Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb mini ITX tokok (2022-es vélemények)

A legjobb mini ITX tokok (2022-es vélemények)

Mini ITX házat keresel egy ügyes PC összeállításhoz? Itt található a végső vásárlási útmutató a pillanatnyilag legjobb Mini ITX tokkal.

ÁltalRózsa Mattise 2022. január 4 A legjobb mini ITX tokok

A mini ITX-tokok a mai piacon a legizgalmasabb számítógépházak közé tartoznak. Sokféle formában, méretben és anyagból készülnek – amelyek közül néhány nem is számítógépháznak tűnik! A Mini ITX tokok a legkisebb alaktényezővel rendelkeznek az ATX/ITX formátumok közül, és bár ez problémákat okozhat, megvannak a maga előnyei is.

Mivel sok ITX tok nem szabványos formában és formájú, megoldásokat kínál a nagy helykorlátokkal küzdő játékosok számára. Ráadásul ezek a furcsa alakú tokok csak úgy néznek ki menő . Könnyű meglepni valakit, aki még soha nem látott mini ITX tokot, hiszen valószínűleg észre sem veszi, hogy valójában egy számítógépről van szó.

Mivel azonban a mini ITX tokban minden hajlamos egymáshoz tolni, néhány határozott hátránya van. Egyrészt a mini ITX tokok általában folyadékhűtést igényelnek. A legtöbb mini ITX tokban nincs elég hely a hatékony vagy eredményes léghűtéshez (főleg a túlhúzott vagy nagy teljesítményű gépeken), de van néhány kivétel.

A mini ITX-tokba beszerelhető termékek is korlátozottak. Ebből persze csak az következik mini ITX az alaplapok kompatibilisek a mini ITX házokkal, de az olyan dolgok, mint a grafikus kártyák, hűtők, tápegységek és tárolómeghajtók méretét is korlátozni kell.

A mini ITX tokok is rendkívül hordozhatóak. Valójában sokuk fogantyúval vagy valamilyen könnyen hordozható készülékkel rendelkezik, amely megkönnyíti az egység egyik helyről a másikra szállítását. A mini ITX tok nem hajtható le, mint egy laptop, de méretükből adódóan a szállításuk nem sokban különbözik egy kis sztereó mozgatásához.

Mindaddig, amíg időt szán arra, hogy csak olyan alkatrészeket válasszon, amelyek beleférnek a mini ITX tokba, nem lesz gondja a kis formájú előnyök kihasználásával. Sőt, a mai nap legmenőbbnek tűnő tokkal jutalmazzuk.

Előző

NZXT H210i

Nzxt H210
 • Vonzó
 • Olcsó
 • Könnyen beépíthető
Lásd Ár

Fractal Design Node 202

Fractal Design Node 202 db tok
 • Kiváló minőségű anyagok
 • Testreszabható
 • Nagyszerű kis helyekre
Lásd Ár

Thermaltake Core V1 kocka

Thermaltake Core V1 kocka
 • Sokoldalú
 • Dinamikus
 • Szabálytalan alakú
Lásd Ár Következő

TartalomjegyzékElőadás

Thermaltake Core V1 kocka

Thermaltake Core V1 kocka

Méret (MaxSzxM): 10,9 x 10,2 x 12,4
Csatlakozás: 2x USB-A 3.0, 1x HD Audio

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Sokoldalú és jól lekerekített
 • Meglepően sok QoL funkció
 • Nagyon pénztárcabarát
 • Vonzó, főleg fehérben

Hátrányok:

 • Alapvető

A Thermaltake Core V1 Cube az első szabálytalan alakú alvázunk ezen a listán. Ahelyett, hogy úgy nézne ki, mint a szokásos, függőleges PC-je, a V1 Cube hosszabb, mint a magas, és körülbelül olyan magas, mint amennyi széles. Annak ellenére, amit a név sugall, a Core V1 nem tökéletesen kocka alakú, de nagyon közel áll hozzá.

Szokatlan formája és mérete ellenére a Core V1 kiváló költségvetési tok. Többnyire műanyagból készült, így nem kelti azt a prémium fém érzetet, de ez a kompromisszum része egy olcsó házhoz.

