Legfontosabb Szerencsejáték Mennyi ideig bírja egy játékra szánt laptop?

Mennyi ideig bírja egy játékra szánt laptop?

Az asztali számítógépek előnye, mint egy játék laptopnál, hogy könnyen cserélhetők az alkatrészek. Mennyi ideig bírja pontosan egy játék laptop? Találjuk ki!

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Mennyi ideig bírja egy játékra szánt laptop

Válasz:

Egy új laptop nagyjából megőrzi játékteljesítményét 2 év , miközben nem kell félni attól, hogy a hardver kevesebb mint 5 alatt elavult lesz.

Fizikailag azonban egy jól karbantartott laptop akár 10 évet is kibír, de a technológia persze annyit fejlődött ennyi idő alatt, hogy aligha lesz elég erős ahhoz, hogy a jövőben ilyen messzire kiadott címeket futtasson.

Befektetés egy játék laptopba nem kis döntés, főleg ha figyelembe vesszük, hogy mennyivel drágábbak asztali társaikhoz képest.

Valószínűleg azt szeretné tudni, hogy ez a befektetés hosszú távon megéri-e, és hogy maga a laptop hogyan fogja bírni az idő múlásával.

Biztosítottunk téged. Ebben a cikkben egy pillantást vetünk az átlagos játék laptopok élettartamára.

Majd megbeszéljük mennyi időbe telik, mire elavulnak , valamint adunk néhányat tippeket, hogyan tarthatja a legjobban hordozható játékgépét megfelelően hűtve és hosszú ideig működőképes állapotban.

TartalomjegyzékElőadás

A hardver

mennyi ideig bírják a laptopok

Ellentétben a konzolokkal, ahol a játékokat úgy optimalizálták, hogy a teljes konzolgeneráció (körülbelül hat év) alatt jól fussanak a hardveren, a PC-s játékok – és tágabb értelemben a laptopos játékok – ezt nem tudják kezelni a sokféle hardver miatt. bemegy ezekbe a gépekbe.

Ráadásul a laptop sokkal kisebb és könnyebb. Ennek lehetővé tétele érdekében a gyártóknak módosítaniuk kell alkatrészeiket. Ennek eredményeként az asztali alkatrészek laptop változatai elkerülhetetlenül lassabbak lesznek, mint kevésbé hordozható testvéreik. A jó oldalon azonban ez a szakadék kisebb, mint valaha, köszönhetően a legújabb technológiai fejlesztéseknek.

Feltéve, hogy megfelelően karbantartják őket, és nincsenek gyakran kitéve túl sok stressznek, a hardverelemek akár 10 évig is működhetnek .

Szóval a kérdés a következő: Mennyi idő után a laptop már nem támogatja a legújabb játékokat?

CPU

mennyi ideig bírja a laptop

Jelenleg az összes megéri játéklaptop Intel i5 vagy i7 CPU-val érkezik, míg egyes alacsonyabb kategóriás modellek az AMD APU-ira támaszkodhatnak, beleértve az A12-t, A9-et, valamint a család többi APU-ját.

A játékra szánt PC építésénél a legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartani a CPU kiválasztásánál, hogy végül ne akadályozza a GPU-t. De figyelembe véve, hogy a játékra szánt laptopokat a gyártók előre gyártották, ez nem olyan dolog, ami miatt aggódnia kell. Mint olyan, a GPU az, amire a legjobban oda kell figyelni .

GPU

mennyi ideig bírják a játék laptopok

Először is meg kell tennie fontolja meg, hogy a GPU milyen jól teljesít bizonyos játékokban a megjelenéskor . Ezenkívül látnia kell, hogyan teljesít egy GPU egy másik modellhez képest.

Amikor arra kerül sor a különböző GPU-k összehasonlítása , javasoljuk, hogy nézze meg ez az oldal . Nem ez a legpontosabb forrás, mivel az eredményeket számtalan különböző felhasználói számítógépről kapja, de nagyszerű arra, hogy általános benyomást szerezzen arról, hogy az egyik GPU hogyan teljesít a másikkal szemben.

