Legfontosabb Szerencsejáték Mennyi ideig tart egy PC gyártása?

Mennyi ideig tart egy PC gyártása?

Pontosan mennyi időbe telik egy PC megépítése a semmiből? Olvassa el itt az egyszerű útmutatónkat, hogy megértse, mennyi ideig kell várnia.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Mennyi ideig tart egy számítógép felépítése

Ha először szerel össze új számítógépet, akkor valószínűleg azon tűnődik, hogy általában mennyi ideig tart a számítógép-építési folyamat. És amint azt sejteni lehetett, a válasz számos tényezőtől függ, ezért nehéz leszűkíteni egy adott időkeretre.

Tehát milyen szakaszai vannak a PC-építési folyamatnak, és nagyjából mennyi ideig tartanak az egyes szakaszok? Ebben az útmutatóban pontosan ezt mutatjuk be Önnek, ezért olvassa tovább.

TartalomjegyzékElőadás

Előzetes kutatás

Kutatás

A PC fizikai összeállítása a barkácsolási számítógép-építési folyamat leggyorsabb lépése lehet, de mielőtt összeállíthatná a vadállatosan új játékszereléket, meg kell vásárolnia az alkatrészeket. És mielőtt megvásárolná az alkatrészeket, ki kell találnia mit alkatrészeket érdemes vásárolni.

És hát az első lépés az kutatás .

Technikai szempontból a PC-gyártás egyszerűbb, mint valaha, mert a hardvergyártók számos, általánosan elfogadott szabványt követnek. Ezért az összetevők kompatibilitásának biztosítása nem lesz túl nagy gond. Egy bizonyos fokú kutatás azonban továbbra is szükséges, ha olyan konstrukciót szeretne összeállítani, amely kiegyensúlyozott és jó ár-érték arányt biztosít.

Tehát itt vannak az alapvető lépések:

  1. Határozza meg, hogy összességében mennyit hajlandó költeni.
  2. Válassza ki a grafikus kártya amely a legjobban megfelel az Ön igényeinek, teljesítmény és ár szempontjából.
  3. Válassz a között AMD és Intel .
  4. Találd meg CPU olyan modell, amely megfelel a költségvetésének, és elég erős ahhoz, hogy ne akadályozza a GPU-t.
  5. Válassz a alaplap a megfelelő aljzattal és portokkal.
  6. Határozza meg, mennyit RAM és tárolás szükséged van.
  7. Találni PSU amely biztonságosan működtetheti az egészet.
  8. Válassza ki a ügy amibe fizikailag minden belefér.

Ne feledje, hogy útmutatóinkat rendszeresen frissítjük, így ha úgy tűnik, hogy a fenti cikkek valamelyike ​​elavult információkat vagy elavult termékeket tartalmaz, akkor a cikk valószínűleg frissítésre kerül.

Mindenesetre a kutatás elvégzése néhány órától néhány hétig tarthat, amíg eldönti, hogy milyen összetevőket szeretne az új számítógépében. Megtekintheti a teljes számítógép-építési útmutatónkat itt .

Gépelés Laptop billentyűzeten

Ha Ön kezdő, az összes információ elsöprőnek tűnhet, bár közel sem olyan bonyolult, mint amilyennek első pillantásra tűnhet. Hiszen az interneten könnyű megtalálni az összes szükséges információt, és valószínűleg már válaszoltunk is sok felmerülő kérdésre!

Megnézheti nálunkTudásbáziscikkeket, de megtekintheti a saját ajánlott játékra készült PC-ket is. A miénk 600 dollár építés jó, ha költségvetésben van, a 1000 dollár az egyik egy nagyszerű középkategóriás beállítás, amely a legtöbb játékost boldoggá teszi, de ha van plusz pénzed, amit befektethetsz, 1500 dollár egy talán jobban tetszik.

