Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb RAM-ok játékhoz (2022-es vélemények)

A legjobb RAM-ok játékhoz (2022-es vélemények)

Az alaplapodnak gyors és jó RAM-ra van szüksége a játékhoz. Több száz RAM-modult teszteltünk, és megtaláltuk a legjobb játék RAM-ot, beleértve az RGB RAM-ot is.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4 A legjobb RAM játékokhoz

Noha magától értetődik, hogy a GPU a játék PC-k legfontosabb összetevője, ez nem jelenti azt, hogy a többi, látszólag kevésbé fontos összetevőt figyelmen kívül kell hagyni.

És bizony, bár a legtöbb játékos fókuszpontja a GPU és a CPU, amikor összeállítják új játék PC-jét, A RAM-mal sem érdemes spórolni .

Igaz, a megfelelő RAM készlet megtalálása nem olyan kihívás, és nem is olyan döntő a játékteljesítmény szempontjából, de egyre több játék használja ki azt a tényt, hogy a PC-k ma már egyre több RAM-hoz férnek hozzá, nem beszélve arról, hogy a nagyobb RAM kapacitás segít. a rendszer egészében jobban működik.

Minden további nélkül, most áttekintünk néhányat a legjobb RAM, amit kaphat, ha játék PC-t épít 2022-ben , és válaszolunk néhány gyakori kérdésre is, amelyek a témával kapcsolatban felmerülhetnek, szóval olvass tovább!

Előző

Corsair Vengeance RGB Pro

Corsair Vengeance RGB PRO
 • Jobb teljesítmény gyorsabb időzítéssel
 • Jó megjelenésű RGB
 • Szilárd túlhajtási potenciál
Lásd Ár

Corsair Dominator Platinum RGB

Corsair Dominator Platinum RGB
 • Csúcsteljesítmény
 • Rengeteg túlhajtható fejtér
 • Lenyűgöző RGB
Lásd Ár

HyperX Fury

HyperX Fury RAM
 • Szilárd teljesítmény
 • Elegáns és hatékony dizájn
 • Megközelíthető ár
Lásd Ár Következő Corsair Vengeance LPX 8 GB (2x4 GB)

HyperX Fury

Kapacitás: 2×4 GB
Sebesség: 3200 MHz

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Elegáns, alacsony profilú hőelosztó kialakítás
 • Szilárd teljesítmény
 • Megközelíthető ár

Hátrányok:

 • A 8 GB nem túl jövőbiztos 2022-ben

Listánkon elsőként a memóriatermékek világának egyik legrangosabb nevétől, a HyperX-től származó RAM készlet található, amely egészen a közelmúltig a Kingston tulajdonában volt.

A kérdéses készlet a HyperX Fury termékcsalád, amely termékek széles skáláját tartalmazza, a megfizethető belépő szintű megoldásoktól az RGB-vel felszerelt csúcskategóriás modulokig, amelyek rengeteg túlhajtási lehetőséget kínálnak. Ez a készlet azonban az előbbi kategóriába tartozik.

Ennek ellenére ez egy pénztárcabarát RAM készlet, amely egyszerű és nem feltűnő, ugyanakkor meglehetősen tetszetős külső dizájnnal rendelkezik, karcsú, fekete hőelosztóival, amelyek gyakorlatilag bármilyen szerkezethez illeszkednek. Ennél is fontosabb, hogy a 3200 MHz-es sebesség és az Intel XMP profilok kiváló választást jelentenek az Intel buildekhez.

Hátránya, hogy a 8 GB RAM nem túl jó játékhoz 2022-ben, és bár technikailag elegendő a legtöbb játék futtatásához, előfordulhat, hogy bajba kerül néhány memóriaéhesebb játékkal, nem is beszélve arról, hogy messze van a játéktól. hosszú távon ideális, ezért érdemes megfontolni a 16 GB-ot, ha a költségvetési korlátok nem jelentenek problémát.

Corsair Vengeance RGB PRO

Corsair Vengeance LPX

Kapacitás: 2×8 GB
Sebesség: 3200 MHz

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Szilárd teljesítmény
 • Sebességek és kapacitások széles választéka
 • Jó ár-érték arány

Hátrányok:

 • Kelt dizájn

Továbblépve egy újabb ismerős névhez jutunk el a játékperifériák és alkatrészek világában: a Corsair. És az első Corsair ajánlat, amelyet itt megnézünk, az övék Vengeance LPX terméksorozat, amely már egy ideje létezik.