Ha azonban szeretné látni, hogy egy adott GPU hogyan kezel egy adott játékot, a legegyszerűbb megoldás, ha egyszerűen Google-be keresi. Csak ezt tartsd észben egy játékon belüli benchmark lehetőleg a következők mindegyikét tegye :

  • Pontos FPS-méréseket biztosít, amelyek potenciálisan különböző maximális, minimális és átlagos FPS-értékeket tartalmaznak.
  • Mutassa meg, hogy mely játékon belüli beállításokat használta a benchmark.
  • Megmutatja a teszteléshez használt számítógép pontos konfigurációját.

Például, ha látni szeretnéd, hogy egy GTX 1050-es laptop hogyan viselkedik Deus Ex: Az emberiség megosztott , találhat egy viszonyítási pontot, amely valahogy így néz ki a Guru3D-től:

játék laptop benchmark

Amint látja, megadja az átlagos FPS-t, ami 30, valamint a legfontosabb játékbeli beállításokat – a felbontás és a minőségi előre beállított . Ne feledje, hogy a hardverspecifikációk és egyéb részletek ritkán szerepelnek a képeken, de láthatók abban a cikkben, amelyből a kép származik.

Bár aligha lehetséges egyetlen webhely az összes benchmark adat forrásaként, egy gyors Google-keresés rengeteg megbízható webhelyet tár fel, mint például a fent említett Guru3D, a Tom’s Hardware, a TechSpot és még sok más mellett.

Tehát, ha a GTX 1050 átlagosan 30 FPS-t tud adni egy igényes AAA-játékban 2016-tól, mennyi ideig lesz képes erre a jövőbeni kiadásokkal?

Ezt nem lehet biztosan megmondani, mivel egyes játékok megerőltetőbbek, mint mások, de egy hüvelykujjszabály szerint valószínű, hogy nagyjából két éven belül el kell dobnia néhány beállítást, hogy fenntartsa a kezdeti framerátát. Még mindig, nem kell jelentős engedményeket tennie, amíg körülbelül öt év nem telik el a GPU első kiadása óta .

Tehát végül azt mondhatjuk, hogy egy belépő szintű kártya, mint például a GTX 1050, jó szolgálatot tesz majd öt évig, amíg frissíteni kell, míg az erősebb kártyák, mint a GTX 1060 vagy a GTX 1070, valószínűleg sokáig bírják. fizikai élettartamuk hátralévő részét. De természetesen akkor is szükség lesz rá csökkentse bizonyos beállításokat az idő előrehaladtával .

RAM

mennyi ideig bírja egy csúcskategóriás laptop

Manapság szinte minden számítógép több mint elegendő RAM-mal rendelkezik a játékokhoz. Ahogy azt korábban egy a témának szentelt cikk , A 8 GB éppen a megfelelő mennyiségű RAM, amely egyhamar nem lesz túl kicsi . Még akkor is, ha egy laptop 8 GB RAM-mal érkezik a dobozból, további RAM valószínűleg bármikor telepíthető az úton.

Másrészt, ha egy laptop csak 4 GB RAM-mal rendelkezik (vagy kevesebb), fontolja meg a frissítést. Ha nem teszi meg, előfordulhat, hogy FPS-találatok és bosszantó akadozások lépnek fel az elégtelen RAM miatt.

Gaming laptop karbantartás

Játékos laptop gondozása

Ha nem gondoskodik megfelelően a hardverről, az alkatrész élettartama jelentősen, gyakran akár öt év alatt is lecsökkenhet. Sőt, a laptop belsejében felgyülemlett por egyre több hőt halmoz fel, ami kényelmetlenné teszi a használatát.

Ideális esetben ki kell alakítania a laptopjának nagyjából félévente történő tisztítását . Az asztali számítógépekkel ellentétben nem lehet egyszerűen kinyitni egy laptopot, kivenni az egyes összetevőket, és külön tisztítani. Szerencsére van egy egyszerű módszer a por nagy részének eltávolítására anélkül, hogy kinyitná a laptopot: sűrített levegő .

