Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb RTX 2070 Super grafikus kártyák (2022-es értékelések)

A legjobb RTX 2070 Super grafikus kártyák (2022-es értékelések)

Az Nvidia RTX 2070 Super egy kiváló csúcskategóriás GPU, amely kiváló teljesítményt kínál az árért. Itt vannak a legjobb RTX 2070 Super grafikus kártyák.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4 A legjobb RTX 2070 Super grafikus kártyák

Ha egy csúcskategóriás grafikus kártya beszerzésén gondolkodik 2022-ben, amely alkalmas 1440p vagy akár 4K játékra, akkor az első és legköltséghatékonyabb lehetőség (ami a legújabb modelleket illeti) az RTX 2070 Super lenne.

Mivel az eredeti RTX 2070 frissített változata, ez a GPU elődje összes kulcsfontosságú funkcióját tartalmazza (leginkább a valós idejű sugárkövetést). Mindeközben egy tisztességes teljesítménynövekedést is tartalmaz, ami biztosan jól jön, ha QHD és UHD felbontással küzdünk az igényes új játékokban.

Tehát, ha erre a GPU-ra fekteti a szemét, itt vannak a következők legjobb RTX 2070 Super grafikus kártyák hogy megvásárolhatod.

Előző

Asus RoG Strix RTX 2070 Super

ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2070 Super
 • Kiváló túlhajtási potenciál
 • Minőségi háromventilátoros hűtés
Lásd Ár

MSI RTX 2070 Super

MSI Gaming X GeForce RTX 2070 Super
 • Jó túlhajtási teljesítmény
 • Elegáns külső kialakítás
Lásd Ár

EVGA RTX 2070 Super

EVGA GeForce RTX 2070 Super BLACK GAMING
 • Szilárd általános teljesítmény
 • MSRP árképzés
Lásd Ár Következő

TartalomjegyzékElőadás

ZOTAC Gaming GeForce RTX 2070 Super Mini

ZOTAC Gaming GeForce RTX 2070 Super Mini

Hűtés: kettős ventilátor
Boost órajel: 1770 MHz
Csatlakozók: 3x DP, 1x HDMI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Rendkívül kompakt
 • Jó teljesítmény
 • MSRP árképzés

Hátrányok:

 • A ventilátorok terhelés alatt hangosak
 • Nem sok túlhajtható fejtér

Ahogy ez gyakran előfordul a grafikus kártyák vásárlási útmutatóinál, a listát a Zotac (viszonylag) megfizethető és kompakt modelljével kezdjük – a ZOTAC Gaming GeForce RTX 2070 Super Mini .

Kívülről nagyjából úgy néz ki, mint a Zotac Mini termékcsalád többi tagja, meglehetősen egyszerű sötétszürke burkolattal rendelkezik, néhány éles szöggel, és hátlappal is rendelkezik. Hasonlóan a többi Mini modellhez ebben az árkategóriában, ez is kétventilátoros hűtéssel rendelkezik, amely lehetővé teszi a kártya számára, hogy kicsi mérete ellenére is jó teljesítményt nyújtson, 1770 MHz-es erős boost órajel mellett.

Csakúgy, mint a legtöbb kompakt grafikus kártya, ez a modell is szenved a szokásos hiányosságoktól: magas hőmérséklet és magas zajképződés. Igaz, a hőmérséklet, amit a Zotac RTX 2070 Super Mini elér terhelés alatt, nem olyan rossz, mint néhány más kártya esetében, de a ventilátorok elég hangosak.

Mondanom sem kell, hogy nem ez lesz a kártyád, ha a legjobb teljesítményt szeretnéd kihozni egy RTX 2070 Superből. Kis mérete miatt azonban tökéletes választás, ha kompakt játék PC-t szeretne építeni.

