Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb RTX 2080 Super grafikus kártyák (2022-es értékelések)

A legjobb RTX 2080 Super grafikus kártyák (2022-es értékelések)

Az NVIDIA GeForce RTX 2080 Super most egy erős grafikus kártya. Ha fontolgatja a vásárlást, itt vannak a legjobb RTX 2080 Super grafikus kártyák.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4 A legjobb RTX 2080 Super

Ha 2022-ben csúcskategóriás PC-t épít, és olyan GPU-t keres, amely jó 4K és 1440p teljesítményt nyújt anélkül, hogy túl drága lenne, mint az RTX 2080 Ti, akkor valószínűleg az RTX 2080 Super lenne a legjobb választás az Ön igényeinek. .

Ez a GPU 2019 júliusában jelent meg, majdnem egy évvel az eredeti RTX 2080 után, megtartva az elődje összes fő elemét, miközben teljesítménynövekedést is mutatott. Igaz, ez nem jelentős frissítés, de az a kis plusz teljesítmény, amit egy túlhajtott RTX 2080 Super esetén kapna, nagyon jól kisimíthatja a játékélményt.

De melyik RTX 2080 Super-t válassza?

Jó néhány RTX 2080 Super grafikus kártya áll rendelkezésre, és ezek összehasonlítása, hogy megtalálja az igényeinek leginkább megfelelőt, időigényes lehet.

Tehát, ha szeretné látni az abszolút legjobb RTX 2080 Super modellek jelenleg , olvasson tovább!

Előző

Gigabyte GeForce RTX 2080 Super

Gigabyte GeForce RTX 2080 Super Gaming
 • Jó teljes körű teljesítmény
 • Semleges kialakítás
 • Megközelíthető ár
Lásd Ár

EVGA GeForce RTX 2080 Super FTW3 Ultra

EVGA GeForce RTX 2080 Super FTW3 Ultra
 • Kiváló háromventilátoros hűtő
 • Az áttetsző burkolat nagyszerű RGB-vel
Lásd Ár

Gigabyte AORUS GeForce RTX 2080 Super Waterforce

Gigabyte AORUS GeForce RTX 2080 Super Waterforce
 • Jó AIO vízhűtő
 • Extra túlhajtási teljesítmény
Lásd Ár Következő

TartalomjegyzékElőadás

ZOTAC GAMING GeForce RTX 2080 SUPER AMP

ZOTAC GAMING GeForce RTX 2080 SUPER AMP

Hűtés: kettős ventilátor
Boost Órajel: 1845 MHz
Csatlakozók: 3x DP, 1x HDMI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Elegáns és vékony
 • Olcsóbb, mint a legtöbb modell

Hátrányok:

 • Nem a legjobb hűtés
 • Kevés hely a túlhajtáshoz
 • Nincs USB-C port

Először is megvan a ZOTAC GAMING GeForce RTX 2080 SUPER AMP , egy dupla ventilátoros kártya egyszerű fekete burkolattal és kétnyílásos kialakítással, kiegészítve egy hátlappal és néhány alapvető RGB-vel, az oldalán világító logó formájában. Vékony és sima, különösen egy csúcskategóriás GPU-hoz, például az RTX 2080 Superhez, szóval nagyon jól néz ki.

Azonban nem csak a tervezés miatt vásárol ekkora GPU-t – milyen a teljesítmény? Nos, két ventilátorával és egy meglehetősen vékony hűtőjével a hőmérséklet és a zaj keltése meglehetősen magas lehet. Várható, hogy a kártya körülbelül 75 Celsius-fokot ér el teljes terhelés alatt, így ahogyan azt várhatnánk, nem sok túlhajtásról beszélhetünk.

Ennek az RTX 2080 Super modellnek az a célja, hogy a jelenleg elérhető olcsóbb modellek közé tartozik. Igaz, ha már ennyit költ GPU-ra, nagy eséllyel hajlandó lenne még néhány dollárt kiadni egy jobb hűtésű verzióért, de úgy gondoljuk, hogy ez a modell mégis említésre méltó.

