Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb Full Tower tokok (2022-es vélemények)

A legjobb Full Tower tokok (2022-es vélemények)

Új, teljes toronyházat keresel a következő számítógépedhez? Több száz esetet teszteltünk annak érdekében, hogy összeállítsuk a legjobb teljes tornyos tokok listáját.

ÁltalRózsa Mattise 2022. január 4 A legjobb Full Tower tokok

A teljes toronyház a megoldás azok számára, akik mindenre vágynak: egy PC, ahol minden élvonalbeli technológia elfér, néha többször is. Bár a méret nem mindig minden, ami a PC-konstrukciókat illeti, tagadhatatlan, hogy egy nagyobb méretű ház több funkciót tesz lehetővé, mint egy kis méret.

Nem mindenki akar azonban egy teljes toronyházat sem. Ezek a tokok sok helyet foglalnak el, és általában a legdrágábbak is. Hacsak nem az a küldetése, hogy mikroszámítógépet készítsen, a teljes toronyház lesz a legjobb választás, ha csúcskategóriás, nagy teljesítményű PC-t épít.

Ebben az útmutatóban áttekintjük jelenlegi kilátásait a legjobb teljes toronyház a piacon . Az itt említettek mindegyikének megvannak a saját előnyei és hátrányai.

Mivel a teljes tornyos tokok általában egy kis piaci rést jelentenek, a teljes tornyos házak rajongói sok ismétlődő bejegyzést fognak látni ezen a listán az elmúlt évekből. Hiszen nem sok oka van lecserélni valami régi, de jót, főleg, hogy az idő olcsóbbá teszi!

Ha azonban 2022-re frissen korszerű tokot keres, a listánkon is szerepel néhány ilyen bejegyzés! Csak azért, mert kevesebb tok van a piacon, nem jelenti azt, hogy a teljes toronyház kevésbé hasznos, mint a többi méretű.

A teljes tornyos házakat úgy tervezték, hogy extra helyet biztosítsanak különféle dolgoknak, például további CPU-knak, folyadékhűtőrendszereknek vagy több radiátornak. Az egyértelműség kedvéért az átlagos számítógép-felhasználónak vagy -építőnek valószínűleg nem lesz szüksége a teljes toronyház további nagy részére, de az ambiciózus vagy résépítők valóban nagyon hasznosnak találják őket!

Bár igaz, hogy a teljes tornyos vagy szupertornyos tok inkább egy réscikket jelent, ez nem jelenti azt, hogy a legjobb kiválasztásakor spórolnia kell a kutatással!

TartalomjegyzékElőadás

Phanteks Enthoo Pro

Phanteks Enthoo Pro

Csatlakoztatás: 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x 3,5 mm-es audiokimenet, 1x 3,5 mm-es audiobemenet
Ventilátorok: 1 x 200 mm-es ventilátor, 1 x 140 mm-es ventilátor

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Rendkívül megfizethető
 • Szín és ablak opciók
 • Nem feltűnő, modern megjelenés
 • Erős anélkül, hogy túlzott lenne

Hátrányok:

 • Kissé elavult
 • Sok műanyag

A Phanteks Enthoo Pro listánk alapvető költségvetési kiadása, és bár ez a költségvetés-barát gondolkodásmód egy kicsit megmutatkozik, ez nem feltétlenül vonja ki a versenyből.

Végül is, mivel valószínűleg a szokásosnál valamivel többet fog költeni, hogy megtöltse a toronyházat minden csengővel és síppal, hasznos lehet spórolni néhány dollárt, mondjuk magán a házon.

Ahogy fentebb is mondtuk, bár az Enthoo Pro a legolcsóbb vázat veszi át a listánkon, sajnos eléggé nyilvánvaló, hogy ez egy olcsó eset. A tok szálcsiszolt alumíniumnak látszó műanyagból készült, az oldalablakok pedig üveg helyett műanyagok.

Ha hajlandó egy kicsit többet hozzátenni az egység árához, akkor dúskálhat egy kicsit divatosabb megjelenésű változatért. edzett üveg ablak helyette.

Phanteks Enthoo Pro Design

Az olcsó anyagok ellenére ez a tok meglehetősen értelmetlen képet vág, és néhány éves kora ellenére nagyon modern dizájnesztétikával rendelkezik. Nem zavar! Nem viseli azt az űrhajó-kinézetet sem, mint a régebbi, teljes tornyos változatok közül, ami könyvünkben nagy előny.

