Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb RX 5600 XT grafikus kártyák (2022-es értékelések)

A legjobb RX 5600 XT grafikus kártyák (2022-es értékelések)

Az AMD RX 5600 XT egy nagyszerű középkategóriás GPU, de melyik RX 5600 XT grafikus kártya a legjobb a számítógépéhez? Itt vannak a legjobbak a legjobbak közül.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4 A legjobb RX 5600 XT

Ha egy jó középkategóriás grafikus kártyát keresel 2022-ben, akkor az AMD-t Radeon RX 5600 XT lehet, amire szüksége van.

Végül is képes lépést tartani a drágább RTX 2060 Super-vel, miközben megelőzi a hasonló árú GTX 1660 Ti-t. Ennek ellenére remek ár-érték arányt kínál, így ha úgy döntött, hogy egy RX 5600 XT-t választ, akkor valószínűleg azon tűnődik, hogy melyik modellt válassza, mivel elég sok közül válogathat.

Számos tényezőt kell figyelembe venni, amikor kiválasztja az igényeinek megfelelő grafikus kártyát: teljesítmény, hűtés, zajkeltés, esztétika, a kártya mérete stb.

Hogy megkönnyítsük az ideális grafikus kártya megtalálását, bemutatunk egy szűkített listát néhány a jelenleg elérhető legjobb RX 5600 XT modellek 2022-ben , kiegészítve erősségeik és gyengeségeik rövid áttekintésével.

Előző

Asus ROG Strix RX 5600 XT

ASUS ROG Strix RX 5600 XT
 • Extra túlhajtási teljesítmény
 • Hűvösebben működik, mint a legtöbb más modell
 • RGB világítás
Lásd Ár

Sapphire Pulse RX 5600 XT

Sapphire Pulse RX 5600 XT
 • Szilárd teljesítmény és hűtés
 • Megközelíthető ár
Lásd Ár Következő

TartalomjegyzékElőadás

XFX RX 5600 XT Thicc II PRO

XFX RX 5600 XT Thicc II PRO

Hűtés: kettős ventilátor
Boost Órajel: 1620 MHz
Csatlakozók: 3x DP, 1x HDMI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Szilárd teljesítmény
 • Semleges kialakítás
 • MSRP árképzés

Hátrányok:

 • Meglehetősen meleg terhelés alatt
 • Magas VRAM hőmérséklet
 • Nem sok túlhajtható fejtér

Először is van egy megbízható és pénztárcabarát kártyánk, amely jelenleg az egyik legnépszerűbb RX 5600 XT modell. XFX RX 5600 XT Thicc II PRO .

Az új dizájn az, amit azonnal észrevehet, ha ismeri az XFX régebbi kártyáit. Az igazság az, hogy a cég soha nem gondolt túl sokat a kártyáik megjelenésén, így amikor megpróbáltak némi játékélményt adni nekik éles szögek és piros kiemelések bedobásával, az eredmény általában csak arra késztette a kártyákat, kissé olcsó.

A legújabb Navi modelleknél az XFX a letisztult és egyszerű fekete burkolatot és hátlapot választott, lekerekített élekkel kiegészítve, amelyek itt elég jól működnek. Igaz, ettől a kártya kissé unalmasnak tűnhet ahhoz képest, amit más cégek kínálnak, de mi sokkal jobban szeretjük ezt a tervezési filozófiát, mint a túlzottan agresszív szögletes részleteket, amelyek néhány más modellben is megfigyelhetők.

Ami a teljesítményt illeti, a Thicc II PRO nem igazán teljesítmény-orientált kártya, így nem sok túlhajtásról beszélhetünk. A kártya tisztességes teljesítménynövelés érdekében módosítható, de ez az egyik legmelegebben futó modell terhelés alatt, különösen, ha a VRAM hőmérsékletéről van szó.

A Thicc II PRO azonban még mindig jobb választás, mint a ventilátorral felszerelt referenciamodell, és manapság általában 280 dollárba kerül, ami az AMD által az RX 5600 XT-hez meghatározott MSRP. Ez nagyszerű költségvetési választássá teszi, ha küzd, hogy ez a GPU illeszkedjen az Ön felépítéséhez.