EVGA GeForce RTX 2080 Super

EVGA GeForce RTX 2080 Super

Hűtés: Légfúvó
Boost Órajel: 1815 MHz
Csatlakozók: 2x DP, 1x HDMI, 1x USB-C

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Masszív légfúvós hűtő
 • Szűk esetekre jó

Hátrányok:

 • Terhelés alatt felforrósodhat és hangos lehet
 • Korlátozott túlhajtás

A következő modell az EVGA-tól származik, és ez a fúvós hűtéses változata th és RTX 2080 Super. Úgy érezzük, hogy a fúvóval felszerelt kártyák gyakran egészen jól néznek ki, és ez határozottan így van ezzel a részben áttetsző burkolattal büszkélkedő modellel is.

De mint azt Ön is tudja, a fúvók általában nem nyújtják a legjobb hűtési hatékonyságot, különösen nem egy ilyen erős kártya esetében. Tehát a Zotac korábbi modelljéhez hasonlóan ez is elég hangosan és forrón fog futni, és határozottan nem ezt a kártyát kell választania, ha törődik a GPU túlhajtásával.

Ennek ellenére azért vettük fel ezt a kártyát a listára, mert a légfúvók jó megoldások lehetnek kisebb, szűkebb, korlátozott légáramlású tokokhoz, mivel közvetlenül a kártya hátulján fújják ki a forró levegőt, így megakadályozzák a hő felhalmozódását a ház belsejében. .

Gigabyte GeForce RTX 2080 Super Gaming

Gigabyte GeForce RTX 2080 Super Gaming

Hűtés: Három ventilátor
Boost Órajel: 1845 MHz
Csatlakozók: 3x DP, 1x HDMI, 1x USB-C

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Szilárd általános teljesítmény
 • Semleges külső kialakítás

Hátrányok:

 • Korlátozott RGB

Tovább haladva eljutunk néhány komolyabb megoldáshoz a 4K-s játékokhoz, kezdve a Gigabyte GeForce RTX 2080 Super Gaming. A korábbi Gaming sorozatú Turing GPU-khoz hasonlóan a cég elvetette a korábbi kártyáikon gyakran előforduló narancssárga kiemeléseket, egyszerű fekete burkolattal néhány szürke kiemeléssel – egy hatékony dizájnt, amelyet nagyon szépen kiegészítenek a csíkos rajongók.

Bár egyáltalán nem ez a jelenleg elérhető legjobb hűtési megoldás, a hármas Windforce ventilátorok jó munkát végeznek a kártya hűtésében, és általában nem haladja meg a 65 Celsius-fokot terhelés alatt – ez nagy előrelépés a hatékonyság terén a típushoz képest. a fenti két modell által keltett hő és zaj.

Nos, ez a Gigabyte RTX 2080 Super modellje egy kicsit drágább, szóval szívesen láttunk volna egy nagyobb RGB-világítást is a keverékbe, mivel a kártya csak az oldalán található RGB-világítású logóval, ami kicsit kiábrándító ezen az áron.

MSI GeForce RTX 2080 Super Gaming X Trio

MSI GeForce RTX 2080 Super Gaming X Trio

Hűtés: Három ventilátor
Boost Órajel: 1845 MHz
Csatlakozók: 3x DP, 1x HDMI, 1x USB-C

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Szilárd teljesítmény
 • Tetszetős burkolat és hátlap kialakítás
 • Gyönyörű RGB világítás

Hátrányok:

 • Kicsit melegebben fut, mint a Gigabyte változat

Ezután az MSI-től származó fenti Gigabyte modellhez hasonló megoldást kínálunk – a MSI GeForce RTX 2080 Super Gaming X Trio .

A Gigabyte-hoz hasonlóan az MSI is új és továbbfejlesztett dizájnt vezetett be a Turing-modellek első generációjával – a rikító piros kiemelések eltűntek, és helyettük most egy semlegesebb fekete burkolat, amelyet szálcsiszolt fém hátlap egészít ki, ami egy nagyon szép kombináció. . Ezenkívül észre fogja venni a kiterjedt RGB világítást, amely nagyszerű módja annak, hogy némi színt adjon az épülethez.