Összességében ez az eset éppen annyit tesz kompromisszumot a minőségben, hogy az ár verhetetlen legyen. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az alváz törékeny vagy nem vonzó. Ha egy okos, értelmetlen helyet keres, ahol elkezdheti a teljes toronykalandokat, akkor itt a helye.

Azok számára, akik egyedi felépítésre vágynak, ez a tok fehér változatban is impozáns vonalakat vág. Nagyon egyedi titánzöld színben is kapható a ritkaságokat keresők számára.

Ezen kívül, ha nem hajlandó az edzett üvegű modellért spórolni, létezik ablak nélküli opció is. Ez elrejti az RGB-ket és a LED-eket, de nem kell a giccses műanyag ablakra nézni.

Phanteks Enthoo Luxe

Phanteks Enthoo Luxe

Csatlakoztatás: 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x 3,5 mm-es audiokimenet, 1x 3,5 mm-es audiobemenet
Ventilátorok: 4 db 140 mm-es ventilátor

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Drágának néz ki és érződik
 • Modern megjelenésű
 • Jó árú

Hátrányok:

 • Limitált LED színek

A Phanteks Enthoo Luxe az Enthoo Pro valamivel érettebb, drágább testvére. A fémnek tűnő műanyag helyett alig kétszeres áron a Luxe helyett fém házzal készül. Adjon hozzá néhány tetszetős elrendezésű LED-lámpát, és máris egy gyönyörű, mégis olcsó teli torony lesz a kezében.

Mivel alumínium bevonatú acél ház, az Enthoo Luxe elfogadható áron érkezik. A legtöbb közvetlen árversenytárs továbbra is olcsó műanyag előlapot használ, és egyikük sem rendelkezik beépített LED-lámpákkal, amelyekben a ventilátorok nem szerepelnek.

Kisöccséhez hasonlóan az Enthoo Luxe is több színben kapható, de ezúttal a tetszetős szürke az alternatív lehetőség. A Luxe műanyag ablakos változatban is érkezik, de véleményünk szerint a műanyag rontja a Luxe elegáns megjelenését. Mindenképpen az edzett üveges változatot részesítjük előnyben.

Phanteks Enthoo Luxe Design

Nem tudjuk túlhangsúlyozni azt az elégedettséget sem, hogy megérinti a házát és érezni a hideg fémet. Még ha az Enthoo Pro (és több más bejegyzés is a listán) fémnek tűnik, a bohózat azonnal tönkremegy, ha megérinti az anyagot. Mivel a Luxe alumínium bevonatú, nem fogja látni ezt a problémát.

Összességében az Enthoo Luxe egy kiváló, teljes körű toronyháznak tűnik. Meglepően sok harangot és sípot tartalmaz az árához képest, miközben megőrzi az elegáns, aktuális megjelenést.

Mindezt anélkül is teszi, hogy drága területekre merészkedne. Ha egyetlen alvázat kellene ajánlanunk mindenkinek, aki teljes toronyházat szeretne, valószínűleg ez lenne az.

Thermaltake A700

Thermaltake A700

Csatlakoztatás: 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x 3,5 mm-es audiokimenet, 1x 3,5 mm-es audiobemenet, 1x USB-C
Ventilátorok: 2 db 140 mm-es ventilátor

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Vadonatúj tok
 • Modern és elegáns
 • Hely mindennek

Hátrányok:

 • Prémium árcédula
 • Furcsa formájú

A Thermaltake A700 az ár és a minőség tekintetében egy közepes és magas szintű tok. És ez magában a felépítésben is megmutatkozik. Míg ebben a kínálatban az új és a visszatérő tokok megfelelő keveréke található, az A700 modern vonalvezetését és stílusát tekintve a legmegfelelőbb.

Az ok, amiért az A700 olyan lenyűgözőnek tűnik, az az, hogy valójában az van a piac újdonsága; 2019 harmadik negyedévében jelent meg.

Ahelyett, hogy téglalap alakú profilt vágna, mint néhány teljes toronyház, az A700 inkább négyzet alakú. Olyan hosszú, ameddig magas. Egyes felhasználók előnyben részesíthetik ezt a négyzet alakú formát, míg mások nem.