EVGA GeForce RTX 2070 Super BLACK GAMING

EVGA GeForce RTX 2070 Super BLACK GAMING

Hűtés: kettős ventilátor
Boost órajel: 1770 MHz
Csatlakozók: 2x DP, 2x HDMI, 1x USB-C

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Jó általános érték
 • Szilárd túlhajtási teljesítmény

Hátrányok:

 • nincs hátlap

Továbblépve, ha olyan teljes méretű RTX 2070 Supert keres, amely jobb teljesítményt nyújt anélkül, hogy túllépné az MSRP-t, akkor lehet, hogy érdekli a EVGA GeForce RTX 2070 SUPER BLACK GAMING .

Ennél a modellnél az EVGA ugyanazt a burkolat-kialakítást használta, amit a legelső Turing-kártyáknál mutattak be, azaz egy meglehetősen egyszerű fekete burkolatot és az EVGA logóval tarkított rajongókat.

Ez a bizonyos kártya azonban sajnos hiányzik a hátlapról, ami nem nagy probléma, de egy kicsit elszomorító látni, hogy ez most hiányzik egy high-end kártyából, amikor a hátlap általánossá vált a középkategóriás, sőt egyes költségvetési modellek között is.

A fenti Zotac modellhez hasonlóan ez az EVGA RTX 2070 Super is gyárilag 1770 MHz-es boost órajellel érkezik, de nagyobb hűtőbordájának köszönhetően valamivel nagyobb a túlhajtási fejtér, mint a Zotac RTX 2070 Super Mini esetében, és a kártya halkabban működik.

Mindenesetre, bár lehet, hogy nem a legjobb RTX 2070 Super, ez az EVGA modell határozottan jó ár-érték arányt kínál, mivel nem haladja meg sokkal az MSRP árat.

MSI Gaming X GeForce RTX 2070 Super

MSI Gaming X GeForce RTX 2070 Super

Hűtés: kettős ventilátor
Boost Órajel: 1800 MHz
Csatlakozók: 3x DP, 1x HDMI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagyszerű előadás
 • Jó túlhajtási potenciál
 • Nagyon hatékony külső kialakítás

Hátrányok:

 • Kicsit a drága oldalon

Most egy olyan megoldáshoz érkeztünk, amely még jobb teljesítményt nyújt, bár valamivel magasabb áron: a MSI Gaming X GeForce RTX 2070 Super . Az MSI általában nagyon jó munkát végzett az új Turing GPU-k tekintetében, és ez alól az RTX 2070 Super sem kivétel.

Először is, ott van az új dizájn, amelyet a cég az eredeti Turing-modellekkel mutatott be, semleges sötétszürke burkolattal, valamint RGB-világítással néhány közép- és csúcskategóriás modellhez, beleértve ezt is. Mondanom sem kell, hogy ez sokkal jobb és rugalmasabb dizájnt eredményez, mint a régi, erősen piros színekkel díszített modelljeik.

Másodszor, ami a teljesítményt illeti, a kártya hajlamos egy kicsit melegedni, bár a ventilátorok meglehetősen csendesek, és a GPU órajele 2000 MHz-en túlra tolható, ami ezt az RTX 2070 Super-t nagyszerű univerzális megoldássá teszi a játékokhoz. .

Tehát, ha olyan GPU-t szeretne, amely nem csak jól néz ki, karcsú burkolattal és testreszabható RGB világítással, hanem jó túlhajtási teljesítményt is kínál anélkül, hogy nagy terhelés alatt túl hangos lenne, akkor ez a grafikus kártya az Ön számára.

ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2070 Super

ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2070 Super

Hűtés: Három ventilátor
Boost Órajel: 1935 MHz
Csatlakozók: 2x DP, 2x HDMI, 1x USB-C

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagy túlhajtási lehetőség
 • Jó három ventilátoros hűtő

Hátrányok:

 • Drága
 • Kelt dizájn

A grafikus kártyák listája nem lenne teljes a nélkül Asus RoG Strix kártyát, és ahogy az lenni szokott, az Asus jól ismert játékmárkája a briliáns teljesítmény nyújtására fókuszál, pedig a dizájnfrissítés már rég esedékes lehet.

