Luminous Arc 2 áttekintés

Luminous Arc 2 box art
Rendszer: DS Review Rating Legend
Fejlesztő: Képkorszak 1,0 - 1,9 = Kerülje 4,0 - 4,4 = Nagyszerű
Kocsma: Atlus 2,0 - 2,4 = Gyenge 4,5 - 4,9 = Meg kell vásárolni
Megjelenés: 2008. november 18 2,5 - 2,9 = Átlagos 5.0 = A legjobb
Játékosok: 1 (2 online) 3,0 - 3,4 = korrekt
ESRB minősítés: Tini 3,5 - 3,9 = Jó
A stratégiai RPG műfaj kielégítő ábrázolása
írta: Jason Lauritzen

A PS3 Valkyria Chronicles nemrégiben bemutatta, hogy valódi innováció valósulhat meg a stratégiai RPG területen, és megfiatalíthatja a műfaj iránti érdeklődést. Annak ellenére, hogy ez a játék sok új dolgot hozott, és#150 szeretett volna megszüntetni a rácsokat, még mindig megmutatta stratégiai gyökereit.

Luminous Arc 2 képernyőkép

Tehát, bár nincs karakterek és#146 mozdulatokat tartalmazó sakktábla -kialakítás, a korlátozott mobilitás elve, amely megfelelően végrehajtott cselekvési terveket ösztönöz, továbbra is fennállt; csak egy elegánsabb felület alá bújt.

Miért kell felhozni a Valkyria Chronicles -t? Nos, ha ez egy példa volt arra, hogyan kell előrelendíteni egy műfajt, akkor a Luminous Arc 2 az antitézise. A Luminous Arc 2 egy stratégiai cím, nagy ambíciók nélkül. Egyszerűen ragaszkodik a rácsokhoz, az általános varázslatos történethez és a Final Fantasy Tactics-szerű elrendezéshez a csatákhoz. Azonban ahelyett, hogy ezek a tulajdonságok bármilyen értelemben negatívnak bizonyulnának, éppen ellenkezőleg. Minden annyira jól van megcsinálva, hogy a Luminous Arc 2 olyan, mint a komfortjáték

Mint sok fantasy RPG, a Luminous Arc 2 ragaszkodik egy nagyon szokásos történethez. Roland, a kiképző lovag és két barátja, Rasche, egy lovagtárs, valamint Rina, íjász és#150 konfliktusba keverednek a varázslatos egyesületek között, megbabonázott képességeik megfelelő használata miatt. A Rev Magic Association nemes szándékkal rendelkezik, és csak a mágiát akarja felhasználni a Fiends - a játék gonosz vadállatai - rohamának visszaszorítására, míg a Shadow Frost Witch által vezetett szélhámos csoportnak baljósabb céljai vannak. Korai szakaszban Roland keze a Runic Engine -hez kötődik, egy olyan technológia, amely lehetővé teszi számára, hogy kihasználja a mágikus erőket, és rúnavitává váljon. Mivel a Runic Engine párosítva van vele, azonnal nulláról hőssé válik, és ő és a rongyos tagjai kötelesek leállítani a konfliktust.

Aki ismeri a Final Fantasy Tactics -ot, otthon találja magát a Luminous Arc 2 harci rendszerével. Minden csata korlátozott, sprite-alapú rácskészleten zajlik. A tipikus elvárások és a#150, például a nagyobb magasságból érkező támadások több kárt okoznak, az oldal- és hátütések pedig hatékonyabbak, mint az egyenes ütések. A karakter sorrendje megjelenik a képernyő tetején, így folyamatosan nyomon követheti a csaták menetét, valamint a lehetséges mozgatási és támadási lehetőségeket. Előzetesen megtekintheti egy adott támadás sebzését is, valamint képet kaphat arról, hogy a támadás eléri -e vagy nem (találati százalékon keresztül mérve). Ezek a becslések meglehetősen pontosak, szükségessé teszik ezt a funkciót a későbbi csatákhoz, ahol minden ütés számít.

Luminous Arc 2 képernyőkép

Annak ellenére, hogy mindez nagyon elvárhatónak hangzik (és minden jól működik), van néhány dolog, amit a Luminous Arc 2 megkülönböztet. Először is, ott van a Roland ’s Runic Engine. Egyedül nincs hatása a csatában, de valahányszor boszorkány van a pártjában, Roland az Engagement nevű képességgel párosíthatja motorját egy boszorkány varázslatával, új képességeket és varázslatokat adva neki. Például, ha Althea – egy tűzboszorkány – van a partiján, amikor Roland engedélyezi az Engagement funkciót, akkor tűzveszélyes támadásokat kap. Ha azonban Roland boszorkánytársa meghal, akkor elveszíti ezeket a képességeit. Az a döntés, hogy Roland harci képességét boszorkánytársa alkotmányához köti, mélyebb réteget biztosít, és arra ösztönöz, hogy vigyázzon bizonyos karakterekre és alaposan gondolkozzon, mielőtt fejjel a csatába indul.

A Hajtáspontok (DP) mérő is különleges életet lehel a Luminous Arc 2 -be. Minden alkalommal, amikor sikeres akciót hajt végre, és akár ellenséget üt, akár meggyógyít egy párttagot, karaktere DP -t nyer, ami akár három kék sáv. Miután megvan a DP, két döntést hozhat. A DP használható például az akciók fokozására, például a támadások bekapcsolására vagy a bájitalok hatékonyabbá tételére. Ezek a flash meghajtók Limit Breakerként is felfoghatók, lehetővé téve a karakterek számára, hogy szuper erőteljes mozdulatokat szabadítsanak fel. A DP korlátozott árucikké tétele nagyszerű döntés, mivel nagyobb súlyt ad a cselekedeteinek.

Luminous Arc 2 képernyőkép

Még a megjelenített okos tervezési lehetőségek ellenére is vannak jelentős buktatók. Az egyik abból származik, hogy a tapasztalatokat megosztják a pártjával. Nem kollektív módon oszlik szét; ehelyett a szereplők tapasztalatokat szereznek az egyes cselekvésekkel. Tehát minden alkalommal, amikor egy adott karakter tesz valamit, például sikeres támadást hajt végre, és megkapja saját tapasztalati pontjait. Rendben, egyelőre nincs probléma, de azok a karakterek, akik az ellenfél halálos ütését szerezik, lényegesen magasabb pontszámot kapnak. Ez olyan problémákhoz vezethet, amikor mondjuk egy íjásszal rontja az ellenfél egészségét, és körülbelül 9 tapasztalati pontot ad az íjásznak, de aztán a végső ütés egy lovagot ér, és 33 tapasztalati pontot kap. Ez elég gyorsan szintkülönbségeket eredményez a karakterek között. Van egy bosszantó probléma is, ahol sok csata lehetővé teszi, hogy a számítógép folyamatosan hívja az erősítőket. Ez a gyors, taktikai ügyeket elhúzódó, frusztráló játékmunkákká változtathatja.

Pillanatképek / Képek Luminous Arc 2 képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Luminous Arc 2 képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Luminous Arc 2 képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Luminous Arc 2 képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Luminous Arc 2 képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Luminous Arc 2 képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Luminous Arc 2 képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Luminous Arc 2 képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Luminous Arc 2 képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Luminous Arc 2 képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Luminous Arc 2 képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Diavetítés