Legfontosabb Szerencsejáték Mi az az Intel Optane?

Mi az az Intel Optane?

Mi is az az Intel Optane, és egyáltalán megéri? Itt található a végső útmutató, amely elmagyarázza az Intel Optane előnyeit, és ha szüksége van rá.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Mi az az Intel Optane

Válasz:

Az Intel Optane egy szabadalmaztatott Intel technológia, amely a CPU-t és az NVM-tárolót használja a HDD teljesítményének javítására a fontos információk gyorsítótárazásával.

A PC-hardverek környezete drasztikusan megváltozott az elmúlt évtizedben, gyakorlatilag minden fronton. És bár a CPU-k és a GPU-k általában a reflektorfényben vannak, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a tényt, tárolás a megoldások is hatalmasat változtak és fejlődtek az elmúlt években.

Lehet, hogy a merevlemez-meghajtók jelentették az egyetlen életképes megoldást az asztali számítógépek hosszú távú tárolására, de a szilárdtestalapú meghajtók gyorsan visszaszorították őket, miután beléptek a mainstream piacra, és most könnyebben hozzáférhetők, mint valaha.

Van azonban egy másik név is a tárolási piacon, amelyet manapság gyakran figyelmen kívül hagynak: Intel Optane . Szóval, mi ez a technológia, mit csinál, és megéri-e vásárolni játék PC-hez 2022-ben?

Erre az alábbi cikkben válaszolunk, szóval olvass tovább!

TartalomjegyzékElőadás

Intel Optane – mi ez?

Kezdjük az alapokkal – mi is valójában az Intel Optane?

Röviden, ez egy szabadalmaztatott technológia, amelyet az Intel 2017-ben vezetett be, eredeti néven 3D XPoint mielőtt Optane-ra változtatták volna, és azzal a céllal tervezték, hogy áthidalja a merevlemezek és az SSD-k közötti szakadékot.

És hogyan fog ez sikerülni?

Az Optane lényegében a CPU és a kombinációra támaszkodik NVM memória a HDD teljesítményének növelése és a felhasználói élmény optimalizálása azáltal, hogy nyomon követi, mely fájlokhoz és funkciókhoz fér hozzá leggyakrabban.

Bizonyos értelemben az Optane egyfajta kiterjesztett gyorsítótárként működik a HDD számára, gyors memóriachipeket használva a fontos adatok tárolására, amelyekhez gyorsan, gyorsabban kell hozzáférnie, mint amit a HDD képes lenne kezelni. A végeredmény a HDD nagy kapacitása és alacsony ára, az SSD nagy sebességével kiegészítve.

Megéri az Optane 2022-ben?

Szóval, az Intel Optane papíron jól hangzik, de a következő kérdés, amelyet elkerülhetetlenül feltesz magadnak: érdemes-e egyáltalán beszerezni az Optane-t, ha ma játék PC-t építesz?

Ahogy fentebb említettük, az Optane jó hidat képez a HDD-k és az SSD-k között, de egyszerűen nem lesz olyan vonzó a játékosok számára 2022-ben. Miért? Nos, tulajdonképpen már említettük az okot a bevezetőben: Az SSD-k sokkal elérhetőbbek, mint korábban .

Amikor az Intel Optane először megjelent a piacon, az SSD-k és a HDD-k közötti gigabájtonkénti árkülönbség jóval magasabb volt, mint manapság. Tehát, ha egy csillogó új SSD-vel akarta felszerelni játékgépét, választania kellett, hogy jelentős összeget fektet be egy nagy kapacitású SSD-be, vagy vásárol egy kisebb SSD-t elérhetőbb áron, miközben HDD-t használ. tárolja az adatok nagy részét.

Ennek eredményeként sok játékkonfiguráció kombinált tárolóval rendelkezett, kis kapacitású SSD-ket használtak a játékokhoz és más gyakran használt adatokhoz, miközben minden máshoz nagyobb kapacitású HDD-ket használtak. Ennek ellenére könnyen belátható, hogy az Optane miért volt vonzó akkoriban, de most, hogy 1 TB-os SSD-t kaphat körülbelül 100 dollárért, viszonylag gyorsan elavulttá vált.

Amikor azonban azt mondjuk, hogy elavult, akkor kifejezetten a játék PC-k kapcsán értjük. Az Optane-nek még mindig vannak betöltendő rései, mivel továbbra is vonzó a szerverek és munkaállomások számára, mivel az Optane és a HDD kombinációja még mindig költséghatékonyabb lehet a tárolási és teljesítményigényeik szempontjából.

Következtetés

És ennél a cikknél ennyi lenne. Bár az Optane még korántsem halt meg, relevanciája a játékkörben sajnos rövid életű, és az SSD továbbra is a király, ha játék PC-k tárolásáról van szó.

A fentiek figyelembevételével, ha számítógépe tárolókapacitásának bővítésén gondolkodik, javasoljuk, hogy tekintse meg SSD és HDD vásárlási útmutatókat, mivel ezeknek tartalmazniuk kell valamit, ami megfelel az Ön igényeinek. És ha valami hordozhatót keres, akkor egy külső SSD vagy külső HDD talán jobban illik helyette!

Ezek is tetszhetnek neked