A legjobb Micro ATX tokok (2022-es vélemények)

Szüksége van egy micro ATX házra a számítógéphez? Sok órát kutattunk, és megtaláltuk az abszolút LEGJOBB mikro ATX házakat.

ÁltalRózsa Mattise 2022. január 4 A legjobb Micro ATX tokok

Micro ATX tokok kicsik, szórakoztatóak velük dolgozni, és hihetetlenül helytakarékosak. Egyesek akár aranyosnak is nevezhetik őket. Noha időnként egy kicsit kreatívnak kell lennie a mikro ATX házhoz tartozó alkatrészeket illetően, még mindig sok előnye van, amelyek kiegyenlítik ezt a hátrányt.

A mikro ATX tokok azonban nem mindenkinek valók. Egyrészt általában felforrósodnak, mivel a legtöbb benne lévő alkatrész szorosan egymáshoz van nyomva. Mint ilyenek, néha nem tudják támogatni azt a teljesítményt, amelyet egy nagyobb eset képes. Ennek ellenére nagyobbak, mint a mini ITX tokok, így kiváló kompromisszumot jelentenek a helytakarékosság és a teljesítmény között.

Ennek ellenére egy kreatívan felépített mikro ATX ház több mint elég egy csúcskategóriás, élvonalbeli játékberendezés megépítéséhez, amely az összes legújabb játékot lejátssza, ráadásul olcsók is. Az alábbi szakaszokban végigvezetjük a legjobb eseteken, amelyek közül választhat, hogy a megfelelő lábbal kezdje el a mikroépítést.

A Micro ATX tokok nem annyira népszerűek, mint a hagyományos középső toronyházak, különösen azért, mert némelyikük folyadékhűtést igényel a versenyképes hőmérsékleti számok eléréséhez. Azonban az összes közül PC tokok helytakarékos formáik és nem szabványos házméreteik a legjobb megoldásokat kínálják a furcsa helyigényű felhasználók számára, miközben robusztus és erősebb gépet tesznek lehetővé.

Bár a mikro ATX-házakban elterjedt a vízhűtés alkalmazása, nem lehetetlen a hatékony léghűtéses berendezés kialakítása; a titok azonban az, hogy egy olyan alvázzal kell kezdeni, aminek már jó a légáramlása, és ezt a légáramlást maximalizálni kell rengeteg ventilátorral. Szerencsére kínálatunkban van néhány, a leírásnak megfelelő eset!

A Micro ATX tokok beépítése némileg nagyobb kihívást jelent, mint egy szabványos középső toronyházba a helykorlátozás miatt. Ennek megfelelően a legtöbb kezdő építőnek gondja lehet velük.

Ha azonban ambiciózusnak érzi magát, és megvan a megfelelő helykorlátozás, érdemes lehet megpróbálni egymicro ATX righelyette!

Minden további nélkül itt vannak a legjobb micro ATX tokok .

Előző

darkFlash DLM21

Darkflash Dlm21
 • Mindent összevetve kiváló érték
 • Kiváló minőség
Lásd Ár

Thermaltake Core V21 kocka

Thermaltake Core V21 kocka
 • Kiváló kis helyekre
 • A legjobb sokoldalúság
Lásd Ár

Phanteks Enthoo Evolv MATX

Phanteks Enthoo Evolv Matx
 • Prémium minőség
 • Modern esztétika
 • Teljesen alumínium építésű
Lásd Ár Következő

TartalomjegyzékElőadás

Darkflash Dlm21

darkFlash DLM21

Csatlakoztatás: 1x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x 3,5 mm-es audiokimenet, 1x 3,5 mm-es audiobemenet
Méretek (Ma x Sz x Mé): 15,05 x 8 x 15,8

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Megfizethető
 • Kiváló mindenre alkalmas tok
 • Több szín és minta közül választhat

Hátrányok:

 • Egyik sem

A darkFlash DLM21 az első és legátfogóbb tok a listánkon. A tok tetszetős, egyszerű külső kialakítással, kényelmesen csuklós edzett üvegajtóval és rengeteg perforációval rendelkezik a forró levegő kivezetéséhez.