Ezenkívül a ház vízszintes vagy függőleges alaplappal is konfigurálható, ami egy újabb kiváló életminőség-kiegészítés a PC-készítők számára (főleg, hogy a mini ITX kártyák időnként kissé szűkösek lehetnek).

Thermaltake Core V1 Cube Design

Ez a tok nem tartalmaz sok esztétikai kiegészítést, de önmagában nagyon kellemesnek tűnik. Nem néz mint egy számítógépház, és ez véleményünk szerint a fellebbezés része. Ezenkívül a tok fehér havas változatban érkezik, amely még feltűnőbbnek tűnik, mint a szokásos fekete.

Noha ezen a tokon nem talál semmit a LED-ek és extrák terén, hihetetlenül sokoldalú a kezdetektől fogva. Ez különösen lenyűgöző egy ilyen olcsó költségvetési esetnél. Ha olyan kis házat keres, amely sokféle összeállítást és beállítást képes kezelni, ne keressen tovább, mint a Core V1 Cube.

Cooler Master Mastercase H100

Cooler Master MasterCase H100

Méret (MaxSzxM): 11,9 x 8,5 x 12,3
Csatlakozás: 2x USB-C 3.2, 1x HD Audio

Lásd Ár

Az előnyök:

 • RGB ventilátor tartozék
 • Érdekes boom box megjelenés

Hátrányok:

 • Az ár csak OK
 • A vizuális érdeklődés hiánya

Első pillantásra a Cooler Master MasterCase H100 Kicsit jobban hasonlít egy mélynyomóra, mint egy számítógépházra. Úgy gondoljuk azonban, hogy néhány PC-építőnek tetszeni fog ez a megjelenés. Bár nem vagyunk nagy rajongói a Cooler Master által az épület elején használt hálós képernyőnek, mögötte van egy vonzó RBG ventilátor, amely hozzáad némi vizuális érdeklődést.

Ez a tok is nagyon hordozható. Míg a Core V1-hez hasonlóan téglalap alakú, helytakarékos, a MasterCase tájolása magasság helyett mélység szerint történik. Beépített fogantyúval is rendelkezik, így ez a kis tok rendkívül könnyen hordozható és egyik helyről a másikra vihető.

A tok csak fekete színben érkezik, ami némi csalódás, de egy kis konszolidáció, hogy a mellékelt első ventilátor többféle LED színre programozható. A ventilátor is nagy, 200 mm-es, vagyis már a vásárlás után is kiválóan indul a hűtőrendszere.

Cooler Master Mastercase H100 Design

Bár ez a ház viszonylag olcsó, a Core V1 még mindig veri az ár kategóriájában. Attól függően, hogy mennyire tetszik a tok esztétikája, ezeket a plusz dollárokat megéri vagy nem érdemes fizetni a tokért. Úgy gondoljuk, hogy a Core V1 vonzóbb és jobb mindenre kiterjedő befektetés, de a MasterCase H100 továbbra is kiváló választás azok számára, akik különösen szeretik.

Phanteks Evolv Shift

Phanteks Evolv Shift

Méret (MaxSzxM): 18,5 x 6,7 x 10,8 hüvelyk
Csatlakozás: 2x USB-A 3.0

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kedves eset
 • Kiváló minőségű anyagok
 • Többféle konfiguráció

Hátrányok:

 • Szigorú helyigény
 • Könnyű felborítani

A Phanteks kiváló megalkotója a kis és nagy méretű vázaknak, így nem meglepő, hogy nekik is sikerült bekerülniük erre a listára. A Evolv Shift egy másik nem szabványos alaktényezős eset, ez az egy nagyon magas és sovány. Ezt a tokot úgy tervezték, hogy függőlegesen üljön, mint egy felhőkarcoló, és értékes helyet szabadítson fel az asztalon azáltal, hogy függőleges teret használ.

