Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb ventilátorvezérlők (2022-es vélemények)

A legjobb ventilátorvezérlők (2022-es vélemények)

A legjobb ventilátorvezérlőt keresi számítógépéhez? Ezután tekintse meg ezt a végső vásárlási útmutatót, ahol felsoroljuk a jelenleg abszolút legjobb vezérlőket.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4 A legjobb ventilátorvezérlő

Valahányszor valaki azt mondja, hogy játék PC, az első dolog, ami eszébe jut, valószínűleg egy stílusos tok, amelyen több RGB-rajongó található. De még ha figyelmen kívül hagyjuk is az RGB világításból fakadó esztétikai vonzerőt, a házventilátorok továbbra is kulcsfontosságúak a számítógép hidegen tartásában.

Azonban több ventilátor hozzáadása egy számítógéphez problémás lehet, ha az alaplapon nincs elég ventilátorcsatlakozó, és pontosan itt jönnek be a ventilátorvezérlők. Nemcsak további csatlakozókat biztosítanak, de a ventilátorok vezérlését is megkönnyítik!

Ebben a vásárlási útmutatóban néhányat bemutatunk a legjobb ventilátorvezérlők a játékokhoz amit 2022-ben elérhetsz.

NZXT Sentry 3

ventilátor vezérlők
 • Kapacitív érintőképernyő
 • Öt rajongói csatorna
 • Kitűnő érték
Lásd Ár

TartalomjegyzékElőadás

legjobb ventilátorvezérlő 2018

CRJ Blackout

Csatlakozók száma: 5
PWM: Igen

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Rendkívül megfizethető
 • Jó ár-érték

Hátrányok:

 • Korlátozott ventilátorvezérlés

A listán az első egy egyszerű ventilátorvezérlő a CRJ Electronicstól, Blackout néven. Ahogy a fenti képen is látszik, rendkívül kompakt, fonott kábellel egyetlen 4 tűs porthoz csatlakozik, és összesen öt ventilátorcsatlakozót biztosít a felhasználónak.

Ami a rögzítést illeti, a hátoldalon található 3M öntapadós rögzítőlap segítségével egyszerűen rögzíthető a ház belsejéhez.

Nos, tekintve, hogy rendkívül kedvező árú alsókategóriás megoldásról van szó, semmiképpen sem tökéletes termék. Az egyetlen fontos dolog, amit figyelembe kell venni, az az, hogy a PWM csak egy csatornára korlátozódik. Ez azt jelenti, hogy az összes csatlakoztatott ventilátor ugyanolyan sebességgel fog forogni, mint a CPU-ventilátor, hacsak nem manuálisan állítják be a sebességüket.

Összességében elmondható, hogy a CRJ Blackout egy jó, de nagyon alapvető megoldás, amelyet elsősorban azoknak ajánlunk, akiknek van korlátozott számú ventilátorcsatlakozós alaplapjuk. Bárki, aki nagyobb irányítást szeretne a házrajongói felett, keressen valami magasabb árcédulát.

ventilátor vezérlő

Electtop ventilátor vezérlő

Csatlakozók száma: 10
PWM: Igen

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagy számú ventilátor csatlakozó
 • Megfizethető

Hátrányok:

 • Nem a legmegbízhatóbb
 • Korlátozott ventilátorvezérlés

Ez az Electop által gyártott ventilátorvezérlő a CRJ Blackouthoz nagyon hasonló megoldás abban az értelemben, hogy rendkívül kedvező árú és általában egyszerű termék.

De nyilván abban különbözik, hogy összesen 10 ventilátort támogat, szemben a Blackout 5-vel. Sőt, a ventilátorok nagy száma miatt SATA csatlakozón keresztül is kap áramot.

Noha a termék azt csinálja, amire tervezték, vannak aggályok a hosszú távú megbízhatóságával kapcsolatban.

Természetesen az építési minőséggel kapcsolatos problémák várhatók, mivel egy ilyen alacsony árú ventilátorvezérlőben sok csatlakozó található, de ezt érdemes szem előtt tartani, ha hosszú időre ventilátorvezérlő beszerzését tervezi. kifejezést. És a Blackouthoz hasonlóan csak egy csatornára korlátozódik.