A DLM21 fekete és fehér témában is kapható, és mindkét opció hihetetlenül élesnek tűnik – ami az esztétikai mutatót illeti, ez a tok nem hiányzik, különösen ilyen megfizethető áron.

Alternatív megoldásként, ha nem szeretné, hogy a tok elülső részén poligon stílusú minta legyen, körülbelül azonos áron frissíthet a DLM22 modellre. A DLM22 púder-rózsaszín opcióban is kapható – ritka lehetőség bármilyen tokmérethez!

Darkflash Dlm21 Color

Összességében a darkFlash DLM21 egy kiváló, mindenre kiterjedő tok, amely rendkívül jól van megépítve. A hasznos funkciók széles skáláját kínálja, mint például a vonzó edzett üvegajtó, a vízhűtéshez több radiátortartó, a kiváló szellőzés, és még a szemnek tetsző külső kialakítás is.

Mindezt ilyen kiváló áron, van egyáltalán értelme folytatni ezt az útmutatót? Nos, igen! Noha ez a tok kiváló univerzális, különösen kezdőknek, nem mindenkinek való.

Sokan, akik mikro ATX házat keresnek, szabálytalan formát keresnek, és lehet, hogy néhányan más, magasabb kategóriájú felületeket keresnek, csak hogy néhány példát említsünk.

Thermaltake Core V21 kocka

Thermaltake Core V21 kocka

Csatlakoztatás: 2x USB 3.0, 1x 3,5 mm-es audiokimenet, 1x 3,5 mm-es audiobemenet
Méretek (Ma x Sz x Mé): 13,2 x 12,6 x 16,7

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Több tájolás
 • Kiváló légáramlás
 • Szabálytalan alakú

Hátrányok:

 • Egyes alkatrészek telepítése kihívást jelenthet

Ha már a szabálytalan alaktényezőkről beszélünk, a Thermaltake Core V21 Cube kiváló példa erre. A Core micro ATX és mini ITX változatban is elérhető, ami azt jelenti, hogy az igazán ambiciózus építők is nekivághatnak még kisebb ha akarják. A legtöbb ember számára azonban a micro ATX ház elég kicsi lesz.

Az első dolog, amit a vásárlók észrevesznek a V21-en, az az, hogy hosszúkás, nem pedig magas és vékony. Noha nagyjából ugyanannyi a belső tér, mint egy szabványos mikro-ATX vázé, ez a hely némileg át van osztva. A Core V21 nem néz mint számítógép a műveletlen szemlélőnek.

Ennek az újraelosztott helynek köszönhetően a V21 kiváló választás azoknak a felhasználóknak, akiknek nincs sok asztali helyük. Elfér könyvespolcon, kubikában vagy akár egy nagy fiók belsejében is.

Ezenkívül a kocka hat oldala közül öt szabadtéri szellőzőnyílás (kivéve, ha úgy dönt, hogy extra akril ablakot vásárol, ami szintén opció), ami azt jelenti, hogy ez a kocka alakú tok hihetetlen légáramlási potenciállal rendelkezik.

Thermaltake Core V21 Cube Design

A V21 Cube másik rugalmas tulajdonsága, hogy felhajtható. A ház támogatja a vízszintes és függőleges alaplapi beállításokat is. Még az előlapon lévő Thermaltake logó is mágneses és eltávolítható – átkapcsolható, hogy megfeleljen az Ön által választott tájolásnak.

Maga a ház egy jelentős ventilátorral rendelkezik közvetlenül a ház elülső része mögött. Ez a ventilátor hatalmas mennyiségű levegőt mozgat, ami azt jelenti, hogy ezzel a tokkal kiválóan kezdheti a léghűtéses konstrukciót. A tok egy kicsit többe kerül, mint a fenti darkFlash DLM21, de ez még mindig nagyon megfizethető lehetőség.