Sapphire Pulse RX 5600 XT

Sapphire Pulse RX 5600 XT

Hűtés: kettős ventilátor
Boost Órajel: 1750 MHz
Csatlakozók: 3x DP, 1x HDMI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Jó általános teljesítmény
 • Feltűnő hátlap kialakítás

Hátrányok:

 • A lepel színséma egy kicsit túl sok

A második kártya nem mástól, mint a Sapphire-től származik, és ez az RX 5600 XT másik pénztárcabarát változata – a Sapphire Pulse RX 5600 XT .

A Pulse egy kétventilátoros kártya is, amely nagyjából ugyanolyan teljesítményt nyújt, mint az XFX Thicc II PRO modell. A maghőmérséklet valamivel alacsonyabb, és a kártya jobb VRAM hűtést biztosít, miközben a ventilátorok ugyanolyan halkak, mint a Thicc II PRO-n.

Ennek ellenére a két modell közötti szembetűnőbb különbség a dizájn. A Sapphire-nek volt néhány igazán jó védőburkolata a múltban, és az XFX-szel ellentétben nekünk nagyon tetszettek a régebbi RX 400-as és 500-as sorozatú dizájnjaik, jobban, mint az RX 5000-es kínálatban.

A legújabb Pulse sorozatú kártyákkal sokkal agresszívebb külső kialakításra váltottak. A lepel részletes, és összesen három színt tartalmaz: fekete, fehér és piros. Úgy érezzük, hogy ez a kombó jobban működik a fém hátlapnál, mint a műanyag burkolatnál, de mint mindig, minden ízlés kérdése.

A nap végén nincs jelentős különbség az XFX Thicc II PRO és az RX 5600 XT Sapphire Pulse verziói között. Igaz, a Sapphire kártyája jobb VRAM-hűtéssel rendelkezik, de a nap végén azt mondanánk, hogy válassza ki az olcsóbbat, ha nem törődik a külső kialakítással.

XFX RX 5600 XT Thicc III Ultra

XFX RX 5600 XT Thicc III Ultra

Hűtés: Három ventilátor
Boost Órajel: 1750 MHz
Csatlakozók: 3x DP, 1x HDMI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Masszív háromventilátoros hűtő
 • Semleges és hatékony kialakítás

Hátrányok:

 • Kétes érték

A lista harmadik kártyája egy újabb XFX kártya, és ez valamivel jobb teljesítményt nyújt, mint az előző modell – a XFX RX 5600 XT Thicc III Ultra .

Szóval, mi az ultra ebben? Nos, elsősorban a háromventilátoros hűtő, amely lehetővé teszi, hogy a kártya valamivel alacsonyabb hőmérsékleten működjön, miközben valamivel kevesebb zajt generál, miközben egy kis plusz túlhajtást tesz lehetővé. Ez azonban semmi esetre sem jelentős különbség.

Észreveheti, hogy a dizájn nagyjából megegyezik az olcsóbb Thicc II PRO-val, így nincs sok mondanivaló ezen a területen. Ugyanúgy néz ki, de a háromventilátoros hűtő észrevehetően hosszabbá teszi a kártyát, mint a kétventilátoros társa, amit érdemes szem előtt tartani, ha kisebb házunk van.

Nos, ennek a kártyának az egyik nagyon egyértelmű hátránya a 20 dolláros árprémium az előző két modellhez képest, amit nem tartunk indokoltnak az elhanyagolható teljesítménynövekedés miatt. Azonban még mindig jó választás lenne, ha kedvezménnyel fognád. Megoldja a Thicc II VRAM hűtési problémáját, és a dizájn egyesek számára vonzóbb lehet, mint a Sapphire Pulse változatának kialakítása.

