Legfontosabb Szerencsejáték Legjobb Puzzle Platformers 2022

Legjobb Puzzle Platformers 2022

Ha szereted a kirakós platformer játékokat, akkor imádni fogod a mostani legjobb puzzle platformerek listáját. Még hónapokig szórakoztat.

ÁltalJustin Fernandez 2021. december 30. 2021. január 17 Legjobb Puzzle Platformers

A legjobb puzzle platformerek vállalja az elme-ösztönző kihívásokat kirakós játékok és keverje össze őket a folyadékkal és vonzó mozgással platformerek hogy egy teljesen új élményt teremtsünk.

Minden bizonnyal a legrésesebb videojáték-alműfajok közé tartoznak, és a legtöbb puzzle platformer a kisebbekből származik. indie játék Studió.

Ebben a listában ajánlani fogjuk a legjobb puzzle platformerek 2022-ben , beleértve a legjobb puzzle platformereket PC-n, PS4-en, Xbox One-on és Nintendo Switchen.

Ha elfelejtettük megemlíteni kedvenc játékodat, jelezd a megjegyzésekben, és tudasd velünk.

Végül ne felejtsen el visszanézni a jövőben, mivel folyamatosan frissítjük ezt a listát új játékokkal!

Összefüggő: A legjobb független Nintendo Switch játékok 2022-ben A legjobb Metroidvania játékok 2022-ben A legjobb Pixel Art játékok 2022-ben

TartalomjegyzékElőadás

Inside GameVideót nézni

Belül

Fejlesztő: Playdead
Kiadó: Playdead
Platformok: PC, PS4, Xbox One, Switch, iOS, macOS

Az első játék, amelyet javasolni fogunk, nézd meg, ha még nem tetted meg Belül , egy 2.5D puzzle platformer ugyanattól a csapattól, amelyik a Limbót készítette.

A Playdead korábbi címeihez hasonlóan az Inside is nagy hangsúlyt fektet az atmoszférára, különösen a hátborzongató környezetekre és karakterekre.

Titokzatos, névtelen fiúként játszol benne, akinek a feladata egy furcsa létesítmény felfedezése több emelettel és területtel, amelyet csak egy sor platformfeladvány megfejtésével lehet elérni.

Minden akadály egy új mechanikát mutat be, amely arra kényszeríti Önt, hogy újragondolja megközelítését, néha menet közben is, mivel van egy maroknyi üldözési sorozat, ahol az ellenség üldöz.

Zsinór játékVideót nézni

Fonat

Fejlesztő: Szám Nincs
Kiadó: Szám Nincs
Platformok: PC, PS4, PS5, Xbox One, XSX, Switch, macOS, Linux

Fonat 2009-ben jelent meg, és kulcsszerepet játszott a modern indie platformerek felépítésének kialakításában, lerakva sok mai kedvenc játékunk alapjait, köztük néhányat ezen a listán.

Ebben egy Tim nevű férfit irányítasz, aki időmanipulációval próbál megmenteni egy hercegnőt egy gonosz szörnytől.

A játék célja a kortárs videojáték-trendek kritikája volt, de végül egy szilárd puzzle-platformer lett, egyedülálló látványvilágának és magával ragadó játékmenetének köszönhetően.

Noha a grafikája azóta jelentősen elöregedett, a fejlesztő a Braid: Anniversary Edition kiadását tervezi, amely újradolgozott grafikát, animációkat és HD-kijelzőkre szabott zenét tartalmaz.

Kelj fel egy egyszerű történetVideót nézni

Kelj fel: Egy egyszerű történet

Fejlesztő: Small Studio
Kiadó: Techland
Platformok: PC, PS4, Xbox One

A legtöbb kirakós platformer pihentető tevékenység, amelyet saját szabadidődben is elvégezhetsz, míg mások pontos időzítést és mozgást igényelnek.

Felmerülhet az első kategóriába tartozik, és ahogy a címe is sugallja, egy egyszerű történetet kínál, amelynek középpontjában egy idős ember áll, aki ismét lehetőséget kap emlékeinek felelevenítésére, ha visszamegy az időben.

Az idő végül a játék központi mechanikája, mivel az időt súrolhatod és lefagyaszthatod, hogy platformalapú rejtvényeket oldj meg.

Az idő múlásával a rejtvények egyre bonyolultabbá válnak, de soha nem érzik magukat túl megerőltetőnek, így arra koncentrálhat, hogy elmerüljön a történetben.