Thermaltake Versa H18

Thermaltake Versa H18

Csatlakoztatás: 1x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x 3,5 mm-es audiokimenet, 1x 3,5 mm-es audiobemenet
Méretek (Ma x Sz x Mé): 15,35 x 8,07 x 14,96

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Pénztárcabarát
 • Könnyen bedolgozható
 • Kiváló légáramlás

Hátrányok:

 • A kábelkezelés átlagos
 • Unalmas

A Thermaltake Versa H18 egy másik kiváló, ha általános kiegészítés a listához. Ebben a verzióban akril és műanyag helyett klasszikus edzett üvegablak található, a tok pedig szabványos függőleges formát és konfigurációt használ. Bár ebben a tokban semmi sem tűnik ki, megfizethető, jól megtervezett és vonzó.

A Versa H18 előlapja perforált, hogy jobb légáramlást biztosítson. A hardverszalag, ahol az USB-portok találhatók, szintén vonzó kék LED-szalaggal rendelkezik. A Versa H18 szintén rendkívül költségkímélő választás, és a Rexgear 2-vel holtversenyben a legolcsóbb opció a kínálatunkban.

Thermaltake Versa H18 Design

A kábelkezelés ebben az esetben átlagos. Ha túl sok alkatrészt és túl sok felesleges kábelt kap, gyorsan elfogy a helyük. Egy tapasztalt PC-készítőnek azonban képesnek kell lennie arra, hogy enyhítse ezeket a problémákat.

Összességében, ha a költségvetés az elsődleges szempont, a Versa H18-nak szerepelnie kell a listán. A tok funkcionális és jól látható, még ha kissé unalmas is. Szerencsére a légáramlás ebben az esetben kiváló, és gond nélkül ki kell bírnia a léghűtéses rendszert.

Thermaltake Level 20 Vt

Thermaltake Level 20 VT

Csatlakoztatás: 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x 3,5 mm-es audiokimenet, 1x 3,5 mm-es audiobemenet
Méretek (Ma x Sz x Mé): 13,7 x 13 x 16,9

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Teljesen üveg esztétikus
 • Nem szabványos forma

Hátrányok:

 • Kicsit terjedelmes
 • Nem kezdő építőknek

Ha olyan házat keres, amely úgy néz ki, mintha a következő évszázadba merészkedett volna, a Thermaltake Level 20 VT az Ön számára készült. A Thermaltake teljes Level 20 tokcsaládja egyedi és funkcionális, és ez a VT esetében sincs másként. A Level 20 VT szinte teljes egészében üvegházzal van ellátva, így a hatás olyan, mint egy vitrin a PC számára.

A kemény üvegfelületek miatt ez a tok nem feltétlenül ideális léghűtéses rendszerhez. Mivel azonban ez a tok sok üveget tartalmaz, egyébként kiváló kijelző a csúcstechnológiás folyadékhűtési beállításokhoz.

Sajnos a tok egy kis kreatív kábelkezelést igényel, és ezt súlyosbítja a ház belsejében található sok betekintési szög. Ha nem kezeli megfelelően a kábeleket, a rendetlenség mindenki számára látható lesz.

Thermaltake Level 20 Vt Kivitel

A tok is kissé fura formájú. A korábban általunk vizsgált V21 Cube-tól eltérően ez a tok hosszúkás helyett szinte kocka alakú. Emiatt néhol kicsit nehezebb elférni, mivel meglehetősen szélesebb, mint a legtöbb mikro ATX ház.

Ennek ellenére, ha van helye ennek az esetnek a játékterületén, az esztétika már önmagában is jutalom. Bár a tok egy kicsit drágább oldalon van, akit érdekel a tok kinézete, az nagyon lenyűgözi a végeredményt. Ennek az esetnek az értéke mindennél jobban a személyes preferencián múlik.