ASUS ROG Strix RX 5600 XT

ASUS ROG Strix RX 5600 XT

Hűtés: Három ventilátor
Boost órajel: 1770 MHz
Csatlakozók: 3x DP, 1x HDMI

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Jó túlhajtási teljesítmény
 • Sokkal menőbben fut, mint a versenytársak
 • Az RGB jól néz ki

Hátrányok:

 • Drága
 • Kicsit elavult a dizájn

A negyedik és egyben utolsó bejegyzéshez, ha olyan hármas ventilátoros kártyát keres, amely némi extra teljesítményt tud nyújtani a megemelt ár igazolására, akkor ne keressen tovább ASUS ROG Strix RX 5600 XT .

Az Asus ROG Strix termékcsaládja csendes és hatékony hűtéséről ismert. Bár ez a modell nem sokkal csendesebb, mint az itt felsorolt ​​többi kártya, a kártya minden bizonnyal jelentősen hűvösebben működik nagy terhelés mellett, ami viszont azt jelenti, hogy az órát kissé tovább lehet tolni.

Sőt, észreveheti, hogy RGB világítással is rendelkezik, amely mind a burkolaton, mind a hátlapon megtalálható. Összességében ez a dizájn nagyon hatásos, bár kissé elavult, tekintve, hogy az Asus 2016 óta nem frissítette.

Végezetül, ez a kártya általában körülbelül 330 dollárba kerül, ami jóval magasabb, mint a 280 dolláros MSRP, és teljes mértékben Öntől függ, hogy az RGB világítás, a továbbfejlesztett hűtés és néhány extra képkocka megéri-e a további befektetést.

Hogyan válasszuk ki az igényeinek megfelelő kártyát?

Most, hogy áttekintettük a jelenleg elérhető legjobb RX 5600 XT modellek választékát, melyek azok a dolgok, amelyeket szem előtt kell tartania a GPU kiválasztásakor?

Méret

GTX 1660 Super grafikus kártya mérete

A kompatibilitást illetően az egyik fő szempont a kártya fizikai mérete. Ha azt szeretné, hogy a kapott kártya elférjen a tokjában, a következő két fontos szempontot tartsa szem előtt. hossz és szélesség .

Egyes grafikus kártyák hosszabbak, mint mások, a hosszabb PCB-nek vagy a hosszabb hűtőnek köszönhetően, amely túlnyúlik a PCB-n. Mindkét esetben mindig győződjön meg arról, hogy a kártya belefér, és nem akadályozza a HDD/SSD rack.

Ami a szélességet illeti, egyes kártyák több függőleges helyet foglalnak el a házon belül, mivel nagyobb a hűtőjük, általában a vastagabb hűtőborda miatt. Ez két lehetséges problémához vezethet:

 1. Ezek akadályozhatják az alaplap egyes PCIe bővítőhelyeit, így megakadályozva, hogy további PCIe bővítőkártyákat telepítsen ezekbe a nyílásokba.
 2. Lehet, hogy túl közel vannak a ház aljához, és még ha van is elég hely a kártya elhelyezésére, az aljához vagy az aljára szerelt tápegységhez való túl közelség akadályozhatja a hűtő levegőbemenetét, ami magasabb hőmérsékletet eredményezhet. és nagyobb zajkeltés.

A legtöbb RX 5600 XT modell nem olyan hatalmas, mint néhány csúcskategóriás grafikus kártya, de kompaktnak sem nevezhetjük őket. Ezért mindig érdemes biztonságban lenni, és összehasonlítani a megvásárolni kívánt kártya méreteit a tok vagy a esetet, amelyet a jövőben tervez beszerezni .

Hűtés

GTX 1660 Super grafikus kártya hűtés

A grafikus kártya az, ahonnan a számítógép által termelt hő nagy része származik, és az AMD GPU-k arról híresek, hogy sokkal melegebben futnak, mint a versenytársak. Mint ilyen, mint minden más, sok hőt termelő alkatrész, a grafikus kártyának is aktív hűtésre van szüksége.

A modern grafikus kártyák három fő hűtési megoldást használnak:

 1. Kültéri
 2. Ventilátor
 3. Folyékony

Kültéri a hűtők a leggyakoribbak, és az ebben a cikkben jelenleg felsorolt ​​összes grafikus kártya használja ezeket. Többnyire a szabadtéri hűtők jelentik a legjobb megoldást a legtöbb játék PC-hez, mivel jó általános hőelvezetéssel rendelkeznek, és többet tudnak tok rajongók . Ezek a hűtők egy-három ventilátort használhatnak, de az RX 5600 XT modellek általában kettő vagy három ventilátorral rendelkeznek.

