Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb RX 5500 XT grafikus kártyák (2022-es értékelések)

A legjobb RX 5500 XT grafikus kártyák (2022-es értékelések)

AMD RX 5500 XT grafikus kártyát keres most? Ennek nem kell nehéznek lennie, ezért mindent megtettünk, és megtaláltuk a legjobb RX 5500 XT kártyákat az Ön számára.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4 A legjobb RX 5500 XT

Amikor az AMD Navi GPU-k bejelentették, sok játékos érthető módon felhördült róluk, és jó okból. Először is, ez volt az AMD első betörése a felső közép- és csúcskategóriába, így az AMD-rajongók végre reménykedhettek abban, hogy jobb teljesítményt kapnak, mint amit a cég dátumoz. Polaris felállást kínálhat ma.

Ezen kívül ez jó hír volt az Nvidia felhasználóknak is, mert a nagyobb verseny mindig alacsonyabb árakat és jobb funkciókat jelent. A Navi azonban nem arról szólt, hogy a csúcskategóriás Nvidiával szembeszálljon, és a kínálat néhány pénztárcabarát modellből is áll, köztük a RX 5500 XT .

Nos, ha úgy döntött, hogy egy RX 5500 XT-t vásárol, akkor valószínűleg azon töpreng, melyik modellt válassza.

Végül is van néhány változat, amelyet szem előtt kell tartani, és ebben a vásárlási útmutatóban ezeket fogjuk megvitatni, valamint felsorolunk néhányat A legjobb RX 5500 XT modellek, amelyeket 2022-ben szerezhet be!

Előző

MSI RX 5500 XT Mech

MSI RX 5500 XT Mech
 • Tisztességes teljesítmény
 • Megfizethető
Lásd Ár

Asus RX 5500 XT EVO

Asus RX 5500 XT EVO
 • Hatékony hűtés
 • Tiszta és semleges külső
Lásd Ár

Sapphire Pulse RX 5500 XT

Sapphire Pulse RX 5500 XT
 • Nagyon csendes hűtő
 • Alacsony hőmérséklet
 • Részletigényes kialakítás
Lásd Ár Következő

TartalomjegyzékElőadás

MSI RX 5500 XT Mech

MSI RX 5500 XT Mech

Hűtés: kettős ventilátor
VRAM: 4 GB
Csatlakozók: 3x DP, 1x HDMI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Masszív kivitel, hátlappal kiegészítve
 • Tisztességes teljesítmény
 • Megfizethető

Hátrányok:

 • A lepel olcsónak tűnik
 • Csak 4 GB VRAM

A lista első bejegyzése az MSI-től érkező RX 5500 XT meglehetősen pénztárcabarát változata – MSI RX 5500 XT Mech .

A kártya első ránézésre nem tűnik soknak, ami érthető is, ha figyelembe vesszük, hogy ez egy egyszerű költségvetési modell. Ugyanazt a fekete-szürke színsémát tartalmazza, amelyet az MSI használt a legtöbb újabb grafikus kártyájához, bár a burkolat lényegesen olcsóbbnak tűnik, mint amit a Gaming X sorozatukban láthat.

Másrészt, valójában egy jó megjelenésű hátlappal rendelkezik, szálcsiszolt fém textúrájával, amely prémium hangulatot kölcsönöz neki.

Most a teljesítmény terén a kártyát dupla Torx 3.0 ventilátor hűti, amelyek általában nagyon csendesek, bár a hűtés nem igazán éri el azt, amit a kicsit drágább alternatívák kínálnak.

Ráadásul ez egy 4 GB-os kártya, ami olcsóbbá teszi, de egyben azt is jelenti, hogy nehézségekbe ütközhet néhány VRAM-ot erősítő játékban, különösen, ha 1440p-ben játszol, és ez nem éppen jövőbiztos megoldás.

Mint ilyen, ezt az RX 5500 XT-t csak akkor éri meg beszerezni, ha tényleg fillérekért csíp, hiszen vannak jobb alternatívák is, ha hajlandó néhány plusz dollárt költeni.