Összességében a kutatás időtartama attól függ, hogy mennyire ismeri az iparág jelenlegi állapotát, és általában mennyire ismeri a hardvert. Ha szinte semmit sem tud a számítógép építéséről, jó ötlet lenne néhány napot szánni a megfelelő csapágyak kialakítására, mielőtt több száz dollárt fektetne be egy új PC-be.

A hardver beszerzése

Mennyi ideig tart egy számítógép felépítése

Miután eldöntötte, milyen alkatrészeket szeretne, itt az ideje, hogy ténylegesen megvásárolja azokat. Ezt a régimódi módon megteheti, ha felkeres egy közeli megbízható helyi műszaki boltot, és ha az összes kívánt termék raktáron van, akkor pillanatok alatt megkapja az összes alkatrészt. Alternatív megoldásként választhat a könnyebb, de időigényesebb utat, és mindent házhoz szállít, ha online vásárol.

Olyan oldalak, mint amazon , Newegg , és BHPhotoVideo Számítógépes hardverek tekintetében a legnépszerűbb és megbízhatóbb online áruházak közé tartoznak, de a szállítás pontos időtartama attól függ, hogy melyik oldalon jár és hol él.

Most már az összes alkatrész bepakolása a virtuális kosárba, és a vásárlás gombra kattintás az egyszerű rész, de nem szabad vakon rohanni az azonnali vásárláshoz. Miért?

Nos, a PC-alkatrészekkel az a helyzet, hogy az árak mindig ingadoznak. Ennek számos oka lehet, például a magas vagy alacsony kínálat, vagy a közelgő új kiadások. Ha ehhez hozzáadjuk azt a tényt is, hogy egy kiárusítás lehet a sarkon, vagy egy másik boltban lehet, hogy egy kicsivel olcsóbban árulják ezt a drága GPU-t, és nyilvánvaló, hogy miért érdemes egy kis piackutatást is végezni.

Mennyi ideig kell építeni egy számítógépet

Már megbeszéltük, hogy mit a legjobb idő PC-alkatrészek vásárlására van, ezért javasoljuk, hogy nézze meg ezt a cikket. Előfordulhat, hogy kiárusítás jön, vagy hamarosan megérkezik a GPU-k új generációja, és a kereskedők leengedhetik néhány jó előző generációs modell árait.

De ha nincs előre látható közelgő áresés, akkor akár azonnal beszerezheti az alkatrészeket.

Ahogy fentebb említettük, a hardver megrendelése a legegyszerűbb, és nem tarthat tovább néhány percnél, de a szállítás jelentősen tovább tart. Sőt, további akadályok is állhatnak az útban: készlethiány, szállítási késések és balesetek, előfordulhat, hogy rossz terméket vagy hibás modellt kap, ami csak tovább lassítja a folyamatot.

Szerencsére az olyan nagy cégeknek, mint az Amazon, nem tart túl sokáig a szállítás, és jó ügyfélszolgálatukról ismertek, így a késések vagy a sérült áruk nem jelenthetnek nagy problémát. Mégis, ha online rendeli meg az alkatrészeket, valószínűleg a PC-építési kaland leghosszabb szakasza lesz a megérkezésükre való várakozás.

Kicsomagolás és építés

Mennyi ideig tart egy játékra szánt számítógép megépítése?

És most elérkezünk a szórakoztató részhez – az alkatrészek kicsomagolása és a számítógép összerakása.

A kicsomagolás természetesen nem tart sokáig, de az, hogy mindent megfelelően becsomagoljunk a tokba, az egy másik történet. Valaki, aki rendelkezik tapasztalattal és minden megfelelő eszközzel, valószínűleg egy órán belül össze tudna szerelni egy PC-t, de ha kezdő vagy, és különösen óvatosan hivatkozol a YouTube-on található útmutatókra, a folyamat akár egész délutánt is igénybe vehet.

A tok mérete fontos tényező lesz itt, mivel biztosan könnyebb lesz mindent megfelelően beilleszteni, ha több a levegő. Mint ilyen, egy Mid Tower, Mini Tower vagy egy kis méretű tok biztosan nehezebbé válik, mint egy tágasabb Full Tower tok.

