műszaki adatai
  • Kiváló tulajdonságok kiváló áron
Lásd Ár Következő

TartalomjegyzékElőadás

Msi B450m Gaming Plus

MSI B450M Gaming Plus

Aljzat: AM4
Lapkakészlet: AMD B450

Lásd Ár

Az MSI B450M egy kemény ütés, amely kiváló árfekvésű a PC-gyártók számára. Valójában az MSI Gaming Plus alaplapjainak teljes sora megbízható, olcsó kártyákból áll.

Ezek a kártyák egy-két lépéssel lejjebb vannak az élvonalhoz képest, de nem is elavultak, mivel a TR4 túlhajtja az A4-es foglalatokat. A B450M Gaming Plus azonban továbbra is szinte minden alkatrészt támogat.

Bár magában az alaplapban nincs semmi divatos LED-ek, mégis kellemes piros-fekete színvilága van, ami gyakori téma az MSI termékek között. Bár ez a megjelenés nem biztos, hogy minden összeállításhoz illik, a ház belsejéből nézve nem feltűnő, különösen azért, mert a legtöbb LED-alkatrész amúgy is hajlamos elnyomni.

Tudnia kell, hogy ennek az alaplapnak van néhány észrevehető helyszűke, különösen a léghűtőkkel. Vásárlás előtt feltétlenül ellenőrizze, hogy a CPU-hűtő illeszkedik-e az összes többi alkatrészhez.

Msi B450m Gaming Plus alaplap

Műszaki adatok

Foglalat A4
Lapkakészlet AMD B450
RAM támogatás DDR4
RAM bővítőhelyek kettő
RAM sebesség Akár 3466 MHz-ig
RAM kapacitás Akár 32 GB
PCIe bővítőhelyek 1x PCIe x16
2x PCIe x1
Tároló csatlakozók 1x M.2
4x SATA III
Portok 7x USB-A 3.1 Gen 1
1x USB-C 3.1 Gen 1
6x USB-A 2.0
1x PS/2
1x HDMI
1x DVI-D
3x Audio Jack
Msi Mpg Z390m Gaming Edge Ac

MSI MPG Z390M Gaming Edge AC

Aljzat: LGA1151
Lapkakészlet: Intel Z390

Lásd Ár

A MSI MPG Z390M Gaming Edge AC az MSI válasza egy kiváló minőségű, jól lekerekített alaplapra, amely vonzónak tűnik anélkül, hogy megtörné. Bár a Z390M egyáltalán nem olcsó, nem is túl drága; közepesen helyezkedik el a felső szintű és a költségvetési kártyák között.

Ennek ellenére a Z390M nem néz mint egy költségvetési kártya. LED-ekkel van díszítve, és elegáns fekete-ezüst színvilággal díszítették. A hatás olyan, mint egy drága sportautó, de sokkal alacsonyabb áron. Ezenkívül ez az alaplap Wi-Fi-vel, valamint két GPU-foglalattal rendelkezik a dedikált játékosok számára.

Mindezeken felül ez a tábla is kapott néhányat komoly túlhajtási potenciál. Túlhúzáskor azonban ügyeljen a számítógépe hőmérsékletére, mivel ez a kis tábla felforrósodhat. Ha azt tervezi, hogy jelentősen túlhajtja, fontolja meg a folyékony hűtőrendszer befektetését a nagyobb teljesítmény és biztonság érdekében.

Ez a kártya kiváló példája annak, hogy a micro ATX kártya milyen funkciókat és teljesítményt tud nyújtani a kisebb formátum ellenére. Ha kompromisszumot szeretne kötni a térben, de nem a funkciókban, akkor ez a kártya esélyes lehet az Ön számára.

Msi Mpg Z390m Gaming Edge AC műszaki adatok

Műszaki adatok

Foglalat LGA1151
Lapkakészlet Intel Z390
RAM támogatás DDR4
RAM bővítőhelyek 4
RAM sebesség Akár 4500 MHz-ig
RAM kapacitás Akár 64 GB
PCIe bővítőhelyek 2x PCIe x16
2x PCIe x1
Tároló csatlakozók 2x M.2
4x SATA III
Portok 1x USB-A 3.1 Gen 2
8x USB-A 3.1 Gen 1
2x USB-C 3.1 Gen 2
4x USB-A 2.0
2x PS/2
1x HDMI
1x DisplayPort
2x SMA csatlakozó
1x optikai
5x Audio Jack
Msi Pro Series B250 Pro Vdh

MSI Pro Series B250 Pro-VDH

Aljzat: LGA1151
Lapkakészlet: Intel B250

Lásd Ár

A MSI Pro Series B250 Pro-VDH egy kicsit régebbi grafikus kártya, amely ennek ellenére megtart néhány kiváló funkciót. A maga idejében csúcskategóriás volt, ma pedig kiváló középkategóriás tábla, annak ellenére, hogy kissé drágább. Maga a tábla megbízható, és korához képest szokatlan funkciók eloszlással rendelkezik.

