Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb PC-tápegységek (2022-es értékelések)

A legjobb PC-tápegységek (2022-es értékelések)

Ha új számítógépet szeretne építeni, vagy csak egy új PC tápegységre van szüksége, akkor ez a megfelelő útmutató az Ön számára. Íme a mai legjobb PC tápegységek.

ÁltalRózsa Mattise 2022. január 4 A legjobb PC tápegységek

A számítógép megfelelő tápellátása megrongálhatja és eltörhetiértékes beállítás. Elegendő teljesítmény nélkül a számítógép nem tud a legjobb tudása szerint működni. Pénzt pazarolhat drága frissítésekre, ha a számítógépe nem tud elegendő energiát biztosítani számukra!

Ugyanakkor ugyanígy nem hatékony, ha túl sok energiát vásárol a számítógépéhez. Bár ennek nem szabadna befolyásolnia a számítógép működését, előfordulhat, hogy a szükségesnél sokkal több pénzt költhet rá. A különböző PSU-k különböző mennyiségű energiát szolgáltatnak, és eltérő tulajdonságokkal is rendelkeznek.

Bár nehéz leszűkíteni a legjobb tápegységet, mi mindent megtettünk annak érdekében, hogy ezt biztosítsuk Önnek. A különböző teljesítményeken kívül a tápegységek három különböző típusban is kaphatók: moduláris, félmoduláris és nem moduláris.

Előző

Corsair AX 1000

Corsair AX 1000
 • Maximális hatékonyság
 • Kiváló megbízhatóság
Lásd Ár

EVGA Supernova 750 P2

EVGA Supernova 750 P2 Design
 • Kiváló minőség
 • Hatékonyság méltányos áron
Lásd Ár

Thermaltake Toughpower GF1 ARGB 850

Thermaltake Toughpower GF1
 • Minőségi termék bónusz fényjátékkal
Lásd Ár Következő

TartalomjegyzékElőadás

Modularitás

Modularitás

A megvásárolt tápegység modularitása fontos döntés. Míg a PSU ugyanazokat az alapvető funkciókat látja el, függetlenül attól, hogy mennyire moduláris, megváltoztathatja az árat, a kábelkezelést, a teljesítményt és még sok mást.

Modularitás a PSU-knál arra utal, hogy mennyire testreszabhatók az egység kábelkimenetei. A teljesen moduláristól a nem modulárisig terjednek. A teljesen moduláris PSU-k minden vezeték számára porttal rendelkeznek, amelyek tetszés szerint eltávolíthatók és cserélhetők.

Ez azt jelenti, hogy ha egy adott színsémát próbál létrehozni a számítógépével, akkor a témához igazodó, bizonyos árnyalatú színes vezetékeket is hozzáadhat. Cserélheti a drágább vezetékeket is, például azokat, amelyek műanyag helyett nejlonhüvelyűek.

Másrészt, mivel ezek az egységek annyira testreszabhatók, általában drágábbak. Ugyanakkor általában jobban teljesítenek. Mivel csak azokat a vezetékeket csatlakoztatja, amelyekre szüksége van, egyetlen vezeték sem veszíti el a teljesítményt az egységen. A légáramlás és a teljesítmény általában jobb is, mivel nem fognak plusz vezetékek ülni és helyet foglalni.

Modularitás tervezés

A spektrum másik végén nem moduláris tápegységek találhatók. Ezek a tápegységek minden olyan vezetéket tartalmaznak, amelyekre tartósan az egységhez csatlakoztatva lehet. Aki ezeket a vezetékeket tervezi használni, annak hibátlanul teljesíti a célját, mások számára viszont rémálommá teszi a kábelkezelést.

Ezen túlmenően, ezeknek az extra vezetékeknek a birtoklása negatívan befolyásolhatja a teljesítményt. Mint már említettük, a túl sok használaton kívüli vezeték pazarolhatja az energiát, és ha a ventilátor útjában vannak, az egységet is felmelegítheti.