Hogyan rakjunk össze egy számítógéptornyot

A kábelkezelés is nagy dolog, főleg az átlátszó tokok és az RGB világítás korában. Szeretné, ha a számítógép belseje szépnek és rendezettnek tűnhet, különösen, ha átlátszó vagy nyitott házat használ. De még ha nem is, a megfelelő kábelkezelés továbbra is fontos az optimális légáramlás és a hatékony hűtés érdekében.

Mindent egybevetve egy számítógép összerakása valószínűleg ijesztőbbnek tűnik, mint amilyen valójában, de ha tényleg nem akarja megkockáztatni, hogy megrongálja drága új hardverét, ne feledje, hogy egyes üzletek összeállíthatják a számítógépet, és vannak online is. boltok, hogy egyedi PC-k gyártása és eladása megrendelésre .

Ha egy ilyen szolgáltatásból vásárolná meg számítógépét, időt és erőfeszítést takarítana meg magának, de egy kicsit többet is fizetne a szolgáltatásért. Sőt, egyes PC-építési szolgáltatások kevesebb testreszabási lehetőséget kínálnak, mint mások, szóval ez is ott van.

Hibaelhárítás

PC tok belsejében

Mindannyian ott voltunk – mindent rendesen összerakott, a kábelek rendszerezve vannak, és az új PC látványosság. Megnyomod a rendszerindító gombot és… semmi.

Itt jön be a nem túl szórakoztató rész: a hibaelhárítás. Valahol az úton hibáztál. Lehet, hogy nem csatlakoztatott megfelelően néhány kábelt, esetleg nem illett néhány érintkezőt, esetleg csak elfelejtette bekapcsolni a tápegységet, vagy az egyik alkatrész meghalt érkezéskor.

Bármi legyen is a helyzet, az új PC-vel számtalan probléma adódhat, a megoldásokkal együtt. Valószínűleg ez a folyamat legkellemetlenebb része, és a probléma kitalálása néhány perctől több óráig is tarthat, attól függően, hogy mi a probléma.

Az operációs rendszer és egyéb szoftverek telepítése

A számítógép részeinek elrendezéséhez

Dicséret illeti, a PC rendesen működik, a hardver a helyén van, és most térünk rá a szoftverre.

Az első lépés természetesen az operációs rendszer telepítése. A játékokhoz jelenleg a Windows 10 a legnépszerűbb operációs rendszer, és bár a kezdeti telepítés meglehetősen gyors (10-20 perc), mindannyian tudjuk, milyen bosszantó tud lenni az összes frissítés. Ha pedig a Windows 10 régebbi verzióját telepíti, előfordulhat, hogy akár egy órát is várnia kell az összes frissítés letöltésére és telepítésére.

De szerencsére más szoftvereket is letölthet és telepíthet, miközben az operációs rendszer frissítéseket tölt le. Sokan gyakran alábecsüljük, hogy mennyi ideig tartana minden beállítás, ezért ne gondolja, hogy kevesebb mint egy óra alatt mindent elkészít. Valójában, ha lassú az internetkapcsolata, ez a folyamat néhány órát is igénybe vehet.

Következtetés

Gaming PC

Így végül a PC felépítése a körülményektől függően egyetlen naptól több mint egy hónapig tarthat.

Ha valaki tudja, mit csinál, egy pillanat alatt kiválaszthatja az alkatrészeit, beugorhat a helyi műszaki boltba, hazahozhatja az alkatrészeket, és még aznap mindent elindíthat.

Eközben, ha még nem ismeri a PC-építést, a kutatás és a tényleges PC-építési folyamat néhány napot vesz igénybe, mivel meg kell győződnie arról, hogy a megfelelő hardvert vásárolja, és összeszereli az újat. játékgép megfelelően. De végső soron, ha online rendeli meg az alkatrészeket, akkor valószínűleg a szállítási idő lesz a legidőigényesebb folyamat, ha Ön kezdő.

Ezek is tetszhetnek neked