Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb RTX 2060 szuper grafikus kártyák (2022-es vélemények)

A legjobb RTX 2060 szuper grafikus kártyák (2022-es vélemények)

Segítünk megtalálni minden idők legjobb NVIDIA RTX 2060 Super grafikus kártyáját! Íme a végső útmutató, amely segít megtalálni a legjobb RTX 2060 Supert.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4 A legjobb RTX 2060 Super grafikus kártyák

Ha 2022-ben felső-középkategóriás kártyát vásárol, akkor nagy eséllyel az Nvidia RTX 2060 Super kártyája felkelti a figyelmét.

De ennek a GPU-nak jó néhány változata megvásárolható, szóval melyiket érdemes beszerezni, miben különbözik modellenként, és a drágábbakat érdemes egyáltalán megfontolni?

Ebben az útmutatóban nem csak a legjobb RTX 2060 Super jelenleg beszerezhető grafikus kártyák , de mi is fogunk válaszoljon néhány gyakran ismételt kérdésre az embereknek ezzel a témával kapcsolatban!

MSI Gaming GeForce RTX 2060 Super

A legjobb RTX 2060 Super
 • RGB
 • Csendes
 • Nagyszerű előadás
Lásd Ár

TartalomjegyzékElőadás

ZOTAC GAMING GeForce RTX 2060 SUPER MINI

ZOTAC GAMING GeForce RTX 2060 SUPER MINI

Hűtés: kettős ventilátor
Boost Órajel: 1650 MHz
Csatlakozók: 3x DP, 1x HDMI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kompakt kialakítás
 • Masszív felépítés
 • Jó ár

Hátrányok:

 • Kompakt kialakítás
 • Masszív felépítés
 • Jó ár

Kezdve a listán, van egy rendkívül kompakt RTX 2060 Super modell a Zotactól származik. Valószínűleg ez a legkisebb RTX 2060 Super, amellyel találkozhat, így ideális azok számára, akik kompaktabb játék PC-t szeretnének építeni.

A GeForce RTX 2060 SUPER MINI nagyjából úgy néz ki, mint amit a Zotac megfizethetőbb, újabb modelljeitől várnánk, túlnyomóan szürke burkolattal, néhány éles szöggel, amihez személy szerint nem nagyon szeretünk, de a legtöbb összeállításban működni fog. Ennek ellenére van egy elegáns fém hátlapja is, így látható, hogy nem történt komolyabb sarokvágás.

Mostantól a kártya szilárd hűtéssel is rendelkezik, két ventilátorral és vastag hűtőbordával, amelyek javítják az általános hűtési hatékonyságot. Ez azonban az egyik legforróbb RTX 2060 Super modell, mivel terhelés alatt akár 76 Celsius-fokot is felmehet, ami nagyjából megegyezik a Founder's Edition változatéval.

A ventilátorok azonban hangosabbak is, mint az FE RTX 2060 Super ventilátorai, szóval biztos lehetsz benne, hogy nem fogja megvenni az RTX 2060 Supert, mert az hűvös és csendes.

Mondjuk azzal hőmérséklet, ventilátor teljesítmény, 1650 MHz-es gyorsítóóra és 399 dolláros ár , ez a Zotac modell a jó alternatíva a Founder's Edition RTX 2060 Super-hez, ha kompakt grafikus kártyát keres . Ennek ellenére gyakorlatilag az összes többi részlegben elmarad a versenytárstól.

GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER WINDFORCE OC

GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER WINDFORCE OC

Hűtés: kettős ventilátor
Boost Órajel: 1680 MHz
Csatlakozók: 3x DP, 1x HDMI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Jó teljesítmény
 • MSRP árképzés

Hátrányok:

 • Még mindig elég hangos

Ha olyan RTX 2060 Supert keres, amely nem haladja meg a hivatalos MSRP-t, de teljesítménye eggyel meghaladja a referenciakártyát, ne keressen tovább ez Gigabyte modell !

A Gigabyte RTX 2060 Super Windforce OC Ugyanazzal a külső dizájnnal büszkélkedhet, mint az eredeti RTX 2060, túlnyomórészt fekete burkolattal, amelyből hiányoznak a feltűnő narancssárga kiemelések, amelyek a korábbi Gigabyte modellek alapelemei voltak. Mint ilyen, a kártya meglehetősen semleges, és jól illeszkedik a legtöbb buildhez.

Ennél is fontosabb, hogy a kettős Windforce-rajongó jó munkát végez a kártya hidegen tartásában. Nagy terhelés esetén azonban még így is 70 Celsius-fok fölé mehet, de ez érthető, tekintve, hogy a referenciamodellnél magasabb órajeleket is el tud ütni. A zajgeneráció azonban nagyjából megegyezik a Zotac korábbi modelljével.

