Legfontosabb Szerencsejáték Mi az a GDDR memória?

Mi az a GDDR memória?

Mi az a GDDR memória, a GDDR melyik verzióját érdemes beszerezni, és vannak más típusú VRAM-ok, amelyeket érdemes megnézni? Itt van a GDDR útmutató.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Mi az a GDDR memória

A megfelelő grafikus kártya kiválasztása az új számítógéphez sok kutatást igényelhet, különösen akkor, ha még nem ismeri a számítógépes hardvert, és nem tudja, mi van a grafikus kártya specifikációs lapján.

Az igazság az, hogy egyes bejegyzések fontosak, mások pedig nem annyira.

A fontosabb bejegyzések között pedig ott van a videó memória .

2022-ben látni fogja, hogy a grafikus kártyák túlnyomó többsége rendelkezik ilyen funkcióval GDDR memória , és ebben az útmutatóban elmagyarázzuk, mi ez, és megválaszolunk néhány további kérdést, amely esetleg felmerülhet vele kapcsolatban, szóval olvass tovább!

TartalomjegyzékElőadás

Mi az a GDDR?

mennyi vramra van szükségem

Tehát a GDDR egyfajta memória, amit már megállapítottunk. A teljes rövidítés azonban az GDDR SDRAM és azt jelenti G raphics D ouble D perc R evett S szinkron D atamikus R andom- A hozzáférést M emória . És ellentétben a szokásos rendszerével DDR SDRAM , kifejezetten grafikus feldolgozási feladatokra tervezték és optimalizálták.

Az évek során a GDDR memória több verziója is megjelent. A legelső verziót valójában DDR SGRAM – Double Data Rate Synchronous Graphics RAM – néven hívták, mielőtt átnevezték GDDR SDRAM-ra.

Ezután a GDDR2, GDDR3, GDDR4, GDDR5, GDDR5X, végül pedig a GDDR6 és GDDR6X következett. A technológia minden további iterációja nagyobb kapacitást, nagyobb órajelet és nagyobb adatátviteli sebességet hozott, ami lehetővé tette a memória számára, hogy több adatot tároljon és gyorsabban dolgozzon fel, így javítva az általános grafikus teljesítményt.

Az GDDR melyik verzióját érdemes beszerezni?

GDDR5 vs GDDR5X vs HBM vs HBM2 vs GDDR6

2022-ben szinte az összes legújabb grafikus kártya használja GDDR6 , míg néhány csúcskategóriás modell, például az Nvidia GeForce RTX 3080 és RTX 3090 GDDR6X-szel érkezik, amely nagyobb sávszélességet kínál, és valamivel energiahatékonyabb.

Egészen a közelmúltig a GDDR5 volt a domináns videomemória típus a piacon, de most már csak a néhány évvel ezelőtti grafikában és néhány olyan belépő szintű megoldásban találod meg, amelyek 2022-ben már aligha alkalmasak játékra.

Ez azt jelenti, hogy hacsak nem nagyon csíp a fillérekért, és egy régebbi grafikus kártya beszerzésén gondolkodik, hogy pénzt takarítson meg, valószínűleg nem fog olyan kártyát kapni, amelyik a GDDR5-höz tartozik.

Emellett több megy a GPU teljesítményére, mint az általa használt VRAM típusa, így ha egy régebbi, GDDR5-tel felszerelt kártya beszerzésén gondolkodik, akkor a legjobb, ha megnéz néhány benchmarkot, összehasonlítja azokat a legújabb grafikus kártyákkal, és nézze meg, hogy a megvásárolni kívánt kártya jó ár-érték arányt kínál-e az érte fizetett pénzért.

Mennyi VRAM-ra van szüksége?

Mennyi VRAM játékhoz

A következő nyilvánvaló kérdés természetesen az: mennyi VRAM-ra van szüksége valójában?

2022-ben ez nagyrészt azon múlik, hogy milyen felbontásban szeretnél játszani. Igaz, vannak más memóriaigényes grafikus beállítások is, mint például a textúra minősége és a látótávolság, de jelenleg egyértelműen a felbontás a legfontosabb.

Ha általánosítanánk, azt mondanánk, hogy ma 4 GB VRAM a minimum az 1080p-s játékokhoz, 6-8 GB jó az 1440p-hez, és legalább 8 GB-ra (ideális esetben többre) lesz szüksége. a legújabb AAA játékokat 4K-ban, magas beállításokkal kívánja futtatni.

Természetesen meg kell említenünk, hogy a pontos teljesítmény számos tényezőtől függ, de a fentiekből általános képet kell adni arról, hogy mennyi VRAM-ot kell keresnie, ha 2022-ben új grafikus kártyát vásárol.

Vannak más típusú VRAM-ok?

Említettük, hogy a GDDR a legnépszerűbb memóriatípus, amelyet a modern GPU-kban találhat, de ez az egyetlen?

Egy további memóriatípus, amelyet ma bizonyos modellekben bevezetnek, az HBM , vagy H igh B és szélessége M emória . Azonban a HBM (pontosabban HBM2) ma már főleg a professzionális GPU-k számára van fenntartva a magas gyártási költségek és az a tény miatt, hogy a modern játékok nem igazán profitálhatnak abból a hatalmas sávszélességből, amelyet a HBM kínál a GDDR6-hoz képest.

Összefüggő: GDDR5 vs GDDR5X vs HBM vs HBM2 vs GDDR6 – melyik a legjobb játékhoz?

Ezen kívül jelenleg nincs alternatívája a GDDR-nek a mainstream gamer grafikus kártyák világában, és ez nem valószínű, hogy hamarosan megváltozik.

Következtetés

És itt van, egy gyors és egyszerű magyarázat arra vonatkozóan, hogy mi az a GDDR!

Ha jelenleg új GPU-t vásárol, feltétlenül tekintse meg a kínálatunkat legjobb játék grafikus kártyák 2022-re .

Másrészt, ha nem vásárol, és csak többet szeretne megtudni a megfelelő grafikus kártya kiválasztásáról, javasoljuk, hogy nézze meg ez a cikk helyette.

Ezek is tetszhetnek neked