Ami a teljesítményt illeti, a Gaming X Trio meglehetősen kiegyenlített a Gigabyte kártyájával, bár kicsit melegebben és kicsit halkabban fut, így egy lépést előre és egyet hátra, ha hűtésről van szó. Ettől függetlenül nem valószínű, hogy észreveszi a teljesítménybeli különbséget.

Lényegében, ha olyan kártyát szeretne, amely körülbelül olyan jól teljesít, mint a Gigabyte RTX 2080 Super, de hajlandó egy kicsit többet fizetni a hozzáadott RGB világításért, akkor az MSI RTX 2080 Super Gaming X Trio megfelel az Ön igényeinek. .

ASUS ROG Strix GeForce RTX 2080 Super

ASUS ROG Strix GeForce RTX 2080 Super

Hűtés: Három ventilátor
Boost órajel: 1860 MHz
Csatlakozók: 2x DP, 2x HDMI, 1x USB-C

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kiegyensúlyozott teljesítmény
 • Minőségi RGB

Hátrányok:

 • A tervezésnek szüksége lenne egy frissítésre
 • A drága oldalon

Ha mindkét RGB világítást szeretné és jó teljesítmény, akkor a ASUS ROG Strix GeForce RTX 2080 Super jobban megfelel az Ön igényeinek, mint az előző két modell bármelyike.

Az Asus mindig is nagyon jó hűtést kínált a ROG Strix modelljeivel, és ettől a márkától sem lehetett kevesebbet elvárni. Ennek ellenére a kártya magasabb gyári órajellel rendelkezik, mint az MSI Gaming X Trio, és hasonló maximális órajelet tud elérni, miközben a hőmérséklet és a zaj tekintetében a Gigabyte modell szintjén van.

Most, ahogy fentebb említettük, az Asus ROG Strix RTX 2080 Super rendelkezik RGB világítással, bár észreveheti, hogy még mindig ugyanazt a burkolatot és hátlapot használják, mint 2016 óta, így összehasonlítva kissé elavultnak tűnik. a legtöbb 2022-es modellhez, különösen ebben az árkategóriában.

EVGA GeForce RTX 2080 Super FTW3 Ultra

EVGA GeForce RTX 2080 Super FTW3 Ultra

Hűtés: Három ventilátor
Boost Órajel: 1845 MHz
Csatlakozók: 3x DP, 1x HDMI, 1x USB-C

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Jó, kiegyensúlyozott teljesítmény
 • Az RGB remekül működik áttetsző burkolattal

Hátrányok:

 • Magas ár
 • Terjedelmes hűtő

Az általunk felsorakoztatott alábbi kártya egy másik megoldás az EVGA-tól, bár ez egy sokkal komolyabb teljesítményorientált megoldás – a EVGA GeForce RTX 2080 Super FTW3 Ultra .

Ez az EVGA kártyasorozat mindig is a legjobb léghűtéses modellekből állt, ami első pillantásra meglátszik a három ventilátoron és a hatalmas hűtőbordán.

Ami a nyers teljesítményt illeti, az FTW3 Ultra szinte teljesen megegyezik az RTX 2080 Super Asus ROG Strix változatával, mivel a két kártya hasonló hűtési hatékonyságot, hasonló zajszintet, hasonló maximális órajelet kínál, és ugyanazt adják. árcédula mellékelve.

Ennek ellenére a fő különbség a tervezésben rejlik. Noha nem nagyon szeretjük az EVGA áttetsző burkolatát az olcsóbb, RGB nélküli kártyáikban, el lehet képzelni, milyen jól működik itt a testreszabható világítással. Hátránya, hogy az Asus változathoz hasonlóan meglehetősen drága, ráadásul nem mindenkinek fog tetszeni a kártya terjedelmes, 2,75-ös bővítőhelyes kialakítása.

