Legfontosabb Szerencsejáték Mi a legjobb monitorméret játékhoz?

Mi a legjobb monitorméret játékhoz?

Mik az előnyei és hátrányai egy kisebb vagy nagyobb monitornak? Melyik mérethez melyik felbontás illik a legjobban? Itt megtudhatja.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 A legjobb monitorméret játékhoz

Válasz:

24 hüvelyk általában a legkényelmesebb méret a hagyományos asztali számítógépekhez, bár a 27 hüvelykes méretet széles körben használják a nagy felbontású monitorokhoz. Szinte minden 27 hüvelyk feletti méret túl nagy ahhoz, hogy az íróasztal mellett közelről megnézhessük.

Tegyük félre a frissítési gyakoriságról és a válaszidőről szóló összes szót, és összpontosítsunk a játékmonitor egy konkrét és alapvető szempontjára: a méretre!

Éppen mennyire fontos hatalmas a méret a monitorban? Mik a előnyök és hátrányok kisebb vagy nagyobb monitorról? És ami a legfontosabb, melyik mérethez illik a legjobban határozatok ?

Találjuk ki!

TartalomjegyzékElőadás

Szabványos méretek

legjobb monitorméret játékhoz

Ami a mai asztali monitorokat illeti, a legtöbbjük a 21-27 hüvelykes tartományba esik. Bármi, ami kisebb, manapság általában laptopokhoz vagy monitorokhoz van fenntartva, amelyek mérete más funkciókra, például érintőképernyőkre cserélődik, míg a 27 hüvelyknél nagyobb monitorok többnyire 1080p-nél nagyobb felbontást céloznak meg.

Javarészt, A 21-24 hüvelykes képátló az 1080p felbontású monitorokhoz van fenntartva . Ez a legjobb mérettartomány az 1080p felbontáshoz is, mivel minden nagyobb képpont könnyen megkülönböztethető képpontokhoz vezet, ha közelről nézzük a monitort. Emellett ott van az elkerülhetetlen aliasing is.

A 24 és 27 hüvelyk közötti átlók 2K és 4K, vagy inkább QHD és UHD felbontásban ragyognak . Mindkettő hihetetlenül élesen néz ki ezeken a nagyobb képernyőkön, amelyek figyelemreméltó részletszintet tesznek lehetővé. Mondanom sem kell, hogy ezeket a pixeleket kisebb dolgokba zsúfolni felesleges lenne.

Megtekintési távolság

monitor mérete játékhoz

Nyilvánvalóan minél nagyobb a monitor, annál távolabb kell lennie tőle az optimális nézési élmény eléréséhez és elkerülje a szem fáradását .

Az emberek többsége számára a legkényelmesebb megtekintési távolság nagyjából nagyjából arányos a monitorjuk átlójával . Vagyis ha 24 hüvelykes monitorunk van, akkor a szemünk körülbelül 24-48 hüvelyk távolságra legyen a képernyőtől. Ennek ellenére érdemes távolabb ülni, ha bármilyen problémát tapasztal, például a fent említett szemfáradtságot.

A legjobb monitorméret játékhoz

monitor mérete

Szóval, mindezt elmondva, melyik méret a legjobb, ha kifejezetten játékról van szó?

Nos, ez a felbontástól és a látótávolságtól is függ.

Az első és legfontosabb, hogy a gyártók tudják, mit csinálnak. azt tanácsoljuk marad a 24 hüvelykes Full HD, és bármi, ami 24 és 27 hüvelyk között van QHD és UHD esetén a legideálisabb képminőség érdekében.

Ha azonban az íróasztal előtt ül, a 24 hüvelykes monitor tűnik a legkényelmesebbnek az emberek többsége számára. Természetesen a nagyobb monitorok lehetővé teszik a nagyobb felbontások teljes kihasználását, de kényelmetlenek lehetnek azok számára, akik hozzászoktak ahhoz, hogy közel üljenek a monitorjukhoz, vagy azoknak, akiknek egyszerűen kisebb asztaluk van.

És végül, ha valami 30 hüvelyknél nagyobbat tervez, azt tanácsoljuk, hogy monitor helyett tévét vegyen. Mondanom sem kell, hogy nem fog ilyen nagy képernyőt közelről nézni, és a TV-k jobb képminőséget kínálnak a multimédiához. Ügyeljen azonban arra, hogy megfelelő válaszidővel és játékmóddal rendelkező TV-t vásároljon, amely csökkenti a bemeneti késleltetést.

Ezek is tetszhetnek neked