Celeste játékVideót nézni

Világoskék

Fejlesztő: Matt Makes Games
Kiadó: Matt Makes Games
Platformok: PC, PS4, Xbox One, Switch, macOS, Linux

Határozottan az egyik igényesebb puzzle platformer a listán, Világoskék egy 2D-s indie játék, amely számos díjat és kritikai elismerést kapott történetéért és játékmenetéért.

Ebben egy Madeline nevű fiatal nőként játszol, aki úgy dönt, hogy felmászik egy hegyre, hogy megmeneküljön zűrzavaros élete monotóniája elől.

A csúcs eléréséhez kézzel készített platformszintek sorozatát kell bejárnia, amelyek kiemelik a pontos ugrásokat és gondolatjeleket, valamint különféle rejtvényeket oldanak meg.

Azok számára, akik szeretik a jó kihívásokat, a Celeste rejtett gyűjthető tárgyakat kínál a szinteken szétszórva, valamint újrakevert „B-Side” szakaszokat, amelyek fokozzák az újrajátszhatóságot.

Battle Chef BrigádVideót nézni

Battle Chef Brigád

Fejlesztő: Trinket Studios
Kiadó: Adult Swim Games
Platformok: PC, PS4, Switch

Battle Chef Brigád ötvözi az oldalsó görgető platformerek akcióit a csempékhez illő kirakós játékok stratégiájával, hogy egyedülálló puzzle platformer legyen.

Ebben Mina nevű szakácsra törekvőként játszol, aki főzőversenyen vesz részt, hogy bizonyítson rátermettségére, és elkápráztassa a bírákat finom ételekkel.

A játékmenet kétdimenziós platformszintekre oszlik, ahol az edényedbe beépíthető ritka összetevőkért harcolsz az ellenfelekkel, valamint egy csempével illő minijátékkal, amely meghatározza a végterméket.

Nagy a rugalmasság és a kísérletezés lehetősége a különböző ízprofilokkal; mindazonáltal a fő hangsúly egy olyan étkezésen van, amely minden bíró egyedi palettáját kielégíti.

HármasVideót nézni

Hármas

Fejlesztő: Frozenbyte
Kiadó: Noble
Platformok: PC, PS4, Switch, macOS, Linux

A Trine sorozat A kirakós platformjátékok a műfaj legjobbjai közé tartoznak, különösen az eredeti és a folytatása, a Trine 2.

Ezt követően a fejlesztők egyfajta furcsa fordulatot vettek, és úgy döntöttek, hogy 3D-s játékot készítenek, ami nem ment túl jól a rajongók körében.

Szerencsére visszatértek a Trine 4: The Nightmare Prince eredeti 2,5D-s perspektívájához, aminek eredményeként a sorozat visszatért a formába.

Az egyedüli és kooperatív játékra tervezett sorozat három mágikus hős sok kalandját mutatja be: Amadeus, a varázsló, Poncius, a lovag és Zoya, a tolvaj.

Tomb Raider 2013Videót nézni

Tomb Raider

Fejlesztő: Crystal Dynamics
Kiadó: Square Enix
Platformok: PC, PS4, Xbox One, macOS, Linux

Amíg a Tomb Raider játékok jellemzően akció-kalandnak jelölik, és rengeteg rejtvényfejtéssel és platformozással is járnak, ami elegendő ahhoz, hogy az újraindított trilógiát is felvegye a listára.

Minden játék a földön ügető kalandorra, Lara Croftra összpontosít, aki ősi mitikus tárgyakat és civilizációkat kutat, mielőtt azok a gonosz karmai közé esnének.

Az új trilógia első bejegyzése tökéletes kiindulópont, mivel bemutatja Lara karakterét és eszköztárának nagy részét, amely a rögtönzött csákányoktól a kötéltüzelő íjon és a nyilakon át a lőfegyverekig terjed.

A moziszerű díszletektől a szigorú irányításig és a zsigeri harcokig a 2013-as Tomb Raider és az azt követő folytatások a legjobb 3D-s puzzle platformerek közé tartoznak.

PortálVideót nézni

Portál

Fejlesztő: Valve
Kiadó: Valve
Platformok: PC, macOS, Linux

Nem hozhatja fel a 3D puzzle platformereket anélkül, hogy legalább elismerné a sorozatot, amely elindította az első személyű kirakós játékok új generációját. Portál .