Azonban bár a ház vonzó és menő megjelenésű, egyértelműen inkább az esztétika, mint a teljesítmény szempontjaira tervezték. Ezenkívül a többi mini ITX toknál kicsit fejlettebb tervezést igényel, hogy az összes belső alkatrész megfelelően illeszkedjen.

Ennek az esztétikai-központú kialakításnak köszönhetően azonban a torony látványos. Edzett, színezett üveggel és alumíniummal van burkolva, ami úgy néz ki, mint az így sokkal jobb minőségű, mint a műanyag. Mindaddig, amíg tisztában marad a hűtési megoldásokkal, és még egyszer ellenőrzi a helyigényét, ez a tok nem okozhat sok gondot.

Phanteks Evolv Shift Design

Az egész ház első pillantásra úgy néz ki, mintha alumíniumból lenne, de valójában két sötétre színezett, edzett üvegablakot használ, amelyeken belül minden látható. Véleményünk szerint ezt az alvázat a Lopakodás , nem a Váltás .

Természetesen, ha hajlamos az ügyetlenségre, vagy vannak gyermekei és állatai, akik gyakran felborítják a dolgokat, ez a tok is támogathatja a vízszintes konfigurációt. Noha ennek a konfigurációnak nincs elég hatékony helye, így nagyon alacsony profilú és stabil.

Ennek a toknak az ára valamivel magasabb, mint a másik kettőnké, de így is fantasztikus középkategóriás tokról van szó. Azt is hittük, hogy az ehhez az alvázhoz használt kiváló minőségű anyagok egy kicsit indokolják az árat. Ja, és említettük, hogy az Evolv Shift két színben is kapható?

Inwin A1 Plus

InWin A1 Plus

Méret (MaxSzxM): 10,7 x 8,8 x 14,1
Csatlakozás: 2x USB-A 3.0, 1x HD Audio

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Az összes fény
 • Szép fém ház

Hátrányok:

 • Lehet, hogy néhánynak túl sok a lámpája
 • Feleslegesen drága
 • Hibás tápegység

A InWin A1 Plus jelentős különbséggel a legdrágább lehetőség a választékunkban, de könnyen belátható, hogy miért. Ezt a lenyűgöző tokot már a kezdetektől szemet gyönyörködtető LED-ekkel, valamint néhány más szép elemmel díszítették.

Ugyanis a tokba három, a megvilágított alaphoz illő RGB ventilátor került, valamint az egységbe beépített vezeték nélküli töltő is tartozik okostelefonodhoz vagy más készülékekhez. Ez a töltő a ház tetején található.

Személy szerint úgy gondoljuk, hogy a vezeték nélküli töltő beépítése egy kicsit elrugaszkodott (és a gyakorlatban is kicsit bonyolult), de egyes felhasználók hasznosnak találhatják.

Mivel azonban manapság olyan egyszerű egy olcsó vezeték nélküli töltő beszerzése, nem tartjuk ezt nagy bónusznak. Egy-két percnél sem tartana tovább egy hasonló töltő csatlakoztatása bármely másik mini ITX házhoz.

Az RGB-k azonban határozottan szemet gyönyörködtetőek és egyediek. Nem minden nap látni szivárvány stílusú RBG-ket, mint amilyenek ezen a tokon; sok PC-készítő inkább úgy készíti összeállításait, hogy csak egy vagy két színre összpontosít. Ez az egység azonban végigjárja a szivárvány teljes spektrumát, mind a mellékelt ventilátorokban, mind az átlátszó alapban. Ha nem tetszik a szivárványos megjelenés, az alap és a ventilátorok teljes mértékben testreszabhatók.

Inwin A1 Plus Design

Véleményünk szerint ez az eset furcsa teret foglal el az egyedi és a trükkös között. Egyes felhasználókat nagyon vonz a tok RGB-tartalma, de másokat ez egyáltalán nem érdekel. Ha van rá pénzed, és szereted a fényjátékot, akkor ez a tok biztosan tetszeni fog.

Ha azonban saját LED-lámpákat tervez beépíteni, vagy nem rajong a megvilágított PC-kért, akkor ez a tok feleslegesnek és őszintén szólva kissé rikítónak tűnik. Még nekünk is ez az eset a túl sok és az éppen elég határvonalat jelöli.