Gigabyte AORUS GeForce RTX 2080 Super Waterforce

Gigabyte AORUS GeForce RTX 2080 Super Waterforce

Hűtés: Folyadék
Boost órajel: 1860 MHz
Csatlakozók: 3x DP, 3x HDMI, 1x USB-C

Lásd Ár

Ha valóban a lehető legtöbb teljesítményt szeretné kihozni egy RTX 2080 Superből, akkor érdemes egy folyadékhűtőt választani. Ezért úgy döntöttünk, hogy hozzáadjuk a Gigabyte AORUS GeForce RTX 2080 Super Waterforce kártyát a listára.

Ahogy a képen is látható, a Gigabyte AORUS kártyák általában olyan dizájnt és RGB világítást tartalmaznak, ami az Asus ROG modelljeit szégyenbe hozza, ami mond valamit. Nyilvánvaló, hogy nem mindenki rajong az ilyen szögletes és kissé túlzott tervezési megközelítésért, de ez van.

De elég a dizájnról – mi a helyzet a hűtéssel?

Nos, a kártyát AIO folyadékhűtővel szállítjuk, szivattyúval, vízblokkolóval és egyetlen 240 mm-es házba szerelt radiátorral, amelyet két 120 mm-es ventilátor hűt. Ezzel a hűtővel még messzebbre tolhatja a kártyát, mint amit a léghűtés lehetővé tesz, miközben érezhetően alacsonyabb hőmérsékleten fog működni.

A folyadékhűtés azonban meglehetősen drága, és a teljesítménynövekedés, amelyet egy ilyen folyadékhűtőtől kapna, nem biztos, hogy mindenkinek megéri a többletköltséget.

Gigabyte AORUS GeForce RTX 2080 Super Waterforce WB

Gigabyte AORUS GeForce RTX 2080 Super Waterforce WB

Hűtés: Folyadék
Boost órajel: 1860 MHz
Csatlakozók: 3x DP, 3x HDMI, 1x USB-C

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagyon letisztult külső
 • Lenyűgöző RGB

Hátrányok:

 • Drága
 • Kétes érték

Az utolsó bejegyzéshez pedig megvan a Gigabyte AORUS GeForce RTX 2080 Super Waterforce WB , amely a megjelenő RTX 2080 Super változata csak előre telepített víztömbbel.

Ez azt jelenti, hogy külön kell beszereznie a szivattyút, a radiátort és a ventilátorokat. Ennek ellenére létrehozhat egy egyéni hurkot, amely több testreszabást tesz lehetővé, vagy egyszerűen beszerezhet egy harmadik féltől származó AIO folyadékhűtőt.

Észreveheti, hogy a csak vízblokkot tartalmazó változat sokkal vékonyabbnak és karcsúbbnak tűnik, de a probléma az, hogy annyiba kerül, mint a hagyományos RTX 2080 Super Waterforce kártya, amelyet az AIO hűtővel együtt szállítanak. Ennek ellenére, tekintve, hogy az összes többi alkatrészt külön kell beszereznie, elég sok többletköltséggel jár.

Hogyan válasszuk ki az igényeinek megfelelő kártyát

Most, hogy áttekintettük a jelenleg elérhető legjobb RTX 2080 Super modellek válogatását, melyek azok a dolgok, amelyeket szem előtt kell tartania a GPU kiválasztásakor?

Méret

GTX 1660 Super grafikus kártya mérete

A kompatibilitást illetően az egyik fő szempont, amelyet figyelembe kell venni (különösen, ha terjedelmes, csúcskategóriás grafikus kártyákról van szó), a kártya fizikai mérete. Ha meg akar győződni arról, hogy a kapott kártya elfér a tokjában, a következő két fontos dimenziót tartsa szem előtt. hossz és szélesség .

Egyes grafikus kártyák hosszabbak, mint mások, legyen szó egy hosszabb PCB-ről vagy egy hosszabb hűtőről, amely túlnyúlik a PCB-n. Mindkét esetben mindig ügyeljen arra, hogy a kártyát ne takarja el a HDD/SSD rack.