A Half-Life univerzumban játszódó Portal és Portal 2 is egy Chell nevű nőre összpontosít, aki egy GLaDOS nevű gonosz mesterséges intelligencia parancsára egy tesztsorozatot kénytelen teljesíteni.

Ami ezeket a játékokat olyan nagyszerűvé teszi, az a portálpisztoly funkcionalitása, amely lehetővé teszi a hadifogó számára, hogy emberméretű féreglyukakat hozzon létre, amelyek hídként működnek két sík felület között.

Míg az eredeti önmagában is jó, a Portal 2 további rejtvényelemekkel és új kooperatív móddal javítja a képletet.

Kis rémálmokVideót nézni

Kis rémálmok

Fejlesztő: Tarsier Studios
Kiadó: Bandai Namco
Platformok: PC, PS4, Xbox One, Switch

Kis rémálmok egy kísérteties kirakós platformjáték egy fiatal lányról, aki egy tengeren utazó furcsa hajó fenekén találja magát csapdába.

A menekülés érdekében az a feladatod, hogy navigálj a sötét és fenyegető folyosókon, amelyeket elképesztően nagy óriások foglalnak el, amelyek egyetlen találattal megölhetnek.

Szerencsére minden szinten rengeteg hely van, ahol elrejtőzhetsz, így nyugodtan átsurranhatsz az ellenségek mellett, miközben rejtvényeket oldasz meg a továbblépés érdekében.

Bár a játék horror elemei sokak számára sokak lehetnek, a Little Nightmares-t megéri egy próbát tenni, ha sikerül elviselnie az időnkénti ugrásszerű rémületet és a szorongást okozó üldözési sorozatot.

Kapitány Toad Treasure TrackerVideót nézni

Varangy kapitány: Kincskereső

Fejlesztő: Nintendo
Kiadó: Nintendo
Platformok: Switch, 3DS, Wii U

Noha a Switchen nincs hiány fantasztikus Nintendo platformerekből, a legtöbbjük meglehetősen könnyű a rejtvényfejtés terén, egy kivétellel. Varangy kapitány: Kincskereső .

Az eredetileg Wii U-ra kiadott Treasure Tracker később Nintendo Switch-re és 3DS-re is átkerült, az újabb verzió pedig számos fejlesztést és további szinteket tartalmazott.

Ebben szelíd kalandorként, Varangy kapitányként játszol, aki Marióval ellentétben nem tud ugrani, és a legtöbb ellenség könnyen megriasztja.

Toad kapitány korlátozott mozgásképességének leküzdésére a játék a vertikálisságot hangsúlyozza a szintek elrendezésében, amelyek lényegében úgy működnek, mint az óriási Rubik-kockák mozgó darabokkal és rejtett területekkel, amelyeket fel lehet nyitni.

FAR Lone SailsVideót nézni

FAR: Lone Sails

Fejlesztő: Okomotive
Kiadó: Mixtvision
Platformok: PC, PS4, Xbox One, Switch, Android, iOS, macOS

FAR: Lone Sails egy erősen alulértékelt indie puzzle platform, amely egy hajdan dicsőséges civilizáció kiszáradt tengerfenékén jár át.

Ebben egy hatalmas, gőzhajtású hajó kis névtelen kapitányaként játszol, amely szárazföldön és tengeren egyaránt képes utazni.

Az Ön feladata, hogy a hajót előre haladva tartsa előre az egyes állomásokat belül, miközben megáll, hogy üzemanyagot gyűjtsön és rejtvényeket oldjon meg a játék 2.5D világában.

A játék sivár, posztapokaliptikus környezetétől eltekintve a Lone Sails pihentető élményt nyújt egy kielégítő játékmenettel és a megfelelő mennyiségű kihívással.

A GyalogosVideót nézni

A Gyalogos

Fejlesztő: Skookum Arts
Kiadó: Skookum Arts
Platformok: PC, PS4, PS5, macOS, Linux

Az utolsó játék, amit itt ajánlunk A Gyalogos , egy másik 2.5D-s független puzzle platformer egyedi előfeltevéssel.

Ebben a varázslatos életre keltés után a közlekedési táblák gyalogos alakjaként játszol.

Minden szint több jelből áll, amelyek között különböző kapcsolók és triggerek átrendezésével és összekapcsolásával közlekedhet.

Ahogy haladsz az egyes szinteken, a 3D-s hátterek, ahol a jelek találhatók, a cselekedeteidtől függően változnak, új akadályokat és feltárandó titkokat vezetve be.

Ezek is tetszhetnek neked