Legfontosabb Szerencsejáték Melyik a legjobb FPS játékhoz?

Melyik a legjobb FPS játékhoz?

Mi az a cél FPS (képkocka/másodperc), amelyre célozzon játék közben? Itt található a végső útmutató arról, hogy hány FPS-re van szüksége a játékhoz.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Melyik a legjobb FPS játékhoz

Válasz:

Általában a 30 FPS nagyjából a legalacsonyabb képkockasebesség, amellyel a játék még játszható.

A legtöbb játékos azonban egyetért ezzel A 60 FPS általában az ideális cél mivel gördülékenyebb és érzékenyebb.

Mindeközben a magasabb három számjegyű képkockasebesség csak a versenyző játékosok számára releváns, bár egyesek még az egyjátékos játékaikban is szerethetik az extra reakciókészséget.

Ha van valami, amiről a PC-játékosok szeretnek vitatkozni, az az képkockasebesség . Ebben a cikkben a játékokhoz legjobb FPS-t fogjuk megvitatni. Létezik egyáltalán ilyen?

Az FPS számos tényezőtől függ: a hardver erőssége, az igényesség és a játék optimalizálása, sok egyéb mellett. FPS követelmények végső soron nagyon szubjektív , és a különböző embereknek elkerülhetetlenül eltérő normái lesznek a lejátszható vagy ideális képkockasebesség tekintetében.

Ebben a cikkben néhány fontos, FPS-sel kapcsolatos kérdést tárgyalunk. Az útmutató elolvasása után remélhetőleg fogalma lesz arról, hogy milyen képkockasebességre kell törekednie.

TartalomjegyzékElőadás

Mi az FPS?

Mindenekelőtt tisztázzuk, mi az FPS azok számára, akik még nem ismerik a játékot. Az FPS egy mozaikszó, ami azt jelenti képkocka másodpercenként . Lényegében azt képviseli hány képkockát tud a GPU renderelni másodpercenként .

Például, ha egy játék másodpercenként 1 képkocka sebességgel fut, akkor másodpercenként csak egy kép jelenik meg. Ez inkább hasonlít egy diavetítéshez, mint egy valós idejű élményhez, és egy játék játszhatatlan lenne 1 FPS-sel.

Tehát alapvetően minél több képkockát renderelnek és jelenítenek meg másodpercenként, annál simább és érzékenyebb lesz a játékélmény.

legjobb fps játékhoz

FPS konzolok

Olvassa el az alábbiakat, hogy megértse, milyen FPS-ekre számíthat a különböző típusú eszközöktől és monitoroktól, és hogyan teljesítenek.

    30 FPS– Ez az a teljesítményszint, amelyet általában megcéloznak konzolok és olcsó játék PC-k . Ne feledje azonban, hogy a jelentős dadogás csak 20 FPS alatti sebességnél észlelhető igazán, tehát minden 20 FPS feletti játék játszhatónak tekinthető.60 FPS– Ez a cél a legtöbb játék PC . Konzolokon csak a kevésbé igényes vagy jobban optimalizált játékok tudnak stabil 60 FPS-t kezelni. A közelgő PS5 és az Xbox Series X azonban a legtöbb játékban ezt fogja célozni.120 FPS– Ez az a képkockasebesség, ami csak 120-165 Hz-es képfrissítési frekvenciájú monitorokon jeleníthető meg. Általában csak erős csúcskategóriás játék PC-k Igényes játékokat futtathat ilyen szintű teljesítménnyel anélkül, hogy a beállítások csökkennének.240 FPS– Ez az FPS a leggyorsabb 240 Hz-es monitorok . A 240 FPS olyan magas, mint a modern kijelzők.

Ne felejtsd el, hogy a kevésbé igényes címeknél könnyebb a három számjegyű képfrissítési sebességet nyomni, éppen ezért a nagy frissítési gyakorisággal rendelkező monitorok olyan népszerűek a eSport színhely.

Ezen kívül meg kell jegyeznünk, hogy van néhány csökkenő hozam, amelyet figyelembe kell venni az FPS-sel kapcsolatban. Ugyanis, bár könnyű észrevenni a különbséget 30 FPS és 60 FPS között, a 120 FPS és 240 FPS közötti különbséget sokkal nehezebb észrevenni.

Melyik a legjobb FPS játékhoz?

Merüljünk el a fő kérdésben.

Meglepődhet, ha rájön, hogy erre nincs igazán válasz. Miért?