Egyrészt ezen az alaplapon választható HDMI, VGA és DVI portok. Azonban nem rendelkezik beépített DisplayPort funkcióval. Azonban azt csinál USB-C kapcsolattal rendelkezik, ami általában csak az újabb egységeken található.

Sajnos, mivel ez a tábla egy kicsit régebbi, kissé korlátozott mennyiségben kapható, és ez megnövelte az árat. Ha azonban akciósan vagy kedvezménnyel találja ezt a kártyát, ez egy megbízható és vonzó tábla minden hétköznapi PC-építő számára.

Msi Pro Series B250 Pro Vdh Műszaki adatok

Műszaki adatok

Foglalat LGA1151
Lapkakészlet Intel B250
RAM támogatás DDR4
RAM bővítőhelyek 4
RAM sebesség 2400 MHz-ig
RAM kapacitás Akár 64 GB
PCIe bővítőhelyek 1x PCIe x16
2x PCIe x1
Tároló csatlakozók 1x M.2
6x SATA III
Portok 5x USB-A 3.1 Gen 1
1x USB-C 3.1 Gen 1
6x USB 2.0
2x PS/2
1x HDMI
1x DVI-D
1x VGA
3x Audio Jack
Evga X299 Micro Atx 2

EVGA X299 Micro ATX 2

Aljzat: LGA2066
Lapkakészlet: Intel X299

Lásd Ár

A EVGA X299 Micro ATX 2 a modern, csúcskategóriás grafikus kártya tökéletes példája. Eltekintve a másik luxusválasztékunktól, az X399M Taichi-től, amelyet alább áttekintünk, az EVGA X299 a legnagyobb vadállat kínálatunkban. Négycsatornás RAM-beállítást futtat, amely lenyűgöző, 128 gigabájtnyi adat kezelésére képes.

Természetesen, mint minden csúcskategóriás alaplap, az X299 is több grafikus kártyát támogat. Noha ez a kártya nem olcsó, egy luxuskártya esetében igen tekintélyes áron kapható. Ha egy kártyát keresel elfogadható áron, ne keress tovább!

Az Evga X299 Micro Atx 2 specifikációi

Műszaki adatok

Foglalat LGA2066
Lapkakészlet Intel X299
RAM támogatás DDR4
RAM bővítőhelyek 4
RAM sebesség Akár 4000 Mhz
RAM kapacitás Akár 128 GB
PCIe bővítőhelyek 2x PCIe x16
1x PCIe x4
Tároló csatlakozók 2x M.2
6x SATA III
Portok 2x USB-A 3.1 Gen 2
8x USB-A 3.1 Gen 1
4x USB-A 2.0
2x SMA csatlakozó
1x optikai
5x Audio Jack
Asrock X399m Taichi

ASRock X399M Taichi

Aljzat: TR4
Lapkakészlet: AMD X399

Lásd Ár

A ASRock X399M Taichi a fentebb vizsgált EVGA X299 nagytestvére, és ez igaz mind a luxusszolgáltatások, mind az ár tekintetében. Bár ez a kártya a legdrágább kínálatunkban, a legtöbb funkciót is ez biztosítja.

Az X299-hez hasonlóan a Taichi is akár 128 GB RAM-ot támogat. Az X299-től eltérően azonban a Taichi képes támogatni három PCIe x16 csatlakozások – a legnagyobb szám a teljes útmutatónkban. Bár nem valószínű, hogy három GPU-t illesztene erre az alaplapra, ez a beállítás mégis elképesztő rugalmasságot biztosít.

Az egyetlen dolog, amiről úgy tűnik, hogy hiányzik, az a vizuális kapcsolatok. Hacsak nem dokumentáltak vagy más módon rejtve vannak, ezen az alaplapon nem látható HDMI, VGA vagy DVI port. Ha az alaplaphoz csatlakozik, az egyetlen lehetőség az USB-X vezetékek használata a külső monitorhoz való csatlakoztatáshoz.