Míg az ebben az útmutatóban bemutatott esetekben az A700 a magasabb árkategóriába tartozik, az van viszonylag új, ezért az építők díjat fognak fizetni ezért. Ettől eltekintve az A700 prémium anyagok és csatlakozók nagyszerű keverékét kínálja elfogadható áron.

Thermaltake A700 Design

A gyönyörű megjelenés mellett az A700 prémium kategóriásnak is tűnik. Noha nem tartozik hozzá LED-ek, mint a termékkínálatunkban szereplő más tokok, a tok kialakítása kihasználja az Ön által behelyezett fényjeleket.

Az alváz mindkét oldalán vastag, masszív, kihajtható üvegpanelek találhatók, hogy minden belső munka csillogjon.

A legjobb az egészben, hogy ez az eset rendkívül sokoldalú. Tele van lehetőségekkel egyedi vízhűtő áramkörök, többféle különböző típusú kártya és egyebek felszerelésére. Bár a házhoz csak két olcsó ventilátor tartozik a dobozból, ezeket mindenképpen érdemes lecserélni néhány villámosabb ventilátorra vagy vízhűtési lehetőségre.

Thermaltake Core V71

Thermaltake Core V71

Csatlakoztatás: 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x 3,5 mm-es audiokimenet, 1x 3,5 mm-es audiobemenet
Ventilátorok: 3 db 200 mm-es LED ventilátor, 1 db 140 mm-es ventilátor

Lásd Ár

Az előnyök:

 • nem csúnya
 • Masszív, minőségi felépítés

Hátrányok:

 • Légáramlási problémák elöl
 • Drága egy műanyag ház

A Thermaltake Core V71 az A700 valamivel idősebb, jobban űrhajónak tűnő testvére. Noha ez a tok közel sem volt olyan régóta a piacon, mint a kínálatunkban szereplő többi teljes toronyház, mégis rendelkezik azzal a 2000-es évek műanyag űrhajó-kinézetével, amely annyira elterjedt a teljes tornyos tokok között.

Ha nem zavar ez a megjelenés, akkor a Core V71 a specifikációk és az ár tekintetében bejön. Akár műanyag, akár nem, a V71 közel sem olyan díszes, mint például a Corsair Graphite 780T vagy a Rosewill Thor V2.

A megfelelő RBG-kkel és belső alkatrészválasztékkal akár azt is mondhatnánk, hogy a Core V71 stílusos, vagy legalábbis frissítő.

Thermaltake Core V71 Design

A Core V71 ára valamivel magasabb, mint a többi műanyag tok kínálatában, de a tervezők által alkalmazott okos tervezési döntések egy kicsit ellensúlyozzák ezt az árat. A ház elején lévő rossz légáramlási problémák azonban kevésbé gazdaságossá teszik ezt a költségvetési lehetőséget.

Ha egy olcsó, teljes toronyházat keres, amelyre nem árt ránézni, gondoljon egy kicsit a Core V71-re. Bár a légáramlási problémák miatt valószínűleg jobban fog működni vízhűtéses rendszerrel a léghűtés helyett, bőven van benne hely a beszerelt hűtési lehetőségeknek.

Rosewill Gaming Thor V2

Rosewill Gaming Thor V2

Csatlakozás: 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x 3,5 mm-es audiokimenet, 1x 3,5 mm-es audiobemenet, 1x e-SATA
Ventilátorok a csomagban: 1 x 230 mm-es LED ventilátor, 2 x 230 mm-es ventilátor, 1 x 140 mm-es ventilátor

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Olcsó műanyag tok
 • LED-es ventilátorokkal van felszerelve

Hátrányok:

 • Vannak, akik nem fogják értékelni az űrhajó-szerű kialakítást
 • Régebbi tok, néhány elavult számlappal és gombbal

A Rosewill Gaming Thor V2 az alapvető műanyag, LED-deszkás játék PC-ház. Aki elég sokáig nézi, visszatekintést kap a 2000-es évekbe. Ennek az az oka, hogy kezdetben ez egy régebbi eset, de ez nem jelenti azt, hogy kevésbé versenytárs, mint a többi példa.