A RoG Strix RTX 2070 Super rendkívül ismerős külsővel rendelkezik, amelyet valószínűleg már láthatott az Asus régebbi modelljein. Bár magával a dizájnnal nincs semmi baj, kissé unalmasnak tűnik ahhoz képest, amit olyan cégek kínálnak, mint az MSI, a Zotac, az EVGA, a Gigabyte és mások 2022-ben.

De teljesítmény fronton aligha lehetne jobb a helyzet. A kártya tetemes, 1935 MHz-es gyári erősítéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a kártya gyorsabban fog futni, mint a legtöbb már kivett modell. Némi finomítással ez 2100 MHz-ig tolható, így ez az egyik legjobb léghűtéses RTX 2070 Super modell.

A RoG Strix RTX 2070 Super azonban valamivel drágább, mint a legtöbb más modell, így az, hogy a túlhajtott RTX 2070 Super által elért viszonylag kis játékbeli teljesítménynövekedés megéri-e a többletköltséget, nagyon szubjektív kérdés.

Hogyan válasszuk ki az igényeinek megfelelő kártyát

Most, hogy áttekintettük a jelenleg elérhető legjobb RTX 2070 Super modellek válogatását, melyek azok a dolgok, amelyeket szem előtt kell tartanod a grafikus kártya kiválasztásakor?

Méret

RTX 2070 Super grafikus kártya mérete

A kompatibilitás tekintetében az egyik fő szempont, amelyet figyelembe kell venni (különösen, ha nagyobb kártyákról van szó), a kártya fizikai mérete. Ha azt szeretné, hogy a kapott kártya elférjen a tokjában, a következő két fontos szempontot tartsa szem előtt. hossz és szélesség .

Egyes grafikus kártyák hosszabbak, mint mások, legyen szó egy hosszabb PCB-ről vagy egy hosszabb hűtőről, amely túlnyúlik a PCB-n. Mindkét esetben mindig ügyeljen arra, hogy a kártyát ne takarja el a HDD/SSD rack.

Ami a szélességet illeti, egyes kártyák több függőleges helyet foglalnak el a házon belül, mivel nagyobb a hűtőjük, általában a vastagabb hűtőborda miatt. Ez két lehetséges problémához vezethet:

 1. Ezek akadályozhatják az alaplap egyes PCIe bővítőhelyeit, így megakadályozva, hogy további PCIe bővítőkártyákat telepítsen ezekbe a nyílásokba.
 2. Lehet, hogy túl közel vannak a ház aljához, és még ha van is elég hely a kártya elhelyezésére, az aljához vagy az aljára szerelt tápegységhez való túl közelség akadályozhatja a hűtő levegőbemenetét, ami magasabb hőmérsékletet eredményezhet. és nagyobb zajkeltés.

Nos, az RTX 2070 Super aligha kompakt kártya, és még a Zotac Mini változat is egy kicsit terjedelmes. Ennek ellenére mindig jó ötlet a biztonságban lenni, és ellenőrizni a kapott kártya méreteit, valamint a tok méreteit, azaz a esetet, amelyet a jövőben tervez beszerezni .

Hűtés

RTX 2070 Super grafikus kártya hűtési típusa

A grafikus kártya az, ahonnan a számítógép által termelt hő nagy része származik, és mint minden más, sok hőt termelő komponens, aktív hűtést igényel. A modern GPU gyakran a következő három hűtéstípus egyikét használja:

 1. Kültéri
 2. Ventilátor
 3. Folyékony

Kültéri a hűtők a leggyakoribbak, és az ebben a cikkben jelenleg felsorolt ​​összes grafikus kártya használja ezeket. Többnyire a szabadtéri hűtők jelentik a legjobb megoldást a legtöbb játék PC-hez, mivel jó általános hőelvezetéssel rendelkeznek, és többet tudnak tok rajongók . Ezek a hűtők 1-3 ventilátort használhatnak, de a csúcskategóriás kártyák esetében, mint például az RTX 2070 Super, általában kettő vagy három.