Ami a szélességet illeti, egyes kártyák több függőleges helyet foglalnak el a házon belül, mivel nagyobb a hűtőjük, általában a vastagabb hűtőborda miatt. Ez két lehetséges problémához vezethet:

 1. Ezek akadályozhatják az alaplap egyes PCIe bővítőhelyeit, így megakadályozva, hogy további PCIe bővítőkártyákat telepítsen ezekbe a nyílásokba.
 2. Előfordulhat, hogy túl közel vannak a ház aljához, és még ha van is elég hely a kártya behelyezésére, az aljához túl közel vagy az aljára szerelt tápegység akadályozhatja a hűtő levegőbemenetét, ami magasabb hőmérsékletet és magasabb hőmérsékletet eredményezhet. nagyobb zajkeltés.

Ahogy fentebb említettük, a legtöbb csúcskategóriás grafikus kártya meglehetősen nagy, és ez alól nyilvánvalóan az RTX 2080 Super – a jelenleg elérhető egyik legerősebb grafikus kártya – sem kivétel. Ezért jó ötlet lenne ellenőrizni a kapott kártya méreteit, valamint a tok méreteit, azaz a esetet, amelyet a jövőben tervez beszerezni .

Hűtés

GTX 1660 Super grafikus kártya hűtés

A grafikus kártya az, ahonnan a számítógép által termelt hő nagy része származik, és mint minden más, sok hőt termelő komponens, aktív hűtést igényel. Amint a cikkből kiderül, a modern GPU gyakran a következő három hűtéstípus egyikét használja:

 1. Kültéri
 2. Ventilátor
 3. Folyékony

Kültéri a hűtők a leggyakoribbak, és a jelen cikkben felsorolt ​​grafikus kártyák többsége ezeket használja. Többnyire a szabadtéri hűtők jelentik a legjobb megoldást több játék PC számára, mivel összességében jó hőelvezetést biztosítanak, és többet tudnak tok rajongók . Ezek a hűtők 1-3 ventilátort használhatnak, de a csúcskategóriás kártyák, például az RTX 2080 Super esetében, leggyakrabban három ventilátort tartalmaznak.

Ami pedig azt illeti fúvók , ellentétben a szabadtéri hűtőkkel, mivel zárt hűtőbordával és egyetlen ventilátorral rendelkeznek, amely a forró levegőt a kártya hátuljából, közvetlenül a házból fújja ki. Ez megakadályozza a hő felhalmozódását a ház belsejében, így a ventilátor alkalmas kisebb, korlátozott légáramlású házakhoz.

Végül, folyadékhűtés messze a leghatékonyabb hűtési módszer, ami ideálissá teszi a túlhajtáshoz. A folyadékhűtéses GPU-k magasabb órajelet érhetnek el, miközben észrevehetően alacsonyabb hőmérsékleten működnek, mint léghűtéses társaik. Ezek azonban nem feltétlenül halkabbak, hiszen még mindig szükségük van egy szivattyúra a folyadék körfolyamatához és a ventilátorokra, hogy le tudják hűteni a radiátort.

Ezenkívül a folyadékhűtők gyakran nagyon drágák, és könnyen hozzáadhatják a 100 dollárt a grafikus kártya árához. Sőt, bár hatékonyabbak, a tényleges játékbeli teljesítménynövekedés, amit a túlhajtással elérhet, még mindig nem hogy sokkal jobb, mint ami egy léghűtővel lehetséges.

Mint ilyen, a folyadékhűtő fő előnyei a GPU-ban az esztétika és az alacsonyabb hőmérséklet, valamint potenciálisan alacsonyabb zajkibocsátás, ha jó minőségű szivattyúról és ventilátorokról van szó. Ennek ellenére a folyadékhűtéses GPU-k többnyire a rajongók játékai, és lehet, hogy nem érik meg a többletköltséget, ha nem sokat törődik a hardverbeállítások módosításával vagy a felépítés testreszabásával.

Túlhúzás

RTX 2060 Super Graphics Overclocking

Most, hogy a hűtést érintettük, néhány szót kell ejtenünk róla túlhúzás . Abban az esetben, ha nem ismerné, a túlhúzás azt jelenti, hogy a GPU órajelét a gyártó által beállított alapértelmezett órajel fölé tolja.