Ha nem bánja, ha leminősíti a modern megjelenést, a Thor V2 enyhe árcsökkenést is biztosít. Ez azonban meg sem közelíti az Enthoo Pro-t, a költségvetésünk nyertesét. Ha azonban néhány mutatós LED-et és éles vonalakat keres, a Thor V2 itt győzedelmeskedik.

A Thor V2 fehér változatban is érkezik. Bár még mindig nagyon rakétaszerű, a fehér változat sokkal kifinomultabbnak tűnik, mint a fekete. Mindkét esetben egy katonai repülőgép-hordozóra emlékeztető számítógépházat kap (innen a Thor név), de néhányan értékelni fogják ezt a tervezési filozófiát.

Rosewill Gaming Thor V2 Design

A V2 izgalmas tulajdonsága a ház tetején található szellőzőnyílások. Ezek a bordák kinyílhatnak vagy zárhatók, hogy jobb légáramlást biztosítsanak, vagy simább profilt tartsanak fenn. Bár ez a funkció csak minimálisan funkcionális, érdekes esztétikai kiegészítés, amelyet egyes építők értékelhetnek.

Corsair Obsidian 1000d

Corsair Obsidian 1000D

Csatlakozás: 4x USB 3.0, 2x USB-C, 1x 3,5 mm-es audiokimenet, 1x 3,5 mm-es audiobemenet
Ventilátorok: Nincsenek

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Prémium megjelenés és érzet
 • Funkcionális és jól megtervezett
 • Sok hely

Hátrányok:

 • Prémium árcédula
 • Semmilyen részvényrajongóhoz nem tartozik

A Corsair Obsidian 1000D a mi prémium bejegyzésünk erre a 2022-es esetlistára. Ez a teljes toronyház tele van csúcsminőségű funkciókkal, egészen a LED-peremes USB-portokig! Ezek az élvonalbeli funkciók azonban tükrözik a tok költségeit. Nem olcsó, és még belső alkatrészt sem tettél bele.

Ha valami csúcsminőségűt keres a következő PC-jének megépítéséhez, a Corsair Obsidian körülbelül olyan modern és legfejlettebb, amennyire csak lehet anélkül, hogy betörne egy négy számjegyű árcédulába.

Az Obsidian 1000D valójában az, amit a Corsair szuper toronyháznak nevez, nem pedig teljes toronynak. Emiatt valamivel nagyobb, mint a lista többi bejegyzése. Ez azt jelenti, hogy több ventilátor, több hűtőcső és még több is elfér benne minden . Ez az eset az over-the-top definíciója.

Corsair Obsidian 1000d Design

Az Obsidian 1000D rendkívül modern megjelenést kölcsönöz annak köszönhetően, hogy miből készült. A ház teljes külseje edzett üveglapokból készült, így minden szögből betekintést nyerhet az épület belsejébe. Az üveg enyhén színezett, majdnem olyan, mint egy autó ablaka.

Ez azt jelenti, hogy az összes LED-je, csengője és sípja mindig teljes kijelzőn lesz látható, és ha hajlandó pénzt adni egy Obsidian 1000D-re, akkor biztosan vesz néhány mutatós belső alkatrészt is.

Annak ellenére, hogy körös-körül üvegből készült, az Obsidian 1000D nem hajlamos a légáramlási problémákra. A 18 rajongó befogadására alkalmas hely miatt ez nem különösebben meglepő, de mivel mennyit kell fizetni ezért az esetért, ez nagyon üdvözlendő.

Corsair Graphite Series 780t

Corsair Graphite Series 780T

Csatlakoztatás: 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x 3,5 mm-es audiokimenet, 1x 3,5 mm-es audiobemenet
Ventilátorok: 2 db 140 mm-es LED ventilátor, 1 db 140 mm-es ventilátor

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Érdekes dizájn és megjelenés
 • LED-barát
 • Úgy néz ki, mint valami a portálon

Hátrányok:

 • Az anyagok olcsónak tűnhetnek
 • Vékony oldalsó panelek

A Corsair Graphite 780T vitathatatlanul a világ legkülönlegesebb bejegyzése a teljes toronyházi listánkon. Furcsa, lekerekített sarkaival és az alján lévő uszonyos lábakkal a 780T egy kicsit olyan, mint egy idegen űrhajó.