Lépésről lépésre a következőképpen kell megtenni:

  1. Tartsa a laptopot az oldalára, hogy lássa a ventilátor szívónyílásait az alján. Az ok, amiért nem szabad a laptopot az asztalon fektetni, az az, hogy egy sűrített levegős kannát függőlegesen kell tartani, hogy ne kerüljön ki folyékony levegő, és ne sértse meg a hardvert.
  2. Tartsa a dobozt közel a rácshoz, amikor kifújja a port. Látni fogja, hogy a többi rácsból por és törmelék jön ki.
  3. Döntse meg és döntse meg a laptopot, hogy alaposan megtisztítsa.
  4. Ismételje meg a műveletet minden egyes ventilátor bemenetnél.

Addig hajtsa végre a fenti lépéseket, amíg már nem látja, hogy jelentős mennyiségű por jön ki a laptopból.

Hűtés

játék laptop hűtés

Még ha laptopja teljesen pormentes is, akkor is számítani kell arra, hogy némi hőt fog kisugározni belőle. De ez várható is, tekintve, hogy egy ilyen kompakt vázba van egy erős CPU és egy erős GPU is.

Szerencsére van egy egyszerű és olcsó módja annak, hogy laptopját hidegen tartsa – hűtőpárnák . Ezek egy vagy több ventilátorral rendelkeznek, amelyek képesek nagymértékben növelni a légáramlást jobb hűtéshez vezet . Ráadásul nem fogyasztanak sok energiát, mivel közvetlenül a laptop USB-portjainak egyikébe csatlakoznak.

A szoftver

mennyi ideig bírja egy játék laptop

ablakok a legnépszerűbb operációs rendszer, különösen a játékosok körében, mivel viszonylag kevés címet adnak ki Linuxra és macOS-re. Tehát, ha van játékra szánt laptopja, az szinte biztosan futni fog Windowson.

De a kérdés továbbra is fennáll: képes lesz-e a laptopja kezelni a jövőbeli Windows-verziókat?

Ez korábban nagyon komoly probléma volt, mivel a Microsoft 2-3 évente kiadta operációs rendszerének vadonatúj verzióját. Természetesen az alkalmi felhasználók nem valószínű, hogy ilyen viszonylag rövid idő alatt frissítették számítógépük hardverét, ami azt eredményezte, hogy számítógépeik nem tudtak megbirkózni az operációs rendszer új, igényesebb iterációjával.

De szerencsére a mai helyzet gyökeresen más. Ezt részben az Internetnek köszönhetjük. Ahelyett, hogy néhány évente kiadna egy teljesen új operációs rendszert, a Microsoft inkább a Windows 10 ingyenes frissítésekkel történő fejlesztésére és tökéletesítésére helyezte a hangsúlyt.

Természetesen a Windows 10 nem lesz örökké, és nem lehet tudni, mi vár még az úton, de biztosan nem kell attól tartanod, hogy jövőre felbukkan egy Windows 11 olyan minimális rendszerkövetelményekkel, amelyek teljesen kimaradnak a laptopok kategóriájából .

Ezen felül lehetősége van a sok közül az egyik telepítésére is Linux disztribúciók , egy népszerű nyílt forráskódú operációs rendszer, amelyről ismert, hogy sokkal jobban teljesít elavult hardvereken, mint a Windows.

Következtetés

Tehát a végén ha veszel egy játék laptopot, és megfelelően vigyázol rá, akkor legalább 5 évig vagy még tovább fog működni . És bár fizikailag akár 10 évig is kibírja, addigra a hardver biztosan elavult lesz, még akkor is, ha egy drága high-end laptopról beszélünk.

Most, ha a teljesítmény a gondod, egy GPU-tól nagyjából azonos teljesítményre számíthatsz a következő 2 évben . Ezt követően el kell kezdenie csökkenteni a beállításokat, hogy fenntartsa a kívánt képkockasebességet.

Ezek is tetszhetnek neked