Nos, az RTX 2080 Super egy erős GPU, szóval mennyi extra teljesítményt lehet kicsikarni belőle a túlhajtással?

Nos, általánosságban elmondható, hogy egy túlhajtott GPU másodpercenként nagyjából 5-15%-kal több képkockát tud készíteni egy referenciabeállításokkal futó kártyához képest, de ez játékonként óhatatlanul változni fog.

Gyengébb középkategóriás vagy pénztárcabarát GPU-k esetében ez többnyire elhanyagolható emelkedés. Azonban, ha olyan kártyáról van szó, mint ez, amely képes kezelni a 4K-t, az ilyen növekedés megfelelő FPS-darabot jelenthet, amely simábbá teheti a játékélményt.

Mindenesetre az itt található összes modell által kínált teljesítmény viszonylag hasonló, és a hőmérséklet- és zajkeltési különbségek jobban észrevehetők, mint a játékon belüli teljesítménybeli különbségek, amelyek általában csak néhány képkockát tesznek ki.

Esztétika

GTX 1660 Super grafikus kártya esztétika

Valószínűleg észrevetted, hogy a cikkben sokat beszéltünk a kártya kialakításáról. És bizony, az esztétika fontosabb, mint valaha, mi az áttetsző tokok és az RGB világítás növekvő népszerűsége mellett. Ennek eredményeként az OEM-ek minden eddiginél keményebben igyekeznek kártyáikat látványossá tenni, mind emiatt, mind azért, mert a jobban kinéző kártya piacképesebb terméket eredményez.

Tehát, ha átlátszó házat kap, vagy nyitott fúrótornyot épít, és meg szeretne győződni arról, hogy a beállítások jól néznek ki, mit kell szem előtt tartania, amikor jövőbeli grafikus kártyája kialakításáról van szó?

Az első és a legfontosabb, hogy megvan szín . Alig néhány évvel ezelőtt sok grafikus kártyán különleges színfoltok voltak, amelyek a gyártó aláírásaként szolgáltak. Például a Gigabyte narancssárga, a Zotac sárga, az MSI pedig piros, bár a design sorozatonként változott.

A legtöbb OEM azonban eltávolodott ettől a tervezési megközelítéstől, és ennek két oka van: következetesség és RGB világítás .

Természetesen ahhoz, hogy esztétikusan nézzen ki, az összeállításnak konzisztens színsémával kell rendelkeznie, és azáltal, hogy a burkolatukat és a hátlapjukat meghatározott színre festették, az OEM-ek megnehezítették a kártyáik illeszkedését a különböző beállításokhoz. Most a kártyák főként fekete burkolattal rendelkeznek, finomabb szürke vagy fehér kiemeléssel, ami semlegesebbé teszi őket.

Aztán ott van az RGB világítás, amely gyakorlatilag minden fronton jobb megoldás, ha valami színt szeretne hozzáadni a beállításhoz. Rugalmas, és lehetővé teszi a különböző komponensek színsémájának egyszerű kialakítását és megváltoztatását, amikor csak úgy érzi, nem beszélve arról, hogy olcsóbb, mint valaha, és ma már a megfizethetőbb grafikus kártyák között is elterjedt.

GTX 1660 Super grafikus kártya hátlapja

Végül ott van a hátlap . Az RGB-hez hasonlóan a hátlapok is lassan az alacsonyabb árkategóriákba kerülnek, és 2022-ben még az olyan olcsó grafikus kártyákban sem ritka, mint a GTX 1650 Super.

A legtöbben egyetértenek abban, hogy a hátlapok fantasztikusan néznek ki, de milyen célt szolgálnak?

Nos, a hátlap fő célja az, hogy jól néznek ki . Gyakorlatilag viszont védik a NYÁK-t, meggátolva annak elhajlását, és a kártya hátoldaláról is könnyebben eltávolítják a port, ami mindig kényelmes.

