Legfontosabb Szerencsejáték Mi az a diszkrét grafikus kártya?

Mi az a diszkrét grafikus kártya?

Mi is az a diszkrét grafikus kártya? Ez ugyanaz, mint egy dedikált grafikus kártya, és miben különbözik az integrált grafikus kártyától?

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Mi az a diszkrét grafikus kártya

Válasz:

A diszkrét grafikus kártya kifejezés egyszerűen egy másik kifejezés a dedikált grafikus kártyákra, és ezt a kettőt gyakran felcserélhetően használják.

Ha csak mostanában kezdett érdeklődni a PC-építés iránt, akkor kétségtelenül rengeteg terminológia van, amelyet még meg kell ismernie. Többek között az egyik potenciálisan zavaró kifejezés, amellyel találkozni fog, a diszkrét grafikus kártya.

Ebben a cikkben röviden áttekintjük, mi is az a diszkrét grafikus kártya, és megválaszolunk néhány olyan kérdést, amely a témával kapcsolatban felmerülhet, ha még nem ismeri, szóval olvass tovább!

TartalomjegyzékElőadás

Mi az a diszkrét grafikus kártya?

NVIDIA RTX grafikus kártya

Tehát, hogy eltüntessük a címkérdést – mi az a diszkrét grafikus kártya?

Nos, egészen egyszerűen, a diszkrét grafikus kártya bármely dedikált grafikus kártya, amely az alaplap egyik PCIe foglalatába van beszerelve, beleértve mindent a költségvetési megoldásoktól, mint pl. GTX 1650 a csúcskategóriás szörnyetegekhez, mint például a RTX 2080 Ti .

Ennek ellenére a diszkrét kifejezés itt egyszerűen egy független, dedikált grafikus kártyát jelöl, amely nem integrált grafikus megoldás, ami a következő kérdéshez vezet.

Diszkrét grafika vs. integrált grafika – mi a különbség?

Intel HD Graphics

Ahogy fentebb említettük, a diszkrét/dedikált grafikus kártyák önálló grafikus feldolgozási megoldások, amelyek PCIe nyíláson keresztül kapcsolódnak az alaplaphoz. Azonban manapság sok CPU integrált grafikával rendelkezik, tehát mik az előnyei és hátrányai ezeknek?

Az integrált grafikus kártyák legnyilvánvalóbb előnye az, hogy igen költséghatékonyabb . Ha integrált grafikával rendelkező CPU-t kap, például bármely Ryzen-modellt G jelöléssel a modellszám végén, vagy bármilyen Intel Core CPU-t nem Ha az övék végén van egy F jelölés, akkor 2 az 1-ben üzletet kap, ami azt jelenti, hogy nem kell külön pénzt költenie egy dedikált GPU-ra.

Az integrált grafika azonban soha nem remélheti, hogy megfeleljen ennek a fajtának teljesítmény a diszkrét GPU-k kínálják, ezért a legtöbb esetben a diszkrét GPU marad az egyetlen életképes választás, ha játékról van szó.

A diszkrét GPU-kat a teljesítményt szem előtt tartva tervezték, így magasabb órajelet érhetnek el, saját aktív hűtéssel rendelkeznek, saját gyorsellátással rendelkeznek. videó RAM (ami azt jelenti, hogy nem kell megosztaniuk a rendszermemóriát a CPU-val, mint az integrált grafikának), és általában véve sokkal fejlettebbek.

AMD Ryzen APU

Igaz, az AMD Vega integrált grafikával ellátott Ryzen APU-i sokkal jobbak, mint amit az Intel jelenleg kínál, így életképesek belépő szintű játékokhoz, ha tényleg aprópénzt csípnek. Azonban meg sem tudják közelíteni azt, amit még a legolcsóbb költségvetésű GPU-k is kínálhatnak.

A diszkrét és az integrált GPU-k alaposabb összehasonlításához tekintse meg a témáról szóló teljes cikkünket itt .

Következtetés

AMD Navi GPU

Szóval, megvan. A diszkrét grafika egyszerűen egy másik kifejezés a dedikált grafikus kártyákra, amelyek lényegesen jobb teljesítményt nyújtanak, mint az integrált grafikus megoldások.

Azok számára, akiknek nincs igazán szükségük komoly grafikus feldolgozási teljesítményre, azaz akik főként webböngészésre, vagy régi vagy kevésbé igényes 2D-s játékokra kívánják használni számítógépüket, az integrált grafika nagyszerű pénzmegtakarítási lehetőség. Ha azonban valami igényesebbet szeretne játszani, akkor egy diszkrét grafikus kártya kötelező.

Ha most vásárol egy új grafikus kártyát, érdemes áttekintenie a kínálatunkat legjobb grafikus kártyák jelenleg elérhető, mivel biztosan talál valamit, ami megfelel az igényeinek.

Ezek is tetszhetnek neked