Ami pedig azt illeti fúvók , ellentétben a szabadtéri hűtőkkel, mivel zárt hűtőbordával és egyetlen ventilátorral rendelkeznek, amely a forró levegőt a kártya hátuljából, közvetlenül a házból fújja ki. Ez megakadályozza a hő felhalmozódását a ház belsejében, így a ventilátor alkalmas kisebb, korlátozott légáramlású házakhoz. A légfúvással hűtött kártyák azonban szinte mindig sokkal forróbbak és zajosabbak, mint szabadtéri társaik.

Végül, folyadékhűtés messze a leghatékonyabb hűtési módszer, ami ideálissá teszi a túlhajtáshoz. A folyadékhűtéses GPU-k magasabb órajelet érhetnek el, miközben lényegesen alacsonyabb hőmérsékleten működnek, mint léghűtéses társaik. Azonban nem feltétlenül halkabbak, mivel továbbra is szükség van egy szivattyúra a folyadék körforgásához, és ventilátorokra a radiátor hűtéséhez.

Magas költsége miatt a folyadékhűtést általában a csúcskategóriás GPU-k számára tartják fenn, mivel egy jó hűtővel könnyedén több mint 100 dollár is hozzáadható egy kártya árához. Ennek ellenére a folyadékhűtéses kártyák olyan réstermékek, amelyek főként a hardverrajongók számára vonzóak, ráadásul a folyadékhűtő nagyon rossz értéket kínál egy olyan középkategóriás megoldáshoz, mint például az RX 5600 XT.

Túlhúzás

GTX 1650 szuper túlhajtás

Most, hogy a hűtést érintettük, néhány szót kell ejtenünk róla túlhúzás . Abban az esetben, ha nem ismerné, a túlhúzás azt jelenti, hogy a GPU órajelét a gyártó által beállított alapértelmezett órajel fölé tolja.

Nos, az RX 5600 XT egy erős GPU, amely szintén nagyon melegen fut, szóval mennyi extra teljesítményt lehet kicsikarni belőle a túlhajtással?

Nos, általánosságban elmondható, hogy egy túlhajtott GPU másodpercenként nagyjából 5-15%-kal több képkockát tud készíteni egy referenciabeállításokkal futó kártyához képest, de ez játékonként óhatatlanul változni fog.

Az olyan középkategóriás GPU-k esetében, mint amilyen ez is, azonban ez többnyire elhanyagolható emelkedés, amely csak néhány képkockára esik. Igaz, némi finomítással másodpercenként néhány plusz képkocka is elérhető, ami simábbá teheti a játékélményt, különösen, ha nagy teljesítményre törekszik 1080p-ben.

Mindenesetre az itt felsorolt ​​összes modelltől elvárható teljesítmény nagyjából azonos szinten van, így a pontos túlhajtási teljesítményük összehasonlítása csak felesleges szőrszálhasogatás lenne.

Esztétika

GTX 1660 Super grafikus kártya esztétika

Valószínűleg észrevetted, hogy a cikkben sokat beszéltünk a kártya kialakításáról. És bizony, az esztétika fontosabb, mint valaha, mi az áttetsző tokok és az RGB világítás növekvő népszerűsége mellett. Ennek eredményeként az OEM-ek minden eddiginél keményebben igyekeznek kártyáikat látványossá tenni, mind emiatt, mind azért, mert a jobban kinéző kártya piacképesebb terméket eredményez.

Tehát, ha áttetsző házat vásárol, vagy nyitott szereléket épít, és szeretné megbizonyosodni arról, hogy a beállítások jól néznek ki, mit kell szem előtt tartania, amikor a jövőbeni grafikus kártyája kialakításáról van szó?