XFX RX 5500 XT Thicc II Pro

XFX RX 5500 XT Thicc II Pro

Hűtés: kettős ventilátor
VRAM: 8 GB
Csatlakozók: 3x DP, 1x HDMI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Semleges burkolat kialakítás
 • 8 GB VRAM

Hátrányok:

 • Kicsit költséges a normál árak mellett

A következő kártya a megfizethető, de megbízható kártyáiról ismert gyártótól, az XFX-től származik, és a modell, amelyet most megnézünk, az RX 5500 XT Thicc II Pro .

A mém-ihlette névadástól eltekintve a Thicc II Pro meglehetősen jól néz ki, ami kellemes meglepetés. Sok régebbi XFX kártya (mint pl RX 590 Fatboy ) nem igazán tündökölt ezen az osztályon, mivel olcsónak tűnő lepeleket tartalmaztak.

Az egyszerű fekete burkolat lekerekített élekkel rendelkezik, és tökéletesen illeszkedik a hátlaphoz, így nagyon jól néz ki, ha szereti a semlegesebb dizájnt. Másrészt, ha az agresszív szögletes részleteket és színes kiemeléseket kedveli, akkor a Thicc II Pro kissé unalmasnak tűnhet, de ez nagyon szubjektív kérdés.

Ez a kártya némi extra teljesítményt nyújt az MSI Mech változathoz képest, elsősorban a plusz VRAM kapacitásnak köszönhetően, mivel ez egy 8 GB-os kártya. Ami az órajeleket és a hűtést illeti, nincs említésre méltó jelentős különbség, hiszen a két kártya szinte egyenértékű ezen a területen.

Összességében ez egy masszív grafika, főleg, ha kedvezménnyel lehet fogni. Eredetileg ezt a modellt 230 dollárért árulták, ami túl drága ahhoz a teljesítményhez képest, amit kínál, de tekintettel arra, hogy manapság már 200 dollárért is meg lehet találni, úgy gondoltuk, hogy megemlítjük, mint egy másik pénztárcabarát modellt.

Asus RX 5500 XT EVO

Asus RX 5500 XT EVO

Hűtés: kettős ventilátor
VRAM: 8 GB
Csatlakozók: 3x DP, 1x HDMI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Jó hűtő
 • Szilárd OC teljesítmény
 • Tetszetős burkolat és hátlap kialakítás

Hátrányok:

 • A LED világítás nem testreszabható

Továbblépve, van egy RX 5500 XT modellünk, amely az Asus költségvetés-orientált EVO sorozatából származik – a Asus RX 5500 XT EVO.

Az Asus új EVO kártyáinak burkolata és hátlapja elég jó, ami minket illet. Elegendő részlettel rendelkezik, hogy ne tűnjön nyájasnak, de nem olyan részletgazdag, hogy túl rikítónak tűnjön. Egyszerű matt fekete külseje semleges megjelenést kölcsönöz, ami lehetővé teszi, hogy a kártya könnyen beleolvadjon a legtöbb konstrukcióba, miközben az Asus még egy kis LED csíkot is bedobott az oldalára a jó méret érdekében.

Ami a teljesítményt illeti, ez az EVO modell elég jól teljesít. A ventilátorok csendesek, és a hőmérséklet valamivel alacsonyabb, mint a versenytársaké. Sőt, egy kis extra teljesítményre is beállítható, bár a gyári túlhajtás bőven elegendő a legtöbb ember igényeihez.

Mindent összevetve, jó megjelenésű külsejével, hatékony hűtésével, szilárd teljesítményével és ésszerű áraival ez az egyik legjobb RX 5500 XT modell, amelyet most kaphat, ha az összértéket illeti. Az egyetlen hátránya itt az, hogy a világítás nem testreszabható, de ez nem jelentős probléma minden mást figyelembe véve.

GIGABYTE RX 5500 XT Gaming OC

GIGABYTE RX 5500 XT Gaming OC

Hűtés: Három ventilátor
VRAM: 8 GB
Csatlakozók: 3x DP, 1x HDMI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Jó három ventilátoros hűtő
 • Minőségi kivitelezés és kivitelezés
 • Néhány alapvető RGB világítás

Hátrányok:

 • Kis tokba nem illik
 • A drága oldalon

Következő választásunk a Gigabyte-tól származik, egy másik cégtől, amely megbízható kártyák gyártásáról híres, amelyek jól néznek ki, és nem tesznek lyukat a pénztárcájába. Ezúttal a Gigabyte RX 5500 XT Gaming OC .

