Legfontosabb Szerencsejáték Készíthetsz saját játékra szánt laptopot?

Készíthetsz saját játékra szánt laptopot?

Kíváncsi vagy, hogy összeállíthatod-e saját, személyre szabott játéklaptopodat? Olvassa el ezt a cikket a gyors és egyszerű válaszért.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Megépítheti saját játék laptopját

Válasz:

Egy barebone laptopot testre szabhat, de mi mindig nem tanácsoljuk, mert így több pénzbe, időbe és energiába kerül. Ráadásul manapság gyakorlatilag semmi érdeme egy ilyen laptop testreszabásának.

Ha Ön játékos, akkor láthatta már azokat a mutatós, egyedi PC-ket, divatos RGB világítással és csúcstechnológiás folyadékhűtéssel. Lehet, hogy feltetted magadnak ezt a kérdést: meg tudod építeni a játékra szánt laptopodat?

Ebben a cikkben megválaszoljuk ezt a kérdést, és részletesebben kifejtjük, valamint megemlítünk néhány további pontot, amelyek relevánsak a témával kapcsolatban, és amelyek érdekesek lehetnek.

TartalomjegyzékElőadás

Hogyan készítsd el saját gamer laptopodat

Hogyan készítsünk laptopot

Az egyik ok, amiért a játék laptopok fantasztikusak, az a puszta teljesítmény, amelyet egy viszonylag kompakt keretbe csomagolnak. Amint azt sejteni lehetett, egy hatalmas GPU-t és az összes többi alkatrészt nem könnyű egy laptopba illeszteni, és az sem, hogy beszerelje őket a legmodernebb ATX számítógépházba.

Tehát ugyanúgy készíthet játék laptopot, mint egy asztali játék PC-t? Nos, a válasz: nem.

Az összes alkatrész beszerelése egy laptop házába nehézkes, és ezt megfelelő hűtőrendszerrel kombinálni, amely lehetővé teszi, hogy megfelelően működjenek túlmelegedés nélkül, egészen más nehézségi szint. Ez az oka annak, hogy a játék laptopokat – és általában a laptopokat – gyárilag szerelik össze.

A barebone laptopok azonban léteznek, és ha elszántan készül az egyedi játékra szánt laptopja, akkor ez a lehető legközelebb áll hozzá. Ahogy a barebone kifejezés is sugallja, ezek a laptopok csak a leglényegesebb alkatrészeket tartalmazzák, és könnyebben testreszabhatók, mint a legtöbb laptop.

Készítsen saját gaming laptopot?

Laptop építése

Tehát bizonyos értelemben te tud van egy személyre szabott játék laptop. A jobb kérdés azonban az, hogy érdemes-e egyáltalán foglalkozni egy ilyennel?

A válaszunk az lenne, hogy nem. Nem kellene. És itt van miért:

  1. Az alkatrészek beszerzése nehéz és költséges lehet . Az asztali PC-ktől eltérően a laptopokba beépített alkatrészek nincsenek szabványosítva, és gyakran úgy vannak testreszabva, hogy fizikailag illeszkedjenek a házhoz és/vagy kevesebb hőt termeljenek. Emiatt sok gonddal szembesülhet, és sok pénzt költhet, hogy beszerezze mondjuk a GPU mobil verzióját vagy egy olyan alaplapot, amelyre gondolt, és amelyet nem lehet könnyen megvásárolni az üzletekben.
  2. Mindezt összerakni nehéz feladat lehet. Mint már említettük, egy laptop összeszerelése nehéz. Az asztali számítógép összeállítása a legtöbb ember számára gyerekjáték, mivel csak egy csavarhúzóra van szüksége, és ritkán van helyhiány. Ehelyett egy laptop esetében még akkor is, ha megkapja az összes szükséges alkatrészt és alkatrészt, akkor is megfelelően illeszkedniük kell a házhoz, és a lehető legnagyobb pontossággal kell beszerelni.A frissítés még nagyobb probléma lenne.Az egyedi PC-k egyik fő előnye a frissíthetőségük. Ha frissíteni szeretné a GPU-ját, egyszerűen elő kell húznia a grafikus kártyát, el kell adnia, és vesz egy újat. Tekintettel arra, hogy egy egyedi játék laptophoz nem könnyű megtalálni a megfelelő alkatrészeket, ez még problémásabbá teszi a hosszú távú frissítést.
  3. Az előre beépített laptopok egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldást jelentenek. Ma már megtalálható a játék laptopok széles választéka hogy mindenki igényeinek megfeleljen és mindenki költségvetésébe beleférjen. Sőt, egy előre beépített laptop nemcsak azt az időt és energiát takarít meg, amelyet egy egyedi laptop megépítésébe fektetne be, hanem kevesebb pénzbe is kerül, és potenciálisan olyan extra funkciókat is tartalmazhat, amelyekre nehéz lenne. hogy megtalálja egy barebone laptopban.

