Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb SSD-k játékokhoz (2022-es vélemények)

A legjobb SSD-k játékokhoz (2022-es vélemények)

Nem minden SSD egyformán gyors. Válassza ki a legjobb SSD-t számítógépéhez, és növelje teljesítményét a játékokban, programokban, a rendszerindítási időben és egyebekben.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4 A legjobb SSD játékokhoz

A szilárdtestalapú meghajtóknak megvannak az előnyei és hátrányai. Igaz, lehet, hogy nem lesz annyi élettartamuk, mint egy merevlemeznek, és drágábbak is lehetnek, de a puszta sebességük kárpótol érte.

Miután kipróbálta az SSD-t, ehhez képest minden HDD kifejezetten lomhának tűnik.

Most, mint minden más komponens esetében, nincs egyetlen legjobb SSD, legyen szó játékról vagy másról. Ezért időt szakítottunk arra, hogy elkészítsük a belső SSD-k szűkített listáját.

Ezeket tekinthetjük a legjobb SSD-k az általuk kínált minőség szerint. Arra is ügyeltünk, hogy minden igényt kielégítő sokszínűséget biztosítsunk.

Előző

Samsung 970 EVO Plus

A legjobb SSD 2019
 • Kitűnő előadás
 • Jó ár az NVMe SSD-ért
Lásd Ár

Intel 660p

A legjobb szilárdtestalapú meghajtó 2019
 • Kiegyensúlyozott teljesítmény
 • Remek ár/gigabájt
Lásd Ár

WD kék

legjobb ssd játékhoz
 • Szilárd teljesítmény
 • Két formai tényező
 • Meglehetősen megfizethető
Lásd Ár Következő

TartalomjegyzékElőadás

legjobb ssd

Samsung 860 EVO

Kapacitás: 250 GB, 500 GB, 1 TB, 2 TB, 4 TB
Olvasási sebesség: 550 MB/s
Írási sebesség: 520 MB/s
Típus: NAND

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Jó teljesítmény
 • Öt kapacitási lehetőség
 • 5 év gyártói garancia

Hátrányok:

 • Egyik sem

Az SSD-ről

A Samsung vitathatatlanul manapság a Galaxy telefonjairól a leghíresebb. Ennek ellenére ez a koreai óriás a termékei széles választéka mellett a legnépszerűbb SSD-ket is gyártja.

Először is gyorsan áttekintjük egy rendkívül népszerű SSD-jüket, és általában az egyik legnépszerűbb SSD-t: Samsung 860 EVO .

Ez az SSD nagyjából olyan, mint egy átlagos NAND SSD-től: tiszta, minimális, vékony 2,5 hüvelykes kerettel és matt fekete felülettel.

Tárolás és teljesítmény

A 860 EVO összesen öt tárhelyet kínál: 250 GB, 500 GB, 1 TB, 2 TB és 4 TB.

540/520 MB/s olvasási/írási sebességgel is rendelkezik, ami a merevlemezekhez képest rendkívül gyors, de ebben a ligában meglehetősen átlagos az SSD-k esetében.

Végül egy SATA III csatlakozón keresztül csatlakozik, amely sok jelenleg elérhető belső SSD szabványa.

Következtetés

Összességében a 860 EVO nem a leggyorsabb SSD, és nem is alkalmas a professzionális munkaállomás-felhasználók számára, de játékhoz több mint megfelelő.

A Samsung által ehhez a modellhez kínált 5 éves garancia is biztató. Jelenleg azonban újabb SSD-k állnak rendelkezésre, amelyek jobb ár-érték arányt tudnak biztosítani az ügyfeleknek, mint az öregedő 860 EVO.

Legjobb Gaming Ssd 2019

Samsung 860 QVO

Kapacitás: 1 TB, 2 TB, 4 TB
Olvasási sebesség: 550 MB/s
Írási sebesség: 520 MB/s
Típus: NAND

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Szilárd teljesítmény
 • Megfelelő gigabájt ár
 • Bőséges tárhely

Hátrányok:

 • Viszonylag rövid garanciaidő

Az SSD-ről

A Samsung 860 EVO-t követően egy újabb, mégis nagyon hasonló SSD-t kaptunk. Ez a Samsung 860 QVO.

Nem meglepő módon a QVO úgy néz ki, mint az EVO, bár a matt fekete külsőt egy egyszerű megjelenésű szürkére helyettesíti. Teljesítményét tekintve némileg elmarad a 860 EVO mögött, de ami kiemeli, az a tárolókapacitása.

Ugyanis ez az SSD túlteszi a borítékot, ha olyan tárolókapacitásról van szó, amelyet a mainstream SSD-ktől elvárhatunk.