A Gigabyte legújabb Gaming sorozatú kártyáihoz hasonlóan ez az RX 5500 XT semleges fekete burkolattal, szürke díszítéssel és elegáns megjelenésű hátlappal rendelkezik, ami nagyon kiegyensúlyozott külsőt tesz lehetővé, hasonlóan az Asus EVO verzióéhoz. Bónuszként a Gigabyte bedobott némi RGB-t is, bár ez a kártya oldalán lévő céges logóra korlátozódik.

A teljesítményt illetően azonnal észrevehető, hogy a kártya három Windforce ventilátorral rendelkezik, ami valamivel jobb és halkabb hűtést tesz lehetővé. Hátránya, hogy ez egy kicsit hosszabbá teszi a kártyát, mint egy kétventilátoros modell, tehát rosszul illeszkedik a kisebb tokokhoz.

Sőt, tekintve, hogy manapság általában 220 dollárért megy, kicsit drága az általa kínált teljesítményhez képest, de még így is nagyon jó grafikus kártya, ha háromventilátoros hűtőre, RGB-re vágysz, vagy egyszerűen csak szereted az egészet. tervezés.

MSI RX 5500 XT Gaming X

MSI RX 5500 XT Gaming X

Hűtés: kettős ventilátor
VRAM: 8 GB
Csatlakozók: 3x DP, 1x HDMI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagyszerű Twin Frozr 7 hűtő
 • Gyönyörű fémes kivitel
 • RGB világítás

Hátrányok:

 • Drága

Ha tovább haladunk, egy újabb kompetens megoldásunk van az MSI-től, és ez egy RX 5500 XT, ami az ő cégükhöz tartozik. Gaming X sorozat .

Azt kell mondanunk, hogy az MSI valóban jó munkát végzett a sorozat újratervezésében Turing és Navi érkezésével. Míg a Turing kártyák szögletesebb és agresszívabb burkolattal büszkélkedhetnek, az MSI egy simább szálcsiszolt fém textúrát választott, amely rendkívül jól illeszkedik a fém hátlaphoz. A piros kiemelések itt is simán érvényesülnek, és hasonlóan a Gigabyte korábbi modelljéhez, az oldalán RGB-világítású logó található.

Szóval ez egy nagyon jó megjelenésű kártya, de hogyan működik? Nos, az MSI Twin Frozr 7 hűtője a legtöbb esetben csodálatosan teljesít, és ez sem kivétel. A terhelési hőmérséklet nem olyan alacsony, mint néhány más modell esetében, de a ventilátorok körülbelül olyan csendesek, mint amennyire te fogod kapni, ráadásul van némi extra túlhajtási tér is.

Végső soron az RX 5500 XT Gaming X a jobban teljesítő RX 5500 XT modellek közé tartozik, úgyhogy ezt kombinálja egyedi külső dizájnjával, és máris egy jó grafikus kártyát kap. Igaz, a Gigabyte Gaming OC-hez hasonlóan jelenleg 220 dollárba kerül, tehát nem éppen olcsó.

PowerColor Red Dragon RX 5500 XT

PowerColor Red Dragon RX 5500 XT

Hűtés: kettős ventilátor
VRAM: 8 GB
Csatlakozók: 1x DP, 1x HDMI, 1x DVI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Minőségi hűtő
 • Alacsonyabb hőmérséklet
 • Egyszerű kialakítás
 • DVI port

Hátrányok:

 • A lepel olcsónak tűnik
 • Drága

Továbbhaladva eljutunk a PowerColorhoz és hozzájuk Red Dragon RX 5500 XT , egy szerény grafikus kártya, amely meglepően jól teljesít, ha próbára teszik.