Mindenesetre azzal stabil teljesítmény és elfogadható ár , a Gigabyte RTX 2060 Super Windforce OC az határozottan jobb választás, mint a referenciamodell vagy a Zotac Mini változat , feltéve, ha nincs igazán szüksége kompaktabb grafikus kártyára.

A legjobb RTX 2060 Super

MSI Gaming GeForce RTX 2060 Super

Hűtés: kettős ventilátor
Boost Órajel: 1695 MHz
Csatlakozók: 3x DP, 1x HDMI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Fokozott teljesítmény
 • Nagyon csendes és hűvös
 • Gyönyörű RGB világítás

Hátrányok:

 • Kicsit az MSRP felett

Továbblépve egy kicsit drágább, de némi extrával is kiegészített kártyához jutunk el az áremelkedés pótlására: MSI Gaming GeForce RTX 2060 Super .

Esztétikai szempontból nem vagyunk nagy rajongói az MSI régebbi dizájnjainak – úgy érezzük, túlzottan használták a piros kiemeléseket, odáig, hogy emiatt a kártya túlságosan rikítónak és olcsónak tűnt. A cég azonban teljes 180-at csinált ezen, mivel az újabb grafikus kártyáik kevésbé feltűnő szürke árnyalatokat tartalmaznak.

Abban az esetben, ha színes kiemeléseket szeretne, mindig használhatja a kártyák kiváló RGB megvilágítását. De nem csak a dizájn az, amit az MSI ehhez a modellhez szegezett – a teljesítmény sem okoz csalódást!

A kártya rendkívül hűvösen fut még nagy terhelés alatt is, valamivel több mint 60 Celsius fokon, ami sokkal jobb, mint a Founder's Edition és az előző két modell bármelyike. Nem csak ez, hanem magasabb órajelet is elérhet, és nagyon csendes. Ennek ellenére ez a grafikus kártya nagyjából minden alapot magában foglal, ami a teljesítményt illeti.

A fentiek figyelembevételével az MSI RTX 2060 Super az nagyszerű választás, ha jó ár-érték arányt szeretne kapni a pénzéért . Igaz, ez körülbelül 20 dollárral meghaladja az MSRP-t, de úgy érezzük, hogy ez nem túl nagy áldozat, ha figyelembe vesszük milyen jó a teljesítmény, a hűtés és az RGB világítás.

ASUS ROG Strix GeForce RTX 2060 Super

ASUS ROG Strix GeForce RTX 2060 Super

Hűtés: Három ventilátor
Boost órajel: 1860 MHz
Csatlakozók: 2x DP, 2x HDMI, 1x USB-C

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kiváló hűtés
 • Jó túlhajtási teljesítmény

Hátrányok:

 • Drága
 • A design frissítést igényel

Végül pedig az utolsó bejegyzéshez egy komolyabb teljesítményorientált megoldást is kapunk az Asustól – a ASUS ROG Strix GeForce RTX 2060 Super .

A Zotac-tal, a Gigabyte-tal és az MSI-vel ellentétben az Asus még nem frissítette a grafikus kártya kialakítását, és úgy érezzük, hogy az újratervezés már régóta esedékes. Szerény burkolatával és némileg alapvető RGB-világításával (vagyis 2022-re) a Strix modell első pillantásra nem tűnik olyan prémiumnak, mint az MSI Gaming X verziója, bár végül jobban teljesít.

Ha már a teljesítményről beszélünk, ez a háromventilátoros hűtő nem vicc. Míg a zajszint és a hőmérséklet nagyjából megegyezik az MSI Gaming X RTX 2060 Superéval, ez az Asus RoG Strix modell jobb túlhajtási teljesítményt kínál, ami nyilvánvaló a tetemes, 1860 MHz-es alapértelmezett boost órajeléből.

Természetesen a hozzáadott teljesítménynek ára van, és ez a konkrét modell általában körülbelül 450 dollárba kerül, ami valamivel magasabb, mint a 399 dolláros MSRP.

Túlhajtva ezzel a kártyával átlagosan 10%-kal több képkocka/másodperc érhető el az alapértelmezett referenciabeállításokhoz képest, így az, hogy ez a teljesítménynövekedés megéri-e az extra 50 dollárt, kizárólag a felhasználón múlik.

Hogyan válasszuk ki az igényeinek megfelelő kártyát

Most, hogy áttekintettük a jelenleg elérhető legjobb RTX 2060 Super modellek válogatását, melyek azok a dolgok, amelyeket szem előtt kell tartanod a grafikus kártya kiválasztásakor?

