Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb SSHD-k (2022-es vélemények)

A legjobb SSHD-k (2022-es vélemények)

Tehát érdemes beruházni egy SSHD-be, más néven szilárdtest-hibrid meghajtóba? Ebből a vásárlási útmutatóból és a legjobb SSHD-kről is tájékozódhat.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4 A legjobb SSHD

A HDD és az SSD kérdése az viszonylag könnyű válaszolni . A HDD a régi, kipróbált és bevált megoldás, amely a legjobb gigabájtonkénti árat kínálja. Eközben az SSD az új gyerek a blokkon, amely kivételes teljesítményt nyújt, igaz, lényegesen magasabb áron.

De hol vannak a hibrid meghajtók vagy az SSHD-k ( szilárdtestalapú hibrid meghajtók ), belefér az egész?

Ha nem vagy túl lelkes egy drága SSD + HDD beállításért játékgépedhez, akkor az SSHD jó megoldás lehet, mert a két világ legjobbjait ötvözi – a HDD megfizethetőségét és kapacitását, valamint azt a teljesítményt, amelyet egy A HDD ritkán éri el.

Érdekelt? Ezután nézze meg a következőket 2022 két legjobb SSHD-je !

Egy rövid útmutatót is mellékelünk, amely választ ad néhány gyakori kérdésre, amelyet a felhasználók általában feltesznek az SSHD-kkel kapcsolatban.

TartalomjegyzékElőadás

legjobb sshd

Seagate FireCuda (3,5 hüvelykes)

Kapacitás: 1 TB, 2 TB
Fordulatszám: 7200

Lásd Ár

Az SSHD-ről

A Seagate az egyik legismertebb merevlemez-gyártó, termékeik általában hatalmas tárolókapacitásukról és alacsony áraikról ismertek.

Ami azt illeti, a Seagate volt az első cég, amely az SSHD kifejezést használta hibrid meghajtókra. A mai napig az övék FireCuda Az SSHD-sorozat továbbra is a legnépszerűbb termékek közé tartozik ebben a kategóriában.

A FireCuda SSHD asztali 3,5 hüvelykes változata 1 TB-os és 2 TB-os kapacitású változatban érhető el, mindkettő 7200 RPM-en forgó lemezt használ, ami manapság nagyjából a játék-orientált asztali meghajtók norma. 8 GB is jár hozzá NAND tárhely és 64 MB gyorsítótár.

Műszaki adatok:

Formátum3,5 hüvelykes
Kapacitás1 TB / 2 TB
Gyorsítótár mérete64 MB
NAND kapacitás8 GB
Sebesség7200 RPM
Interfész interfészSATA 6 Gb/s

A gondolataink

A FireCuda sorozat továbbra is a legnépszerűbb SSHD-k a piacon, és ennek jó oka van. Igaz, kevés a versenytársa, és a legelterjedtebb, de valóban ez a jelenleg elérhető legjobb SSHD.

A Seagate HDD-k hírhedt meghibásodási aránya ellenére meglehetősen megbízhatónak bizonyult, megfizethetősége pedig páratlan. Teljesítményét tekintve könnyen felülmúlja a mainstream HDD-ket, és remekül képes együttműködni a teljesítmény-orientált modellekkel, mint pl. WD fekete .

Azonban továbbra sem tudja megközelíteni azt a fajta teljesítményt, amelyet egy igazi SSD kínál.

legjobb sshd 2018

Seagate FireCuda (2,5 hüvelykes)

Kapacitás: 500 GB, 1 GB, 2 GB
Fordulatszám: 5400

Lásd Ár

Az SSHD-ről

Ahogy a neve is sugallja, ez majdnem pontosan ugyanaz az SSHD, mint a fenti FireCuda modell, a nyilvánvaló kivételtől eltekintve – ez egy 2,5 hüvelykes meghajtó, ami logikus választássá teszi a laptop- és konzoltulajdonosok számára.

A 3,5 hüvelykes asztali modelltől annyiban különbözik, hogy az 1 TB-os és 2 TB-os mellett egy kisebb, 500 GB-os változatot is tartalmaz, valamint alacsonyabb, 5400-as fordulatszámmal rendelkezik, ami a 2,5 hüvelykes meghajtóknál megszokott. Ettől eltekintve nagyjából megegyezik nagyobb unokatestvérével.

Bár természetesen a kompaktabb váz azt jelenti, hogy a kisebb meghajtó valamivel drágább is lesz.

Műszaki adatok

Formátum2,5 hüvelykes
Kapacitás500 GB / 1 TB / 2 TB
Gyorsítótár mérete64 MB
NAND kapacitás8 GB
Sebesség5400 RPM
FelületSATA 6 Gb/s

A gondolataink

Nincs sok mondanivaló a 2,5 hüvelykes FireCudáról, amit még ne mondtak volna a 3,5 hüvelykes asztali megfelelőjéről. Mint fentebb említettük, valamivel drágább, és hasonló specifikációkkal rendelkezik, de még mindig összehasonlítható teljesítményt nyújt.