Az első dolog, amit észrevesz, az a kártya, amely valószínűleg az egyik legegyszerűbb burkolat kialakítása, amelyet manapság találhat. Lenyűgöző, dobozszerű fekete burkolattal és hátlappal rendelkezik, a ventilátorok körül ezüst gyűrűkkel, amelyek megóvják attól, hogy túlságosan unalmasnak és unalmasnak tűnjön.

Ami a teljesítményt illeti, a kártya valóban jobban teljesít, mint amit várnánk, mivel több fokkal hűvösebben fut, mint az MSI Gaming X variánsa nagy terhelés alatt, és közben ugyanolyan csendes. Ennek ellenére tisztességes túlhajtásra szabható, és mindez azonnal megmagyarázza, hogy ennek a kissé olcsónak tűnő kártyának miért van 220 dolláros árcédulája.

Végső soron a PowerColor RX 5500 XT meglehetősen egyenlő viszonyban van az előző két MSI és Gigabyte modellel, mivel egy kicsit hűvösebben fut, és képes elérni. némileg magasabb órajelek. Mint korábban, a 220 dollár egy kicsit magas egy ilyen teljesítményt nyújtó kártya esetében, tehát ez még mindig érvényes.

Meg kell azonban jegyeznünk a PowerColor szokatlan portválasztását. Míg a legtöbb Navi modell három DisplayPort 1.4-es és egy HDMI 2.0-s csatlakozóval rendelkezik, a PowerColor egy HDMI-, egy DisplayPort- és egy egylinkes DVI-D-csatlakozót használt ehhez a modellhez, ami vonzóbbá teheti a kártyát azok számára, akik még mindig használj DVI-t.

Sapphire Pulse RX 5500 XT

Sapphire Pulse RX 5500 XT

Hűtés: kettős ventilátor
VRAM: 8 GB
Csatlakozók: 3x DP, 1x HDMI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kiváló hűtés
 • Alacsony hőmérséklet
 • Részletigényes kialakítás

Hátrányok:

 • Drága
 • Nincs RGB

Ha egy komolyabb RX 5500 XT-t keres, amely jobb teljesítményt és alacsonyabb hőmérsékletet kínál, mint a legtöbb más modell, ne keressen tovább, Sapphire Pule RX 5500 XT megérkezett.

Terhelés alatt ez a kártya lényegesen hűvösebben működik, mint a versenytársak, általában eléri a maximum 65 Celsius-fokot, míg a legtöbb RX 5500 XT modell könnyen átmegy 70 fölé. Ugyanakkor a legcsendesebbek közé tartozik (ha nem). a A kártya jelenleg elérhető legcsendesebb változata, így ezzel megnyugodhat, hogy ez az egyik legjobb hűtés, amelyet egy RX 5500 XT-ben találhat.

Ami a dizájnt illeti, a Sapphire jelenlegi Pulse termékcsaládjának többi részére emlékeztet, bár kevesebb színnel. Az erősebb GPU-k némileg több színt kapnak, de az RX 5500 XT fekete burkolattal rendelkezik, és úgy érezzük, hogy ez hatékonyabb és semlegesebb, mint a fekete-fehér-piros kombó, amit mondjuk a RX 5700 XT . A minták és a részletek azonban többnyire megegyeznek.

Összességében tehát, ha egy RX 5500 XT-t szeretne csúcshűtéssel, és hajlandó külön fizetni érte, akkor a Pulse a megfelelő kártya. Azonban még magasabbra tolja az árat, és 230 dollárjával a jelenleg elérhető legdrágább RX 5500 XT modellek közé tartozik. Ezen az áron.

Sapphire Nitro+ RX 5500 XT

Sapphire Nitro+ RX 5500 XT

Hűtés: kettős ventilátor
VRAM: 8 GB
Csatlakozók: 3x DP, 1x HDMI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kiváló teljesítmény és hűtés
 • Alacsony hőmérséklet
 • RGB világítás

Hátrányok:

 • Nagyon drága egy RX 5500 XT-hez
 • Kétes érték

Az utolsó bejegyzésnek pedig egy másik minőségi ajánlatunk van a Sapphire-től, ami egy lépés előre egy lépés hátrál a Pulse-hoz képest – a Nitro+ RX 5500 XT .