Nos, egyszerűen azért, mert nincs egyetlen képkockasebesség, amely ideális lenne mindenkinek vagy minden típusú játékhoz. A személyes preferenciáktól eltekintve általános javaslataink vannak:

    30 FPS– Elég jó egyjátékosnak. Néha filmszerűbb élményt nyújt.60 FPS– Ideális képkockasebesség a legtöbb ember számára, mivel az extra folyékonyság hatására a játékok jobban reagálnak, és összességében élvezetesebb élményt nyújthatnak. Ez is jó képkockasebesség olyan játékokhoz, ahol fontos az animációkra való reagálás.120 FPS– Sokkal gördülékenyebb és érzékenyebb, mint a 60 FPS. Fontos előnyben lesz részed, ha többszereplős játékokról van szó. Néhányan azonban értékelik az egyjátékos játékok extra reakciókészségét is, még akkor is, ha ez bizonyos grafikus beállítások csökkentését jelenti.240 FPS– Végül, 240 FPS-re menni általában csak akkor érdemes, ha versenyszerűen játszol, és minden előnyre szükséged van. Ellenkező esetben a 240 Hz-es monitor beszerzése felesleges lehet, mivel egyes 144 Hz-es monitorokon hasonló reakcióképességet és esetleg jobb látványt kaphat.

Most, hogy érintettük a témát, meg kell említenünk néhány további tényezőt is, amelyeket figyelembe kell vennie, mielőtt eldönti, milyen FPS-t kíván megcélozni.

Először is, van A képernyő .

Ahogy már említettük, a frissítési gyakoriság változó, és a panel technológia is változik. Például, TN panelek általában olcsóbbak és gyorsabbak, de IPS panelek jobb színeket és betekintési szögeket kínál, míg VA panelek egyfajta kiegyensúlyozott megoldás.

Ezért valószínű, hogy végül választania kell a látvány és a teljesítmény között, ha valami pénztárcabarátabbat szeretne. Mindenesetre, ha új monitort vásárol, javasoljuk, hogy tekintse meg a mieinket monitor vásárlási útmutató néhány jó választásért.

Aztán, van a hardver.

Természetesen hiába fektet be egy 144 Hz-es monitorba, ha csak olyan pénztárcabarát GPU-t kíván beszerezni, amely nem igazán képes megfelelni. Ha új grafikus kártyát keres, javasoljuk, hogy nézze meg ez a cikk , ahol szűkített választékot kínálunk a a jelenleg elérhető legjobb grafikus kártyák .

Nos, ahogy korábban említettük, nem minden játék egyformán igényes a hardverre, ezért ezt is szem előtt kell tartani azokat a játékokat, amelyeket általában játszik.

A három számjegyű képkockasebesség elérése a legújabb AAA játékokban nem egyszerű, de ugyanez nem mondható el az olyan eSports játékokról, mint a CS: GO, Overwatch, Dota 2 stb. Tehát, ha főként kevésbé igényes játékokkal játszik és a teljesítményre szeretne koncentrálni anélkül, hogy túl sokat költene, a 144 Hz-es kijelző és az olcsóbb GPU kombinációja jó választás lehet.

Ha ehelyett igényes AAA játékokkal játszol, és jobban érdekel a grafika, mint a teljesítmény, akkor jobb lenne egy 60 Hz-es monitor és egy erősebb GPU.

Természetesen mindig elfogyaszthatnád a tortádat és enni is, ha egy erős, csúcskategóriás GPU-val és egy 1440p-s 144 Hz-es monitorral párosítod, de ez komolyabb befektetést jelentene, amire nem mindenki áll készen.

fps játékhoz

Következtetés

Röviden, a nap végén a megcélzandó képkockasebesség főként az Öntől függ preferenciák és költségvetés .

Még a 30 FPS is játszható, és valóban moziszerűbb élményt nyújthat (főleg, ha egy játék nem túl csillagos animációkkal rendelkezik), de a legtöbben egyetértenek abban, hogy a 60 FPS az ideális középút a reakciókészség és a költséghatékonyság között.

Mindeközben a három számjegyű képkockasebesség nagyszerű a versengő többjátékos játékhoz, vagy csak azok számára, akik előnyben részesítik az extra reakciókészséget az egyjátékos játékaikban, még akkor is, ha ez bizonyos grafikus beállítások elvetésével jár.

A 144 Hz-es vagy 240 Hz-es monitor beszerzése azonban azt jelenti, hogy a végén valamivel többet költhet egy monitorra, mint egy normál 60 Hz-es panel esetében. Bár nem feltétlenül drágább, csak akkor vásároljon egyet, ha valóban szüksége van rá, és ki tudja használni az általuk kínált extra reakciókészséget.

Ellenkező esetben vagy feleslegesen több pénzt költenél, vagy elveszítenéd azt a vizuális hűséget, amelyet egy hasonló árú 60 Hz-es változat kínálhatott volna.

Végül, ahogy már említettük, ha éppen új monitort keres, javasoljuk, hogy tekintse meg alapos útmutatónkat a legjobb játékmonitorok jelenleg elérhető . Biztosak vagyunk benne, hogy ott megtalálja az igényeinek megfelelőt.

Ezek is tetszhetnek neked