Ennek ellenére érdemes megjegyezni, hogy ez a kártya az egyetlen elérhető mikro ATX kártya egyike, amely támogatja az AMD Threadripper CPU-it is. Ennek megfelelően, ha a Threadripper termékcsaládot és a micro ATX kártyát is figyeli, ennek a kártyának mindenképpen fel kell kerülnie a végső listára.

Az Asrock X399m Taichi specifikációi

Műszaki adatok

Foglalat TR4
Lapkakészlet AMD X399
RAM támogatás DDR4
RAM bővítőhelyek 4
RAM sebesség 4000 MHz-ig
RAM kapacitás Akár 128 GB
PCIe bővítőhelyek 3x PCIe x16
1x PCIe x1
Tároló csatlakozók 3x M.2
8x SATA III
Portok 1x USB-A 3.1 Gen 2
1x USB-C 3.1 Gen 2
12x USB-A 3.1 Gen 1
4x USB 2.0
1x PS/2
2x SMA csatlakozó
1x optikai
5x Audio Jack
Asrock X399m Taichi

MSI B450M Pro-M2

Aljzat: AM4
Lapkakészlet: AMD B450

Lásd Ár

A B450-es kártyák kivételes listája kiváló teljesítményt nyújt, és a cikkben bemutatott kettő ezt a kettősséget tükrözi. A korábbi Gaming Plushoz hasonlóan az MSI B450M Pro-M2 is kiváló kompromisszum az íz és a hatások között. Bár nagyon hasonlít a Gaming Plus-hoz, van néhány kiemelkedő funkciója, amelyek miatt érdemes megnézni.

A Pro-M2, mint az általunk vizsgált egyik jobb, sokoldalú játékra alkalmas alaplap, két változatban érkezik: az eredeti és a V2. Azért tettük ide az eredeti verziót, mert úgy tűnik, kevesebb probléma van vele, de a V2 verzió , nevezetesen olcsóbb, mint az eredeti. Ennek az lehet az oka, hogy az eredetiekre nagyobb a kereslet, vagy talán már nem gyártják őket, és így ritkábbak.

A legfigyelemreméltóbb, ha nem rajong az MSI piros-feketén színsémájához, amelyet sok más kártyájukban is használnak, ez egy sokkal finomabb szürke-feketén színséma. Egyes rajongók előnyben részesíthetik ezt a megjelenést, különösen azoknál az építményeknél, amelyek nem használják a vörös színt.

Az Msi B450m Pro M2 műszaki adatai

Műszaki adatok

Foglalat AM4
Lapkakészlet AMD B450
RAM támogatás DDR4
RAM bővítőhelyek kettő
RAM sebesség Akár 3466 MHz-ig
RAM kapacitás Akár 32 GB
PCIe bővítőhelyek 1x PCIe x16
2x PCIe x1
Tároló csatlakozók 1x M.2
4x SATA III
Portok 6x USB-A 3.1 Gen 1
6x USB-A 2.0
1x PS/2
1X HDMI
1x DVI-D
1x VGA
3x Audio Jack
Msi H310m Gaming Plus

MSI H310M Gaming Plus

Aljzat: LGA1151
Lapkakészlet: Intel H310

Lásd Ár

A MSI H310M Gaming Plus a B450 Gaming Plus kistestvére, amelyet ebben a cikkben korábban áttekintettünk, de az Intel gyártotta az AMD helyett. A H310M Gaming Plus valamivel régebbi, de még mindig ugyanabban az évben jelent meg, mint a B450M Gaming Plus. Mint ilyen, ahelyett, hogy elavult volna, kifejezetten könnyű, pénztárcabarát alaplapnak készült.

Sorozatunk legolcsóbb megoldásaként a H310M valóban olcsó választás. A legtöbb költségvetési lehetőséghez hasonlóan azonban pénzt takarít meg egy kicsit a teljesítményre. De szerencsére te szokás végül feláldozza az esztétikát – mindaddig, amíg tetszik az MSI kitartó vörös-fekete témája.

Ennek ellenére ez az alaplap masszív és megbízható, és bár a többi lehetőségünkhöz képest kissé csupasz, mégis mindent tartalmaz, ami egy kiváló költségvetési PC-építéshez szükséges.