A Nitro+ a Pulse teljesítményéhez hasonló teljesítményt nyújt, azaz alacsony hőmérsékletet, alacsony zajkibocsátást és egy kis extra túlhajtási fejteret biztosít néhány olcsóbb modellhez képest. A fő különbség a két kártya között azonban a dizájn.

Ugyanis a Nitro+ esetében a fekete burkolat letisztultabb hatszögletű mintával, feltűnő fekete-fehér hátlappal rendelkezik, de ami talán a legfontosabb, hogy kiterjedtebb RGB világítást kapott, ami igazán jól működik a kártya áttetszőjével. rajongók.

Most, ahogy azt sejteni lehetett, a Nitro+ még drágább, és további 10 dollárt tesz ki a Pulse RX 5500 XT amúgy is borsos árain felül. Teljesítményét tekintve ez nagyjából megegyezik a Pulse-val, és elsősorban azoknak fog tetszeni, akik valóban jobb RGB-t szeretnének a grafikus kártyájukban, mivel ez egy olyan funkció, amely nem jellemző a költségvetési modellekben.

Hogyan válasszuk ki az igényeinek megfelelő grafikus kártya kártyát

Most, hogy áttekintettük a jelenleg elérhető legjobb RX 5500 XT modellek válogatását, melyek azok a dolgok, amelyeket szem előtt kell tartania, amikor ugyanazon GPU különböző verziói közül választ?

Méret

GTX 1660 Super grafikus kártya mérete

A kompatibilitást illetően az egyik fő szempont a kártya fizikai mérete. Ha azt szeretné, hogy a kapott kártya elférjen a tokjában, a következő két fontos szempontot tartsa szem előtt. hossz és szélesség .

Egyes grafikus kártyák hosszabbak, mint mások, legyen szó egy hosszabb PCB-ről vagy egy hosszabb hűtőről, amely túlnyúlik a PCB-n. Mindkét esetben mindig győződjön meg arról, hogy a kártya belefér, és nem akadályozza a HDD/SSD rack.

Ami a szélességet illeti, egyes kártyák több függőleges helyet foglalnak el a házon belül, mivel nagyobb a hűtőjük, általában a vastagabb hűtőborda miatt. Ez két lehetséges problémához vezethet:

 1. Ezek akadályozhatják az alaplap egyes PCIe bővítőhelyeit, így megakadályozva, hogy további PCIe bővítőkártyákat telepítsen ezekbe a nyílásokba.
 2. Lehet, hogy túl közel vannak a ház aljához, és még ha van is elég hely a kártya elhelyezésére, az aljához vagy az aljára szerelt tápegységhez való túl közelség akadályozhatja a hűtő levegőbemenetét, ami magasabb hőmérsékletet eredményezhet. és nagyobb zajkeltés.

Nos, a legtöbb RX 5500 XT modell nem olyan hatalmas, mint néhány csúcskategóriás grafikus kártya, és szabványos, kétnyílásos kialakítást alkalmaznak, így ezen a téren nem lehet valódi kompatibilitási probléma.

Ettől függetlenül mindig jó ötlet a biztonság és a megvásárolni kívánt kártya méreteinek összehasonlítása a tok vagy a esetet, amelyet a jövőben tervez beszerezni .

Hűtés

GTX 1660 Super grafikus kártya hűtés

A grafikus kártya az, ahonnan a számítógép által termelt hő nagy része származik, és az AMD GPU-k arról híresek, hogy sokkal melegebben futnak, mint a versenytársak. Mint ilyen, mint minden más, sok hőt termelő alkatrész, a grafikus kártyának is aktív hűtésre van szüksége.

A modern grafikus kártyák három fő típusú hűtési megoldást alkalmaznak:

 1. Kültéri
 2. Ventilátor
 3. Folyékony

Kültéri a hűtők a leggyakoribbak, és az ebben a cikkben jelenleg felsorolt ​​összes grafikus kártya használja ezeket. Többnyire a szabadtéri hűtők jelentik a legjobb megoldást a legtöbb játék PC-hez, mivel jó általános hőelvezetéssel rendelkeznek, és többet tudnak tok rajongók . Ezek a hűtők egytől háromig használhatók, de a pénztárcabarát modellek általában egy vagy kettő ventilátorral érkeznek.

