Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb RTX 3060 Ti grafikus kártyák (2022-es értékelések)

A legjobb RTX 3060 Ti grafikus kártyák (2022-es értékelések)

Az Nvidia GeForce RTX 3060 Ti egy nagyszerű középkategóriás grafikus kártya. Elvégeztük a kutatást, és itt kiemeljük a legjobb RTX 3060 Ti grafikus kártyákat.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4

Az Nvidia a közelmúltban tett néhány nagy lépést előre az Ampere-alapú RTX 3000 sorozatú grafikus kártyáival, amelyek könnyen megszégyenítik Turing-alapú elődeit. A továbbfejlesztett valós idejű sugárkövetéssel és megnövelt teljesítménnyel az RTX 3000 termékcsalád számos rendkívül vonzó modellt tartalmaz.

Köztük van az Nvidia GeForce RTX 3060 Ti, egy GPU, amely jelenleg a középkategória vitathatatlan királya, mivel meglepően jól tartja magát az AMD legújabb RX 6000 sorozatú GPU-ival szemben.

Mindenesetre az RTX 3060 Ti valóban remek ár-érték arányt kínál, hiszen még az RTX 2080 Supert is felülmúlhatja, ráadásul lényegesen alacsonyabb áron.

Ebben a cikkben áttekintjük a legjobb RTX 3060 Ti grafikus kártyák amit pillanatnyilag megvehetsz. Tehát, ha az adott GPU-ra való frissítésen gondolkodik, olvasson tovább, mert biztosan talál egy jó választást az Ön igényeinek megfelelően!

Előző

Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC

Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC
 • Három ventilátoros hűtés
 • Tetszetős új dizájn
 • Jó ár
Lásd Ár

 • Kiváló hűtés
 • Jó túlhajtás
 • Gyönyörű új design
Lásd Ár

ZOTAC RTX 3060 Ti TWIN EDGE OC

ZOTAC RTX 3060 Ti TWIN EDGE OC
 • Szilárd teljesítmény
 • Rendkívül kompakt
 • Megfizethető
Lásd Ár Következő

Összefüggő: A legjobb RTX 3070 grafikus kártyák (2022-es értékelések) A legjobb RTX 3080 grafikus kártyák (2022-es értékelések)

TartalomjegyzékElőadás

ZOTAC RTX 3060 Ti TWIN EDGE OC

ZOTAC RTX 3060 Ti TWIN EDGE OC

Boost órajel: 1695 MHz
Csatlakozók: 3x DisplayPort 1.4a; 1x HDMI 2.1

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Az egyik kompaktabb modell a piacon
 • Nagyszerű összteljesítmény
 • Megfizethető

Hátrányok:

 • A lepel kialakítása kissé unalmasnak tűnik
 • Kicsit melegen fut más kártyákhoz képest
 • Hangos rajongók

A lista első kártyája a Zotactól származik, egy olyan cégtől, amely a legjobb választás volt azok számára, akik építenek kis forma faktor játék PC-k, mivel kiváló kompakt GPU-jukról ismertek. És miközben a Zotac RTX 3060 Ti Twin Edge OC messze nem a legkisebb grafikus kártya a piacon, határozottan az egyik legkisebb RTX 3060 Ti modell.

A formatervezés szempontjából a kártya nem annyira lenyűgöző – szép hátlappal büszkélkedhet, de a burkolat egyszerű szürke színű, kiemelkedő részletek nélkül. Igaz, az esztétika erősen szubjektív, így egyesek kedvelhetik a tiszta külsőt, míg mások egyszerűen unalmasnak és némileg olcsónak találják.

Ha aggódik a teljesítmény miatt, ez a kártya minden olyan vázat kínál, amelyet egy RTX 3060 Ti-ből általában kaphat, mivel a hűtés meglehetősen hatékony, és még nagy terhelés mellett is megfelelő hőmérsékleten tartja a kártyát, bár fut. melegebb, mint a versenytársak. Sőt, a ventilátorok elég hangosak lehetnek, ezért tartsa szem előtt, ha a zaj nagy hátrányt jelent az Ön számára.

Összességében a Zotac RTX 3060 Ti Twin Edge OC jó választás azok számára, akik nem szeretnének többet költeni a szükségesnél egy új grafikus kártyára, és akik egy kompaktabb modellt szeretnének egy kisebb házhoz.

Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC

Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC

Boost Órajel: 1740 MHz
Csatlakozók: 2x DisplayPort 1.4a; 2x HDMI 2.1

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Három ventilátoros hűtés
 • Szilárd általános teljesítmény
 • Elegáns és vonzó design

Hátrányok:

 • Korlátozott túlhajtási lehetőség
 • A rajongók továbbra is a hangos oldalon állnak

A következő lépésben van egy másik életképes megoldásunk a Gigabyte-tól – a Gigabyte RTX 3060 Ti Gaming OC . A fentebb bemutatott Zotac modellel ellentétben ez egy terjedelmesebb hármas ventilátoros kártya, bár szilárd egyensúlyt teremt az érték és a teljesítmény között, ahogy a Gigabyte kártyái általában teszik.

A dizájnt a korábban a Gigabyte Gaming-sorozatú kártyákon látott viszonylag egyszerű fekete burkolólapokból frissítették. Most fekete-fehér külsővel és fémes hátlappal érkezik, így a kontraszt miatt a kártya sokkal karcsúbbnak tűnik.

Ami a kártya teljesítményét illeti, a hűtés meglehetősen hatékony, és a GPU kényelmes hőmérsékleten ül nagy terhelés alatt. Ráadásul a háromventilátoros hűtés csendesebbé is teszi. Igaz, a rajongók itt is a hangos oldalon állnak, bár nem annyira, mint a Zotac RTX 3060 Ti Twin Edge OC esetében.

Összességében a Gigabyte RTX 3060 Ti Gaming OC egy szilárd RTX 3060 Ti azok számára, akik egy jól kiegyensúlyozott grafikus kártyát keresnek, amely egyszerre teljesít és jól is néz ki, miközben nem megy túl messze az MSRP-től.

Boost Órajel: 1890 MHz
Csatlakozók: 3x DisplayPort 1.4a; 2x HDMI 2.1

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Csúcsminőségű hűtés
 • Jó túlhajtási teljesítmény
 • Rengeteg kikötő
 • Gyönyörű új design

Hátrányok:

 • Árprémium

Ha már a tetszetős grafikus kártyákról beszélünk, a következő modell a szakma egyik legismertebb márkájától származik, és egy régóta esedékes átalakítást is kapott – a !

Végül az Asus frissítette a régi Strix dizájnt, amelynél a Pascal-alapú GeForce 10-es sorozatú modellek óta ragaszkodtak, és az új dizájn elég valami. A burkolat modernnek, masszívnak és drágának tűnik, és a kiváló minőségű RGB világítás kiváló megvalósítása csak hozzájárul az új esztétikumhoz.

Mostantól természetesen az Asus ROG Strix kártyák is kiváló teljesítményükről ismertek, ez alól ez alól ez a típus sem kivétel. A GPU hűvösen fut, és a három ventilátor nagyon csendes, így nincs negatívum. És bár a teljesítménykorlátozás egy kicsit bonyolultabbá teszi a túlhajtást, a ROG Strix RTX 3060 Ti lenyűgöző órajeleket tud elérni, és ebből a szempontból jobban teljesít, mint a legtöbb konkurens modell.

A nap végén, ahogy az várható volt, ennek a kártyának a fő hátránya – mint gyakorlatilag minden más ROG Strix modell esetében – az árazás. 500 dolláros kiskereskedelmi árával, ami megegyezik az RTX 3070 MSRP-jével, ez a kártya kissé kétes befektetés lehet.

Gigabyte Aorus RTX 3060 Ti Master

Gigabyte Aorus RTX 3060 Ti Master

Boost Órajel: 1800 MHz
Csatlakozók: 3x DisplayPort 1.4a; 3x HDMI 2.1

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kiváló háromventilátoros hűtés
 • Hat kimeneti port
 • Kiemelkedő kialakítás LCD képernyővel

Hátrányok:

 • Terjedelmes kialakítás
 • Árprémium

Ha van olyan márka, amely az Asus ROG Strix termékcsaládját kiélheti a pénzéért, ha esztétikailag számolunk, az minden bizonnyal a Gigabyte Aorus sorozata. És így, a Gigabyte Aorus RTX 3060 Ti Master pontosan ezt teszi.

Ha le kellene írnunk az Asus és a Gigabyte által az új Strix és Aorus kártyáira alkalmazott különböző tervezési filozófiákat, akkor az előbbit a sima, míg az utóbbit a merésznek lehetne jellemezni.

Az Aorus RTX 3060 Ti Master terjedelmes, háromnyílású kialakításával, fekete külsőjével és nagy RGB-zónáival, valamint egy kis LCD-képernyővel az oldalán kiemelkedik a versenytársak közül, és sokan bizonyára értékelik ezt a tervezési megközelítést. A képernyő képes megjeleníteni a GPU hőmérsékletét, vagy egyedi képeket és gifeket jeleníthet meg, így mindenképpen érdekes kiegészítés.