Azonban úgy gondoljuk, elég furcsán néz ki, hogy kissé elbűvölő legyen. Nem mindenkinek fog tetszeni a megjelenés, de azoknak, akiknek tetszik, nincs verseny, hogy ez a győztes.

A 780T több más házhoz hasonlóan ebben a felállásban is fehér színben kapható. Míg a fekete és a fehér is úgy néz ki, mint valami robotfilm, a fehér változat kifejezetten robotszerűnek tűnik.

Ennek az esetnek az oldalsó paneljei azonban egy kicsit vita tárgyát képezik. Míg a Corsair azt állítja, hogy úgy tervezték, hogy szerszám nélküli eltávolítással is hozzáférhetők legyenek, sajnos ugyanolyan gyorsan le is eshetnek.

Megvan az oka annak, hogy a PC-házak oldalsó paneljeinek eltávolításához általában szerszámokra van szükség, és ennek az az oka, hogy máskülönben túl gyorsan leválnak.

Corsair Graphite Series 780t Design

Bár ez a tok acélból készült, ezt nem tagadhatjuk úgy néz ki mint egy műanyag tok. Az, hogy ez számít-e Önnek vagy sem, az Ön véleménye, de véleményünk szerint ez rontja az alváz szépségét. Az ár ebben az esetben rendben van, de semmi különös.

Corsair Obsidian 750d

Corsair Obsidian 750D

Csatlakoztatás: 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x 3,5 mm-es audiokimenet, 1x 3,5 mm-es audiobemenet
Ventilátorok: 3 db 140 mm-es ventilátor

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Masszív fém test
 • Vonzó és modern

Hátrányok:

 • Vizuálisan hasonlít az olcsóbb tokokhoz
 • Minőség-ellenőrzési problémák

A Corsair Obsidian 750D az Enthoo Pro újabb, fémtestű ikerpárja, amelyet korábban megvizsgáltunk. Mindkét ház nagyon hasonlónak tűnik, de a Corsair úgy tűnik, mintha ebbe az évtizedbe hozták volna, míg az Enthoo Pro egy kicsit elavultabbnak tűnik.

Az Obsidian 750D ár-érték arányban jó kompromisszum a műanyag ház és a fém ház között. Nem olcsó, de nem is túl drága. Ha megérinti a házat, láthatja, hogy fém, nem csak fémnek látszó műanyag.

Ezenkívül az Obsidian 750D szabványos és légáramlásos változatban is elérhető (amely a fő előlapot perforált képernyőre cseréli). A standard változat azonban véleményünk szerint vonzóbb.

Corsair Obsidian 750d Design

A fő kérdés, amit fel kell tenni a 750D-vel kapcsolatban, hogy megéri-e kétszer annyit fizetni, mint az Enthoo Pro egy nagyon hasonló kinézetű házért? Ha Ön anyagtisztelő, és inkább fém házat szeretne a fém megjelenésű ház helyett, akkor igen, lehet, hogy a 750D-t részesíti előnyben.

Ettől és attól eltekintve azonban, hogy különböző gyártóktól származnak, a két tok messziről szinte megkülönböztethetetlen. Körülbelül több száz dollár nem felháborító, ha jó minőségű fémvázat keres, de az ügyfél döntése, hogy megéri-e vagy sem.

Következtetés

Végül a mai piacon elérhető legjobb teljes toronyház mellett döntöttünk Phanteks Enthoo Luxe ! Az Enthoo Luxe javítja az Enthoo Pro összes költségvetési funkcióját anélkül, hogy túlzottan feldobná az árat.

Kiváló keveréke a LED-képességeknek, a fémháznak és a modern formának a minőség feláldozása nélkül. Az Enthoo Luxe számára minden összejön.

Azonban ebben a felállásban egyik eset sem nélkülözi a saját erősségeit! A Enthoo Pro továbbra is a költségvetésünk nyertese, és a Thermaltake A700 a kedvenc prémium választásunk a csoportból. Miközben szeretjük a Corsair Obsidian 1000D , valamint további kiadásai nem szükségesek, hacsak nem egy igazán gigantikus számítógépet építesz.

Mindaddig, amíg tudja, mire van szüksége a teljes toronyházból, gond nélkül kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbb lehetőséget ebből a listából. Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és sok szerencsét kívánunk a legjobb teljes toronyházra való vadászathoz!

Ezek is tetszhetnek neked