Középen félmoduláris tápegységek találhatók. Ezeknek a tápegységeknek több portja van cserélhető vezetékekkel, de a lényegesek, mint például a tápvezeték, állandóan az egységhez csatlakoztatva maradnak. Általában a félmoduláris egységek jelentik a legjobb kompromisszumot a költségek és a teljesítmény között a három között, de ha például a tápvezeték megsérül, nem tudja olyan könnyen megjavítani az egységet, mint egy teljesen moduláris tápegység esetén.

Hatékonyság

PSU hatékonyság

A hatékonysági minősítés a PSU-nál is érdemes megfontolni. Míg a nem moduláris tápegységek általában véve kevésbé hatékonyak, a legtöbb tápegység saját hatékonysági besorolással rendelkezik.

Ennek legáltalánosabb indikátora a 80PLUS jelző, amely minden 80%-nál nagyobb energiahatékonysággal működő tápegységen megtalálható. Az útmutatóban szereplő összes tápegység 80PLUS minősítéssel .

A legtöbb tápegység nem tud konkrét számot adni a működésük hatékonyságáról, de a 80PLUS besorolás több szinten is elérhető, amelyek jobb képet adnak a hatékonyságról.

Nem 80PLUS természetesen a legalacsonyabb szint, és minden olyan tápegységet tartalmaz, amely nem felel meg a 80PLUS szabványnak. Onnan, fehér a 80PLUS legalacsonyabb szintje, és onnantól megy Bronz , Ezüst , Arany , Platina , és Titán .

Arany hatékonyság a legtöbb játékos kedvence, mivel a platina és a titánium néha túlzásba esik az otthoni számítógépes alkalmazásokhoz. A 80PLUS besorolással rendelkező dolgok azonban remek kiindulópontnak számítanak, és minél magasabb a pontszám, annál inkább jövőbiztos.

EVGA 500 W1

EVGA 500 W1

Típus: Nem moduláris
Teljesítmény: 500
Hatékonyság: fehér

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Olcsó

Hátrányok:

 • Nem moduláris
 • Fehér hatékonysági besorolás
 • Csak 500 W-os kivitelben kapható
 • Három év garancia

A EVGA 500 W1 ez az útmutató kiindulópontja, és több okból is jó. Először is, ez egy kiváló lehetőség annak, aki középszintű PC-t épít, és aki még nem érti a PC terminológiáit.

Az EVGA 500 W1 a tápegység megbízható, alapmodellje, és egyben a legolcsóbb opció a listánkon. Kiváló lehetőség szűkös költségvetéssel rendelkezők számára.

Ez a modell csak egy wattban kapható: 500. Általában az 500 watt kiváló kiindulási pont a legtöbb középkategóriás játék PC-hez. Hacsak nem ad hozzá néhány nagyon energiaéhes GPU-t vagy más alkatrészt a számítógépéhez, akkor nem kell ennél sokkal több. Mint ilyen, ez a GPU nagyon olcsó választás – alacsony fogyasztás, de alacsony ár is.

A 80PLUS tanúsítvány ezen a modellen is csak a fehér minősítés. Ez a lehető legalacsonyabb minősítés, miközben továbbra is a 80PLUS tartományon belül marad, de ez nem túl meglepő egy olcsó modell esetében.

Ez egy nem moduláris tápegység, ahogy az egy költségvetési egységtől elvárható. Ez azt jelenti, hogy ésszerű kábelkezelési megoldásokkal kell rendelkeznie a számítógépében, ha nem akarja, hogy többletkábel zűrzavaros legyen az Ön esetében.

Bár ez az egység tartalmazza az előfeltétel feszültségvédelmet, előfordult néhány említés a vele kapcsolatos sütési eseményekről, ezért tartsa szem előtt. Lehet, hogy nem jó ötlet egy új, drága PC-hez. Ne feledje azonban, hogy az ehhez hasonló események bármely tápegységnél előfordulhatnak.

