Legfontosabb Szerencsejáték Mennyi RAM-ra van szükségem a játékhoz?

Mennyi RAM-ra van szükségem a játékhoz?

Tehát valójában mennyi RAM-ra van szüksége a játékhoz? Melyik frekvencia a legoptimálisabb? Keresse meg a választ egyszerű útmutatónkban itt.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 RAM játékhoz

Válasz:

2022-ben minden játékkonfigurációnak legalább 8 GB RAM-mal kell rendelkeznie. Azonban, 16 GB pillanatnyilag a tökéletes középút , tehát ez sokkal előnyösebb.

A 32 GB jó ötlet lehet, ha jövőbiztosabbá szeretné tenni a felépítését, vagy bármilyen RAM-igényes szoftvert szeretne használni. Azonban bármi, ami ezen túl van, egyszerűen túlzás, ami a játékot illeti.

Egy olyan játékberendezés összeállítása, amelyben minden megtalálható, nehéz lehet, különösen a kezdőknek. Végül is sok információt kell figyelembe venni, amikor az összes komponens kiegyensúlyozásáról van szó.

Az egyik kérdés, amelyre ellentmondó válaszokat találhat: mennyi RAM-ra van szüksége a játékhoz pillanatnyilag?

Nos, ebben a cikkben pontosan erre a kérdésre fogunk összpontosítani.

TartalomjegyzékElőadás

Milyen szerepet játszik a RAM a játékokban?

ram játékra

A RAM tárolja az összes releváns adatot, amelyhez a számítógépének szüksége lehet ahhoz, hogy a játék zökkenőmentesen és zökkenőmentesen fusson.

A megfelelő RAM-konfiguráció kiválasztása korábban sokkal bonyolultabb volt, mivel a különböző játékoknak nagyon eltérő követelményei voltak e tekintetben. Hiszen a játék még nem volt éppen mainstream, és akkoriban nem mindenki tudta, mi az igazi játék PC.

De ma a helyzet sokkal egyszerűbb. 64 bites operációs rendszer normává váltak, és sokkal több RAM-ot támogatnak, mint a korábban használtak 32 bites azok. Egy 32 bites operációs rendszer legfeljebb 4 GB RAM-ot tud olvasni, és bár a 64 bites operációs rendszernek is van felső határa, ez nem az, amit egyhamar el fogunk ütni.

Az igazság az manapság minden PC könnyen több RAM-mal rendelkezhet, mint amennyire valójában szüksége van.

Melyek a leggyakoribb RAM kapacitások?

A mai otthoni számítógépek többnyire 4, 8 vagy 16 GB RAM-mal rendelkeznek, míg egyes csúcskategóriás PC-k 32, 64 vagy akár 128 GB RAM-mal is rendelkezhetnek.

    4GBmegtalálható a szokásos asztali és irodai számítógépeken, vagy azokon, amelyek még mindig 32 bites operációs rendszert futtatnak. Őszintén szólva ez nem elég a játékhoz 2022-ben.8 GBjelenleg minden játék PC-n a minimum. A 8 GB RAM-mal a számítógépe a legtöbb játékot probléma nélkül futtatja, bár a grafika terén valószínűleg szükség lesz némi engedményre, ha újabb, igényesebb címekről van szó.16 GBma az optimális mennyiségű RAM játékhoz. Valószínűleg soha nem fog kifogyni a RAM-ból, bármilyen játékkal is játszol, feltéve, hogy a számítógépeden nem futnak memóriaigényes programok a háttérben.32 GB egyre népszerűbbé válik egyes játékosok körében, különösen azok körében, akik jövőbiztosra törekszenek.

Azonban, ahogy fentebb említettük, a 32 GB messze nem a 64 bites operációs rendszerek vagy a modern CPU-k és alaplapok határa.

mennyi ram a játékra

De szükséges-e ez a megdöbbentő mennyiségű RAM a játékhoz?

Röviden: nem, de még mindig vannak olyanok, akik esetleg több pénzt szeretnének költeni több RAM-ra. Miért?

Az első ok, amiért érdemes 32 GB RAM-ot szerezni, az jövőálló célokra. Ez azonban jelenleg nem biztos, hogy túl jó ötlet, mivel a DDR5 a sarkon van; Alapvetően bár eleinte valószínűleg nem ez lesz a legmegfelelőbb megoldás a játékgépekhez, mégis szem előtt kell tartani, ha jövőbiztosságról beszélünk.

Sőt, azok a felhasználók, akik azt is szeretnék, hogy számítógépük a munkaállomás több RAM-ra lehet szüksége, mivel bizonyos professzionális szoftverek nagyon sok RAM-igényesek lehetnek.

Mennyi RAM-ot vegyek?

A címadó kérdés továbbra is az, hogy mennyi RAM-ot kell szereznie 2022-ben?

Nos, ahogy fentebb említettük, ezt mondanánk 16 GB bőven elég egy játék PC-hez 2022-ben , mivel a legtöbb játék ennél többet nem igényel.

Eközben, ha van a korlátozott költségvetés 8 GB RAM még mindig elvégezné a munkát. De ne feledje, hogy a teljesítmény nem lesz olyan szinten, mint a 16 GB-nál, de ez nagyban függ attól, hogy milyen játékkal játszik.

Végül, a 32 GB RAM továbbra is vonzó lehet azok számára, akik jövőbiztosak akarják tartani számítógépüket, és/vagy azok, akik számítógépüket munkaállomásként is használják. A 2022-es játékok esetében azonban ez általában túlzás.

Egy modul vs több modul

Szinte minden alaplap támogatja kétcsatornás memóriát, míg bizonyos csúcskategóriások még a négycsatornát is támogatják.

Tehát a kétcsatornás memória növeli a teljesítményt?

Nos, az igazság az, hogy az előnyök a jelentéktelentől a nagyon észrevehetőig változhatnak, a kérdéses játéktól függően. Egyeseknél nem fogja észrevenni a különbséget, másokkal pedig jelentősen növelheti a teljesítményét.

Azonban, kevés az oka nem 2022-ben kétcsatornás konfigurációval fog rendelkezni , mivel a készletek gyakran egy kicsit olcsóbbak, és ha több RAM-memóriája van, akkor könnyebben cserélheti ki azokat, amelyek esetleg meghibásodnak.

Az utolsó szó

Ha eldöntötte, hogy melyik RAM-beállítás felel meg Önnek a legjobban, javasoljuk, hogy tekintse meg útmutatónkat a legjobb RAM játékhoz jelenleg elérhető.

Ez biztosan segít megtalálni a pontos RAM modult, amely megfelel az Ön igényeinek.

Ezek is tetszhetnek neked