Legfontosabb Szerencsejáték Mi a legjobb felbontás játékhoz?

Mi a legjobb felbontás játékhoz?

A felbontás vitathatatlanul a legfontosabb grafikai beállítás bármely játék beállítási menüjében. Ebben a hasznos útmutatóban megtaláltuk a legjobb felbontást a játékokhoz.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Legjobb felbontás játékhoz

Válasz:

2022-ben 1080p a legjobb teljesítményt és a legjobb költségvetési megoldást kínálja; 1440p a legjobb egyensúlyt biztosítja a teljesítmény és a látvány között; 2160p a legjobb látványt kínálja, de kevés csúcskategóriás GPU képes kezelni.

Ha jó grafikát szeretne, a felbontás vitathatatlanul a legkritikusabb grafikai beállítás az Ön számára bármely játék beállítási menüjében.

Mindazonáltal ez a legigényesebb lehetőség a hardver szempontjából.

Sokáig minden játékos célja a jó öreg 1080p volt, de a PlayStation 4 Pro és az Xbox One X 2016-os, illetve 2017-es megjelenésével nyilvánvalóvá vált, hogy még a mainstream is tudta, hogy ideje fokozni a dolgokat. .

Tehát 2022 van, és a legújabb GPU-k kint vannak. Mi a legjobb felbontás manapság játékhoz?

Pontosan ezt szeretnénk megvitatni és megválaszolni ebben a praktikus útmutatóban.

TartalomjegyzékElőadás

Az állásfoglalás

Amint azt valószínűleg Ön is tudja, a monitor képernyőfelbontása leírja a számot pixel a képernyőn vízszintesen és függőlegesen. Minél több a képpont, annál élesebb és részletesebb lesz a kép.

Ez a három legnépszerűbb felbontás, amely közül választhat a mai játékvilágban:

 • Full HD (1080p)
 • Quad HD (1440p)
 • Ultra HD (2160p)
legjobb képernyőfelbontás játékhoz

Természetesen, ahogy a fenti képen is látható, a felbontás jelentősen eltérhet attól függően, hogy a képarány — 16:9, 16:10, 21:9, 32:9 és így tovább.

A fent felsorolt ​​három felbontást azonban az emberek általában a kijelző felbontásának leírására használják. Tehát mik az előnyei és a hátrányai mindegyiknek?

Teljes HD

Sok tapasztalt játékos számára úgy tűnhet, hogy a Full HD csak tegnap volt olyan fejlett, mint a kijelzőtechnológia. Akkoriban a 720p és az 1080p felbontásra esett a választás, amelyeket általában HD-nek (vagy HD Ready-nek), illetve Full HD-nek neveznek.

Összefüggő: HD vs Full HD – mi a különbség?

Manapság nehéz lenne megfelelő 720p-s játékmonitort találni (bár még mindig vannak 720p-s tévék – általában a kisebbek, amelyek átlója 30 hüvelyk alatti). Mindenesetre, 2022-ben valószínűleg nem fog játszani 720p felbontásban kivéve, ha úgy döntesz, hogy nosztalgiatúrára indulsz valamelyik utolsó generációs konzollal, vagy ha elavult/alacsony kategóriás GPU-t használsz.

Ami az 1080p-t illeti, a mai napig rendkívül népszerű, és több érvényes okból is. Tartós népszerűségének fő oka talán az, hogy az új GPU-k – középkategóriás és feljebb – jelentős képkockasebességet tudnak elérni ebben a felbontásban. Ezért a 144 Hz-es és 240 Hz-es 1080p-s monitorok nagy vonzerőt jelentenek a versenyző játékosok számára, akik az ilyen magas képkockasebesség által kínált folyékonyságot és reakciókészséget keresik.

Ezen kívül az 1080p is nagyon megfizethető és pénztárcabarát, mind a monitorok, mind a GPU-k tekintetében. Még a jelenleg elérhető legolcsóbb olcsó GPU-k is jól kezelik az 1080p-t , természetesen a grafikus beállításoktól és a kérdéses játéktól függően.

Összességében, Az 1080p továbbra is népszerű 2022-ben mert egyaránt vonzó lehet azoknak, akik a teljesítményt helyezik előtérbe a látványnál, és azoknak, akik nem akarnak vagy nem tudnak többet költeni egy nagyobb felbontású monitorra.

teljes HD

Quad HD

Sok játékos számára a QHD lesz a legjobb játékfelbontás 2022-ben. Miért? Nos, egyszerűen azért, mert édes helyet foglal el az FHD és az UHD között, és mindkét világból a legjobbat kínálja.

Jobban néz ki, mint az 1080p, és még mindig olyan magas képkockasebességeket kínál, amelyeket egyébként lehetetlen lenne elérni 2160p-vel . Mint ilyen, ez egy jó módja annak, hogy egyensúlyt teremtsen a látvány és a teljesítmény, valamint esetleg az ár között.

A középkategóriás GPU-k, mint például az AMD RX 580 vagy 590 vagy az Nvidia GTX 1060 vagy 1660 Ti, mind nagyon jó GPU-k 1440p játékhoz, és még néhány gyengébb modell is jól bírja ezt a felbontást, bár érthetően alacsonyabb képkockasebességgel.

QHD

Ultra HD

Az Ultra HD vagy 4K, ahogyan szokták emlegetni, az az új szabvány, amely felé közeledik az iparág. A 4K-s tévék évekkel ezelőtt kezdtek megjelenni, és ma már sok 4K-s monitor is létezik, amelyek közül néhány rendkívül olcsó.

