Legfontosabb Szerencsejáték Mi a legjobb monitorválaszidő játékhoz?

Mi a legjobb monitorválaszidő játékhoz?

Tehát mi a legjobb monitor válaszidő játékhoz? Szeretnéd megtudni? Összegyűjtöttük az egyes paneltechnológiák előnyeit és hátrányait, és összehasonlítottuk azokat.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 A legjobb monitorválaszidő játékhoz

Válasz:

Az alacsonyabb mindig jobb, és a pillanatnyilag legalacsonyabb válaszidő az 1 ms . Ezt azonban csak a TN panelek tudják elérni, míg az IPS panelek csak 4 ms-ig képesek.

Végső soron az 1 ms jobb a versenyszerű játékokhoz, míg a nem-versenyző játékosok érdemes megfontolni az IPS-t, mivel jobb vizuális minőséget kínál.

A válaszidő az egyik legfontosabb megjelenítési specifikáció a játékosok számára, és ez minden bizonnyal befolyásolni fogja Önt monitor választás nagymértékben.

De mi a legjobb válaszidő játékhoz?

Az alábbiakban néhány további kapcsolódó kérdéssel együtt erre adunk választ.

TartalomjegyzékElőadás

Mi az a válaszidő?

Kezdjük az alapokkal azzal, hogy megválaszoljuk, mi a válaszidő.

A válaszidő arra vonatkozik pixel válaszidő , vagy inkább azt, hogy milyen gyorsan vált egy pixel feketéről fehérre vagy a szürke egyik árnyalatáról a másikra.

Tartsd észben, hogy a feketétől fehérig terjedő árnyalatot kell tekinteni a valódi válaszidőnek , míg a szürke-szürke válaszidő inkább marketingstratégia. Ha egy gyártó a monitorja válaszidejét szürke-szürkeként hirdeti, a fekete-fehér válaszidő valójában valamivel magasabb lesz.

Mit befolyásol a válaszidő?

Tekintettel arra, hogy meghatározza, hogy egy pixel milyen gyorsan tudja megváltoztatni a színét, a válaszidő elsősorban a mozgó objektum megjelenítésének tisztaságát és pontosságát befolyásolja.

A lényeg az minél nagyobb a monitor válaszideje, annál nagyobb gondot okoz a gyorsan mozgó objektumok megjelenítése megfelelően .

És mi történik egy ilyen forgatókönyvben? A következő:

  1. Elmosódás
  2. Szellemkép
legjobb monitorok játékhoz

Elmosódás

A magas válaszidő leggyakoribb és legszembetűnőbb hatása az elmosódás a kamera mozgása során, különösen a gyors mozgások során.

Ha ez megtörténik, előfordulhat, hogy a képpontoknak nincs elég idejük a szín megváltoztatására, ami elmosódott képet eredményez. Ez különösen problémás lehet az utazási betegségre hajlamos emberek számára.

Szellemkép

Szellemkép a kamera gyors mozgása közben is előfordul, és hasonló okból.

A pixeleknek ismét nincs elég idejük a megfelelő színváltoztatásra, így amikor egy tárgy elmozdul a képernyőn, annak halványuló sziluettje követi a példáját.

Mi a legjobb válaszidő a játékhoz?

a legjobb monitor válaszidő játékhoz

És végül visszatérve a címkérdéshez, mi az ideális válaszidő egy játékos számára?

Természetesen, alacsonyabb mindig jobb , de van egy fogás.

Ennek semmi köze a válaszidőhöz, inkább a modern monitorok gyártása során használt technológiához.

A mai monitorok túlnyomó többsége két különböző típusú panelt használ: TN (csavart nematikus) és IPS (síkon belüli kapcsolás). Ennek a két technológiának számos előnye és hátránya van, beleértve a válaszidőt is.

A TN panelek válaszideje a legalacsonyabb, 1 ms, míg az IPS panelek csak 4 ms-ig mennek.

Ezzel azonban elérkeztünk a következő fontos kérdéshez…

Látod a különbséget?

Szánj egy percet annak átgondolására, hogyan vélekednek a játékosok a játékon belüli FPS-ről. Vannak, akik a 30 FPS-t játszhatatlannak találják, míg mások azt állítják, hogy nem igazán vesznek észre különbséget a 30 FPS és a 60 FPS között. Nagyon hasonló a helyzet a válaszidőkkel.

Ha azonban ehhez a hasonlathoz kötődik, ne feledje, hogy nehezebb megelégedni a 30 FPS-sel, ha már megszokta a sokkal magasabb képkockafrekvenciát. Ugyanez mondható el a válaszidőről is. Ha egész életében 1 ms-os monitort használt, akkor még a 4 ms is túl sok lehet az Ön számára.

Szóval, hogyan kell ellenőrizni?

figyelje a válaszidőt

Ezt a legegyszerűbb személyesen megtenni. A nagy hardverüzletek általában monitorokat állítanak ki az ügyfelek számára, hogy teszteljék, de azt is ellenőrizheti, hogy milyen hosszú válaszidő áll rendelkezésre anélkül, hogy elhagyná otthonát. Csak egy kis segítségre van szükség a TV-től.

A TV-k általában magas válaszidővel rendelkeznek, mivel ez nem olyan fontos adat a szokásos céljukhoz. Emiatt a gyártók ritkán írják be a pontos válaszidőt a TV specifikációs lapjába, de ma már többnyire a 8-15 tartományba esik. Bárhogy is legyen, a TV válaszideje határozottan magasabb lesz, mint egy IPS-monitor 4 ms-é.

Következtetés

Végső soron, ha meg tudja különböztetni az 1 ms-ot és a 4 ms-ot vagy magasabbat, melyiket válassza?

Ez ismét visszatér a TN vs IPS kérdéséhez. Anélkül, hogy belemennénk a technikai részletekbe, a következőképpen lehet összefoglalni: A TN válaszideje jobb, de az IPS jobb betekintési szöggel és jobb színvisszaadással rendelkezik.

Ezzel azt mondta, csak ajánlani tudunk egy 1 ms-os TN monitort a versenyző játékosoknak akiknek minden előnyükre szükségük van. Másrészről, A 4 ms-os válaszidő csekély árat jelent az IPS-monitorok kiváló látványáért .

Ezek is tetszhetnek neked