Bár ehhez az egységhez tápegység is tartozik, nagyon megbízhatatlan. Ha ezt a tokot tervezi, javasoljuk, hogy készüljön fel egy másik tokkal arra az esetre, ha ez továbbra is probléma maradna. Sajnos, ha a tápegység jobb minőségű lenne, az egy kicsit jobban indokolná ennek a háznak az árát.

Thermaltake Core P1 Tg

Thermaltake Core P1 TG

Méret (MaxSzxM): 16,6 x 13,1 x 15
Csatlakozás: 2x USB-A 3.0, 1x HD Audio

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Feltűnő megjelenés
 • Erős és jól kidolgozott
 • Falra szerelhető

Hátrányok:

 • Borzalmas szerelési irányok
 • Nagyon nehéz és terjedelmes
 • Néhány helykorlátozás

A Thermaltake Core P1 TG kiaknáz egy tok kialakítását, amelyet mindannyian csináltunk már legalább egyszer: a szabadtéri kialakítást. A Core P1 TG (TG jelentése edzett üveg) lényegében csak két oldala van, és az oldalakat szabadon lebegő fémrudak kötik össze. Ennek megfelelően, ha igazán akarná, elérheti a kezét a tok belsejében, miközben az fut ( soha persze ezt tedd)!

A feltűnő megjelenésen kívül a tok másik izgalmas tulajdonsága, hogy falra szerelhető. Ily módon egy kicsit úgy működik, mint a szerelék vitrinje; a benne lévő darabok teljesen szabadon láthatóak az Ön és vendégei számára, és a falra szerelve is megóvja a sérülésektől.

Apropó, bár egy szabadtéri eset jó ötletnek tűnik, elméletben egy bizonyos típusú egyénre van szükség ahhoz, hogy a gyakorlatban sikeres legyen. Ha lehetséges, javasoljuk, hogy a készüléket óvatosan rögzítse a falra. Miért mondjuk ezt? Mert ha ez az egység az asztalán van, egy véletlenül kiömlő kávé az egész épületet megsütheti.

Thermaltake Core P1 Tg Design

Bár szeretjük ennek a toknak a nyitott megjelenését, a célja némileg meghiúsult egy ilyen kicsi tokban. Ha van elég hely a számítógépház számára, és vannak belső alkatrészei, amelyeket meg szeretne mutatni, az nem sérti meg a mini ITX ház célját?

Ennek ellenére, ha ez az eset megszólít, ne hagyja azonnal lebecsülni. Meglehetősen jó ára van egy ilyen lenyűgöző koncepcióhoz, és bár hihetetlenül nehéz, masszív is. Vásárlás előtt feltétlenül ismerje meg a tokkal kapcsolatos helykorlátozásokat, mivel bizonyos opciók, például a 280 mm-es radiátorok nem férnek el ebben az esetben.

Fractal Design Node 202

Fractal Design Node 202

Méret (MaxSzxM): 3,2 x 14,8 x 13,0
Csatlakozás: 2x USB-A 3.0, 1x HD Audio

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nem értelmes, masszív kialakítás
 • Könnyen festhető vagy testreszabható
 • Hordozható és finom

Hátrányok:

 • Nem értelmes, masszív kialakítás
 • Könnyen festhető vagy testreszabható
 • Hordozható és finom

A 202. csomópont a Fractal Designtól egy nagyon érdekes mini ITX tok. Szerintünk gyanúsan úgy néz ki, mint egy videomagnó, főleg, hogy csak teljesen fekete színben kapható. Míg a forma érdekes, az alváz pedig fém, kívülről nézve a felépítése a mi szabványaink szerint határozottan sima.

Azok az építők azonban, akik az értelmetlen, LED-mentes megjelenés hívei, ezt az esetet lenyűgözőnek találják. Jól felépített, hihetetlenül kompakt és hordozható, és könnyen elrejthető. Ez az egység akár egy fiókban is elférne, ha el akarná rejteni, amíg nincs használatban.