Rexgear 2

Rexgear 2

Csatlakoztatás: 2x USB 3.0, 1x 3,5 mm-es audiokimenet, 1x 3,5 mm-es audiobemenet
Méretek (Ma x Sz x Mé): 16,45 x 11,02 x 16,22

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Erős és stílusos
 • Sok színválaszték
 • Nagyon megfizethető

Hátrányok:

 • Néhány QC probléma
 • Sötét, kevés ablak

A Rexgear 2 A micro ATX tok a PC és a boom box érdekes kombinációjaként jelenik meg. Bizonyos PC-gyártók azonban szeretni fogják ezt az esztétikai megjelenést. Míg a fekete változat különösen hangszóró-szerűnek tűnik, a fehér és a piros-feketén opciók is sokkal lenyűgözőbbek.

Az egyik legjobb dolog a Rexgear 2-ben meglepő módon az ára. Az alváz a Thermaltake Versa H18-hoz kötődik, amely a legolcsóbb alváz a kínálatunkban. Noha bevallottan van egy kicsit a 2000-es évek eleji űrhajós hangulata, ez nem egy vonzó eset, ha tetszik a megjelenés.

Ha panaszkodnunk kell az ügy egyetlen nyilvánvaló hátrányára, az a jó ablakok hiánya. A tok belül meglehetősen sötét, és csak egy kis akril ablak van az oldalán a megtekintéshez. Mint ilyen, nem ideális az áruk belső bemutatására, de ha ez nem fontos számodra, akkor ez a tok még mindig megteszi a trükköt, különösen akkor, ha monokróm esztétikát keresel.

Rexgear 2 design

Sajnos úgy tűnik, hogy ezt az esetet és elődjét bizonyos minőség-ellenőrzési problémák sújtják. Bár ezek ritkák, ha ezt a tokot kívánja megvásárolni, ezt mindenképpen szem előtt kell tartania.

Összességében a Nanoxia Rexgear 2 egy olcsó, tágas és funkcionális ház, bár nem feltétlenül az élvonalbeli. Mindazonáltal ez egy megfelelő lehetőség kezdőknek és tapasztalt építőknek egyaránt, különösen, ha szereti az általa kínált egyedi esztétikát.

Phanteks Enthoo Evolv Matx

Phanteks Enthoo Evolv MATX

Csatlakoztatás: 2x USB 3.0, 1x 3,5 mm-es audiokimenet, 1x 3,5 mm-es audiobemenet
Méretek (Ma x Sz x Mé): 17,8 x 9,1 x 15,7

Lásd Ár

Az előnyök:

 • gyönyörű
 • Erős és jól felépített
 • Teljes alumínium burkolat
 • Több színválaszték

Hátrányok:

 • Prémium ár

A Phanteks Enthoo Evolv MATX (nem tévesztendő össze a normál méretű Evolv-val) a legfuturisztikusabb megjelenésű bejegyzés a listánkon. Noha ennek a megjelenésnek ára van – az Evolv jelentős árrással a legdrágább bejegyzés a listánkon –, biztos lehet benne, hogy egy újabb, élvonalbeli házzal rendelkezik, amely minden belső elemét elhelyezheti.

A magas ár ellenére tényleg nem mondhatunk eleget az Evolvról. A Phanteks már régóta a kiváló minőségű számítógép-házak gyártója, és ez sem más. A tok három egyedi színben is kapható, így minden építő esztétikája mellett választhat.

Míg az Evolv legtöbb panelje átlátszatlan, van egy teljes edzett üvegablakja. Mind az ablak, mind a vele szemben lévő panel zsanérokon nyugszik, így minden könnyen hozzáférhető. Mindegyik színválasztékhoz beépített LED-ek is tartoznak, amelyek más-más esztétikai stílusnak felelnek meg: az antracitszürke piros LED-ekkel, a szaténfekete zölddel, a Galaxy Silver pedig kékkel.