Ami pedig azt illeti fúvók , ellentétben a szabadtéri hűtőkkel, mivel zárt hűtőbordával és egyetlen ventilátorral rendelkeznek, amely a forró levegőt a kártya hátuljából, közvetlenül a házból fújja ki. Ez megakadályozza a hő felhalmozódását a ház belsejében, így a ventilátor alkalmas kisebb, korlátozott légáramlású házakhoz. A légfúvással hűtött kártyák azonban szinte mindig sokkal forróbbak és zajosabbak, mint szabadtéri társaik.

Végül, folyadékhűtés messze a leghatékonyabb hűtési módszer, ami ideálissá teszi a túlhajtáshoz. A folyadékhűtéses GPU-k magasabb órajelet érhetnek el, miközben lényegesen alacsonyabb hőmérsékleten működnek, mint léghűtéses társaik. Azonban nem feltétlenül halkabbak, mivel továbbra is szükségük van egy szivattyúra a folyadék körforgásához és ventilátorokra a radiátor hűtéséhez.

Magas költsége miatt a folyadékhűtés általában a csúcskategóriás GPU-k számára van fenntartva, és nagyon alacsony értékű a pénztárcabarát megoldások, például az RX 5500 XT esetében. Hiszen egy jó AIO folyadékhűtő több mint 100 dollárba kerülhet, és ennyi pénzért simán lehet kapni egy RX 5600 XT-t vagy más erősebb középkategóriás kártyát.

Végső soron a folyadékhűtős kártyák olyan réstermékek, amelyek főként a hardverrajongók számára vonzóak, és egyszerűen nem érik meg, ha olcsó grafikus kártyákról van szó.

RX 5600 XT

De mivel itt az összes RX 5500 XT modell szabadtéri hűtést használ, mi mást lehet mondani erről a témáról?

Nos, amint fentebb említettük, a szabadtéri hűtők egy, két vagy három ventilátort használhatnak. Az RX 5500 XT esetében a legtöbb modell kettővel érkezik, mi pedig csak egyetlen háromventilátoros modellt adtunk hozzá.

Nos, a különbségek ezen az osztályon egyszerűek: egyetlen ventilátor a hűtők kisebbek és hangosabbak, hármas ventilátor a hűtők mindvégig nagyobbak és csendesebbek kettős ventilátor a hűtők egyensúlyt biztosítanak a méret és a zajkeltés között.

A fentiek azonban csak egy általánosítás, hiszen sokszor a ventilátorok minősége a legnagyobb tényező, ha a hűtő hangosáról van szó. Végtére is, az MSI Gaming X, a PowerColor Red Dragon és mindkét Sapphire modell kétventilátoros kártya, amelyek vagy olyan csendesek, vagy még halkabbak, mint a Gigabyte háromventilátoros modellje.

Túlhúzás

GTX 1650 szuper túlhajtás

Most, hogy a hűtést érintettük, néhány szót kell ejtenünk róla túlhúzás . Abban az esetben, ha nem ismerné, a túlhúzás azt jelenti, hogy a GPU órajelét a gyártó által beállított alapértelmezett órajel fölé tolja.

Nos, az RX 5500 XT nem a legerősebb GPU, és nagyon melegen tud futni, szóval mennyi extra teljesítményt lehet igazán kicsikarni belőle a túlhajtással?

Nos, általánosságban elmondható, hogy egy túlhajtott GPU másodpercenként nagyjából 5-15%-kal több képkockát tud készíteni egy referenciabeállításokkal futó kártyához képest, de ez játékonként óhatatlanul változni fog.

Az olyan olcsó GPU-k esetében, mint ez, azonban ez a teljesítménynövekedés többnyire elhanyagolható. Igaz, némi apró módosítással beszerezhet néhány extra képkockát, amelyek simábbá tehetik a játékélményt, különösen akkor, ha a képkockafrekvencia stabilan tartásáért küzd a játékokban.