Annak ellenére, hogy meglehetősen kicsi és szűk, ezt a tokot átgondoltan tervezték. Az alaplap/CPU és a GPU helyei teljesen külön vannak a házon belül. Így a levegő mindig akadály és interferencia nélkül halad át a házon, és az alkatrészek nem osztják meg annyira a hőt.

Fractal Design Node 202 db tok

A videomagnón kívül ez az egység egy kis játékkonzolra is emlékeztet bennünket, bár kicsi. Ha Ön a konzol megjelenésének híve, ez az eset ezért is vonzó lehet.

Ezen túlmenően, mivel ennek a toknak a formája meglehetősen egyszerű, nagyon könnyen személyre szabható művészettel, bőrrel vagy bármilyen matricával, ha ez tetszik. Bár csak fekete színben kapható, több fehér vagy színtelen otthoni konstrukcióval is találkoztunk az interneten, mivel a tok nagyon jól bírja a festéket.

Ne feledje, hogy ennek a PC-háznak van néhány hézagproblémája – a legrövidebb oldalán csak alig több mint 3 széles, így ez némi hézagproblémát okozhat a nagy alkatrészeknél (különösen a CPU-hűtőknél). Ez a tok opcionálisan mellékelve egy tápegységet is tartalmaz, amely jól működik. A PSU opció megduplázza a ház árát, de nem rossz megoldás, mivel egy különálló középkategóriás tápegység vásárlása körülbelül ugyanannyiba kerülne, mint a csomag vásárlása.

Egy másik kritikus dolog, amit érdemes megjegyezni, hogy ez a tok sokkal jobban hűt, ha függőleges helyzetben van, és így halkabb is. Ha azt tervezi, hogy a teljesítményre törekszik, ebben az esetben tervezze meg, hogy függőlegesen tartsa, amikor csak lehetséges.

Silverstone Raven Rvz03

SilverStone Raven RVZ03

Méret (MaxSzxM): 4,13 x 15,0 x 14,3
Csatlakozás: 2x USB-A 3.0, 1x HD Audio

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagyon vonzó arckialakítás
 • Sok RBG lehetőség

Hátrányok:

 • Olcsó műanyag ház
 • Túl drága a felhasznált anyagokhoz

A RVZO3 A SilverStone Raven tokcsaládjából az egyik legszembetűnőbb számítógépház, amelyet hosszú ideje volt szerencsénk nézegetni. A ház előlapján halo-szerű süllyesztett LED szalag található, amely függőlegesen és vízszintesen is vonzónak tűnik.

Míg az általunk vizsgált tok programozható LED-ekkel rendelkezik ezen a területen, egy címezhető RGB opcióval is rendelkezik valamivel többért. A címezhető opció, ill RVZ03-ARGB , azonos, kivéve a jobb RGB-képességeket.

A tok mindkét változata ezüst-fekete vagy teljesen fehér kivitelben készül, ami egy kis színrugalmasságot biztosít a fogyasztónak. Miközben rajongunk a tok számos külső testreszabási lehetőségéért, egy nem kielégítő műanyag házból készült, annak ellenére, hogy fémnek tűnik. Ez határozottan csalódás volt.

Silverstone Raven Rvz03 Rgb

Ennek ellenére ez egy tagadhatatlanul vonzó eset, bár az anyagok és a dizájn szerintünk nem igazán indokolja az árat. Azonban azt csinál kétségtelenül nagyon jól néz ki. Ha ez az eset valamilyen konkrét okból megkérdőjelezi Önt, hajrá – a lista egyik bejegyzésével sem tévedhet!

A fenti Node 202-höz hasonlóan ez a tok is az alaplap és a GPU szétválasztására készült a házon belül, így a fűtés nagyon hatékony, különösen függőleges helyzetben. A tok azonban sajnos erős műanyag szagot áraszthat a használat első heteiben (ezt az olcsóbb műanyag házra krétázzuk).