A fentieket szem előtt tartva, a Vengeance LPX nincs mit csodálkozni a dizájn tekintetében. A hőelosztók a mai szabványok szerint elavultnak tűnnek, és a márkajelzés valóban összeütközésbe kerülhet a felépítés esztétikájával, tehát nyilvánvaló, hogy ennek a készletnek az erősségei nem ebben rejlenek.

A Vengeance LPX-et 2022-ben inkább a szilárd teljesítménye, az általa kínált jó ár-érték arány és az a tény teszi annyira vonzóvá 2022-ben, hogy könnyen elérhető különféle készletekben, 16 GB-tól 256 GB-ig terjedő kapacitással. .

Természetesen magától értetődik, hogy a játékhoz nincs szükség ekkora kapacitásra, de aki a számítógépét is memóriaigényes szoftverek futtatására kívánja használni, és nem akar túlköltekezni a RAM-ra, az ezt biztosan értékeli.

G.Skill Trident Z Neo

Corsair Vengeance RGB Pro

Kapacitás: 2×8 GB
Sebesség: 3600 MHz

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Fekete és fehér változatban is kapható
 • Gyönyörű RGB világítás
 • Kiváló általános teljesítmény

Hátrányok:

 • Kicsit drága
 • Magas hőelosztók

A listánk következő kiszemeltje szintén a Corsairtől származik, és ezúttal a Corsair Vengeance RGB Pro , egy olyan felállás, amelyről úgy tűnik, hogy minden fontos alapot lefed.

Amint az a névből is kitűnik, a Vengeance RGB Pro beépített RGB világítással érkezik, és figyelembe véve, hogy az RGB mennyivel népszerűbb lett az elmúlt években, ez mindenképpen nagyszerű hír azoknak a játékosoknak, akik szeretik szem előtt tartani felépítésük esztétikáját.

És ha már itt tartunk, a Vengeance RGB Pro kétféle változatban érhető el, fekete vagy fehér hőszórókkal. Míg az előbbi valószínűleg jobban illeszkedne a legtöbb összeállításhoz, az utóbbi nagyszerű, ha egyre nagyobb népszerűségnek örvend azon tokok és alkatrészek, amelyek inkább a fehérre és a szürke különböző árnyalataira összpontosítanak, nem pedig a feketére.

Teljesítményét tekintve a Corsair Vengeance RGB Pro kiválóan működik Intel és AMD lapkakészleteken is, és van egy kis túlhajtási tér is. Igaz, ez nem egy lelkes kategóriájú készlet, amely tetszeni fog a mester overclockernek, de ami az átlagos játékfelépítésedet illeti, minden fontos alapot lefed.

Sajnos ez a készlet nem biztos, hogy megfelel a kis méretű konstrukcióknak, mivel a hőelosztók valamivel magasabbak, mint a legtöbb modulban, ami szűkös esetekben némi hézagproblémát okozhat. Sőt, bár nem éppen drága, a Vengeance RGB Pro határozottan a drága oldalon áll, bár még így is remek ár-érték arányt kínál.

Corsair Dominator Platinum RGB

G.Skill Trident Z Neo

Kapacitás: 2×16 GB
Sebesség: 3600 MHz

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagyszerű RGB világítás
 • Jó túlhajtási teljesítmény

Hátrányok:

 • A drága oldalon

Továbbhaladva egy másik ismerős névhez jutunk el, miközben G.Skill egyik kiválóját szemléljük Trident Z Neo készletek, és ez egy nagy teljesítményű, nagy kapacitású készlet, amely minden rajongó számára vonzó – különösen a Ryzen-felhasználók számára.

A Trident Z Neo még dizájn szempontjából sem hagy senkit közömbösen. Lenyűgöző dizájnjával, amely egyben sima fém hőelosztót és kiváló minőségű RGB világítást is tartalmaz, a Trident Z Neo készlet egy csipetnyi egyedi, agresszív játékélményt kölcsönöz minden építménynek, bár egyesek túl feltűnőnek találják. az ízlésükért.

Teljesítmény szempontjából a Trident Z Neo előrelépést jelent a Corsair Vengeance RGB Pro-hoz képest, és bár a játékon belüli teljesítményt illetően nem lesz nagy változás, a gyorsabb időzítés és a túlhajtható fejtér sokkal vonzóbbá teszi ezt a készletet. rajongóknak és szakembereknek, akiknek nagy teljesítményű memóriára van szükségük.

Összességében a Trident Z Neo nyilvánvaló hátránya az árazás, mivel az általunk választott nagy kapacitású, alacsony késleltetésű készlet viszonylag drága. Ennek ellenére azoknak, akiknek valóban szükségük van az általa kínált kapacitásra és teljesítményre, több mint megéri a pénzt.