Phanteks Enthoo Evolv Matx Design

Bár ez a tok drága, ez a költség megtérül a prémium anyagok és a legmodernebb dizájn révén. Az alváz tiszta alumínium borítású, így olyan prémium érzetet kelt, amit sokan keresnek. A micro ATX ház vásárlásával megspórolt pénzzel megéri az extra áremelkedés.

A légáramlás ebben az esetben hatékony, a kábelvezetés jó, és az egész szilárd . Az ár mellett igazából semmi rosszat nem mondhatunk róla.

Inwin 301

InWin 301

Csatlakoztatás: 2x USB 3.0, 1x 3,5 mm-es audiokimenet, 1x 3,5 mm-es audiobemenet
Méretek (Ma x Sz x Mé): 15 x 8,2 x 15,4

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kiváló esztétika
 • Beépített LED-ek
 • Tágas

Hátrányok:

 • Légáramlási problémák
 • Kábelkezelési problémák
 • Szerelési problémák

Ha prémium minőségű, modern megjelenésű tokot keres nélkül a prémium árcédula, a InWin 301 lehet, hogy pont az, amit keres. A tok ára csak kicsivel haladja meg a költségvetési tokot, és bár lényegében csak egy téglalap (nincs olyan izgalmas dizájn, mint a fenti Evolv), van benne néhány beépített LED, és két színben kapható.

A 301 mindennél jobban hasonlít egy modern házhoz. Bár egyszerű, olyan dolognak tűnik, ami ma egy technológiai rendezvényen szerepelhet. Ez az eset az esztétikáról szól. Sajnos ettől ez az eset egy kicsit az élvezet és a fájdalom keveréke.

Az a fájdalom, amiről beszélünk, és ez a minden tekintetben esztétikusnak tűnik, amiről korábban beszéltünk. Néhány praktikus funkció kimaradt ebből a házból, beleértve a megfelelő kábelkezelést, a meghajtó egyszerű rögzítését és a jó légáramlást.

Inwin 301 Design

Szerencsére a légáramlási problémák ezzel a tokkal enyhíthetők, ha az összes rendelkezésre álló ventilátorhelyet kihasználja, de ezt mindenképpen szem előtt kell tartani. Szerencsére folyadékhűtéssel is kompatibilis, ha úgy tetszik.

A végén az a kérdés, amit a legjobban értékelsz: szeretnél egy kicsit áldozni a megjelenésre, vagy inkább egy fájdalommentes tokot szeretnél, ami kicsit egyszerűbben néz ki? Ha az előbbiek táborába tartozol, ez a tok a legvonzóbb, kiváló minőségű micro ATX házról szól, amelyet árán kaphatsz.

Következtetés

Ennek az esetsornak volt néhány igazán kiváló versenyzője. Bár az itt felsorolt ​​lehetőségek egyikével sem járhat rosszul, a legjobb választás kétségtelenül a darkFlash DLM21 . Ez a vizuális érdeklődés, a felhasználóbarátság és a megfizethetőség tökéletes kombinációja, és jó választás kezdőknek és tapasztalt építőknek egyaránt.

Ha azonban az ár nem számít Önnek, a Phanteks Enthoo Evolv egy másik kiváló lehetőség. Minőségi szempontból ezt az alvázat tényleg nem lehet felülmúlni. Azt a teljesen fémes érzetet és modern megjelenést hozza, amelyet még a DLM21 sem tud lefosztani a trónról, de csak akkor, ha hajlandó fizetni ezért az árcéduláért.

Ha valóban helyet szeretne megtakarítani a micro ATX házában, érdemes megemlíteni Thermaltake Core V21 kocka , is. A Core V21 nem szabványos alapterületet kínál, amely olyan helyekre is elfér, ahová a darkFlash DLM21 és az Enthoo Evolv nem tud, ráadásul kiváló mindenre alkalmas ház. Végül is a kis méret a mikro ATX ház egyik fő előnye.

Ezek is tetszhetnek neked