Mondanom sem kell, ez az ideális vezérlő azok számára, akiknek nagyszámú ventilátort kell csatlakoztatniuk, de nem szeretnének túl sokat költeni egy ventilátorvezérlőre. De mint mindig, most is azt kapod, amiért fizetsz. Ez az Electop termék elvégzi a munkát, de valószínű, hogy valamivel lejjebb cserére lesz szüksége.

számítógép ventilátor vezérlő

Thermaltake Commander FX

Csatlakozók száma: 10
PWM: Nem

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagy számú ventilátor csatlakozó
 • Masszív műanyag külső
 • Megéri az árát

Hátrányok:

 • Nincs PWM támogatás

A Thermaltake Commander FX egy megfizethető belső ventilátorvezérlő, hasonlóan az Electophoz, de néhány fontos változtatást hajt végre, amelyek végül jobb befektetést jelentenek, legalábbis ami minket illet.

Összesen 10 ventilátorcsatlakozóval is rendelkezik, de hosszú távon megbízhatóbbnak bizonyult, és még egy meglehetősen masszív matt fekete műanyag külsővel is rendelkezik.

Az egyetlen valódi hátránya az a tény, hogy 3 tűs csatlakozókkal van felszerelve, nem pedig 4 tűs csatlakozókkal. Ez azt jelenti, hogy nincs PWM támogatás, azaz a ventilátor sebessége nem állítható be automatikusan a hőmérsékleti adatok alapján.

Végső soron ez egy nagyszerű megjelenésű és rendkívül funkcionális ventilátorvezérlő, amely kiváló vásárlás lehet, feltéve, hogy nem bánja, ha elakad a ventilátor kézi vezérlésénél.

legjobb pc ventilátor vezérlő 2018

Kingwin FPX-001 ventilátorvezérlő

Csatlakozók száma: 4
PWM: Nem

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Könnyű és egyszerű gombos vezérlés
 • Megfizethető előlapi ventilátorvezérlő

Hátrányok:

 • Olcsó műanyag konstrukció
 • Nincs PWM

Legközelebb megvan a FPX-001 amelyet Kingwin készít. Ez egy kompakt előlapi ventilátorvezérlő, amelyet egy 3,5 hüvelykes meghajtórekeszbe kell beszerelni, és legfeljebb négy ventilátorkészletet támogat.

Az elülső részén négy különálló fordulatszám-szabályozó gomb található a ventilátor sebességének egyszerű kézi szabályozásához. Plusz, hogy minden gombnak külön kék LED lámpája van, ami kellemes hangulatot kölcsönöz neki.

Az FPX-001 önmagában jól működik, de vannak hosszú távú megbízhatósági problémák. A termék ugyanis elsősorban műanyagból készül, és összességében némileg olcsón megépíthető. Nem csak ez, hanem néhány felhasználó túlmelegedési problémákról is beszámol, ami a termék élettartamának rövidítéséhez vezethet.

És bár itt sincs PWM-támogatás, ez nem is olyan nagy probléma, mivel a ventilátorok nagyon könnyen vezérelhetők a gombok segítségével.

Összességében, ha nem vagy túl igényes a felhasználóval szemben, akkor ez a ventilátorvezérlő jó választás lehet az Ön számára. Jól néz ki, megfelelő számú ventilátort támogat, és egyszerű kézi vezérlést tesz lehetővé meglehetősen alacsony áron. Sajnos azonban az olcsó építési minőség az, ami megerősíti a pénztárcabarát termék státuszát, amely csak az alkalmi felhasználókat vonzza.

ventilátor vezérlők

NZXT Sentry 3

Csatlakozók száma: 5
PWM: Igen

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagy kapacitív érintőképernyő
 • 5 különálló ventilátor csatorna
 • Kitűnő érték

Hátrányok:

 • Közepes kijelző

És most van valami, amit sokan az egyik legjobb ventilátorvezérlőnek találnak a piacon – az NZXT Sentry 3. Ez egy másik előlapi ventilátorvezérlő, amely minőségi kapacitív érintőképernyővel van felszerelve. Öt ventilátorcsatlakozóval és öt csatornával rendelkezik, kiegészítve saját hőmérséklet-érzékelővel.

A Sentry 3 összességében egy nagyon jól lekerekített termék, a funkcionalitás tekintetében nincsenek jelentős hibák. Az LCD nem a legjobb, főleg a rossz betekintési szögek miatt. Természetesen ez nem nagy probléma, mert nem úgy van, hogy játék közben mindig az ülésből kell néznie.