Amint azt sejteni lehetett, A 4K kiváló tisztaságot és képminőséget kínál .

A hatalmas pixelszámnak köszönhetően azonban nagyon igényes és erős hardvert igényel . Valójában csak az erős csúcskategóriás GPU-k, például az Nvidia új RTX modelljei lesznek képesek igazán elsajátítani ezt a felbontást, ha az igényes AAA-játékokról van szó.

Ennek ellenére még néhány régebbi és gyengébb modell, mint például az RX Vega 56, RX Vega 64, GTX 1080 Ti vagy a GTX 1070 Ti is használható 4K-s játékokhoz, bár a képkockasebesség alacsonyabb és kevésbé stabil lesz némi engedmény nélkül. a többi grafikus beállításhoz.

Átfogó, Az UHD a megfelelő út, ha a látványt jobban értékeli, mint a teljesítményt, és megengedheti magának egy csúcskategóriás GPU-t és egy megfelelő 4K monitort. A legtöbb ember számára azonban valószínűleg valami költséghatékonyabb megoldás lenne jobb .

4K játék

A képarány

Egy másik lényeges szempont, amelyet figyelembe kell venni (nem szójáték volt), az képarány . Ma a legtöbb monitor a szokásos 16:9-es szélesvásznú monitor, bár léteznek ultraszéles 21:9-es vagy akár 32:9-es lehetőségek is. Szóval, a képarány hogyan befolyásolja mindezt?

Mivel szélesebb képernyőről van szó, a vízszintes pixelszám általában nagyobb az ultraszéles monitoroknál. Ez természetesen a teljesítményen is megmutatkozik, hiszen egy 2560×1440-es felbontású 16:9-es monitor nem annyira igényes, mint a 3440×1440-es felbontással büszkélkedő 21:9-es monitor.

Tehát alapvetően mit kapsz egy ultraszéles kijelző ez:

 • Szélesebb látómező, ami jól jöhet a versenyjátékban.
 • Kicsit rosszabb teljesítmény a megnövekedett pixelszám miatt.
 • Megnövekedett ár (az ultraszéles monitorok általában drágábbak).
 • Több képernyőterület (ami segíthet a többfeladatos munkavégzésben vagy általában a termelékenységben).
 • Potenciálisan továbbfejlesztett moziélmény, ha filmnézésről van szó.

Az egyik probléma, amellyel a versenyző játékosoknak tisztában kell lenniük, ez egyes fejlesztők szándékosan letiltják az ultraszéles támogatást játékaikban hogy egyes játékosok ne szerezzenek igazságtalan előnyt másokkal szemben. Nem akadályozzák meg a nagyobb felbontásban való lejátszást, de a FOV ugyanaz marad, mintha 16:9-es monitoron játszana.

Ettől eltekintve, egyes játékok egyszerűen nem támogatják a 21:9 vagy 32:9 arányt, ezért előfordulhat, hogy módosítania kell néhány beállításfájlt, amíg el nem kezd megfelelően működni. Ez olyasvalami, amivel valószínűleg találkozni fog a régebbi játékoknál vagy az alacsonyabb szintű konzolportoknál.

felbontás játékhoz

Következtetés

A legjobb képarány játékhoz

Először is vegyük ki az útból a kérdés egyszerűbb részét: a képarányt. Ami minket illet, 16:9 messze a legjobb választás a legtöbb ember számára.

Ahogy már említettük, az ultraszéles monitorok játékhoz nyújtott előnyei kissé kétségesek, különösen akkor, ha nem kívánunk más, nem játékra vonatkozó funkciókat kihasználni, amelyeket egy ilyen monitor hozna.

Ráadásul az ultraszéles monitorok általában drágábbak, mint a hagyományos szélesvásznúak, így valószínűleg jobban megéri a pénzét, ha 16:9-es játékmonitort vásárol.

A legjobb felbontás játékhoz

Legjobb felbontás játékhoz 2019

És most a fő kérdés: maga az állásfoglalás. Végső soron egyetlen állásfoglalást sem lehet objektíve legjobbnak nyilvánítani, és ez többnyire a személyes preferenciákon és követelményeken múlik. A következőképpen foglalnánk össze:

 • Választ 1080p ha a teljesítményt értékeli a látványnál, vagyis ha a három számjegyű képkockasebességre törekszik. Ettől eltekintve az 1080p a legjobb választás azok számára, akik szűkösek, vagy egyszerűen nem szeretnének többet költeni a monitorra, mint amennyit kell.
 • Választ 2160p ha a legjobb grafikát akarja, és meg is engedheti magának.
 • Választ 1440p ha jó, költséghatékony egyensúlyt szeretne a teljesítmény és a grafika között.

Ne feledje azonban, hogy ha választania kell egy 1080p és egy 1440p/2160p felbontású kijelző között, és nem törődik a képkockasebességgel, mindig nagyobb felbontással . Így egy jövőbiztosabb monitort kapna, így még ha a jelenlegi GPU-ja nem is teljesít olyan jól nagyobb felbontásban, akkor sem kell aggódnia a monitor frissítése miatt, ha a GPU-t lejjebb frissíti. a vonal.

Végül, ha most vásárol egy új monitort, tekintse meg a kínálatunkat legjobb játék monitorok 2022-ben, és szinte garantáltan találsz valamit, ami tetszeni fog!

Ezek is tetszhetnek neked