Legfontosabb Szerencsejáték Melyik a legjobb operációs rendszer a játékokhoz?

Melyik a legjobb operációs rendszer a játékokhoz?

Tehát melyik a legjobb operációs rendszer játékra? Windows, Mac OS, Linux, Ubuntu vagy valami egészen más?

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 A legjobb operációs rendszer játékokhoz

Válasz:

A Windows a legjobb játék operációs rendszer a játékokhoz nemcsak azért, mert a legszélesebb játékválasztékkal rendelkezik, hanem azért is, mert ezek a játékok többnyire jobban teljesítenek, mint Linuxon vagy macOS-en.

Fajta a PC-s játékok egyik legnagyobb erőssége.

A különféle hardverösszetevők számos típusa mellett a felhasználóknak lehetőségük van kiválasztani a számukra legmegfelelőbb operációs rendszert. Ma három fő lehetőség közül választhat: Windows, Linux és macOS.

Ezek mind különböző közönségeket szolgálnak ki, és megvannak a maguk előnyei és hátrányai. De ezeket félretesszük, és egy konkrét kérdésre összpontosítunk: a három közül melyik a legjobb operációs rendszer játékhoz?

Ebben az útmutatóban rövid áttekintést adunk az egyes operációs rendszerekről, és megvitatjuk az összes előnyét és hátrányát annak, hogy melyiket választja játék operációs rendszerként.

TartalomjegyzékElőadás

Áttekintés

Ebben a részben röviden áttekintjük mindhárom operációs rendszer történetét, valamint áttekintjük azok alapvető jellemzőit.

ablakok

Windows 10

Microsoft Windows kétségtelenül az, a legelterjedtebb és legnépszerűbb operációs rendszer . Amikor a Microsoft 1990-ben először kiadta a Windows 3.0-t, forradalminak számított, mivel leegyszerűsítette a felhasználói felületet, és közelebb hozta a számítógépeket a nagyközönséghez.

Az évek során a Windows számos későbbi inkarnációt látott: Windows 95, Windows 98, Windows NT, Windows 2000 és más kisebb változatok. Csak az általánosan kedvelt Windows XP korszakában robbant fel a PC-játékok világa. Az XP-t egy vitatott és hibákkal teli Windows Vista követte, amelyet gyorsan felváltott egy sokkal kifinomultabb Windows 7.

Ezt követően megjelent a Windows 8 és a Windows 8.1, egy másik vitatott kiadás, amelyet azért kritizáltak, mert táblagép-orientált felhasználói felületet kényszerítettek az asztali számítógépekre.

Ma a Windows eddigi legfejlettebb és legmegbízhatóbb verziója áll rendelkezésünkre: Windows 10 . A Windows legújabb verziója nagy változást jelent a Microsoft zászlóshajó operációs rendszeréhez való hozzáállásában is – ahelyett, hogy néhány évente kiadna egy vadonatúj Windows-verziót, a vállalat úgy döntött, hogy számos ingyenes frissítéssel építi és javítja a Windows 10-et.

Linux

legjobb operációs rendszer a játékokhoz

Linux szokatlan, mivel nem egyetlen operációs rendszert jelöl, hanem különféle operációs rendszerek széles körét, amelyek mindegyike a nyílt forráskódú Linux kernel . 1991-ben Linus Torvalds hozta létre azzal az ötlettel, hogy ingyenes és rugalmas operációs rendszert kínáljon az embereknek.

Vitathatatlan, hogy a Linux kernelen alapuló operációs rendszer a legszélesebb körben az Google’s AndroidOS , bár csak okostelefonokon és táblagépeken használják. A PC-ken a legnépszerűbbek az Ubuntu, a CentOS, a Debian, az openSUSE, az Arch Linux, a Fedora, a Valve SteamOS és még sok más, amelyek mindegyike teljesen ingyenes, és különféle fejlesztők építettek rájuk.

Végső soron azonban a Linux inkább erre irányul professzionális felhasználók és rajongók erőteljes funkcióinak, rugalmasságának és a Windowshoz képest alacsonyabb hardverigényének köszönhetően. Ennek ellenére az interfész ritkán nevezhető felhasználóbarátnak, és a Linux-kompatibilis szoftverek nem éppen nagy kínálatban vannak.

Mac operációs rendszer

os játékhoz

Míg a gyökerei egészen 1984-ig nyúlnak vissza, Mac operációs rendszer a mai ismereteink szerint csak 2001-ben adták ki. Népszerűségét tekintve a Windows után a második, és főleg abban különbözik, hogy csak az Apple iMac és MacBook számítógépein található meg.

Az Apple szereti szorosan zárva tartani a technológiáját, ami ennek az operációs rendszernek számos előnnyel és hátránnyal jár. Mindenekelőtt a macOS-t Apple hardverrel való együttműködésre optimalizálták, így rendkívül hatékony. Ráadásul úgy tervezték, hogy a lehető legközelebb legyen a tökéletességhez, ami a rendkívül biztonságos, felhasználóbarát operációs rendszer , amely sok felhasználó kedvence, hétköznapi és profi egyaránt.

A macOS nyilvánvaló hátránya az elsődleges előnye – a hardver . Ami a nyers teljesítményt illeti, a legtöbb Apple számítógép nagyon hiányzik, ehelyett a szoftverre támaszkodik a nagy teljesítmény érdekében. Ez a legtöbb felhasználó szkeptikussá teszi az Apple magas árait.

Szerencsejáték

Ebben a részben megvizsgáljuk, hogy az egyes operációs rendszerek hogyan teljesítenek a játék különböző aspektusaiban.