Tárolás és teljesítmény

A 860 QVO három tárolási változatban kapható: 1 TB, 2 TB és 4 TB. Ami a teljesítményt illeti, 550, illetve 520 MB/s szekvenciális olvasási és írási sebességet kínál. Ez többé-kevésbé jellemző a SATA III-at használó NAND SSD-k esetében.

A gondolataink

Ahogy fentebb említettük, a Samsung 860 QVO-t a kapacitása és az ára teszi kiemelkedővé. Figyelembe véve, hogy néhány évvel ezelőtt a 240 GB-os vagy akár a 120 GB-os SSD-k is jellemzőek voltak, a Samsung 1 TB-tól kezdődő SSD-t kínált.

és valamivel több mint 100 dollárba kerül, az elég valami.

A gyakorlatban azonban nem olyan gyors, mint a régebbi 860 EVO, annak ellenére, hogy a papíron lévő specifikációk azonosak. Ez a különbség azonban a legjobb esetben elhanyagolható, ha játékról van szó.

Az egyetlen igazi problémánk ezzel az SSD-vel a viszonylag rövid garanciaidő. A Samsung általában 5 év garanciát vállal az SSD-kre, de a 860 QVO csak 3-at.

Mondanom sem kell, hogy ha egy nagyobb kapacitású modellt keresett, amelyet hosszú távon akart kitartani, ez a korlátozott jótállási időszak aligha biztató.

A legjobb SSD 2019

Samsung 970 EVO Plus

Kapacitás: 250 GB, 500 GB, 1 TB, 2 TB
Olvasási sebesség: 3500 MB/s
Írási sebesség: 3300 MB/s
Típus: NVMe

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kiváló teljesítmény
 • Jó ár az NVMe SSD-ért
 • 5 év garanciaidő

Hátrányok:

 • Drága
 • Korlátozott vonzerő, ha játékról van szó

Az SSD-ről

A 860 QVO után egy másik SSD-t kaptunk a Samsungtól, bár ez egy komolyabb teljesítményorientált megoldás: a Samsung 970 EVO Plus , egy villámgyors M.2 NVMe SSD.

A 860 QVO-val ellentétben teljes, 5 éves korlátozott garanciával rendelkezik, ami önmagában a szörnyű teljesítményen felül nagy előnyt jelent.

M.2 SSD-ről lévén szó, a 970 EVO Plus rendkívül kompakt, fekete nyomtatott áramköri lapjával, amely segít abban, hogy az SSD észrevétlen maradjon, és jól illeszkedjen a legtöbb alaplaphoz.

Tárolás és teljesítmény

Csakúgy, mint a 860 QVO, a 970 EVO Plus három tárhelyet kínál, bár kapacitása sokkal korlátozottabb: 250 GB, 500 GB és 1 TB.

A sebesség azonban ott van, ahol az igazi. Mivel M.2 NVMe SSD-ről van szó, a 970 EVO Plus akár 3500/3300 MB/s olvasási/írási sebességet is elérhet, ami sokkal gyorsabb, mint amit egy SATA III kapcsolat képes kezelni.

A gondolataink

A tárhelyet, a teljesítményt és az árat szem előtt tartva könnyen belátható, hogy a 970 EVO Plus vonzó lesz azok számára, akiknek szükségük van erre a teljesítményre, és hajlandóak fizetni érte, még akkor is, ha ez még a költségekkel is jár. tároló kapacitás.

Ennek ellenére ez nem lesz kívánatos megoldás egy átlagos játékos számára. Ha azonban egy hosszú távú, nagy teljesítményű SSD-be fektet be munkaállomáshoz/játék-PC-hez, ez az egyik legjobb SSD, amit beszerezhet.

A legjobb szilárdtestalapú meghajtó 2019

Intel 660p

Kapacitás: 512 GB, 1 TB, 2 TB
Olvasási sebesség: 1500 MB/s
Írási sebesség: 1000 MB/s
Típus: NVMe

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagyszerű előadás
 • Meglehetősen alacsony gigabájtonkénti ár
 • Kiváló összérték

Hátrányok:

 • Korlátozott teljesítmény és tartósság a legtöbb NVMe SSD-hez képest

Az SSD-ről

Az NVMe SSD-k általában meglehetősen drágák. Ezt nem lehet tagadni. Mégis, a Intel 660p Ez alól az SSD kivételt képez.

Igaz, nem olyan megfizethető, mint néhány NAND SSD – és nem is olyan gyors, mint a fejlettebb NVMe modellek, mint például a Samsung 970 EVO Plus –, de sikerül megtalálni a szilárd középutat, amely érdekes termékké teszi.