Ha azonban megbirkózik az extra kábelekkel, és nem bánja az eszköz alacsonyabb hatékonysági besorolását, ez egy megfelelő lehetőség azok számára, akik alacsony költségvetéssel dolgoznak. Ne feledje azonban, hogy erre az egységre csak három év garancia vonatkozik.

EVGA 500 W1 Design

EVGA 500 BR

Típus: Nem moduláris
Teljesítmény: 450, 500, 600, 700
Hatékonyság: bronz

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Megfizethető
 • Bronz minősítésű

Hátrányok:

 • Terhelés alatt hangos lehet
 • Gyártási hibákra hajlamos
 • Nem moduláris
 • Három év garancia

A EVGA 500 BR egy másik pénztárcabarát tápegység, de ezúttal egy kicsit rugalmasabb. Ez az egység 450, 500, 600 és 700 wattos változatban kapható. Több testvérváltozatban is elérhető még több watttal, mint például a BQ és a BT.

Az előző modellhez hasonlóan ez az egység is teljesen nem moduláris. Mint olyan, jó kábelkezelés stratégiákra van szükség ahhoz, hogy a legtöbbet kihozzuk belőle. Mivel azonban ez a minősített bronz 80PLUS, egy kicsit hatékonyabb, mint a fenti W1.

Ne feledje azonban, hogy a tényleges hatékonysági különbség a fehér és a bronz minősítések között meglehetősen minimális – általában 1-3 százalék között van. Találhat egy táblázatot a tényleges százalékokkal itt és a fenti Modularitás részben.

Összességében ez egy tisztességes PSU. Mint sok tápegység, ez is áldozatul eshet bizonyos meghibásodások miatt. Ezen túlmenően ez az egység terhelés alatt lehet kissé hangos, így ha ez valami zavarná, akkor szerény ára ellenére jobb elkerülni.

Ha azonban nem tervezi, hogy számítógépét gyakran töltse le, akkor valószínűleg nem fogja észrevenni ezt a hátrányt. Ne feledje azonban, hogy erre a tápegységre is csak három év garancia vonatkozik, ellentétben a listánkon szereplő legtöbb választási lehetőséggel, amelyeknek öt van. Ez egy kicsit elfogadhatóbb költségvetési modell esetén, de mégis fontos figyelembe venni.

EVGA 500 BR teljesítmény

Corsair CX 750

Típus: Nem moduláris vagy félmoduláris
Teljesítmény: 650, 750
Hatékonyság: bronz

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagyon csendes
 • Félmoduláris és nem moduláris lehetőségek
 • A nagy teljesítmények kiválóak a jövőbiztossághoz

Hátrányok:

 • Ritkán hajlamos mechanikai meghibásodásra
 • A kábelek kezelése nehézkes lehet

A Corsair CX 750 az első lehetőség a listánkban azzal a lehetőséggel, hogy félig moduláris. Valójában ez a tápegység nem moduláris és félmoduláris opciókban is elérhető. A különbség az, hogy a félmoduláris egységeknél a név után egy M van. Például a CX 750 ekkor a CX 750M lenne.

Ez a tápegység 750 és 650 wattos változatban is kapható, tehát a korábbi választásainknál nagyobb terhelésű PC-khez készült. Mindkét teljesítmény félmoduláris és nem moduláris konfigurációban is elérhető. A legtöbb játékos számára a félmoduláris konfiguráció az ideális.

Figyelemre méltó, hogy ez az egység rendkívül csendes, még terhelés alatt is. Aki aggódik a tápegysége zajszintje miatt, vegye figyelembe: ezt rendkívül csendesre tervezték. Szintén figyelemre méltó, hogy ehhez az egységhez öt év teljes körű garancia tartozik, ami azt jelenti, hogy ezt a tápegységet több összeállításhoz is használhatja. A nagy teljesítménynek sokkal értelmesebb, ha figyelembe vesszük ezt a tényt.

Ne feledje, hogy ennek a tápegységnek a félmoduláris változatai valamivel drágábbak, mint a moduláris változatok. Ez várható is, de a tényleges árkülönbség meglehetősen kicsi.