Ezzel együtt nem sok oka van ennek a verziónak az asztali PC-hez való választására, mivel elsősorban laptopokhoz és konzolokhoz készült.

Hogyan működnek az SSHD-k?

legjobb hibrid hajtás

Tehát valószínűleg kíváncsi vagy arra, hogy az SSHD-k hogyan érnek el jobb teljesítményt a HDD-kénél, miközben árkategóriájukban maradnak?

A válasz a NAND flash memóriában rejlik. Ez ugyanaz a típusú memória, mint az SSD-k, a különbség az, hogy az SSHD-k nagyon kis mennyiséget tartalmaznak ebből a memóriából – 8 GB, a FireCuda meghajtók esetében.

Ennek a kis memóriamodulnak hasonló funkciója van, mint a HDD gyorsítótárának, és ahhoz is hasonló Intel Optane művek. A rendszer átveszi a leggyakrabban használt alkalmazásokat, és a memória ezen kis részén tárolja azokat, így növelve a teljesítményt.

Miért nem népszerűek az SSHD-k?

legjobb sshd játékhoz

Valószínűleg azon tűnődsz, hogy miért csak két termék szerepel itt, miközben számos más prominens cég foglalkozik tárolási megoldásokkal, mint pl. WD , Toshiba , Hitachi stb.

Nos, bár vannak más SSHD-k is, a bökkenő az, hogy ezek nem olyan könnyen hozzáférhetők, és nem olyan elterjedtek, mint a Seagate által gyártottak.

Az ok, amiért a hibrid hajtások sohasem terjedtek el igazán az előre beépített rendszereken kívül, az az, hogy sokan egyszerűen nem tekintik őket megtérülő befektetésnek. A hétköznapi felhasználók általában elégedettek azzal, amit az olcsóbb HDD-k kínálnak, míg a rajongók hajlandóak megtenni a plusz mérföldet, és befektetni egy tényleges SSD-be a fő rendszermeghajtójukat.

A hibrid meghajtók nagyon jó üzletnek számítottak akkoriban, amikor az SSD-k őrülten drágák voltak. Mivel azonban az SSD ára csökken, és az SSHD-k nem tudnak megfelelni teljesítményüknek, a hibrid meghajtók sorsa legfeljebb kétséges.

SSHD teljesítmény

sshds

Most pedig eljutunk a fontos kérdéshez: hogyan teljesítenek az SSHD-k a HDD-kkel és az SSD-kkel összehasonlítva ?

Nos, ez nem éppen a tökéletes középút, ennek nyilvánvalónak kell lennie. Általában az SSHD teljesítménye a minőségi HDD teljesítményéhez hasonlítható, de közel sem az SSD szintjéhez.

Pontosabban, az SSHD-k olvasási/írási sebessége általában 150 MB/s körül van. Összehasonlításképpen, az SSD-k jóval 400 MB/s feletti sebességre képesek, míg a normál HDD-k és a teljesítmény-orientált HDD-k körülbelül 100, illetve 150 MB/s-on ülnek.

Az SSHD pontos sebessége azonban nem mérhető olyan pontosan, mivel a NAND memóriát és a merevlemezt is használja az adatok tárolására. Mint ilyen, sokkal gyorsabban tud alkalmazásokat indítani, mint egy HDD, még akkor is, ha magának a lemeznek az olvasási/írási sebessége nem tűnik sokkal gyorsabbnak.

#0144 - Seagate FireCuda 2 TB SSHD áttekintés + Való világ tesztek A videót nem lehet betölteni, mert a JavaScript le van tiltva: #0144 – Seagate FireCuda 2 TB SSHD áttekintés + Való Világ tesztek (https://youtu.be/4kRswpJfJhQ)

Érdemes SSHD-t vásárolni?

Első pillantásra az SSHD-k nem tűnhetnek többnek puszta trükktermékeknél, különös tekintettel arra, hogy milyen kevés modell áll rendelkezésre, és mennyire népszerűtlenek.

Ennek ellenére két jó okunk van arra, hogy HDD vagy SSD helyett SSHD-t vásároljunk.

Az elsődleges ok, amiért szeretne SSHD-t szerezni, az helyet takaríthat meg . Ez fontos tényező azoknak a laptoptulajdonosoknak, akik nem engedhetik meg maguknak a nagy kapacitású SSD-t, és nem akarnak külső merevlemezt cipelni, bárhová is mennek.

Ezen kívül jelen vannak az SSHD-k is jó ár-érték. Jó egyensúlyt találnak a teljesítmény és a megfizethetőség között, amint azt korábban említettük. Tehát, ha a HDD-nél jobb teljesítményt szeretne, de nem szeretne nagy kapacitású SSD-be vagy SSD+HDD kombinációba fektetni, akkor az SSHD jó választás.

legjobb sshd laptophoz

Ezek is tetszhetnek neked