Méret

RTX 2060 Super grafikus kártya mérete

A kompatibilitás tekintetében az egyik fő szempont, amelyet figyelembe kell venni (különösen, ha nagyobb kártyákról van szó), a kártya fizikai mérete. Ha meg akar győződni arról, hogy a kapott kártya elfér a tokjában , a két kulcsfontosságú dimenzió, amelyet szem előtt kell tartani hossz és szélesség .

Egyes grafikus kártyák hosszabbak, mint mások, legyen szó egy hosszabb PCB-ről vagy egy hosszabb hűtőről, amely túlnyúlik a PCB-n. Mindkét esetben mindig meg kell tennie győződjön meg arról, hogy a kártyát nem takarja el a HDD/SSD rack .

Ami a szélességet illeti, egyes kártyák több függőleges helyet foglalnak el a házon belül, mivel nagyobb a hűtőjük, általában a vastagabb hűtőborda miatt. Ez két lehetséges problémához vezethet:

 1. Ezek akadályozhatják az alaplap egyes PCIe bővítőhelyeit, így megakadályozva, hogy további PCIe bővítőkártyákat telepítsen ezekbe a nyílásokba.
 2. Lehet, hogy túl közel vannak a ház aljához, és még ha van is elég hely a kártya elhelyezésére, az aljához vagy az aljára szerelt tápegységhez való túl közelség akadályozhatja a hűtő levegőbemenetét, ami magasabb hőmérsékletet eredményezhet. és nagyobb zajkeltés.

Nos, az RTX 2060 SUPER nem éppen egy kompakt kártya, bár nem is olyan terjedelmes, mint néhány csúcskategóriás modell. Mindenesetre a legjobb, ha a biztonság kedvéért nézi a kapott kártya méreteit, valamint a tok vagy a esetet, amelyet a jövőben tervez beszerezni .

Hűtés

RTX 2060 Super grafikus kártya hűtési típusai

A grafikus kártya az, ahonnan a számítógép által termelt hő nagy része származik, és mint minden más, sok hőt termelő komponens, aktív hűtést igényel. A modern GPU-k gyakran a következő három hűtéstípus egyikét használják:

 1. Kültéri
 2. Ventilátor
 3. Folyékony

Kültéri a legelterjedtebbek a hűtők, és a jelen cikkben felsorolt ​​összes grafikus kártya használja ezeket. Többnyire a szabadtéri hűtők jelentik a legjobb megoldást a legtöbb játék PC-hez, mivel jó általános hőelvezetéssel rendelkeznek, és többet tudnak tok rajongók . Ezek a hűtők 1-3 ventilátort használhatnak, de a felső középkategóriás kártyákhoz, mint például az RTX 2060 Super, általában kettő vagy három.

Ami pedig azt illeti fúvók , ellentétben a szabadtéri hűtőkkel, mivel zárt hűtőbordával és egyetlen ventilátorral rendelkeznek, amely a forró levegőt a kártya hátuljából, közvetlenül a házból fújja ki. Ez megakadályozza a hő felhalmozódását a ház belsejében, így a ventilátor alkalmas kisebb, korlátozott légáramlású házakhoz. Ez azonban hangosabbá és összességében kevésbé hatékonyvá teszi őket.

Végül, folyadékhűtés messze a leghatékonyabb hűtési módszer, ami ideálissá teszi a túlhajtáshoz. A folyadékhűtéses GPU-k magasabb órajelet érhetnek el, miközben észrevehetően alacsonyabb hőmérsékleten működnek, mint léghűtéses társaik. Azonban nem feltétlenül halkabbak, mivel továbbra is szükségük van egy szivattyúra a folyadék körforgásához és ventilátorokra a radiátor hűtéséhez.

Sőt, mivel a folyadékhűtők gyakran meglehetősen drágák, és könnyen megnövelhetik a 100 dollár feletti egy grafikus kártya árát, a költségvetési és középkategóriás megoldások hűtésére való felhasználásuk aligha költséghatékony, főként azért, mert az ember ennyi pénzt befektethet erősebb GPU, amely jobb játékon belüli teljesítményt nyújt.

Túlhúzás

RTX 2060 Super Graphics Overclocking

Most, hogy a hűtést érintettük, néhány szót kell ejtenünk róla túlhúzás . Abban az esetben, ha nem ismerné, a túlhúzás a lényeg a GPU órajele túllépése a gyártó által beállított alapértelmezett órajelnél .

Nos, az RTX 2060 Super egy meglehetősen erős GPU, szóval mennyi extra teljesítményt lehet kicsikarni belőle a túlhajtással?

Nos, általánosságban elmondható, hogy egy túlhajtott GPU durván el tudja érni 5-15%-kal több képkocka másodpercenként egy referenciabeállításokkal futó kártyához képest, de ez játékonként elkerülhetetlenül változni fog.