Az előző egységhez hasonlóan ez is bronz minősítésű. Míg ebben a cikkben korábban az aranyat javasoltuk, a bronz továbbra is kiváló kompromisszum a teljesítmény és a költségek között. Az arany minősítésű tápegységek drágábbak lesznek.

Corsair CX 750 Design

Thermaltake SMART 500W

Típus: Nem moduláris
Teljesítmény: 430, 500, 600, 700
Hatékonyság: fehér

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagyon pénztárcabarát
 • Számos watt opció
 • RGB opció

Hátrányok:

 • Nem moduláris
 • Hajlamos a mechanikai problémákra

A SMART 500W egy másik lehetőség egy olcsó tápegységhez. Ez a modell szintén nem moduláris, ami hátránya, de az ára is jó. Valójában ennek a modellnek az alapára a legolcsóbb a teljes kínálatunkban.

Ez a tápegység négy wattban kapható: 430, 500, 600 és 700. Ez az alacsony költség mellett kiváló költségvetési opcióvá teszi. Hatékonysága csak fehér, de ez nem váratlan egy költségvetési modellnél.

Amellett, hogy meglehetősen olcsó, ennek a tápegységnek van még egy egyedi ajánlata: RGB változatban is érkezik. Előreláthatólag az RGB verzió egy kicsit drágább, de ez is sok fűszert adhat az építkezéshez.

Más költségvetési lehetőségekhez hasonlóan ez is meghibásodhat, vagy akár DOA is lehet. Ha azonban működik, jól teszi a dolgát. Nagyon halkan is működik, ami határozott plusz. Szerencsére erre is öt év garancia vonatkozik.

Összességében ez a pénztárcabarát tápegység megfelelő választás – különösen azok számára, akik egyedi RGB tápegységet keresnek –, ha hajlandó kockáztatni vele.

Thermaltake SMART 500W Design

EVGA 650 GQ

Típus: Félmoduláris
Teljesítmény: 650, 750, 850, 1000
Hatékonyság: Arany

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Hosszú garancia a kapcsolódó termékekre
 • Arany minőségű
 • Félig moduláris
 • Csend, ha nem lohol

Hátrányok:

 • Hajlamos a szokásos mechanikai hibákra
 • A régebbi egységek kevésbé megbízhatóak

A EVGA GQ sorozat az első aranyminősítésű tápegység, amelyet megnézünk. Korábbi táblázatunk szerint ez azt jelenti, hogy az EVGA 650 GQ általában 90% körüli hatásfokkal fog működni, ad-vesz egy-két százalékot.

A GQ 650, 750 850 és 1000 wattos változatban kapható, az egység pedig félmoduláris. Még mindig meglehetősen megfizethető egy ilyen jó tápegységhez. Erre az egységre 5 év teljes körű garancia is vonatkozik, így számos jövőbeni összeállításban használhatja majd.

Ha olyat keres, ami kicsit tovább bírja, akkor ennek az egységnek a nagy testvérei, az EVGA G2 és G3 alapértelmezés szerint 10 év garanciát adnak, de a költségek kétszeresét vagy többszörösét.

Az EVGA 650 GQ-t úgy tervezték, hogy használat közben szinte hangtalan legyen. Nagy terhelés esetén minden tápegység kis zajt ad, és ez sem kivétel. Ennek az egységnek a ventilátora azonban nem aktiválódik egyáltalán hacsak nem szükséges, ami kiválóan alkalmas arra, hogy számítógépe szép és csendes maradjon.

Egy fontos dolog, amit meg kell jegyezni ezzel és sok EVGA termékkel kapcsolatban, hogy ha teljes mértékben ki szeretné használni az általuk kínált kiterjesztett garanciákat, általában regisztrálnia kell a terméket az EVGA honlapján a vásárlás után.

Ez gondot okozhat, és néha problémákat okozhat, ha követelést kell benyújtania, de elfelejtette regisztrálni a terméket.