Ezek lennének mindazok a fő okok, amelyek miatt úgy gondoljuk, hogy rossz ötlet egy egyedi játék laptop készítése. Van azonban néhány módszer a játék laptopok testreszabására/frissítésére anélkül, hogy bele kellene avatkozni a belső elemekbe.

Külső GPU-k

külső gpu

A külső GPU-tokok csak viszonylag mostanában váltak népszerűvé, szóval mi a helyzet velük?

Lényegében a külső GPU ház az, amit a név is sugall: egy kompakt tok, amelyben egy grafikus kártya és egy tápegység található a grafikus kártya számára. Thunderbolt 3 porton keresztül csatlakoznak laptophoz vagy PC-hez, így biztosítva a stabil, nagy sebességű kapcsolatot.

Ennek ellenére sokuk hordozható is, és az a tény, hogy asztali grafikus kártyákat használnak, azt jelenti, hogy általában jobb teljesítményt nyújtanak, mint a GPU mobil verziója, bár a Thunderbolt 3 nem olyan gyors, mint a PCIe kapcsolat. Mint ilyen, szűk keresztmetszetet jelent, amelyet egyesek problémásnak találhatnak.

Mindenesetre, ha a laptop grafikus megoldásának frissítését keresi, egy külső GPU lenne a legjobb módja ennek. Tekintse meg vásárlási útmutatónkat, ahol áttekintjük a legjobbakat külső GPU-k amit most azonnal megkaphatsz.

Ezért bár a külső GPU frissíthető, viszonylag hordozható, és jobb teljesítményt kínál a mobil GPU-khoz képest, mégsem ideális megoldás. Egyrészt Thunderbolt 3 csatlakozást igényel, és nem minden laptopon van ilyen. Ráadásul ezek általában a drágák oldalon vannak, és ahogy fentebb említettük, a csatlakozási szűk keresztmetszet miatt mégsem tudják elérni az asztali teljesítményt, ami elvezet minket a következő ponthoz.

Laptop vs. asztali számítógép – melyik a jobb az Ön igényeinek?

Készítse el saját laptopját

Az egyértelműség kedvéért, az egyetlen ok, amiért érdemes egy játék laptopot asztali játék PC helyett vásárolni, az a hordozhatóság, amit kínál. Ha sokat utazol, vagy olyan eszközt szeretnél, amely játékgépként és laptopként is szolgálhat, amit munkába vagy iskolába is használsz, akkor a játék laptop a jó választás.

Ha azonban ez nem igaz, akkor az asztali számítógép mindig jobb megoldás lesz, mint egy laptop, pont.

És miért van ez? Ez egyszerű:

    Ezek olcsóbbak, és jobb ár-érték arányt kínálnak. Látni fogod, hogy egy játékra készült laptop, amelynek specifikációi megegyeznek egy előre beépített játék PC-vel, lényegesen többe kerül, de teljesítményben elmarad az asztali számítógéptől.Jobb teljesítményt nyújtanak. Ahogy már említettük, a játék laptopok hűtése problémás lehet. Az erős grafikus kártyák és CPU-k sok hőt termelnek. Mivel a laptopok szűk váza minimális légáramlást biztosít, a laptopok általában hőszabályozást alkalmaznak a túlmelegedés elkerülése érdekében. A hűtőpárna szinte mindig kötelező, ha játék laptopokról van szó, és még akkor is ez csak korlátozott előrelépést jelent.Könnyebben frissíthetők. Ismét elérkeztünk a frissíthetőség témájához. Az asztali számítógép frissítése sokkal egyszerűbb, mint egy laptop frissítése, mindazon okok miatt, amelyeket a cikkben már említettünk. Ha frissíteni szeretne egy bizonyos összetevőt, egyszerűen eladhatja a régit, és telepíthet egy újat anélkül, hogy túl sokat kellene aggódnia a hardverkompatibilitás miatt.

Ha egyedi asztali számítógépet szeretne készíteni egyéni laptop helyett, nézze meg ez a cikk vagy az alábbi videót, ahol áttekintjük az alapokat. Számos konfigurációt is összeállítottunk, hogy megfeleljenek a különféle költségvetéseknek, többek között 300 dollár , 600 dollár , 1000 dollár , és 1500 dollár játék PC-k.

Következtetés

Laptop építése

Végül egy testreszabott laptop készítése technikailag lehetséges a barebone laptopokkal. Ennek ellenére a cikkben felsorolt ​​okok miatt határozottan nem javasoljuk, hogy ezt tegye,

Valószínűleg jobban járna egy asztali számítógéppel. Ha szüksége van egy játék laptop által kínált hordozhatóságra, egy előre beépített laptop megvásárlásával időt, pénzt és energiát takaríthat meg, és olyan laptopot kaphat, amely valóban jól néz ki, és potenciálisan néhány ügyes extra funkciót tartalmaz.

Ezek is tetszhetnek neked