Mennyi ideig tart egy számítógép felépítése

Corsair Dominator Platinum RGB

Kapacitás: 2×8 GB
Sebesség: 3200 MHz

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Tetszetős dizájn minőségi RGB-vel
 • Kitűnő előadás
 • Rengeteg túlhajtható fejtér

Hátrányok:

 • Drága
 • Magas hőelosztó

Következő lépésként visszamegyünk a Corsairhez Dominator Platinum RGB memória, amely egy másik sorozat, amely a nagy teljesítményű RAM-ra összpontosít.

Vizuálisan a Dominator Platinum RGB hasonló tervezési filozófiát követ, amelyet korábban a Vengeance RGB Pro-ban is láthattunk, karcsú – bár magas – hőelosztókkal és csúcsminőségű RGB-vel, amelyek könnyen vezérelhetők és szinkronizálhatók más Corsair termékekkel. iCUE szoftver.

Teljesítmény terén ugyanabban a ligában van, mint a fent bemutatott G.Skill ajánlat, kiváló túlhajtási lehetőséggel és gyors időzítéssel, tehát ismét kiválóan illeszkedik a szakemberek és a rajongók számára, akik nem hajlandók megelégedni mással, csak a legjobbal.

Végső soron a Dominator Platinum RGB-nek nincs olyan kirívó hiányossága, amit korábban nem említettünk: meglehetősen drága, és a hőelosztó kialakítása gondot jelenthet, ha szűkebb tokokba kell beilleszteni a készletet. Ettől eltekintve azonban ez egy csúcsminőségű RAM készlet.

TartalomjegyzékElőadás

Hogyan találja meg a legjobb RAM-ot igényeinek

Most, hogy áttekintettük a jelenleg beszerezhető legjobb RAM-ok némelyikét, itt az ideje, hogy közelebbről is megvizsgáljunk néhány fontos tényezőt, amelyeket figyelembe kell vennie, mielőtt a végső választást választaná.

Kapacitás: Mennyi RAM-ra van szüksége?

Az első és vitathatatlanul a legfontosabb kérdés, amelyet új RAM készlet vásárlásakor fel kell tenni: valójában mennyi RAM-ra van szüksége egy játék PC-hez ?

Szerencsére ezt a kérdést nem nehéz megválaszolni 2022-ben.

Lényegében, 16 GB Jelenleg a RAM-ra kell törekedni, mivel ez több mint elegendő memória a legújabb AAA játékok futtatásához, ugyanakkor elég megfizethető ahhoz, hogy ne kelljen pénzt törnie ahhoz, hogy szerelje fel számítógépét ekkora RAM-mal.

Abban az esetben, ha a pénz valóban probléma, és egy jó számítógépet próbál építeni szűkös költségvetéssel, akkor 8 GB A RAM továbbra is csökkenteni fogja, bár nem éppen jövőbiztos. Szerencsére a RAM kapacitása rendkívül könnyen bővíthető a sorban!

Végül, a 32 GB-os és annál nagyobb RAM-kapacitás egyszerűen túlzás, ha játékról van szó jelenleg. Hacsak nem szándékozik számítógépét munkaállomásként és játék PC-ként használni, akkor egyelőre nincs szükség 16 GB feletti tartalomra.

Sebesség: Milyen gyors az elég gyors?

Hasonlóan a CPU vagy GPU , A RAM modulok órajellel rendelkeznek. Ami a RAM-ot illeti, az órajel jelzi annak adatátviteli sebességét, vagyis azt, hogy milyen gyorsan tud adatokat olvasni és írni. Természetesen a gyorsabb jobb, de a RAM sebessége nem annyira releváns a játékteljesítmény szempontjából, mint a kapacitás.

Még valamit meg kell jegyeznünk, hogy a A RAM sebessége nem lehet alacsonyabb, mint a CPU meghatározott memóriasebessége . Ha a legújabb CPU-modelleket nézzük, az Intel jelenleg a 3200 MHz-et részesíti előnyben, míg az AMD CPU-k a 3600 MHz-et célozzák. Természetesen a rendszere továbbra is kompatibilis a lassabb RAM-mal, de a CPU specifikációja legyen a minimális sebesség, ha a legtöbbet akarja kihozni a pénzéből.

És ahogy várni lehetett, túlhúzás Nyilvánvalóan segíthet a RAM teljesítményén, de bármilyen előnye is van a játékon belüli teljesítménynek, az meglehetősen csekély, így általában nem éri meg, ha ez jelentős gondot vagy többletköltséget tesz szükségessé.