Ami pedig azt illeti fúvók , ellentétben a szabadtéri hűtőkkel, mivel zárt hűtőbordával és egyetlen ventilátorral vannak felszerelve, amely a forró levegőt a kártya hátuljából, közvetlenül a házból fújja ki. Ez megakadályozza a hő felhalmozódását a ház belsejében, így a ventilátor alkalmas kisebb, korlátozott légáramlású házakhoz. Ez azonban hangosabbá és összességében kevésbé hatékonyvá teszi őket.

Végül, folyadékhűtés messze a leghatékonyabb hűtési módszer, ami tökéletessé teszi a túlhajtáshoz. A folyadékhűtéses GPU-k magasabb órajelet érhetnek el, miközben észrevehetően alacsonyabb hőmérsékleten működnek, mint léghűtéses társaik. Azonban nem feltétlenül halkabbak, mivel továbbra is szükségük van egy szivattyúra a folyadék körforgásához és ventilátorokra a radiátor hűtéséhez.

Sőt, mivel a folyadékhűtők gyakran meglehetősen drágák, és könnyen 100 dollár fölé is növelhetik a grafikus kártya árát, elsősorban azoknak a rajongóknak fog tetszeni, akik megengedhetik maguknak, hogy egy megfelelő csúcskategóriás kártyába fektessenek be.

Túlhúzás

GTX 1650 szuper túlhajtás

Most, hogy a hűtést érintettük, néhány szót kell ejtenünk róla túlhúzás . Abban az esetben, ha nem ismerné, a túlhúzás azt jelenti, hogy a GPU órajelét a gyártó által beállított alapértelmezett órajel fölé tolja.

Nos, az RTX 2070 Super egy meglehetősen erős GPU, szóval mennyi extra teljesítményt lehet kicsikarni belőle a túlhajtással?

Nos, általánosságban elmondható, hogy egy túlhajtott GPU másodpercenként nagyjából 5-15%-kal több képkockát tud készíteni egy referenciabeállításokkal futó kártyához képest, de ez játékonként óhatatlanul változni fog.

Gyengébb középkategóriás vagy pénztárcabarát GPU-k esetében ez többnyire elhanyagolható emelkedés. Némi finomítással azonban extra FPS-t nyerhetsz ki a kártyából, ami kisimítaná a játékélményt, különösen, ha küzdesz a stabil framerátának fenntartásával.

Mindenesetre az itt található összes modell által kínált teljesítmény viszonylag hasonló, és a hőmérséklet- és zajkeltési különbségek jobban észrevehetők, mint a játékon belüli teljesítménybeli különbségek, amelyek általában csak néhány képkockát tesznek ki.

Esztétika

ASUS RoG RAM

Valószínűleg észrevetted, hogy a cikkben sokat beszéltünk a kártya kialakításáról. És bizony, az esztétika fontosabb, mint valaha, mi az áttetsző tokok és az RGB világítás növekvő népszerűsége mellett. Ennek eredményeként az OEM-ek minden eddiginél keményebben igyekeznek kártyáikat látványossá tenni, mind emiatt, mind azért, mert a jobban kinéző kártya piacképesebb terméket eredményez.

Tehát, ha áttetsző házat vásárol, vagy nyitott szereléket épít, és szeretné megbizonyosodni arról, hogy a beállítások jól néznek ki, mit kell szem előtt tartania, amikor a jövőbeni grafikus kártyája kialakításáról van szó?

Az első és legszembetűnőbb, hogy megvan szín . Alig néhány évvel ezelőtt sok grafikus kártyán különleges színfoltok voltak, amelyek a gyártó aláírásaként szolgáltak. Például a Gigabyte narancssárga, a Zotac sárga, az MSI pedig piros, bár a design sorozatonként változott.

A legtöbb OEM azonban eltávolodott ettől a tervezési megközelítéstől, és ennek két oka van: következetesség és RGB világítás .

