Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb vámpírjátékok 2022-ben

A legjobb vámpírjátékok 2022-ben

A vámpír műfaj régebbi, mint maga a modern játék. Ha szereti a kis vámpíros akciókat a játékaiban, tekintse meg a mai legjobb vámpírjátékok listáját.

ÁltalSamuel Stewart 2021. december 30. 2021. január 4 A legjobb vámpíros játékok

Kevés klasszikus horrorfilmszörnyet alakítottak át és képzeltek újra annyiszor, mint a vámpírokat. Míg a vámpírok eredete a régi európai folklórra vezethető vissza, a modern nyugati elképzelés a nyájas, elegáns vámpírokról csak egészen a 19-ig nyúlik vissza.thszázad. Olyan szépirodalmi művek szülték, mint például John Polidori története A vámpír és persze Bram Stoker regénye Drakula .

Az eredeti folklórban a vámpírok nem voltak többek zombiknál ​​– a vérszomjas élőholtak, akiket életükben csak az éhség hajtott előre, bár az agy helyett a vér éhsége. Polidori és Stoker munkái azonban megnyitották az utat a szörny finomabb és árnyaltabb változata előtt.

Az 1990-es évek óta a vámpírokat sokféleképpen ábrázolták, nagyon sokszor. Tehát a regények, képregények, filmek és tévéműsorok között várhatóan egy csomó vámpírok által ihletett videojáték is létrejön.

Sajnos a jó vámpírjátékokból hiány van, ezért ebben a játéklistában felsoroljuk és rövid áttekintést adunk arról, hogy szerintünk melyek a legjobb vámpírjátékok, amelyekkel manapság játszhatsz.

TartalomjegyzékElőadás

Vampire The Masquerade Bloodlines

Vampire: The Masquerade – Bloodlines

Minden alkalommal, amikor megemlíti, valaki újratelepíti, ez leírja Vampire: The Masquerade – Bloodlines tökéletesen. Ami minket illet, ez az eddigi legjobb vámpírjáték, és ez egy igazi remekmű, amelyet sajnos elsiettek, és befejezetlenül adták ki.

A White Wolf asztali RPG játéka alapján, Vámpír: Az álarcos A Bloodlines egy akció-RPG, amelynek célja az volt, hogy a lehető legjobban megragadja az asztali játék szellemét a 2004-ben rendelkezésre álló erőforrásokkal és technológiával.

A játékos hét különböző vámpírklán közül választhat, mindegyiknek megvan a maga egyedi erőssége és gyengesége. A játékos klánja végül nemcsak a játékstílusukra lesz hatással, hanem arra is, ahogyan a játékos interakcióba lép az NPC-kkel, és hogyan bánnak velük az NPC-k.

Ami a játékmenetet illeti, a játékos szabadon választhatja meg, hogyan közelítse meg az ellenséges találkozásokat: a közelharc (akár fegyveres, akár fegyvertelen) gyakran a legnépszerűbb lehetőség, de a távolsági harc és a lopakodás is életképes megközelítések.

Természetesen a játékos klán képességei nagymértékben meghatározzák a játékstílust, mivel egyesek a közelharcokat, mások a fegyvereket részesítik előnyben, míg van, aki inkább lopakodva vagy a veszélyes helyzetekből erőszakmentes kiutat keresve kerüli el a harcot. Ez azonban nem mindig választható.

Vampire The Masquerade Bloodlines játékmenet

Ennél is fontosabb, hogy a Bloodlines egy mesterien kidolgozott sztorival és a videojátékokban valaha látott legemlékezetesebb karakterekkel is rendelkezik, amelyek a kiváló atmoszférán, a hangsávon és a lenyűgöző történeten túl az, amitől ez a játék olyan időtlen élménnyé válik.

De természetesen a Bloodlines nem mentes a hibáktól. Sokan észreveszik, hogy a játékmenet erősen kiegyensúlyozatlan lehet, és bizonyos játékstílusok emiatt lényegében feleslegesek. Sőt, ahogy fentebb említettük, a játék befejezetlen állapotban került kiadásra, ami jól látszik a kampány vége felé mutatkozó fakó szintű dizájnból, valamint a rengeteg bugból, ami a megjelenéskor sújtotta a játékot.

Szerencsére a hűséges rajongók kiadták nem hivatalos foltok az évek során, amelyek nemcsak kijavítják a legtöbb hibát, hanem vissza is állítják az eredeti kiadásból kivágott tartalom egy részét. Ezért, ha még soha nem játszottál a VTM: B-vel, és szeretnéd kipróbálni, feltétlenül töltsd le a nem hivatalos javítást.

Vámpír

Vámpír

Vámpír egy viszonylag új játék, amelyet 2018-ban adtak ki, és egy akció-kalandjáték, amely az első világháború utáni londoni spanyolnátha-járvány idején az orvosból vámpírok helyébe állítja a játékost. Ennek ellenére azonnal észrevehető, hogy a játék célja, hogy morális dilemmákkal és nehéz döntésekkel nézzen szembe a játékossal.

