Legfontosabb Szerencsejáték Mennyi adatot használ az online játék?

Mennyi adatot használ az online játék?

Valójában mennyi adatot használnak az online játékok? Gyorsan elhasználják a sávszélességet? A válasz egyszerű, és biztosan tetszeni fog.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Online játékadatok

A játékipar arca nagyot változott az elmúlt két évtizedben, és ebben nem kis szerepet játszott az online multiplayer térnyerése.

Természetesen az egyik fő ok, amiért a többjátékos játékok népszerűsége robbanásszerűen megnőtt, az az internetkapcsolat sebességének és stabilitásának folyamatos növekedése volt. Ma a LAN-partik a múlté, de a jelentős technológiai fejlődés ellenére nem mindenki fér hozzá a nagy sávszélességű internethez. Valójában sok játékosnak szüksége lehet a mért kapcsolatra, ha csak átmenetileg is.

Ez felveti a címadó kérdést: mennyi adatot zabálnak fel a modern többszereplős játékok?

Arlington CC eSports Conversion Build

Szerencsére a válasz: nem sok .

A többszereplős játékok átlagosan körülbelül annyi adatot használnak fel, mint a zenei streamelés, azaz nagyjából 40-100 MB óránként. Ezzel szemben a HD videó streamelése óránként 1 GB-tól 3 GB-ig terjedő adatforgalmat tud felhasználni, miközben a 4K tartalom streamelése óránként óriási 7 GB adatot éget el.

Mindazonáltal biztos lehet benne, hogy egyetlen játék sem fogja megnövelni a sávszélességet vagy égetni az adatokat olyan gyorsan, mint a streaming videotartalom. A fentiek azonban csak egy általánosítás, és bár a játékok korántsem olyan igényesek ebből a szempontból, mint a videó streamelés, az adathasználat játékonként így is vadul változhat.

Ebben a cikkben felsoroljuk néhány népszerű játék átlagos óránkénti adathasználatát. Tehát, ha mérős kapcsolatot használ, vagy egyszerűen csak korlátozott sávszélességgel kell megbirkóznia, nézze meg az alábbi táblázatot!

Játszma, meccs Óránkénti adathasználat (MB)
PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) 80
Fortnite 100
Apex Legends 120
Counter-Strike: Global Offensive 250
Értékelés 290
Team Fortress 2 80
Overwatch 135
Rainbow Six Siege 70
Call of Duty Black Ops 4 40
Call of Duty II 40
Call of Duty Modern Warfare 80
Battlefield V 100
World of Warcraft 40
Black Desert Online 60
Runescape tizenöt
Guild Wars 2 ötven
Az Elder Scrolls Online húsz
Final Fantasy XIV húsz
Star Wars: A régi köztársaság 30
DOTA 2 120
legendák Ligája ötven
A vihar hősei 30
Smite 100
Szörnyvadász: Világ 30
Sors 2 300
Warframe 115
Kandalló márványlapja 3
Gwent 5
Fall Guys: Ultimate Knockout 70
GTA V Online 60
Rakéta Liga 40
Minecraft 80

Természetesen a fent felsorolt ​​számok ismét csak becslések, mivel a pontos adatfelhasználás továbbra is számos változó tényező függvényében változhat, például a többjátékos meccsen részt vevő játékosok száma vagy a térkép egy adott területe egy MMO-ban. .

Ennek ellenére, ha mérős kapcsolattal játszik online, és szeretne megbizonyosodni arról, hogy ne égesse el a birtokában lévő adatokat, akkor a legjobb, ha egyszerűen teszteli.

Legjobb MOBA-k

A League of Legends, a DOTA 2, a Smite és a Heroes of the Storm mind viszonylag kis mennyiségű hálózati adatot használnak

Tehát a fentiek szem előtt tartásával egyértelmű, hogy a sávszélesség és a kapcsolat sebessége nem lehet a fő szempont, ami miatt aggódni kell, amikor az internetet játékra használjuk. Inkább, stabilitás és késleltetés általában sokkal fontosabbak.

A stabilitás meglehetősen magától értetődő – a stabil kapcsolat nem szakad meg gyakran, és nem szenved a hirtelen, drasztikus sebességcsökkenéstől vagy az ingadozó késleltetéstől. Amíg a kapcsolat stabil, nem kell aggódnia a kapcsolat megszakadása vagy a játékot megszakító késés miatt.

World of Warcraft Shadowlands

Ha már a késésről beszélünk, késleltetés gyakran ez a legfontosabb tényező, amelyet szem előtt kell tartania, ha élvezetes többjátékos élményt szeretne szerezni. Ezredmásodpercben mérik, és azt jelzi, hogy mennyi ideig tart, amíg a számítógép kommunikál a játékszerverrel, így könnyen belátható, miért lenne ez fontos az online játékokhoz.

Amikor más játékosokkal kommunikálsz egy többjátékos játékban, akkor nem valós időben lépsz kapcsolatba velük, és mindig van egy bizonyos mértékű késés. Természetesen az alacsonyabb késleltetés (ideális esetben 200 ms alatt) ezt a késést többnyire elhanyagolhatóvá teheti.

Azonban, ahogy fentebb említettük, ha a késleltetés túl magasra emelkedik, késést tapasztal, és a gyors letöltési/feltöltési sebesség nem segít ebben a tekintetben. Ha problémái vannak a magas késleltetéssel, számos dolgot megtehet a probléma megoldása érdekében, és van egy alaposabb cikkünk is ennek a témának.

Összefüggő: Hogyan csökkenthető a ping minden játékban

És ennél az útmutatónál nagyjából ennyi lenne. Ahogy korábban említettük, lehetetlen pontosan meghatározni, hogy egy játék mennyi adatot használ fel óránként, mivel a számok számos tényezőtől függően elkerülhetetlenül változnak, így a cikkben felsorolt ​​értékek csak közelítések és átlagok.

Sőt, amint fentebb említettük, ha mérős kapcsolaton játszik, és meg kell győződnie arról, hogy nem fogy ki az adatokból, a legjobb, ha egyszerűen teszteli a játszani kívánt játékok adathasználatát.

Ezek is tetszhetnek neked