Gyengébb középkategóriás vagy pénztárcabarát GPU-k esetében ez többnyire elhanyagolható erősítés. Némi finomítással azonban extra FPS-t nyerhetsz ki a kártyából, ami kisimítaná a játékélményt, különösen, ha küzdesz a stabil framerátának fenntartásával.

Mindenesetre, az összes modell által kínált teljesítmény viszonylag hasonló, és a hőmérséklet- és zajkeltési különbségek jobban észrevehetők, mint a játékon belüli teljesítménybeli különbségek, amelyek általában csak néhány képkockát tesznek ki.

Esztétika

ASUS RoG RAM

Valószínűleg észrevette, hogy ebben a cikkben sokat beszéltünk a kártya kialakításáról. És bizony, az esztétika fontosabb, mint valaha, mi az áttetsző tokok és az RGB világítás növekvő népszerűsége mellett. Ennek eredményeként az OEM-ek egyre keményebben igyekeznek kártyáikat látványossá tenni, mind emiatt, mind azért, mert a jobban kinéző kártya piacképesebb terméket eredményez.

Tehát, ha áttetsző házat vásárol, vagy nyitott szereléket épít, és szeretné megbizonyosodni arról, hogy a beállítások jól néznek ki, mit kell szem előtt tartania, amikor a jövőbeni grafikus kártyája kialakításáról van szó?

Az első és legszembetűnőbb, hogy megvan szín . Alig néhány évvel ezelőtt sok grafikus kártyán különleges színfoltok voltak, amelyek a gyártó aláírásaként szolgáltak. Például a Gigabyte narancssárga, a Zotac sárga és az MSI piros, bár a design sorozatonként változott.

A legtöbb OEM azonban eltávolodott ettől a tervezési megközelítéstől, és ennek két oka van: következetesség és RGB világítás .

Természetesen ahhoz, hogy esztétikusan nézzen ki, az összeállításnak konzisztens színsémával kell rendelkeznie, és azáltal, hogy a burkolatukat és a hátlapjukat meghatározott színre festették, az OEM-ek megnehezítették a kártyáik illeszkedését a különböző beállításokhoz. Most a kártyákon főként fekete burkolat található finomabb szürke vagy fehér kiemeléssel, ami semlegesebbé teszi őket.

Aztán ott van az RGB világítás, amely gyakorlatilag minden fronton jobb megoldás, ha valami színt szeretne hozzáadni a beállításhoz. Rugalmas, és lehetővé teszi a különböző alkatrészek színsémájának könnyű létrehozását és megváltoztatását, amikor csak úgy érzi. Olcsóbb is, mint valaha, és ma már a megfizethetőbb grafikus kártyák között is elterjedt.

MSI grafikus kártya

Végül ott van a hátlap . Az RGB-hez hasonlóan a hátlapok is lassan az alacsonyabb árkategóriákba kerülnek, és 2022-ben még az olyan olcsó grafikus kártyákban sem ritka, mint a GTX 1650 Super.

A legtöbben egyetértenek abban, hogy a hátlapok jól néznek ki, de milyen célt szolgálnak?

Nos, a hátlap fő célja az éppen hogy — jól néznek ki. Gyakorlatilag azonban védik a NYÁK-t, meggátolva annak meghajlását, és a kártya hátoldaláról is könnyebben eltávolítják a port, ami mindig kényelmes.

Valami olyasmit, amit egy hátlap csinál nem azonban segít a hűtésben. Annak ellenére, amit egyes OEM-ek állítanak, a tesztek ezt mutatták a fém hátlap egyáltalán nem segít a hőelvezetésben , így a hátlappal rendelkező grafikus kártyák nem érnek magasabb órajelet, és nem működnek hűvösebben, mint a hátlap nélküli társaik.

A legjobb RTX 2060 Super grafikus kártyák 2022-re

MSI Gaming GeForce RTX 2060 Super

Mint mindig, most is nehéz kiemelni a legjobb termékeket, mivel számos kulcsfontosságú tényezőt kell figyelembe venni az egyén igényeitől és költségvetési korlátaitól függően.

Ha választanunk kellene, összességében azt mondanánk, az MSI RTX 2060 Super a jelenleg elérhető legjobb modell , tekintve, hogy nagyjából minden benne van: magas órajel, alacsony hőmérséklet, alacsony zajkeltés, RGB világítás, és csak valamivel többe kerül, mint az MSRP.

Azonban az itt felsorolt ​​többi modellnek is megvannak a maga előnyei. Mint korábban említettük, a Zotac kártya kisebb esetekre jó, a Gigabyte az egyik jobb választás, ha filléreket csípsz, és a Asus modell az optimális választás, ha az RTX 2060 Super legjobb teljesítményét keresi.

Ezek is tetszhetnek neked