És bizony, Vampyr sokat foglalkozik a történettel, a párbeszédekkel és a karakterek interakciójával. A játék során a játékosnak nehéz döntéseket kell meghoznia, amelyek számos londoni polgár sorsát eldöntik, és ezeket a BioShockhoz hasonlóan kezeli. Vagyis a védtelen zsákmányolás lehetővé teszi a játékos számára, hogy erősebbé váljon, de fennáll annak a veszélye, hogy feláldozza saját emberségét. Összesen négy befejezés és egy csomó választási lehetőség van, így a játékosügynökség az élmény nagy részét képezi.

A játékmenet terén a Vampyr nagyjából úgy játszik, mint a szokásos akció-RPG, és bár a harc használható, egy idő után nagyon fárasztó lehet, mert merevnek érzi magát. Ennek főként az az oka, hogy a legtöbb nehézség az ellenség jelentős egészségügyi készletéből adódik, és senki sem szereti a szivacsos ellenségeket.

Mindenesetre a Vampyr aligha egy látványos játék, hiszen vannak megkérdőjelezhető tervezési döntések, és a sztori is több helyen akadozik, arról nem is beszélve, hogy annyi karakter van körülötte, hogy lehetetlennek tűnhet mindegyiket nyomon követni, nemhogy törődni velük.

Tehát, ha Ön a vámpírjátékok rajongója, akkor a Vampyr csak a teája lehet, de ne várja el azt a fajta élményt, amit a Vampire: The Masquerade – Bloodlines-től kaphat.

BloodRayne 2

BloodRayne 2

A BloodRayne sorozat egyike azoknak a franchise-oknak, amelyekben rengeteg lehetőség rejlett, de hozott néhány szerencsétlen döntést is, amelyek megbotránkoztatták őket az út során, és végül megakadályozták, hogy valóban elinduljanak. Az, amelyet itt felsorolunk, az BloodRayne 2 , mivel úgy érezzük, hogy jelenleg ez a legjobb a csoportból.

Ez egy hack 'n' slash játék hasonló az olyan címekhez, mint a Devil May Cry és a régebbi God of War játékok, amelyek nagyjából ugyanabban az időben jelentek meg. A dhampir vámpírvadászként játszó játékosnak számos eszköz és képesség áll rendelkezésére, amelyek segítségével áthatolhat az ellenségeken, például a selyempapíron, beleértve azokat a gonosz pengéket, amelyek nagyon kreatív kivitelezést tesznek lehetővé, valamint a vérrel táplált kettős pisztolyokat.

A játék feltűnően véres, valósághű felosztással és grafikával, amelyek egészen lenyűgözőek voltak abban a korszakban (a játék 2004-ben jelent meg PS2-re és az eredeti Xbox-ra, illetve 2005-ben PC-re). Megjelenésekor általában pozitív kritikákat kapott, és úgy érezzük, hogy még 2022-ben is elég jól megállja a helyét, bár a játék korát tekintve némi ügyetlenség és technikai probléma is várható.

Kain Soul Reaver öröksége

Legacy of Kain: Soul Reaver

Ha már a régi, de arany vámpírjátékokról beszélünk, a következő Legacy of Kain: Soul Reaver , a második bejegyzés a Kain öröksége sorozat, amelyről sokak szerint a franchise csúcsa volt.

Most, amikor azt mondjuk, hogy régi, akkor azt gondoljuk régi . A Soul Reavert 1999-ben adták ki az eredeti PlayStationre, PC-re és 2000-ben a Sega Dreamcastra, így ahogyan azt várni lehetett, a grafika nem éppen a játék legerősebb színe.

A játékmenet hack 'n' slash játékmenetből és rejtvényekből áll, amelyeket a játékosnak meg kell oldania a továbblépéshez, de a játék legkiemelkedőbb jellemzője valószínűleg az, hogy a főszereplő képes váltani a fizikai és az asztrális birodalom között, megváltoztatva ezzel a játék módját. kölcsönhatásba léphet a környezettel. Ahogy az várható volt, a fent említett rejtvények közül sok ez a szerelő köré összpontosul.

Végső soron a Soul Reaver egy klasszikus, aminek megvan a helye sok veterán szívében, de ha 2022-ben szeretnéd kipróbálni, akkor a kora miatt időbe telhet a megszokás.

Bloodstaned Ritual of the Night

Vérfoltos: Az éjszakai rituálé

Tovább haladva valami modernebb dologhoz jutunk, és az Vérfoltos: Az éjszakai rituálé , egy Metroidvania-stílusú 2.5D-s játék, amely a klasszikus Castlevania sorozat előtt tiszteleg.

A fentieket szem előtt tartva nagyjából tudja, mire számíthat. A harc, a platformozás és a felfedezés mind alapvető szempontjai a játéknak. Ahogy haladsz előre, új képességeket nyitsz meg, amelyek lehetővé teszik különböző területek elérését, amellett, hogy könnyebben és hatékonyabban győzed le az ellenséget.