Kétcsatornás RAM: megéri?

Valami, amit kétségtelenül észrevett, az az, hogy a legtöbb játékra épülő összeállítás több RAM-modult tartalmaz. Mondanom sem kell, hogy ennek oka van, és ez az oka kétcsatornás konfigurációk.

A többcsatornás RAM-konfigurációk elsődleges vonzereje természetesen az, jobb teljesítmény . Több kisebb kapacitású modul használatával a rendszer nagyobb sávszélességet és általában alacsonyabb késleltetést biztosít.

Ezen túlmenően az is tény, hogy egyszerűbb és olcsóbb a hibás RAM-kártyák cseréje, ha többcsatornás konfigurációval rendelkezik.

Érdemes megjegyezni, hogy léteznek négycsatornás konfigurációk is, bár ezeket csak csúcskategóriás alaplapokon és lelkes CPU-kban találja meg, amelyek elsősorban a profiknak, nem pedig a játékosoknak szólnak.

GYIK

És végül, itt van néhány rövid válasz azokra a kérdésekre, amelyekre feltehetõk bizonyos RAM-mal kapcsolatos kifejezések és mozaikszavak, amelyekkel találkozhat!

 1. Mi a DDR memória ?

  A Double Data Rate rövidítése, a DDR a 2000-ben bevezetett RAM egy speciális típusa, amelynek fő értékesítési pontja a jobb adatsebesség volt, amint az a névből is kitűnik. Azóta számos iterációt látott, köztük a DDR2-t, a DDR3-at, a DDR4-et és a DDR5-öt, ahol jelenleg a DDR4 a domináns.

 2. Mi a DDR5 memória ?

  A DDR5 a DDR memória legújabb iterációja, amely nagyobb kapacitású modulokat, nagyobb sebességet és jobb energiahatékonyságot tartalmaz a DDR4-hez képest. A DDR5-tel és DDR5-kompatibilis összetevők azonban még nem kaphatók kereskedelmi forgalomban, és valószínűleg csak 2021 végén/2022 elején lesznek.

 3. Mik DIMM és SO-DIMM ?

  Ezek memóriakártya-formátumok, amelyek leírják a modul méretét és tűkonfigurációját. Ami a DDR4-et illeti, 288 tűs DIMM modulokat használnak az asztali PC-kben, míg a 260 tűs SO-DIMM modulokat általában a laptopokban.

 4. Mi a ECC memória ?

  Az Error Correction Code rövidítése, az ECC RAM képes kiküszöbölni a hibákat, és széles körben használják olyan rendszerekben, ahol minden áron el kell kerülni az állásidőt és az adatsérülést, például szervereken és bizonyos munkaállomásokon.

 5. Mi a CAS késleltetés ?

  A Column Address Strobe késleltetés rövidítése arra az óraciklusra utal, amely szükséges ahhoz, hogy a modul hozzáférjen egy adott adathoz. Az alacsonyabb késleltetés természetesen jobb teljesítményt jelent, bár játék szempontjából ez nem annyira fontos.

Következtetés

Mindezek ellenére ideje kiválasztani a nyerteseket!

Ha korlátozott költségvetéssel dolgozik, és nincsenek éppen magas követelmények a teljesítmény vagy az esztétikai szempontból, HyperX Fury ideális választás lenne. Szilárd teljesítmény és semleges dizájn kombinációját kínálja, amely meglehetősen jól öregedett, és elérhető árcédulával párosul.

Másrészt, ha nagy teljesítményű RAM-ra vágysz, akkor Corsair Dominator Platinum RGB az egyértelmű választás. Miközben nem a a piacon jelenleg kapható leggyorsabb RAM, nagy teljesítménye, jó túlhajtási potenciálja és vonzó RGB világítása miatt összességében nagyszerű választás játékhoz.

Abban az esetben pedig, ha egyszerűen a legjobb ár-érték arányt szeretné elérni, akkor a Corsair Vengeance RGB Pro a sikátorban kell lennie. Mint már említettük, ez nem a rajongóknak szánt csúcskategóriás memória, de a nyújtott teljesítménye még mindig bőven elég jó játékhoz, nem beszélve arról, hogy továbbra is megvan a minőségi RGB világítás előnye azok számára, akik szintén szeretik. áttetsző tok .

És ehhez az útmutatóhoz nagyjából ennyi lenne! Remélhetőleg hasznosnak találta, de mindenképpen figyeljen a 2021 végén érkező nagy frissítésre, amikor az Intel és az AMD bemutatja első DDR5-kompatibilis CPU-it!

Ezek is tetszhetnek neked