Tárolás és teljesítmény

A 660p három tárolási változatban kapható: 500 GB, 1 TB és 2 TB. 1500/1000 MB/s olvasási/írási sebességgel rendelkezik, ami, mint fentebb említettük, nem tudja felvenni a versenyt azokkal az SSD-kkel, amelyek olyan gyorsak vagy még gyorsabbak, mint a 970 EVO. Ennek ellenére még mindig lényegesen gyorsabbá teszi a 660p-t, mint a legtöbb SATA SSD.

A gondolataink

A fentieket szem előtt tartva teljesen egyértelmű, hogy az Intel 660p a tipikus, mindkét világon legjobb megoldás, amely mindenki számára vonzó lesz, aki a legtöbbet szeretné kihozni befektetéséből.

Lehet, hogy nem sokat kell nézni, de ez az egyik legjobb SSD jelenleg, ami az értéket illeti.

Mindazonáltal, mint mindannyian tudjuk, az összes szakma jackja általában egyiknek sem a mestere, így ha intenzív feladatokról és nagy fájlátvitelről van szó, a 660p nem olyan jó munkaállomási SSD, mint néhány drágább modell.

Wd Blue Ssd

WD kék

Kapacitás: 250 GB, 500 GB, 1 TB, 2 TB
Olvasási sebesség: 560 MB/s
Írási sebesség: 530 MB/s
Típus: NAND

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Szilárd teljesítmény
 • Megfizethető árképzés
 • Két formai tényező közül választhat
 • 5 év garancia

Hátrányok:

 • Figyelemre méltó design

Az SSD-ről

Továbblépve van egy jól ismert cégünk és egy ismerős termékünk: WD kék . Ez a becenév egy ideig követi a Western Digital HDD-it, és most az SSD-kre is kiterjed.

A WD Blue HDD-khez hasonlóan a WD Blue SSD-k is a tárolókapacitás, a teljesítmény és az árak egyensúlyára összpontosítanak. Ráadásul kétféle formában is beszerezheti, ízlése szerint.

Tárolás és teljesítmény

A WD Blue SSD-k 250 GB-os, 500 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os kapacitással kaphatók. Kicsit gyorsabbak, mint a Samsung 860 QVO, szekvenciális olvasási/írási sebességük 560/530 MB/s. Ez azonban nem túl észrevehető különbség.

De ahogy fentebb említettük, a WD Blue SSD érdekessége, hogy 2,5 hüvelykes és M.2-es méretben is elérhető, így kiválaszthatja, hogy az SSD csatlakozik-e a PC-hez az alaplap M-jén keresztül. .2 foglalattal, vagy annak valamelyik SATA III csatlakozójával.

Természetesen a különböző formai tényezők ellenére ezek az SSD-k továbbra is normál NAND SSD-k, és teljesítményük ugyanaz marad, függetlenül attól, hogy melyik változatot választja.

A gondolataink

Összességében elmondható, hogy a WD Blue SSD-k nem rendelkeznek jelentősebb jellemzőkkel a 2022-ben kapható többi SSD-hez képest. Az ára nagyjából megegyezik a Samsung 860 QVO áraival, és a teljesítmény is.

Ennek ellenére a WD Blue SSD-k két elsődleges előnye a két különböző formai tényező közötti választás, valamint az a tény, hogy 5 év garanciát adnak rájuk, amit, mint már említettük, érdemes szem előtt tartani.

Nos, ez semmiképpen sem tökéletes termék, bár a WD Blue SSD-vel semmi kétségünk nincs.

Ha finnyásnak kellene lennünk, azt mondanánk, hogy mind a SATA, mind az M.2 változat dizájnja kissé ihletett, és ütközhet bizonyos játékbeállításokkal, de ez a legtöbbünk számára aligha számít jelentőségteljesnek.

legjobb szilárdtestalapú meghajtó

Kingston A400

Kapacitás: 120 GB, 240 GB, 480 GB, 960 GB
Olvasási sebesség: 500 MB/s
Írási sebesség: 450 MB/s
Típus: NAND

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagyon alacsony gigabájtonkénti ár
 • Az egyik legolcsóbb elérhető SSD

Hátrányok:

 • 3 év garancia
 • Lenyűgöző teljesítmény 2020-ban

Az SSD-ről

Természetesen semmiképpen sem beszélhetünk emlékezetről, és kihagyjuk Kingstont. A Kingston SSD, amelyet meg fogunk nézni, az A400 , meglehetősen egyszerű, mégis megfizethető megoldás.