Az Msi H310m Gaming Plus műszaki adatai

Műszaki adatok

Foglalat LGA1151
Lapkakészlet Intel H310
RAM támogatás DDR4
RAM bővítőhelyek kettő
RAM sebesség 2666 MHz-ig
RAM kapacitás Akár 32 GB
PCIe bővítőhelyek 1x PCIe x16
1x PCIe x1
Tároló csatlakozók 1x M.2
4x SATA III
Portok 4x USB-A 3.1 Gen 1
6x USB-A 3.0
1x PS/2
1x HDMI
1x DVI-D
3x Audio Jack
Gigabyte Ab350m Ds3h

GIGABYTE AB350M-DS3H

Aljzat: AM4
Lapkakészlet: AMD B350

Lásd Ár

A Gigabyte AB350M-DS3H lezárja az alaplap versenyzőinek listáját, és ez egy másik, kicsit régebbi kártya, amely még mindig jól teljesít. Bár ez a kártya nem vadonatúj, természetesen nem is elavult, és még mindig sok vonzó funkciót hoz az asztalra.

Ezen a lapon ugyanis 4 RAM és 2 PCIe-16 slot található, ami azt jelenti, hogy viszonylag rövid időn belül maximalizálhatja ennek a kis kártyának a teljesítményét. A kártyához egy gyönyörű LED-es fénycsík is tartozik.

Sajnos erre a kártyára ugyanazok az árképzési problémák vonatkoznak, mint az MSI Pro-Series B250-re. Azonban a B250-hez hasonlóan, ha ezt a kártyát olcsón vagy akciósan találja, ne habozzon megvásárolni!

Gigabyte Ab350m Ds3h Műszaki adatok

Műszaki adatok

Foglalat AM4
Lapkakészlet AMD B350
RAM támogatás DDR4
RAM bővítőhelyek 4
RAM sebesség Akár 3200 MHz-ig
RAM kapacitás 64 GB
PCIe bővítőhelyek 2x PCIe x16
1x PCIe x1
Tároló csatlakozók 1x M.2
4x SATA III
Portok 6x USB-A 3.1 Gen 1
8x USB-A 2.0
1x PS/2
1x HDMI
1x DVI-D
3x Audio Jack

Következtetés

Msi Mpg Z390m Gaming Edge Ac Gpu

Végül minden megbízható, keményen dolgozó grafikus kártyának megvannak a maga előnyei és hátrányai. Az ebben a listában szereplő összes grafikus kártya erős versenyző, és egyesek megfelelőbbek lehetnek az Ön számára, mint mások az Ön helyzete alapján!

Általánosságban azonban a listán a mi messze-messze kedvencünk a MSI MPG Z390M Gaming Edge AC. Bár ez a grafikus kártya nem költségvetési kártya, az még mindig nagyjából az összes keresett harangot és sípot tartalmazza, nagyon kedvező áron.

Hacsak a Gaming Edge AC árának kétszeresét nem költheti el egy luxuslapra, nehéz lesz megtalálnia a specifikációk, a megbízhatóság és a vonzerő jobb keverékét bárhol máshol.

Azonban ha Ön csináld Ha van egy kis extra mártást elkölteni, javasoljuk, hogy fedezze fel a ASRock X399M Taichi , különösen, ha élvonalbeli alaplapot keresel. Annak ellenére, hogy a Taichi nem egy vadonatúj kártya, rendkívül jól elöregedett, és felülmúlhatja a legtöbb ma kapható alaplapot.

Másrészt, ha Ön ne sokat kell költenie egy kártyára, érdemes megnéznie a MSI H310M Gaming Plus . Míg a H310M specifikációi kissé visszafogottak, az ára is nagyon visszafogott. Körülbelül egy két fős vacsora áráért ez a kártya mindent tartalmaz, amire szüksége van az induláshoz, így hihetetlenül alkalmas kezdőknek és pénztárcabarátoknak.

Ennek ellenére ezen a listán minden bejegyzés kiváló választás! A MSI B450M Gaming Plus egy másik kiváló, sokoldalú választás, különösen, ha valamivel kevesebbet szeretne költeni, mint amennyiért a Z390M eladható. A EVGA X299 Micro ATX egy másik luxus opció a Taichi számára, különösen, ha Intel-kompatibilis alaplapot keres AMD-barát alaplap helyett.

Ezek is tetszhetnek neked