Valami olyasmit, amit egy hátlap csinál nem azonban segít a hűtésben. Annak ellenére, hogy egyes OEM-ek állítják, a tesztek kimutatták, hogy a fém hátlap egyáltalán nem segít a hőelvezetésben, így a hátlappal rendelkező grafikus kártyák nem érnek el nagyobb órajelet, és nem működnek hűvösebben, mint a hátlap nélküli társaik.

Csatlakozók

GTX 1660 Super grafikus kártya csatlakozók

A kártyához tartozó csatlakozók típusa és száma modellenként különbözik, tehát milyen csatlakozók vannak, és melyeket érdemes előnyben részesíteni?

2022-ben a legújabb grafikus kártyák két elsődleges csatlakozóval rendelkeznek: DisplayPort 1.4 és HDMI 2.0. És hogyan viszonyul ez a kettő?

Nos, ebben az összefüggésben a két legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartani, a határozatok és a frissítési gyakoriság .

A HDMI 2.0 támogatja a 4K-t 60 Hz-en és az 1080p-t 120 Hz-en. Eközben a DisplayPort 1.4 támogatja a 8K-t 60 Hz-en, a 4K-t 120 Hz-en és az 1080p-t 240 Hz-en. Mindkét csatlakozó támogatja HDR mindkettő képes hangot továbbítani, bár az adaptív szinkronizálást illetően a HDMI csak az AMD FreeSyncet támogatja, míg a DisplayPort támogatja mind az AMD FreeSync, mind az Nvidia G-Sync .

A DisplayPort általában egy népszerűbb megoldás a monitorok számára, de az, hogy valóban szüksége van-e a nagyobb adatátviteli sebességre, amelyet ez a csatlakozó lehetővé tesz, teljes mértékben a monitor felbontásától és frissítési gyakoriságától függ, valamint attól, hogy támogatja-e a G-Syncet.

Ne feledje – fontos megbizonyosodni arról, hogy a monitor ugyanazt a DisplayPort/HDMI verziót használja, mint a grafikus kártya! A HDMI és a DisplayPort is visszafelé kompatibilis, de ha a grafikus kártya rendelkezik DisplayPort 1.4-vel és HDMI 2.0-val, de a monitor ezeknek a technológiáknak régebbi verzióját használja, például a DisplayPort 1.2-t vagy a HDMI 1.4-et, előfordulhat, hogy kimarad néhány funkcióból, vagy egy potenciálisan problémás felbontás/frissítési gyakoriság korláttal foglalkozna.

Következtetés – A legjobb RTX 2080 Super 2022-re

A legjobb RTX 2080 Super

Tehát a nap végén melyik modellt választanánk?

Nos, mint látható, a grafikus kártyák esetében nincs mindenkire érvényes megoldás, hiszen mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ha választanunk kellene, azzal mennénk EVGA GeForce RTX 2080 Super FTW3 Ultra fő választásunk, hiszen úgy érezzük, hogy ez találja meg a legjobb egyensúlyt a teljesítmény, a hűtési hatékonyság, a zajkeltés, az esztétika és az ár között.

Ha azon fáradozik, hogy az RTX 2080 Super megfeleljen a költségvetésének, akkor az első Zotac modell megérheti, bár úgy érezzük, Gigabyte GeForce RTX 2080 Super a legjobb ár-érték arányt kínálja, ha nem engedheti meg magának, hogy mindent megtehessen néhány drágább modellel.

A prémium választáshoz pedig a Gigabyte AORUS GeForce RTX 2080 Super Waterforce Ez a kézenfekvő választás itt, mivel extra túlhajtást tesz lehetővé, hűvösen működik, jól néz ki, és a zajkeltés is megfelelő egy szivattyús és két ventilátoros beállításhoz.

Végső soron az RTX 2080 Super egy RTX 2080 Super, és az itt felsorolt ​​kártyák bármelyike ​​jó választás lehet, feltéve, hogy szem előtt tartja a követelményeket és a költségvetést, valamint a kártyák előnyeit és hátrányait.

Végezetül, ha egy egész számítógépet a semmiből épít fel, érdemes lehet megnézni konfigurációnk amely az RTX 2080 Supert tartalmazza, és alig 1500 dollárba kerül.

Ezek is tetszhetnek neked