Ezenkívül ügyeljen arra, hogy hol vásárolja ezt a készüléket. A tápegység régebbi verziói (és sok más) előre nem látható problémákat okozhatnak, amelyek az újabb egységekben nem fordulnak elő. Ha attól tart, hogy egy webhely régebbi egységeket árul, a legjobb, ha közvetlenül a vállalat webhelyén vásárol.

EVGA 650 GQ Design

Corsair RMx 850

Típus: Teljesen moduláris
Teljesítmény: 550, 650, 750, 850, 1000
Hatékonyság: Arany

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Jó ár, amit kapsz
 • 10 év garancia
 • Teljesen moduláris
 • Arany minőségű

Hátrányok:

 • A kábelek rugalmatlanok lehetnek
 • A kábelburkolatok rossz minőségűnek tűnnek/néznek ki

A Corsair RMx sorozat nagyon hasonlít az imént vizsgált GQ-hoz, de emeli a lécet, mivel ez az egység teljesen moduláris. Ez az első teljesen moduláris egység a listánkon, de meglepő módon még mindig a megfizethető tartományban van. Bár szinte minden teljesen moduláris tápegység esetében át kell lépnie a 100 dolláros korlátot, ez a tápegység remekül átmegy ezen a vonalon.

Mint a GQ, ez is RMx 850 arany minősítésű, ami azt jelenti, hogy körülbelül 90%-os hatékonysággal működik. Ezen túlmenően ez az egység a teljesítmények széles skálájában kapható.

Bár a teljesen moduláris tápegységre nem mindenkinek lesz szüksége, ez kiváló példa arra, hogy egy teljesen moduláris egység milyen értéket kaphat, ha gondosan vásárol. Ennek ellenére a teljesen moduláris PSU-k nem lesznek szerényebbek, mint ez; Általában a magas feszültséggel és a magas 80PLUS tanúsítvánnyal rendelkeznek, mint például az alábbi EVGA Supernova.

Ez az egység rendkívül csendes, és fantasztikus 10 év garancia is jár rá. Az egyetlen valódi panasz ezzel a modellel a kábelekkel kapcsolatos. Lehetnek merevek és kemények a munkavégzésükhöz, és olcsó műanyag burkolattal készülnek a szebb nejlonok helyett.

Ez tisztességes kompromisszum lehet ennek az egységnek a megfizethetőségéhez képest, és mivel teljesen moduláris, mindig vásárolhat egyedi kábeleket, de ezt szem előtt kell tartani.

Corsair RMx 850 ventilátor

EVGA Supernova 750 P2

Típus: Teljesen moduláris
Teljesítmény: 650, 750, 850, 1000, 1200, 1600
Hatékonyság: platina

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Csendes
 • Rendkívül hatékony
 • Jó ár, amit kapsz
 • Nagy teljesítményű opciók
 • 10 év garancia
 • Megbízható
 • Teljesen moduláris

Hátrányok:

 • Nagyon nehéz
 • Az ECO mód hatástalan lehet

A EVGA Supernova 750 P2 a mérnöki tudomány igazi vadállata. Annak ellenére, hogy a 80PLUS platina minősítést kapott, nem a titántól, ez az egység a legmagasabb teljesítményszinttel rendelkezik, amelyet a listánkra felvettünk. Ezek a teljesítmények egészen 1600-ig terjednek – ez majdnem háromszorosa annak, mint amire egy átlagos játék PC-nek szüksége van!

Noha a legtöbb embernek nincs szüksége 1600 wattos tápegységre – és valószínűleg amúgy sem akarnák látni rajta az árcédulát –, ez a lehetőség, különösen a csúcskategóriás PC-kkel rendelkező szakemberek számára, jó. A nagy teljesítményük hihetetlenül jövőbiztossá teszi ezeket a tápegységeket, és 10 év garanciát is vállalnak rájuk.

Nem meglepő módon ezek a tápegységek teljesen modulárisak, ami gyakran előfordul a csúcskategóriás és drága PSU-k esetében. Ráadásul azok is tankok . Ha könnyű tápegységet keres, ez nem az Ön számára való – egy tonna súlyú!