Nzxt H210

NZXT H210

Méret (MaxSzxM): 13,7 x 8,3 x 14,6
Csatlakozás: 1x USB-A 3.1, 1x USB-C 3.1, 1x fejhallgató audio

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Éles, tiszta vonalak és színek
 • Kiváló kábelkezelés
 • Remek ár

Hátrányok:

 • Lehet, hogy egyesek számára túl terjedelmes

A NZXT H210 az egyetlen mini ITX opció kínálatunkban, amely a hagyományos toronyformát használja. Bár sok felhasználó ezt részesíti előnyben, ez a tervezési választás általában kiküszöböli a H210-et a szokatlan helyszűkülettel küzdők számára. Mivel az űrproblémák általában arra késztetik az embereket, hogy eleve mini ITX PC-t építsenek, megkérdőjelezzük egy ilyen döntés bölcsességét.

Ennek ellenére ez a tok önmagáért beszél: hihetetlenül népszerű, hihetetlenül megbízható és hihetetlenül erős. Mindegyik házhoz tartozik egy belső klip, amely sokkal egyszerűbbé teszi a kábelkezelést. Ez az NZXT sorozat szabadalmaztatott része, így nem fogod látni ugyanazt a többi alvázon.

Míg a H210-hez nem tartozik beépített LED (és véleményünk szerint nem is kell), frissíthet a H210i-re, ha akarja. Legyen tudatában annak, hogy a H210-ről a H210i-re történő árnövekedés jelentős, és határozottan kihúzza a PC-házat a pénztárcabarát területről.

Nzxt H210 Design

Mind a H210, mind a H210i vonzó színválasztékban érkezik, beleértve a fehéret, a pirosat és a teljesen feketét. Mindhárom tokszín hihetetlenül élesnek tűnik – nem tudunk kedvencet választani!

Ez a tok hihetetlenül csendes, és könnyedén beépíthető egy mini ITX házba is. Ha problémái vannak a kis helyeken való építkezéssel, ennek az esetnek feltétlenül szerepelnie kell a radaron. A kábelkezelési megoldások ebben az esetben is kivételesek, és segítenek a toknak hihetetlenül tisztán kinézni, amikor elkészült.

Mindent összevetve, eltekintve attól, hogy viszonylag szabványos formája van a furcsa formájú alvázak tengerében, ez a modell sok ígéretet mutat kiváló áron. Az egyetlen figyelmeztetés az, hogy ha egy konkrét formatényezőt keresel, ez nem vonatkozik rád.

Következtetés

Mini Itx tokok

Ezzel lehetetlen vitatkozni mini ITX a számítógépek nem szórakoztatóak és tele vannak meglepetésekkel. Mindaddig, amíg hajlandó dolgozni azokkal a nehézségekkel, amelyek néha ilyen kis helyekkel járnak, hihetetlenül erős számítógépet építhet egy meglepően kicsi (vagy furcsa formájú) formátumban.

Mindazonáltal, bár mindenkinek megvannak a saját igényei és igényei a játék PC-vel kapcsolatban, a mi sorozatunkban van néhány egyértelmű nyertes. Utolsó belépőnk, a NZXT H210, minden bizonnyal a legjobb univerzális PC-ház, mivel elegáns, vonzó megjelenést és számos funkciót biztosít kiváló áron. Hiányzik ugyan ez a szabálytalan forma, de igazából nincs más panaszunk erre a mini ITX házra.

Ha alacsony a költségvetése, és valami vonzót keres a munka elvégzéséhez, javasolnunk kell a Thermaltake Core V1 kocka . A V1 Cube egy hihetetlenül sokoldalú mini ITX tok, számos testreszabási lehetőséggel, miközben megtartja a rendkívül kedvező árfekvését.

A Fractal Design Node 202 Ez egy hihetetlen eset, amely igazolja az értékét, és úgy gondoljuk, ez is megérdemli a megtisztelő elismerést. Bár az összetevők kiválasztása és a benne való építés némi kihívást jelenthet, ha hajlandó vagy vállalni ezt a kihívást, az sokat hoz az asztalra. Hihetetlenül stabil és jól felépített, és amint azt az interneten élők mutatták, könnyen testreszabható is.

Ezek is tetszhetnek neked