Ez egy 2,5 hüvelykes SATA SSD, sötétszürke külsővel, és a WD Blue SSD-hez hasonlóan M.2-es kivitelben is elérhető.

Tárolás és teljesítmény

A Kingston A400 120 GB-os, 240 GB-os, 480 GB-os és 960 GB-os változatban érkezik. Ezenkívül a teljesítmény a kapacitás függvényében változik.

Az olvasási sebesség továbbra is stabil 500 MB/s, de a 120 GB-os és a 240 GB-os változat írási sebessége 320, illetve 350 MB/s. A 480 és 960 GB-osok ehelyett 450 MB/s írási sebességgel büszkélkedhetnek.

Következtetés

A fentiek mellett a Kingston A400 nem tűnik olyan nagyszerűnek, ha figyelembe vesszük, hogy milyen lassú az itt felsorolt ​​újabb SSD-khez képest.

Ennek ellenére, ha szűkös a költségvetése, és a beszerezhető abszolút legolcsóbb SSD-t keresi, nem valószínű, hogy jobb árat talál.

A nagy kapacitású változatok 2022-ben aligha mutatnak jó értéket, de a 120 GB-os és a 240 GB-os ma már 20-30 dollárba kerülhet.

Ennek ellenére az A400 elsősorban azoknak fog tetszeni, akik nagyon szűkös költségvetéssel rendelkeznek, és hajlandóak megelégedni a lehető legolcsóbb SSD-vel.

Összességében ez egy kissé megbízható SSD, de figyelembe véve, hogy az újabb SSD-khez képest mennyire elavult és lassú, aligha lesz valakinek a legjobb választása 2022-ben.

Hogyan találja meg az igényeinek legmegfelelőbb SSD-t

Tároló kapacitás

legjobb ssd meghajtó

Mivel a hagyományos merevlemezek elérik a 4 TB vagy nagyobb tárolókapacitást, az SSD könnyen kicsinek tűnik ehhez képest.

A szilárdtestalapú meghajtók elsődleges erőssége azonban nem az, hogy képes hatalmas mennyiségű adatot tárolni, hanem az a puszta sebesség, amely lehetővé teszi az adatok olvasását és írását.

Nagyon fontos ezt szem előtt tartani, amikor SSD-t vásárol, mivel ezek nem optimálisak nagy mennyiségű adat hosszú távú tárolására.

A nagy kapacitású SSD-k egészen a közelmúltig költségesek voltak, így az emberek rendszerint kisebb SSD-t használtak rendszermeghajtóként, miközben HDD-t tartottak tárolásra, ami akkoriban a legköltséghatékonyabb megoldás volt.

2022-ben az árak csökkentek, és az 1 TB-os SSD-k elérhetőbbnek tűnnek, mint valaha , de kell-e egyáltalán ekkora SSD ?

Amint láthatja, az SSD-k akár 120 GB-tól is indulhatnak, de nem javasoljuk ilyen kicsi beszerzését, hacsak nem szűkös a költségvetés.

Ugyanez mondható el a 240 GB-os SSD-kről is – jelenleg olcsóbbak, mint valaha, de biztosan gyorsan beszűkülnek, még akkor is, ha csak rendszermeghajtóként használja őket.

A legtöbb esetben az 500 GB-ot nagyon édes helynek találjuk, ha SSD-kről van szó. Bőséges tárhelyet biztosítanak, jelenleg viszonylag megfizethetőek, és lehetővé teszik egyszerre több játék telepítését, miközben potenciálisan elegendő helyet hagynak a multimédiás könyvtárak számára, amelyeket esetleg gyorsan szeretne elérni.

És végül, ahogy fentebb említettük, az 1 TB-os SSD-k és még nagyobbak ma megfizethetőbbek, mint néhány évvel ezelőtt.

Valószínűleg azonban nem lesz szüksége annyi SSD-tárhelyre, hacsak nem használ valamilyen professzionális szoftvert, például az Adobe Premiere Pro-t, és szüksége van számítógépére nagy mennyiségű adat rendszeres olvasására/írására.

Ha csak a multimédiás és egyéb különféle fájlok számára van szüksége extra tárhelyre, amelyekhez nem kell gyorsan és rendszeresen hozzáférnie, a HDD költséghatékonyabb megoldás lesz.

Sebesség

SSD vs HDD

A szilárdtestalapú meghajtók exponenciálisan gyorsabbak, mint a merevlemezek. Az olvasási/írási sebesség azonban kismértékben vagy jelentősen eltérhet a különböző SSD-modellek között, mivel a hagyományos NAND SSD-k közel sem olyan gyorsak, mint a drágább M.2 NVMe SSD-k.