Természetesen ahhoz, hogy esztétikusan nézzen ki, az összeállításnak konzisztens színsémával kell rendelkeznie, és azáltal, hogy a burkolatukat és a hátlapjukat meghatározott színre festették, az OEM-ek megnehezítették a kártyáik illeszkedését a különböző beállításokhoz. Most a kártyák főként fekete burkolattal rendelkeznek, finomabb szürke vagy fehér kiemeléssel, ami semlegesebbé teszi őket.

Aztán ott van az RGB világítás, amely gyakorlatilag minden fronton jobb megoldás, ha valami színt szeretne hozzáadni a beállításhoz. Rugalmas, és lehetővé teszi a különböző komponensek színsémájának egyszerű kialakítását és megváltoztatását, amikor csak úgy érzi, nem beszélve arról, hogy olcsóbb, mint valaha, és ma már a megfizethetőbb grafikus kártyák között is elterjedt.

MSI grafikus kártya

Végül ott van a hátlap . Az RGB-hez hasonlóan a hátlapok is lassan az alacsonyabb árkategóriákba kerülnek, és 2022-ben még az olyan olcsó grafikus kártyákban sem ritka, mint a GTX 1650 Super.

A legtöbben egyetértünk abban, hogy a hátlapok valóban gyönyörűek lehetnek, de valójában milyen célt szolgálnak?

Nos, a hátlap fő célja az, hogy jól néznek ki . Gyakorlatilag viszont védik a NYÁK-t, meggátolva annak elhajlását, és a kártya hátoldaláról is könnyebben eltávolítják a port, ami mindig kényelmes.

Valami olyasmit, amit egy hátlap csinál nem azonban segít a hűtésben. Annak ellenére, hogy egyes OEM-ek állítják, a tesztek kimutatták, hogy a fém hátlap egyáltalán nem segít a hőelvezetésben, így a hátlappal rendelkező grafikus kártyák nem érnek el nagyobb órajelet, és nem működnek hűvösebben, mint a hátlap nélküli társaik.

Következtetés – A legjobb RTX 2070 Super 2022-re

A legjobb RTX 2070 Super

Tehát a nap végén melyik a legjobb grafikus kártya?

Nos, ahogy az lenni szokott, nincs mindenki számára egyforma, mivel a különböző embereknek más-más elvárásaik és költségvetési korlátai lesznek.

Ha nehezen illeszti be az RTX 2070 Supert a felépítésébe (ár szempontjából), akkor azt mondjuk, hogy EVGA változat, mivel jó teljesítményt kínál az MSRP árazás mellett. Másrészről, ha úgy gondolja, hogy esetleg nehezen fog fizikailag beilleszteni a kártyát a házba, a Zotac modell minden bizonnyal a legkompaktabb RTX 2070 Super modell, amely jelenleg megtalálható.

Ha azonban hajlandó egy kis pluszt költeni, jobb teljesítményt és nagyon elegáns megjelenésű kártyát kaphat MSI RTX 2070 Super . Amint azt korábban említettük, jelenleg ez a legjobb modell, amiben nagyjából minden megtalálható – teljesítmény, hűtés, dizájn és jó ár.

De ha azt a teljesítményt szeretné elérni, amit egy RTX 2070 Superből ki lehet préselni, akkor Asus RoG Strix verziót kell választania. Amint már említettük, a RoG Strix kártyáknak nagy szüksége van az újratervezésre, és ez a modell meglehetősen drága. Ha azonban úgy érzi, hogy a teljesítménynövekedés javíthatja a játékélményt, megérheti az extra pénzt.

És ezek lennének a mi választásaink a jelenleg elérhető legjobb RTX 2070 Super modellek közül! Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy vásárlási útmutatóinkat naprakészen tartsuk, így ha azt veszi észre, hogy az itt felsorolt ​​modellek némelyike ​​dátummal rendelkezik, vagy ha néhány újabb modell hiányzik, az azt jelenti, hogy az útmutatót hamarosan frissítik. jövő. Addig is, ha figyelmen kívül hagyást vagy hibát észlel, nyugodtan jelezze kommentben!

Ezek is tetszhetnek neked