Egy dolog, amit meg kell jegyezni ezzel a tápegységgel – és más EVGA tápegységekkel kapcsolatban is – az EVGA ECO üzemmódjával kapcsolatos nehézségek. Az ECO mód lehetővé teszi, hogy az egység lassabban, hűvösebben és halkabban működjön kis terhelés mellett. Ha azonban a számítógép energiaszükséglete gyorsan ingadozik (például játék közben), a PSU-nak néha nehézségei lehetnek a lépéstartással. Ha ez megtörténik, a legjobb, ha kikapcsolja az ECO módot.

EVGA Supernova 750 P2 Design

Seasonic Focus+ Gold 550

Típus: Teljesen moduláris
Teljesítmény: 550, 650, 750, 850, 1000
Hatékonyság: Arany

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Jó minőségű
 • Csendesen fut
 • Arany minőségű
 • Teljesen moduláris
 • Kis forma

Hátrányok:

 • Nehéz lehet konkrét tápegység-modelleket találni
 • Az árak vadul ingadozhatnak

A Seasonic egy megbízható név a tápegységekben, amely évek óta létezik. Emiatt sok-sok PSU vonal és modell közül választhatnak. Azonban a PSU-jukat is nehéz lehet megtalálni, és az árak is változhatnak. A kapott végtermék azonban nagyon szép.

A Fókusz+ arany egy másik Gold-tanúsítvánnyal rendelkező, teljesen moduláris tápegység, hasonló a fentebb vizsgált Corsair RMx-hez. A Seasonicnak azonban van egy különleges előnye, hogy észrevehetően kisebb. Ez a tápegység mindössze 140 milliméter hosszú az RMx 160-hoz képest. Emiatt kiváló választás kisebb konstrukciókhoz.

A Focus+ Gold ventilátora egyedülálló programozással rendelkezik, mivel három különböző üzemmódban működik: ventilátor nélküli, csendes és hűtés. Ventilátor nélküli módban a ventilátor egyáltalán nem forog. Csendes üzemmódban a ventilátor a lehető legkevesebbet működik, hogy az egység hűvös maradjon. Hűtés üzemmódban a ventilátor olyan keményen dolgozik, amennyire szüksége van az egység hűtéséhez.

Noha ez az egység jó minőségben és méltányos áron érkezik, bizonyos modellek beszerzésének nehézsége némileg hátrányos helyzetbe hozza. Ha azonban talál egy jó ajánlatot, ne habozzon, válassza ezt!

Seasonic Focus+ Gold 550 Design

Corsair AX 1000

Típus: Teljesen moduláris
Teljesítmény: 850, 1000
Hatékonyság: Titán

Lásd Ár

Az előnyök:

 • A legmagasabb szintű hatékonyság
 • Teljesen moduláris
 • 10 év garancia
 • Megbízható és jól felépített

Hátrányok:

 • Nagyon-nagyon drága

A Corsair AX 1000 az első és egyetlen Titanium-tanúsítvánnyal rendelkező tápegység, amely szerepel ebben a listában. Más grafikus kártyák (például a Seasonic Prime Titanium) alternatív verziói azonban ezzel a megjelöléssel rendelkeznek. A titán tanúsítvánnyal rendelkező tápegységek erősek és rendkívül hatékonyak, de az árazásuk is ezt tükrözi.

Bár igaz, hogy egy ilyen titán-tanúsítvánnyal rendelkező egység megvásárlása nagyon visszavetheti Önt, lehetséges, hogy ez hosszú távon az Ön javára válik. Ez az egység az elérhető legmagasabb hatékonysági szinten működik (ami általában 94-96%).

Ha tíz évig használná ezt a tápegységet, ami a garancia időtartama, az sok megtakarított áramot jelentene, mint mondjuk egy White-tanúsítvánnyal rendelkező egység, amely csak 80% körüli hatékonysággal működik.