Bár a 3500/3300 MB/s írási/olvasási sebesség mellett a Samsung 970 EVO Plus lényegesen jobb teljesítményt nyújt az 560/530 MB/s-os WD Blue SSD-hez képest, ez egyszerűen nem így van. Ha kizárólag a játékról van szó, aligha fogod észrevenni a különbséget – ha egyáltalán észreveszed, akkor az.

Végül is az SSD elsődleges előnye a játékkal szemben a gyorsabb betöltési idő. Az NVMe SSD ebből a szempontból általában csak csekély mértékben gyorsabb, mint egy NAND SSD, így nem nevezhető megtérülő befektetésnek, ha többet fektet be egy gyorsabb SSD-be, hogy néhány másodperccel kevesebbet tudjon nézni a betöltőképernyőn.

De nem állítjuk, hogy az NVMe SSD-k és a négy számjegyű olvasási/írási sebességük semmi célt nem szolgál – távolról sem. Világos változást hozhatnak olyan munkaállomásokon, ahol az SSD-nek rendszeresen sok adatot kell olvasnia és írnia.

Mindazonáltal egy olyan PC esetében, amelyet szigorúan játékra és olyan hétköznapi dolgokra használnak, mint a multimédia vagy a webböngészés, egyszerűen túlzásba esnek.

SATA III vs. M.2

Amint a fenti lapon látható, az SSD kétféle módon csatlakozhat az alaplaphoz: SATA III csatlakozón vagy M.2-es bővítőhelyen keresztül. A különbségek itt csak esztétikaiak lehetnek, de a teljesítmény is jelentős szerepet játszik.

Ugyanis az M.2 slot elméleti áteresztőképessége sokkal nagyobb, mint a SATA, ezért minden NVMe SSD M.2-t használ, de nem minden M.2 SSD NVMe SSD.

Például, ahogy a cikkben is látható, a WD Blue SSD SATA és M.2 változatban is elérhető, de a teljesítmény ugyanaz marad.

Már tárgyaltuk a NAND SSD-k és az NVMe SSD-k közötti teljesítménybeli különbségeket, tehát ha ezt félretesszük, van értelme egy M.2 NAND SSD-t venni egy normál NAND SSD-re, amely SATA csatlakozót használ?

A különbségek szinte teljesen esztétikaiak és talán logisztikaiak.

Lehet, hogy egyszerűen csak tetszik az az ötlet, hogy az SSD feltűnően üljön az alaplap M.2-es foglalatában, vagy esetleg nem szeretne extra kábelkezeléssel bajlódni, vagy hogy az SSD helyet foglaljon a HDD-rackben.

De végül, amíg a teljesítmény nem jelent problémát, azt javasoljuk, hogy válassza azt, amelyik jobban érzi magát, és amelyik a legjobban illik számítógépéhez.

Gyakorlatilag nincs gyakorlati különbség a kettő között, hacsak nem tervez extra pénzt fektetni egy NVMe SSD-re.

Következtetés – A legjobb SSD 2022-re

Mint minden más hardverkomponens esetében, itt sem lehet egyetlen legjobb megoldást találni. Íme azonban véleményünk arról, hogy ezek közül az SSD-k közül melyiket találja a legvonzóbbnak.

A legjobb olcsó SSD: WD Blue

A legjobb SSD

Miközben nem a legolcsóbb SSD ezen a listán – ez a megtiszteltetés a Kingston A400-at illeti – úgy érezzük, hogy a WD kék SSD ez lenne a legjobb választás bárki számára, aki alacsony költségvetéssel rendelkezik.

Nem csak a játékhoz több mint megfelelő teljesítményt kínál, de elérhető áron is érkezik, 5 év garanciával kiegészítve, és a SATA és az M.2 változat közötti választás mindig plusz.

A legjobb ár-érték arányú SSD: Intel 660p

A legjobb szilárdtestalapú meghajtó

Aligha kell hangsúlyozni, miért találjuk a Intel 660p hogy a pillanatnyilag a legjobb ár-érték arányt kínálja, mivel már megállapítottuk, hogy ez kiváló egyensúly a teljesítmény és a megfizethetőség között.

A prémium választás: Samsung 970 EVO Plus

A legjobb SSD 2019

És végül, a prémium választáshoz megvan a Samsung 970 EVO Plus . Mint már megállapítottuk, ez a leggyorsabb SSD ezen a listán, és bár nem tud versenyezni az olyanokkal, mint a Samsung 970 Pro ha nagy munkaterhelésről van szó, az alacsonyabb ár vonzóbbá teszi a játékosok számára.

Ezek is tetszhetnek neked