Összességében a Ritual of the Night egy kiváló játék, amelyet biztosan értékelni fogsz, ha szereted a Metroidvanias-t. Gyönyörű művészeti stílusa, jól megtervezett környezete, jó megjelenésű grafikája van, és a harc is nagyon lebilincselő, úgyhogy kötelező a könyvünkben, különösen, ha az ember szereti ezt az alműfajt.

Skyrum Dawnguard

The Elder Scrolls V: Skyrim – Dawnguard

Következő egy szokatlan bejegyzésünk van, hiszen ez valójában nem egy önálló játék, hanem egy DLC. Magától értetődően, The Elder Scrolls V: Skyrim nem egy vámpír játék, de az Dawnguard A DLC nagymértékben a vámpírokra összpontosít.

Míg megszoktuk, hogy a DLC-ket mikrotranzakcióknak tekintjük, amelyek túl sokba kerülnek az általuk kínált kevés tartalomért, a Dawnguard valójában sokkal közelebb áll a klasszikus bővítőcsomaghoz. Bevezeti a vámpírokat a Skyrim világába, lehetővé téve a játékos számára, hogy vámpírrá vagy vámpírvadászává váljon, és egy sor új varázslatot és képességet tartalmaz, amelyek valóban életre keltik az élményt – vagy inkább élettelen.

Ezzel együtt a Dawnguard egy meglehetősen hosszú küldetési vonalat is tartalmaz, amely két útra oszlik – a vámpírok útjára és a vámpírvadász útra, tehát jó mennyiségű tartalom van, amelyen keresztül kell menni. Mindenesetre a legfontosabb dolog a Dawnguardban, hogy a tényleges erőfeszítések arra irányultak, hogy vámpírokat adjunk a játékhoz, és sokkal jobban kezelik, mint amit az Oblivion kínált ezen a téren.

Castlevania Lords of Shadow

Castlevania: Az árnyék urai

A következő játék a listán a Castlevania sorozat egyik újabb bejegyzése – Castlevania: Az árnyék urai . Ez annak a sorozatnak a 2010-es újraindítása, amely a franchise modernizálására és az akkori legfrissebb 7-re való eljuttatására törekedett.thgenerációs konzolok, azaz a PlayStation 3 és az Xbox 360.

Ennek ellenére a Lords of Shadows egy hack 'n' slash játék, amely a BloodRayne-hez hasonlóan sokat kölcsönöz más hasonló játékokból, a legfigyelemreméltóbbak a God of War és a Devil May Cry. Van benne néhány RPG elem, de ami még fontosabb, hű marad a klasszikus sorozathoz, mivel nem hagyja ki a platformozási és felfedező elemeket, amelyek a régebbi Castlevania játékok szerves részét képezték.

Mindent egybevetve a Lords of Shadow egy nagyon jó játék, amely nagy kritikai fogadtatásban részesült, de sajnos két letaglózó folytatás követte. Castlevania azonban a több évtizedes franchise 1986-ig és a SNES-ig nyúlik vissza, így néhány játék elkerülhetetlenül jobb lesz, mint mások.

Castlevania Az éjszaka szimfóniája

Castlevania: Az éjszaka szimfóniája

Ha már a régebbi Castlevania játékokról beszélünk, azt is meg kell említenünk Az éjszaka szimfóniája , egy játék, amelyet széles körben a valaha készült legjobb Castlevania játékként tartanak számon. 1997-ben adták ki az eredeti PlayStation számára, de az évek során más eszközökre is portolták, beleértve a PlayStation 4-et, iOS-t és Androidot. Az emulátor azonban továbbra is az egyetlen módja annak, hogy PC-n lejátszhassa.

A játék a Metroidvania játékok összes fent említett védjegyelemét tartalmazza. Végül is Castlevania a vaniát Metroidvaniába tette. Annak ellenére, hogy az egyik legkorábbi játék a maga nemében, a Symphony of the Night csodálatosan megvalósította a formulát, miközben RPG elemekkel is kiegészítette a keveréket.

Tekintettel arra, hogy ez egy klasszikus, és figyelembe véve, hogy 2022-ben is mennyire megállja a helyét, úgy érezzük, mindenképpen megérdemel egy helyet ezen a listán.

Vérvonalak 2

Következtetés

És ezek lennének a mi választásunk a valaha készült legjobb vámpírjátékokhoz! Igaz, nem mindegyik látványos, időtlen klasszikus, de a vártnál kevesebb vámpírjáték létezik, tehát még kevesebb a jó.

A Bloodlines régóta várt folytatása, Vámpír: Az álarcok – Bloodlines 2 , az egyetlen jelentős, közelgő vámpírjáték, amelyet érdemes megjegyezni, bár még várni kell, hogy megfelel-e az eredeti dicsőségének.

Ha úgy érzed, hogy valamelyik kedvencedet kihagytuk, mindenképpen jelezd kommentben, és a közeljövőben meglátjuk, hogy felkerül-e a listára!

Ezek is tetszhetnek neked