VRAM - 4 GB vs. 8 GB

VRAM 4 GB vs 8 GB

Amint azt bizonyára tudja, minden grafikus kártya saját dedikált video RAM-mal, röviden VRAM-mal érkezik. Hasonlóan a rendszer-RAM-hoz, ez is az véletlen hozzáférésű memória arra szolgál, hogy ideiglenesen tárolja azokat a releváns adatokat, amelyekre a GPU-nak szüksége van a képernyőn megjelenő dolgok megjelenítéséhez.

Amint a cikkből kiderül, az RX 5500 XT két változatban érkezik, amelyek csak a VRAM mennyiségében különböznek egymástól – 4 GB vagy 8 GB. Tehát mennyire fontos ez a plusz 4 gigabájt VRAM, van-e különbség a teljesítményben, és megéri-e a többletköltséget?

Nos, 2022-ben a legtöbb VRAM-ot tartalmazó beállítás bármelyik játék beállítási menüjében a felbontás .

Átlagosan, ha összehasonlítjuk egy 4 GB-os és egy 8 GB-os RX 5500 XT 1080p-s teljesítményét, a különbség játékonként vadul változna attól függően, hogy a kérdéses játék mennyire igényes. A teljesítménybeli különbség lehet, hogy nem létezik, vagy akár 10 FPS-ig is felmegy, és ha a felbontást 1440p-re növeli, akkor ez a különbség általában még nagyobb lesz.

Azonban egy másik dolog, amit szem előtt kell tartani jövőálló . Ugyanis bár egy 4 GB-os kártya 2022-ben még elfogadható költségvetési kártyákhoz és 1080p-s játékokhoz, garantáltan gyorsabban öregszik, mint egy 8 GB-os változat, és az idő előrehaladtával a teljesítményben is meredekebb visszaesést tapasztalhatsz.

A nap végén minél több VRAM-mal rendelkezik, annál jobb az élmény. Ha azonban nagyon csíp a fillérekért, és nem akar külön költeni ennek a kártyának a 8 GB-os verziójára, akkor egy 4 GB-os változat is jól jönne, különösen, ha csak kevésbé igényes játékokkal játszik.

Esztétika

GTX 1660 Super grafikus kártya esztétika

Valószínűleg észrevetted, hogy a cikkben sokat beszéltünk a kártya kialakításáról. És bizony, az esztétika fontosabb, mint valaha, az áttetsző tokok és az RGB világítás növekvő népszerűsége miatt. Ennek eredményeként az OEM-ek minden eddiginél keményebben igyekeznek kártyáikat vizuálisan vonzóvá tenni, mind emiatt, mind azért, mert a jobban kinéző kártya piacképesebb terméket eredményez.

Tehát, ha áttetsző házat vásárol, vagy nyitott szereléket épít, és szeretné megbizonyosodni arról, hogy a beállítások jól néznek ki, mit kell szem előtt tartania, amikor a jövőbeni grafikus kártyája kialakításáról van szó?

Az első és legszembetűnőbb, hogy megvan szín . Alig néhány évvel ezelőtt sok grafikus kártyán különleges színfoltok voltak, amelyek a gyártó aláírásaként szolgáltak. Például a Gigabyte narancssárga, a Zotac sárga, az MSI pedig piros, bár a design sorozatonként változott.

A legtöbb OEM azonban eltávolodott ettől a tervezési megközelítéstől, és ennek két oka van: következetesség és RGB világítás .

Természetesen ahhoz, hogy esztétikusan nézzen ki, az összeállításnak konzisztens színsémával kell rendelkeznie, és azáltal, hogy a burkolatukat és a hátlapjukat meghatározott színre festették, az OEM-ek megnehezítették a kártyáik illeszkedését a különböző beállításokhoz. Most a kártyák főként fekete burkolattal rendelkeznek, finomabb szürke vagy fehér kiemeléssel, ami semlegesebbé teszi őket.