Ahogy az várható is volt, a kártya teljesítményéről nem nagyon lehet mit mondani, hiszen kiváló minőségű hűtéssel rendelkezik, és masszív túlhajtást is képes támogatni, annak ellenére, hogy egy 8 tűs és egy 6 tűs csatlakozót használ, ellentétben más komoly RTX 3060 Ti modellek, például a ROG Strix, amelyek helyett két 8 tűs csatlakozó található.

Végső soron, bár ennek a kártyának a 490 dolláros kiskereskedelmi ára nem egészen egyezik a ROG Strix megfelelőjének borsos árcédulájával, nyilvánvalóan meglehetősen közel van, így elsősorban azoknak a rajongóknak fog tetszeni, akik jó minőségű kártyát szeretnének, de nem engedhetik meg maguknak a drágább RTX 3070 modellek.

Boost órajel: 1830 MHz
Csatlakozók: 3x DisplayPort 1.4a; 1x HDMI 2.1

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Hatékony, csendes, háromventilátoros hűtés
 • Jó teljesítmény
 • Szilárd túlhajtás
 • Tetszetős új dizájn

Hátrányok:

 • Árprémium

A grafikus kártyák listája nem lenne teljes legalább egy bejegyzés nélkül az MSI-től, így a következő bejegyzés a .

Ami a kártya megjelenését illeti, az MSI frissítette az RTX 3000-es sorozatú kártyák dizájnját, tonizálva az RGB-t, és elegánsabb burkolatot adva nekik. Bár az RTX 2000 modellek megjelenését részesítjük előnyben, tagadhatatlan, hogy az új kártyák is remekül néznek ki.

Ami a teljesítményt illeti, ez az egyik leggyorsabb kártya a piacon, és a túlhajtási teljesítménye alig éri el az Asus ROG Strix RTX 3060 Ti-t. Sőt, bár a GPU kicsit melegebben tud futni, mint a versenytársak, a ventilátorok figyelemreméltóan csendesek még akkor is, ha a kártya nagy terhelés alatt áll.

Összességében a Gaming X Trio egy másik prémium minőségű kártya, amely árprémiumot is hordoz. 470 dollárért nem olyan drága, mint a ROG Strix vagy az Aorus változatai, de még mindig több, mint amennyit sokan hajlandóak lennének költeni egy grafikus kártyára.

TartalomjegyzékElőadás

Következtetés

RTX 3060 Ti GPU

Szóval, most, hogy áttekintettük a piacon jelenleg található legjobb RTX 3060 Ti modelleket, melyik a legjobb közülük?

Nos, mint mindig, a preferenciák és a költségvetési korlátok felhasználónként eltérőek, így itt nincs mindenkire érvényes megoldás. Ennek megfelelően három kártyát választottunk.

Először is azok számára, akik korlátozott költségvetéssel dolgoznak, és nem akarnak túlköltekezni, a ZOTAC RTX 3060 Ti TWIN EDGE OC valószínűleg a legjobb választás lenne. Megfizethető és jól teljesít, figyelembe véve a kétventilátoros hűtést és a viszonylag vékony hűtőbordát. Ráadásul, ahogy fentebb említettük, ez az egyik legkompaktabb modell, így kiváló azok számára, akik egy kisebb tokra helyezik a céljukat.

Másodszor, azok számára, akiknek van tartalék pénzük, ott van a . Könnyen ez a legjobb léghűtéses RTX 3060 Ti a piacon, és az új dizájnt is érdemes megnézni. Mondanom sem kell, hogy ez egy lelkes besorolású kártya.

Végül azoknak, akik jó ár-érték arányt szeretnének kapni a pénzükért, a Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC valószínűleg a legjobb választás lenne, mivel jó egyensúlyt teremt a teljesítmény és az ár között. Ráadásul az új dizájn is sokkal jobban néz ki, mint amit a korábbi Gigabyte kártyáknál láthattunk ebben az árkategóriában, és erre az áttetsző számítógépházak korában mindig érdemes odafigyelni.

Ennyi lenne a vásárlási útmutatóhoz.

Biztosak vagyunk benne, hogy hasznosnak találta, de ne feledje, hogy az itt felsorolt ​​kártyák pontos árai valószínűleg ingadozhatnak a folyamatos ellátási problémák miatt. Amint a piaci helyzet stabilizálódik, biztosan frissítjük ezt az útmutatót néhány nagyszerű választással!

Ezek is tetszhetnek neked