Összességében a Sentry 3 egy nagyszerű ventilátorvezérlő, különösen az árat tekintve. Egy nagyon hatékony termékben egyesíti a funkcionalitást és az esztétikát, és a látószög aligha az a kulcsfontosságú tényező, amelyet ventilátorvezérlő vásárlásakor szem előtt kell tartani.

számítógépház ventilátor vezérlő

Corsair Commander Pro

Csatlakozók száma: 6
PWM: Igen

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kiváló minőségű felépítés
 • Nagyon sokoldalú
 • Alapos vezérlő szoftver

Hátrányok:

 • Drága

A Corsair Commander Pro egy belső ventilátorvezérlő, amely a funkcionalitásra helyezi a hangsúlyt.

Nemcsak összesen hat darab 4 tűs ventilátor csatlakozóval rendelkezik, hanem két RGB világításhoz, két USB 2.0 fejléchez és négy külön termisztor bemenethez is tartozik azok számára, akik esetleg pontosabb hőmérsékletfigyelésre vágynak.

Ezenkívül a kiválót használja Corsair Link szoftver az összes csatlakoztatott belső vezérlésének eszköze.

A kiváló építési minőség, sokoldalúság és funkcionalitás, valamint a rendkívül aprólékos vezérlőszoftver között nincs szó kirívó hibákról. De ahogy az ilyen jó minőségű termékeknél általában lenni szokott, a magas árcédula az, ami végül távol tartja a kevésbé igényes, költségvetés-tudatos felhasználókat.

Mindent figyelembe véve, ha a legjobbat akarja, és nem fogja megbánni a költségeket, akkor ez az út. A Commander Pro rugalmas, megbízható és funkciókban gazdag, gyakorlatilag minden lehetséges funkciót megvalósít, amit egy ventilátorvezérlőtől elvárhat.

Mi az a PWM?

külső ventilátor vezérlő

PWM Ez egy fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni a ventilátorvezérlő beszerzésekor, és az, hogy egy vezérlő támogatja-e a PWM-et, teljes mértékben attól függ, hogy 3 tűs vagy 4 tűs csatlakozókkal rendelkezik-e, mivel csak az utóbbi támogatja a PWM-et.

A PWM (impulzusszélesség-moduláció) a laikusok kifejezésével az, ami lehetővé teszi a számítógép számára, hogy automatikusan szabályozza a ventilátor sebességét a hőmérsékleti adatok alapján.

PWM nélkül a ventilátor fordulatszáma csak manuálisan állítható az alaplap BIOS-án, az erre a célra kialakított szoftveren keresztül, vagy kézi vezérlők, például gombok vagy érintőképernyő segítségével.

Most pedig a kulcskérdéshez: valóban szüksége van rá?

Nos, a PWM nem annyira fontos a házventilátorok számára, mint a CPU- és GPU-hűtőknek, legalábbis a teljesítményt illetően nem.

Végül is a ház ventilátorának célja a légáramlás fokozása a házon belül, és hacsak nem hajt végre valami erős túlhajtást, egy nem PWM ventilátor, amely meghatározott sebességgel forog, tökéletesen elvégzi a feladatot, bár lehet, hogy nem. a leghatékonyabb és a legcsendesebb megoldás.

Következtetés – A legjobb ventilátorvezérlő 2022-re

ház ventilátor vezérlő

Ha minden rendben van, ha az itt felsoroltak közül a legjobb ventilátorvezérlőt kellene kiválasztanunk, akkor a NZXT Sentry 3 . Összességében úgy találjuk, hogy ez a jelenleg elérhető legsokoldalúbb vezérlő, és több mint elegendő csatlakozóval és funkcióval rendelkezik a legtöbb felhasználó igényeihez.

De természetesen az, hogy melyik ventilátorvezérlőt választja, leginkább az Ön igényeitől függ. Egy egyszerű vezérlő, mint pl CRJ Blackout Az alkalmi felhasználóknak jobban megfelelhet, míg a rajongók kétségtelenül ezt fogják választani Corsair Commander Pro .

Biztos lehet benne, hogy bármelyiket is választja, nem fog csalódni – mindaddig, amíg szem előtt tartja saját igényeit és a vezérlő hiányosságait.

Továbbá, ha új tokrajongókat vásárol, tekintse meg a listánkat legjobb esetben rajongók jelenleg is elérhető!

Ezek is tetszhetnek neked