Teljesítmény

operációs rendszer játékokhoz

Ami a játékon belüli teljesítményt illeti, a Windows és a Linux viszonylag egyenletes talajon mozog, a szóban forgó játéktól függően az egyiknél vagy a másiknál ​​kisebb framerate-növekedés tapasztalható. Továbbá, míg a Windows minden támogatott verziója konzisztens képkockasebességet tart fenn, a Linux különböző disztribúciói teljesen eltérő teljesítményt nyújthatnak.

Nehéz meghatározni a legjobban teljesítő Linux-disztribúciót ebből a szempontból, de úgy tűnik, a SteamOS és az Ubuntu vezet az élen. Ennek ellenére, A Windows sokkal konzisztensebb és megbízhatóbb , ajánlat kiváló teljesítmény az idő nagy részében.

A macOS minden bizonnyal a legrosszabbul teljesít a három közül. Ez nem annyira magának az operációs rendszernek, hanem inkább a hardveres korlátoknak köszönhető.

Amint azt valószínűleg Ön is tudja, az Apple kompaktra és nem személyre szabhatóra tervezi számítógépeit, így kevés hely marad a masszív GPU-knak és a felhasználói módosításoknak. Végső soron az egyetlen módja annak, hogy jó teljesítményt érjen el Mac számítógépen, ha egy külső GPU , de ez elég nagy befektetés lenne az Apple számítógépeihez kötődő amúgy is magas árcédulákon felül.

Játék kiválasztása

legjobb operációs rendszer

Kétségtelen, hogy a PC-s játékok túlnyomó többsége elsősorban Windowsra kerül kiadásra, hiszen ma ez a legnépszerűbb játék operációs rendszer. Amikor valaki PC-s játékokról beszél, szinte határozottan Windows-játékokra gondol.

A Linux és a MacOS játékok választéka sokkal korlátozottabb . Igaz, a Linux-támogatás folyamatosan nőtt az elmúlt néhány évben – ha a Steamet nézzük, jelenleg több mint 4000 játék támogatja a Linuxot. De ne feledje, hogy a Windows által támogatott játékok száma jóval meghaladja a 20 000-et. Ami a Mac-et illeti, jelenleg körülbelül 7000 Steam-játék támogatja.

Online platformok

Kattintson a Steam elemre, és nem történik semmi

A kiskereskedelmi DVD és Blu-ray lemezeket folyamatosan visszaszorítják a kényelmesebb online játékboltok. Továbbá az sem segíti a lemezek hanyatlását, hogy a hardvergyártók kidobják az optikai meghajtókat előre elkészített számítógépeikből és laptopjaikból.

A legnépszerűbb platform egyértelműen az Valve Steam , és a legtöbb harmadik féltől származó játékbolt olyan játékokat árul, amelyek kizárólag a Steamen aktiválódnak. Mint fentebb említettük, a Valve támogatja mind a három operációs rendszert.

A Steam alternatívái a következők:

 • Eredet – Az EA platformja, amely csak EA-játékokat árul. Hivatalosan támogatja a Windows és a macOS rendszert. Telepíthető Linuxra, de nem működik olyan jól.
 • háló – A Blizzard platformja, amely csak Blizzard játékokat árul. Ismét hivatalosan csak a Windows-t és a macOS-t támogatja.
 • Microsoft Store – A közelmúltig Windows Store néven ismert platformon a Microsoft és más cégek által kiadott játékok egyaránt megtalálhatók. Csak Windowson érhető el.
 • GoG – Nincs olyan nagy cég, amely a Steamen kívül próbálna saját platformot szerezni e platform mögé. A Good Old Games helyett a GoG inkább régi klasszikusokat árul, és csak a legjobb, újabb játékok válogatását. A kliens jelenleg Windowson és macOS-en érhető el, de a csapat dolgozik azon, hogy a közeljövőben Linuxra is elérhető legyen.

Következtetés

Mindent figyelembe véve egy dolog biztos: A Windows a legjobb operációs rendszer a játékokhoz , legalábbis egyelőre. Ez pusztán azért van így, mert ez a vitathatatlan nyerő, ha arról van szó, hogy hány játék érhető el rajta. A Linux és a Mac egyszerűen nem tud versenyezni ebben a tekintetben.

operációs rendszer

A Linux-felhasználók számára jobb ötlet lehet a Windows telepítése a számítógépükre, már csak játék céljából is. Ami a Mac-et illeti, egyszerűen nem ajánlom operációs rendszerként játékosok számára . Lehet, hogy a támogatott játékok számát tekintve megelőzi a Linuxot, de komoly befektetést igényelne egy külső GPU-ba, hogy bármelyik igényesebb játékot lefusson.

Annak érdekében, hogy minden világos legyen, az alábbiakban rövid áttekintést talál ezen operációs rendszerek általános előnyeiről és hátrányairól.

TE

Microsoft Windows

Az előnyök:

 • A legmagasabb piaci részesedés
 • Programok és játékok legnagyobb választéka
 • Felhasználóbarát

Hátrányok:

 • Gyenge integrált anti-malware
 • Stabilitási problémák

Linux

Az előnyök:

 • Ingyenes
 • Számos disztribúció közül lehet választani
 • Rendkívül rugalmas

Hátrányok:

 • Tapasztalatlan felhasználók számára nehéz használni
 • Szoftver kompatibilitási problémák

Apple macOS

Az előnyök:

 • Kiváló hardver-szoftver integráció és stabilitás
 • Páratlan biztonság
 • Gyönyörű és felhasználóbarát kialakítás

Hátrányok:

 • Csak Apple számítógépeken található
 • Nagyon kevés harmadik féltől származó program és játék

Ezek is tetszhetnek neked