Aztán ott van az RGB világítás, amely gyakorlatilag minden fronton jobb megoldás, ha valami színt szeretne hozzáadni a beállításhoz. Rugalmas, és lehetővé teszi a különböző alkatrészek színsémájának könnyű létrehozását és megváltoztatását, amikor csak úgy érzi. Azonban, amint a cikkből látható, ez nem túl gyakori a költségvetési modellek között, aminek van értelme, ha a gyártó megfizethető terméket próbál kínálni.

GTX 1660 Super grafikus kártya hátlapja

Végül ott van a hátlap . Az RGB-hez hasonlóan a hátlapok is lassan az alacsonyabb árkategóriákba kerülnek, és 2022-ben még az olyan olcsó grafikus kártyákban sem ritka, mint az RX 5500 XT.

A legtöbben egyetértenek abban, hogy a hátlapok jól néznek ki, de milyen célt szolgálnak?

Nos, a hátlap fő célja az, hogy jól néznek ki . Gyakorlatilag viszont védik a NYÁK-t, meggátolva annak elhajlását, és a kártya hátoldaláról is könnyebben eltávolítják a port, ami mindig kényelmes.

Valami olyasmit, amit egy hátlap csinál nem azonban segít a hűtésben. Annak ellenére, hogy egyes OEM-ek állítják, a tesztek kimutatták, hogy a fém hátlap egyáltalán nem segít a hőelvezetésben, így a hátlappal rendelkező grafikus kártyák nem érnek el nagyobb órajelet, és nem működnek hűvösebben, mint a hátlap nélküli társaik.

Következtetés – A legjobb RX 5500 XT 2022-re

A legjobb RX 5500 XT

Mindezek ellenére az itt felsorolt ​​modellek közül melyiket választanánk a A legjobb RX 5500 XT játékhoz 2022-ben?

Nos, mint általában bármely számítógépes hardver esetében, a preferenciák és a költségvetési korlátok személyenként eltérőek. Így nem egy, hanem három lapot választottunk.

Először is megvan a költségvetési választásunk, ami a MSI RX 5500 XT Mech . Ahogy korábban említettük, megfelelő teljesítményt és hűtést kínál, emellett a jelenleg elérhető legolcsóbb modellek közé tartozik, így a legvonzóbb kártya, ha korlátozott költségvetéssel dolgozik.

Másrészt, ha a legjobb teljesítményt szeretné elérni, amit egy RX 5500 XT-ből kihozhat, akkor Sapphire Pulse RX 5500 XT mindenképpen a választandó kártya. A legjobb hűtéssel rendelkezik, és a kialakítás is jól működik. Ha hajlandó további 10 dollárt költeni RGB-re, akkor a Nitro+ változat talán a jobb választás, de mi a Pulse vonzóbbnak találjuk.

Aztán ott van az érték, vagyis az a kártya, amelyik a legjobb teljesítményt nyújtja pénzéért, és az itt felsorolt ​​kártyák közül több könnyen betöltheti ezt a helyet, de úgy döntöttünk, hogy Asus RX 5500 XT EVO. A kártya feltűnően menően fut, bár kicsit hangosabban, mint a legtöbb kicsit drágább modell, de ezzel és egyszerű és hatékony dizájnjával, valamint elérhető árcédulájával remek választást tesz lehetővé.

Ha már az értékről beszélünk, azt is ki kell emelnünk, hogy az RX 5500 XT sajnos nem lenne a legjobb GPU az összértékben. Sokan egyetértenek abban, hogy az AMD eldobta a labdát ezzel a GPU-val, és hosszú évek óta először az Nvidia jobb költségvetési ajánlatokkal rendelkezik.

A GTX 1650 Super az RX 5500 XT-hez hasonló teljesítményt kínál, miközben észrevehetően olcsóbb. Eközben a GTX 1660 Super egy kicsit drágább, így egy kicsit többet fizetne, de jobb értéket kínál, azaz dolláronként több képkockát kínál.

De ha továbbra is a Team Red-et szeretné választani, ne feledje, hogy a fentiek csak a mi választásaink, és az itt felsorolt ​​​​modelltek bármelyike ​​jó vásárlást jelent, feltéve, hogy szem előtt tartja az előnyeit és hátrányait.

Ezek is tetszhetnek neked