Legfontosabb Szerencsejáték Mi az a helyi elsötétítés?

Mi az a helyi elsötétítés?

Pontosan mi az a helyi fényerő-szabályozás, és szüksége van rá a kijelzőben? Itt található egy rövid útmutató a helyi fényerőszabályozásról, amely segít a döntésben.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Mi az a helyi elsötétítés

Válasz:

A helyi elsötétítés sok LCD HDR-kijelző hardveres funkciója, amely lehetővé teszi a háttérvilágítás bizonyos részének kikapcsolását annak érdekében, hogy a monitor/TV mélyebb feketét jelenítsen meg, és jobb kontrasztarányt érjen el.

A játékmonitorok világa drasztikusan megváltozott az elmúlt évtizedben. Láttuk a paneltechnológiák fejlődését, láttuk, hogy a felbontás és a frissítési gyakoriság egyre magasabbra emelkedik, és most egy olyan funkció széles körű megvalósítását is láthatjuk, amelyről egyesek úgy gondolták, hogy csak futó trükk lesz: HDR .

Amint azt a népszerűsége miatt valószínűleg már tudja, a HDR ( Magas dinamikatartomány ), a megnövelt fényerőre és a mélyebb kontrasztra támaszkodik, hogy sokkal valósághűbb és élethűbb képet jelenítsen meg, mint amit korábban SDR-rel lehetett elérni.

Ezzel együtt nem egyszerű a megfelelő HDR-élményt nyújtani, mivel a kijelzőnek nagy fényerőt és jó kontrasztot kell biztosítania. És itt jön be a helyi fényerőszabályozás. Mi ez pontosan, és mennyire fontos a HDR számára? Az alábbiakban erre válaszolunk, úgyhogy olvass tovább!

TartalomjegyzékElőadás

Helyi elsötétítés – mi ez?

Helyi tompítás

Amint azt a név is sugallhatja, a helyi elsötétítés olyan funkció, amely lehetővé teszi a kijelző háttérvilágításának bizonyos részeinek teljes kikapcsolását, és ez az LCD HDR-kijelzők alapvető funkciója.

Mivel minden LCD A kijelzők aktív háttérvilágítást használnak, nem tudnak valódi feketét megjeleníteni. Pontosabban, az LCD-kijelzők esetében fekete szín jelenik meg, ha a panel blokkolja a háttérvilágítás által kibocsátott fényt, de mivel lehetetlen a kibocsátott fény 100%-át blokkolni, a feketék végül inkább a szürke sötét árnyalataiként jelennek meg, mintsem. igaz fekete.

Ezzel együtt világossá kell tenni, hogy miért olyan fontos a helyi fényerő szabályozása, ha hozzáadjuk az egyenlethez a HDR-rel elkerülhetetlenül megnövelt fényerőt. Lényegében a háttérvilágítás azon részeinek kikapcsolásával, ahol fekete szín jelenik meg, a monitor vagy a TV sokkal jobb kontrasztarányt tud elérni, mint ami általában lehetséges lenne.

Mi jellemzi a jó helyi fényerő-szabályozást?

A következő kérdés, amelyet mindenképpen fel kell tennie magának: hogyan lehet megkülönböztetni a jó helyi fényerő-szabályozást a rossz helyi fényerő-szabályozástól?

A helyi fényerő-szabályozás minősége többnyire a kijelző fényerő-szabályozási zónáinak számától függ, azaz az egymástól függetlenül kikapcsolható zónák számától. Természetesen minél több zóna van, annál pontosabb lehet a helyi fényerőszabályozás.

Ezen kívül egy másik fontos tényező, amely befolyásolhatja a helyi elsötétítés minőségét, az a háttérvilágítás típusa, amelyet a kijelző használ, azaz, hogy ez egy közvetlen megvilágítású/teljes tömb vagy egy él-világított panel.

Előbbi esetében a képernyőt megvilágító LED-ek közvetlenül a panel mögé helyezkednek el, míg az utóbbiaknál, ahogy a neve is sugallja, a képernyő szélei mentén helyezkednek el a LED-ek. Általánosságban elmondható, hogy a helyi fényerőszabályozás jobban működik a közvetlen megvilágítású/teljes tömbös kijelzők esetében, mivel a háttérvilágítás sokkal pontosabban vezérelhető.

Következtetés

És hát ez lenne a lényege annak, hogy mi a helyi fényerő-szabályozás, és mit csinál!

Remélhetőleg hasznosnak találta ezt a cikket, és ha most HDR játékmonitort vásárol, feltétlenül tekintse meg az alábbi vásárlási útmutatónkat, mert biztosan talál valamit, amely megfelel az Ön igényeinek és költségvetésének. !

Összefüggő: A legjobb 1080p játékmonitorok (2022-es értékelések) A legjobb 1440p játékmonitorok (2022-es értékelések) A legjobb 4K játékmonitorok (2022-es értékelések)

Ezek is tetszhetnek neked