Ez kiváló érv az egység megvásárlása mellett, de csak akkor tartja meg a vizet, ha hosszú-hosszú ideig szeretné használni. Ha a következő néhány évben mindenképpen új tápegységet vásárol, ez az egység nem érné meg a többletköltséget.

Ennek ellenére ez az egység teljesen moduláris, jól felépített és megfelelően megbízható. Nagyon halkan is működik. És őszintén szólva, ha a számítógépe bármely részét megajándékozza, a PSU határozottan az egyik legjobb hely erre.

Corsair AX 1000 Design

Thermaltake Toughpower GF1

Típus: Teljesen moduláris
Teljesítmény: 650, 750, 850
Hatékonyság: Arany

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Címezhető RGB effektusok
 • Arany minőségű
 • Teljesen moduláris
 • 10 év garancia

Hátrányok:

 • Feleslegesen drága

Az utolsó választásunk erre a listára, a Thermaltake Toughpower GF1 , egy kicsit könnyedebb választás. Ez egy teljesen RGB egység, bár több különböző típusú RGB is kapható. Az ARGB a rövidítése címezhető Természetesen RGB-k, és ez azt jelenti, hogy finomabban szabályozhatja a termék színeit, de a tápegység normál RGB-változatokban is elérhető.

Meglepő módon ez az egység is teljesen moduláris, és a GF1 ARGB arany és platina színben is kapható. A platina azonban jelentősen visszavet. Még a Gold változat is sokkal többe kerül, mint nem RGB-s versenytársai.

Úgy tűnik, hogy ezeken a tápegységeken az ARGB frissítés egy viszonylag friss kiegészítés, így ez potenciálisan azt jelentheti, hogy kijavították a korábbi RGB modellekben gyakori problémákat. Nem csendes, de a legtöbb tápegység csendes végén található, így sok olcsó modellt megelőz.

Összességében ez egy különleges kártya egyedi ajánlatokkal. Úgy tűnik, hogy a Thermaltake az egyetlen komoly cég, amely kiváló minőségű RGB tápegységeket gyárt, és egyelőre ők uralják a piac ezen részét. A fényshow-nak azonban meg kell érnie ezt a többletköltséget a fogyasztónak is.

Thermaltake Toughpower GF1 Design

Következtetés

PC tápegység

Összességében a tápegységek kiváló kínálata közül választhatunk. Míg PSU-k egészében véve a legjobb időkben kissé finnyás, több lehetőség is van ezen a listán, amelyek minőségileg felülmúlják a többieket.

Először is, a legjobb általános választásunk érdekében a következőt kínáljuk EVGA Supernova P2 . Annak ellenére, hogy Platinum minősítésű grafikus kártya, ez az egység nagyon versenyképes áron érkezik, és amint az az előnyök és hátrányok listájából is látható, nem tudunk elég jót mondani róla! Ha van pénze erre az egységre költeni, erősen javasoljuk, hogy tegye meg; egyébként a EVGA GQ kiváló (és logikus) lelépés az árban.

A költségvetési választásunk viszont egy kicsit nehezebb volt. Úgy tűnik, hogy az olcsóbb tápegységeknél nagyobb a meghibásodás valószínűsége (bár ez is csak megfigyelői hatás lehet), így nem tudtunk egy kedvencet leszűkíteni. Ehelyett helyénvalónak tűnt elkülöníteni két prémium választást: a Corsair AX és a Thermaltake Toughpower GF1 .

A Corsair AX prémium választás egyetlen nyilvánvaló okból: Titanium-tanúsítvánnyal rendelkezik. Bár kezdetben drága, ez a hatásfok-besorolás valójában pénzt takarít meg az áramon hosszú távon, ha eleget használja – akár a költségkülönbség fedezését is eredményezheti!

A Thermaltake Toughpower GF1 ARGB , másrészt nem olyan szintű teljesítményt nyújt, mint a Corsair AX, mivel csak arany és platina színben érhető el, de ki ne szeretne néhány LED-es fényeffektust egyedi berendezésében?

Ezek is tetszhetnek neked