Az első és legnyilvánvalóbb, hogy megvan szín . Alig néhány évvel ezelőtt sok grafikus kártyán különleges színfoltok voltak, amelyek a gyártó aláírásaként szolgáltak. Például a Gigabyte narancssárga, a Zotac sárga, az MSI pedig piros, bár a design sorozatonként változott.

A legtöbb OEM azonban eltávolodott ettől a tervezési megközelítéstől, és ennek két oka van: következetesség és RGB világítás .

Természetesen ahhoz, hogy esztétikusan nézzen ki, az összeállításnak konzisztens színsémával kell rendelkeznie, és azáltal, hogy a burkolatukat és a hátlapjukat meghatározott színre festették, az OEM-ek megnehezítették a kártyáik illeszkedését a különböző beállításokhoz. Most a kártyák főként fekete burkolattal rendelkeznek, finomabb szürke vagy fehér kiemeléssel, ami sokkal semlegesebbé teszi őket.

Aztán ott van az RGB világítás, amely gyakorlatilag minden fronton jobb megoldás, ha valami színt szeretne hozzáadni a beállításhoz. Rugalmas, és lehetővé teszi a különböző komponensek színsémájának egyszerű kialakítását és megváltoztatását, amikor csak úgy érzi, nem beszélve arról, hogy olcsóbb, mint valaha, és ma már a megfizethetőbb grafikus kártyák között is elterjedt.

GTX 1660 Super grafikus kártya hátlapja

Végül ott van a hátlap . Az RGB-hez hasonlóan a hátlapok is lassan az alacsonyabb árkategóriákba kerülnek, és 2022-ben még az olyan olcsó grafikus kártyákban sem ritkaság, mint az Nvidia GeForce GTX 1650 Super.

A legtöbben egyetértenek abban, hogy a hátlapok gyönyörűek, de milyen célt szolgálnak?

Nos, a hátlap fő célja az, hogy jól néznek ki . Gyakorlatilag viszont védik a NYÁK-t, meggátolva annak elhajlását, és a kártya hátoldaláról is könnyebben eltávolítják a port, ami mindig kényelmes.

Valami olyasmit, amit egy hátlap csinál nem azonban segít a hűtésben. Annak ellenére, hogy egyes OEM-ek állítják, a tesztek kimutatták, hogy a fém hátlap egyáltalán nem segít a hőelvezetésben, így a hátlappal rendelkező grafikus kártyák nem érnek el nagyobb órajelet, és nem működnek hűvösebben, mint a hátlap nélküli társaik.

Következtetés – 2022 legjobb RX 5600 XT

A legjobb RX 5600 XT

Ahogy fentebb említettük, az itt felsorolt ​​kártyák mindegyike nagyjából azonos teljesítményt nyújt, így a fő különbség az árban, az esztétikumban és a hűtési hatékonyságban rejlik.

Ha azt kellene választanunk, hogy ezek közül melyik kínálja a legjobb ár-érték arányt, akkor a következőt választanánk Sapphire Pulse RX 5600 XT . Igaz, a dizájn nem fog mindenkivel megegyezni, de a kártya csendes és hatékony hűtővel érkezik, ráadásul jelenleg 280 dollárért kapható, ami az RX 5600 XT MSRP-je.

Másrészt, ha a legjobb RX 5600 XT-t szeretné, amit pénzért meg lehet venni, akkor ne keressen tovább Asus ROG Strix RX 5600 XT ! Ez a kártya drasztikusan hűvösebben működik, mint a legtöbb többi RX 5600 XT modell, ami egy kicsit gyorsabb működést is lehetővé tesz. Ráadásul bár a dizájn kissé elavult, a kártya továbbra is kiváló RGB világítással rendelkezik, ami határozott plusz.

De ahogy fentebb említettük, az itt felsorolt ​​kártyák bármelyike ​​jó választásnak bizonyulhat, feltéve, hogy szem előtt tartja erősségeit és gyengeségeit. Ne felejtse el, hogy az árak idővel és lakóhelyétől függően ingadozhatnak, így előfordulhat, hogy az itt említett árak nem 100%-ig pontosak.

Ezek is tetszhetnek neked